A challenge he never imagined, a teacher he never expected

 

Idag har jag sett The Karate Kid. Riktigt bra film faktiskt, och jag blev redigt imponerad av Jaden Smith. Trodde verkligen inte att han kunde agera så bra. Jackie Chan har jag älskar hur länge som helst, men han imponerade också. Den mannen är gudomlig!

 

Nu ska jag avsluta Halloweenhelgen genom att titta på ännu en film.
E


NY BLOGGDESIGN



Ja, idag har jag
suttit och grejat med min design. Min gamla har jag haft i ett år nu, så jag kände att det var dags att byta. Denna blev dessutom lite vintrig och julig, och det passar ju bra.

I allafall, jag är rätt nöjd med hur det ser, men det brukar ta lite tid för mig innan jag kan avgöra om jag gillar den eller ej. Så därför kan jag ju lika gärna passa på att fråga vad ni tycker.
HISS eller DISS?
E

Jag är med och tävlar om:

Ett hemligt paket hos Travgalen.

 


 

Ett schabrak hos Isabella.

 

 


 

 

4 nummer av Equipage hos Tove.

 

 


 

 

En ridhjälm hos Lovisa.


Bewitched, bothered and bewildered




Bill och Bull var duktiga och lagade mat när jag kom.


Potatisgratäng, kött och grönsaker - gott!


Efterätt = päronpaj, som jag inte tyckte var god.


Vi spelade Master of Television, ...


... något roligt labyrintspel, ...


... och Retro.


Vi tittade på gamla Buffy-avsnitt under tiden vi spelade.


Och jag sa även hej till mina före detta fiskar, som Emmsan fick av mig för några veckor sen (alla de oranga).

(Se bildförklaring under varje bild)
Jag hade med andra ord en käck kväll hos Emmsan, som förövrigt var klädd som Buffy. Syster var klädd som sig själv för 3 år sedan, och jag hade som sagt bara slängt på mig lite kläder som inte skulle föreställa mig.
E

Kvällens "utklädnad!"

 

Dagens Halloweenklädsel!

Ingen särskild utklädnad ändå, utan jag ville bara slänga på mig lite olika kläder och se hur det slutade. Jag brukar inte se ut så i vanliga fall, utan det här är något hittepå. Bekvämt är det i allafall, som tusan!



Här är även dagens sminkning. Sotade ögon med lite mörkgrön nyans (syns inte på bilden dock).

Vad tycks?

E

Happy Halloween ♥



God eftermiddag!

Om en stund ska jag hoppa upp på cykeln och trampa till Emmsan, och där blir det pizza och skoj med henne och syster. Trevligt ska det bli.

Ni får ha en underbar kväll allesammans!
E

Ps. Kvällens outfit kommer ut senare.

Baby it's a new age, you're like my new craze


Annie, Tina och Mar

Maria

Godmorgon!

Gårkvällen med mina fina vänner var grymt rolig. De uppskattade mina små pinsessbakelser, så jag blev jätteglad (jag la ju ner många timmar med dem). I och för sig var de gaaalet mättande, så nästa gång kanske man ska dela dem eller göra dem lite mindre, men goda var de i allafall. Förutom den bakelsen bjöd jag även på kladdmuffins. Maria hade även med sig en bakelse som jag har glömt av vad den heter, men den påminde om kärleksmums. Yummie!

Vi hade i allafall en riktigt lyckad kväll. Tro det eller ej, men vi fastnade med dvd-spelet Vem vill bli miljonär, haha! Riktigt roligt var det, även om frågorna var lite svåra ibland.

Som sagt, kvällen var grym! Tack tjejer! ♥
E

Ikväll bjuder jag bland annat på små prinsessbakelser

 

Bland annat det här bjuder jag på ikväll - små prinsessbakelser. Det tog gaalet lång tid, men kul var det (förutom att kavla ut marsipanen, fy tusan vad tungt det var). Receptet hittade jag här, och jag tyckte att de var riktigt söta. Dock blev det ingen rolig färg på marsipanen, men det får gå ändå.

E


Halloweenpartaj med vännerna


Såhär såg jag ut på Halloween 2008.

Jag är grymt snurrig i huvudet idag, och jag har ingen aning om varför. Jobbigt är det dock, men det är bara att ignorera, för om några timmar kommer vännerna hit. Mycket trevligt ska det bli! Jag har inte träffat dem sen jag satt i rullstol och hade gips, så det är allt på tiden.

Nu måste jag dock börja göra i ordning placet, och slänga på mig lite kläder, så vi får höras senare.
E

Gute heute alle Leute


Det här är i och för sig min vänsterfot, men jag tänkte bara visa hur mitt ärr såg ut för några veckor sen.

Godmorgon!

Det tog en himla tid att baka allt igår, men det blev rätt nice ändå. Nu får vi bara hoppas att det smakar gott också.

Om en stund ska jag iväg på sjukgymnastik. Idag ska min tränare även mäta mina fötter igen (hon gjorde det första gången jag kom dit också) och se om det har blivit några skillnader. Jag är nervös, för min högerfot är skev!

Men nu måste jag kila, så vi får höras senare.
E

Bakar inför morgondagen



Ja, jag bakar massor inför morgondagen. Jag tänker dock inte berätta vad jag bakar, för då blir det ingen överraskning imorgon. Men vad händer imorgon då?! Jo, några av mina vänner kommer över för halloweenpartaj, och då är det ju klart att man vill bjuda på något. Jag har dock aldrig bakat det jag bakar nu, så vi får hoppas det blir gott.
E

Dagens ridpass - lite hoppning (film)

 

Det var jättekul att se min hoppgrupp igår, och nu är jag grymt taggad för att börja igen. Det är dock några veckor kvar, men den tiden går nog snabbt.

 

Idag har jag varit i stallet och ridit lilla Lady. Idag hoppade vi lite, vilket faktiskt är första gången sen ridolyckan. Det känns riktigt bra att ha gjort det nu, för jag har varit lite smånervös innan. I och för sig hoppade jag bara pyttesmå hinder (50 cm som högst), men ändå. Jag trodde det skulle göra galet ont i fötterna också, men det gjorde det inte. Kanon!

 

Här under har ni 3 klipp, om ni är sugna på att titta lite.

E

 

 


Ett litet hästtest

Just nu är jag i stallet, så vad passar bättre än ett hästtest?! Kanske inte särskilt intressant för vissa av er, men jag har inte tvingat er att läsa.


~ Hästarna  ~
Första hästen du red var: Ingen aning. Den första hästen jag satt på var på ponnyridning med en ledare.
Hur gammal var du när du red för första gången: Det kommer jag inte ihåg, men runt 5 kanske?
Hur många älsklingshästar har du haft: Det har varit 5 hästar som har betytt extra mycket, än sålänge.

~ Utrustning ~

Hur många:
ridbyxor har du: 6
hjälmar har du: 3
spön har du: 2
ridvästar har du: 2
ridskor har du: 3 par
ridstövlar har du: Inga, måste köpa!
grimmor har du: 0
täcken har du? 0
Vilken färg var dina första ridbyxor: Mörkgröna
Vilka färger har dina nuvarande ridbyxor: Bruna, beiga, svarta, vita, ljusblåaktiga och gråa


~ Vad har du gjort inom ridningen ~

Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piaff [ ]
Passage [x]
Tölt [x]
Hoppat utomhus [x]
Badat med häst [x]
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige [ ]
Suttit på en häst som skenat [x]
Tappat kontrollen över hästen helt [x]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram [x]
Tävlat i hoppning [x]
Tävlat i dressyr [ ]
Tävlat i fälttävlan [ ]
Tävlat i någon annan kategori [ ]


I picked the ripest one

Mollie ville inte stanna kvar i sängen förut - lille busen

 

Att gå på marknad när det regnar är inte kul. Speciellt inte när man har kryckor och inte kan hålla i ett paraply - haha! Vi var på marknaden i 30 minuter innan vi tröttnade, så det var bara att åka hem igen. Men det var lite mysigt att komma ut på en liten tur ändå.

 

Strax efter vi kom hem kom bror på besök också. Han går en kurs här i närheten, så han kommer hit rätt ofta nu förtiden. Kul tycker jag!

 

Men men, jag är galet rastlös, så jag ska ta och leka med lilla Mollie, eller Buseplutt som jag har börjat kalla henne, hehe. I eftermiddag ska jag titta på när min hoppgrupp tränar. Om ungefär en månad har jag tänkt att börja igen, om mina fötter är tillräckligt starka. YAY!

E


Dags att åka till Nossebro marknad


Min mamma i rosa, i maj 2009

Godmorgon!

Strax ska jag och mamma åka iväg på Nossebro marknad. Jag har inte varit där på säkert 10 år, så det ska bli mysigt. Fast man hade ju önskat bättre väder, för här regnar det. Fy!
E

This is not a good day for my body



Emma har ont i höften och ryggen också!

Hehe, gud vad jag klagar idag. Men fan, jag har betydligt mycket mer ont än vanligt. Ont i höften och ryggen har jag på grund av att jag har fått en dålig vana att lyfta upp den högra höften i varje steg, vilket gör att det inte gör lika ont att gå. Men nu har det ju gjort att jag har fått ont i höften, och att smärtan även strålar upp i ryggen. Klantigt Emma, klantigt!

Ni borde uppskatta era fötter alltså, för det är grymt vad jobbigt det är att alltid ha ont i fötterna när man går.

Nu ska jag sluta klaga, och istället titta på det senaste avsnittet av 90210. Jag hade helt glömt av det, så det ska jag roa mig med nu, och sedan blir det film.
E

Har gaaalet ont i fötterna - aj!

Lady på ridtur idag

 

Jag dööör vad ont jag har i fötterna. Ajajaj!

 

Jag var i stallet nyligen, och när jag skulle kila upp till bussen så fastnade jag i en grej som drog tag i min högerfot. Det kändes som att ena operationssåret revs upp och att benet gick av, bokstavligt talat. Fy tusan! Men men, smärtan lägger väl sig nu när jag har högläge.

 

I allafall, ridpasset gick finfint idag. Jag började en stund i ridhuset (ja, värsta lyx att jag alltid kan rida i ett helt tomt ridhus), men det var så galet tråkigt, så jag bestämde mig för att rida ut istället. Egentligen ville jag inte rida ut själv (eftersom jag är dödens om jag ramlar av ensam), men jag orkade inte med att rida i ridhuset. Så ja, jag red ut, och det gick kanon. Det blev både skritt, trav och galopp, och Lady var på superhumör. Hon tyckte det var jättekul! Nu ska jag inte dit förrän på torsdag, så nu kan jag vila mina fötter ett tag.

 

Men nu mina vänner, gissa vad jag ska göra nu?! Jo, spela The Sims. Höhö!
E


Yeah, I've been "busy"

 

Här var det dålig med uppdatering, men det finns en förklaring (en pinsam sådan). Jag har nämligen varit fullt upptagen med att nörda The Sims. Haha! Jag började i lördags kväll, och har nu spelat hur mycket som helst. Kul är det, fast det börjar nog bli lite enformigt nu.

 

Idag har jag dock inte bara nördat, för i förmiddags klampade min bror in genom dörren. Så jag umgicks med honom en stund, och sedan följde han med mig på min sjukgymnastik. Riktigt snällt tycker jag! Så ja, idag har jag inte bara slappat. Höhö!

 

Nu ska jag ta läsa alla 110 blogginlägg som jag har missat under de senaste dagarna, och sedan ska jag försöka hinna ikapp med alla andra uppdateringar (som t.ex. twitter och facebook). Vi hörs igen imorgon, för hädanefter ska jag se till att inte missa att blogga.

E


Mina populäraste videoklipp

De här klippen har mest visningar på youtube.


Nr 1. Klappramsan, som jag gjorde med mina vänner för två år sedan. Jag blev grymt chockad när jag såg detta. Jösses alltså! (Ca 2110 visningar för tillfället)

 

Nr 2. Banracing på Kinnekulle Ring. Jag filmade lite någon gång när jag var där. (Ca 1200 visningar för tillfället)

 

Nr 3. Min cover av I gotta find you. Jag tycker inte ens denna covern är bra, så lite förvånad blev jag allt här med. (Ca 950 visningar för tillfället)

 

Nr 4. Min One Tree Hill-låt. Jag skrev text och musik till en låt som jag kallar One Tree Hill-låten. Jag använde nämligen vissa av avsnittens namn och satte ihop de till en text, skrev musik till - och walla, en låt! (Ca 900 visningar för tillfället)

 

Lite intressant att se vilka som är mest sedda faktiskt!
E


Thank god I get to rest my feet


Mollie och jag för några år sedan - hon kommer väl bli galen på mig idag, för jag känner mig på att jag kommer bli uttråkad och gå och busa med henne hela dagen.

Godmorgon!
Idag är jag inte i stallet, vilket faktiskt är rätt skönt. Dock saknar jag hästarna extra mycket, men det brukar bli så om dagen innan var riktigt mysig.

Idag ska jag istället ha en slappisdag. Egentligen ska jag på sjukgymnastik under förmiddagen, men jag avbokade den. Dels eftersom mina fötter är i desperat behov av att vila, och dels eftersom vägarna är fulla av snö och is, och jag vill inte ta bussen istället för att cykla. Men jag är taggad för en seg och skön dag. Det var faktiskt ett bra tag sen nu.

En bra start på dagen är ju därför senaste avsnittet av The Vampire Diaries, så det ska jag ta och titta på strax. Först måste jag fixa lite frukost. Havregrynsgröt någon?
E

Idag är det 4 månader sen ridolyckan







Såhär såg det ut för fyra månader sen på min blogg. Jag skrev ett inlägg om att jag hoppades att det skulle gå lite bättre på fälttävlanskursen än för ekipaget på bilden. Nästa inlägg, två dagar senare, är skrivet av min syster och har rubriken: "Emma ligger på sjukhus!". Lite komiskt ändå, om man tänker på inläggen. Men ja, idag är det exakt 4 månader sedan jag ramlade av hästen och bröt fötterna. Tiden går rätt fort ändå, trots allt.
E

Dagen i stallet var riktigt mysig


Usch på vädret. Nu har dock snön smält, yay!


Lady i stallgången - grymt otålig


Lady och jag - idag fick hon ha rumpvärmaren på sig


Galopp


Skänkelvikning i trav

God dagens!
Vad paff jag blev när det började snöa imorse. Som tur är försvann det lika fort igen, men herregud, det är bara oktober.

I allafall, det var riktigt mysigt i stallet idag. Först gjorde jag iordning allt för henne, och sedan blev det ett ridpass i ridhuset. Jag tränade mycket på öppna, skänkelvikning och samlad galopp, och det gick finfint. I slutet var det dock massa oväsen utanför, så då blev hon lite hispig, men annars gick hon jättefint.

Hon hade galet mycket energi, så när jag hade ridit klart tänkte jag att jag kunde släppa henne i ridhuset en stund, så att hon kunde springa av sig ordentligt. Men när jag väl hade tagit av henne allt och släppt lös henne, ville hon inte röra på fötterna. Haha! Men hon kände i allafall för att rulla sig, så det filmade jag. Det är ju så sött.

När vi var klara där släppte jag ut henne i hagen, och sedan lekte jag med Lova, en väldigt söt liten vovve, tills bussen kom. Mysigt!
E

Lady rullar sig i ridhuset


Mobilblogg - i stallet

Godmorgon! Jag är i stallet just nu, och vet ni vad - det snöar. Fy tusan, jag vill inte ha snö än. Det är alldeles för tidigt. Usch! E


With a little help from my friends


Snart dags för mössa och halsduk?! - Jag och älsklingshundarna, vintern 2008

Nu är jag tillbaka från dagens äventyr.

sjukgymnastiken fick jag ännu svårare övningar, samt en bekräftelse att jag bara behöver träna två gånger i veckan hädanefter. Jag är ju i stallet ca tre dagar i veckan, och är aktiv på annat sätt också, så två gånger räcker. Det ska bli skönt att trappa ner på det lite, för det känns som att jag är där hela tiden.

En liten stund efter sjukgymnastiken var det dags för en fika på stan med en vän. Vi gick till Strandgatan där jag åt en stooor kanelbulle (jag var proppmätt efter halva) och drack en cola. Gott! Sedan blev det en liten tripp på stan också, och även en tur till Granngården, och även en smådjursklinik. Mycket trevligt var det.

Nu gör dock mina fötter ondare än ondast, och därför ska jag inte göra många mer knop idag. Det blir väl Gossip Girl som vanligt, och kl 20 även Bonde söker fru. Underbart program det där. Jag älskar det!
E

20 oktober 2010



Godmorgon!
Vid 12 ska jag på sjukgymnastik, och sedan ska jag hem snabbt och byta kläder och sånt, och sedan ska jag träffa en kompis på en fika, och även göra lite ärenden. Först ska jag dock titta på One Tree Hill, så jag får kila nu så att jag hinner med allt.
E

19 oktober 2010


Lady och jag på en uteritt i våras

Jag är helt slut
. Jag var i stallet vid 10 imorse och mockade jag för Lady, och sedan blev det ett litet ridpass också. Hon gick jättefint även idag, men hade galet mycket energi. Jag orkade inte rida mer än 30 minuter, för jag var helt död i kroppen, men hon gick fint ändå. Tränade mycket på samlad galopp, och det gick finfint.

Jag kom hem för några timmar sen, och tills nu har jag bara legat i sängen och tittat på Gossip Girl. Jag har snart tittat klart på säsong 2, och jag gillar den. Vissa avsnitt är lite smått sega dock, men generellt sett är den en bra säsong.
E

It's hard to say that I'd rather stay awake when I'm asleep



Jag tog mig en liten tupplur innan jag begav mig till sjukgymnastiken. Fick mig även en 20 minuters promenad på vägen dit, så jag var ju ännu tröttare när jag kom fram, haha! Där tränade jag i ungefär 35 minuter (lite mindre än vanligt, men jag var galet trött). Jag ska dit på onsdag igen, och då ska jag få lite svårare övningar. Brabra!

Nu ska jag äta nötter och titta på Gossip Girl, fast först ska jag duscha.
E

Dagens ridpass - dressyr

Bilder från idag

 

Då var man hemma från stallet. Lady var på kasst humör idag. Hon var grinig, och sur för ingenting. Inget passade hennes humör (jag fick praktiskt taget inte ens nudda henne utan att hon blev sur), så då tänkte jag att hon kanske går bra på ridpasset istället (ibland kan det ju vara så), och det gjorde hon. Hon gick verkligen grymt fint, lilla damen. Jag jobbade mest på volter, och det funkade riktigt bra. Jag orkade dessutom rida betydligt mer, så det blev ett riktigt pass idag. Ganska mycket galopp också, för det orkade jag visst. Käckt!

 

Nu ska jag vila i några timmar innan jag ska iväg på sjukgymnastik. Busy, busy!

E


U p p e m e d t u p p e n !

Lady och jag, 12 oktober i år

 

Godmorgon!

Jag är uppe tidigt idag, för jag ska som sagt till stallet och rida damen. Hoppas inte att jag blir helt slutkörd, för jag ska orka sjukgymnastik i eftermiddag också. Men men, nu måste jag kila!

E

Talking to the moon

 

Jag ligger just nu i min säng hemma hos mamma och tittar på månen. Jag har faktiskt alltid varit fascinerad av den. Jag tycker den är riktigt frän, samtidigt som den är väldigt vacker. Håller ni inte med?!

 

Ikväll blir det Gossip Girl tills det är dags att sova. Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till stallet, så det blir ingen särskild sen kväll ikväll.

E


17 oktober är den 290:e dagen på året

 

God dag!

Även idag har jag varit ute och grejat lite. Bland annat, så rensade jag bland mina triljoner ridkläder, och insåg att vissa grejer är riktigt snygga. Som t.e.x, ett par ridbyxor som jag bara har använt en gång. De ska jag ta och använda igen.

 

Nu dödar dock mina fötter mig, så nu ska jag spara på fötterna resten av dagen. Jag måste ju vara fit for fight inför vecka 42.

E


I'm strong enough to climb the highest tower

 

God kväll!

Idag har vi haft fullt upp här hemma, för vi har grejat i trädgården/garaget hela dagen. Vi har klippt ner massa buskar, tvättat bilar och husbilen, rensat i garaget, tvättat fönster, sopat uppfarten, cyklat (ja, jag kan tydligen cykla igen, tjohoo), klippt gräset, ställt in utemöblerna och så vidare. Duktiga har vi varit! Gatan var full med bilar, och dessutom upptäckte vi att vi hade ställt de tre volvorna i rad. Sött ändå!

 

Nu är jag dock helt död i mina fötter, så tillräckligt med träning har de fått idag i allafall. Gött!
E


15 oktober 2010

Våran nyköpta husbil Tyskland i april iår

 

Lunchen var svingod, och nu är jag mätt så jag står i fyra hörn. Dessutom ska vi äta middag snart, och jag vet i sjutton hur jag ska orka det. Men men, dagens transport var husbilen. Det känns ju lite lustigt att åka runt i en sån, men pappa hade precis haft den på service, så vi hade inget val. Inte för att det spelar så stor roll, för den är riktigt mysig att åka i.

I allafall, nu ska jag nog kila ner och se hur pappa har det. Han har haft hjärtflimmer hela dagen, och jag håller tummar och tår att det går över så han slipper åka till akuten imorgon mitti.
E

Mobilblogg

Hej på er. Jag har precis kommit hem från sjukgymnastiken, och snart kommer pappa och syster och hämtar mig. Vi ska ut och äta lunch, och sedan åka till pappa. Bloggar igen när jag är hemma i Hjärtum. E

Idag har jag varit gipsfri i en månad


Min "extraben" - ja, alltså mina gips (hade ju avtagbara i slutet)

Idag är den en månad sen mitt högra gips togs av. Det vänstra togs ju bort två veckor tidigare. Det är lite coolt ändå, att på en månad har jag lärt mig att gå (inte ordentligt dock, behöver ju fortfarane ha kryckor när jag går längre sträckor), åkt till stallet och ridit, gått på promenader, lämnat rullstolen hemma, dansat lite lätt - ja, lite allt möjligt. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna göra så mycket så snabbt, även fast jag tycker att högerfoten är lite väl seg med att komma tillbaka.
E

Ps. Innan ni ställer 100 frågor om varför jag hade gips, kan ni klicka er in på kategorin "Ridolyckan - vad hände?". Där kan ni säkert hitta svaret på eran fråga. Men om inte, tveka inte att fråga.

Packa pappas kappsäck


I Spanien, sommaren 07 - våran packning för hemresan. Riktigt så mycket packing har jag väl dock inte nu.

Har precis duschat, så nu är det väl dags att börja packa. Imorgon åker jag ju som sagt till min far. Jag har inte packat på jättelänge nu, så jag vet i sjutton vad jag ska ha med mig. Datorn och mobilen är typ det viktigaste dock, hehe.
E

Hemma efter några timmar i stallet


Lady och jag idag


Väntar på bussen

Jag kom hem från stallet för typ en timme sen, så nu är jag rätt trött. Jag kom dit vid 9:45, och var klar tre timmar senare. Sen tar det lite tid att ta sig hem, eftersom jag åker buss.

I allafall, det gick kanon i stallet idag. Allt gick rätt långsamt dock, men det är ju inget att göra åt. Lady var jättesnäll och inte alls grinig pga mitt sega tempo, och när jag red henne gick hon stundvis jättefint. Jag red i ca 45 minuter, vilket är helt okej. Dessutom galopperade jag lite idag, och det gick också bra. Emma är glad!

Nu ska jag snart duscha, och sedan blir det tv hela kvällen. Dock måste jag orka packa senare, för imorgon åker jag till Hjärtum. Jag ska ju spendera helgen hos pappa.
E

Mobilblogg - påväg till stallet!

Godmorgon! Jag sitter på bussen på väg till stallet just nu. Ska mocka och så för Lady, och sedan blir det ett ridpass. Ska försöka rida lite längre den här gången, för det är ju jättebra träning för mig. Balansen tränas ju bland annat väldigt mycket. Käckt! E


Två klipp från gårdagens ridpass

 


Här ovan är två klipp från gårdagens ridpass på Lady. Jag tycker det gick helt okej, även om jag har en del kvar av min träning. Jag behöver mycket mer muskler, och fötterna måste bli starkare, men jag tycker det gick bra ändå.

 

Ignorera min inte särskilt vackra sits, men det var faktiskt första ridpasset på 4 månader, och mina fötter är som sagt väldigt stela.

E


I don't believe that anybody feels the way I do about you now


Bild dagen för någon minut sedan - fint skrivbord

Sjukgymnastiken gick bra som vanligt. Idag var faktiskt första gången som jag inte blev helt svimfärdig någon gång under träning, och det är ju jättebra. Dock är jag helt slut i hela kroppen, men det är ju det som är mening.

När jag kom hem blev det dusch, och sedan städade jag faktiskt i en timme. Dammsög och rensade skrivbordet, så nu är det jättefint här. Sweet!
E

I just wanna see you get better


Jag och pappa, sommaren 09

Jag har börjat gå upp lite tidigare på mornarna, och inte vid typ halv elva. Nio är mer en passande tid tycker jag, för då sover man inte bort hela förmiddagen. Men men, även idag är jag på bra humör, vilket känns grymt. Fast det beror säkerligen på att jag ska till Lady imorgon, och på fredag ska jag träffa pappa och åka hem till Hjärtum igen.

Det är snart 4 månader sen jag sov hos honom, så det ska bli mysigt. Pappa mår inte bra heller, vilket inte jag har berättat innan. Han håller på med jodbehandling för att minska hans sköldkörtel, så nu mår han inte det bästa. Men bara han blir frisk så blir jag glad.

I allafall, nu under förmiddagen ska jag till sjukgymnastiken. Jag ska inte vara där förrän om 2 timmar, så innan dess ska jag äta frukost och se på det senaste avsnittet av One Tree Hill. Käckt!
E

And when our eyes meet I know you see

Jag på Lady idag

 

Underbar dag idag, verkligen! Jag är så glad att det finns inte. ♥
E


Idag har jag ridit, första gången efter olyckan

En väldigt glad Emma

 

Idag har jag ridit för första gången sen olyckan, vilket är nästan 4 månader sen. Förstår ni hur glad jag är nu?! Det är helt ofattbart, men så himla underbart. Jag var inte rädd för fem öre, och Tina (hästens ägare) tyckte det såg bra ut.

 

Jag jobbade faktiskt lite när jag red också. Hade ju inga större krav eftersom jag inte är på topp, men hon gick ändå väldigt fint. Skrittade mest men travade rätt mycket också. I och för sig kunde jag inte rida lätt, eftersom det gjorde för ont i fötterna, så jag fick sitta ner. Men det går ju det med.

 

Men guuud, jag har ridit! UNDERBART! Jag ska dit igen på torsdag och ta hand om Lady, rida och sånt. Hur galet är inte det, att jag klarar av det?! Fantastiskt!

 

Film från ridningen kommer antagligen upp ikväll.
E


I'm going back to the old me

Jag, alldeles nyligen

 

God morgon!
Jag är på kanonhumör idag, och det beror ju självklart på att jag ska till stallet. Själva grejen att bara kunna ta på sig ridkläderna är helt fantastiskt. Jag älskar de kläderna. De är så himla sköna.

 

I allafall, jag ska vara i stallet kl 12 och möta upp Tina (ägaren till Lady), för hon ska vara med idag och se hur det går. Jättesnällt tycker jag. Förhoppningsvis blir det en liten ridtur också som sagt, men det beror helt på hur allt går. Och ja, jag ska vara försiktig.

E


Monday evening

 

God kväll!

Tittar på Top Model 14 just nu, och sen blir det Gossip Girl hela kvällen. Snart är det tisdag, yay!

E


I'm so fucking happy right now


Lady och jag i slutet av maj iår

Under dagen har jag varit på sjukgymnastik. Det gick kanon. Har fått ännu mer övningar nu, så jag var helt slut när jag var klar. Kanon!

Idag är jag på riktigt bra humör, för imorgon ska jag till stallet. Jag ska träffa älskade Lady igen, vilket var ett bra tag sen. Om allt går bra ska jag även rida, vilket känns helt sjukt. Jag är sjävklart överlycklig, men jag får se hur det är med fötterna först. Men jag är bara glad att jag ska dit. YAY!
E

I can't believe this actually happened to me


Jag, en vecka efter olyckan. Jag låg på sjukhus, var fullproppad med morfin och väntade på operation.

Idag är det datumet 101010. Idag är det även 111 dagar sedan ridolyckan. Tiden går rätt fort ändå, även om vägen tillbaka tar väldigt lång tid.

Under eftermiddagen har jag tittat på Gossip Girl, som planerat. Serien är rätt okej, men lite seg. De avsnitten jag ser nu har jag i och för sig sett innan, så jag får hoppas att det blir bättre sen när jag kommer till de nya avsnitten.

Men nej, nu får jag väl fortsätta att glo på serier.
E

Summer kind of wonderful



Jag har precis varit duktig och tagit en promenad. Mina fötter är sjukt sega idag, och värker lite smått, så det blev samma runda som igår fast i ett långsammare tempo. Det gick jättebra, och när jag kom hem tog jag mig en lång dusch. Skönt! Nu ska jag titta på Gossip Girl, eftersom jag är klar med Laguna Beach. Hoppas att GG är bättre än jag minns.
E

It's hard to say goodbye

 

Jag är i full fart med att titta på Laguna Beach. Jag är i mitten på säsong 2, och kommer nog hinna klart idag. Säsong 3 struntar jag i, för den är inte lika bra. Jag har ju lite andra serier att se ikapp också, som OC och Gossip Girl. Ja, jag har bestämt mig för att jag nog ska ta och börja se på GG igen. Första säsongen är ju trots allt riktigt bra.

E


Let the rain fall down, and wake my dreams

 

Gårdagen var riktigt trevligt. På kvällen blev det pizza och sverigespelet samtidigt som vi tittade på Ett småkryps liv. Haha, rätt kass film ändå.

 

Under morgonen idag har jag slappat i sängen och kollat klart på första säsongen av Laguna Beach. Vid tvåtiden kom syster och Emmsan hit med fika, och sedan fick Emmsan med sig 4 fiskar som har ska ha i sitt akvarium.

 

Efter deras lilla besök tog jag mig i kragen och gick ut på en liten promenad. Jag gick samma runda som sist, vilket jag trodde skulle ta en halvtimme. Jag har tydligen förbättrat min gång, för denna gången tog det bara 15-20 minuter. Jag gick snabbare, men var inte ens lika trött. Superbra!

 

Nu ska jag forsätta med andra säsongen av Laguna Beach.

E


Befinner mig hos Emmsan, där vi spelar Sverigespelet

SYSTER FRÅGAR MIG: "Vilket officiellt "smeknamn" har Svenska motionsidrottsförbundet, som bildades 1945?" JAG SVARAR: "Rör på fläsket". Ja, jag är kass på det här spelet, och min humor suger bäver, som syster och Emmsan hade sagt. E

"Men under utan, där kan man flyta. Havet är djupt!"


Såhär roligt har syster och jag just nu. Höhö!
E

"This was a good Rob day. Oh, he wasn't there!"

 

God dag!

Jag har inte riktigt kunnat blogga tidigare än nu, för jag har inte varit hemma.

 

I allafall, i förmiddags var jag på sjukgymnastiken med syster. Jag har fått lite svårare övningar nu, så det känns bra. Efter det åkte vi till ett köpcenter här i krokarna och tog en fika, och sedan fick jag för mig att prova lite kläder. Köpte inget dock. Däremot köpte jag en ridhjälm på Granngården för 749 kr (min gamla är ju rätt mosad efter ridolyckan). Bra pris för en fin och bra hjälm. Emmsan var även med i slutet, och hon köpte fiskar. Hon ska även få några platys av mig, för jag har ju rätt många.

 

Nu befinner jag mig i allafall hos syster. Vi tittar på Twilight med kommentarer. Sjukt kul är det, för jag har aldrig sett dem förr. I eftermiddag/kväll ska syster, Emmsan och jag ha "pizzaparty", som syster kallade det. Vi ska käka pizza och ha allmänt trevligt. Nice!

 

Men nu ska jag fortsätta att titta på filmen.
E


I'm like a lawyer with the way I'm always trying


Foto: Nigel Barker. Modell: AJ, från Top Model 7

Nej, jag har inte promenerat tills nu - om ni nu är galna nog att tro det, hehe. Efter promenaden slappade jag framför tv:n, och då orkade jag inte blogga.

Promenaden gick i allafall finfint. Det blev en liten tur på 30 minuter, vilket passade mig bra. Jag hade kunnat gå längre, men då hade en paus varit lämplig, och det ville jag undvika.

Efter promenaden duschade jag, och vet ni, jag stod upp och duschade för första gången sen olyckan. Det var grymt skönt kan jag få lov att meddela. Det känns att framstegen börjar komma nu, även om det ibland känns väldigt tungt.
E

7:e oktober är den 280:e dagen på året



Idag känns inte mina ben så svaga längre, så jag ska ta en promenad här om en stund. Skönt!

Jag hoppas att ni såg Bonde söker Fru igår. Det programmet är ju helt underbart. Så sött! Johan Ivarsson (längst upp till höger) är min favorit än sålänge, han är ju värsta skön (och riktigt söt).

Nej, men hörrni. Nu får jag ta och äta frukost, och sedan blir det promenad.
E

I want to be able to fly like birds

Innan sjukgymnstiken satt vi vid kanalen och tittade på ankor. De är så sjukt söta, med ändan upp i luften.

 

Sjukgymnastiken gick bra som vanligt. Det börjar dock bli lite för enkelt känner jag. Min balans har ju blivit riktigt bra. Nästa vecka är det dags för lite nya övningar tror jag, och det ser jag fram emot.

 

Syster och jag passade även på att fika. Blev väl inte så god fika för min del; en liten bit prinsesstårta och biskvi, och det är inga favoriter hos mig.  Jag hade dock inte så mycket att välja på eftersom jag var tvungen att ta något lättuggat, eftersom mina tänder gör så ont. Men jaja, det får jag ta igen när tänderna mår bättre.
E


Jag är med och tävlar om:

 

Jag är med och tälvar om ett skrittäcke hos Sara Ussing.

 

 


 

 

Jag är med och tävlar om detta set hos Lovicious.

 

 


 

Jag är med och tävlar om en grimma hos Tove.

 

 


 

 

 

Jag är med och tävlar om hästgrejer hos Semlur.

 

 


 

 

 

Jag är med och tävlar om ett set fårskinnsludd hos Michelle.

 


 

 

Jag är med och tävlar om ett fleecetäcke hos Lamia.


Now you lift you're eyes to the sun


Stephen som Stephen i Laguna Beach -    Stephen som Chase i One Tree Hill


Mina ben är helt döda
efter promenaden igår. Hehe, men det känns rätt bra ändå. Vet inte riktigt hur sjukgymnastiken kommer gå i eftermiddag dock, men det är bara att kämpa.

Om någon timme eller två kommer syster hit för att rulla mig till stan. Där ska hon göra lite ärenden, och sedan ska vi fika. Efter det är det sjukgymnastik för min del, och hon ska vara med. Nice!

På tal om ingenting, dagens One Tree Hill-avsnitt var värsta mysigt. En sak som var lite rolig, var att istället för att tänka på karaktären Chase Adams, tänkte jag på skådespelaren Spehen Colletti. Jag har sett Laguna Beach en triljon gånger, och dagens avsnitt tycker jag påminner om Stephen i gymnasiet. Det var lite kul att se.

Men men, nu ska jag ta och kleta på lite mascara, och sedan ska jag klappa Mollie-bus.
E

I'm thankful that I know you



Har fått en jättefin bild av min fina vän Maria Brattström. Hon är väldigt omtänksam, och dessutom grym på att fota! Tack! ♥

So I found a reason to stay alive, try a little harder see the other side

Osminkad och fräsch är jag, hehe...


När jag satt och spelade gitarr förut tänkte jag att jag lika gärna kunde spela in lite, så ikväll bjuder jag på en cover av Melanie C's First day of my life. Jag har som sagt ingen kanonröst, så förvänta er inget under. Hehe! Jag kanske låter lite konstig ibland, och har dåligt uttal, men det är på grund av att mina tänder gör galet ont efter tandläkarbesöket.

Vill ni själva spela låten hittar ni ackorden här!

Nu ska jag se på film, och jag tror bestämt att det blir The Last Song. Den är fin!
E

Tandreglering och 90210


På promenaden imorse

Hej på er!
Vet ni, jag klarade faktiskt av promenaden till och från tandregleringen imorse. Var väg tog 40 minuter (minus 5 minuters paus), vilket jag tycker är helt okej. Det gick megalångsamt, men jag klarade det, och det är det viktigaste. Nu är jag dock helt slut i kroppen, men det känns faktiskt riktigt skönt ändå. Jag är inte direkt rastlös, om man säger så.

När jag kom hem såg jag det senaste avsnittet av 90210, och det var riktigt bra denna veckan. Liam gjorde nog hela avsnittet med sina roliga kommentarer, haha. Sedan stör jag mig lite på Silver. Hon blir sur över småsaker, vilket är väldigt onödigt. Men men, det var ett riktigt bra avsnitt i allafall, och jag ser fram nästa veckas avsnitt.
E

I hope my feet won't disappoint me today


Det känns som att jag ska gå ett marathon. Dock är det ju inte alls lika långt, men jag är ändå väldigt nervös, och rädd att misslyckas.

Godmorgon!

Jag brukar inte vara uppe innan kl 8, men idag är jag tvungen eftersom jag ska vara på tandregleringen kl 9. Jag ska gå härifrån kl 8, för då har jag en timme på mig. Ja, jag ska GÅ dit. Det tar vanligtvis 10 minuter, men den här gången ser jag till att ha tid på mig. Jag vill inte pressa mina fötter mer än nödvändigt, och om det blir för jobbigt så tar jag bussen. Men jag ska i allafall försöka!

Men jösses, tiden rinner iväg. Jag måste ju kila!
E

(Detta inlägget publicerades visst inte imorse!)

K A N E L B U L L E B A K !

 

Kanelbullar blev det såklart! 46 stycken blev det, vilket jag tycker är helt okej. De var dessutom hur goda som helst, och det kan även Mollie intyga. Hehe, ja hon fick smaka.

Idag är det även Djurens Dag, så klappa lite extra på era husdjur idag. Det är de värda!
E

Kanelbullens dag



Sjukgymnastiken gick bra. Det märks att jag har fått bättre balans, så det är skönt. Nästa gång jag ska dit är på onsdag eftermiddag, så jag får se till att träna mycket hemma imorgon.

Men nu, mina vänner, vet ni vad jag gör nu?! Jo, jag bakar. Hehe, och det är väl inte direkt så svårt att lista ut vad det blir.
E

I miss the old me


Jag, sommaren 2009

Dags att kila till sjukgymnastiken igen, vilket inte känns lockande. Jag är nämligen nere i en dal just nu, eftersom allt känns så sjukt hopplöst. Fötterna gör ont, är stela, och gör alldeles för få framsteg. Jag vet att det bara är att fortsätta träna, men det är väldigt svårt att hålla humöret uppe på topp hela tiden. Något som gör det hela ännu värre är när någon hela tiden ska kommentera att jag är lite nere. (Jag syftar inte på er, ni är jättesnälla med era peppande kommentarer, tack! ♥). Jag menar, är det så himla svårt att förstå att jag kanske inte mår så bra?!

Äsch, skitsamma. Nu har jag fått skriva av mig lite i allafall. Men nej, nu måste jag kila.
E

Mobilblogg



God kväll! Jag har precis lärt mig att blogga med hjälp av mobilen. Inte genom att smsa alltså, utan genom att vara uppkopplad till Internet, och det funkar ju prima. Jag har väl inte riktigt fattat allt än dock, men det kommer nog med tiden. Ikväll ska jag titta på film, fast jag vet inte riktigt vilken. Det lutar åt The Yellow Handkerchief, eftersom det är ett tag sen jag såg den, men jag vet inte. Det återstår att se. Först ska jag dock greja med min mobil lite. Jag ska se om det finns några fina teman, för jag är sugen på någon ny. E

Beautiful blogger

Regler:
Som Awardvinnare ska du kopiera in awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den.
Länka till den du har fått awarden av och ge sedan awarden till sju anda bloggare och länka dem.
Skriv sju intressanta saker om dig själv.

Jag fick min av: syster. Tack tack! ♥

 

 

1. Det här året har varit det värsta och bästa i mitt liv. Bästa: tog studenten och allt sådant. Värsta: bröt fötterna.

2. Jag har inte druckit alkohol sen studentbalen, den 6:e juni.

3. När jag var mindre var jag fast besluten om att mitt framtida yrke var veterinär. Det var först när jag började det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet 2007 som jag insåg att jag aldrig kommer uppnå det pga mina betyg.

4. Jag är rädd för att jag kommer ha svårt att komma igång igen efter min skada.

5. Jag är aldrig riktigt glad längre. Det är klart att jag har bättre dagar, men det går inte att jämföra med hur glad jag var förr.

6.
Jag har haft tandställning i 2½ år, och det kommer jag ha ett bra tag till.

7. I sommar har jag verkligen fått reda på vilka som är mina riktiga vänner, och jag ju meddela att de flesta inte har brytt sig ett piss.


Jag ger awarden till endast en person, istället för sju (eftersom jag har fått den här awarden 2 gånger tidigare, och då delat ut award). Jag ger den till: Sandra


I know, I seriously have no life

Ja, jag har en rullstol eftersom jag ramlade av en häst i somras och bröt fötterna...


Guten Morgen!

Igår kväll blev det som sagt film för min del. Fast det blir det nog idag också, för jag har inga planer. Frågan är bara vilken, eller vilka...

E

I dare you to play

En scen ur Triple Dog

 

Ikväll (eller ja, kvällen har väl knappt börjat) har jag tittat på en ny film, Triple Dog. Den var rätt bra, men inte mer än så. Bra tidsfördriv, men ingen jag kommer se igen.

 

Nu ska jag se om det finns något mer att kika på, för jag är på filmhumör.

E


"Usch! Den vill jag inte ha på mig!"

 

Min kanin är söt!

 

Jag filmade lite när jag hade henne ute förut. Hehe, busade lite med henne.
E


My feet looked like crap yesterday



Igår kväll när vi var på bio, så hade inte jag med mig rullstolen. Därför fick jag gå mycket, och det gjorde att mina fötter svullnade upp rejält. Titta till exempel på fotknölen på vänsterfoten. Den brukar vanligtvis knappt synas, men igår var den enorm. Galet! Nu är de dock bättre igen, förutom att de ömmar rätt mycket när jag går.

Filmen vi såg igår, Wall Street 2, var verkligen ingen film för mig. Det enda den handlade om var pengar, och det är inte särskilt intressant, enligt mig. Trots att filmen var dålig, hade vi kul ändå. Fast å andra sidan, vi har alltid roligt när vi är med varanda.
E

We're going to the cinema

 

Då var det snart dags för bio. Det blir Wall Street 2, vilken ska har hört ska vara riktigt bra.
Ha en bra kväll!
E


Freaky Friday



Godmorgon!
Dåligt uppdatering igår, jag vet. Men jag satt gjorde absolut ingenting, och då var inspirationen till att blogga noll.

Idag har jag i allafall lite planer. Jag ska baka till mamma, duscha och ikväll blir det bio med syster och Emmsan. Sweet! Men först: The Vampire Diaries.
E