31 december 2010



Hej på er!
Jag tänkte bara önska er ett gott nytt år. Ta det vackert ikväll nu, hehe.
E

30 december 2010

Alba

 

God dag!

Nu har hundarna kommit hit, och just nu ligger de och sover här bredvid mig. Om några timmar åker vi till stugan, och jag är så sjukt taggad.

 

Nu måste jag dock packa klart, så jag ska kila.

Ha en bra dag!

E


It's so beautiful it makes you want to cry


Ebba och Alba - när jag passade dem i maj iår


Mysehunden vill alltid sova på mig


Alba fyller förövrigt 3 år idag. Grattis tjejen! ♥


God kväll!

Jag tänkte klargöra det jag skrev lite om förut. Imorgon eftermiddag ska jag nämligen åka ut till en stuga på kusten med ett gäng vänner, och där ska vi alltså fira nyår. Vi kommer ha sjukt kul (som alltid), och sen kommer vi hem på lördag kväll igen. Mysigt!

Från imorgon förmiddag till söndag kväll kommer jag även passa två übersöta hundar, vid namn Ebba och Alba. Jag brukar ta hand om dem då och då, när deras ägare (min föredetta chef) åker iväg på någon liten resa. Jag passade faktiskt hundarna i 2½ månad för två år sedan, men det är nog inte många av er som läste min blogg under den tiden. Underbara är det iallafall, sötnosarna. ♥
E

Dagens ridpass - uteritt



Ni som rider ut varje dag - jag förstår inte hur ni klarar av det. Kylan tar ju knäcken på en.

Jag red iallafall ut idag, och jag trodde seriöst att jag skulle frysa fast på Lady. -17 grader var det, satan alltså. Vi (jag och två tjejer till) var ute i nästan en timme, och det blev skritt och trav. Det var så himla mycket snö, så det gick inte att galoppera. Jag hade tänkt galoppera henne i ridhuset när vi kom tillbaka, men jag frös så mycket så jag skippade det. Hon blev dessutom trött ändå på grund av all snö, så det var ju bra iallafall.

Nu ska jag inte till stallet förrän nästa vecka, för imorgon ska jag iväg till en stuga, och dessutom ska jag vara hundvakt hela helgen. Men mer om det ikväll eller imorgon.
E

29 december 2010


I mitten har vi privatstallet. Det i vänstra kanten är storhäststallet, det till höger är ponnystallet och sedan ridhuset, och det i bakgrunden är ett gammal stall som numera är ett förråd.

Godmorgon!

Jag är galet stel i kroppen idag känner jag, så det blir nog bra att få komma ut till stallet och rida lite. Det blir som sagt en uteritt, för nu har Damen ju fått gå två dressyrpass i ridhuset, och då kan det ju vara skönt att få komma ut lite.

Ni får ha en bra dag iallafall, så hörs vi senare i eftermiddag.
E

Dagens ridpass - dressyr




Törstig tjej!

Jag har ju som sagt var varit i stallet idag igen. Det blev dressyr, och idag gick det jättebra. Som alltid har hon massa energi i början som man får jobba bort, men när den var borta gick hon jättefint. Jag gjorde mycket tempoväxlingar, öppna/sluta, skänkelvikningar och hade som mål att hon skulle vara mjuk och lösgjord - vilket hon var. I slutet gick hon klockrent, älskade häst! Galoppen var fin idag med, men dock lite mer energisk än vanligt. Imorgon ska vi rida ut, så då ska hon få springa av sig.
E

28 december 2010



Den här dagen kommer bli en repis på gårdagen. Jag kommer nämligen göra exakt samma sak. Sjukgymnastik nu kl 11 (ja, det här är ett tidsinställt inlägg), åka med bussen till stallet kl 12:48, rida dressyr i ridhuset och åka hem med mamma kl 16. Låter väl käckt, tycker ni inte?!

Kvällen kommer dock bli lite annorlunda, för jag kommer inte se samma film två gånger i rad. Igår kväll såg jag nämligen Million Dollar Baby - en sjukt bra film. Jag grät faktiskt floder, vilket lite otippat. Men så kan det vara ibland.

Beyond his silence, there is a past. Beyond her dreams, there is a feeling. Beyond hope, there is a memory. Beyond their journey, there is a love.
E

Dagens ridpass - dressyr

En nöjd liten dam efter dressyrpasset

 

Nu har jag kommit hem från stallet. Frusen som en isbit är jag dock, men det ska strax åtgärdas.

 

Ridpasset gick riktigt bra idag. Det blev dressyr, och Lady var så himla arbetsvillig. Hon var dock lite väl energisk i början, men det släppte efter ett tag. Jag jobbade mycket i trav, öppna/sluta, skänkelvikningar och på volter. Hon blev följsam och fin, men däremot inte riktigt lika loss i sidorna som hon brukar bli. Hon har inte blivit riden sen i torsdags dock (när jag hade henne), så det berodde väl antagligen på det. Annars gick hon jättefint, och galoppen var hon jättemjuk i.

 

Nu ska jag som sagt värma upp min kropp, och det ska jag göra genom att duscha. Skönt!
E


27 december 2010


Godmorgon!

Sjukgymnastik och stallet står på schemat idag, och just nu är jag faktiskt och tränar, så det här är ett tidsinställt inlägg.

Jag tänkte bara slänga in en lite video såhär på förmiddagen. Den här låten, Lifehouse - You and Me (detta är dock en cover av Boyce Avenue), spelade jag nämligen hur mycket som helst igår. Himla bra är den, och enkel dessutom. Jag lärde mig den genom att bara titta på videon och spela samma ackord. Smidigt!
E

Julfirande hos mor






Nu har jag firat jul med mamma. Isabells pappa och syster var även med, så det var riktigt trevligt. Fast det är lite tråkigt att julen är över, men det kommer ju en nästa år också.

Det blev ju självklart mer julklappar, och av mamma och Danne fick jag ett par vita tofflor (de på den övre bilden), en biobiljett och 6 par strumpor. I julklappsleken vann jag även en trisslott, men den vann jag tyvärr inga pengar på, och en liten söt After Eight. Jag har himla mycket choklad nu alltså, för jag fick en Paradisask av Anne, och dessutom hämtade jag ut min Aladdinask förut (som jag hade vunnit i en bloggtävling). Gott, men dock är jag lite trött på choklad nu efter julhelgen.

Iallafall, nu är jag ju som sagt bosatt hemma hos mor igen, och det första jag gjorde när jag kom hit var att gosa med älskade Busan. Jag har saknat henne som tusan alltså - min kanin! ♥

Nu blir det lite film innan det är läggdags.
Sov så gott!
E

26 december 2010


Precis innan julklappsöppningen på julafton

Godmorgon!

Idag är det annandag jul, och det innebär att vi ska hem till mor för att fira jul med henne. Det innebär också att jag ska åka ifrån Hjärtum, vilket faktiskt är lite tråkigt. Det är ju lite mysigt här. Vi ska dock inte åka förrän om några timmar, så det blir nog bra.

Hoppas att ni har haft en underbar julhelg iallafall, och att ni fick många fina julklappar!
E

An immortal legend, as you've only imagined

 

Det blev Disneyfilmer iställer för en promenad. Solen gömde sig ändå bakom molnen, så det var inte lika fint. Iallafall, först såg vi älskade Tarzan, och sen Aladdin. Disneyfilmer är underskattade! De är ju himla mysiga alltså.

E


25 december 2010









Min julafton var jättemysig igår.
Den började, som alltid, med en julstrumpa. Denna gången innehöll den en stor chokladtomte och en trisslott (jag vann 50 kr). Därefter blev det lite allmän tid innan halv tre, då vi drack glögg, och sedansåg vi självklart Kalle Anka (ett måste på julafton). Julklapparna delades ut direkt efter, och jag fick fina saker (pengar, en tröja, jättefina glas, en paradisark, osv.). Efter julklappsöppningen åt vi den jättegoda julmaten, och hade allmänt trevligt.

Kvällen forsatte med spel, godis & chips, gitarrspelande, och slutligen pulkaåket vid midnatt. Ca 20 pers samlades i Hjärtums kända pulkabacke, och där åkte vi pulka och snowracer, och hade allmänt trevligt tillsammans. En riktigt bra avslutning på en fin dag.

Idag är det juldagen, och vädret är jättefint. Strax ska vi äta lite lunch, och sedan ska syster och jag gå på promenad och ta fina vinterkort. Mysigt!
E

24 december 2010

Jag tänkte bara önska er en god jul!

Ha det riktigt mysigt nu!
E


Ett enkelt och gott knäckrecept

 

Knäcken blev jättegod! Dessutom var det hur enkelt som helst.

 

1 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

2 dl socker

 

  • Blanda ihop allt till en jämn smet. Ställ in i mikron. Ha full effekt och kör i ca 10 minuter. Blanda lite när halva tiden har gått.
  • För att se om det är klart: Doppa en sked i knäcken, doppa sedan skeden i ett glas kallt vatten. Knäcken ska stelna, och då är den klar (om den fortfarande är lite seg och rinnig, kör den ett tag till)! Häll sedan ut den i knäckformarna, och låt stelna.

Hur smidigt som helst!
E

Dagens ridpass - dressyr

På väg hem från stallet


Vilket underbart väder det är idag. Dock är det riktigt kallt, men det får gå ändå.

 

Jag har ju som sagt varit i stallet under förmiddagen, och det var så himla mysigt. Det blev ett dressyrpass idag, och Lady gick verkligen jättefint, så jag är himla glad. I början var hon dock som hon brukar, energisk och ofokuserad, men när jag hade ridit igenom henne ett tag så släppte det. Hon var så mjuk och fin, och till och med galoppen var avslappnad. Duktiga tjej!

 

Nu ska jag göra knäck, och förbereda lite julmat inför imorgon. Mysigt ska det bli!

E


23 december 2010 - en sammanfattningslista på år '10

Just nu är jag i stallet och grejar med Lady, så jag har tidsinställt det här inlägget. Det är en liten sammanfattning av året som har gått.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Tagit studenten, gått på bal, brutit fötterna, åkt ambulans, gjort en större operation.. listan kan skrivas lång.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte det, för jag har alltid en förmåga att glömma mina nyårslöften. Haha!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Sverige, Danmark och Tyskland.

6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Friska fötter?

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
21 juni - då jag bröt fötterna.

8. Vad var din största framgång 2010
Hm, att ta studenten utan några IG kanske?

9. Största misstaget?
Att jag ställde upp i fälttävlanskursen, hehe..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förkylningar samt det där med fötterna.

11. Bästa köpet?
Hm, mitt akvarium kanske?

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder? Mat?

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Självklart, till exempel att ta studenten med mina underbara vänner.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Bland annat Rihanna & Eminem - Love the way you lie och The proclaimers - I'm gonna be (500 miles)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hm, det har gått upp och ner, men ledsnare tror jag.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag vet inte riktigt faktiskt. Tänkt positivt? Haha.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit onyttigt.

18. Hur tillbringar du julen?
Hos pappa med familjen.

19. Blev du kär i år?
Nope!

20. Favoritprogram på TV?
112 - på liv och död och Bonde söker fru, vilka jag verkligen såg på tv:n då.

21. Bästa boken du läste i år?
Har inte läst särskilt många böcker faktiskt, men den jag läser nu (14 år till salu) är rätt bra.

22. Största musikaliska upptäckten?
Hm, jag vet inte riktigt.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Grejer till gitarren.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Friska fötter (ett återkommande tema ser jag..)

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Låg nyopererad på Mölndals sjukhus och väntade på en ambulans som skulle ta mig till ett annat sjukhus.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att inte ha brutit fötterna hade ju lätt gjort året bättre.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Enkel.

29. Vad fick dig att må bra?
Hästarna.

30. Ett sommarminne du inte kommer glömma från 2010?
När syster och Emmsan tog med mig till stranden - jag hade både fötterna gipsade och satt i rullstol. Det var en intressant historia vill jag lova.


Dagens ridpass - hoppträning



God kväll!

Hoppträningen gick verkligen jättebra idag. Jag hade en underbar känsla under hela passet, och Tim gick så himla fint.

Vi hoppade fyra hinder, snett igenom, från både höger och vänster varv, och hade som mål att ha en kort men intensiv galopp. Höjden på hindrerna var 110 cm, och det var ca 6 galoppsprång mellan dem. Tim hoppade jättefina språng, hade en pigg blick och ett bra tramp - superbra! Jag är jättenöjd, och kunde inte fått ett mycket bättre avslut. Nu är det ju som sagt uppehåll i två veckor.

Imorgon bitti ska jag dock till stallet och hoppa Lady, så henne kommer jag ju fortfarande rida.
E

Årets andra lussebullebak







Sådär, då var lussebullebaket över. Det blev 34 st lussebullar, och jag lyckades till och med göra dem lite mindre den här gången. Kanon!

Nu har vi precis ätit mat, och snart ska jag åka iväg på terminens sista hoppträning, för sedan blir det uppehåll i 2 veckor innan det börjar igen. Lite tråkigt, men jag har ju iallafall Lady.

Men nu måste jag kila. Tiden rinner iväg.
E

22 december 2010


Min duktiga bror i Lindvallen i mars 2008

Goood morgon!

Jag är himla rastlös idag känner jag, och det är ju lite lustigt, för jag brukar vara lite smått seg när jag precis har gått upp. Men men, så kan det vara.

Idag ska jag baka lussebullar igen (jag bakade ju hos mamma för någon vecka sen, men nu ska jag baka här hos pappa också). Kul ska det bli, för det är mysigt att baka. Innan det ska jag dock äta frukost, så det ska jag göra nu.
E

I don't wanna be standing alone without a hand to hold

 

God kväll!

Dagen har varit fin. Sjukgymnastiken gick bra, som vanligt, och nu ska jag inte dit förrän på måndag. Yay! Under eftermiddagen har jag varit med Isabell, syster och Emmsan. Vi åt middag på Överby för att fira systers examen, och sedan gick vi runt och kollade lite. Trevligt! Efter det blev det hem och packa för att åka hem till pappa, där jag nu befinner mig.

 

Ikväll har syster och jag tittat på Ung och Bortskämd (eller ja, jag satt och spelade gitarr under tiden som syster tittade på tv:n och under tiden pratade med Emmsan på skype) klätt granen och umgåtts lite med pappa. En rätt slapp kväll med andra ord. Nu ska jag försöka komma på något som jag kan roa mig med under resten av kvällen, och sen ska jag sova.

 

Ha en bra kväll!
E


21 december 2010


Vänster bild: 1 sekund innan jag bröt fötterna. Höger bild: resultatet

Godmorgon!

Idag är det exakt ett halvår sedan jag bröt fötterna. Tiden bara springer iväg ju.

Iallafall, idag är det dags för sjukgymnastik igen. Tråkigt som tusan, men nyttigt för kroppen. Jag var där igår också, så efter dagens träningspass är jag klar för veckan (jag är ju där 2 gånger i veckan) - kanon!

Nu ska jag äta lite frukost och sånt. Vi hörs senare!
E

Ps. Idag blir min duktiga syster en undersköterska. GRATTIS!

20 december 2010

 

Här ovan har ni några videoklipp som jag inte har visat er än. Det första är på när jag spelar elgitarr hemma hos Emmsan, och det andra och tredje är från helgen när Emmsan, syster (som även har klippt ihop videorna) och jag åkte skidor.

E


Dagens ridpass - uteritt


Frida och Arom


Jag och Lady

God kväll!
Under eftermiddagen har jag varit i stallet. Det blev en mysig uteritt med Frida och Arom. Det var dock väldigt mycket snö, så vi red inte ut så länge (kanske 30 minuter bara). Lite trav och galopp i snön blev det iallafall, och det tyckte hästarna var svinkul. När vi kom tillbaka så red vi igenom dem en liten stund i ridhuset också, men det var väldigt kravlöst. De dressyrtränades ju igår, så de var nog lite trötta efter det.

Nu ska jag inte dit förrän på torsdag. Hoppas, hoppas, hoppas att hon blir riden innan dess nu.
E

Dagens ridpass - dressyrträning


Jan Brink - en otroligt duktigt dressyrryttare

Satan vad kul det var
med dressyrträning förut. Lady var så himla duktig, och tränaren var så grymt bra. Jag fick massa tips och idéer på hur jag ska förbättra min ridning, så jag är jätteglad. Imorgon ska jag till stallet igen, så då ska jag jobba likadant som idag, så ska jag se om det blir någon förbättring. Jag fick en jättetrevlig komplimang av tränaren också, att hon tyckte att min sits var jättefin, och det är ju alltid roligt att höra - speciellt eftersom jag är hoppryttare (våra sitsar har en vana att bli lite dåliga).

Pizzan när jag kom hem var som pricken över i, så ikväll är jag på riktigt bra humör. Dock är jag helt slut, men som tur är så är det läggdags om några timmar. Men nu ska jag titta på tv eller något, så vi får höras imorgon.
E

19 december 2010 - Fjärde advent



Godmorgon!

Det snöar som fasiken ute alltså, det är helt stört. Det verkar ju bli en vit jul iår iaf, hehe.

Idag är det fjärde advent, och det känns helt sjukt att det är julafton på fredag. Jag har en ynka julklapp kvar, så den ska jag köpa imorgon eller på tisdag. Mysigt! Jag gillar att handla julklappar.

Schemat för dagen är:
Kl 11:00 - äta frukost och titta på Mysteriet på Greveholm.
Kl 14:45 - Åka till stallet.
Kl 15:15 - Mocka och göra iordning för Lady innan jag ska dressyrträna.
Kl 17:00 - 18:00 - Dressyrträning.
Kl 18:45 - Åka hem.
Kl 19:30 - PIZZA!

Intressant va?! Hehe..

Nu ska jag i allafall ta itu med första punkten på schemat.
Vi hörs!
E

Mysteriet på Greveholm

 

Middagen med en del av släkten var riktigt trevlig. Det är alltid kul att träffas tycker jag. Synd bara att vi inte bor närmare varandra.

 

Från en sak till en annan; det är tradition för mig att varje vinter se Mysteriet på Greveholm. Den julkalendern är oslagbar, utan tvekan! Så den ska jag roa mig med att titta på ikväll. Är på avsnitt 12, så jag har en del att titta på.

E


18 december 2010

 

Idag har jag åkt skidor! Det är rätt galet faktiskt, men sant.

Emmsan, syster och jag åkte nämligen till Alebacken i förmiddags för att åka lite skidor. Jag var dock rätt säker på att jag inte skulle klara av det, men det gjorde jag. I början åkte jag som en riktigt nybörjare alltså, men ju mer jag åkte, desto bättre gick det. Förstår ni hur glad jag är eller?! Det är nästan ett halvår sedan jag bröt fötterna, och jag kan åka skidor. Tjohoooo!

 

Nu i eftermiddag ska vi få besök av våran morbror och hans dam, och det ska bli trevligt. De bor nämligen i Linköping, så vi träffar inte dem så ofta. Jag tror inte jag har träffat dem sen jag satt i rullstol faktiskt, och det är ju ett tag sen. Anders och Isabell kommer även hit, och syster också, så det blir nog riktigt kul.

 

Men nu ska jag kila. Ha en bra kväll!
E


17 december 2010




Vänster bild:
Mössa - Stadium, 199 kr
T-shirt - Gina Tricot, 99 kr
Mjukisbyxor - Stadium, 199 kr

Höger bild:
Cardigan - Gina Tricot, 199 kr


God dag!
En vecka till julafton idag - gaalet! Idag har jag shoppat med syster, och jag köpte det på bilderna ovan. Jag hade ett presentkort på Gina, så jag kände att det var dags att köpa upp det. Sedan köpte jag en mössa, för den jag har lukar alltid häst (hehe), och då hittade jag även ett par svarta mjukisbyxor. Sweet! Vi åt även frukost, och det var svingott!

Nu ska jag titta på älskade Mystieriet på Greveholm.
E

16 december 2010

Lady och jag idag

 

God dagens!

Under förmiddagen har jag varit i stallet. Ridpasset gick inte särskilt bra dock, för Lady var jättekonstig. Stel som en pinne och grymt ofokuserad. Det kändes typ som att hon hade träningsvärk, men hon vilade igår, så det vore ju lustigt. Iallafall så jag red jag bara i en halvtimme,  och då fokuserade jag på att få henne att lyssna. Det gick hyfsat i slutet, även om hon var lite vimsig. Vi får hoppas att hon är sig själv igen på söndag, för då ska vi på dressyrträning.

E


Dagens ridpass - hoppträning


Tim och jag på förra veckans hoppträning

Hoppträningen gick jättebra idag
.
Jag var riktigt envis dessutom, vilket jag inte har varit det senaste. Jag blir så frustrerad/besviken när jag inser att jag inte orkar arbeta lika mycket med hästen som förr (alltså musklerna finns inte där), och då brukar jag typ ge upp, men idag såg jag till att fortsätta kämpa ändå. Det var bra, för då gick det mycket bättre. Tim var jättemysig, och denna veckan var han mycket piggare. Kanon!

Vi hoppade rätt simpla hinder; först en oxer på ca 90 cm (ca 5 gånger), och sedan hoppade vi igenom en serie på tre hinder (5 galoppsprång och 6 galoppsprång emellan hinderna). Det gick kanon, förutom att Tim blev lite för lång ibland, men det löste sig ändå.

Nu ska jag kolla på film eller något, för jag är helt slut.
E

15 december 2010



Onsdag, är det idag, och det innebär sjukgymnastik, som vanligt. Dock har jag redan varit där, så nu känner jag mig redig. Efter träningen gjorde jag några ärenden på stan också, men nu är jag hemma igen. Det ska komma någon eidarsnubbe och titta på ett fönster som vi har, för det drar nämligen svinkallt.

Annars har jag inga planer för dagen. Kl 18 är det ju hoppträning som vanligt, men annars har jag en fri eftermiddag. Det ska bli skönt, för jag tror att en platyhona ska föda yngel. Sånt är spännande ju!

Nu ska jag kila, för snart kommer eidar.
E

I don't know how to get there



Under eftermiddagen har jag inte gjort särskilt mycket. Kollat på film (Adventureland), lekt med kaninen (som blev irriterad och bet mig, haha) och duschat - ja, inget vettigt. Nu under kvällen har dock mamma, pappa och jag gått igenom alla försäkringspapper efter min ridolycka. Jag vet ju att det tar ett bra tag att få några pengar, men man kan ju alltid skicka in dem.

Nu ikväll blir det nog film, eller bok - jag har inte bestämt mig.
Ni får ha en bra kväll iallafall.
E

14 december 2010


Lilla Lady

God dag!

Jag kom nyligen hem från stallet, så nu håller jag på att tina upp min kropp. Ridpasset gick iallafall jättebra idag. Lady hade dock världens överskottsenergi i början, men när jag hade jobbat igenom henne ett tag så släppte det. Galoppen var hon dock rätt spänd i (vilken hon brukar vara), så den ska jag jobba mycket med framöver. Traven och skritten går perfekt!

Jag hade med mig kameran, och jag hade tänkt filma, men sen såg jag att jag hade glömt att sätta i minnseskortet. Det satt fortfarande kvar i datorn. Haha, fail! Så jag bjuder på en gammal bild idag.
E

L u s s e b u l l e b a k

 

Nu är lussebullarna klara, och de blev väldigt goda. Stora som tusan dock, för jag glömmer alltid av att göra dem extra små. Men men, det blir nog bra ändå.

 

Nu under kvällen har jag varit på ännu en promenad (jag gick ju till och från sjukgymnastiken), och så har jag tittat på film (Killers - hyfsad). Nu ska jag bada badkar, samtidigt som jag ska titta på film.

E


13 december 2010

 

Glad lucia på er!

Jag håller på att baka lussebullar här hemma. Just nu jäser det, och sen ska de få russin, penslas med ägg, och sedan blir det ugnen. Gott!

 

I förmiddags var jag på sjukgymnastiken och tränade. Jag fick även strömbehandling i höften igen, och en undersökning av högerfoten. Den är fortfarande klen, buhu. Men men, det är bara att träna vidare.

 

Iallafall, nu har mina lussebullar jäst klart, så jag måste kila.

E


Tredjeadventsfika hos Emmsan


Vårat pepparkakshus - haha, rätt simpelt ändå. Jag, syster och Emmsan står utanför också.


Jag och Emmsan - vi la klart hennes pussel innan de andra kom.


Nu är jag tillbaka från luciafikat/tredjeadventsfikat. Det var trevligt som alltid, och med mycket gott att äta.

Nu ikväll går I am legend på 3:an, och den ska jag se för den är grym! Jag har inte sett den på länge heller, så det blir ju kanon.

Ha en trevlig kväll allesammans!
E

12 december 2010


Systers och Emmsans pepparkakshus förra året. Ikväll ska ni få se hur mycket finare det är iår. Höhö.

God dag!
Under förmiddagen har jag tränat. Det blev samma som sist; tona överkroppen med vikter, och sedan Winsor Pilates. Nu har jag precis duschat, så nu sitter jag här och äter frukost. Om någon timme ska jag traska hem till Emmsan, där hon bjuder på luciafika. Hennes föräldrar samt farfar ska också dit, så det ska bli kul.

Nu ska jag dock ta och göra mig iordning, så vi får höras igen ikväll.
E

11 december 2010



Godkväll!
Idag har jag spenderat dagen med syster och Emmsan. Vi har bakat massor. Det blev risbräck, mjuk pepparkaka, knäck och även ett pepparkakshus. Gott! Huset blev dessutom riktigt fint, och det är lite coolt, för det var första gången jag "byggde" ett. Käckt!

Idag har jag även spelat en hel del elgitarr, för Emmsan har nämligen lånat sin brors, så den snodde jag lite. Kär blev jag, och nu vill jag ha en elgitarr. Haha!

Videoklipp och mer bilder kommer dock upp imorgon, för nu ska jag läsa bok.
E

10 december 2010


Vårat fadderbarn


Jag och Emmsan

Godkväll!
I förmiddags kom Tina hit en stund, och då pratade vi, och spelade lite gitarr. Mycket trevligt var det! Efter det gick jag hem till syster där vi tittade på Eclipse med kommentarer, och sedan hämtade Emmsan upp oss, för vi skulle åka till Överby. Där blev det mat, lite shopping (jag köpte en bok - 14 år till salu), och annat smått och gott.

Nu ligger jag i sängen och väntar på att Idol ska börja (ja, jag vill höra vinnarlåten), och därefter blir det The Vampire Diaries.
E

Ps. Idag fick vi brev från vårat fina fadderbarn. Han kommer från Rwanda och heter Simon (och något jag inte kan stava till). Han hade gjort ett julkort, och sedan skrivit i det. Jättegulligt tycker jag.

Marching along as their song fills the air


Jag och syster för några dagar sedan

Det blev en timmes träning. Först tränade jag överkroppen med lite vikter, och sedan avslutade jag med Winsor Pilates 20 min workout. Jag gjorde det programmet varje dag förr, så jag kan allt utantill. Jättekul är det tycker jag.

Annars har jag städat lite, slått in julklappar, diskat, bäddat rent i sängen - ja, lite smått och gott. Lite yatzy har det även blivit, hehe. Nu ska jag dock titta på film/tv, så jag ska kila.
E

Ps. Idag vann jag i ännu en bloggtävling. Vinsten var en liten prenumeration på hästtidningen Equipage. Superkul ju!

9 december 2010

 

God dag!

Jag är seriöst helt fast i att spela Yatzi på blip.se. Vilken liten fjolla jag är.

 

I allafall, idag har jag ännu en slapp dag, fast snart ska jag leta fram mina vikter och träna lite. Jag vet att jag ska ta det lugnt, i och med min muskelinflammation, men lite träning borde ju vara okej. Så det ska jag ta och göra nu. Ska se till att ha ännu mer träningsvärk imorgon (har träningsvärk efter hoppträningen nämligen).
E


Dagens ridpass - hoppträning

Söta Tim!

 

 

God kväll!
Hoppträningen gick helt okej. Tim var dock seg idag, och jag har inte orken att skänkla på så mycket än, så det gick i undertempo ibland. Men det gick hyfsat ändå. Min syster var med, så hon filmade.

Här under har jag lagt in ett klipp från den näst sista rundan. Innan andra hindret så råkade det bli korsgalopp, och sedan fick jag inte ihop honom riktigt, så det hindret rev vi. Men annars gick det rätt bra. Vi hoppade ca 95cm, så inte särskilt högt.


Överlag är jag ganska nöjd med lektionen. Jag har ju trots allt inte varit igång så länge än.
E


8 december 2010



God dag!
Under förmiddagen har jag varit på sjukgymnastiken och fått ström i mina höfter. Det var galet skönt, för nu gör det inte lika ont. Dock måste jag vila, så vi får se hur det går på hoppträningen ikväll. Jag har iallafall fått det bekräftat nu, att jag har en muskelinflammation i höften. Det var ju kul, eller inte. Jaja, jag får se till att vila så att den försvinner.

Nu ska jag ta och titta på senaste avsnittet av One Tree Hill.
E

But inside, you're just a little baby

 

Här har vi då min cover på Marina and the Diamonds's I am not a Robot. Den låten är ju bara för frän alltså. Vad tycker ni om covern? Förstör jag låten? Hehe..

E


7 december 2010


Vi åt frukost, gott! (systers frukost)


Syster


Denna tröjan ska jag få av syster i julklapp - 199 kr på Cubus


Vi läste tidningen, och hittade denna roliga meningen i en insändare - haha!

Hej!
Den här dagen började ju bra, jag försov mig. Haha! Jag vaknade kl 08:55, och syster skulle komma och hämta mig kl 09:00. PANIIIK! Men jag hann faktiskt, jag är snabb.

Syster och jag åkte iallafall och shoppade. Jag köpte nya svarta jeans, två svarta tights och en blåvit-randig tröja. Kanoners! Tröjan ska jag dock få av syster i julklapp, så jag får vänta lite med att använda den.

Efter shoppningen hälsade vi på Isabell på jobbet. Hon fyller nämligen år idag (grattis!), så var där och lämnade en liten blomma. Sedan åkte vi till Vianor för att fixa hjulinställningen på Isabells bil (som vi hade), och sedan åkte jag och lämnade syster. Om några timmar ska jag hämta Isabell på jobbet, och då ska hon få en till liten överraskning. Tjoho!

Senare kommer det upp ett klipp på mig när jag gör en cover. Vilken låt det blir får ni dock veta sen.
E

6 december 2010



God kväll!
Idag är en sån dag som har känts som två - lång, med andra ord.

I förmiddags var jag på sjukgymnastiken och på eftermiddagen var jag med Isabell och syster. Vi åkte runt och fixade lite grejer med Isabells bil, som t.ex. att byta däck. Därefter åkte vi och handlade mat med mamma, så nu är våra kylar och frysar fulla med mat igen. Käckt!

Nu under kvällen har jag tittat på film - Dark Water, som ska föreställa skräck. Den var inte alls särskilt läskig, och hela storyn var rätt B, så jag var inte imponerad. Men men, såna filmer finns också.

Nu ska jag slökolla tv tills det är dags att sova. Imorgon ska jag upp tidigt för att fixa med Isabells bil, och sen blir det shopping.
E

Födelsedagsmiddag hos Anders & Isabell


Danne, mamma, pappa och syster

Jag har haft en jättetrevlig kväll med familjen, och Isabell hade lagat jättegod mat. Efter maten fick hon öppna sina presenter, och av mig fick hon ett kit med duschgrejer och lotions.

Förrätt: Rostat bröd med sparris och kantareller.
Varmrätt: Fläskfilé i någon god svampsås med ris och sallad.
Efterrätt: Glass, lussebullar, pepparkakor och ananas.
MUMS!


Därefter spelade vi Med andra ord - sjukt roligt spel. Höjdpunkten var när Danne skulle förklara ett ord för mamma. Han säger "Humle-bh", och mamma fattar ingenting, När tiden tog slut utbrister jag "Bikupa", och har rätt. Hahaha! Jag vet i tusan hur jag lyckades komma fram till det, men det gjorde jag iallafall. Käckt! Anders och Isabell vann dock båda gångerna. Crap!
Kul hade vi iallafall, och det är det som räknas. ♥
E

On a cold and gray Chicago mornin', another little baby child is born

 

När jag var hemma hos Sara och hennes pojkvän i fredags så tittade vi på Idol. Jay Smith's uppträdande In the Ghetto var helt sjukt bra. Så himla likt Elvis dessutom!

 

Nu ska jag på middag.
E


5 december 2010

 

Glad andra andra advent!

Hur snabbt går inte tiden egentligen?! Galet ju!

 

Idag ska jag städa, städa och städa. Det är lite rörigt här om man säger så. Lite senare i eftermiddag ska jag (och mina andra familjemedlemmar) även på middag hos Anders och Isabell, för Isabell fyller nämligen år på tisdag. Trevligt ska det bli!

 

Men nu ska jag vara redig och ta tag i städningen.

E


Shopping i Göteborg

 

Nu har vi kommit hem från Göteborg.

Jösses vad jobbigt det är att gå i affärer och knö sig fram bland alla människor. Jag är helt slut! Idol var även där, så det var knökat med folk. När vi kom dit upträdde Andreas Weise, så jag passade på att ta en halvdålig bild. Han var riktigt bra iallafall, mycket bättre när man hör honom live.

 

Jag köpte bara massa julklappar idag, så nu har jag bara en enda kvar. Kanon! Jag själv ville ha ett par snygga, svarta jeans också, men de fanns såklart inte i min storlek. Eller de fanns säkert, men efter ca 5-10 affärer gav jag upp, så det får jag köpa här i Trollhättan istället. Men det känns riktigt skönt att ha fixat nästan alla julklapparna iallafall.

E


4 december 2010



Godmorgon!
Idag står julshopping på schemat. Syster, bror, Isabell och jag ska nämligen åka till Göteborg för att köpa julklappar. Kul ska det bli! Men jag ska kila nu, så vi får höras när jag kommer hem.
E

P e p p a r k a k s b a k


Vi lyckades ta på oss likadana kläder. Det är systrar det! ♥





Godkväll!
Här var det dåligt med uppdateringar, men jag har inte direkt orkat.

Igår gick jag upp tidigt för att åka till bilbesiktningen med Isabell, men vi hade tydligen åkt dit på fel dag, så vi fick skippa det. Istället köpte frukost, och sedan åkte vi hem till syster där vi åt, pratade och hade allmänt trevligt.

Idag kom syster över för att baka pepparkakor, och det var riktigt mysigt. Goda som tusan blev de, fast med vårat recept är det en självklarhet, hehe. Efter baket spelade vi lite gitarr och sjöng och sånt, och det är ju alltid roligt.

När syster gick hem så blev jag galet rastlös, så då gick jag på en promenad, och hamnade hemma hos Sara och hennes pojkvän. De bor jättefint, så nu vill man ju flytta hemifrån mer än någonsin. Haha! Vi åt iallafall mat, och så tittade vi på Idol. Mysigt!
E


Sara i hennes kök

Dagens ridpass - hoppträning


Bland annat den här serien gjorde vi idag


Nu har jag kommit hem från hoppträningen, tittat på Bonde söker fru, och även duschat. Hoppträningen gick bra, och idag var jag inte alls rädd. Superbra ju! Däremot var jag lite för passiv idag, eller vad man ska säga. Det var som att jag glömde av att rida, och jag ibland kände mig helt tom. Konstig känsla, svårt att förklara. Men jag är iallafall glad att jag inte var rädd! Tim, hästen jag hade, skötte sig även ypperligt, så jag är nöjd.

Nu ska jag läsa igenom massa nya blogginlägg, och sedan blir det nog film.
E

Dags att åka till stallet



Det är iiiiskallt ute, så när jag kommer väl frysa fast på hästen när vi hopptränar. Den här gången är jag inte alls lila nervös, utan bara taggad. Det ska bli jättekul att hoppa igen. Tjoho!

Jag skriver igen när jag har kommit hem och tittat på Bonde söker fru.
E

1 december 2010


Denna chokladkalender hade varit trevlig att ha

God dag på er!

Jag har precis kommit hem från sjukgymnastiken. Idag gick jag faktiskt hem, så nu är jag trött i benen. Som tur är behöver jag inte gå ut förrän om några timmar, för då är det hoppträning.

Nu blir det One Tree hill och 112 - på liv och död (sista avsnittet, buhu) samtidigt som jag ska äta lite frukost.
E

Ps. Igår vann jag en aladdinask i en bloggtävling. Haha, grattis till mig!