When you can live forever, what do you live for?

Taylor Lautner

 

Ikväll ska jag se Eclipse på bio för andra gången, i rullstol även denna gång. Det ska bli trevligt att kunna vila ögonen på bland annat Taylor Lautner och Robert Pattinson (även om jag inte tycker att Rob är så snygg i den här filmen, han är mycket snyggare i Remember Me). Taylor Lautner å andra sidan är en riktig hunk i Eclipse. Fast jag tycker nästan att han är lite för biffig. Nog för att jag gillar armar, men det kan bli för mycket muskler. Men jaja, snygg är han i alla fall, lillen. Man kan inte tro att han är yngre än mig. Hehe.

 

Anyways, nu ska jag titta klart på friidrotten, och sedan blir det antingen True Blood (håller på att kolla igenom alla avsnitt som jag har missat i säsong 3) eller film.


Track and field

Jag har insett att friidrottare har grymt snygga kroppar (och då tänker jag främst på killarna). Eller ja, det kanske beror på vilken sport man pratar om. Är de väldigt muskulösa så är det inte så snyggt. Lika så om de är oproportionerliga (till exempel har små armar och muskliga ben - vilket jag tycker är allra minst attraktivt - eller tvärtom). Det är inte heller snyggt. Men om de har lagom mycket muskler, jämt fördelat över kroppen - då börjar det likna något. Innan har jag trott att värsta muskulösa killar har varit min grej, men jag har insett att det inte är så himla snyggt. Det blir liksom för mycket av det goda. Utan det ska vara lagom, gärna extra fina armar, och en slank med tränad kropp - då är jag nöjd. Hehe.

Jag har suttit och kollat på friidrottsEM 2010 ikväll, vilket ni kanske förstår. Det har varit finaler, semifinaler och kval - mycket intressant. Det som var mest spännande var killarnas höjdhopp. Snyggingen Linus Thörnblad, 25 år, hamnade på en delad fjärde plats, och det tycker jag är grymt gjort med tanke på att han var skadad. Det var väldigt otur att han skulle få en skada just nu, men det är ju bara att bita ihop, och det gjorde han. Jag är riktigt imponerad.

Nu ska jag försöka bli trött så att jag kanske kan sova för en gångs skull.
E


Linus Thörnblad

To play the shitty games that suck ass

Fyra veckor sen operationen och två veckor kvar tills det vänstra gipset försvinner. Det högra kommer jag ha i minst fem veckor till, och det känns förjävligt, om jag ska vara ärlig.

Jag är på djävulskt dåligt humör idag, för jag är så jävla less på det här. Så förvänta er inga briljanta inlägg idag.

För att muntra upp det här inlägget slänger jag in ett klipp på en grym kille, Fredrik. Jag har lagt ut klipp med honom tidigare, men inte det här, tror jag.


Turkey, turkey, turkey!

 

HAHAHA! Det här klippet är så sjukt roligt. Heidi Klum och Ellen leker en lek där de låter som olika djur.

Jag säger bara Ellen's elfant och Heidi's tupp. Hahaha!


Wednesday

Vet ni, jag har faktiskt sovit ganska bra inatt. Det är första natten sen jag låg inne på sjukhus (jag sov sjukt bra på sjukhuset) som jag faktiskt sover. Så otroligt skönt är det, för jag vaknade utvilad för en gångs skull. I och för sig ringde pappa och väckte mig kl 9.45, för han ville komma på besök 10 minuter senare. Så jag fick bara pallra mig upp.

Idag händer inget speciellt, som vanligt. Pappa har ju redan varit här, och sedan kanske syster kommer hit i eftermiddag, och kanske bror ikväll. Det beror på hur länge han jobbar. Jag gillar egentligen inte att alla ska komma på samma dag (det är bättre om de sprider ut det), men det är ju bättre än aldrig. Men annars ska jag väl pussla eller något. Jag vet inte.

Men nu ska jag fortsätta att titta på friidrotten på 4:an.
E


Happy birthday Lady Stardust



Idag fyller älskade Lady Stardust 6 år. Damen börjar bli vuxen.

Det är helt sjukt vad jag är fäst vid henne. Hon är en väldigt speciell häst, men gud vilket hjärta hon har. Hon är fantastisk!

Älskade häst!


Appeal to reason

Jag vet att jag uppdaterar rätt dåligt just nu, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Att skriva om alla filmer jag ser på är nog inte direkt så roligt att läsa om heller, så vad ska jag skriva om då?! Jag har ingen aning.

Dessutom mår jag inte särskilt bra, och det gör att motivationen inte är den bästa.

Vad vill jag ha sagt med det här? Det vet jag faktiskt inte själv. Jag ville väl bara uppdatera er hur läget är, och ge er en förklaring till varför mina inlägg är så få. Jag ska försöka bättra på mig. Det lovar jag!

Nu ska jag äta upp min nektarin.
E


I wan't this to go away

 

Idag skulle jag ha börjat min praktik på Brätte Ridskola. Jag skulle ha börjat jobba med det jag älskar mest i hela världen - hästar. Därför känns allt piss idag.

E


"Mom, don't look at me like that..."

 

Världens charmigaste klipp på Hayden Panettiere.

Haha, sjukt sött!

E


It all begins ... With a choice

 

Jag såg som sagt Eclipse igår, och den var hur bra som helst. Jag förstår inte hur man kan lyckas göra tre filmer i en filmserie så bra. Det är helt sjukt, men de har lyckats. Nu får vi hoppas att Breaking Dawn-filmerna håller måttet, men det tvivlar jag inte en sekund på.

 

Vet ni, så glad som jag var igår har jag inte varit på jättelänge. Det var så kul att komma ut med syster och Emmsan, och att gå på bio, och att inte fatta att jag ska gå på toaletten när jag redan är inne i badrummet (höhö). Ja, det var riktigt roligt.

 

Idag har jag dock världens skav från mitt ena gips. Det gör så ont att jag inte vet vad jag ska göra. Det är nästan så att jag behöver åka in och byta gips, men jag får nog avvakta lite till.

E


The Twilight Saga: Eclipse

 

Ikväll ska jag se Eclipse på bio. Ja, i rullstol och allt. Hoppas allt går bra, för jag har väntat hur länge som helst på att se den filmen. Det var ju tänkt att jag skulle gå på midnattsvisningen den 30:e först, men det sket ju sig.

E


Emma & Johanna

 

Idag har jag namnsdag, för jag heter Emma.

I onsdags hade jag också namnsdag, för jag heter Johanna i mellannamn.

Det var fler som kom ihåg min namnsdag idag än i onsdags, men det är ju väldigt logiskt.

E


The moments of life that lead you back home



Det har blivit en del filmer det senaste. Blue Crush - Helt okej. De snygga killarna med de fräscha kropparna gjorde dock filmen betydligt mer intressant. The Bounty Hunter - Den var ganska bra, men inte alls lika rolig som jag trodde att den skulle vara - därmed blev jag lite besviken. The Last Song - Riktigt bra film. Blev positivt överraskad, för jag trodde inte att den skulle vara så bra. Den liknade dock Life as a house (som är gjord 2001) sjukt mycket. Den kändes nästan som en kopia, men det gjorde inte så mycket, för den var väldigt bra ändå.

Ja, det blir många filmer just nu, och fler lär det bli.

Btw, jag skriver inte inlägg som det förra för att få er att tycka synd om mig. Jag vill bara berätta hur läget är. Sedan, när jag är frisk, vill jag komma ihåg hur det här kändes. Jag tror nämligen att jag uppskattar saker och ting mer då, och inte tar allt lika förgivet.
E
http://emmasol.blogg.se/2010/july/seen-from-a-distance-its-perfect.html#comment

I hate days like these

 

 

Hej!

Idag har jag varit i Göteborg på återbesök på sjukhuset där jag opererades.  När de tog av gipsen passade jag på att ta lite kort. Hoppas inte ni är allt för känsliga för bilder på sår, men på bilden längst upp har ni ett av operationssåren. Det är det minsta såret (de andra är 10 cm långa), och även där det har varit infekterat. Bild två är bara ett foto på mina ben och fötter, och den sista bilden är på mina nya gips. Jag har fått ett avtagbart gips på det vänstra benet, och det är för att jag ska kunna ta av det och träna foten några gånger om dagen. Om ungefär tre veckor ska jag tillbaka, och då försvinner gipset på den vänstra foten, och då kommer jag få börja stödja med det. Då ska min högra fot få ett avtagbart gips, så att jag kan börja träna den foten. Den högra foten ska ha gips längre eftersom den frakturen var grövre och allvarligare.


Förutom att byta gips tog de även bort stygnen, och fyfan för det. Det var så sjukt obehagligt när hon höll på vid såren (de yttre nerverna är ju avskurna, så känseln är väldigt annorlunda mot hur det brukar kännas), och när hon klippte upp stygnen och drog ut dem gjorde det väldigt ont. Vissa stygn hade till och med vuxit fast lite i huden, så när hon drog de stygnen gjorde det svinont. Jag började böla, usch!

Mer än så gjorde de inte, så efter 2½ timmar på sjukhuset kunde vi åka hem. Fast det var inte roligt alls, för vid det laget hade jag börjat må väldigt illa, så jag spydde två gånger i bilen. Och spyan luktade kanelbulle. Jag hade nämligen ätit det under förmiddagen. Knäppt ändå.

Väl hemma slocknade jag i sängen och sov i 1½ timme, och när jag vaknade så ville jag bara dö. Mitt psyke tog kol på mig. Jag hade världens ångest, hade ont, var snurrig i huvudet och var helt svimfärdig. Det börjar dock gå över nu, men ångesten och smärtan sitter kvar. Fy!

Men nu ska jag återgå till att vila. Hoppas ni mår bra i allafall.
E

Sometimes the things we can't change, end up changing us

 

Och självklart har det redan blivit en film idag - The air I breathe. Den var spännande, sorlig, romantisk, underlig och fin. Den hade det mesta med andra ord. Jag gillade den skarpt.

 

"No emotion, any more than a wave, can long retain it's own individual form."

E


Gotta always somehow make good outta what can poison you

 

Dakota Fanning är utan tvekan en otroligt bra skådespelare. Den rollen hon har i den här filmen gör hon briljant. I'm amazed! Filmen såg jag igår kväll, och den var väldigt bra, en av hennes bättre.

 

Vet ni, när jag såg The Runaways fick jag reda på att Dakota har en jättefin sångröst, men i den här filmen sjunger hon grymt mycket bättre. Att det kan komma sånt vackert ljud ur en sån liten tjej, det har jag svårt att förstå.

E



If you can't fall asleep



Jag är lika trött som sötnosarna ovan

Jag har sovit dåligt inatt, usch! Var vaken flera timmar och visste inte vad jag skulle göra för att kunna somna. Efter drygt 3 timmar somnade jag i allafall, och sedan vaknade jag upp vid 11. Inte så illa med tanke på att jag inte har sovit så mycket inatt.

Anyways, idag är det torsdag, och det innebär att mammas semester är slut. Jag kommer alltså få klara mig mer själv nu, men det går rätt bra ändå. Dessutom är det skönt att vara ensam ibland.
E

- Whatever you do in life will be insignificant.

 

"Whatever you do in life, will be insignificant. But it's very important that you do it. Cause', nobody else will." - Tyler Hawkins


Suddenly the moment's gone and all your dreams are upside down

 

Haha, den här låten är ju bara för söt. Jag var helt galen i S club 7 när jag var mindre. Den här låten, Have you ever, är en av mina favoriter. Videon över är riktigt söt, fast deras kläder kan ju diskuteras, och deras dans, haha. Det är sjukt vad mycket musikbranchen har ändrats egentligen. Förr kunde de ha på sig i princip vad de ville, nu måste de i många fall praktiskt taget gå nakna för att sälja sin musik. Sjukt!

 

Nu ska jag kolla på film.

E


I love you so much it hurts

Jag mådde lite dåligt häromdagen. Vet ni vad som sedan ändrade på det? Jo, det här:







Du gjorde min dag.
Syster

One month


Ska trappa ner på OxyContin.

Jag försökte stå upp på knäna förut, men det gick inte. Herregud vad chockad jag blev. Jag har absolut ingen balans kvar, överhuvudtaget, och mina muskler är som bortblåsta. Jag ramlade faktiskt omkull när jag skulle ställa mig upp. Det är helt sjukt. Och ni ska se min rumpa, den har inga muskler kvar alls. Mina trosor är alldeles för stora, och de har suttit som smäck innan. Galet!

Anyways, idag har jag inget planerat, men jag ska väl kolla på film, i vanlig ordning. Sedan ska jag äta glass, och choklad. Måste försöka få upp vikten lite. Det vore ju bra att ha något att ta på om jag skulle ha ännu mer otur.

Vet ni, idag börjar jag även trappa ner på mina smärtstillande tabletter. Jag ska bara ta 4 tabletter morfin om dagen, istället för 6. De är väldigt beroendeframkallande, så det är tydligen viktigt att inte äta dem för länge. Hoppas det går bra, för jag har ju ändå ätit dem i en månad nu. Ja, idag är det exakt en månad sen. Sjukt ändå.

Nu ska jag äta glass.
E

Seen from a distance, it's perfect!

 

Jag förväntade mig en film jag aldrig hade sett förut, men jag hade fel. Jag hade tydligen sett den innan, för ett antal år sedan. Den var dock bättre än jag mindes den, så jag är väldigt glad att jag såg den igen. Dessutom är Hayden Christensen, som spelar Sam Monroe, sjukt snygg. Life as a house, underbar film. Mums!

 

Mitt liv består praktiskt taget av filmer just nu. Utan filmer hade jag seriöst tråkat sönder. Det gör jag i och för sig ändå, men filmer tillfredställer mig så mycket mer än serier.

E

 

Jena Malone och Hayden Christensen


As they struggle to understand each other

Kristen Stewart, som spelar Sam Jennings, i The safety of objects


The safety of objects var riktigt bra. Bra tidsfördriv. Lite udda film, men sånt gillar jag. Ja, jag tyckte om den. Nu ska jag strax kolla på Life as a house. Får hoppas att den är minst lika bra.

Igår kväll såg jag förresten Baby's day out aka Baby på vift. Jag såg den tusentals gånger när jag var mindre, så det var roligt att se den igen. Baby Bink är ju bara för söt!
E


Baby Bink

The first movie of the day

 

Då var det dags för dagens första film, The safety of objects. Den verkar bra, så det här ser jag fram emot!

E


Grattis på födelsedagen bloggen!


Den första bilden jag la upp här på bloggen. Det är på söta Cherie som jag höll på att rida in just då. Här tränar vi på att gå omkring med sadel och träns.

Idag har jag haft min blogg i 2 år. Det är lite coolt faktiskt! Jag har aldrig ångrat att jag började blogga heller, för jag gillar att skriva av mig, få respons, läsa andras bloggar, och på så sätt skaffa nya vänner. Ja, det är mysigt. Ni är mysiga! <3

Inatt har jag sovit riktigt gott. Fötterna har inte gjort så fasligt ont heller. De har faktiskt gjort mer ont nu på morgonen är inatt. Det brukar vara tvärt om. Vet ni, smärtan jag har är sjukt obehaglig. Den är inte särskilt intensiv längre, men den är riktigt äcklig. Det liksom värker i benet (alltså benet i foten jag bröt), och det är en riktigt läskig känsla. Men vi får hoppas att det läker bra då i allafall.

Nu ska jag kolla upp lite filmer som jag ska se det senaste.
E

Många tankar såhär på kvällskvisten

Jag behövde den här kvällen, big time!

Min morbror kom hit på besök, så han, mamma och jag har suttit uppe och pratat i tre timmar. (Lägg märke till att jag satt uppe så länge. Det är nog rekord). Värt att tilläggas är väl kanske att jag inte pratade så mycket, utan jag lyssnade mest. De två människorna är helt fantastiska. Deras erfarenheter i livet plus deras otroliga hjärtan gör dem till de mest äkta och tillförlitliga människorna jag känner.

Min morbror är så otroligt bra på att prata. Det är helt sjukt vad bra han kan framföra saker. Jag själv, saknar ord. Jag har fått in väldigt mycket information på en hel kväll, så den behöver jag nog bearbeta ett tag.

Vissa människor är inte kloka. Jag förstår inte hur man kan såra någon som står en nära, för att man själv inte mår bra. Då får man väl ta tag i det själv istället för att trycka ner någon annan. Det är något jag inte klarar av - folk som trycker ner andra för att själva må bra. Det finns inte ens ord som kan beskriva hur tragiskt det är. Groteskt! Det är väldigt många som säger att sånt är hemskt, men jag tror inte att alla förstår innebörden. Vissa som säger att "de hatar folk som trycker ner andra för att själva må bra" gör nämligen det precis själva, utan att kanske veta om det. Tro mig, jag har varit med om det. Jag tycker det är så fruktansvärt läskigt, att man kan hata något, som man sedan själv förmedlar. Hatar man sig själv då, undermedvetet?! Jag vet inte.

Ja, många tankar såhär på kvällskvisten.
E

There's a battle I know I can't win


Robert Pattinson i sin roll Daniel Gale

Jag har så sjukt tråkigt.
Det är helt sanslöst hur tråkigt man kan ha alltså. Jag är så rastlös att det kryper i varenda jävla muskel i kroppen. Jag vill bara få av mig de här gipsen så jag kan springa av mig. Nej, jag kan inte ens förklara hur frustrerad jag är, så jag skiter i det.

Idag tittade jag klart på The bad mother's handbook. Den var rätt mysig. Men en sak är säker, jag hade inte gillat den om Rob inte var med. Gud, den människan är för snygg! I allafall, då fattar ni nog kanske att jag valde att se Remember Me igår kväll. Den är så galet bra att jag känner för att se den igen, men det gör jag senare i så fall, höhö.

Om ungefär en timme får mamma och jag besök. Det ska bli lite trevligt, men jag känner redan nu att jag kommer vara väldigt trött. Usch, jag är trött på att vara trött. Jag är trött på allt.

Nej, Emma. Sluta klaga!
E

Live in the moments



Komedi eller Drama? Drama
Skräck eller Romantik? Hm, romantik tror jag.
DVD, Bluray eller vhs? Jag är nog mest flr dvd.
Twilight - serien eller Stieg Larsson - serien? Twilight - serien.
Beck eller Wallander? Jag har varken sett Beck eller Wallander, så jag vet inte.
Bio eller tv? Bio, lätt!
Filmen eller boken? Jag är nog mer för filmer tror jag.

Favoritskådespelare? Ryan Reynolds, Robert Pattinson, m. fl.
Favoritregissör? Har nog ingen favorit direkt.
Bästa bok som blivit film? Läser sällan böcker som jag sedan ser på film.
Vilken bio kollade du på senast? Sex and the City 2.
Film eller tv-serie? Film. Jag älskar filmer.
Vad skulle du helst göra - Skriva bok eller regissera en film? Regissera en film.
Favoritfilm? Remember Me

(Mer om favoritfilmen)


När släpptes filmen? I USA: 1 mars 2010. I Sverige: 12 mars 2010.
Hur många filmrullar ger du filmen (max. 5)? 5 såklart.
Vem har gjort filmen? Skriven av: Will Fetters, och regisserad av Allen Coulter.
Om filmen är en serie, vilken är din favoritfilm isåfall? Det är ingen serie.
Favoritroll i filmen? Tyler Hawkins
Såg du filmen på bio? Yes, dock efter premiären. Jag såg den 20:e mars i år.
Finns filmen i bok? Nej.
Och till sist, vilken är din favoritscen i filmen? Jag älskar scenen när Tyler cyklar till sin pappas kontor och skäller ut honom eftersom han inte kom till Caroline's visning av sina teckningar.

Listan hittade jag hos Viktoria och syster.

Four weeks in hell


Den här bilden är tagen 1 sekund innan jag bröt fötterna. Kan ju glädja mig åt att hoppet var fint i allafall, hehe.

Godmorgon!

Ja, det är faktiskt morgon för mig. Jag kunde inte somna igår (somnade inte förrän efter kl 3), och sedan har jag sovit dåligt hela natten. Jag vaknade halv tolv, så det känns som att det är morgon för mig nu. Eller mamma väckte mig halv tolv, annars hade jag nog sovit betydligt mycket längre. Igår gick jag upp kl tolv, och dagen innan runt samma tid. Jag sover mycket bättre på morgonen än på natten. Wierd!

Idag händer inte så mycket. Jag ska väl titta på filmer som vanligt, och ikväll kommer min morbror och kusin på besök. Det ska bli lite trevligt. Fast jag vill nästan inte visa mig nu. Är blek, sliten och ser inte alls kry ut. Dessutom har jag gått ner 6 kg sen jag bröt fötterna, och det är rätt mycket på fyra veckor. Ja, igår var det  fyra veckor sedan olyckan hände. Det känns sjukt.
E

No experience necessary

Idag har jag sett världens sämsta skräckfilm, enligt mig. Filmen heter Babysitter Wanted, och jag finner inga ord för hur besviken jag blev. Först var jag rätt nyfiken, för själva idén var bra. En barnvakt skulle få oväntad besök, som hade som mål av ta livet av barnvakten och barnet. Men istället visade den sig vara helt annorlunda. Barnet var tydligen djävulen som åt människokött, men han gillade bara unga, snygga, fräscha tjejers kött, så föräldrarma var ute och letade brudar (därav var barnvakten där). Och det oväntade besöket var en präst som skulle döda djävulen. Nej, nej, nej säger jag bara. Det var så skrattretande att det inte är sant. Usch.

Det har blivit ännu en film idag, The bad mother's handbook. Fast jag är inte klar med den än, jag är bara halvvägs. I den spelar i allafall snygga Robert Pattinson. Fast nu när jag började tänka på honom vill jag bara se Remember Me istället. Den är ju så otroligt bra. Hm, vi får se vilken film det blir.

Vad har jag gjort annars ikväll då?! Jo, jag har sovit. Ja, ni läste rätt. Jag var helt svimfärdig efter maten förut, så jag slocknade i sängen och sov i nästan två timmar. Jag har sovit grymt dåligt inatt, så det var skönt att få sova lite. Fast nu är jag orolig att jag inte kommer somna ikväll, men det är ett senare problem.

Men nu ska jag rulla och kissa. Jag håller nämligen på att kissa på mig.
E


Filmens enda höjdpunkter. Snyggingen Matt Dallas och Bruce Thomas, som spelade djävulens pappa. Han var sjukt rolig i sin roll.

Six feet under the stars


Scen ur The yellow handkerchief

The yellow handkerchief (som jag såg igår) var väldigt bra. Verkligen en film i min smak. Det är såna filmer jag letar efter, det är såna jag vill se. Jag har sett massa dåligt filmer det senaste, så det var verkligen skönt att inte bli besviken igår.

Idag har jag absolut inga planer, som vanligt. Det finns ju inte så mycket att göra när man är fast inne hela dagarna. Men men, jag får väl titta på en film eller något.
E

A love struggling for a future



Jag är inte på bra humör ikväll, men jag tänker inte heller skriva om det. Lika mycket som jag är trött på mina fötter, är jag trött att skriva en massa inlägg där jag bara klagar, så det blir inget med det ikväll. Istället ska jag drömma mig bort i andra världar genom att titta på film.

Förresten, tack för alla filmtips. Har en hel hög att kolla igenom nu. Sweet! Så nu blir det film, i form av The Yellow Handkerchief.
Ha en bra kväll!
E

Songs for silent movies



Jag har sovit i nästan 12 timmar inatt, och ändå skulle jag kunna somna om jag skulle försöka nu. Jag är trött som tusan, men jag har nog sovit tillräckligt på ett tag.

Idag regnar det, och det är mysigt. Jag gillar smattret mot fönsterna.

Från en sak till en annan, jag skulle vilja be er om en sak. Jag behöver filmtips, så om ni har några bra så kommentera gärna och skriva vad de heter. Jag vet att ingen kommer kommentera ändå, men snälla. Jag är fast inomhus, och något vill jag ju ha att göra på dagarna.

Nu ska jag äta frulle.
E

"Nu är klockan åtta, nej mer än åtta..."


Min snygga syster, som snart faktiskt kommer bli en undersköterska


Syster
är hemma hos mig och jobbar som undersköterska, det vill säga tar hand om mig medan mamma är ute och dansar.


En händelse som skedde nyligen.

Klockan var 21.05

Syster: Nu är klockan åtta, nej mer än åtta, nu får du ta dina piller!
Jag: Klockan är nio, och jag har redan tagit mina piller. Jag tog dem vid åtta, då jag
ska ta dem!


Haha, vilken bra undersköterska hon är. Det är nämligen så att jag ska ta mina piller på bestämda tider så att smärtan inte ska kunna överstiga en viss nivå. Vilken tur att jag har henne som påminner mig när jag ska ta dem, höhö...


Ikväll har jag varit duktig. Jag har suttit i soffan i TVÅ timmar. Det är sjukt mycket för att vara mig. Oftast orkar jag inte ens en kvart. Men nu hade vi fixat med massa kuddar under mina ben, så att det inte skulle göra så ont, så då gick det rätt okej.

Nu är jag dock helt slut, så jag måste vila.
Vi höres!
E

Fredagsmys

 

Ikväll ska jag äta lösgodis. Jag har inte ätit lösgodis på hur länge som helst. Ikväll ska jag även träffa min syster. Jag har inte träffat henne sen i söndags, så det ska bli väldigt roligt. ♥

 

Jag mår faktiskt helt okej nu. Jag har mått jävligt dåligt i veckan, så det har varit riktigt jobbigt. Jag har varit så grymt trött på alla läkare som aldrig kan ha samma åsikter. Vissa har sagt saker som andra inte alls har hållit med om. Man blir ju sjukt förvirrad av sånt, och man vet inte vilket ben man ska stå på (höhö, passande...).

 

Jag har varit så fruktansvärt ledsen. Jag har svårt att förstå hur mycket negativt som kan hända på en och samma gång, men jag har nu insett att det är en hel del. Och jag tycker synd om min familj, för det är inte bara jag som drabbas, utan alla.

E


Hemma från sjukhuset

Den här veckan har inte varit bra.

I söndags fick pappa åka in till sjukhus för han hade förmaksflimmer (hjärtflimmer). På måndag förmiddag kunde han dock åka hem igen, men då fick jag åka ambulans till sjukhuset för att lindra mina smärtor i fötterna. Jag har legat inne sen dess och kom hem idag. Jag hade lyckats få en infektion i ett av operationssåren, och det är därför jag har haft så ont. Seriöst, hur mycket otur kan man ha egentligen?!

Imorse när jag låg i sjukhussängen så tänkte jag efter hur mycket jag egentligen har varit på sjukhus sen jag skadade mig (den 21:e juni), och det är 22 dagar. Det är alltså bara 4 dagar som jag har spenderat hemma, utan att ha varit på något sjukshus. Jag har alltså inte varit inlagd i 22 dagar (dock inte långt ifrån), men jag har ju varit på sjukhus några gånger utan att ha varit inskriven (som när jag har åkt in med ambulansen). Jag har alltså varit på sjukhus 22 dagar av 26 möjliga. Det är sjukt!

Nu ska jag läsa blogginlägg. Jag har en hel hög (läs 81) att läsa igenom.
E

This pain is killing me


Foto: syster


Jaha, vart ska man börja?!

Fredagen var förjävlig (vilket ni antagligen redan vet), men det var gårdagen också. Jag var tvungen att åka ambulans till Uddevalla sjukhus igen, eftersom jag hade så otroligt ont. På akuten skulle de såga och klippa av mitt högra gips, för de var rädda att smärtan kunde komma från ett för högt tryck i min fot. Men trycket var normalt. Istället har jag fått en infektion i ett av operationssåren, och det är därför det gör så himla ont. Så nu äter jag 1500 mg antibiotika tre gånger om dagen, så nu blir det ännu mera mediciner. Dessutom har de ökat min smärtlindring, så nu äter jag 21 tabletter om dagen som minst. Har jag extra ont äter jag även 1-4 st OxyNorm.

Om smärtan nu inte kommer minska, så kommer jag att läggas in. Då är det något som inte stämmer, för så här ont ska man inte ha. Som igår när de sågade av mitt gips. Det gjorde så jävla ont att jag skrek ut min smärta, skällde på läkarna och sjuksköterskorna som höll på med min fot, grät, fick panik och mycket mer. Det är helt ofattbart. Jag visste inte ens att man får ha så ont på sjukhus. Visst, jag hade fått morfin, men det hjälpte ju såklart inte. De sa att nästa steg var att söva mig, och om jag ska in igen så ska jag fan sövas, för den smärtan är den värsta jag har haft under hela mitt liv. Den smärtan var likgiltig med den jag hade i fredags, och den var verkligen ingen barnlek. Fyfan!

Men nu är jag hemma i alla fall, och jag har inte fullt så ont som jag hade igår. Jag har fått en gipsskena istället för ett gips på höger fot, så att det inte ska trycka lika mycket. En gipsskena går nämligen inte hela vägen runt benet, utan är mest under och lite på sidorna.

Nu får vi hålla tummarna att detta hjälper, för jag klarar inte av mer otur nu.
E

En dag med ambulansfärd till sjukhus och en ofantlig mängd smärta



Texten under är rätt lång, men jag tror att den kan vara bra att ha för mig, så att jag kan inse att om jag har jätteont, så är det inget i jämförelse med vad jag hade denna dagen.



Idag har varit en otroligt jobbig dag. Smärtan in fötterna har varit ohanterlig. Det går inte att förklara hur ont jag har haft, för jag trodde själv inte att man kunde ha så ont.

Jag vaknade kl 4.45 av att mina fötter gjorde ont uta helvete. Jag stod ut i några timmar innan smärtan blev för intensiv. Kl 9 fick jag panik och fick in mamma i rummet. Hon skulle försöka få tag i ett recept så att hon kunde hämta ut starkare mediciner, men det tog för lång tid att komma fram till någon läkare att hon var tvungen att ringa efter ambulans. Smärtan jag hade vid den punkten var helt ofattbar. Jag hade så ont att jag grät + skrek rätt ut i lufen, rätt högt - grannarna hörde.

Ambulansen kom typ kl 10.45 och då hade jag ännu ondare. De satte in en kanyl för att snabbt få i mig morfin, men det hjälpte inte. Jag fick mer och mer, men smärtan släppte inte det minsta. Då tänkte hon att hon kunde spruta in ett medel som gör att man däckar ett tag, men det funkade inte heller. De fick alltså bära ner mig till ambulansen med min ofantliga smärta, och det kändes som att varje steg de tog var ett steg närmare döden - så ont gjorde det. Jag var även nära att svimma två gånger pga smärtan.

Väl inne i ambulansen fick jag mer morfin, men det hjälpte inte heller. Smärtan var på topp, otroligt hög. Som ett sista försök fick jag ännu starkare smärtstillande, men tror ni det funkade?! - Nej! Ambulansföraren körde i 140 km/h eftersom jag hade så ont, och de gjorde att vi var framme på Uddevalla sjukhus rätt fort. Där fick jag lite mer smärtlindring, men inte mycket eftersom de var rädda att jag skulle dö om jag fick mer. Så mycket hade jag alltså fått, men inget hjälpte.

På akuten började de såga av mina gips. De antog att mina fötter hade svullnat upp och att gipset då tryckte mot mina frakturer, och visst var det så. När gipset försvann började smärtan successivt avta. Men istället kom illamåendet, yrseln och huvudvärken - biverkningarna för all smärtlindring jag hade fått. Inte för att jag brydde mig så mycket om det, för jag var glad att smärtan minskade.

Efter ett tag gipsade de om benen, röntgade dem för att se så att allt såg bra ut, och sedan fick vi åka hem. Klockan var då 15.45.

I bilen på väg hem spydde jag pga illamåendet, men det gjorde i allafall att det försvann - tack!

Sen jag kom hem har jag bara vilat. Trots att jag fick med mig starkare smärtlindring så har jag fortfarande rejält ont.

Btw, lite intressant fakta (fast kanske bara för mig, jag vet inte), under operationen skar de upp 10 cm på båda sidorna av båda fötterna. Jag kommer alltså ha 4 st långa ärr på fötterna sen, fint...

Men nu ska jag fortsätta vila. Hoppas ni mår bra i allafall.
E

I can't handle this pain

 

Aaaaaaaaaaaaaaaj!

Det värker som fan i mina fötter just nu. Speciellt i den högra. Det är sjukt hur jävla ont man kan ha alltså, fyfan!

 

Det benet som är rött på bilden ovan är det som är brutet i mina fötter. Talus (språngbenet) heter det. Kanske kan vara intressant att veta.

E


You could cut ties with all the lies that you've been living in



Hej!
Jag mår betydligt mycket bättre än vad jag gjorde igår, så det känns riktigt bra. Idag har jag haft Tette på besök, och det var väldigt trevligt. Dagen blev betydligt mycket roligare än det brukar tack vara det.

Förutom att vara med henne har jag tittat ikapp alla senaste The Hills-avsnitt. Jag hade missat typ 10 stycken, så det har jag roat mig med. Nu blir det nog någon film eller dylikt.

På tal om film, så tittade jag på Yes Man inatt. Den är ju bara för fin. Favoritscenen i filmen har ni här. Akustisk musik är fantastisk.
E

I feel like I'm in a prison


Ny mobil

 

Har en ny mobil - HTC Desire. Sjukt fin är den, men dyr, 5395 :- gick den på. Får hoppas att den är värd det, men det tror jag.

 

Förövrigt mår jag inte bra alls idag, så uppdateringen blir nog inte så bra.

E


Baby Fishes

 

Jag är på bättre humör. Det är skönt som tusan, för jag hatar att må dåligt.

 

Från en sak till en annan, kommer ni ihåg att min platyhona fick yngel i juni?! Det fick hon i allafall, och jag tog ut dem och la dem i ett yngelkar. Under tiden jag låg på sjukhuset hittade mamma tre små söta yngel i akvariet. De fanns alltså några smarta och starka yngel som hade gömt sig och klarat sig där. De är så galet söta, och så sjukt nyfikna. Riktigt roligt tycker jag att det är. Det är så fint med små bebisar bland de stora fiskarna. Imorgon ska jag även få tillbaka alla andra bebisar. Min syster har tagit hand om dem de senaste veckorna, så det ska bli kul att se om de har växt något.

 

Men men, nog pratat om fiskar. Jag ser fram emot imorgon, för jag ska köpa en ny mobil. Min har gått sönder, så det blir att hitta en ny. En HTC blir det, men jag vet inte riktigt vilken än. Jag får se imorgon. Men nu börjar snart Supersize vs superskinny, så jag ska kila.

E


Mina dagliga mediciner



Kl 6.00
- Två Alvedon (smärtstillande)
Kl 8.00 - Två OxyContin (smärtstillande, tillhör morfinliknande läkemedel)
Kl 10.00 - En droppe i örat av Terracortril (för att få bort koaglet på trumhinnan)
Kl 12.00 - Två Alvedon och p-piller
Kl 15:00 - En droppe i örat av Terracortril
Kl 18.00 - Två Alvedon
Kl 20.00 - Två OxyContin, en droppe i örat av Terracortril, eventuellt 5 droppar Cilaxoral (för att förebygga förstoppning), och en spruta i magen som heter Fragmin (för att förebygga blodproppar)
Kl 24.00 - Två Alvedon

Sedan får jag ta 4-5 st OxyNorm per dag vid behov.

Galet mycket, för att vara mig.

 


Sex and the city

 

Att titta på Sex and the City är ett sjukt bra sätt att bli på bättre humör.
E


Jag hatar mina gipsade fötter

Jag känner mig instängd.
Instängd i en lägenhet med inget att göra. Det känns som att jag sitter fast. Fast i något jag inte kan förklara. Det känns som att jag har en fotboja på foten och att jag sitter i fängelse. Husarrest. Jag hatar det här. Jag hatar mina gipsade fötter!

För att strö salt i såren har pappa köpt med sig ett par asfina vita höga converse från USA, och jag kan inte ens prova dem. Missförstå mig inte, jag är överlycklig att han har köpt dem åt mig, men det känns så jävla surt att jag inte ens kan dra på dem på fötterna.

Jag är lite negativ idag, vilket ni kanske har märkt. Jag har ont, kunde inte sova inatt för att det gjorde så ont. Jag är less på det här och det har bara gått några ynka dagar hemma, och jag längtar tillbaka till hästarna. Det finns inget jag hellre vill än att hoppa upp på hästryggen. Seriöst, jag har aldrig saknat hästarna mer än vad jag gör nu. Det är ju tack vare dem som jag har orkat med allt. Det är med dem jag kan slappna av och glömma allt det dåliga. Vad sjutton ska jag göra nu då? Har ni något förslag får ni gärna säga till, för jag kapar snart av gipsen och skiter i det här.
E


Supersize vs Superskinny

 

Jag såg nyss att Supersize vs superskinny började förra veckan. Det programmet är riktigt intressant tycker jag, för det är sjukt hur olika man äter. Programmet går på tisdagar, kl 20 på 3:an.

 

I eftermiddag har jag tittat på tv, och det ska jag fortsätta med att göra.

Vi hörs!

E


Cluster of bad luck, I just can't stop




Usch för den här förmiddagen.

Jag gick upp halv åtta för att åka in till Uddevalla sjukhus och skriva ut mig och lite annat. När jag var där passade jag på att berätta att jag har ont i höger öra, och att det även har varit blod i det. Läkaren tyckte det var väldigt underlig, så han kikade i örat. Han hittade ett sår på trumhinnan, så han skickade en remiss till NÄL (där de har öronavdelning) så fick vi åka dit.

Väl där hälsade vi på syster (hon sitter i kassan på ortopedmottagningen) och sedan var det dags för undersökningen. Det var inget sår på trumhinnan, utan det var koagel (torkat blod) som satt fast. De hade ingen aning om varför jag har blött i örat, så de ska fundera på det. Jag fick i allafall örondroppar som jag ska ta tre gånger om dagen, och sedan ska jag på återbesök om en vecka. Jag blir helt galen på oturen jag har just nu. Som att inte mina brutna fötter är nog liksom. Usch! Dessutom har jag mått så jävla dåligt psykiskt idag också när jag var på alla sjukhus, så det har varit ett rent helvete.

Men nu är jag hemma och kan äntligen slappna av. Skönt!
E

Back on track

Förlåt för den otroligt dåliga uppdateringen, men jag har ju legat på sjukhus så jag har inte kunnat uppdatera.

Jag bröt ju fötterna den 21:e juni, så jag har varit inlagd på en del sjukhus, blivit opererad och idag har jag äntligen fått komma hem - på permisson. Imorgon ska jag tillbaka till sjukhuset och prata med några sjukgymnaster, och sedan ska några grejer monteras på rullstolen. Sedan blir jag äntligen utskriven.

Ord kan verkligen inte beskriva hur det känns när man är med om ett trauma. Det är hemsk. Jag har mått så jävla dåligt under tiden på sjukhuset, både psykiskt och fysiskt. Att inse att jag inte kommer kunna gå på två månader är förjävligt, och jag har fortfarande inte fattat det. Nej, fyfan säger jag bara. Men jag ska försöka göra det bästa av situationen. Men sämre start på sommaren kunde jag inte fått...
E


Mina snygga lila gips