Dagens ridpass - dressyrträning


En otroligt charmig bild på Lady (tagen 21 december 2011)

Jag är heeeeelt slut, men jag tänkte blogga ändå. Jag har nämligen en jättehärligt dressyrträning att skriva om.

Jag red fram ett bra tag eftersom dressyrtränaren (Cecilia Rahn) var sen, under framridningen var Lady ganska trevlig. Hon stod inte emot så mycket utan gjorde det jag bad henne om (vilket bland annat var övergångar från skritt-trav, volter, och jobb på fyrkantspåret). När tränaren kom började vi jag med att renodla de sidförande hjälperna, och sedan red jag mycket på fyrkantspåret. Den här gången hade jag ingen halsförlängare, så det blev en utmaning för både mig och Lady.

I stora delar av passet flyttade jag ut bakdelen i hörnerna, och då blev Lady riiiiiktigt fin efter ett tag. I början var hon så jävla förbannad på mig, så jag trodde seriöst att hon skulle sparka sönder väggen. Cecilia sa att det såg ut som att Lady var så arg att hon skulle börja brinna, haha. Hon gjorde allt för att komma undan, men till slut gav hon sig, och då blev hon som sagt jättefin.

Även galoppen var supertrevlig stundvis, så jag är riktigt nöjd med dagens träning. Även om jag höll på att koka upp av frustration där ett tag så var det en otroligt rolig träning, och Cecilia får alltid allt att låta så självklart (vilket det också är, men det gäller också att komma just dit).

Träningen höll på i drygt en timme, och sedan fick jag stressa ihjäl för att hinna skriva häst/ryttare-lista, ha telefontiden, planera fyra ridlektioner och äta (vilket jag dock inte hann med, haha), och allt skulle ske på en halvtimme - stress!

Tro det eller ej, men jag fick faktiskt beröm av en tjej som tycker att lektionen var jätterolig, och det är alltid roligt att höra. Dock var det lite otippat, för jag hade ju inte hunnit planera mycket alls, utan fick mest köra på improvisation - men det gick ju bra det med.

Nu ska jag ta itu med kvällens sysslor här hemma.
Sov så gott!
E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback