I'm so glad that I got you

Sirius

 

Lady <3

 

Idag efter skolan åkte jag ut till Brätte där jag skulle rida Lady. Jag mötte även upp Tina på Sirius, och så red vi ut en tur barbacka. Det var grymt mysigt, och det måste göras om. Lady var förövrigt jätteduktig. Hon var lite rädd när vi skulle gå över en bro på vägen hem bara, men annars var hon jätteredig. Fina häst!

 

Om ungefär en halvtimme blir jag upphämtad av en kompis, och sedan blir det tjejmiddag. Mysigt som in i bänken! Ha en bra Valborg sötnosar!

E


My favorite girls


Ebba


Vet ni, i två helger i maj jag ska ta hand om mina två favoriter - Ebba och Alba!
Deras ägare ska nämligen iväg lite, och då frågade hon om jag ville passa sötnosarna. Självklart sa jag ja.

För er som inte vet, så är Ebba och Alba två übersöta hundar. Jag tog hand om dem när deras ägare var i Thailand för lite mer än ett år sedan. Två och en halv månader hade jag dem, och det var sjukt roligt. De var dock lite jobbiga i slutet, men över lag älskade jag att ha dem.

Hehe, tror ni har förstått det här vid det här laget, men jag älskar djur!
E

I want my bed

Fy fan vad jag är trött.
Har varit igång hela dagen, och nu känner jag att jag bara vill sova. Jag borde plugga mer kemi, men jag orkar verkligen inte. Jag får ta det imorgon efter skolan istället. Jag ska nämligen inte till stallet då.

I allafall, det har gått jättebra med hästarna idag. Lady fick gå en timme i ridhuset, och då tränade jag mycket på att få henne lydig, samt i en låg form. I slutet gick hon jättefint. Då var hon mjuk och fin.

Hoppträningen gick också bra. Jag hade älskade Waktito, som jag förövrigt ska tävla med på söndag, och vi tränade bland annat kombinationer. Jag gjorde några onödiga misstag i slutet, men annars gick det kanon. Så det känns bra inför söndag nu.

Nej, nu ska jag kila!
E

Today is gonna be awesome




God morgon!

Idag kommer jag har fullt upp med hästar.
Efter att skolan har slutat (kl 11.10) ska jag iväg till Lady. Där blir det mockning, ridning, och massa mys. Därefter kommer jag nog nästan direkt åka till hoppträningen. Den sista innan hopptävlingen på söndag, så jag hoppas det går bra. För er som inte kommer ihåg, så ska jag tävla på söndag. Det ska bli kul, men inte mer än så. Jag är inte alls taggad, men det kommer väl. Fast det är ändå rätt skönt,  då slipper man ha massa förhoppningar.

Jaja, i allafall, nu får jag ta och göra mig iordning. Snart är det dags för skola. Förresten, det är inte långt kvar till studenten nu. Waaah, galet!
E

Just boiling in my blood



God kväll!

Vilket underbart väder det har varit idag. När jag var i stallet förut var jag så sjukt sugen på att rida ut, men eftersom jag skulle provrida en ny sadel fick jag skippa den idén. Yes, Ladys sadel är lite för stor, så hennes ägare håller på att prova lite nya sadlar, men det går inte så bra att hitta någon som passar.

Den jag provade idag kändes bra i skritten och traven, men i galoppen började den glida massor. Lady tyckte det var jätteobehagligt, så hon började bocka och grejer. Så då tog jag bort den, och red lite barbacka istället, så får ägaren också provrida och säga hur det känns. Imorgon ska jag ha henne igen, så då blir det barbacka. Men det gör absolut inget, för det är grym träning för min balans.

Men men, nu ska jag sätta igång och plugga. Jag har varit hemma några timmar, men det har blivit telefonsamtal och lite andra grejer, så jag har inte kunnat börja förrän nu.
E

A rush of blood to the head

Vet ni, 5 minuter efter att jag hade tagit bort mitt bandage, som jag fick efter blodgivningen, började det pulsera ut blod, haha. Först kände jag hur min tröja var alldeles blöt i armvecket, och sedan såg jag att den var helt blodig. Jag hade precis lyft på massa grejer, så såret hade uppenbarligen gått upp. Det bara forsade blod ur mig. Haha!

I allafall, jag har nu varit hos tandläkaren och dragit ut en tand. Ajaj, säger jag bara. Får knarka alvedon några dagar känner jag. Dessutom har jag fått reda på att jag antagligen ska opereras, igen. Jag har en till tand som ska ut, och den har är tydligen böjd och har en väldigt konstig form, så den kan man inte ta ut lika lätt som när man drar ut vanliga tänder. Så nu kommer jag förmodligen hamna hos käkkirurgerna på NÄL igen. Kul, eller inte.

Jag var där och opererade loss en tand för nästan två år sedan. Den hade vuxit fast i käkbenet, så de tog bort lite ben samt fäste en kedja i den. Det gjorde att man kunde dra ner den, och nu är den på plats. Känns ju lite surt att det bara blir mer och mer problem med mina tänder. Jag hade ju förväntat mig att det skulle vara fixat nu, men tydligen inte.

Jaja, det är ingen idé att hänga läpp över det. Det blir ju ändå klart så småning om.
Nu ska jag skicka in mitt projektarbete. Hehe, har varit lite feg och inte vågat ännu, men det ska jag göra nu.
E


Jag i maj 2008, dagen efter operationen. Svullnaden syns inte så mycket dock.

En god gärning räddar liv



Är du mellan 18 och 60 år och väger över 50 kg?

I så fall tycker jag att du ska bli blodgivare. Det är väldigt lätt, och det tar inte alls mycket tid. Man är på sjukhuset och lämnar blod max 4 gånger per år som man, och max 3 gånger per år som kvinna. Besöket tar bara som högst en halvtimme och du får även god fika. Nålen känns, men det är verkligen inte en större smärta man känner, så fega inte ur bara för det.

Är du sugen på att bli blodgivare går du in här, och klickar på anmäl dig som blodgivare. Man skriver bara in några uppgifter, och efter några dagar kommer det ett brev med lite papper som man ska fylla i. Man bokar tid på sjukhuset och lämnar lite tester. Om testerna är godkända är man alltså blodgivare, och blir kallad att ge blod. Svårare än så är det inte.
Ta chansen att rädda liv.

Vill du donera dina organ?
När du är död behöver du själv inte längre dina organ, men någon annan kanske gör det. Så passa på att anmäla dig till donationsregristret. Då har sjukhusen ditt godkännande att de får ta dina organ vid behov.

Vill du bli donator går in här, och klickar på anmäl dig här. Det är jättelätt, och där fyller du bara i några uppgifter, och sedan blir du donator. Du behöver inte besöka ett sjukhus eller något, utan du kan göra det helt över internet.


Jag är både blodgivare och anmäld till donationsregistret, och jag ångrar det inte för en sekund!

Studiedag, men har ändå fullt upp


Min bror när han gav blod i slutet av mars

Idag är jag ledig, men inte fick jag någon sovmorgon för det. Jag har nämligen varit på NÄL (Trollhättans sjukhus) och lämnat blod nu under morgonen. Jag är ju blodgivare nu, och det känns jättebra. Mitt Hb låg på 124 g/l, och det var lite dåligt. Som minst ska man som kvinna ha 125 g/l, men det gick bra ändå. Jag fick även veta att jag inte är 0+, som jag trodde innan, utan jag är 0-. Det är rätt ovanligt, och bara ungefär 6 % har den blodgruppen i Sverige.

Sjuksköterskorna tyckte att det var jättebra, för det innebär att vem som helst kan få mitt blod, och det är ju kanon. Däremot är det inte bra för mig, för jag kan bara ta emot blod från de som är 0-. Det beror på antigener och Rh-faktorn, och den förklaringen tar rätt lång tid att skriva ut, så är ni nyfikna får ni väl skriva er fråga i en kommentar. Jag tror nämligen inte att det är så intressant för er, men jag har ju skrivit ett projektarbete om just blodgivning, så jag är rätt insatt.

Om några timmar ska jag till Edet för att gå till tandläkaren. Jag ska dra ut en tand, och det ser jag inte fram emot. Usch! Men det är bara att ta sig i kragen och åka dit. Det har med min tandställning och mitt bett att göra, det är därför en tand ska bort.

Men nu ska jag plugga lite, och sedan måste jag kila.
E

Yippee ki yay motherfucker!

Jag är på bra humör.
Jag vet inte riktigt varför (eller jo, kanske delvis), men allt känns så himla gött.
Min helg i Hjärtum har varit fin. Jag har bakat en massor; vit kladdkaka (recept), och chokladbitskakor (recept) och kladdiga chokladmuffins med vit choklad och strössel (recept). Alla tyckte det var sjukt gott, så jag är riktigt nöjd!

Igår hade jag världens pluggdag. Jag skrev på mitt projekarbete i hur många timmar som helst, och precis innan middagen kl 18 blev jag klar. Nu ska jag bara läsa igenom det, och sedan skicka in det. Kanon! Igår kväll träffade jag Vickan, och då blev det en tripp med bilen för att handla gott, och sedan snackade vi och hade roligt hela kvällen. Dessutom kollade vi på våra favoriter, Mr Bean och Die Hard. Underbart!



Idag har jag inte gjort så mycket mer än att baka. Jag var och handlade lite mat också, och så har jag hjälpt pappa i garaget, fast det gör jag i och för sig typ jämt, haha.

Idag har jag även åkt min första tur i våran husbil. Förutom att det känns som att man åker runt i en guldklimp, så känns den jättebra. Följsam och stabil - tummen upp!

Men nu ska jag spela lite på min älskade gitarr, och sedan blir det tv och plugg.
Imorgon är jag ledig, yay!
E


Våran husbil

Might as well jump


En söt, vit klänning. Inte en sådan jag har köpt dock.
Jag tycker att denna modell är sjukt snygg. Vill ha hennes ben, och gärna hennes färg. Jag är blek!


Jag är en glad tjej idag, för jag har köpt två studentklänningar. Ni får inte se dem än, för då blir det inte lika kul på studentdagen. Men jag kan berätta att de är vita, HAHA!

Nu är det "bara" två par skor kvar, och eventuellt en söt liten handväska. Jag tycker det är sjukt tråkigt att köpa skor, så jag vet inte hur det kommer gå. Får väl reka lite på internet först och se om jag hittar något. Sedan har jag ju inte sett slutresultatet av min balklänning, men den borde vara nu i veckan. Spännande!

Från en sak till en annan, jag såg ett recept på en kladdkaka för ett tag sen, och jag kände att jag var tvungen att prova att baka den. Det är en vit kladdkaka, och receptet hittade jag här, på bloggen kalasgott. Går ni in på den första länken, så hittar ni sjukt fina bilder på den vita kladdkakan, och även receptet. Jag provsmakade precis med hallon och blåbär, och det var jättegott. Får väl se vad bror säger när han kommer hem. Han såg riktigt sugen ut när den stod i ugnen måste jag säga.
E

I can feel your heart beat through my shirt


Jag älskar den här bilden!

Samspelet mellan hästen och människan ser otroligt starkt ut, som att de "känner" varandra.
Ja, det där kallas tillit!

You make me so happy


Marcus Ehning, en hoppryttare som jag ser upp till

Herregud vad jag är mör i kroppen.

Det känns som att jag har sprungit ett maraton. Illa!
Hoppträningen gick jättebra, och jag hade min favorit - Wakito. Dagens lektion var otroligt nyttigt för min sits. Min ridlärare la nämligen märke till att jag ibland lutar lite inåt, och det vill jag ju inte göra, så det ska jag träna bort.

I allafall, idag gjorde vi samma övning som igår, en kombination med tre hinder, med ett galoppsprång emellan. Wakito är grymt rolig att hoppa, men jag skulle önska att han kunde lugna ner sig lite. Han tycker det är så himla roligt, så han blir sjukt uppspelt varje gång man ska hoppa. Man måste verkligen tänka på att ha honom riktigt samlad innan hinderna. Jag tänker inte alltid på det, och det är lite dumt. Men han hoppar ändå som en gud, och det är underbart!

Vi var bara två stycken idag också, så det var typ som en privatlektion. Det var jättenyttigt, för då fick man väldigt mycket fokus på sig själv, och då kunde man inte slarva. Så det var jättebra!

Nu blir det ingen ridning förrän på tisdag, och det är lite trist. Men jag tror att min muskler kommer må bra av lite vila. Då kanske träningsvärken försvinner också, höhö.
E

Something has changed within me


Lady, som inte är så bra på att posa

Vid lunchtid var jag i stallet och tog hand om Lady. Mockade, fixade maten, och sedan red jag såklart också. Det blev barbacka idag igen. Hon behöver nämligen en ny sadel, hennes gamla är för stor. Så det blir rätt mycket barbacka nu ett tag framöver, och det innebär balansövning för mig. Sjukt nyttigt! Borde verkligen rida barbacka oftare.

Idag tränade jag på att få henne följsam och stabil. Hon har en förmåga att svänga ut med rumpan när man svänger, så det tränade jag på idag. Innan jag skrittade av så hoppade jag av och sprang med henne. Hon fick hoppa lite hinder och sånt, och det tyckte hon var jätteroligt. Jag vågade inte riktigt göra det när jag satt på. Haha, får väl göra det nästa vecka. Då har jag förhoppningsvis vant mig mer att rida barbacka också.

Om några timmar ska jag iväg på hoppträning. Det ska bli jätteroligt, men jag hoppas att jag får en trevlig häst, som Wakito. Men sån tur har jag nog inte. Kul ska det bli i allafall.

Värt att tillägga är att jag har en härlig träningsvärk just nu. Haha, det märks att jag har varit sjuk, för varenda muskel ömmar. Jag har till och med ont i rumpan, och det brukar jag inte få när jag har ridit. Men men, det går väl över snart antar jag.
E

I see your true colors shining through


Rolf-Göran Bengtsson, en otrolig ryttare

Gud vad jag är glad!
Jag är på sånt sjukt bra humör. Haha, det är helt galet!

Jag tror att dagens hoppträning kan ha att göra med det. Det gick riktigt bra idag. Markarbetet gick kanonbra (fick massor med beröm), och hoppningen likaså.

Vi hoppade fram på ett räcke, började i vänster varv och hoppade några gånger. Sedan bytte vi varv, och hoppade några gånger till. I slutet av framhoppningen var räcket 1.10 m högt, och det kändes jättebra.

Sedan gick vi över till en kombination med tre små kryss (ca 50cm höga) med ett galoppsprång emellan, och sedan var det tre galoppsprång, och så kom en oxer. Det gick riktigt bra, fast jag måste tänka på att komma tillbaka snabbare efter hinderna. Jag slarvar lite där ha jag märkt. Vi hoppade 1.10 m på oxern också.

Som sagt, det var sjukt roligt idag, så nu lever jag som på moln känner jag.

Imorgon blir det ännu mer ridning. Vid lunchtid ska jag ut till Lady, efter det ska jag hem en stund, och sedan ska jag iväg på ännu en hoppträning. Jag har ju missat några hoppträningar nu när jag har varit bortrest (var ju i Tyskland vecka 14) och sjuk, så jag har en del lektioner att ta in. Sweet!
E

And I'm back in the game

Jag ber om ursäkt för denna dåliga uppdateringen, men jag har helt enkelt lagt bloggen åt sidan ett tag. Jag har haft rätt mycket att göra de senaste dagarna också, eftersom jag i princip är frisk igen.


Lady och jag som skrittar fram i vintras

Igår var jag tillbaka på hästryggen. Jag var på Brätte Ridskola och tog hand om älskade Lady. Det märktes att jag inte hade ridit henne på ett tag, för hon ville inte riktigt lyssna på mig. Sedan hade hon en del energi också, och då är hon alltid lite extra jobbig. Men jag är ändå nöjd med ridpasset, för i slutet hoppade jag några låga språng, och det gick jättebra. Man känner verkligen hennes kapacitet till att hoppa. Det gäller bara att få henne mer säker när det gäller hinder, och det ska väl inte vara något problem nu när jag kan rida henne i hoppadocken.

Idag red jag också stumpan, och det gick betydligt mycket bättre än igår måste jag säga. Jag red barbacka, och tränade väldigt mycket på att få henne att samla sig. I slutet gick hon suveränt, så jag är jättenöjd. Det är såna hära dagar som jag verkligen förstår varför jag älskar hästar. De är otroliga varelser, och jag är väldigt glad över att jag har den kontakten med dem. Annars vet jag inte vad jag skulle göra.

Och vet ni, när jag har tagit studenten ska jag börja jobba med hästar. Jag ska nämligen bli hippolog, och då måste man ha jobbat i minst ett halvår med hästar, så jag ska jobba på Brätte Ridskola. UNDERBART!

I can't wait!

Nej, nu måste jag plugga. Har massor i skolan att ta ikapp nu.
E

When the horses come to drag me away




Godmorgon!
Jag har haft hög feber hela natten, så jag kände att det var bäst att stanna hemma idag med.

Under morgonen har jag bara vilat genom att titta klart på Sherlock Holmes, som jag började på igår. Den var rätt bra, men inte så bra som jag trodde att den skulle vara.

En annan grej jag har gjort under morgonen är att anmäla mig till en hopptävling, samt en fälttävlanskurs där vi kommer hoppa fälttävlanshinder. Hopptävlingen är den 2 maj, och jag ska hoppa LC.

Kursen är en tredagarskurs och börjar 21 juni. Det ska bli jättekul att få hoppa lite terränghinder. Jag har inte gjort det så mycket innan, men de gångerna jag har gjort det har jag älskat det. Ja, det här ser jag fram emot.
E

Sick and tired



Vet ni, jag är blodgivare. Yay! Jag är sjukt glad över det. Om någon vecka eller två ska jag in för att ge blod (först måste jag så klart bli frisk), och det känns super.

Förörvirg så känner jag mig rätt död just nu. Jag har gjort mycket idag, för att vara sjuk. Jag har faktiskt struntat i filmen och pluggat istället. Kände att det var viktigast. Men nu är jag helt slut, så nu blir det film resten av kvällen.

Jag har precis kommit hem från syster också, och där blev det presentöppning och tårta. Mina presenter fick hon imorse, och det var massa smink (mascara, massa ögonskuggor, nagellack, osv), och av mamma fick hon en fin taklampa. Mysigt!

Men som sagt, nu känner jag mig mer död än levande, så jag ska ta och kolla film i hopp om att jag orkar gå till skolan imorgon. Egentligen borde jag stanna hemma, men det vore kul att träffa kompisarna. Jaja, får se hur jag mår imorgon.

Ha en bra kväll!
E

Another, Another Chance


Jag håller fortfarade på att Navid och Adrianna kommer hitta tillbaka till varandra i 90210

Yay! Jag har inte halsfluss. Det är bara en halsinfektion, så jag ska bara låta det läka av sig själv.

Det var ett himla spring fram och tillbaka mellan olika sköterskor hela morgonen dock. Först fick jag träffa en vanligt sjuksköterska, sedan var jag hos en undersköterska två gånger (hehe..) som tog lite prover, och sist en läkare. Allt som allt tog väl ungefär en timme, och det är ju inte så fasligt lång tid.

Nu när jag har varit hemma har jag kollat på det senaste avsnittet av 90210, och nu blir det film, Sherlock Holmes. Efter det måste jag plugga, och lite senare kanske jag orkar ta mig till syster för lite tårta och presentöppning. I och för sig har hon redan fått min presenter, men det är ju alltid roligt att vara med ändå.

Men men, nu blir det film.
E

Happy Birthday Babe

 

IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA SYSTER 23 ÅR!

 

Jag hade kunnat skriva världens längsta inlägg med alla våra minnen, men eftersom inlägget aldrig skulle få ett slut, så skriver jag inte det. Istället vill jag bara meddela, att utan min syster vet jag inte vad jag skulle göra. Hon betyder enormt mycket för mig, och jag älskar henne massor.

 

Ett stort grattis till dig syster. Du är bäst! ♥


Someone is missing

Vet ni vad jag undrar?! Jo, vad är det som händer med min hals?
Jag har absolut ingen aning. Mamma tror att det är halsfluss, jag är inte lika säker. Imorgon blir det ett besök hos vårdcentralen där jag ska ta lite prover. Usch, jag ser inte fram emot det. Men jag kan verkligen inte gå hemma längre. Dessutom måste jag vara i skolan på fredag. Det är jätteviktigt!

Men nog pratat om mitt tråkiga liv (höhö). Det blev ännu en film förut, Shutter Island. Den var riktigt bra. Jag älskar såna filmer, när man blir helt snurrig i slutet och inte fattar något alls. Ja, där kallar vi en lyckad film.



Nu blir det ännu mera film. Har ingen aning om vilken dock, men det löser sig nog. Jag hoppas dock att jag orkar plugga lite sen, men jag tror faktiskt inte det blir så. Men hoppas kan man alltid göra.
E

Three relationships, three disasters, one last chance


Panic room              Definitely, maybe            Fantastic mr Fox

Filmer, filmer och mer filmer. Men vad tusan ska man göra när man är sjuk?!

Igår kväll såg jag som sagt Panic room, och eftersom min syster älskar Kristen Stewart, som spelar i den filmen, valde jag så klart att ha med henne på bilden. Jag har sett filmen förr, och jag älskar den.

Imorse såg jag Definitely, maybe med snygga Ryan Reynolds i huvudrollen. I think I'm in love! Eller, kanske inte riktigt, men han är ju redigt nice att titta på. I och för sig så ser han lite pojksöt ut, och det utseendet brukar inte jag gillar på killar. Det kanske är hans kropp och grymma skådespel som gör det, jag vet inte. Jag har sett filmen förr, och den är jättemysig.

Efter den såg jag Fantastic mr Fox, efter ett jävla tjöt av en som lovade att den skulle vara grym. Lite surt att jag blev besviken, för jag gillade den inte alls. Haha, men min filmsmak är ju lite speciell.

Men men, nu ska jag försöka ta mig upp ur sängen och klappa busan. Hoppas inte jag blir allt för yr bara. Sedan blir det väl mer film skulle jag tro, och så ska försöka orka plugga lite också.
Ha det bra!
E

I know that you feel me somehow

Jag var rätt borta igår. Låg i sängen och yrade hela dagen, orkade inte göra något annat utan att vila/sova. Hade världens feber, huvudvärk samt halsont, så jag var rätt borta. På kvällen började jag knarka alvedon, så jag har inte mått riktigt lika dåligt sen dess.



Idag har jag mått lite bättre. Har kunnat titta på film, så det har jag gjort, i massor. Började med The Uninvited, sedan Avatar (älskar den!) och efter det Ten Inch Hero. Jag har sett alla förr, men jag kände att jag behöve friska upp minnet lite. Nu ska jag titta på Panic Room, som jag inte heller har sett på ett tag.

Ut och njut av vädret! Synd att jag måste ta det lugnt, annars hade jag lätt varit ute. Då hade jag varit i stallet.
E

Är väldigt sjuk...

... så kommer inte kunna uppdatera på ett tag. Hela världen snurrar.
E

I don't wanna miss a thing


Jag och Wakito på den senaste hoppträningen

Helvete!

Igår kväll kände jag hur det värkte lite i halsen. När jag vaknade inatt trodde jag att den brann, för det gjorde så jävla ont. Nu har jag dessutom ännu mer ont, så jag kommer väl säkerligen bli sjuk. Great! Jag som verkligen inte borde missa något i skolan. Fan!

Sedan vill jag verkligen inte missa min hopplektion på onsdag. Jag missade ju den förra veckan eftersom jag var i Tyskland, och det var illa nog. Sen saknar jag Lady. Det var längesen jag red henne nu. Men men, jag får hoppas att det bara är falsk alarm, eller att jag inte blir så sjuk, för då går det att ignorera.

Nu ska jag kolla på film.
E

So no one told you life was going to be this way

 

Det här är nog det coolaste jag har sett. Fredrik har lyckats, igen. Han har nämligen ett klipp på sig själv när han spelar massa olika TV theme medleys. Jag har länge förundrats över hans andra klipp, men när jag idag såg denna video blev jag överväldigad. Han är seriöst grymt bra. På videon ovan spelar och sjunger han allt från Simpsons till Scrubs, och gör det dessutom ypperligt bra. Ja, jag är imponerad.

 

Nu har jag jobbat med svenska ett tag, och har kommit en bit på vägen. Jag känner dock att min fantasi är helt slut, så jag ska gå och lägga mig och sova på saken. Har förhoppningsvis nya idéer imorgon.

Sov så gott!

E


Each step that I take is on my way home

Okej, jag ska vara ärlig. Jag har inte börjat plugga än. Men jag ska, jag lovar. Men det är inte så att jag bara har struntat i det. Jag fick nämligen veta att mamma och Danne har krockat med bilen. De har nämligen tagit en tripp till Danmark idag, och när de hade kommit över till Sverige igen blev de påkörda. De skadade sig inte, men jag skulle vara beredd på att köra ner till Helsingborg och hämta dem. De fick dock tag i en hyrbil, så jag kunde stanna hemma. Men jag har ändå gjort mig lite smått iordning på att åka, så jag har inte hunnit plugga något.


Innan storstädningen

När jag fick veta att de hade fått tag i en bil, så kände jag helt enkelt inte för att plugga. Istället gjorde jag en storstädning hos fiskarna. Jag tog ut dem ur akvariumet, skurade rent gruset, tvättade akvariumet invändigt och utvändigt, rensade pumpen och rensade bland växterna. Så nu är det riktigt fint hos sötnosarna.

Nu när det är fixat ska jag ta och plugga lite. Jag vet inte riktigt vad det blir än, men det lutar mot svenska. Jag har nämligen muntliga svenska nationella på onsdag, och jag har inte ens börjat med mitt tal. Stress!
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

 

 

 

 

Det har varit en riktigt bra förmiddag idag. Kl 10 åkte syster och jag till stallet, för jag skulle nämligen rida Aron. Carro (Arons ägare) var också med, och även hennes 9 veckor gamla son, Victor + hennes hund, Eros. Victor är den sötaste bebisen jag sett, och Eros var som en dröm, hur mysig som helst.

Ridpasset gick förövrigt väldigt bra. Jag hoppade Aron för första gången, och det var jättekul. Hindrerna låg på ungefär 90cm i slutet, och det hoppade han över lätt - kanon! Dessutom frågade Carro om jag skulle vilja tävla med honom i maj, och det vill jag ju såklart. Härligt!

Jag har satt ihop en liten video på när jag hoppar. Det är rätt dålig kvalité, men man ser någorlunda bra i allafall.



När jag hade ridit klart och allt var fixat i stallet åkte jag hem till syster, där vi åt pizza och tittade på Ice Age. Haha, underbar film! Men sedan var jag tyvärr tvungen att åka hem, för vi båda behöver plugga. Tråkigt som fan, men vad ska man göra. Så det ska jag roa mig med nu. Hoppas ni har något roligare att göra.
E

World spins madly on

Det blev inte som jag trodde idag hos tandläkaren. De drog inga tänder. De var lite osäkra på om de tänderna som skulle ut var det bästa valet, så de skulle diskutera lite med några mina tandreglerare. Kändes ju lagom roligt att få bedövning i onödan.

Idag har jag inte gjort så mycket. Kollat på film, The Lovely Bones (riktigt bra) och slappat.
Strax ska jag dock iväg igen, så vi hörs.
Ha en bra kväll!
E


You'll never wait so long

 

Godmorgon!

Min syster har klippt ihop en video från våran Tysklandresa. Här bjuds på lite allt från musik till vårt babbel. Checka in om ni känner för't.

 

Idag är det fredag, och det är inte en rolig dag för mig. Jag ska nämligen till tandläkaren och dra ut två tänder. Jag har absolut ingen aning om vilka tänker, eller varför de ska dra ut dem, så det känns ju lagom roligt. Att jag kommer ha grymt ont efteråt ser jag heller inte fram emot. Usch! Däremot är jag glad att jag får låna bilen av mamma, för annars hade jag fått sitta och vänta på bussar hela dagen. Min mamma är bäst!

 

Nu ska jag ta och göra mig iordning, och sedan får jag ta och kila.
E


Rock 'n' roll hey!

Dag 3 - onsdag 7/4 2010



Påväg till Danmark


På färgan över till Danmark


Kaffe på färjan


Jag på färjan


Jag på färjan över till Sverige


Våran nya snygga husbil


Satte ihop ett litet kollage på min resekompis, syster

Dag 3 var var ännu en bildag. Vi startade i Lübeck, åkte två färjor och var tillslut hemma i Hjärtum igen. 60 mil.
Efter att ha varit i Hjärtum i några timmar åkte jag till Trollhättan, där jag nu befinner mig.

Igår kväll åkte jag iväg till en kompis, Sebastian. Kom inte hem förrän kl 03, och jag orkade inte riktigt blogga då.

Vad händer idag? - Jo, mina syskon + brors flickvän kommer hit på middag. Det ska bli trevligt, och senare ikväll ska jag till Peter. Gött att inte bara och sitta dega på lovet. Höhö, det är ju rätt segt. Däremot måste jag plugga mer, men det tar jag imorgon och i helgen, för idag orkar jag inte.
E

Deutschland

Hej på er!
Nu är jag hemma i Sverige igen. Jag hade gärna stannat längre, men man kan ju inte få allt.
Här kommer en liten sammanfattning av de två första dagarna (jag ska nämligen iväg, så jag hinner inte skriva mer).

Dag 1 - måndag, 5/4 2010


Autobahn


Hotel Landhaus Stumpe i Bissendorf

Efter en resa på 90 mil (inklusive 2 färjor) var vi framme i Bissendorf i Tyskland.  Hotellet var jättemysigt, och god middag hade de också. Kanon! Eftersom vi hade suttit i bilen hela dagen var vi rätt trötta, så när kvällen var kommen slocknade vi alla i våra underbart sköna sängar.


Dag 2 - tisdag, 6/4 2010


Jag utanför hotellet



Jag och syster


Husbilen


Autobahn


Lübeck


Lübeck

Denna dagen fick vi en liten sovmorgon innan vi åkte ut till affären där vi hämtade husbilen. Därefter blev det tankning, och sedan drog syster och jag iväg till Lübeck. Vi var där långt innan gamlingarna (som körde pensionärtempo med husbilen), så vi kollade runt lite i staden.

Efter lite middag och dylikt åkte vi till Hotel Herrenhof där vi spenderade natten.


Ni får som sagt höra mer imorgon, för nu ska jag iväg.
E

En liten uppdatering från Tyskland

Bilder redigerade av http://huddleformation.blogg.se.


Update från Lübeck, Tyskland.

 

Husbilen är sjukt fin, så vi är riktigt nöjda med köpet. Imorgon åker vi tillbaka till Sverige, fast först blir det ett stopp på Bordershoppen. Kul!

Hörs imorgon kväll!
E

We're going to Germany


Autobahn

Imorgon ska jag till Tyskland
.
Det ska bli skönt att komma bort lite, och dessutom vet jag att jag kommer ha skitkul. Syster och jag får egna hotellrum, och dessutom kommer vi cruisa runt i Tyskland i en egen bil, kan det bli mycket bättre?! - Nope, I'm stoked! Imorgon har vi 90 mil framför oss, och våran slutdestination är Bissendorf. Vissa tycker jag är sjuk som ser fram emot att sitta i bilen så länge, men jag älskar att åka bil och har åkt på många bilsemestrar under mitt liv, så jag tycker faktiskt inte att det är så farligt långt.

Anyways, nu ska jag duscha, och sedan måste jag packa.
Ni får ha det superbra här i Sverige under tiden, så hörs vi när jag kommer hem, vilket är på onsdag kväll. Om vi har tur har vi trådlösa nätverk på hotellen, och då kommer jag nog uppdatera. Men om jag inte får tag i internet, så får ni som sagt ha det bra här hemma.
E

Videoblogg

 

Syster och jag gjorde en videoblogg nyss, rätt seg dock. Vi babblar på om rätt allmäna saker, och har väl inget direkt intressant att säga, haha. Men en fråga, är vi lika?

E


Happy birthday Anders!


Jag och min bror för väldigt längesen

Waah, vad jag är dålig på att uppdatera, men jag har inte känt för't.

Idag är det 3:e april, och det innebär att min bror fyller 21 år! Han fick en Sodastream av oss, och den gillar han skarpt. Han går omkring och gör mer bubbelvatten hela tiden, sött! Just nu har han en liten grabbfest här hemma. De sitter nere och spelar rollspel och dricker öl, manligt. Syster och jag, å andra sidan, sitter uppe och tittar på Harry Potter och dricker vatten, intressant va?!

Under dagen har vi åkt och hämtat Orben (pappas racebuss), men snart måste vi säga hejdå till honom, för han ska säljas. Vi ska nämligen ersätta honom med en husbil som vi har köpt. Den står i Tyskland, så på måndag ska vi åka och hämta den. KUL! Eftersom vi ska åka bil dit ner, kommer jag få köra utomlands för första gången. Jag säger bara en sak, autobahn! Det är ju drömmen för varje bilförare (eller?!).

Anyways, nu ska jag fortsätta att titta på HP, och sedan får vi se vad som händer.
E


Husbilen vi ska hämta ser ungefär ut såhär. Det är en 'Niesmann Bischoff Arto 74 L'

Jumping upside down

Gårdagens hoppträning gick rätt bra. Jag hade Wakito (myshästen) och vi hoppade en liten bana.
Han har varit skadad ett tag, men är nu ganska nyligen igångsatt igen, så han hade galet mycket energi. Haha, jävlar! Men jag kände ändå att han lyssnade på mig. Kanske inte när jag skulle sakta av, men i allafall när vi hoppade. Då var han uppmärksam och hoppade fint. Jag älskar den hästen mer och mer för varje gång jag rider honom. Kärlek!

Claes, min ridlärare, la också märke till en dålig vana jag har. Ibland när jag ska svänga (låt säga åt höger), och hästen inte riktigt lyssnar på tygeltaget, då lägger jag till den andra tygeln, och försöker på någott sätt dra över tygeln till den andra sidan av halsen, och på så sätt få hästen att svänga. Haha, är jag dum eller?! Det ger ju dubbla signaler eftersom jag då drar i båda tyglarna. Men men, bra att jag vet om det, för nu ska jag får bort den dåliga vanan.

Här är några filmer från hoppningen. Ge mig gärna lite respons.