At the twilight's last gleaming

 

Jag har inget att säga idag, för jag har bara varit hemma och vilat. Så jag bjuder på denna grymma version av USA's nationalsång. Ett ord - fantastisk! Enjoy!


Late sunday evening

Adventsmys

 

God kväll!

Jag är trött som få, men ändå galet rastlös. Jag har spring i benen, minst sagt. Jag har ju varit sjuk i snart en vecka, och det börjar kännas lite segt. Ska dessutom vara hemma ifrån skolan imorgon också, så jag lär väl dö av tristess. Men är man forftfarande väldigt förkyld och har feber, är det nog bäst att stanna hemma så att man blir frisk, men inte är det kul.

 

Det var trevligt att få besök förut. De hade även med sig deras hund, och eftersom jag älskar djur, tyckte jag det var jättemysigt. Fast jag blev dock lite deppig eftersom jag inte ska ta hand om Ebba och Alba nu i december och januari, men det kommer väl fler tillfällen. I alla fall, maten var god, och sällskapet trevligt - en lyckad kväll med andra ord.

 

Nu ska jag se om det finns något trevligt på tv, annars ska jag sova.

E


Little sister, big sister


Jag och syster den 1:a juli i somras

Det blev lite ändrade planer, för strax ska jag åka och hämta syster i stan, och sedan ska vi handla mat och lite sånt. Hehe, jag gillar att handla med syster, för vi hittar alltid massa andra "nödvändiga" saker att slänga ner i vagnen.

Men men, jag får kila.
Hörs senare!
E

Första advent



Godmorgon!

What to write? Min inspiration är som bortblåst känner jag, men det kommer väl tillbaka.

Idag är det söndag och jag är fortfarande sjuk. Jag brukar i och för sig vara sjuk ganska längre när jag är väl är sjuk, men jag hade hoppats på att detta skulle vara ett undantag, men nähä.

Jaja, i alla fall. Igår spenderade jag min kväll hos Henri. Sedan gjorde det inte så mycket mer för jag kom hem vid ett, och då gick jag och la mig.

Idag måste jag plugga, för vi har religionprov på tisdag. Vi ska dock få gäster vid fyra, så jag får se till att ha pluggat klart tills dess. Det är ju första advent idag, och vi har firat med samma personer i flera, flera år nu. Lite roligt med traditioner.

Men som sagt, de kommer inte förrän om några timmar, så jag får plugga innan.
Men först ska jag gå ner och äta frulle, för jag hör att det börjar skramla bland tallrikarna.
E

All I went through, led me to you



Det blev ingen film för mig.
Pappa tyckte att vi skulle sätta upp ljusstakarna, och det tog sin lilla tid. Dessutom fick vi för oss att storstäda hela huset, så nu är det galet rent och fint här. Jag vet inte när det var så här städat sist, längesen är det i alla fall. Jag planterade också om två blommor eftersom de hade vuxit ut sina krukor, och resultatet ser ni på bilden ovan. Det blev rätt mycket rött i det fönstret, men what the heak - det är ju snart jul ändå.

Nu ska jag.. jadu, jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag satt och letade förut om jag hade någon film som jag ville se, men jag hittade ingen. Jag får väl hoppa in i duschen eller något, då kanske man känner sig lite piggare också. Att städa när man är förkyld är ingen bra idé. Jag gick omkring nyste hela tiden och var allmänt snurrig i huvudet. Men jaja, nu får jag vila i alla fall.

Nu, duschen!

A goodnight's sleep

Godmorgon!
Även om jag såg på två skräckfilmer igår har jag sovit bra inatt. Jag vaknade faktiskt inte upp en enda gång, och det är väldigt sällsynt kan jag få lov att tala om. Dessutom var pappa taskig och försökte skrämma upp mig precis innan jag skulle sova, men jag sov som en stock ändå. Haha!


Idag har jag inte planerat så mycket, men eftersom jag fortfarande är sjuk tycker jag att det är okej. Det hade ju varit bra om jag orkar plugga något, men jag får se. Det kanske blir lite i så fall.

Nu ska jag i alla fall se någon film. Om jag hittar någon jag vill se så att säga.
E

What happens when you sleep?

 

OMG!

Jag såg den här filmen förut, Paranormal activity. Det är utan tvekan den läskigaste film jag har sett på länge. Den var seriöst galet läskig! Mina förväntningar av den var att den skulle vara rätt dålig, och inte alls särskilt läskig, men jag hade helt fel. Det var vääldigt bra och otroligt läskig. Jag fastnade redan efter ett par minuter. Det är nästan så att tycker att ni inte bör se en, för den är så himla läskig, men se den. Den är verkligen jättebra.

 

Det där sovrummet alltså.. grymt läskigt..

 

Haha, jag såg efter att jag hade sett filmen att man inte ska se den ensam (vilket jag gjorde). Det hade nog varit betydligt mer behagligt om man såg den med någon, så det tycker jag att ni ska göra i så fall. Det bli ju definitivt mycket mysigare i alla fall. Fast det beror ju i och för sig på vem man ser den med. Hehe!

 

Men som sagt, se den, eller inte. Alltså den är grymt läskig, men jag överlevde, så då gör nog ni det också.

E


What you don't see will kill you

 

Jag såg precis den här filmen: Wrong turn 3. Den var rätt bra, men ganska oseriös kändes det som. Inte som en skräckfilm ska vara. Fast jag tror inte ens det var en skräckis. Kanske en skräckkomedi eller något, för den var inte ens läskig.

 

Dessutom stör jag mig på den här bilden. Jag gillar träden och så, men snubben med yxan borde för sjutton ta i lite, så att det blir lite energi. Just nu ser det ju ut som att han sträcker på sig, eller något liknande. Haha, jaja.. så kan det vara.

 

Är det någon som kan rekommendera en riktigt bra och läskig skräckfilm?

 

Nu ska jag fortsätta titta på lite filmer, för då tar det inte lika lång tid tills bror kommer hem från jobbet. Pappa kommer ju självklart också någon gång, men bror brukar komma tidigare.

E


TAKIDA

 

Jag var som sagt på Takida igår, och det var riktigt bra. Konserter har väl aldrig varit riktigt min grej, men jag är positivt överraskad. Förbanden var rätt okej. Det var InMe och Sonic Syndicate. Den sista nämnda var väl kanske inte min stil direkt, men det gick att lyssna på.

 

Takida var i alla fall bäst, och det är ju inte så svårt att räkna ut. De var riktigt bra live! Henri var nöjd med sin present, och det gör att jag är nöjd. Det var ju för honom jag gjorde det. Synd bara att jag var sjuk. Hade galet mycket feber där ett tag, mend et var bara att stå ut. Tur att jag tog massa tabletter och skit innan, annars hade det aldrig gått vägen.

 

Nu ska jag se om det har hänt något nytt här hemma i Hjärtum. Yes, jag är redan i Hjärtum. Jag hade nämligen världens huvudvärk imorse, och dessutom kunde jag inte sova, så då tänke jag att jag lika gärna kunde ta en tidigt buss hit (jag skulle ändå inte till skolan, är fortfarande väldigt förkyld). Så nu befinner jag mig som sagt i den lilla byn igen.

 

E


Takida ikväll!

Även om jag kände mig till en zombie förut (vilket jag gör fortfarande), gick jag till skolan för att göra min redovisning. Jag var galet snurrig i huvudet, och febern ville verkligen inte ge med sig, men jag körde skiten ändå. Nu är det otroligt skönt att ha det gjort, så jag är glad att jag gick.



Nu gäller det istället att ladda inför Takida. Jag har släng i mig massa tabletter i hopp om att febern ska försvinna, och snart ska jag ta nässpray också, så försvinner hoppningsvis snuvan också.

Jag får se om det blir någon skola imorgon, men som det ser ut nu blir det inte det. Vi får se helt enkelt. Jag kanske vaknar upp värsta pigg, vem vet?!

Nu måste jag kila.
Ha en bra kväll!
E

Sick and tired of being sick and tired

Jaha, det blir ingen skola för mig idag. Är så jävla förkyld att det är galet.

Jag ska dock försöka gå på sista lektionen, för vi har muntlig redovisning då, och det skulle vara jobbigt att ha den efter sig under helgen. Men jag får se hur jag mår då. Dessutom ska jag ju till Göteborg ikväll för att träffa Henri. Hoppas jag är tillräckligt pigg för att orka med det, men det måste jag.

Usch, jag orkar inte vara sjuk längre. Jag trodde att detta skulle vara en lätt liten förkylning, men icke sa nicke. Varför har jag alltid oturen att bli kanonförkyld varje gång?! Jaja, det ska väl drabba någon det också antar jag.

Nu ska jag krypa ner i sängen, äta lite frukost, och sedan ska jag vila i hopp om att bli piggare.
E

Är inte sugen på att blogga idag

Godkväll!
Jag är sjuk och har ont i huvudet, så jag känner inte direkt från att blogga idag, så det blir inte så mycket. Jag har ändå inget att berätta, för hela min dag har bestått av plugg. Usch!

Men, jag ska berätta om morgondagen, för jag hinner nog inte blogga innan jag åker. Jag ska nämligen gå på Takida med Henri. Han fyller år nästa onsdag, och jag har suttit och funderat på en present hur länge som helst känns det som. Så förra veckan fick jag idéen att fixa biljetter till Takidas konsert, och så blev det.

Hehe, hoppas jag inte glömmer biljetterna när jag åker imorgon bara. Det är nog bäst att ta fram dem redan ikväll.

Nej, nu ska jag titta klart på Bonde söker fru, och sen får jag väl plugga ännu mer.
E

I'm running out of things to do to get you off my mind

Jag är depp!
Allt känns bara tråkigt just nu, eller nästan allt i alla fall. Jag har ju vissa underbara saker som lyser upp livet.

Vet ni.. jag har fått reda på att jag inte alls ska ta hand om hundarna längre. Det gick från att ta hand om dem i 2½ verkor, till drygt en månad, till ingenting - och det är tråkigt. Jag hade verkligen sett fram emot att få ta hand om dem, för jag saknar de massor, men jaja.. det kommer väl fler tillfällen.

Atjoo, jag har gått och blivit förkyld. Det är ingen stor förkylning (i alla fall inte än sålänge), men man är ju fortfarande matt och sådär. Inte kul! Hoppas jag blir frisk snart.

Idag är det tisdag, och det betyder ingen ridlektion. Det känns som att jag inte rider någonting längre, men det gör jag ju. Åtminstone en gång i veckan. Fast denna veckan blir det ingen ridning alls, för jag har andra planer. Men det får ni veta mer om senare i veckan, för nu måste jag fortsätta plugga.

Jävla skitskola som gör att man känner sig sönderstressad hela tiden. Jag orkar inte!
E

Five colours in her hair

Jag har ny hårfärg!

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den än, men det återstår att se. Det ser inte riktigt ut som på bilden (för ljuset ligger konstigt), men något liknande är det i alla fall.

 

Det är i alla fall kul att prova något nytt. Det var ju bara en toning jag gjorde, så om jag inte gillar det kommer det ju ändå försvinna. Med själva klippningen gjorde jag inte så mycket nytt, klippte upp och toppade. Denna gången klippte jag inte luggen så mycket, för jag ska låta den växa ut. Spännande!

 

Hoppas jag blir nöjd med det här, men det tror jag nog. Det tar lite tid att vänja sig bara.

E


Minnen från 2008

Juni 2008, "mormor"

 

När mamma och jag var i Kroatien förra året såg vi mormor (som då hade varit död i 5 år). Det var så klart inte mormor, men hon var så otroligt lik henne att mamma och jag tappade andan varje gång vi såg henne. Vi trodde ju det var mormor som gick omkring på stranden.

 

 

25 juli 2008, jag

 

Syster, kusin Fia och jag tog oss en dagstur till Köpenhamn, och passade då på att bada i skåne på vägen hem. Vattnet var iskallt, men i den värmen var det otroligt svalkande.

 

Dagen innan detta hade vi också varit på Liseberg, och vi tröttnade redan efter typ 2-3 timmar. Det märks att vissa saker inte alls är lika roliga som när man var mindre.

 

 

31 juli 2008, jag och Mar


Mina vänner var hemma hos mig i Hjärtum, och vi passade självklart på att bada i älven. Det var riktigt roligt, och jag tycker det är synd att vi inte gjorde en repris på den dagen denna sommaren.

 

 

12 augusti 2008, jag på Ascot


En av mina sista ridlektioner på Ascot. Den hästen alltså... Även om han är död betyder han fortfarande väldigt mycket för mig. Jag blev otroligt ledsen när han avlivades, och jag har fortfarande de dagar då jag gråter floder eftersom jag inser att han är borta. Jag tror faktiskt inte jag har riktigt insett den än, för nu när skriver om det blir jag alldeles tom.

Ascot <3

 

 

13 augusti 2008, jag

 

Haha, kanske inte världens snyggaste bild, men det är lite frän så där.

Det är i alla fall jag som head bangar lite i systers lägenhet. Vi (Maria, Vickan och jag) skulle på The Dark Knight, och vi var alla lite smådeppiga, med tanke på Heath Ledger ganska nyligen hade dött. Filmen var grym, och att se den på bio är något jag aldrig kommer glömma.

 

 

23 augusti 2008, Maria, jag och Vickan

 

På en av pappas tävlingar i Falkenberg.

Haha, vi var helgalna. Kutade runt vid alla bilkillar och fjollade oss typ hela dagen.

Från själva racet kommer jag ihåg att pappa krockade med Erik, båda bilarna blev kvaddade. Så det blev att meka resten av dagen. Inte roligt alls, speciellt inte för Erik, som missade sin chans att vinna hela serien VOC 08.

12 augusti 2008, jag på Ascot

 

En av mina sista ridlektioner på Ascot.


I wanna run with the wild horses

God eftermiddag!
Jag har sagt det förr, och jag säger det igen -  jag gillar verkligen inte måndagar. Speciellt inte när hela eftermiddagen är fylld med labbar.

Förmiddagen var dock rätt rolig idag, för vi spelade upp vårat drama En midsommarnattsdröm. Det gick riktigt bra om ni frågar mig. Alla skötte sig ypperligt! Det var några andra draman som också spelades upp idag, och jag anser att vårat faktiskt var bäst. Det kanske låter lite kaxigt, men jag tycker det. Publiken asgarvade åt våran humoristiska pjäs och vi fick massa jubel och applåder i slutet - underbart!

Jag tycker nästan det är lite tråkigt att våran pjäs är avklarad (även om vi är något trötta på den nu, eter att ha tränat en miljon gånger). Det var så mysigt, och dessutom gillar jag skådespel. Men men, man får se det på den ljusa sidan. Nu har vi ju tid att planera nyår.

Nu när jag skrev om nyår kom jag och tänka på att jag inte har berättat den nya informationen om hundarna (Ebba och Alba), som jag ska ta hand om nu i december. Från början var tanken att jag skulle ta hand om dem från 30:e december till 18:e januari, men nu ska jag ta hand om dem ännu längre. Jag börjar redan den 15:e december, alltså om lite drygt 3 veckor. Jag längtar faktiskt. Det ska bli skönt att få bo lite själv, och dessutom få ta hand om favoriterna.


Hundarna (hehe, lägg märke till svansarna)

Jag har saknat de små töserna. Jag hade de ju i 2½ månader förra året, och man fäster ju sig så lätt. Dessutom bodde ju hundarna på den gården där jag jobbade, så jag hade ju redan träffat hundarna ett bra tag innan (i alla fall Ebba, för Alba är ju inte så gammal).


Alba

Haha, jag tränade hurndarna som en galning när de kom hit. Det blev lydnad varje dag, och jösses, det gav resultat. Jag tränade dessutom lite hoppning med Alba. I början fattade hon ingenting, och var jätterädd för att hoppa över grejer, men efter att ha tränat med henne i 2 månader hoppade hon faktiskt 1 meter. Haha, jag är stolt. Duktig hund!

Nej, nu får jag inte sitta här och babbla på. Jag måste ju plugga.
Senare kommer det nog lite bilder på härliga minnen.
Om jag får gjort klart något skolarbete innan så att säga.
E

Emma goes brunette

Japp, det är faktiskt sant!


Sophia Bush

Efter ett år av funderingar på att ändra hårfärg, har jag äntligen bestämt mig - jag ska bli brunett. Jag har tid på tisdag, så jag har bara en dag kvar som "normalhårfärgad". I och för sig ska jag bara tona, så min vanliga hårfärg kommer ju komma tillbaka om ett tag, men ändå. Jag ska ändra min frisyr också. Jag ska låta luggen växa ut, och dessutom har jag funderat på att använda mittbena. Jag är dock inte säker på om jag passar i det, så vi får se hur det blir med den saken.

Men i alla fall, nu vet ni. Snart är jag brunett. Haha, jag längtar!


En otroligt snygg brunett

Sunday

Hello!
Det blev inget inlägg igår som ni kanske har märkt. Jag var i princip inte hemma något alls. Efter gårdagens frukost åkte jag till Henri, och jag kom hem för undefär en timme sen.

Jag ska dock snart iväg igen. Vi ska spela upp vårat Shakespearedrama i skolan imorgon, så alla i min pjäs ska samlas och så ska vi gå igenom allt igen. Jag hade mycket hellre stannat hemma. Dels för att det regnar ute, och dels för att jag är trött och dessutom behöver plugga. Men men, det är bara att gilla läget, ta på sig regnjackan och cykla iväg.

Min helg har i alla fall varit bra. Den har gått grymt fort bara, men så är det ju ibland.


Jag hoppas att det inte tar allt för lång tid hos Tina ikväll bara (det är ju där vi ska träna på dramat), för jag ser fram emot en lugn kväll framför tv:n. Dessutom är jag grymt sugen på kaffe, så det ska jag nog fixa senare. Fast kaffe latte då så klart. Svart kaffe går ju bara inte att dricka, eller vad tycker ni?

Nej, nu får väl jag kila.
Ha en bra kväll!
E

New moon










OMG!
Jag vet inte vad jag ska säga. New moon var fantastisk!
Jag vill se den igen och igen och igen. Seriöst, det går inte att beskriva.
Om nu jag känner såhär, hur känner då alla som fullständigt älskar The Twilight Saga?!
Jag är inte besatt, men ändå känns det som att jag svävar.
Det är magiskt!


Obeskrivligt! <3

Friday at last

Igår

Ridningen:
Ridlektionen var grymt rolig. Jag hade Balu (första gången jag red honom), och det tick jättebra. Jag trodde inte jag skulle gilla honom faktiskt, men han var jättemysig. Cissi, min nya ridlärare, var jättenöjd, så jag är riktigt glad.

Lipz:

Vi firade Sara som precis har fyllt 18


Mar's och Lilla maria's dricka. Sara och jag var duktiga, och drack inget


Mar och hennes älsklingar


Jag och Lilla maria

Det var rätt lite folk, och musiken var kass, men ändå hade vi det trevligt. Jag träffade många gamla klasskompisar som vi var med under kvällen, och det var riktigt kul. Trots att vi kom hem tidigt (lite efter ett), är jag helt död idag. Jag vet inte vad det beror på, men så kan det vara.

Idag
Det blev mycket svenska idag. Först spelade vi in en till scen i våran film, och sedan blev det pjäsen, En midsommarnattsdröm. På måndag är det dags för att visa upp vårat drama, så nu gäller det att allt sitter, och det gör det. Härligt!

Nu
Jag är så trött så jag ser stjärnor, så jag ska starta tv:n och se om det finns något att kolla på.

Ikväll

New moon, yay! Den är grym, enligt min syster, och jag tror henne.

Have you ever needed somethin' so bad you can't sleep at night?

På mattelektion imorse

 

Då var det torsdag och det är dags för min första ridlektion i min nya grupp. Jag ska inte cykla förrän om en timme, så jag kan ladda lite till innan jag ska iväg. Efter hopplektionen blir det stressigt, för jag ska ut med mina vänner ikväll. Det blir så klart Lipz, och det ska bli riktigt kul. I och för sig hade jag gärna haft mer tid att göra mig iordning, men man kan ju inte få allt.

 

Vad pysslar jag med nu då? Jo, jag har precis tittat på det senaste avsnittet av The Hills. Jag tittade aldrig på det igår för Henri kom besök. Det blev inte så mycket plugg heller, men det går jag fixa en annan dag.

 

Nu ska jag göra iordning lite grejer inför kvällen.

Ha en bra kväll!

E


To Thine Own Self Be True


Kelly och Silver

Usch, avsnittet av 90210 är redan slut. Det var grymt! Den serien ligger verkligen på topp just nu, tillsammans med One Tree Hill.

Jag kan inte hjälpa det, men på något sätt gillar jag Jasper. Det kan ha att göra med att jag hatade när Annie var så himla nere och ensam. Nu när hon har honom är det ju tvärtom. Jasper är underlig alltså. Jag förstår inte honom. Hm, vi får se vad som händer i nästa avsnitt. Hoppas att Teddy är med då också, för i detta avsnittet var han inte med något alls.

Ikväll är det dasg för ett nytt avsnittet av the Hills också - me like! Men tills dess ska jag plugga.
Ha en bra dag!
E

When it rains

Goddag!
Regnet smattrat mot fönstret och jag har kurat ihop mig i sängen här hemma. Vi slutade tidigt idag, så jag är redan hemma för dagen. Det är ljuvligt. Jag ska dock plugga flera flera timmar, men det får gå. Det är i alla fall skönt att vara hemma. Men, först ska jag titta på det senaste avsnittet av 90210. Jag är helt säker på att det kommer vara bra, så det ska jag sätta igång på direkten.

E

No such thing


Ensam mamma söker-Helena

Då har man varit i skolan, flummat sönder med Tette och kommit hem och vilat. Eller vilat och vilat, jag har bara tittat på "vad-som-har-hänt-med-paren-efter-sommarens grönska"-filmklippet från Ensam mamma söker. Jag blev positivt överraskad, för både Ulrika och Helena är kvar med sina killar. Oskar har till och med flyttat in hos Helena - mysigt. Så nu är säsongen med Ensam mamma söker över. Lite tråkigt ändå, men vi har ju kvar Bonde söker fru i alla fall.

Lite gitarr har jag spelat också. Jag har lärt mig lite nya låtar, och det blir alltid så att jag spelar dem hela tiden i början. Snart kommer jag väl tröttna och lära mig ännu mer låtar, och det är ju trevligt. Problemet är att jag glömmer av alla låtar jag har lärt mig, och det är ju lite surt. Jag kanske borde skriva upp dem hädanefter - smart!

Nej, nu måste jag plugga. Tyskaboken är det som gäller för mig i några timmar framöver. Hoppas jag orkar!
E

You Are a Runner, and I Am My Father's Son

Jag har sovmorgon idag. Börjar inte förrän halv ett, så jag har passat på att titta på det senaste avsnittet av One Tree Hill. Det var lika bra som alltid. Men jag flippar faktiskt snart. Det känns som att allt går åt helvete i den serien, och det börjar irritera mig. Det är ju i princip inget bra som händer, och det känns lite överdrivet. Men men, vi får se vad som händer i de kommande avsnitten.

Nu ska jag hoppa in i duschen.
E

Maybe you just caught me by surprise

Oskar och Helenas ena dotter


Jag har insett att jag har missat de två sista avsnitten av Ensam mamma söker, så jag har tittat på dem på tv3.se istället. Jag gissade ju vilka mammorna skulle välja. Sist jag gjorde det trodde jag att det skulle sluta såhär:

 

Ulrika - Lasse

Madelene - Martin

Helena - Oskar

 

Jag hade ju för tusan rätt. Okej, nu valde inte Madelene någon av sina killar, men Ulrika och Helenas val förutsåg jag. Haha, ballt. Valen de gjorde var helt rätt enligt mig, för de verkade jättekära i varandra - underbart! Imorgon ska jag titta på avsnittet som visar vad som har hänt efter sommaren, alltså om de fortfarande är tillsammans med sina "val", och de ska bli mycket intressant.

 

Nu ska jag ta fram gitarren och spela en stund, och sedan ska jag sjunka in i tyskaboken. Den är kass, men måste man så måste man.

E


Hopptävling

Jösses amalia vad bra det har gått idag!
Både Tina på Balu och jag på Molly red felfritt.


Tina och Balu


Jag och Molly

Jag trodde verkligen inte det skulle gå så bra som det gjorde idag. Molly lyssnade på hjälperna, tog åt sig hindrerna och hoppade som en stjärna. Den hästen alltså. Jag älskar henne! Jag hoppade 80 cm, första och andra fasen, vilket blev 12 hinder.

Det gick som sagt bra för Tina också. Balu är väldigt nervös på banan, men hon fick honom att gå felfritt ändå - imponerande. Hon hoppade 70cm, alltså första fasen (8 hinder).




En grej som var väldigt rolig, var att när jag hade ridit och skulle släppa ut Molly, kom det en tjej som var jätteimponerad över hur fint det hade gått. Hon var lite chockad först över att det var Molly som hoppade så bra, för ibörjan trodde hon att det var en jättefin privathäst. Sånt där gör mig glad, när någon man aldrig har pratat med förut kommer fram och säger att man red jättefint. Ja, riktigt glad blir jag, och stolt!


 

Här har ni ett klipp från när jag rider. Skriv gärna vad ni tycker, även ifall det är kritik.

E


Swear it again

Okej, jag sa ju att jag skulle plugga. Vet ni vad jag har gjort istället?!
I'll tell you..

Jag har:

bakat sockerkaka


Haha, jag hällde så klart i rörsocker i formen, istället för sprödbröd. Men Anders tyckte att jag kunde prova det, så jag satsade, och resultatet blev helt okej. Det smakar rätt mycket socker på själva toppen av kakan, men det resterande blev riktigt gott - mums!


putsat mina ridboots



I och för sig skulle jag ändå göra det någon gång idag, men tanken var väl att det skulle bli efter allt plugg. Men men, nu har jag ett par fina boots som väntar på mig imorgon bitti i alla fall.


spelat forza med bror


Vi brukar spela lite då och då, och det var ett tag sen sist, så varför inte?! Det är ju alltid kul att spendera lite tid med sin bror. Dessutom vann jag de mesta gångerna. Som ni ser på bilden så har jag (Player) ett poäng, medan Anders (Yoghurt89) har noll. I och för sig har jag bil som är snäppet bättre, annars jag har ingen chans mot honom, men han har sagt att jag är en av de bästa han har mött, så helt kass är jag väl inte i alla fall.


Sedan har jag inte gjort så mycket mer. Men nu ska jag i alla fall försöka göra lite geografi och matte. Jag vill inte känna mig helt värdelös när jag går och lägger mig ikväll.

E

Grattis Sara!

Sara, midsommar 09

Idag fyller Sara 18 år. Grattisgrattisgrattis!
Ha en underbar dag vännen!

<3

Saturday morning

Godmorgon!
Igår var det fredag, och jag orkade inte blogga. Jag gjorde inte så mycket ändå, men jag var inte hemma så mycket. Först var jag i skolan, och direkt efter tog jag bussen till Hjärtum, där jag nu befinner mig. Jag var hemma i några timmar innan jag lånade pappas bil och körde till Henri. Det var mysigt, som vanligt. Och jag var duktig, för jag kom hem 10 minuter innan pappa ville ha mig hemma. Haha, inte illa måste jag säga.

Idag vaknade jag på bra humör. Jag kilade upp, satte mig här vid datorn och har nu checkat läget lite. Just nu är hela köket fyllt med pappa, Anne och Anders som grejar med frukosten - mysigt! Frukosten här i Hjärtum är alltid det bästa. Det är så härlig stämning och vi sitter alltid kvar och pratar efteråt.

I alla fall, idag ska jag tyvärr plugga. Jag har en hel del att göra, men jag tror inte att jag kommer hinna göra precis allt. Det är alldeles för mycket, men en del kan jag ju göra i alla fall. Imorgon kommer det inte bli något plugg alls, för då ska ju jag tävla. Yay! Jag längtar faktiskt. Det ska bli riktigt roligt, och jag är grymt taggad. Hoppas det går bra för mig nu.



Här har vi en del av starlistan. Tina ska hoppa 70 cm med Balu, och jag ska hoppa 80 cm med Molly. Underbart!

Nej, det verkar som att frukosten börjar bli klar, så jag får väl kila ner nu.
Vi hörs senare!
E

More than words is all you have to do to make it real

Snart är det helg. Äntligen!
Det ska bli skönt att vara lite ledig igen, och dessutom ser jag fram emot söndagens hopptävling. Jag ska banne mig klara båda faserna felfritt denna gången. Sist gång fick jag ju 4 fel, och gången innan det var vi helt felfria. Det är ju snart dax för KM, och det skulle kännas bra att vara helt felfri tävlingen innan.


Molly och jag på den senaste tävlingen <3

I alla fall, idag har min bror kommit hit på besök. Han var hungrig, så jag lagade mat till honom. Annars skulle mamma ha gjort det, men eftersom hon är förkyld (och inte ens hade kommit hem från jobbet), gjorde jag det. Han tyckte att det var gott, så jag lyckades - yay! Han åkte dock hem nyss, så nu är det bara mamma och jag igen. Fast Danne kommer i och för sig senare.

Hm, jag är sugen på att göra något, fast jag vet inte vad. Egentligen borde jag ju plugga. Varför är det alltid så?! Så fort man har massa skolarbete att göra kommer man ju på massa andra onödiga saker att göra, som att städa Mollies bur, eller att sortera i garderoberna. Haha, inte bra!

Nej, det är ingen idé att sitta här och försöka komma på något annat att göra. Det är bara att sätta igång med pluggningen, så kanske man får några timmar ledigt innan det är läggdags.

Ha en bra kväll!
E

A trip to the moon

 

Idag är det onsdag, och det betyder 90210. Den serien är grym! Alla avsnitt är precis lika bra, och detta var inget undandag. Filurerna på bilden, Ivy och Teddy, gillar jag väldigt mycket. Jag var lite tveksam till Teddy ibörjan, men jag gillar honom bara mer och mer. Ivy är bara störtskön, så hur kan mna inte gilla henne?! Jag ser som vanligt fram emot nästa veckas avsnitt.

 

Det jag dock inte gillar (snarare avskyr), är att vi har grymt mycket att göra i skolan nu. Det har inte känts riktigt så mycket innan idag, men nu har vi fått en stor geografiinlämning att göra (och då menar jag stor). Kommer ni ihåg den geografiinlämningen jag gjorde för någon månad sen, om vegeationszoner?! Den tog i alla fall ca 10 timmar att göra. Den vi ska göra nu är väldigt mycket större, så jag har panik!

 

Utöver det har jag massa annat att göra: jag ska läsa en tyskabok och skriva en sammanfattning av den (på tyska), jag ska förbereda en muntlig redovisning på tyska, där man ska prata i typ minst 5 minuter, jag ska skriva en historiainlämning om Columbus upptäcktsresa, jag håller på att jobba med två grupparbeten i svenska (det ena är ett drama om Shakespeare, och det andra en film om språksociologi) och jag har ett projektarbete att jobba med. Dessutom har jag självklart tonvis med läxor, och prov och slutprov. Oh god, kill me! Hur fan ska jag hinna med allt?!

 

Jaja, det är lika bra att börja nu och inte sitta här och klaga, men nu vet ni i alla fall vad jag har att göra med. Hehe, är ni avundsjuka?!

E


Hejdå Tis H4

Jag kunde seriöst inte haft ett bättre avslut än dagens dressyrlektion. Jag fick underbara Hedda och allt gick så himla bra. Den hästen är helt otrolig att rida, så himla mysig. Hon gick fantastiskt fint under hela ridlektionen, och det gör mig väldigt ledsen att jag inte kommer kunna rida henne något mer (hon går inga hopplektioner).

Även om allt var så himla roligt, och allt gick så otroligt bra idag, så sitter jag ändå här och gråter floder. Jag vet inte vad det är med mig. Jag gillar min grupp otroligt mycket, men jag trodde inte att jag skulle reagera så här.

Jag ångrar mig inte, det är bara jobbigt att ta farväl. Jag avskyr verkligen sånt. Usch!

Nu ska jag försöka tänka positivt och hoppas att allt blir lika bra som jag tror att det kommer bli.
Jag håller tummarna, och jag hoppas att ni gör det också.

Nu ska jag gå och lägga mig.
Jag är helt slut.
Sov gott!
E

Now you lift your eyes to the sun

Nu har jag sett det senaste avsnittet av One Tree Hill, och det var bra som vanligt. Jag stör mig på att det alltid ska dyka upp något dåligt dock. Alltid ska det drabba Nathan och Haley också, och det gillar jag ej. Jaja, vi får hoppas att inte alls skiter sig i alla fall.

Usch, jag känner mig deppig. Det är ju sista gången jag rider i min nuvarande ridgrupp idag. Jag älskar den gruppen. Jag har ridit i den i snart två år och jag har gillat den från första stund. Vi är ett härligt gäng, ridläraren är bra, riddagen (alltså tisdagar) är perfekt, dressyren är rolig - allt är bra alltså. Haha, det är illa att jag klagar nu när jag själv har gjort valet, men det är så himla tråkigt att lämna alla. Det är nästan så att jag börjar grina alltså, usch!

Jag ska försöka se positivt på allt i alla fall. Jag älskar ju hoppning, det är nyttigt att ha olika ridlärare som tittar på en, det är kul att prova på något nytt - ja, det finns många positiva saker. Det är ju bara hopplektioner jag kommer rida nu i framtiden, men jag får ju fortfarande lite dressyr i början av varje lektion. Uppvärmningen och sådant innehåller ju en del sånt arbete. Ja, det här blir bra. Det känner jag på mig.

Idag har jag i alla fall dressyrlektion, och det känns bra att avsluta med en sådan. Mitt sista hejdå tillbåde gruppen och dressyren liksom. Det blir bra det!


Idag hoppas jag få rida denna söta ponnyn Hedda. Hon går inte hopplektioner,
så det blir som ett hejdå till henne också i så fall.


Nej, nu ska jag sluta tjata om ridningen. Jag har skrivit om det förut, så ni är väl säkert uttråkade vid det här laget.

Nu ska gå och titta vad mamma pysslar med, och sedan ska jag se till att få klar fysiken vi har tills imorgon.
Ha en bra kväll!
E

Ps. på söndag är det tävling igen. Jag ska rida Molly och hoppa 80 cm. Can't wait!

Tuesday

Goddag!
Idag är jag på bra humör igen, och jag älskar't. Våran sista lektion var inställd, så jag har varit hemma i ungefär en timme. Under den timmen har jag faktiskt bakat chokladbollar. Det gjorde jag i och för sig igår också, men idag gjrode jag en större sats. Jag hade tänkt baka en sockerkaka också, men vi hade inget ströbröd, så jag skippade det.


Chokladbollar som vi bakade hos Mar i slutet av augusti

Jag har precis ställt in dem i kylskåpet, så att de ska bli kalla och goda. Jag ska såklart bjuda mamma och Danne senare, och jag hoppas att de inte dör, för jag är inte direkt känd av att vara bra i köket.

Nu ska jag i alla fall titta på det senaste avsnittet av One Tree Hill, nämligen Now you lift your eyes to the sun. Det känns som att det kommer vara grymt, så det ska jag njuta av på direkten.

Vi hörs senare!
E

Ingen bra dag

Idag har varit en kass dag. Jag vet inte varför, men jag har varit på dåligt humör. Jag ska försöka bli positiv igen, och det blir jag nog snart, för jag ska få besök ikväll. Det gillar vi, mycket!

Ash, jag vet inte vad jag ska skriva. Haha, inspirationen är helt borta.

Jag kan väl uppdatera er lite om tandställningen och magkatarren då.

Tänderna gör inte ont längre. De är fortfarande känsliga, men det är ju inte så konstigt eftersom de flyttas hela tiden. Det enda som gör ont nu är tandköttet. Ni med tandställning vet ju om att det skaver och blir sår i munnen, och det är inte så nice. Men det börjar läka nu i alla fall, och det är ju bra.

Magkatarren är också mycket bättre. Jag kan äta utan att få ont, och det är mycket skönt. Jag har dock lagt märke till att jag inte kan äta saker som potatisgratäng, kladdkaka, m.m, eftersom min mage är så känslig, men jag hoppas att det snart blir bättre och att jag då kan äta det igen.

Men som sagt, allt är mycket bättre och det är jag glad över.

Jaja, där fick jag ihop några ointressanta meningar i alla fall. Hoppas jag inte tråkade ut er allt för mycket.
Nu ska jag titta på tv.
E

Videoblogg

 

Syster jag filmade lite när vi åkte till stan igår. Det finns väl inte så mycket mer att säga än att vi bara babblar som på vanligt. Hehe, vi är rätt knäppa ändå. <3

 

Och idag har jag haft körkort i 4 månader. Grattis till mig!


Fars dag


Pappa med coolingbrillorna <3

Idag är det fars dag och pappa har fått strumpor. Haha, tråkig present men vad ska man göra.

Jag är otroligt uttråkad. Jag vet inte vad jag ska göra. Duscha skulle vara nice, men jag vet inte om jag orkar föna håret efteråt. Gör jag inte det blir mitt hår lockigt, och det gillar jag inte. Dessutom föredrar jag att ha torrt hår, och det tar ju ett tag om det ska självtorka.

Åhh, jag blir galen! Jag vill inte sitta här och dega. Vad sjutton ska jag hitta på?! I och för sig vill syster att jag ska klippa hennes hår. Det var ju ett tag sen sist, så det kanske jag ska göra. Hm, det kör vi på.
E




Is there any way that I can stay in your arms?

Nu har jag varit på stan med syster. Utöver lite smått och gott till oss själva köpte vi farsdagpresent till pappa. Även om pappas present (strumpor, vilket han ville ha) inte var särskilt rolig, så var det en riktigt lyckad shoppingdag, Vi fick tag på allt vi ville ha, och det är alltid skönt.

Förutom farsdagpresenten köpte jag ett par jeans, två t-shirtar, 6 strumpor, mascara och lite annat sminktillbehör.


Jeansen och en av t-shirtarna

Efter att vi hade shoppat åkte vi till kolonilotterna precis intill Överby (där vi shoppade), eftersom mamma har köpt en sådan. Vi hade tur, för mamma och hennes kille var där och grejade. Så det blev en lite surprise och det är alltid roligt. Stugan var jättefin och trädgården jättemysig. Det kommer nog bli riktigt snyggt när allt är klart tror jag, även om det är en del att göra.


Mammas kolonilott

Sedan åkte vi hem, där vi drack en kopp kaffe och pratade kring matbordet. Jag är väldigt inte världens största kaffe-fan, men ibland kan det vara riktigt gott. Favoriten är självklart vaniljlatte. Det är otroligt gott, och det skulle jag mer än gärna dricka flera gånger om dagen - mums!

Nu ska jag kolla runt lite på internet, och om en stund ska syster och jag köra bror till stan.
E

What are we living for?

Godmorgon!
Jag hinner inte blogga så mycket för syster och jag ska eventuellt in till stan om en stund, och jag måste göra iordning mig. Jag ska bara uppdatera er lite lätt.

Igår åkte jag som sagt hit till Hjärtum, där jag ska spendera hela helgen. Efter middagen blev jag upphämtad av en pojk, och sedan åkte vi till Göteborg. Tanken var att vi skulle till Trägår'n, men vi stannande hemma och tittade på tv och sånt istället. Mycket mysigt!

Ett exempel på det vi tittade på var Idol. Erik Grönwalls otroliga framförande av The show must go on var obeskrivligt bra. För er som inte såg det, titta på klippet under. Det är fan helt jävla sjukt vad bra han är!

 

Nu måste jag kila. Vi hörs senare!

E


Otursdag?

Idag har verkligen inte varit min dag.

Den började hemskt. Jag vet inte varför, men när jag vaknade upp imorse var jag på världens sämsta humör. Grymt förbannad var jag, och riktigt opepp. Ju längre jag hade varit vaken blev jag dock lite mer munter, så det var skönt.

När jag kom till skolan, och hade gått på två lektioner insåg sedan att jag hade tappat min nyckel till skåpet. Panik! Jag kutade runt överallt och letade, men jag kunde inte hitta den någonstans. Det kändes ju lagom kul... Sedan lånade jag en kompis nyckel och provade om det gick att låsa upp skåpet med den, och det lyckades faktiskt. Det var riktigt gött. Och då hittade jag min egna nyckel också. Jag hade låst in den i skåpet - smart va?!

Sedan skulle jag träffa min handledare och prata om mitt projektarbete, men han kom ju såklart inte, så det var ju lagom roligt det också.

Efter det satte jag mig på fysiklektionen och fick världens jobbigaste huvudvärk. Usch!

Efter fysiken satt jag dessutom kvar med mina vänner och jobbade med ett drama i två timmar. Vi skrev ihop ett helt manus, och eftersom det var jag som skrev, höll min hand på att dö under tiden. Dessutom blev jag på rätt dåligt humör också. Hehe, jag ville ju hem.

Under tiden vi jobbade med manuset fick jag dessutom reda på tråkiga nyheter om en kompis också, och sådant vill man ju inte höra.

Men, nu kommer vändningen. Jag åkte hem när vi var klara med dramat, vilade några minuter, och cyklade sedan in till stan för att träffa min barndomsvän Sara. Vi satt och fikade och pratade om allt mellan himmel och jord i mer än 4 timmar, och det var riktigt mysig. Det var skönt att prata av sig lite. Så nu känns det bättre, när jag har fått klaga lite. Hehe! Sedan åt jag god mat när jag kom hem också, och det var nice.


Dagens mat: kyckling och sallad

Så det här är inte alls min dag. Men å andra sidan, alla dagar kan ju inte vara bra. Igår var ju en bra dag till exempel. Då hade jag en väldigt trevlig kväll i Göteborg, och det gjorde mig riktigt glad.

Imorgon blir nog också en bra dag, för då ska jag åka hem till Hjärtum och träffa både min bror och syster igen. Det var längesen vi syskon var samlade, så det ska bli riktigt mysigt. Mums på det!

Men nu måste jag faktiskt kila. Jag ska packa lite inför morgondagen, och sedan ska jag faktiskt gå och lägga mig. Jag är sjukt trött.

Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall.

Vi hörs!
E

Women's Intuition

Goddag!
Jag hade en enda lektion idag, så jag har redan varit hemma i nästan 2 timmar. Det är riktigt skönt för jag är skoltrött. Under tiden jag har varit hemma har jag tittat på det senaste avsnittet av 90210. Det var bra, men lite knepigt tycker jag. Vi får se vad som händer i nästa avsnitt, men jag är inte rolig, för den serien är alltid bra.

Ridningen igår då:
Jag red Alexsia och vi hade som sagt hoppning. Det gick rätt bra tycker jag. Hon hoppade inte lika underligt som jag trodde. Men jag har aldrig hoppat henne själv innan, utan jag har bara sett andra. Grejen med henne är att hon slänger sig fram över hindrerna. Hon tar hellre ett långt okontrollerat språng än ett lite kortare och samlat. Jag har lagt in ett klipp här under så att ni kan se lite vad jag menar.

 

Vi hoppade tre hinder längs medellinjen. Ni kan se att vid det första hindret slänger hon sig fram en aning, hon lyssnar inte riktigt på mig utan bara irrar iväg. Det gör att jag får hålla in henne väldigt mellan det första och andra hindret, och det är därför jag sitter ganska upprätt. Men hon samlar sig fint och hoppar fint över det andra och sista hindret, även om jag får kämpa en del med att hålla in henne.

 

Men jag är som sagt nöjd. Det var en rolig sista hopplektion i min nuvarande grupp. Nu återstår bara en dressyrlektion, och sen är det adjöss.

 

Nu ska jag försöka göra lite fysikuppgifter, för i eftermiddag ska jag iväg till Göteborg. Hehe!

E


I Just Died in Your Arms

Haha, det var ett underbart avsnitt av One Tree Hill. Det var längesen jag skrattade så mycket till den serien som jag gjorde idag. Haley's kommentar "See if she can bring us a pizza" var så ju otroligt skön. Haha, jag skrattade tills tårarna rann. Hon såg otroligt rolig ut samtidigt också, som ni kan se på bilden. Hehe, helgalen! Så det var ett grymt avsnitt med andra ord. Jag längtar som en galning till nästa vecka för ytterligare ett.

Imorgon får vi dock njuta av 90210 och The Hills, och det är inte helt fel det heller. Me like!

 

Nu ska jag ladda kamerabatteriet så att det inte dör ikväll, och sedan ska jag tända lite lampor. Det har ju redan börjat mörkna ute. Det gillar vi inte.


Tuesday

Yay! Dagens sista lektion var inställd så jag är redan hemma. Det är riktigt skönt, för det är så otroligt kallt i skolan. Värmen var avstängd hela förra veckan och det tar tydligen lång tid innan det blir varmt igen. Dessutom drivs det mesta på solceller, och hur mycket sol finns det nu liksom...

Provet idag gick i alla fall dåligt. Så dåligt att jag inte ens vill tänka på det. Usch!

Ikväll har jag hopplektion, och det ska bli riktigt kul. Min syster ska med, så det dyker säkert upp några bilder senare. Kanske en film till och med, vi får se.

Nu ska jag titta på det senaste avsnittet av One Tree Hill, men först ska jag ta på mig flera lager kläder så att jag blir varm igen.

E

Bilder ifrån hopptävlingen den 25/10

Nu har jag äntlingen hittat min USB-kabel och har då kunnat föra över bilderna från tävlingen till datorn. Här kommer några bilder.


Det traditionella kortet


Banan


Tina och Balu, 70 cm


Molly och jag, LC 80 cm


Jag har nu anmält mig till nästa tävling, som är den 15 november. Jag hoppas på att rida Molly igen, och 80 cm, som vanligt.


It's gonna be the one

Godkväll!
Jag sitter här i sängen och funderar på vad jag ska göra. Jag har pluggat ett tag eftersom jag har prov imorgon. Jag tror inte att provet kommer gå så bra eftersom det är så svårt, men jag har ju i alla fall försökt. Jag ska titta igenom lite smågrejer igen sen och så om jag kan snappa upp något mer, men annars låter jag nog allt sjunka in.

Imorgon är det tisdag, och det innebär ridlektion. Jag har hoppning, och det ska bli riktigt kul. Jag ska antagligen rida en häst som hoppar lite knepigt dock, och det är väl inte lika kul kanske. Men då får jag ju jobba väldigt mycket själv, med sistsen och sånt, och det är ju rätt nyttigt.

Jag har bara två lektioner kvar i min gamla grupp nu, om man räknar med imorgon. Det ska bli riktigt kul att få fokusera på hoppningen, men samtidigt tråkigt att lämna min gamla grupp. Men jag har ju gjort valet, så såhär får det bli.

Från en sak till en annan, om ni inte har sett Robert Gustavssons dialektresa bör ni verkligen kolla på den. Det är grym! Första gången jag såg den blev jag otroligt chockad över hur bra han byter mellan de olika dialekterna. Jag själv är i och för sig urusel på allt som har med dialekter att göra (det kan vara därför jag blev så imponerad), men ändå... Han är riktigt bra!

 

Nu ska jag krypa ner under täcket och titta på tv. Jag fryser nåt så fruktansvärt, så nu ska jag se till att få upp värmen igen.

 

Ha en mysig kväll!
E


Ensam mamma söker

Okej, jag sitter här och tittar på Ensam mamma söker, och så slog det mig: jag har ju gissat på vilka som mammorna kommer välja. Det gjorde jag efter första avsnittet, och då trodde jag såhär:

Ulrika - Peter
Madelene - Marcus
Helena - Christian


Eftersom alla tre killar är ute ur bilden tänker jag gissa om. Såhär tror jag:

Ulrika - Lasse
Madelene - Martin
Helena - Oskar


Nu får vi se om jag har rätt den här gången då. Vilka tror ni de väljer?



Kl 21 ska jag titta på På smällen, som går på 3:an. Jag har velat se den ett bra tag nu, så det ska bli kul att äntligen få se den. Annars hoppas jag att ni får en trevlig söndagskväll, för imorgon är det dags för skola igen. Usch!
E

Black Sunday

Söndagsångest!
Usch, imorgon är det skola igen. Jag har gärna en till veckas lov, men det går ju inte. Det ska dock bli kul att träffa vännerna igen, för det var ett tag sen sist, men fy för prov och inlämningar. Jag sitter här i soffan och försöker plugga. Jag har gjort i princip allt som ska vara klart i veckan, men jag måste definitvt plugga mer inför fysikprovet. Jag är inte motiverad för fem öre, så jag vet inte hur det ska gå. Jag får helt enkelt skjuta upp det tills ikväll, för nu pallar jag verkligen inte.



När jag har pluggat idag har Tv4Fakta varit på i bakgrunden. Jag älskar den kanalen. Dokumentärer och sådant är verkligen intressant. Idag har jag i och för sig tittat på Surfpatrullen, men det är spännande det också. Dessutom fungerar det bra att plugga till, för man blir aldrig helt uttråkad eftersom tv:n är på.

Snart ska jag äta lite mat, och om några timmar kommer mamma och hämtar mig. Då åker jag tillbaka till staden, och kommer inte tillbaka hit förrän på fredag. Det är ju fars dag i helgen, så vi ska fira pappa.

Men tills maten är klar ska jag försöka plugga in ytterligare några tyskaglosor. Hoppas jag lyckas.
E