30 november 2010

Lilla Lady innan "ridturen"

 

Ingen bra dag idag, eller iallafall inte när jag var i stallet.

Det första jag gör är allt ramla på grund av det är halkigt - aj! Sen när jag ska jag ta in Lady för att göra iordning henne för en ridtur, så blir hon rädd för några maskiner och håller på att trampa rätt på högerfoten, där jag bröt den. Som tur var missade hon, men hon knuffade till mig rejält ändå. Väl inne i stallet tar det tre år att få på henne de jävla broddarna, men sen kan jag äntligen rida ut.

 

Men det var ju inte lyckat det heller, för vilken väg jag än red, så var det alltid något som skrämde henne, och då vågade hon ju inte fortsätta gå. Så efter ca 20 minuter gav jag upp och tog in henne igen, men hon fick iallafall trava en stund.

 

När jag hade släppt ut henne i hagen igen så märker jag att jag har tappat mitt busskort (fast nu har jag hittat det igen, jag hade bara lagt på ett väldigt osmart ställe), så jag fick ringa mamma som skulle komma och hämta mig. Men då hade jag inte mockat eller något, så det fick jag fixa i ilfart. Och sen när jag skulle fylla på vattnet så spiller jag ut massa vatten så att mina favoritvantar blir helt pisseblöta. Käckt!

 

Nej, ingen rolig dag i stallet med andra ord. Som tur är har inte eftermiddagen varit lika oturlig.
E


Jag älskar försvarets hudsalva

 

Är det någon mer än jag som är helt galet beroende av försvarets hudsalva?


Min syster var i Stockholm i helgen, och där hittade hon massor av dessa hudsalvor. Hon köpte med sig några till mig, eftersom jag aldrig hittar några i affärerna här. Galet snällt, för jag älskar försvarets hudsavla!

 

Eftermiddagen har varit väldigt lugn, och nu blir den ännu mer stillsam, för jag ska titta på film. Jag har inte bestämt vilken dock, men det går nog snabbt.
E


29 november 2010


Detta kanske man skulle köpa till hästen i julklapp, hehe

Hej på er!
Jag är lite smått seg idag, men det är man väl på alla måndagar. Idag har jag i allafall orkat ta mig ut i snön på en promenad, för mamma och jag var nämligen nere på stan förut och köpte lite julklappar och födelsedagspresenter. Nu har jag inte lika mycket panik inför alla julklappar längre, för nu kan jag bocka av några namn på listan. Kanon!
E

Race cars, lasers, aeroplanes - it's a duck blur


Orust, när det inte är vinter

Godkväll!

Jag har haft en riktigt trevlig eftermiddag på adventsfirandet. De vi var hos är gamla vänner som bor ute på Orust, så det var ju en bit att åka, men ändå värt. Maten var supergod, sällskapet var kanon och Valle (deras hund) var lika söt som vanligt - precis så det ska vara.

Bilresan hem var en spännande historia. Ett ord, halkigt! Men det gick bra ändå, för pappa hade kontoll. Höhö! Nu ska jag kolla på tv innan jag ska sova. Imorgon är det dags för stallet igen.
E

28 november 2010 - första advent



Godmorgon!

Idag är det första advent, och det känns helt sjukt. Tiden går så fort. Idag ska jag i allafall iväg på förstaadventsmiddag med pappa och Anne. Vi brukar fira med dem vi ska till varje år, men jag har inte varit med på några år, så den här gången ska jag med. Vi ska inte åka förrän i eftermiddag, så jag har inte särskilt bråttom.

Just nu är det direktsändningar från Stockholms Horse Show, så jag ska ta och titta på det.
E

Lite trasiga och knasiga, är vårt trasdocksgäng


Fredrik slutar aldrig att imponera. Han har nu gjort detta imponerande Cartoon Medley. Fenomenalt! Favoritlåten är helt klart Trasdockorna, som han sjunger 1:48 in i klippet.
E

27 november 2010


Vårat huset i Hjärtum, i februari iår

Godmorgon!
Det första vi fick göra när vi kom till Hjärtum igår var att skotta uppfarten - underbart. Fast vi var tre personer, så det gick på en halvtimme. Annars gjorde jag inget speciellt under kvällen. Åt lite tacos och sånt, och sen på kvällen kom Vickan över, så då var jag med henne. Trevligt var det!

Nu sitter jag här i soffan i vardagsrummet och har ingen aning om vad jag ska hitta på. Jag hade tänkt att baka lussebullar idag, men smarta jag glömde att man behöver jäst, så den idén blir ju att skrota. Synd! Men jaja, jag kommer väl på något. Nu ska jag iaf läsa igenom alla bloggar som har publicerat nya inlägg.
E

I'm at the finishline and you're just way too far behind


Ett kort jag tog imorse, snööö

Satan i gatan vad kallt det är ute.

Jag var nämligen ute nyss och skottade bort snön framför garaget, så att mamma slipper göra det när hon kommer hem från jobbet, och jösses vad kallt det var. Mysigt var det dock, så i helgen ska jag gå på promenad.

På tal om helgen, så ska jag spendera den hos pappa. Han kommer och hämtar mig rätt snart, och då ska vi handla lite, och sedan ge oss hem till byn. Trevligt ska det bli!

Men vet ni vad jag råkade göra förut (nej, det har ingenting med kylan att göra)?! När jag hade skottat klart och skulle gå in igen, så gick jag in i fel trappuppgång. Hur lyckas man?! Dock insåg jag det innan jag började slita och rycka i någon annans handtag (vilket jag faktiskt har råkat göra innan), så det var bara att vända och gå ner för trapporna igen. Snyggt va?!

Men nu ska jag kila.
E

26 november 2010


Vackra Amanda Seyfried

Godmorgon!
Idag är jag busig, och lat. För egentligen ska jag på sjukgymnastik kl 11, men jag ringde och avbokade den förut. Jag kände faktiskt att jag var värd det, för jag har rört mig tillräckligt i veckan. Dessutom är det snökaos, och alla bussar är inställda. Men istället för att träna där tänkte jag träna lite extra hemma, balans och sånt. Styrkan struntar jag i, för jag har ändå träningsvärk från all ridning.

Men på tal om träning, så ska jag ta och träna min högerfot nu. Duktigt!
E

Open your eyes and look outside, find the reasons why

 

Någon dag den här veckan (kommer inte ihåg vilken) var jag så trött att jag gick och la mig kvart i nio. Mitt akvarium, släcks med timer kl nio, så jag fick njuta av denna vackra syn i en kvart. Akvarium är så himla underskattat tycker jag. Det är inte särskilt mycket jobb, och det är väldigt mysigt. Jag har ju bara ett litet på 30 liter, men när jag flyttare hemifrån ska jag köpa mig ett större. Riktigt mysigt kommer det bli!

 

Nu ikväll har jag badat i badkaret, samtidigt som jag tittade på film. Det blir ju lite långtråkigt att bara ligga där och sega, så jag tänkte att då kan jag ju lika gärna titta på film under tiden. Det var galet skönt, för jag var frusen och trött. Bra där Emma, smart idé!

 

Efter badet bäddade jag rent i sängen, spelade lite gitarr och gosade med busan, och nu ligger jag här och väntar på bättre tider. Hehe, nä men jag väntar på att SOS Västkust ska börja. Kul.

E


Dagens ridpass

Lady och jag idag


Fy satan vad kallt det är ute. Brrr! Jag kom hem från stallet för några timmar sen, men jag har varit helt utslagen. Men nu är jag piggare igen i allafall.

Dagen ridpass gick hyfsat. Lady var inte lika mjuk och fin som vanligt, och dessutom var hon lite ofokuserad. Jag tror att hon hade lite träningsvärk och var lite stel och så i början, för i slutet började hon slappna av lite mer. Men som sagt, det var ingen kanonpass, men det var i allafall godkänt. Jag red runt i ridhuset, tränade skänkelvikning, öppna/sluta och lite sånt. Rätt kravlöst även idag.
E

Dagens ridpass - hoppträning

Tim, född 2002. Ras: Halvblod/Nordsvensk

 

Hoppträningen gick superbra!

Jag hade Tim (han på bilen ovan), och han var hur mysig som helst. Markarbetet gick helt okej, vi skulle bara galoppera över några bommar, så det var rätt lätt. Hoppningen gick jättebra. Först var jag dock hur rädd som helst. Rädd för att min avståndsbedömning skulle vara kass, rädd för att jag inte litade på Tim (det var första gången jag red honom idag), rädd för att ramla av - ja, jag var rädd helt enkelt. Men när jag hade hoppat igenom några gånger, och insåg att både jag och hästen kan det här, så kom självförtroendet tillbaka, och jag var mig själv igen. Underbart!

 

Jag längtar tills nästa vecka hur mycket som helst nu, för nu vill jag komma igång med hoppningen igen. Det är ju så kul! I och för sig ska jag till stallet imorgon igen och rida Lady, men det blir inte så mycket hoppning när jag rider henne i och med att hon har så dåligt självförtroende (och då blir det inte samma sak), men jag jobbar på det.

 

Nu ska jag vila fötterna resten av kvällen, så det blir nog film eller något.

E


No one ever said it would be this hard

Rolf-Göran Bengtsson - en stor förebild för mig

Nu ska jag snart iväg på hoppträning.
Hoppashoppashoppas, att jag får en pigg häst, för mina fötter är klena och därför orkar jag inte skänkla på så mycket. Hoppashoppashoppas att jag dessutom får en hoppsäker häst, för ja, jag är lite smått rädd nu i början. Jag bröt ju trots allt fötterna på grund av missförstånd på ett hinder. Till råga på det har jag vääärldens träningsvärk också, så mina muskler är rätt möra. Men jag ska vara positiv. Jag älskar som sagt hoppning, så jag tror att träningen kommer gå bra.

Men nu måste jag kila. Jag skriver igen efter hoppträningen, om jag överlever. Hehe.
E

24 november 2010


Wakito och jag, på hoppträning i mars

Gud vad fint det är ute. Idag är det perfekt vinterväder, förutom att solen borde skina. Men det är minusgrader (inte för kallt dock), det snöar inte och människorna är på bra humör - precis så det ska vara.

Jag har faktiskt varit ute idag, för i förmiddags var jag på sjukgymnastik. Jag ska ut senare också, för då ska jag på hoppträning. Jag börjar ju rida i min vanliga grupp nu igen, som är på onsdagar. Kul ska det bli, fast jag är lite nervös. Men det ska nog gå bra.

Nu ska jag titta på 112 - på liv och död och äta Polly. Sweet!
E

Ps. Idag är det en månad kvar till jul!

Runnin' in circles, chasin' tails, comin' back as we are

 

Jag tog ett bad förut, så då passade jag på att ta denna snygga bild. Hehe, snyggt va?! Nu när jag har badat och mjukat upp musklerna lite ska jag ta och se på film. Jag har ingen aning om vilken dock, men det löser sig nog. Om ni har sett någon bra film det senaste får ni gärna tipsa om den.

E


Dagens ridpass - ett kravlöst dressyrpass



Fy tusan vilket oväder vi har. Snöflingorna bara yr omkring på grund av blåsten. Fy!

Nu har jag i allafall kommit hem från stallet. När jag tog in Lady så frös hos så mycket att hon stog och skakade - stackaren. Så hon fick ha på sig ett annat mysigt täckte ett tag så att hon fick upp värmen igen, och sedan fick hon ett ridpass i ridhuset (jag älskar ridhus när det är sånt här dåligt väder!).

Jag red bara igenom henne - trimmade och sånt, och red rätt kravlöst. Hon gick så himla fint att jag nästan är lite chockad. Haha. Hon var så mjuk och fin, och arbetsvillig och helt underbar. Fast när jag precis hade börjat rida så hade hon så galet mycket överskottsenergi, så hon stegrade sig och höll på. Det var ingen liten stegring heller, men som tur var kunde jag klamra mig fast. Hon har alltid överskottsenergi i början, men då brukar hon bara fjanta sig och trava på stället, inte resa sig.  Busen!
E

23 november 2010


Dressyr

Godmorgon!

Jag tänkte blogga lite snabbt innan jag ska iväg till stallet. Jag ska träffa en tjej där kl 14, och så ska vi rida tillsammans. Men jag ska åka dit tidigare så att jag hinner mocka och sånt först, för det är alltid skönt att ha färdigt. Vi ska rida dressyr i allafall, och det ska bli riktigt kul. Hoppas bara Lady är på rätt humör.

Men nu ska jag kliva upp och ta på mig kläder och käka frukost. Sedan kommer jag väl få världens chock när jag tittar ut genom fönstret. Jag har nämligen inte gjort det än, alla på facebook har skrivit att det är helt vitt. Spännande!
E

Update: Okej, det är jävligt mycket snö ute. Galet ju!

Dagens ridpass - markarbetsträning


Söt bild

Godkväll!

Nu är jag hemma från träningen, och den gick helt okej. Jag har galet höga krav på mig själv, och det är inte så bra med tanke på att jag inte riktigt kan rida fullt ut. Men jag är hyfsat nöjd, så det är väl okej. De andra sa att det såg bra ut, och det är ju roligt att höra. Vi jobbade med mycket volter, travbommar, och förvänd galopp. Rätt simpla grejer, men det var rätt skönt, för min kondition är inte på topp än.

Nu ska jag kolla igenom lite uppdateringar och sådant, och sen ska jag sova. Jag ska till stallet imorgon också, men först ska jag sova ut ordentligt.
E

Nobody said it was easy


Lady och jag, januari 2010

Såna här dagar ska man egentligen vara inne och titta på film och äta godis. Hur mysigt?! Men det gör inte så mycket att jag ska till stallet, för det ska ju bli kul. Dock är jag lite nervös, men det ska nog gå bra.

Jag ska inte rida förrän kl 20, men jag ska dit innan och mocka och sånt. Jag ska faktiskt kila till bussen snart, så vi får höras ikväll när jag har kommit hem.
E

22 november 2010


Såhär ska det vara när det är snö - soligt väder, minusgrader och snöklädd mark

Godmorgon!

Det snöar ute, och jag gillar det inte. Jag hade gillat det om det var typ -10 grader, men nu är det nollgradigt, och då blir det bara massa slask. Däremot gillar jag att jag inte behöver gå ut förrän om flera timmar, för då kanske vädret är bättre.

Idag ska jag ju som sagt rida lektion på Lady. Det ska bli riktigt roligt, för det har jag ju aldrig gjort förr. Hoppas bara jag har tillräckligt bra flås för att orka allt, men det får jag se till att ha, för nu finns det ingen återvändo.

Men nu ska jag titta på film eller något.
E

It's just not me to wear it on my sleeve

 

Några bilder från middagen

Godkväll!

Middagen hos pappa var trevlig. Det blev presentutdelning (han fick en blårandig tröja), lite käk, efterrätt och prat. Vi var bara där några timmar, för alla var rätt trötta.

Nu ligger jag i sängen med täcke, mjukisbyxor och tjocktröja, och jag fryser som sjutton ändå. Jag vet inte vad det är med min kropp, men jag fryser hela tiden. Det är rätt jobbigt faktiskt. Men men, som tur är behöver man inte gå ut i kylan förrän imorgon eftermiddag, för då ska jag till stallet och rida Lady. Jag ska faktiskt rida för tränare också,  markarbete/hoppning - kul! Dock är jag nervös, för jag har ju inte ridit för en tränare på 5 månader (och dessutom aldrig på Lady), men det ska väl gå bra hoppas jag.

Nu ska jag dock kolla på film eller något, för jag är så trött att mina ögon går i kors.
E

21 november 2010

Enda bilden jag tog igår, när Isabell äter popcorn

 

Det var en riktigt trevlig kväll igår med roligt folk, galna samtalsämnen och dricka. Kulkul! Nu ska jag äta frukost, och lite senare ska vi åka till pappa för att fira fars dag (han var ju inte hemma förra helgen). Det ska bli trevligt, för jag har inte träffat honom på et tag. Käckt!
E

 

Ps. Idag är det 5 månader sen jag bröt fötterna.


Hej, mitt vinterland, nu är jag här!


En random bild på turturduvorna - Anders och Isabell

Godmorgon!

Igår kväll började det snöa, så nu har vi ett litet snötäcke på backen. Riktigt fint är det, så nu får vi hoppas att det  ligger kvar. Jag hatar nämligen slask.

Idag har jag inte särskilt många planer, men ikväll ska jag på inflyttningsfest hos Anders och Isabell. De flyttade ju ihop för 2 veckor sedan, så idag är det dags för fest. Kul ska det bli. Nu ska jag dock ta och städa akvariet. Kul.
E

Fredagsmys

Titta vilken skillnad. Kanske borde putsa dem lite oftare.

Nu ikväll håller jag på att titta på film - Up in the air. Riktigt bra är den faktiskt, vilket jag inte anade. Sånt är kul tycker jag, när en film visar sig vara bättre än man trodde.

Men nu ska jag fortsätta med filmen, och sedan ska jag sova.
E

19 november 2010


Saknar sommaren

God eftermiddag!

Vilken seg fredag jag har haft. Det enda vettiga jag har gjort är att ha varit på sjukgymnastik, men annars har jag inte gjort många knop. Snart kommer dock Isabell och Anders över, och sen ska jag putsa mina ridboots. Någon nytta vill man ju göra.
E

Dagens ridpass


Lady och jag idag

Dagens ridpass gick suveränt, om man bortser från själva hoppningen. Lady blir alltid så spänd när bommarna kommer upp från marken, och det gör att det går sämre. Hade hon bara behållt sitt lugn hade det gått kanonbra, men icke sa nicke. Det andra markarbetet gick i allafall svinbra, så jag är nöjd. Idag red vi även i hela 1½ timme (tanken var att jag skulle rida en stund med en annan tjej, men hon var lite seg så till slut gav jag upp), och Lady orkade jobba på under hela ridpasset. Duktigt!

Sadlingen blev väl lite misslyckad dock. Meningen var ju att jag skulle filma när hon var sur, men idag var hon bara oerhört otålig. Det ser ut som att hon knockar mig vid ett tillfälle också, men det gör hon inte. Hehe.
E


18 november 2010


Lady och jag, efter ett ridpass i oktober i år

Godmorgon!

Just nu befinner jag mig i stallet, och idag hade jag tänkt filma när jag sadlar Lady, för att visa hur himla glad hon är (känner ni ironin?!) när man sadlar henne. Om jag kommer ihåg att filma, så att säga. Hon hatar att bli sadlad, så det kanske blir intressant att se. Ska förhoppningsvis filma när jag rider också, så det kanske dyker upp ett klipp på det också. Vi får se.
E

The End Begins


Sist gång jag skuttade med Lady - 20 oktober i år

Godkväll!

Harry Potter var asbra, som alltid. Det känns sjukt att det bara är en film kvar dock. Jag vill ha fler! Nästa kommer väl i sommar, om jag inte minns fel, och det kommer bli grymt. Jag är en sån människa som bara ser filmerna, så jag har ingen aning om vad som kommer hända. Kommer Harry Potter dö, kommer Voldemort dö - jag har ingen aning.

Jaja, nu ska jag ta och kolla klart på The sisterhood of the traveling pants 2, som jag började se förut, och sedan ska jag sova. Jag ska nämligen upp tidigt imorgon (ja, denna gången ska jag faktiskt gå upp, och inte ligga kvar i sängen), för jag ska till stallet och rida Lady på morgonen. Hade tänkt hoppa lite småhinder, om jag orkar bära fram alla grejer.

Men nu måste jag kila. Sov gott på er!
E

F A R V Ä L


Cherdil och hans mamma Janowa ♥




Jag på Cherdil, augusti 2009

Cherdil (född 16 maj 2010), är en jättemysig häst som jag red in 2009. Har nu blivit såld, och har precis flyttat till Göteborg. Jag tror att han kommer sköta sig jättebra med sina nya ägare, för han är en helgo häst. Inte rädd för något, villig att arbeta och lättlärd. Mysehästen!




Jag på Wolimté, oktober 2007

Nyheterna jag har om söta Wolimté är dock inte lika positiva. Hon befinner sig numera i himlen. Hon var tvungen att avilvas i sommar, vilket jag tycker är riktigt tråkigt. Hon var en väldigt speciell, men mysig häst. Jag lärde henne grunderna i ridning, men hon har aldrig blivit riden särskilt mycket. Tråkigt, för hon hade nog kunnat bli en riktigt trevlig ridhäst.

Hejdå sötnosar!
E

Harry Potter and the deathly hallows

 

Då var det äntligen dags för Happy Potter 7. Fasiken vad man har längtat. Hoppas den är bra nu, annars blir jag besviken!

E


17 november 2010


En sjukt söt bild på James Lafferty och Bethany Joy

God dag!

Under morgonen har jag tittat på massa serier, och nu ska jag iväg och träffa Isabell, så vi får höras senare.
E

Ps. Ikväll ska jag se Harry Potter 7. Yaaay!

Några bilder från dagen

Nöjda hästar!

 

Busiga hästar!

 

Jag tog lite kort på några av privathästarna idag medan jag väntade på att Lady skulle äta upp sitt lunchhö. De är så söta hästarna - lekglada, hungriga och allmänt nyfikna. Mys!
E


Dagens ridpass


Lady och jag i slutet av oktober i år

Det gick inte så bra det där med att gå upp tidigt, för jag gick upp halv tio. Höhö! Egentligen skulle jag gå upp vid åtta, men när man inte måste gå upp tidigt är det rätt lätt att strunta i det.

Jag kom i allafall hem från stallet precis, och där var det trevligt som vanligt. Lady fick ett pass i ridhuset (fasiken vad tråkigt det är att rida ensam ibland alltså), och hon gick jättefint. Jag hade lagt ut två bommar med ca 18-20 meters mellanrum, så jag galopperade igenom några gånger, bara för att uppdatera mig på avståndsbedömningar. Jag börjar i min hoppgrupp igen nästa vecka, så jag tänkte träna mycket på avstånd innan dess. Men som sagt, Lady var jättefin - mjuk och följsam. Käckt!

Nu ska jag titta på senaste avsnittet av 90210, så vi får höras igen senare.
E

Heads on a science apart

 

Under eftermiddagen idag gick jag hem till Isabell där vi bakade Kärleksmums, eller Mockarutor, som hon kallar det. Det blev grymt gott, så det får jag ta och baka igen. Vi hade dock inte bara kokos på, utan halva kakan fick toppas med strössel. Gott!

 

Nu ska jag titta på Raise your voice, som jag inte har sett på år och dar. Imorgon ska jag gå upp tidigt (om jag nu orkar pallra mig upp) för att åka och rida Lady.


Mina operationssår - då och nu



Bilderna ovan föreställer alltså hur det såg ut då (jag opererades 1 juli 2010).
Jag tog lite olika bilder, så ni kan se utveckling när det var rätt nyopererat också. Bilderna är på när jag hade stygn, när jag precis hade tagit bort stygnen, och ett tag efter det. Mina fötter var inte särskilt vacka där ett tag, med massa äcklig hud, men det får ni stå ut med.



Bilderna ovan föreställer alltså hur det ser ut nu
.
Såhär ser det ut idag - en klar förbättring. Tycker ni inte?! De svullnar dock upp rejält dagligen (speciellt högerfoten), byter färg och blir varma och kalla helt huxflux. Men det kunde ju varit värre.

Tycker ni inte att det har blivit fint?!
E

Ps. Förlåt för att jag skrämde er i det förra inlägget, men jag kunde inte låta bli. Haha!

UPDATE: Är ni intresserade av att läsa hur jag skadade mig kan ni läsa här.

ÅH NEEEEEJ!

 

Neeeej, jag ramlade med cykeln, så nu har jag galet ont i fötterna. Det känns som att de håller på och sprängas. Aaaaj! Tog till och med på mina mina gamla gips för att det ska bli lite mer stabilt. FAN DÅ!

Hehe, nejdå. Jag skojade bara. Jag provade gipsen för skoj skull, och här ser man verkligen hur mycket tjockare min vänstervad är om man jämför med högervaden. Läskigt ändå!

E


Måndag - 15 november 2010


En random bild på min fot

Godmorgon!

Vilket underbart väder vi har idag... Regn, fy tusan. Och jag som ska cykla till sjukgymnastiken. Jag kommer ju vara pisseblöt när jag är framme. Undrar om man kan cykla med papaply? Jag ska i och för sig inte cykla förrän om en timme, så man kan ju hoppas att det lägger sig lite tills dess.

Nåja, nu ska jag försöka pallra mig upp ur sängen, få på mig lite kläder och äta frukost.
E

Underbara Fucking Åmål

 

Alltså den här filmen är himla bra alltså. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den i mitt liv, men det är en del. Och Johan Hult... Jag tycker alltid han är så sjukt söt när jag ser filmen. Född här i Trollhättan är han också. Höhö!

E


Hot air for a cool breeze

 

Höhö, det finns många snygga killar i skådespelarbranchen.

Jag måste ha galet tråkigt idag, för det tog mig typ 1½ timme att hitta bilderna på dessa snygga killar och sedan sätta ihop collaget. Men har man inget att göra så spelar det väl ingen större roll.

 

Nu däremot, ska jag göra något som jag har sett fram emot hela dagen - jag ska nämligen se Fucking Åmål. Det var min favoritfilm när jag var mindre, så idag tog jag mig i kragen och laddade hem den. GRYMT!

E


Vinden håller tal vid en hamburgebar

Video ihopklippt av syster



Godmorgon!

Idag är det söndag, och det innebär vilodag. Det innebär också att det är farsdag, men min far är inte hemma, så vi kan inte fira honom. Haha! Men enligt planerna ska vi fira honom nästa helg, och det blir ju käckt för han har en present som ligger och väntar på honom.

Jag har inte direkt något vettigt att skriva just nu, så jag slänger in ännu en video från i fredags när vi spelar gitarr. Ja, det blev mycket Håkan den dagen.
E

Jag spelar lite intron med Green Day


Sagt och gjort, nu har jag spelat gitarr i ungefär 1½ timme, och därmed lärt mig två nya låtar. Eller, det är väl mest intron jag har lärt mig, men det är riktigt kul att kunna sånt tycker jag.

Det blev Wake me up when September ends och Time of your life med Green Day. Klicka på respektive låt för att se hur jag gjorde för att lära mig låten.
E

When the roof cave in and the truth came out


Vackra Amanda Seyfried. ♥


Spelat blockflöjt och gitarr, umgåts med syster och Emmsan, varit och hälsat på Anders och Isabell och där ätit fika, åkt bil, varit på stan, köpt lypsyl - det är en liten del av vad jag har gjort idag. En trevlig dag med andra ord.

Nu har jag dock en ångest som kommer smygandes, så den ska jag besegra genom att lära mig lite nya låtar på gitarren. Det är förresten ett kanonbra sätt att bli av med ångest, att hålla på med musik.
E

13 november 2010

Bjuder på lite musik denna lördagsmorgon. Denna covern är riktigt bra!



Godmorgon!

Regnet öser verkligen ner just nu, vilket jag faktiskt tycker är helt okej. Jag vill inte ha snö förrän i december. Eller, om man tänker för mina fötters skull, så hade jag helst sluppit snön denna vintern, eftersom allt blir så krånligt. Men jag gillar snö, så för den sakens skull kan det gärna komma snö. Hehe, vilket dilemma va?!

Jag är lite seg känner jag, så nu ska jag ta och försöka vakna till liv.
E

"Jag vet att det bara är fantasier, men nu är hon i mig."

Ett litet klipp ifrån kvällen

 

I eftermiddag/kväll har jag varit med Emmsan och syster. Först åt vi pizza, OCH SEDAN KÖRDE JAG BIL. Världens bästa Emmsan undrade nämligen om jag ville köra lite med hennes bil, och självklart ville jag det. Det var ju första gången jag körde sen ridolyckan (nästan 5 månader sen), så jag var ju lite ringrostig, men det gick riktigt bra ändå. Jag provade även att tvärbromsa, och det gjorde inte ett dugg ont - kanon!

 

Efter bilturen gick vi hem till syster där vi spelade Eclipse-spelet (jag vann igen, och jag vet inte hur tusan jag lyckas alltså), och sedan spelade vi massa gitarr. Hej Knekt spelade vi också, och så såg vi på film. Trevligt som sjutton var det!

 

Imorgon ska vi träffas för att spela blockflöjt. Haha, men kul ska det bli!
E


12 oktober 2010



Fredag idag, vilket är bästa dagen på veckan enligt mig. Under förmiddagen har jag varit på sjukgymnastiken, och nu har jag precis sett senaste avsnittet av The Vampire Diaries.

På tal om sjukgymnastiken, så är det helt galet vad folk klär sig olika när de tränar alltså. De flesta har ju träningskläder, men idag såg jag en kvinna med rätt tighta jeans och en rätt fin tröja. I måndags såg jag till och med en äldre kvinna som hade på sig strumpbyxor, kjol, blus, sjal - you name it. Det såg inte klokt ut. Jag menar hur sjutton kan man träna i sånt?! Jag förstår inte. Jag själv brukar träna i mjukisbyxor och linne.

Men nu ska jag ta och spela lite gitarr, så vi får höras senare.
E

Tillbaka från sjukhuset

Bild tagen i juli i år

 

Jag är nu tillbaka från sjukhuset, och nyheterna jag fick var väl lite halvdana. Min högerfot är ju helt skev, så på två månader ska jag försöka träna upp den till normalläge, och om det inte går så blir det operation. Jag ska träna som fan nu alltså, för jag vill verkligen inte behöva opereras igen.

 

Nog om fötter och tråkigheter, just nu ligger jag i sängen och fryser som en nakenhund på Antarktis. Ändå har jag massa kläder på mig, samt en filt. Det är lite illa ändå. Jag ligger i allafall och väntar på att Kenza&Tyra Show ska börja, men medan jag väntar ska jag ta och kolla igenom alla blogginlägg som jag har missat under dagen.

E


Dags för återbesök på sjukhuset


Mina nybrutna fötter, i väntan på operationen

Godmorgon!
Idag är det dags för återbesök på sjukhuset, och jag är nervös. Jag vet inte riktigt varför, men jag är väl rädd att min läkare ska säga massa dåliga saker om mina fötter. Men men, det är väl bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Men vi för höras igen när jag kommer tillbaka från sjukhuset, och då har jag förhoppningsvis bara massa bra nyheter.
E

Update: Det här hände alltså i juni i år. Läs här om ni vill veta mer.

Har spenderat några timmar på IKEA


Isabell och min bror Anders

Godkväll!

Jag har som sagt varit på IKEA med Anders och Isabell. De köpte massa roliga möbler, så de har nog en del att montera ihop ikväll. Trevligt har det varit i allafall, och Anders var snäll och bjöd oss på mat. Maten jag åt (köttbullar och potatismos) kostade 24 kr, inklusive drickan (cola). Jag förstår inte att det kunde vara så billigt, men valuta för pengarna fick jag i allafall. Gott!

Nu har jag precis tittat på Bonde söker fru, och jag måste erkänna att jag tycker att Johan Ivarsson är galet charmig. En sån kille skulle jag vilja ha.

Men men, nu ska jag ta och läsa igenom massa bloggar, och sedan blir det nog film eller något. Förresten, jag kanske låter lite tillgjord i videobloggen, men det var lite ovant att stå och prata med en kamera, hehe. Får hoppas att det blir bättre med tiden.

Men vi hörs imorgon, för nu ska jag kila.
E

Min första videblogg



Hehe ja, här har vi den. Ursäkta att jag är osnygg och omsinkad, men det får ni tåla ändå.
E

Ps. Fast jag ska inte äta onyttigheter, för Isbell ringde precis, och jag ska följa med henne och bror till IKEA. Yay!

Mouthful of Diamonds


112 - på liv och död, ur avsnitt 6

Jag tror jag kommer bli sjuk
. Jag har haft ett uppehåll med Kan Jang eftersom jag tyckte att förkylningssymtomen var helt borta, men nu är de tillbaka. Jag har väldigt ont i halsen och sånt, så jag tror allt att jag kommer åka på en förkylning. Men det gör inte så mycket, för jag har lite tid över att vara sjuk på.

Idag är det massa snö ute, det ser ut som en riktig vinter med snöklädda trän och plogade vägar. Lite mysigt ändå, speciellt eftersom jag inte måste gå ut, höhö.

I allafall, jag har precis sett senaste avsnittet av One Tree Hill, och nu ska jag fortsätta med 112 - på liv och död. Haha, jag är helt fast i det programmet. Det går på Tv4+ kl 20 på tisdagar, men på Tv4Play kan man se avsnitt som inte visats på tv:n än, och det är de jag följer. Idag har det kommit ett nytt, så det ska jag ta och se nu. Hehe, mysigt!
E

Don't be so hard on yourself

Michael Steger

 

Jag måste säga att Michael Steger som spelar Navid Shirazi i 90210 (han är även med i ett avsnitt av True Blood, där han spelar Tony) har blivit riktigt snygg. I början tyckte jag inte alls han var särskilt attraktiv, men nu börjar han fasiken bli det. Hans karaktär i 90210 är dessutom helt underbar - drömkillen typ.

 

Anyways, jag kom hem från bror och Isabell rätt nyligen. Vi kollade in hur lägenheten hade ändrats sen sist vi var där, och de har fått riktigt bra ordning nu. Hur mysigt som helst är det. Sedan satt vi även och pratade i någon timme eller två, och det var väldigt trevligt.

 

Nu är jag dock väldigt trött, så nu blir det en lugn kväll för min del.

E


She's going crazy bananas



Såhär såg det ut när jag gick upp imorse. Jävla kasst alltså, för jag vill inte ha snö än. Allt blir bara så mycket svårare pga mina fötter.

Jag var ju ändå tvungen att gå ut, trots vädret, eftersom jag skulle till tandregleringen. Där grejade det med mina tänder och satte fast kedjor och bågar, så nu gör mina tänder ont. Jag passade även på att fråga hur lång tid det är kvar på behandlingen, och de sa att jag får räkna med ett år till. ETT ÅR, vad fan, då har jag haft tandställningen i nästan 4 år. Det är ju galet!


Lady i ridhuset idag

I allafall, när jag var klar där åkte jag ju till stallet, och fy tusan vad galen jag blev på Lady. Hon var helt crazy bananas, för när jag skulle ta in henne från hagen så stegrade hon sig, sparkade bakut, bockade och höll på. Hon höll på att knuffa omkull mig flera gånger. Inte bra! Inne i stallet var hon också galen, så jag bestämde mig för att strunta i att rida eftersom jag ville inte riskera att ramla av (det blåste som sjutton i ridhuset, så hon var galen där med). Men jag släppte henne i ridhuset, så hon fick springa av sig en bra stund i allafall.

Jag vet inte riktigt vad som är med henne, men hon har ju så galet mycket energi, och det + snö och kraftig vind ger inget bra resultat.
E

9 november 2010


Lady och jag - 21 oktober 2010

Godmorgon!

Just nu sitter jag säkert i tandläkarstolen, för jag har tid hos tandregleringen nu kl 8:30. Därför kommer jag säkert ha dödsont i mina tänder idag, men det får gå.

När jag är klar hos tandläkaren ska jag hem och byta till ridkläder, och sedan ska jag till stallet och rida Lady. Tänkte satsa på lite bommar idag, så det ska bli kul. Kanske lägger upp någon film på ridpasset idag, men det kommer upp när jag kommer hem i så fall. Så vi hörs då.
E

Toy Story 3

 

Ikväll har jag ju sett Toy Story 3, och den var fasiken helt underbar. Den var otroligt bra, och jag vet inte hur många gånger jag brast ut i asgarv. Ja, grym var den. Nästan bättre än ettan.

E


Cleaning, cleaning and cleaning






Sådär, nu har jag varit lite duktig och städat. Fint blev det, men nu har jag inget att göra, så därför blir det nog film. Jag började att se Toy Story 3 förut, så den ska jag nog se klart, och sedan blir det nog Paranormal Activity 2 också, om jag vågar. Hehe!
E

Tillbaka från sjukgymnastiken, dags att städa


Taylor Lautner tränar - pretty hot!

Mina ben är helt döda, haha. Jag ökade motståndet på maskinerna idag med 5-10 kg, så mina ben är rätt sega nu om man säger så. Jag orkade nästan inte ens cykla hem sen. Hehe, smidigt..

Nu ska jag ta och städa lite hade jag tänkt. Dammsuga, rensa bland mina kläder, göra rent hos kaninen - ja, lite smått och gott.
Vi hörs senare!
E

8 november 2010


Balansdelen i gymmet

Godmorgon!

Idag är det kallt ute, vilket inte jag gillar. För om det kommer snö så kan inte jag cykla så mycket, och mina fötter är fortfarande för kassa för att gå längre sträckor. Inte bra!

I allafall, idag har jag bara en sak på schemat, och det är sjukgymnastik. Men jag ska nog ta och dammsuga och lite sånt också, och spela massa gitarr så klart.

Nu ska jag dock koka lite havregrynsgröt, så vi får höras efter sjukgymnastiken.
E

The beauty you have now is brighter than before


Isabell och min bror

Efter frukosten gick jag hem till Isabell och bror. Syster kom också dit, och efter ett tag blev vi bjudna på mat - köttbullar, potatis och en galet god sås. Mycket gott var det. Sedan satt mest jag och tittade på när de andra grejade. Har lite ont i fötterna nämligen.

Nu är jag dock hemma igen, och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Jag känner för att se någon bra, ny film, men problemet är ju att man inte vet i förväg om de är bra eller ej. Jaja, vi får se hur det blir.
E

They are moving in together


Anders och Isabells inflyttningspresent de fick av mig och syster - två grytlappar, en grythandske och en kökshandduk

Godmorgon!

Nu är jag betydligt mer pigg än jag var igår, så nu tänkte jag skriva lite mer om gårdagen.

Första flyttlasset kom med bror vid halv tolv, så då fick vi bära upp allt till lägenheten. Nästa flyttlass kom med Isabell ca halv fyra, och innan dess hade syster och jag hjälpt till att packa upp det mesta av brors saker. Innan vi bar upp flyttlass nr två så gick alla tio personer hem till mamma för att äta middag. Pasta och köttfärssås och sedan en marrängtårta till efterrätt - mums!

Efter maten bar vi upp flyttlasset till lägenheten, och sedan packade vi upp och sånt. Bror och Isabell började även möblera så som de ville ha det, och det såg riktigt fint ut när jag lämnade lägenheten (kl 21).

Jag ska säkerligen dit idag igen och se hur de har det, och kanske hjälpa till om det behövs, men innan dess ska jag i allafall äta frukost.
E

En fullspäckad dag

Jag är trött!
Jag tror jag fortfarande har en förkylning i kroppen, men jag hoppas att Kan Jang kan få den att försvinna.

Idag har jag i allafall hjälpt bror och hans flickvän att flytta. Gick finfint, och nu har de fått i ordning en del grejer. Jag tror att det kommer bli grymt mysigt när det är klart, och nu vill jag själv flytta hemifrån mer än nånsin.

Men som sagt, jag är galet trött, så nu blir det nog lite tv innan det är dags att sova. Jag bloggar mer imorgon, men ha det bra tills dess.
E

"That is a stunning blouse!"

Foto: syster

 

Idag har varit en mysig dag.

Jag fick tag i biljetterna till Harry Potter (det var bara några enstaka platser som var bokade), och sjukgymnastiken gick jättebra. Jag måste verkligen tänka på att gå ordentligt, för jag kan få problem i framtiden alltså.

 

I eftermiddag har jag varit hos syster, och där spelade vi Eclipse-spelet, och jag vann båda gångerna. Haha, väldigt otippat! Vi tittade även på några goa Vänner-avsnitt, och sedan åkte jag hem.

 

När jag kom hem fick jag ryck och började städa min bokhylla (sortera, dammtorka, organisera) samtidigt som jag tittade på Toy Story. Efter 1½ timme var jag klar, och nu sitter jag och slökollar på The Bourne Ultimatum. Nice!
E

 

"Joey is your best friend... You want to make him a cheese sandwich every day... You also want to buy him hundreds of dollars of pants."


5 november 2010



Godmorgon!
Jag vaknade halv nio, pigg och utvilad. Jag trodde jag skulle sova längre, men tydligen inte. Igår kväll kände jag även att det värkte lite i halsen, och jag var helt säker på att jag skulle vakna upp förkyld idag, men det gjorde jag inte. Mamma tipsade mig nämligen om att jag skulle dricka lite Kan Jang igår kväll, och det verkade ju funka. Kanon!

Kl 12 är det dags för sjukgymnastik igen, men innan det ska jag iväg och köpa biljetter till premiären av Harry Potter 7. Hoppas det finns kvar biljetter!
E

Min eftermiddag - klippning och lite shopping




Vero Moda - 700 kr

God kväll!
Det var underbart skönt att få sitt hår klippt. Det var så tråkigt innan, men nu ser det lite piggare ut igen. Jag gjorde ingen större förändring, utan tog bara bort det slitna och fräschade till det lite. Käckt!

Efter klippningen träffade jag syster på stan, och där köpte vi inflyttningspresent till våran bror och hans flickvän (de flyttar ihop på lördag). Ni får dock inte veta vad vi köpte till dem förrän på lördag, för det kan ju hända att någon av dem klickar sig in på bloggen.

Sedan köpte jag även en ny jacka på Vero Moda (jag letade efter en i Ullared, men jag hittade ingen jag ville ha), och därefter blev det lite käk på Max. Fy tusan vilka stora hamburgare de har. Jag orkade ju inte ens äta upp allt. Galet!

Nu ska jag ha en mysig tvkväll med mig själv.
E

Detta köpte jag på Ullared:



Guinness rekordbok 2011 - 139 kr
Ett decemberljus - 8 kr
Hästgodis (äpple) - 25 kr
0,3 liter termos - 99 kr
Toffifee - 35 kr



En fleecefilt - 40 kr
6 par strumpor - ca 60 kr



En tjock ridjacka - 359 kr

Detta köpte jag på Ullared, samt lite mer onyttigt, men det orkade jag inte ta kort på. Jag köpte ju inte särskilt mycket, men det var så galet mycket folk, så vi orkade inte kolla runt på alla avdelningar.
E

4 november 2010


Underbart väder idag alltså!

God dag!
Under förmiddagen idag har jag varit i stallet och ridit Lady. Det blev en uteritt med Tina (inte Ladys ägare, utan en annan Tina) och hennes nya sköthäst Dior, som planerat. Mycket mysigt!

Jag kom hem för ungefär en timme sen, och sen dess har jag duschat och lite sånt. Kl 16 ska jag iväg och klippa mig, och efter det blir det en tur på stan med syster. Nu ska jag dock äta mat och lite sånt, så jag måste kila.
E

En dag på Ullared



God kväll!
Jag kom hem från Ullared vid 18-tiden, och sen dess har jag tittat på lite serier och sånt. Nu är jag dock helt slut, så jag ska nog gå och lägga mig snart. Jag ska nämligen gå upp tidigt imorgon för att åka till stallet och rida.

Vad jag köpte på Ullared (vilket inte är särskilt mycket) får ni se imorgon, för nu är jag för trött.
Sov gott!
E

Något ni kanske inte visste om mig:



Några hundar ute i ena grushagen


Ebba i grushagen


En söt vovve i gräshagen


Alba och Ebba som sover i soffan på kontoret


På stranden


Jag och en kramglad hund på stranden


En söt liten vovve


En till söt hund

Ja, jag har som sagt jobbat på ett hunddagis- och pensionat (under ca 1½ år). Det är nog ett av världens bästa jobb, för man får jobba med de underbara djuren - hundarna. Jag älskar djur, speciellt hundar och hästar, så jag antar att ni förstår att jag hade jätteroligt. Speciellt lyxigt var det när man gick ner till älven och badade med dem. Hur kul som helst!

Här under har ni två klipp som jag spelade in när jag jobbade en sommar 2008.
E

Bus i gräshagen

 

Lek på stranden


We're going shopping

Min kusin Sofia och jag, vid Ullared 2007

Godmorgon!
Jag hade rätt igår, för nu har jag träningsvärk. Haha! Det gör lite ont, men det får väl gå. Nu ska jag ta och göra mig iordning inför dagen som ska spenderas på Ullared. Kul ska det bli!
E

Jag anar en kommande träningsvärk



Jag är säker på att jag kommer ha en redig träningsvärk imorgon. Jag pressade mig själv mer än vanligt under ridpasset idag (innan har jag inte riktigt vågat göra det eftersom jag har haft väldigt lätt för att bli svimfärig, och man vill ju inte svimma på hästryggen, haha!), så jag antar att träningsvärken kommer vara lite mer intensiv än vanligt. Men det gör inte mig så mycket, för då känner man ju att man har tränat.

På tal om imorgon, så ska jag spendera dagen på Ullared med syster och Emmsan. Det ska bli jättekul, för jag är sugen på att köpa nya grejer. Har hört att det är mycket köer dock, och det gillas inte.

Men jag är helt slut, så nu blir det film/tv/serier tills det är dags att sova. Ska gå upp tidigt imorgon.
E

Dagens ridpass












Jävla pissväder! Som tur är har jag ett ridhus att rida i när det regnar, men solen vill man ju gärna se framme ändå.

Dagens ridpass gick riktigt bra. Hon hade gaaaalet mycket överskottsenergi, så idag fick hon ett rejält pass, som krävde mycket energi. Jag la ut en bom längs mittlinjen och hade tänkt att jag skulle rida i en åtta med bommen som mittpunkt och då göra galoppbytena över den, men jag la ner den idén. Istället red jag runt på en rätt stor volt och galopperade över bommen - eller ja, Lady hoppade ju ibland, busen. Det blev även mycket öppna/sluta och skänkelvikningar. Duktig polle!

När jag hade ridit fick hon på sig ett torrt och rent täcke, istället för det blöta rosa, och sedan fick hon lite käk. Mysigt tyckte hon!

Nästa gång jag ska dit är på torsdag, och då blir det en uteritt.
E

Mobilblogg - på väg till stallet

Godmorgon! Jag sitter och väntar på bussen just nu, för jag ska nämligen till stallet och rida damen. Hade tänkt träna på galoppbyten, men vi får väl se hur det går. Hörs senare. E


I swam across, I jumped across for you

Bror i köket

 

Idag fick min bror nycklarna till lägenheten som han och hans flickvän flyttar in i på lördag, så när han tittade till lägenheten förut undrade han om jag ville komma och titta. Eftersom deras lägenhet ligger ca 50 meter från där jag bor, ville jag självklart kolla läget. Den var jättefin - lagom stor, mysig och fräsch. Jag tror att de kommer få det jättebra där.

 

På vägen hem såg jag två manliga poliser gå upp mot gården där jag bor. Jag höll på att dö, för finns det något hetare än manliga poliser?! HOT!
E


Double Chocolate Chip Brownies

 

Double Chocolate Chip Brownies, blev det!

Jag kunde inte bestämma mig om jag ville ha ljus eller mörk choklad, men jag valde mörk eftersom receptet sa så. Nu i efterhand önskar jag dock att jag hade valt ljus, för det blir lite maffigt med så mycket mörk choklad. Jag är dessutom inte särskilt förtjust i mörk, och det är väl därför jag inte blev så imponerad.

 

För er som gillar mörk choklad är detta dock en perfekt kaka. Knaprig, och inte för söt - gott!

Recepet hittade jag här.

E


1 november 2010

 

Godmorgon!

Gårkvällens film blev American History X, och den är lätt en av de bästa filmerna jag har sett. Grymt bra var den! Det var lite roligt, för jag trodde inte jag skulle gilla den mycket, men det gjorde jag. Kanon!

 

Idag är det måndag (och även november, galet!), och för min del innebär det sjukgymnstik. Jag ska vara där kl 12, och är väl säkert hemma vid 13 igen. Och då mina vänner, då ska jag baka. Hehe, så himla kul. Vad jag ska baka får ni dock veta sen, för nu måste jag kila.
E