Gårdagens ridpass - markarbetsträning (film)

 

God kväll!

Markarbetet gick riktigt bra igår. Dock var det lite halvtråkigt att vi gjorde i princip samma sak under hela ridpasset, men det är väl nyttigt det med antar jag. Min syster var med, och hon var snäll och filmade massor, så jag har klippt ihop lite till en video.

 

I början var Lady lite övertaggad, så jag fick se till att förhålla en hel del efter bommarna så att hon skulle lugna ner sig lite. Efter ett tag började hon slappna av lite mer, och då var det lättare att jobba henne. Hon slappade till och med av och jobbade mer ryggen lite då och då, så det var himla roligt. Dock är det lättare att få henne att jobba i korrekt form i höger varv, så det var främst där jag kom åt henne, men jag är jättenöjd ändå.

 

Dock är jag inte så himla nöjd med sockerbitslinjen. Hon var positiv som vanligt, men dock lite för taggad för min smak. Hon tog inte riktigt förhållningarna där, så det blev lite knepigt ibland där. Jag fick till exempel aldrig in 5 galoppsprång, men 3 gick helt utan problem. Sista gången tog jag linjen i trav, och då var det mycket lättare att hålla ett lugnt tempo.

 

Jag tror jag ska göra ungefär samma övning imorgon, och kanske göra halt emellan hindrerna om hon blir för på. Jag hoppar rätt sällan nuförtiden, så det är nog därför hon blir lite stark - hon tycker det är kul. Så ja, det är planen för morgondagen.

E

 

Gjorde en liten ritning på övningen också



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback