Gott nytt år!

Mar, Tette, Maria, Tina, Annie och jag

 

Det börjar närma sig tolvslaget. Alla har bytit om och gjort iordning sig, och om ett tag ska vi äta. Vad som väntas ikväll är bland annat dricka, musik och massa skratt. Jag kommer få en underbar kväll/natt, och jag hoppas att ni får det också.

 

Jag kommer inte kunna blogga förrän på lördag, för snart har jag inget mer internet.

Så som sagt, ha ett gott nytt år sötnosar!
E


The last day

 

Godmorgon!

Idag är det den sista dagen på år 2009, och det känns galet. 2010, hur låter inte det egentligen - knäppt! Jaja, i alla fall. Jag befinner mig just nu ute på Sund med brudarna. Vi har internet tills ikväll och det är riktigt gött.

 

Igår hade vi det bara allmänt mysigt. Vi (Tina, Annie, Maria och jag) satt uppe och pratade tills klockan blev över två innan vi gick och la oss. Våra samtalsämnen gick från båtens köl till gradivitet. Haha, det var rätt kul.

 

Idag blev vi väckta av flickorna (Mar och Tette) som gick och la sig vid tio igår. De kutade in i våra rum med kastruller och bestick och spelade som galningar så att vi skulle vakna. Som tur var var jag redan vaken, för annars hade det varit ett förfärligt sätt att vakna på.

 

Men men, nu ska jag vara lite social här.

Vi hörs säkert senare.
E


Wednesday

Cherie och jag

 

Jag känner mig som en istapp.

Det var så jävla kallt idag så jag trodde jag skulle frysa ihjäl. I princip varenda lem i kroppen hade tappat känseln, och det gjorde galet ont. Fast kul har jag haft.

 

Vi red ut på en mysig tur med unghästarna och sedan pysslade vi om de äldre flickorna lite (Jenta och Janowa). Vi ville inte rida dem nu när det är så kallt eftersom de är så gamla, men de fick att komma in och bli borstade och sånt i alla fall.

 

Nu ska jag äta mat, och sedan ska jag packa. Jag ska nämligen åka ut till en stuga och fira nyår med mina vänner, och vi åker redan i eftermiddag. Har jag tur får jag internet ett tag där ute, och då kan jag berätta mer. Men om jag inte får ta i något internet vill jag önska er ett gott nytt år!

Nu ska jag äta!
E

 

Ps. Grattis till Mar som tog körkort idag!


Two cheers for tuesday

 

Hedda

 

Det var galet kallt när jag åkte imorse, typ -15 grader. Jag höll på att frysa ihjäl när jag skrapade rutorna på bilen, men inne i bilen var det rätt varmt från starten, för jag hade varit smart och startat dieselvärmaren.

 

Imorse åkte jag i alla fall och provred Lady, och det var riktigt trevligt. Den hästen var allt en liten buse alltså. Hon testade mig hela tiden, slängde med huvudet och höll på, men jag gillade henne. Hon var mysig, även om hon var rätt tossig. Ägaren gillade jag också. Hon var trevligt och verkade tycka om mig, så jag ska dit och rida igen nästa vecka. Vi får hoppas att Lady inte testar mig lika mycket då, men det gör hon säkert.

 

Om en stund ska jag äta lite mat, och sen ska jag åka till Henri. Imorgon ska jag till hästarna här i Hjärtum (Jenta och Janowa och de andra fyra) och det ska bli riktigt roligt. Jag har ju inte varit där på ett bra tag nu. Vi ska rida unghästarna som vi red in i somras, och sen blir det säkert en tur ut med flickorna, om det inte är för halt så att säga.


Nej, nu ska jag ska försöka piggna till lite innan det blir mat. Är grymt trött idag. Kroppen är mör och jag fryser - usch!
Ha en bra kväll!
E

Morgonpigg? Jodå!

Godmorgon!
Jag är uppe tidigt idag, för strax ska jag åka till Brätte ridskola (Vänersborgs ridskola) och provrida den där hästen. Det enda jag vet om hästen är att hon heter Lady, är 153 cm i mankhöjd, är 5½ år gammal, busig och rids mest med säte och skänklar. Det är den infon jag har fått i alla fall, sen får vi se om det är den uppfattningen jag får när jag ser/rider henne.

Men men, jag kan inte sitta här och dega. Jag måste iväg. Direkt efter jag har provridit Lady ska jag på dressyrträning på Ängens Gård, så jag kommer inte hem förrän vid kl 16. Så vi hörs då.
E

A horse is not a home, but it is to me


Jag

Helt plöstligt blev internet som vanligt igen *peppar peppar, ta i trä* så jag är överlycklig. Jag vet inte varför det spökade förut, men det finns äkert någon logisk förklaring.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll. Det enda jag vet är att jag ska duscha (för jag stinker häst), men annars har jag inga planer alls. Det är lite smått tråkigt faktiskt, men det är bara för att jag ser fram emot imorgon. Jag vill rida! Haha, hästnörd som man är, men jag mår faktiskt bäst på hästryggen. Det är där jag hör hemma.

Men jaja, jag ska inte tråka ut er, så vi hörs imorgon!
E

Dressyrträning för Claes




Hedda


Jag blir galen på internet, den tappar anslutningen hela tiden. Och eftersom jag är världens mest otekniska människa som inte fattar ett smack, blir jag galen och funderar på att slå sönder routern. Haha, fan för teknik. Vi får väl se om det går att publicera detta inlägg sen.

Men i alla fall. Dressyrträningen var jätterolig. Det var hur nyttigt som helst och jag lärde mig en hel del. Det som var mindre kul var att Hedda (hästen jag red) var väldigt grinig. I början var hon helt ostyrig ett bra tag, och ibland under träningen la hon av helt och bara fjantade sig, och det var rätt frustrerande. Men när hon väl lyssnade på mig och tog åt sig arbetet gick hon jättefint. Jag gillar henne. Hon är riktigt mysig, även om man får jobba en del.

Jag är väldigt glad över att jag ska rida henne imorgon också, för då kan jag ju hennes knappar lite bättre. Imorgon ska jag dock rida för en annan ridlärare, nämligen Cissi, som jag vanligtvis brukar rida för. Idag red jag för Claes, och det var första gången jag red för honom - kulkul!

Nu ska jag försöka publicera detta inlägg, och sedan ska jag se om jag kan få in lite bilder också. Hoppas!


Boy meets girl. Boy falls in love. Girl doesn't.

 

Filmnörden Emma är i farten igen. Jag har sett på två nya filmer det senaste; (500) days of summer och Four Christmases.

  • Den första var jättemysig, bra och allmänt rolig. Den var också lite annorlunda och det gillade jag. Ja, denna filmen var bra. Punkt slut.
  • Den andra var också bra. Lite smått knäpp kanske, och inte särskilt seriös, men ändå bra.
Så här har ni ytterligare två filmtips. Den sista kanske jag inte främst rekommenderar, men den var ett bra tidsfördriv.


Men nu måste jag kila. Pappa kommer hem ganska snart (yes, jag befinner mig i Hjärtum), och då ska jag köra till Ängens Gård och ha dressyrkurs. Kulkul!
E


It's my life

 

Jag hade en jättetrevlig kväll med mina vänner igår. Vi åt mat på Intim och sedan åkte vi till Vänersborg för att gå på bio. Jag tog i princip inga bilder. Den ovan och kanske tre till var det enda som fastnade på kameran igår, men så kan det vara ibland.

 

Men jaja, nu till filmen.

 

Vi såg som sagt Avatar, och seriöst - den var jääävligt bra! Lätt en av de bästa filmerna jag har sett under hela mitt liv. Alltså det är sjukt! Den är fan förtrollande - vilken film! Jag älskade varenda sekund av den, och det är rätt bra med tanke på att den är typ 2 timmar och 45 minuter. I'm speechless.

 

Just nu känner jag att jag bara vill tillbaka till igår. Jag vill tillbaka till Pandora, vara en Avatar och skydda riket. Haha, det kändes verkligen som man var en av dem när man såg den, och det var fantastiskt. Jag rekommenderar er verkligen att se den, för den är fenomenal!

 

Neytiri och Jake Sully

 

Men men, jag ska sluta tjöta om filmen och istället börja plugga. Ja, vi har att göra under lovet också, och det är förjävligt. Jag hatar't. Just ju känner jag mig galet stressad, så jag får ta och sätta fart.

Vi hörs senare!
E

 

Ps. Det blev ingen provridning idag. Den blir antagligen på tisdag istället.


Wild horses I wanna be like you


Aron och jag


Goddag!
Idag har jag varit och provridit systers kompis Carro's häst Aron. Han var hur mysig som helst, så honom ska jag antagligen börja sköta. Rida lite då och då och sånt där. Carro ska nämligen få barn i januari, så hon har inte riktigt tid.

Jättetrevlig häst alltså, verkligen! Framåt och snäll, precis en häst i min smak. Hehe, fast i och för sig, jag gillar typ alla slags hästar. Har lite svårare för de sega dock, men de duger de också.

Nu ska jag nog hoppa in i duschen tror jag. Jag ska nämligen ut och äta med mina vänner ikväll, och sedan blir det bio - Avatar. Den ska ju vara riktigt bra, så det ska bli grymt roligt att se den.

Nej, nu får jag sätta fart.
Vi hörs!
E

The truth will change everything

Som vanligt har det blivit en del filmer det sista. Häromdagen så jag Flickan som lekte med elden, och den var riktigt bra. Minst lika bra som ettan. Jag ser fram emot att se den sista, Luftslottet som sprängdes, och jag är nästan hundra på att den är lika bra som de två första.




Idag har jag sett två filmer: 17 again och No reservations. Jag gillade båda två lika mycket, även om de var väldigt olika. De var mysiga på sina egna lilla sätt, men dock ganska förutsägbara. För att jag ska gilla en film ännu mer, ska de vara ännu mer djupa, underliga och göra så att man börjar tänka. De filmerna älskar jag.

Hehe ja, jag är knäpp, men jag älskar filmer. Man slipper liksom leva sitt liv ett tag, och det är väldigt skönt.
Nu ska jag sätta på en film som jag har sett massa gånger; nämligen Speak. Det är definitivt en film i min smak.
E


You bleed just to know you're alive

Simon (kusin), Sofia (kusin), syster, Lennart (morbror) och Filip (kusin)

Jag hade en jättebra julafton igår. Det var hur mysigt som helst, och stämningen var underbar. Jag fick fina julklappar och maten svingod. Det kunde inte bli mycket bättre. Eller jo, om bror hade varit med. Då hade allt varit perfekt. Men han firade som sagt julen hos sin flickvän i Småland.

 

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att ha varit med Henri. Han kom i förmiddags, och då åkte vi skridskor en liten stund. Mys! Han åkte dock för en stund sen, så nu är jag ensam igen.

 

Så nu ska jag ta och titta på någon mysig film, och sedan ska jag äta rester från gårdagens julmat. Yummie!
E

God Jul!

 

God Jul på er!

Hopps ni får en underbar jul och får äta mycket god mat.
Puss Emma


The Uninvited

 

Jag såg precis den här filmen, The Uninvited. Det var rätt bra. Klart sevärd för en som gillar lite speciella filmer. Jag gillade att man fick tänka en hel del. Sånt älskar jag när det gäller filmer. Allt ska liksom inte vara serverat på silverfat.

 

Nu ska jag sätta på en ny film, för jag tråkar ihjäl annars.

E


The world is flashing by

 

Jag befinner mig just nu i Trollhättan, och det är mysigt. I och för sig är jag ensam hemma, och det är ju inte alltid så kul, men det funkar.

 

Jag fick ryck förut och byggde upp en liten hage runt Mollies bur, så nu springer hon runt som en galning. Haha, ni ska se henne. Från det ena hörnet till det andra hörnet, in i mitten, och så runt. Hon ser helt knäpp ut.

 

Nej hörrni, nu ska jag passa på att sjunga allsång innan mamma och Danne kommer.

E


I come round, around the hard way

Godmorgon på er!
Kan det bli mycket bättre när man vaknar upp till ett vintersnö land dagen innan julafton?! Nej, det kan det inte. Haha, det här är ju underbart. Blir det alltså en vit jul i år? Det lutar ju åt det i alla fall - yay!

Idag ska jag åka till mor i Trollhättan eftersom jag ska fira jul där i år. Jag ska även stanna där tills på måndag, och det ska bli trevligt. I helgen ska jag provrida några hästar, och det ser jag fram emot. Jag pratade ju om att jag ville bli medryttare till någon häst, och det verkar som att det kommer bli så, till två faktiskt. Fast först jag jag ju träffa ägararna och rida hästarna och sånt, men det blir nog bra tror jag.

Nej, nu kan jag inte sitta här och hänga längre. Jag måste packa, för snart ska jag ju bege mig in till staden.
E

Tävling hos STOCKHOLMSJENNA - vinn en ridhjälm!


Jag är med och tävlar om en ridhjälm hos STOCKHOLMSJENNA. För att ta tillfälle i akt och själv vara med, gå in här.

I'm free falling

Mitt öga

 

Godmorgon!

Jag sitter här i soffan och försöker ha en fridfull morgon, men det är rätt svårt när den där snubben håller på att installera våran värmepump. Han borrar och bankar och håller på. Haha, jävlar vad det låter. Men det blir ju bra när det är klart i alla fall.

 

Idag ska jag inte göra ett smack. Eller jag har i alla fall inget planerat i alla fall, och det är rätt skönt.

 

Just det, jag har fått reda på vilka tider och så jag ska rida de där dressyrkurserna nästa vecka. Både måndagens och tisdagens kurser börjar, för min och Tinas del, kl 14. Jag ska rida Hedda och Tina ska rida Balu. Det ska bli riktigt roligt. Jag är taggad!

Men nu ska jag se hur det går med den där pumpen.

Vi hörs!
E


That it's all for the best

 

Godkväll!

Idag har jag gjort en himla massa. Jag började dagen med att köra till Göteborg för att hämta pappa på jobbet. Efter det gjorde vi massa ärenden och var inte hemma förrän ganska sent på eftermiddagen.

 

Efter att ha varit hemma i någon timme åkte vi och köpte ny tvättmaskin, eftersom våran gick sönder igår. Den nya är riktigt snygg och matchar våran nya torktumlare, som köptes för 3 veckor sen efter att våran gamla hade gått sönder. När vi kom hem installerade vi den, och sedan var det dags för mat.

 

Någon timme efter middagen drack vi glögg och hade ett minijulfirande här hos pappa, eftersom vi ska fira julafton på skilda håll i år. Jag fick mysiga saker, som till exempel ridkurser, nagellack och presentkort. Det var mycket uppskattat.

 

Nu ska jag hoppa i säng, för tidigt imorgon ska det komma någon snubbe och installera en värmepump hos oss. Jag kommer säkerligen vakna eftersom den ska installeras precis utanför mitt rum, och det kommer ju låta en hel del. Men det blir käckt när det är färdigt.

Sov så gott!

E


Hopptävling

Det traditionella kortet



På banan

 

Det har varit så grymt kallt idag att det är galet. Jag kände mig som en istapp när jag skulle gå och göra iordning Molly. Tävlingen gick i alla fall hyfsat idag. Hon vägrade på det 5:e hindret, och det tar jag på mig själv, för vi kom helt fel på hindret och dessutom hade hon fel galopp. Jag stör mig på att jag ska slarva så. Hade jag bara varit mer noggran hade det nog kunnat gå riktigt bra. Hon hoppade i alla fall som en stjärna, så jag är nöjd ändå.

 

Tina och Balu vägrade på några hinder, så de fick 12 fel + tidsfel (vilket jag inte vet hur mycket det blev). Men hon verkade glad ändå.

 

Det var roligt att ha en hejarklack idag. Mar och Tette frös säkerligen halvt ihjäl, men jag är väldigt glad att de kom i alla fall. Det betydde mycket. Syster och Sara var också trevligt att ha där, och Tina lika så. Dock kände jag att det fattades en person, men men, skitsamma.

 

Nu ska jag fixa lite med bilder och filmer här, så jag ska kila.

E


Imorgon gäller det!

Godkväll!
Nu har jag lugnat ner mig lite. Jag vet inte varför jag var så stressad förut. Det var väl bara det att jag kände att jag hade tusen grejer att göra innan imorgon. Allt blev bättre när Henri kom dock. Det var myspys som vanligt, och jag saknar honom redan.

Imorgon, gott folk, ska jag tävla. Mitt mål är att vinna, menså bör jag inte tänka för då kommer jag bara bli stressad och nervös, och då kommer det skita sig totalt. Istället ska jag bara försöka ta det lugnt, och göra mitt bästa, så får vi se vart det leder. Jag är gött taggad dock. Det ska bli riktigt roligt. Dessutom ska Tette och Mar med, två nära vänner som aldrig har sett mig göra det jag älskar förut, och det ska bli kul. Syster och Sara ska också med, och det är också väldigt roligt. Jag har ju en liten hejarklack liksom. Det brukar jag inte ha.

Men men, nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Jag ska upp ganska tidigt imorgon, och jag vill vara någorlunda utvilad innan tävlingen.

Sov så gott sötnosar!
E


Saturday

Jag vaknade upp till detta vintermys imorse.

I Göteborg hoppade jag in i våran bil (istället för denna), för att köra till Henri.

Efter jag var hos Henri åkte jag till Trollhättan och hämtade upp syster, och sedan åkte vi hem till Hjärtum.

Väl hemma satte vi upp världens fulast plastgran (haha), och även våran lilla minigran, så nu är det även lite julstämning här hemma i Hjärtum.

 

Just nu är jag galet stressad, så jag orkar inte skriva något mer för tillfället.

E

 


Lussebak

 


 

 

Jag bakade lussebullar förut. Det gick gick faktiskt jättebra, bättre än förväntat. Det var också lättare än jag trodde, så det var skönt. Av bror fick jag betyger "KANON", och det är jag riktigt nöjd med. Dessutom kom pappa in i köket emellanåt och berömde mig. Det är inte ofta man får beröm av honom, så då blev jag lite stolt. Riktigt goda blev det i alla fall, och jag ska försöka göra lussebullebak till en tradition vid jul. Det var riktigt trevligt.

 

Nu ska jag fortsätta att titta på höjdhoppningen i ridsport, och sedan ska jag sova. Imorgon ska jag upp tidigt för att hämta bilen i Göteborg, och sedan ska jag till Henri - mys!
Sov så gott sötnosar!
E


Saab är nedlagt



Usch, GM lägger ner Saab här i Trollhättan.


Det är väldigt sorgligt, och jag trodde faktiskt att det skulle lösa sig. Många människor kommer förlora sina jobb, och det är riktigt tråkigt. Usch, jag vet inte hur det här kommer sluta. Väldigt tråkigt är det i alla fall.

Klicka här för att läsa mer.

Jag tillägnar detta inlägg till Saab och till de som kommer förlora sina jobb.

Lista!

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
För tillfället, 8.25.
Vilket är världens bästa band just nu?
Jadu, bra fråga.
Vem var den senaste som ringde dig?
Henri
Vilken film kan du alla replikerna till?
Jag kan inte precis alla repliker till någon film, men det finns en del filmer jag kan många scener med. Till exempel Die Hard I och Eva och Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko.
Äger du några popband t-shirts?
Nope
Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop
Vilket är ditt favoritämne på gymnasiet?
Oj, svårt. Matte kanske?! Ingen aning..
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Snällhet
Vilken är din favoritdrink?
Ambero bright. Haha, en drink jag döpte själv i somras. Vet inte vad den heter egentligen, men den var fruktig och söt.
Vilken är din favoritfrukt?
Banan och äpple.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nja..
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
19 år
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Meningslöst!
Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
vanlig, lätt!
När flög du senast?
Jadu, det var när familjen åkte till Mallorca, och det var väl 2002 eller nåt.
Vad blir ditt namn baklänges?
Amme Nossnohaj
Har du gjort en snöängel i år?
Nej.
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?

På äldre dagar, en natt.
Platt eller lockigt hår?
Platt är enklats att hålla i styr, men lockigt är fint det också.
Är du kär i någon?
Japp.

Vad gör du när det regnar?
Sitter vid datorn, kollar tv och pluggar.
Har en dröm gått i uppfyllelse?
Yes.
Vad har du för startsida på internet?
Min blogg.

Vem ringde du senast?
Pappa

Tycker du att sengångare är söta?
Jodå.
Har du haft vattkoppor?
Ja, men det är längesen.
Har du någon gång testat karate?
Nope, men taekwondo. Gillade det inte dock.

Vilken mobilringsignal?
Through the wire

Minimorötter eller pommes frites?
Pommes frites
Första sporten du gick på?
Oj, antingen fotboll eller någon gymnastiksliknande sport.

Vad längtar du mest till just nu? 
Julafton

Hur gammal har du tänkt bli?
100 år

När åt du senast en fiskbulle?
Haha, oj.. det kommer jag inte ihåg.
Vad drömde du inatt?
Drömde lite kul om Henri.
Vilken tv-serie är bäst?
One Tree Hill och 90210
Kan du gå ner i spagat?
Nej.
Vad åt du senast?
Glass
Höga eller låga strumpor?
Det beror på vad man har på sig, men det blir höga oftast.
Vad är du mest rädd för i hela världen?
Att någon nära ska dö.
Har du varit kär i en kändis?
Nej, men däremot småförälskad.

Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
Japp.

Röd, grön, blå eller gul mjölk?
Grön hemma, blå i skolan.
Vad har du för färg på ditt påslakan?
Svart och vit.
Vad ska du döpa dina barn till?
Ingen aning.
Sommar eller snö?
Sommar.
Bikini eller baddräkt?
Bikini.
Snyggaste läraren?
Haha, ingen kommentar.
Är du mörkrädd?
Ibland, inte så ofta dock.

Har du någon gång haft på dig ett par kallingar?
Nope.

Riktig gran eller plastgran?
Plast.
Tänt eller släckt när du ska sova?
Släckt!

Godaste drickan till frukosten?
Mjölk
Senaste lästa bok?
Hm, minns inte.
Vem kramade du senast?
Mamma
Älskar du att sjunga?
Yes.

Vill du bli president?
Haha, aldrig!
Har du spelat kille i en teater?
Yes.
Duscha eller bada?
Duscha.
Kan du ditt mobilnr utantill?
Självklart.
Har du tråkigt?
Nja, inte så farligt.

Har du gråtit i skolan nån gång?
Japp.

Stockholm city, Metro eller .SE?
Inget utav det.

Hur tar du dig till skolan?
Jag går i 3 minuter, sen är jag framme.

Har du någonsin sminkat dig som punkare?
Hm, kanske har provat hemma någon gång.
Sjunger du på toa?
Jadå.
Vilken färg har din jacka?
Svart och vit.

Använder du långkallingar?
Mycket sällan.

Är du höjdrädd?
Nej.

Vilket land vill du åka till?
Spanien <3
Vad var det senaste som fick dig att skratta?
Bror.
Vad ska du göra NU?
Skriva ett blogginlägg tror jag.


I come round, around the hard way

Jag har jullov!

Det är ju underbart. Jag slipper skolan i ca 3 veckor, och det ska bli otroligt skönt.

 

Gårdagens ridlektion var otippad eftersom vi tydligen hade dressyr. Haha, jag hade ingen aning om att vi hade det, men det har vi tydligen lite då och då. För mig gör det inte så mycket eftersom dressyren är viktig den också, och dessutom rolig. Det var lite synd att vi hade dressyr innan söndagens tävling bara. Det hade varit skönt att ha haft en hopplektion innan den. Jaja, jag hade i alla fall en mysig häst som heter Elliot. Jag har ridit honom förr, och det var en stor skillnad. Han är rätt svårriden, otroligt stark och vill bara springa på, men han var mycket bättre igår än vad han har varit innan. Kul bara att jag har träningsvärk i armarna nu (plus i benen, från skridskoåkningen). Hehe, men det är rätt skönt ändå, för då känns det att man har tränat.

 

På tal om hästar, så har startlistorna inför södagens klubbmästerskap kommit ut. Så här ser det ut:

 

 

Tina hoppa 70 cm på Balu, och jag ska hoppa 80 cm på Molly. I'm happy! Jag gillar Molly väldigt mycket, så det ska bli kul. Dessutom ser det ut som att jag är den enda som har henne, och det känns skönt. Då kan jag rida fram henne själv och luska lite på henne. Det var ju ett tag sen jag red henne nu.

 

Men men, nu ska jag ringa pappa och be honom att köpa saffran, för senare ska jag förhoppninsvis baka lussebullar. Gott!

E


Flying upside down


Tette posar


Tette gör en liten piruett


Jag


Jag gör flygskär baklänges


Goddag!
Nu har jag haft den sista lektionen i treans hösttermin, och det känns underbart. Dessutom åkte Tette och jag skridskor efter, och det var jättekul. Vi blev dock aströtta efter bara ha åkt en liten stund, men det var ju ett tag sen vi åkte sist, så det är ju inte så konstigt. En timme åkte vi, och det är ju rätt bra. Galet jobbigt var det i alla fall.

Om ungefär en halvtimme ska jag till stallet och rida, och det ska bli kul. Det kommer vara väldigt kallt dock, och det ser jag inte fram emot lika mycket. Det gäller att slänga på sig massa kläder så att man inte fryser, men det kommer jag nog göra ändå.

Nej, nu ska jag snart åka, så vi får höras imorgon.
E

En vecka kvar till jul

Godmorgon era sömntutor.
Jag sov ända tills kl var 10 idag, och det var riktigt skönt. Om några timmar ska jag bege mig till skolan för en kort fysiklektion, och sedan blir det skridskor med Tette. Vi ska åka i den nybyggda hallen, och det ska bli riktigt roligt. Utsidan är superfin, så nu får vi hoppas att det är lika fin på insidan.

Efter jag har åkt skridskor ska jag hem en snabbis, och sedan ska jag på den sista hopplektionen innan söndagens klubbmästerskap. Det är lite smått nervöst, men det värsta har inte kommit än. För att lugna nerverna lite har jag önskat att ha samma häst på min ridlektion idag som jag ska ha på tävlingen. Jag brukar ju rida Molly när jag tävlar (vilket jag förhoppningsvis kommer göra denna gången också), men grejen är att jag har inte haft henne på en lektion på över ett år. Och det är ju rätt svårt att hoppa upp på en häst och förväntas rida felfritt med en bra tid då. Det går, men det hade varit skönt om jag fick rida henne idag också. Hoppas hoppas!

Men men, nog babblat. Jag får ta och slänga på mig lite kläder och sedan blir det att vila tills jag ska kila till skolan.
E

There you were to sweep me away

Jag önskar att jag kunde säga "Aldrig mer kemi", men det kan jag inte eftersom jag måste göra prövningar för att klara kursen. Jag har ändå ingen chans att klara av den, men jag kommer nog få pröva ändå. Jag har inte fått reda på dagens provresultat än, men det gick riktigt dåligt. Men det var ju förväntat.


Lödöse museum


Dagen i skolan var riktigt lång. Jag började kl 8 (med kemiprov) och slutade kl 17. Vi var nämligen på föreläsning i ett museum i Lödöse hela eftermiddagen, och det kändes ju lagom roligt, eller inte. Nu är i alla fall hemma igen, och det är riktigt skönt.

Ikväll blir det Bonde söker fru, och fysikplugg. Jag har såklart massa uppgifter att göra tills imorgon. Det ska bli otroligt skönt med jullov nu alltså.

Det sköna med morgondagen är att vi bara har en lektion, och det börjar inte förrän 12.30 - sovmorgon med andra ord. Direkt efter lektionen ska Tette och jag åka skridskor, och det ska bli galet roligt. Haha, i och för sig kommer jag säkerligen ramla det första jag gör när jag kommer ut på isen, men det får gå. Det är ju ett tag sen jag åkte nu.


Nu ska jag ta fram fysikböckerna, och när alla uppgifter är klara blir det tv.
Ha en bra kväll!
E

I know I am useless!

Jag fick en kommentar till mitt youtubeklipp där jag sjunger Higher.



Åh, vad roligt att höra att man är dålig..


(Och så lätt tar jag åt mig - klippet är numera borta.. Puts väck!)

Rockin' Around the Christmas Tree

 

Julgranen är uppsatt!

 

Jag föreslog för mamma att vi skulle sätta upp granen idag, och hon nappade på det. I och för sig satt hon bara och tittade på, men det var bara trevligt, för då fick jag bestämma själv hur jag ville ha det. Vi la även dit julklapparna, så nu ser det riktigt juligt ut här hemma. Me like

 

Förövrigt har jag gett upp kemin nu. Det känns meningslöst att ens försöka, så morgondagen för gå som den går. Istället ska jag njuta av tv:n, och sedan blir det sängen.

E


So hold my hand and never let me go

Fika på Ritz

Jag

 

Det snöar!

Jag tror dock att det inte lägger sig, men det är ju lite småmysigt ändå.


Jag hade en riktigt kort dag i skolan idag. Jag började 10.30 och slutade redan kl 14. Det var riktigt skönt eftersom jag behöver plugga inför kemin imorgon. Efter skolan gick jag i och för sig och fikade med Sara, men det blev en kortis eftersom jag måste plugga.

Imorgon, efter provet, ska vi tydligen åka till Lödöse och gå på något museum. Det låter inte roligt alls, och den största anledningen till det är väl att jag skulle vart ledig annars. Men det kan väl bli lite trevligt antar jag. Det kommer ju i vilket fall som helst vara skönt att veta att alla prov för höstterminen är avklarade. Usch för den här terminen alltså. Nästa blir säkerligen minst lika jobbig, och det ser jag inte fram emot. Men men, nu har vi ju snart ett lov på tre veckor, och det behövs.

Tyvärr har jag ett prov kvar, och det måste jag plugga mer inför.
Så ni får ha en trevlig kväll!
E

Ps. Jag är med och tävlar om kökskniven F312 Gyoto från Lyckas med Mat. Vill ni ta tillfälle i akt och själva vara med och tävla, gå in här.

My heart is taking over

Hej på er!
Idag är det måndag vecka 51, och det innebär att jag bara har fyra dagar kvar i skolan innan jag får lov. Eller egentligen blir det väl tre dagar, för på fredag är det bara en liten avslutning på ungefär en timme.

Även om det är sista veckan kan jag inte slappna av än. Jag har ju som sagt slutprov i kemi B på onsdag, så det blir en dul plugg alltså. Även om det känns hopplöst vill jag ändå försöka. Det vore ju väldigt dåligt av mig om jag skulle skita i det totalt.

Jag tog en liten paus i pluggandet förut och spelade in en låt. Det blev Erik Grönwalls låt Higher, alltså vinnarlåten från idol 2009. Jag tycker faktiskt att den är riktigt bra, och Erik sjöng den definitivt mycket bättre än vad Calle gjorde. En värdig vinnare med andra ord. Nu är det ju i och för sig så att jag inte har världens bästa sångröst, men what the heak. Jag gillar låten, resten spelar ingen roll. (Eller jo, det speleade visst roll, för efter en kritisk kommentar på youtube tog jag bort klippet).



Från en sak till en annan, på torsdag ska jag åka skridskor. Äntligen säger jag bara. Det ska bli så sjukt kul, och jag längtar som en galning. Hoppas bara det blir av denna gången. Jag har ju blivit tvungen att ställa in de andra gångerna.

Men nej, nu kan jag inte sitta här längre. Ska fortsätta med kemin.
E

Det strålar en stjärna förunderligt blid

 

Jag har haft på luciafirandet på SVT1 nu under tiden jag har pluggat, och jag har hela tiden väntat på att lucian ska sjunga, men hon sjöng ju aldrig. Det är ju helknäppt. Varför ska lucian ha så stor status om hon inte ens sjunger?! Hon sjöng ju inte ens med i låtarna, och det var jag lite besviken på. Däremot var hon otroligt fin. Det lyste liksom om henne, och det var väldigt fint tycker jag. Lucian för i år heter i alla fall Ellen-Maria Broman och är 18 år.

 

Just det, se till att inte missa Skicka vidare ikväll. Det är en väldigt fin film som verkligen får en att tänka till. En annan film som också går ikväll är Holiday. Den är också riktigt bra, och den ska jag njuta av ikväll. Nu ska jag plugga vidare.
E


Lucia och tredje advent

 

 

 

Idag är det lucia och dessutom tredje advent, och jag har varit på luciafika hos systers bästa vän Emmsan. Med var såklart syster, Emmsans päron och även hennes farfar. Det var mycket trevligt, och fikat var otroligt gott. Mums säger jag bara!

 

Syster och Emmsan har varit grymt duktiga och gjort ett eget pepparkakshus (se bild 1). Det är skitfint, som ni kan se. Emmsan har dessutom gjort en egen julkalender (se bild 2). Hon har både broderat tavlan och satt upp massa ringar med godis i. Jag är riktigt imponerad, och dessutom sugen att göra en egen. Kanske till nästa jul?! Den lilla röda blomman som ni kan se på bild 3 hade jag med mig idag. Jag tyckte den var söt, och det passar ju Emmsan.

 

En riktigt mysig fika med andra ord.

 

Nej, nu får jag ta och fortsätta plugga kemi. Usch, det går verkligen dåligt med det där pluggandet. Visst, jag pluggar, men hur mycket fattar jag då?! Ingenting! Det är riktigt illa.

Ha en fortsatt trevlig lucia och tredje advent!

E

 


Emma har tråkigt

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
Jadu, det kommer jag faktiskt inte ihåg.

2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Hm, 300 kanske.

3. Vilket ord rimmar på "test"?
Fest, pest, rest.

4. Favoritplanet?
Förutom Tellus, Luna. Jag älskar månen!

5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Sara

6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
Jag har väl ingen favorit direkt.

7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
Bh och linne.

8. Sätter du etiketter på dig själv?
Haha, nej?

9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Hm, bra fråga!

10. Ett ljust eller mörkt rum?
Det beror på.

11. Vad tycker du om personen du fick denna enkät av/hittade denna enkät hos?
Hittade den hos Stockholmsjenna, och hon är en mycket trevlig tjej.


12. Vad gjorde du vid midnatt?
Funderade på om Henri har somnat.

13. Vad står det i ditt senast mottagna sms?
"Man har dem till nästan allt!"


14. Var ligger närmaste Seven Eleven?
Ingen aning.

15. Vilket uttryck använder du mest?
Oj, bra fråga. Tror jag anänder ord som nice och dylikt rätt ofta.

16. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Det kommer jag inte ihåg.

17. Vilken pälsbeklädd sak rörde du senast?
Min kanin

18. Hur många olika sorters droger har du utnyttjat de senaste tre dagarna?
Inga

19. Vilken ålder har varit den bästa hittills?
Det blir bara bättre ju äldre jag blir, så jag får väl säga 18.

20. Din värsta fiende?
Fiender är överskattat.

21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
En fin bild på en skog.

22. Vad var det senaste du sa till någon?
"Mm" (mamma undrade om jag skulle gå och lägga mig snart)

23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
En miljon dollar.

24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Hehe, självklart!

25. Senaste låten du lyssnade på?
Nobody's home med Avril Lavigne


All I want is the wind in my hair

Lördag, lördag, lördag!
Vilken seg dag. Jag känner verkligen inte för att plugga, och det är illa eftersom jag har slutprov i kemi B på onsdag. Dessutom har jag en geografiinlämning som jag borde jobba med. I och för sig ska inte den vara klar förrän 12:e januari, men det hade varit skönt att vara klar med den innan lovet. Jag får se om jag hinner bara.

Jag har faktiskt pluggat en del, tro det eller ej. Jag har jobbat med mitt projektarbete, och ska strax börja plugga kemin.

Vet ni vad jag har tänkt att göra förresten?! Jag ska hitta någon häst här i trollhättan som jag kan bli medryttare till. Jag tycker att det är så tråkigt att bara rida en gång i veckan, så jag ska se till så att det blir lite mer. Det får dock inte bli för ofta, för jag vill gärna hinna med skolan och sånt också, och dessutom bor jag ju hos pappa ibland. Vi får se om jag hittar något som passar.

Nej, nu ska jag pluggeliplugga!
E


We were warned

Pizzeran

 

Flickorna, Mar och Lilla maria

 

God kväll på er!

Jag har precis kommit hem från en underbar kväll med två goa vänner. Pizzan var otroligt god, och filmen (2012) var grym. Det var en riktigt biofilm, och jag älskade varenda sekund av den. Det komiska var att den var rätt rolig, och vi garvade stundbit ihjäl oss. Det var rätt otippat med tanke på att det var en rätt seriös film. "It's russian!" HAHAHA!

 

 

Underbart!

 

Nu ska jag krypa ner i sängen. Imorgon blir det kemiplugg hela dagen lång. Fy fan säger jag bara.

 

Jaja, sov gott på er sötnosar!

E


With a little help from my friends


Några av mina underbara vänner.
Från vänster: Lilla maria, Annie, Sara, jag, Tina, Mar och Brita.
Foto: Tette

God eftermiddag!

Jag hinner tyvärr inte skriva mycket alls, för jag ska strax iväg och träffa mina vänner.
Först ska vi äta underbart god pizza på Intim, och sedan ska vi gå på bio, 2012. Det ska bli väldigt roligt att se den filmen på bio, för det känns som en biofilm, om ni förstår vad jag menar.

Ni får ha en undebrar kväll i alla fall, för det ska jag ha.
Vi hörs imorgon!
E

Farväl Gismo


Gismo och jag 13:e september iår


Nu har ännu en underbar häst försvunnit från oss.

Gismo är nämligen avlivad. Han var en otroligt mysig häst, gjorde alltid sitt bästa och älskade att hoppa. Jag gillade verkligen att rida honom. Sist jag red honom var på en tävling i september. Han hoppade galant och vi var felfria. Åh, det är så tråkigt att han är avlivad. Han var ju jättemysig! <3

Han betydde inte lika mycket som Ascot gjorde för mig, och det är jag glad över, för det är riktigt jobbigt när djur behöver avlivas. Usch! Jag kan inte gå in på det mer, för jag känner redan hur känslig jag är idag.

I alla fall, jag ville bara nämna Gismo. Han var fantastiskt och jag kommer sakna honom.


Gismo och jag på den senaste tävlingen

Thursday I'm in love

Balu

Hej på er!

Jag har slitit med ett galet svårt matteprov idag, och jag hoppas innerligt att jag ska klara det. Nu har jag inga prov förrän onsdag, och det firar jag genom att först åka till stallet för en hopplektion, och sedan färga håret på mamma. Mysigt! På ridlektionen får jag säkerligen Balu. Jag känner för att rida någon annan idag, men det blir nog inte så. Men han är rätt rolig att rida, så det blir nog bra ändå.

 

Jag har riktigt mycket julstämning just nu, och jag älskar det. Julen är utan tvekan den absolut bästa högtiden, och jag hoppas innerligt att den blir lika underbar detta året som tidigare år.

 

Nu måste jag kila.

Stallet nästa!

E


Things so colorful

Idag har varit en riktigt mysig dag!
Jag slutade skolan redan kl 11, och då gick jag hem och bakade pepparkakor med syster. Efter bara en timme och 108 pepparkakor (för min del) var vi klara. I bakgrunden spelades julmusik, och det var riktigt mysigt.


Jag bakar pepparkakor


Pepparkakor


Pepparkakor

Efter pepparkaksbaket bar vi oss av in till stan där vi köpte massa julklappar. Jag är i princip klar för i år, så jag är riktigt nöjd. Jag trodde det skulle vara svårt att hitta något till alla, men eftersom jag hade funderat en del innan, visste jag i princip vad som skulle köpas - smidigt.



Nu måste jag tyvärr dra ner humöret genom att plugga matte, men det ska ju göras det också. Kl 20 blir det dock Bonde söker fru, och efter det 90210 - mys!
E

Tävling hos KENZA - The Hills



Jag är med och tälvar om en The Hills-box hos KENZA.
Ta chansen själva. Priset är ju grymt!

Innan jag följde The Hills såg jag Laguna Beach, och jag älskade själva strukturen i serien redan då. När The Hills kom blev jag överlycklig eftersom Lauren Conrad var själva huvudpersonen. Den människan är mycket söt, och hon var en av mina favoriter i Laguna Beach. Under årens gång har jag följt The Hills, och vissa avsnitt har jag sett en triljon gånger, och inte tröttnar jag för det. Serien är en riktigt bra och jag älskar den. Jag rekommenderar den verkligen till er som inte har sett den.

För att själva vara med och tävla om boxen, klicka här för att komma till KENZAS blogg.

Maybe i'm just tired

Jag är trött!
Skoltrött, sömnig, psykisk trött - jag är helt enkelt galet trött.


Jag förra året

Imorgon hade jag roliga planer att åka skridskor, men jag tror att jag får ställa in det eftersom jag inte vill åka ensam. Egentligen skulle jag åka med Tette, men hon har blivit sjuk, och då är det ju inte så smart att åka skridskor. Hm, jag får se hur jag gör. Jag saknar det ju riktigt mycket.

Blir det inte skridskor kommer jag säkert att ha kul ändå, för jag ska baka pepparkakor och handla julklappar med syster, och det är ju inte fy skam.

Jag hinner inte skriva mer än såhär, för jag måste plugga. Jag har ju slutprov i matte E på torsdag, och det är en hel del att kunna inför det.
Ni får ha en bra kväll!
E


Cause we couldn't get enough


Dina fem manliga respektive kvinnliga favoritskådespelare?
Manliga: Ryan Reynolds, Heath Ledger, Bruce Willis, Brad Pitt och James Lafferty. Kvinliga: Kate Hudsun, Kristen Stewart, Bethany Joy Galeotti, Kirsten Dunst och Blake Lively.

De sämsta filmerna som du har sett? Hm, the good girl är ju inget vidare alltså. det finns ännu sämre också, men jag kan inte komma på fler nu.

Vilka filmer bör man tycka om för att ha en filmsmak någorlunda lik din? Jag gillar filmen som man berörs av. Den får gärna vara lite underlig, så att man får tänka själv, och det måste ha ett bra budskap. Det är väldigt olika filmer jag ser på, men det är mindre sällan komedier.

Vilken film såg du senast på bio? New Moon.

Vilken blir nästa film som du ser på bio? nHm, bra fråga. Jag vet faktiskt inte. 2012 hade varit rätt rolig att se på bio, så den kanske.

En filmscen som du har berörts av? Slutscenen i The Guardian. Den är en av de filmer som jag har gråtit mest till, och jag älskar den.

Vilka manliga skådespelare tycker du är snyggast? Ryan Reynolds, Ashton Kutcher, Channing Tatum, James Lafferty.

Vilka kvinnliga skådespelare tycker du är snyggast? Kate Hudsun, Angelina Jolie, Tyra Banks.

Favoritregissör? Oj, det vet jag inte. Jag är verkligen inte bra på regissörer, och det är riktigt dåligt av mig.

Fem skådespelare som du inte klarar av?
Vanessa Hudgens. Hm kommer faktiskt inte på någon mer.

Tre filmer som du har gråtit till? The guardian, Brokeback Mountin och Snow Angels.


Vilken är den mest överskattade filmen enligt dig?
Jadu, det finns en hel del överskattade filmer, men jag kan inte riktigt komma på någon på rak arm.

Senast sedda film?
Into the wild.


Vad bör en film innehålla för att du ska uppskatta den? Ett fint budskap och ett bra upplägg.


En bra bok som har blivit en bra film? The sisterhood of the traveling pants. Den är otroligt bra i båda versionerna.

 

Jag snodde listan av syster.


Andra advent

 

Det är andra advent idag, vilket ni antagligen är medvetna om.

 

Vi tände andra ljuset vid frukosten, och det var riktigt mysigt. Jag har även satt upp en ljusslinga på balkongräcket utan för mitt rum, så jag börjar faktiskt få lite julstämning, och det är riktigt mysigt! På tisdag ska syster och jag inhandla lite julklappar och det ska bli trevligt. Då får man nog ännu mer julkänsla.

 

Jag har lämnat Hjärtum på ett tag nu. Är nämligen tillbaka i Trollhättan, och här ska jag vara tills jag får jullov. Det ska bli skönt att slippa flytta runt på ett tag, för det gör jag ju hela tiden annars. Usch för skilda föräldrar alltså. Fast i det här läget dör jag hellre än att ha de tillsammans. Det är seriöst omöjligt.

 

Men men, nu ska jag ta och gosa lite med busan, och sedan ska jag njuta av ensamheten. Mamma och Danne är nämligen på liseberg ikväll, så jag har lägenheten för mig själv.

Ha en bra kväll!
E

 


So you think you can tell?!

Godmorgon på er!
Jag är trött, galet trött. Kom hem en stund efter 3, och jag kunde så klart inte somna. Låg och tänkte en massa, och det ska man inte göra. Problemet är att min hjärna går på högvarv hela tiden, och det är inte bra. Dessutom ligger jag och tänker på massa knäppa saker. Eller knäppa kanske de inte är, men jag ligger och vänder på allt, funderar på orsaker till händelser och skit. Varför det blir som det blir, och varför folk gör som de gör. Jag är knäpp, jag vet.

I alla fall, gårdagen var trevlig. Träffade en hel del nytt folk, och det var rätt kul. Jag är dock rätt blyg inför folk jag inte känner. Äsch, vi lämnar det..




Ni har väl sett den grymma reklamen på Maja Alderin?! Hon reklamerar ju sin myspace via eniro. Jag gick in på den förut, och shit, hon är grym! Hennes röst är speciell, och hon förmedlar sin musik på ett otroligt bra sätt. Jag tror det finns en stjärna i henne.
Vill ni komma in på hennes myspace kan ni klicka här.
Låten hon spelar på eniroreklamen heter Darling.

Nej, nu får jag nog ta fram matteböckerna. Har ju trots allt prov på torsdag.
E


Night electric night


Barnkalas - inte direkt vad kvällen kommer bjuda på


Goddag på er!

Igår hade jag en mysig kväll hemma hos Henri, och jag ska dit igen om ett par timmar. Han fyllde ju år i veckan så han ska ha födelsedagsfest ikväll, och det ska bli trevligt. Jag ska dock låna fars bil, så det blir en nykter kväll för mig. Men det gör inte så mycket, för jag är inte så sugen på att dricka.

 

Jag måste ändå plugga imorgon. Har ju slutprov i matte E i veckan, och det vore ju käckt om man pluggade en del inför det. Sista mattekursen vore ju rolig att klara av. Hehe, jag måste vara galen som valde den kursen, men den är rätt rolig ändå. Rätt svår dock.

 

Nej, nu kan jag inte sitta här och babbla länge. Jag ska hoppa in i duschen, och sedan får vi se vad som händer innan jag åker.

E


Finally friday!

Fredag!
Det ska bli underbart med helg, även om jag kommer ha en del att göra. Jag har slutprov i matte e på torsdag, plus massa annat, så jag känner mig redigt stressad. Usch!



Nej, nu får jag lämna det negativa åt sidan och berätta om något roligt istället. Jag har precis anmält mig till två dressyrkurser på jullovet. Eftersom jag rider i en hoppgrupp nu tänkte jag passa på att ta lite tillfällen att rida dressyr, för det är ju väldigt roligt det också.

Det skulle vara kul att anmäla sig till någon hoppkurs också, men jag kände att jag får mer valuta för pengarna att göra så som jag gjorde. Dels för att jag hoppar varje vecka ändå, och dels för att dressyrkurserna bara hade 2 i varje grupp, till skillnad mot hoppkursen som har 6. Dessutom var det billigare att träna dressyr än hoppning, så jag är mycket nöjd med mitt val.

Det ska bli väldigt kul, och jag längtar tills jag får lov.

Hm, på tal om ingenting så behöver jag antagligen köpa ny mobil snart. Min håller på och flippar hela tiden, och det är riktigt dåligt med tanke på att jag bara har haft den i ett år. Jag har tittat på lite mobiler, och självklart ska jag fastna för de dyraste. Inte bra det där! Jag som impulshandlar sånna saker (mobiltelefoner, kameror, datorer, etc.) Usch, jag får försöker kontrollera mig denna gången!

Nej, nu ska jag kila. Pappa kommer nog hem när som helst, så då får väl jag laga mat, som vanligt.
E

Thursday

Dags att blogga lite kanske?!

Idag gick jag heldag i skolan, och när jag kom hem träffade jag bror, som var över på middag. Det var trevligt, för jag träffar ju honom inte så mycket på veckorna längre. Dessutom ska han snart på teorikurs i Katrineholm igen, så då kommer jag inte kunna träffa honom alls.

I alla fall, efter middagen åkte jag till Ängens Gård och hade hopplektion. Det gick rätt bra. Balu var rätt pigg idag så ville han inte riktigt lyssna, men det gick helt okej ändå. Jag fick ta det lugnt och vara noggran bara.

Annas har jag inte gjort så mycket mer, och vet ni vad - nu ska jag gå och lägga mig. Galet tidigt, men jag orkar inte vara uppe längre.

Hoppas ni sover gott mina änglar!
E

Make a wish

Idag är det onsdag, och jag har inga lektioner - yay!

Igår hade jag som sagt ridlektion i min gamla grupp. Jag fick älskade Bless, och vi hade hoppning. Vi hoppade fyra hinder, två i taget, med antingen fyra eller fem galoppsprång emellan. Det gick riktigt bra, och hon lyssnade riktigt bra på mig, i alla fall i slutet.


Bless och jag på en dressyrlektion i september

I början var hon helt galen. Hon hade antagligen inte blivit riden på ett tag, så hon hade otroligt mycket överskottseneri. Hon höll på att sparkade bakut och bockade och sånt. Haha, att jag inte ramlade av. Det är nog rätt bra ändå att jag har hållit på med unghästar ett tag, för de har ju massa hyfs för sig. Håller på och bockar och sparkar bakut och grejer, så jag har nog vant mig.

Men som sagt, efter att hon hade fått jobba lite ett tag, lugnade hon ner sig och lyssnade på mig. Hon hoppade jättefint och jag är supernöjd. Imorgon är det dags för ännu en hopplektion, i min nuvarande grupp, och det ska bli skitkul. Jag längtar!

Vet ni?! Idag fyller världens bästa pojkvän år. Henri fyller nämligen 22 år. Grattis baby! <3

Jaja, vad har jag hunnit göra idag då? Jag har inte gjort så mycket ändå. Det har i princip bara blivit 90210, och det avsnittet var bra, som vanligt.

Nu ska jag plugga, och det ska jag göra resten av dagen. Fy tusan vas tråkigt. Om jag hinner så åker jag nog till stallet och kollar när Tina rider senare, men det är inte säkert.

Nu måste jag i alla fall kila.
E

I'm happy to be here tonight

Goddag!
Idag är jag glad, för jag är piggare. Jag har varit i skolan och känner mig allmänt duktig. I och för sig hade vi inte särskilt ansträngade lektioner, men ändå, jag var där liksom.

En annan anledning till varför jag är så glad är för att jag ska rida idag. Även om jag är lite smått sjuk tänker jag göra det ändå, för jag har saknat det grymt mycket. Jag red ju inte förra veckan eftersom jag var på Takida med Henri. Har man missat en lektion får man tillbaka den, och får då rida igen (som det kallas) i valfri ridgrupp, och jag valde självklart min gamla ridgrupp. Det ska bli jätteroligt att få träffa tjejerna igen. Jag har saknat dem!

Men, nu hinner jag inte sitta här längre. Jag ska kolla på det senaste avsnittet av One Tree Hill, You know I love you, don't you, och sedan ska jag laga mat till mamma.
E