Sista januari tvåtusenelva


En gammal bild på mig, från januari 2009

Att det alltid ska vara så svårt att kliva upp ur sängen. Jag har inte ens tagit på mig, så jag ligger fortfarande här i sängen med laptopen på magen. Hur skönt som helst, men snart borde man väl pallra sig upp.

Idag har jag inga planer, förutom att jag ska hoppträna på Lady ikväll. Jag har inte ridit henne på över en vecka (hennes ägare har ridit henne dock), så vi får väl se hur det går. Kul ska det bli iallafall.

Men nej, nu får väl jag ta och göra frukost. Havregrynsgröt blir det, gott!
E

Gårdagens tjejmiddag hos Tina


Lillamaria och Mar


Tina och Lillamaria - födelsedagsbarnen


Gårdagskvällen hos Tina var jättetrevlig. Tina och Lillamaria hade gjort en trerättersmiddag till oss, som var hur god som helst.

Förätten (som ni kan se på bilden) bestod av brödet (som jag för tillfället har glömt av vad det kallas), och i det fanns det kikärtor, spenatblad och fetaost. Varmrätten var klyftpotatis och ungsbakad sojafärs med smördeg runt om, och efterrätten var en aaaaasgod delicatoboll, hehe. Allt var supergott, så jag är riktigt imponerad.

Förutom maten så bestod kvällen av en hel massa prat, och det var riktigt trevligt - en lyckad kväll med andra ord!
E

Hopptävling Clear Round - 30 januari 2011

 

Gud, vad kul det var att hoppa idag. Tim var så himla fin, och hoppade jättefint. Mysehästen! Syster och Lilla Maria var också med idag, så det var kul.

 

Vi hoppade ju som sagt bara 80cm, och det gick jättebra. Jag hade en jättefin känsla under hela banan, men tyvärr så rev vi sista hindret. Det var helt och hållet mitt fel, eftersom jag la honom fel på hindret, men det spelar inte så stor roll, för jag är nöjd ändå. Det kändes dock väääldigt lågt, så nästa tävling ska jag hoppa högre. Kul!


Här under har ni en video på när vi hoppar banan. Vissa avstånd blev lite fel, men det löste sig ju i de flesta fallen. Haha, och jag tappade stigbygeln, så jag hoppade utan på andra och tredje hindret, men det gick ju bra ändå.
E


I will be chasing a starlight


Annie, Tette och Tina - haha, snyggaste bilden ever!

Om en liten stund ska jag iväg. Ikväll ska jag nämligen hem till Tina för att fira att hon och Maria har blivit 20 år (grattis igen!). Det ska bli jättekul att träffa alla igen, för nu har vi inte setts sen nyår!

Hoppas ni får en bra kväll iallafall.
E

I'm pleading for some change


Jag, hösten 2008.

Jag hade rätt i att jag skulle bli rastlös idag, så jag kände för att göra något vettigt. Därför jag tog fram strykbrädan och började stryka örngott, handdukar och några skjortor. När man ändå känner för att göra något vettigt så kan man ju lika gärna passa på att samla lite pluspoäng hos pappa. Hehe! Om han nu märker att allt är struket, vill säga.

Efter det hade jag tänkt baka lite muffins, och ha i massa gott, som vit- och ljus choklad, blåbär och hallon och så vidare. Men vi hade varken smör eller mjölk, så den idén var bara att skippa. Synd, för jag är sugen på att baka. Men men, det var väl lika bra eftersom jag är förkyld.

Nu ska jag fortsätta att titta på Helikopterhjältarna och vara tacksam över att det bara var fötterna jag bröt i juni 2010.
E

Who will dance on the floor in the round


Jag mår faktiskt lite bättre idag. Jag tror iallafall att jag inte har någon feber, och det är ju suveränt. Yay! Jag ska ändå vila idag så att jag orkar med helgen. Frågan är bara om jag klarar av att sitta i soffan och glo på film hela dagen. Jag är ju rastlös redan nu.. Jaja, vi får se hur det går.

Nu ska jag iallafall fortsätta lyssna på Michael Jackson. Den människan var episk!
E

Sick and tired of being sick and tired

God dag!
Jag hade massa roliga planer idag; att göra någon undersökning på ett träningsställe, åka till stallet och rida Lady, och gå på stan. Men jag var tvungen att ställa in allt på grund av min förkylning. Usch usch! Så himla tråkigt. Nu innan operationen vill jag ju vara frisk så att jag kan ta tillvara på tiden. Men jag antar att det är bättre att vara sjuk nu, så att jag inte blir sjuk lagom till operationen, för då måste den ju ställas in.

Idag har jag haft en lugn dag. Jag har kollat på film och lite sånt, och nu har jag precis packat. Jag ska nämligen åka till pappa ikväll, vilket ska bli rätt skönt faktiskt. Fast det blir väl lite ensamt imorgon eftersom han jobbar hela dagen, men det får gå ändå.

Just det, jag ska ju tävla på söndag, och nu har startlistorna kommit upp. Jag har Tim, och ska hoppa 80cm. Käckt! Ser ni hur fint de har stavat mitt efternamn förresten (jag är nr 8)?! Hehe.. Jag har iallafall en jättebra känsla, så det kommer nog gå fint.
E



Dagens ridpass - hoppträning

 

Hoppträningen gick bra ikväll. Jag är ju som sagt förkyld, så jag blev lite trött, men det gick hyfsat ändå.

 

Även idag var han stark. Han ville inte lyssna på varken skänklarna eller tygeltagen, så därför blev vissa språng lite flacka, men det gick ju vägen ändå. Ni ser på videon ovan vad vi gjorde idag - bland annat travhoppning. Inte något jag älskar, även om det är nyttigt.

 

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sedan blir det en stillsam kväll. Jag är nämligen helt slut.
E


Förkyld, men ska ändå hoppträna


Tim och jag, på förra veckans hoppträning

Förkyld
, men det får gå ändå. Halsen gör inte lika ont nu, så det är bra.

Idag har jag bara legat i sängen och kollat på serier. Mysigt, men långtråkigt. Snart ska jag dock iväg och hoppträna, så då händer det ju något. Jag borde väl inte träna nu när jag är sjuk, men jag ska tävla på söndag, så jag vill trimma lite på hoppningen innan dess. Min syster ska följa med också, så det kommer säkert dyka upp någon film från träningen ikväll. Kul!

Men nu ska jag sakta men säkert göra mig iordning för att åka.
E

They'll try to, push drugs that keep us all dumbed down

En sjuuukt bra låt med Muse



Film efter film efter film, dag ut och dag in - mitt liv. Eller ja, jag gör ju annat också, men det blir en del filmer. Speciellt nu när jag är förkyld. Imorgon ska jag dock hoppträna, så då gör jag ju något nyttigt iallafall.

Dagens filmer har blivit Pirates of the Carribean: the Curse of the Black Pearl och Conviction. Den förstnämnda har jag sett innan, men inte den sista. Det är en jättefin film, baserad på en sann händelse om en man som blir fälld för ett mord som han ej har begått. Riktigt intressant historia faktiskt.

Nu ska jag fortsätta lyssna på Muse, som jag förövrigt knarkar sönder just nu.
E

25 januari 2011


Jag idag - mysiga kläder!

Tjenis!
Jag har ännu mer ont i halsen idag, så att vakna upp frisk var tydligen inte att tänka på. Jag får väl hoppas att det bryter ut snart istället, så att jag kan bli frisk igen.

Idag har jag iallafall varit på stan med syster. Vi var där i en timme och hann med massa grejer; gå på en mässa, fika, köpa en 20:årspresent och fixa busskort. Effektiva, det är vad jag kallar oss.

Nu är jag dock hemma igen, så nu ska jag ta och titta på 90210 och Pretty Little Liars.
E


Syster bjöd mig på fika idag. Jättesnällt tycker jag, tack!

24 januari 2011

Älskar den här scenen. Speciellt 3:30 in i klippet.


Godkväll!

Idag har jag spenderat nästan hela dagen med Isabell och syster. Vi har varit ute och gått med Tea, ätit mackor, druckit té och tittat på Flight of the Conchords. Självklart har det blivit massa babbel och musik också. Mysigt har det varit! Jag har dock varit febrig och varit jättesnurrig i huvudet, så jag tror att jag är påväg att bli sjuk. Nu känns det dock bättre, så vi får hoppas att det har gått över tills imorgon.

Därför ska jag nu titta på film och lyssna på musik resten kvällen.
E

Let's pretend we're just two people and you're not better than me

Några av mina nya firrar

 

Nu kommer tröttheten smygandes känner jag. Jag har bara sovit 5 timmar inatt, så det är ju inte så konstigt att jag är trött.

Vet ni vad jag fick hem i fredags?! Jo, den första Pretty Little Liars-boken. Hur kul som helst! Tack! Det ska bli riktigt roligt att läsa den, för det är en bra serie.

Nu ska jag kolla på film!
E


23 januari 2011


Det märks att jag gillar chokladiga bakverk va?! Hehe.. Mackan är inte min dock, även om den ligger på min sida.


Min fina syster


Klänning, H&M - 249 kr
Kofta, Gina Tricot - 99 kr (rea)



Det blev visst ingen bloggning igår, men så är det ibland. Jag hade en bra dag iallafall. Först var jag och shoppade lite med syster. En klänning, vars rygg jag älskar (jag tog kort på ryggen, men den ser dock inte så fin ut på kortet) och en kofta. Lite stor är den, men det blir mysigt. Det blev en fika också, som var sjuuukt god. Ja, jag älskar choklad! Jag köpte även lite nya fiskar, men de har jag inte orkat ta kort på.

På eftermiddagen hade mamma ett litet födelsedagsfirande eftersom hon fyllde år igår, så då åt vi mat och tårta. Gott! Hon fick även sin present, och av oss fick hon en timmes Hot Stone kroppsbehandling. Det låter riktigt skönt, så jag är lite avundsjuk faktiskt, haha.

Efter kalaset blev det utgång. Spontant och härligt, precis som det ska vara. Det blev öl (jag är inte så mycket för öl , men den vi drack var faktiskt riktigt god) och mycket prat med nytt folk. Trevligt! Jag har några partybilder på mobilen, men de är inte så bloggvänliga, så vi skippar nog dem. Haha!

Hoppas ni hade en trevlig gårdag iallafall!
E

Biomys i Göteborg


Jag skulle nog kunna leva på McFlurry. Så sjukt gott!


Isabell och syster innan bion

Nu har jag kommit hem från bion, så nu kan jag blogga lite mer.

I stallet var det jättemysigt som vanligt, och även idag var Lady på kanonhumör. Hon är så charmig den hästen alltså. Bästa! ♥  Iallafall, idag blev det ett dressyrpass, och det gick jättebra. Hon har varit rätt stel nu några dagar, så jag jobbade med lösgörande arbeten hela tiden, och hon gick jättefint. I slutet var hon helt loss i sidorna också, så det var ju suveränt. Fina häst!

Nu ikväll har jag ju som sagt varit på bio i Göteborg. Isabell, syster och jag såg Welcome to the Rileys, och den var riktigt bra. Kristen Stewart gjorde sin roll så fruktansvärt bra, och jag blev imponerad ännu en gång. Fint!

Nu är jag dock trött, så nu blir det slösurfning tills det är dags att sova.
E

21 januari 2011



Hej!

Jag hade egentligen tänkt blogga om dagens ridpass nu, men jag hinner inte, så jag gör det ikväll istället. Nu skajag nämligen iväg på lite ärenden, och sen ska syster, Isabell och jag åka till Göteborg och gå på bio - Welcome to the rileys. Mysigt, ellerhur!

Ha en bra kväll!
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

 

Jag är så himla nöjd över Lady idag. För det första så var hon världens snällaste häst och på jättebra humör, och för det andra så gick hon jättefint på ridpasset. Vi hoppade lite, och hon var superduktig. Som jag har nämnt tidigare så är hon väldigt osäker i hoppningen, men nu har jag bestämt mig för att ta tag i den. Hoppa kan hon redan, och hennes mamma är tävlad upp till 140cm, så hon har det i generna. Nu ska vi dock jobba med självförtroendet, för det är det som behövs byggas upp.

Jag satte kameran på kanten och filmade idag (vilket jag brukar göra), och sen har jag klippt ihop det till en liten video. Jag började med väldigt låga höjder, men höjde successivt. I slutet hoppade hon över 75cm, och det tycker jag räcker för ett tag fram över nu. Duktiga tjej!
E

Dagens ridpass - hoppträning

 

Hoppträningen gick fint ikväll. Jag hade Tim, och idag var han lite starkare än vanligt. Ibland ville han inte riktigt lyssna på mig, och dessutom var han inte lika mjuk, men det gick rätt bra ändå. Syster filmade en del, så jag har klippt ihop en liten video. Vad tycker ni? Är han fin?

 

Ni ser ju på filmen vad vi gjorde, så jag behöver nog inte förklara. Kul var det iallafall, och vi hoppade väl strax över 1 meter som högst.

E


19 januari 2011


Isabell. På vägen hem blev det ett litet stopp på Laxbutiken i Ljungskile för att köpa lax.

Hemma! Jag har ju varit i Göteborg en liten stund idag. Isabell, syster och jag åkte i förmiddags, och när vi kom fram blev det lite shopping, och sedan en fika. Därefter mötte vi upp Isabells farmor och Tea (Isabells familjs vovve som Isabell ska ta hand om ett tag), och sedan åkte vi hem. Mys!

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket så att jag kan åka till stallet. Jag ska ju hoppträna senare, som vanligt. Kul ska det bli, för jag är sugen på att hoppa, som alltid. Hehe! Idag följer även min söta syster följa med, så ikväll dyker det även upp någon film från hoppträningen. Kul!

Men nu ska jag fortsätta spela gitarr.
E

1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes

 

Ikväll har det blivit två filmer - Buried och Unstoppable. Båda var bra, men tyvärr lite enformiga. Ryan Reynolds och Chris Pine gör dock filmerna betydligt mer intressanta, och jag antar att ni förstår varför.

 

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon ska jag till Göteborg över dagen, men mer om det imorgon.

Sov gott!
E


Dagens ridpass

Lady och jag idag

 

Jag hade rätt i att hon skulle ha träningsvärk idag, för det hade hon. Stel som en pinne var hon i början, men det släppte efter ett tag. Dock var hon inte lika mjuk och fin som hon brukar, men hästar har ju också dåliga dagar, och idag var nog en sådan dag.

 

Hon var nämligen helt crazy bananas. Otålig, stissig, ofokuserad och uttråkad. Ingenting passade damen idag. Haha! Hon fick iallafall jobba lite i ridhuset, men det var kravlöst, eftersom gick rätt hårt igår.

 

Imorgon får hon antagligen vila (om inte hennes ägare rider henne), men sen ska jag hon få jobba lite på torsdag och fredag igen. Käckt!
E


Dagens ridpass - hoppträning

Isabell, Lady och syster (ja, de var med idag, vilket var riktigt roligt)

 

Jösses vad trött jag är, för jäklar vad jag fick rida idag. Lady var så jäkla envis och ville inte hoppa, men jag var ännu mer envis, så hon hoppade ändå. Yay! Men ja, jag fick jobba som in i norden med att rama in henne, få henne motiverad och att hoppa - men jag lyckades. Hon hoppade dessutom riktigt bra, så jag är jätteglad. Vi skuttade dock bara minihinder (de högsta låg på 50cm), men det är bra för att vara Lady.

 

Imorgon tänkte jag rida igenom henne, utan några större krav. Hon kommer säkert ha en del träningsvärk, men jag vill ändå jobba henne lite, för hon vilar så ofta just nu.

E

 

Här ovan ser ni vad vi gjorde idag. Riktigt kul var det, men krävde mycket av både häst och ryttare.


Hästar, hästar, hästar

Vingar av glas var riktigt bra. Dessutom är Alexander Skarsård så snygg att man faller lite - herre!

Nu ska jag berätta en rolig nyhet, och det är att jag inte behöver gå till sjukgymnastiken på några veckor. Tjoho, vad skönt! Jag pratade nämligen med min sjukgymnast förut, och då kom vi fram till att jag tränar tillräckligt mycket ändå (i och med att jag rider och sånt). Efter operationen ska jag dock komma tillbaka och träna, men det är ju rätt logisk. Men det ska bli skönt att slippa att gå dit två gånger i veckan nu alltså.

På tal om ridning, så ska jag till stallet och rida idag. Dock ska vi hoppträna för Linda (ridskolechefen), och den börjar inte förrän kl 20. Jag är riktigt taggad dock, för jag har inte ridit för tränare på Lady på ett tag nu. Hopptränar gör jag ju varje onsdag, men det är inte på Lady.

På tal om hästar, så har jag precis anmält mig till en hopptävling. Jag tvekade lite först, men sen kände jag att om jag inte anmäler mig nu kommer jag aldrig komma igång. Dessutom anmälde jag mig bara till en 80cm Clear Round. Den höjden känns riktigt låg nuförtiden när vi hopptränar upp till 120cm, men det blir en mjuk start. Sist gång jag tävlade ramlade jag dessutom av, så det är ju lite smått pirrigt, hehe.

Här under kan ni se den ljuva synen när jag gör en volt och ramlar av, hehe.
E


17 januari 2011



Godmorgon!

Vilket härligt väder vi har - regn. Tråkigt som tusan är det, för jag hade hellre haft -10 grader, massa snö och sol. Men man kan väl inte få allt antar jag.

Iallafall, jag tänkte starta denna morgon med att se Vingar av Glas, som jag faktiskt inte har sett än, och sedan blir det nog ännu mer filmer. På tal om filmer, så kan jag meddela att Step Up 3 var en riktig besvikelse. Den var faktiskt rätt dålig. Synd, men Takers var bra iallafall, och det gillar vi.
E

Movie night



Städningen gick finfint, och tog inte mer än 2 timmar. Dessutom fick jag ryck och dammsög hela nedervåningen också, så nu är det jättefint i Hjärtum. Nu är jag dock redan installerad i Trollhättan, men det är ju trevligt det med.

Nu ska jag titta på film resten av kvällen, och de som jag har tänkt se är Step Up 3 och Takers. Mysigt värre! Hoppas de är bra bara, men det är de säkert.
E

16 januari 2011


Jag, 2009

Söndag, sega söndag.
Idag står städning på schemat. Jag ska nämligen städa hela övervåningen här hos pappa. Den har inte blivit städad på ett bra tag, så det ska jag göra. I eftermiddag ska jag åka tillbaka till Trollhättan också, så det blir ju trevligt att veta att det är rent nästa gång man kommer hit.

Nu ska jag dock ta och sätta fart.
E

Nothing is so good it lasts eternally



Guten Abend!

Jag är så mätt att jag står i fyra hörn. Det känns som att jag har ätit hela dagen nämligen - inte bra!

Dagen har iallafall spenderats med mina syskon + Isabell. Vi har tittat på Skins, lockat och plattat hår, lagat mat och lite annat. Jag har även bakat en vit kladdkaka, och den blev mycket god.

Just nu sitter jag i soffan och tittar på The Social Network, men jag är så himla trött att det känns som att jag kommer somna vilken sekund som helst. Det ska bli vääldigt skönt att gå och lägga sig sen, för jag älskar att sova. Dock ska jag försöka orka titta klart på filmen, för det är bara 30 minuter kvar.

Det känns som att jag bara babblar på en massa onödigt, så det här får räcka. Ni får sova så gott iallafall.
E

15 januari 2011

 

Igår kväll såg jag Megamind, och den var faktiskt riktigt bra. Inte så himla förutsägbar heller, så det var ju bra. Den handlar kort och gott om det onda och det goda.

 

Jag har tittat på väldigt mycket filmer det senaste, och här är några få av dem.

  • The Town - en riktigt bra crime/drama/thriller som handlar om ett bankrån i USA. Ben Afflek är en av huvudrollerna.
  • Somewhere - en mysig film med bland annat Stephen Dorff och Elle Fanning i huvudrollerna. Det är en drama som handlar om en skådespelare som tar med sin dotter på sina jobbresor.
  • Salt - en action/crime/thriller som faktiskt var riktigt bra. Angelina Jolie spelar huvudrollen, vilket hon gör bra. Den var spännande och inte alls förutsägbar, vilket jag gillar.
  • August Rush - en otroligt fin film som jag nästan skäms över att inte ha sett tidigare. Det är en drama/music/romance som jag tycker alla musikintresserade borde se. Freddie Highmore spelar en av huvudrollerna.

Kanelbullar är kärlek


Hur gott är inte kanelbullar egentligen?! Det är ju för himla läckert. 52 stycken blev det, så nu har vi så det räcker ett tag.

Jag bakade faktiskt en rulltårta med kolafyllning också, men själva rulltårtan blev lite smått misslyckad. Den var tydligen inte klar när jag tog ut den ur ugnen, så den blev lite rinnig. Den stelnade dock, så jag la på kolafyllningen och rullade ihop den bäst jag kunde. Hyfsat bra smakade den också, så det var ju käckt.

Nu ska jag titta på tv resten av kvällen, för mina fötter gör ont.
E

14 januari 2011

 

Just nu håller jag på och bakar kanelbullar. Mums! Jag funderar dock på om jag ska göra några vaniljbullar också, men jag tror jag skippar det. Kanelbullar är ju alltid ett säkert kort. Efter kanelbullarna kanske jag ska baka en rulltårta med kolafyllning också, men det får jag se om jag orkar. Mina fötter gör nämligen galet ont om jag står upp under längre stunder. Till exempel, sist gång jag bakade lussebullar gjorde det ont i flera dagar efter. Illa!

 

Men nu ska jag ta och baka ut degen, för nu har den jäst klart.

E


Ungersk kycklingpasta och manikyr

Bild lånad härifrån.

 

Idag har jag lagat ungesk kycklingpasta med Isabell. Hur gott som helst blev det, och jag är faktiskt lite stolt. Jag brukar inte laga mat, så jag trodde det skulle bli äckligt, men icke sa nicke. Jag får nog ta och börja laga mer mat, för det är ju ändå riktigt roligt.

 

Receptet hittade jag I Najdas kök, och det måste ni se till att prova. I början var jag lite tveksam till ingrediensen Ajvar Relish, men den var faktiskt riktigt god. Den måste jag använda mig av oftare.

 

Nu sitter jag, Isabell och Anders i soffan här hemma hos pappa (ja, de bestämde sig för att sova här inatt) och tittar på film. Isabell har även precis gett mig manikyr, så nu är mina naglar jättefina. Anders får manikyr just nu (haha, manligt!), så hans naglar kommer också bli fina.

 

Nu ska jag dock fortsätta se på film.
E


Bra eller dåliga nyheter?

Nu är jag hemma igen, och jag vet inte riktigt om mina nyheter är bra eller dåliga (dock känns det rätt tungt, men det är ju inte så konstigt). Jag måste nämligen operera om högerfoten. Det är bra eftersom det då förhoppningsvis går att fixa min högerfot, men samtidigt blir det jobbigt med ännu en operation. Dock är jag nog mest rädd för att det ska bli komplikationer efter själva operationen. Sist gång fick jag ju bland annat en stor infektion i ett av operationssåren, och det gjorde för jävla ont. Men sån otur ska jag väl inte ha nu.

Jag hade tänkt skriva en utförlig förklaring till varför jag måste operera om högerfoten, men sedan insåg jag att blir alldeles för svårt. Förenklat kan man säga att högerfotens språngben (aka talus - det benet jag bröt i båda fötterna) fixerades lite omlott när de opererade sist gång, och de gjorde att det har växt fram en liten benbulle på själva språngbenet. Det gör att jag inte kan böja upp foten helt, eftersom det då tar emot i fotleden. Detta är orsaken till varför det gör ont, och att jag då går snett för att förhindra det. Min läkare ska då öppna upp foten och slipa/fräta/hacka bort den en bit på toppen av benet, så att det går att böja som vanligt. Inte det lättaste att göra, enligt min läkare, men han tror att det ska gå bra.

Operationen kommer förhoppningsvis ske i februari, men om det är för fullbokat blir det senare. Hoppas det finns plats nu så att jag blir klar någon gång.
E

Min vänsterfot är längst upp och min högerfot är längst ner




13 januari 2011


Kommer jag åter igen behöva sitta i rullstol?

Godmorgon!
Ja, jag är redan uppe. Jag ska ju till sjukhuset för återbesök. Nervöst som tusan är det, men det är bara att bita ihop och ta sig dit.

Mina tankar just nu;
Tänk om min läkare vill operera mig igen?! Tänk om han inte vill operera mig igen?! Vad händer med mina fötter då?! Kommer jag alltid ha en skev högerfot?! Jag har så himla många tankar i huvudet. På ett sätt hade det nämligen varit skönt om han sa att jag behöver opereras om, för då vet jag att det finns något att göra åt problemet (min snea fot), men å andra sidan blir det jobbigt att gå igenom hela skiten igen med operation och allt. Ja, jag är kluven, och nervös.

Håll tummarna nu, för det gör jag!
E

Ps. Om ni inte har hängt med i bloggen och undrar hur jag lyckades skada mina fötter, kan ni läsa det här inlägget.

Dagens ridpass - hoppträning


Pigg häst! Tim och jag på hoppträning för några veckor sedan

Jag är så himla nöjd med dagens hoppträning
.
Idag orkade jag nämligen rida fullt ut, och det gjorde att Tim gick som en klocka. Känslan jag har nu går inte att beskriva, den är helt underbar! Jag har ju varit väldigt svag i kroppen innan, men under de två veckorna vi inte har haft någon hoppträning så har jag tydligen tränat upp mig - så himla bra.

Markarbetet gick jättebra. Först gjorde vi mycket lösgörande arbeten, och sedan galopperade vi över några bommar. Efter det hoppade vi en bana med mycket svängar, där vi skulle fokusera på att ha hästen runt innerskänkeln. Det gick jättebra, förutom att jag inte riktigt kunde bestämma vilken takt jag skulle rida i, men annars gick det som sagt bra. Idag hoppade vi bara låga hinder, och bara kanske 85 cm som högst. Men ibland är det nyttigt att bara fokusera på arbetet mellan hinderna.

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sedan blir det nog en film innan det är dags att sova. Imorgon ska jag gå upp innan kl 6, för jag ska på återbesök på sjukhuset. Usch, vad jag är nervös. Operation eller inte operation? Kommer mina fötter bli bra eller ej? Det är frågan...
E

En förmiddag på vattenpalatset


Hm, undrar om man hade vågat åka den där.. Den ligger iallafall i Brasilen och är den högsta i världen på sina 41 meter.

Åhh vad jag älskar att bada. Jag måste se till att bada oftare alltså, för det är ju så himla roligt. Vi hade det jättetrevligt på badhuset. Vi åkte vattenrutschbana, bastade, brottades, badade bubbelpool, simmade motionssim och hade allmänt roligt. En bra start på dagen med andra ord!

Nu ska jag ta och packa, för ikväll åker jag till pappa, och där ska jag vara tills på söndag. Jag kommer tråka sönder, men det får väl gå ändå. Innan jag åker dit ska jag dock hoppträna, så nu får jag nog ta och sätta fart med packningen.
E

12 januari 2011



Godmorgon!

Just nu befinner jag mig på Vattenpalatset i Vänersborg med Emmsan, syster och Isabell. Jag var sjukt taggad hela dagen igår, för jag har inte badat på jättelänge. Jag hann ju inte bada ute någon gång under 2010, och i badhus har det inte blivit heller. Så ja, vi kommer nog ha sjukt kul! Wihoo!
E

With a pinch of rock and a dose of roll


 

Efter duschen fick jag ett ryck och gjorde en stor rengöring i mitt akvarie. Ni vet - ta ut fiskarna, tömma vattnet, rensa växterna, rengöra pumpen, skura akvariet, rengöra gruset - ja, hela köret. Fint blev det dock, och fiskarna blev nog glada. När jag var klar med akvariet började jag dammsuga, och sen plockade jag undan lite kläder och sånt, så nu känner jag mig redig.

 

Nu är jag dock himla sugen på att se en film, så jag ska ta och leta upp någon bra. Igår såg jag förresten Black Swan, och den rekommenderar jag verkligen.
E


11 januari 2011


Pretty Little Liars - S01E12

Jag är klar med denna veckans sjukgymnastik. Yay! Jag var nämligen där både igår och idag, så nu slipper jag gå dit mer i veckan. Det är nämligen lite smått tråkigt, speciellt när det är helt tomt i hela gymmet (vilket det var idag). Då kan man ju inte småtitta på de andra. Igår till exempel, såg jag en man som tränade i kostym. Det såg lite lustigt ut, kan jag meddela.

Nu har jag precis tittat på Pretty Little Liars, så nu ska jag hoppa in i duschen. Fryser som tusan gör jag, så det ska bli skönt.
E

Baka, baka liten kaka



Sådär ja, då var bakningen klar. Det blev både kolakakor och gaffelkakor (klicka på respektive kaka för att hitta receptet jag använde). De blev riktigt goda båda två, så de får jag ta och göra fler gånger.

Jag älskar att baka alltså. Det är så avslappnande, och så är det skönt att koncentrera sig på att bara baka. Ja, jag gillar det, mycket!

Nu ska jag försöka slappna av ännu mer genom att titta på Ponnyakuten. Jag har inte sett det innan, men blev lite nyfiken nu. Är det någon som vet var man kan se första säsongen förresten? För den skulle ju vara rolig att se.
E

10 januari 2011



Idag har jag inte gjort många knop; jag har bara varit på sjukgymnastik och sedan fått min fötter undersökta. Om ett tag ska jag dock ta och baka lite småkakor. Jag kände mig nämligen helt plötsligt sugen på att greja med något, så det får bli lite bakning. Jag tänkte dessutom baka något som jag aldrig har provat innan - kolakakor eller gaffelkakor, eller båda två. Jag har faktiskt inte bakat särskilt mycket kakor överhuvudtaget, så det är ju på tiden.
E

9 januari 2011


Ge mig sommar - jag i Spanien 2007

God eftermiddag!

Igår blev det ingen uppdatering, men så kan det bli ibland. Jag tog iallafall en lång sovmorgon, och sen tog jag det lugnt under dagen. På kvällen var jag på förfest hos Anders & Isabell, och sedan gick vi vidare på en annan fest. Tanken var att det skulle bli utgång, men vi fastnade på festen. Det gjorde dock inget, det var riktigt roligt ändå.

Idag har jag inte gjort så mycket, bara tittat på film och sånt, och så kom en kompis över en stund förut. Trevligt! Man är ju dock alltid lite slö dagen efter, men som tur är slapp jag en jobbig baksmälla. Har bara lite ont i huvudet och så, men det är ju att räkna med.

Men nu blir det mer film.
E

7 januari 2011 - middag med familjen


Receptet hittar du här

Godkväll!

Nu under kvällen har vi haft besök här hemma. Syskonen Johansson + Isabell och Emmsan var här på middag, och sedan har vi spelat lite spel, och pratat. Trevligt var det! Jag hade även gjort efterrätten, som bestog av mjölkchokladpannacotta med hallonkaramell. Sedan toppade jag det med tre hallon och after eight. Gott som tusan!

Jag måste dock baka något rejält snart, för det kryper i fingrarna som tusan. Jag har ju inte bakat på jättelänge - sen julhelgen. Fy tusan, det måste jag göra något åt!

Nu ska jag dock titta på film eller något, för imorgon blir det en lååång sovmorgon. I och för sig har jag sovmorgon varje dag, men imorgon har jag för en gångs skull inga planer på förmiddagen, så då ska jag ta det lugnt. Skönt!
Ha en bra kväll!
E

Dagens ridpass

Lady och jag idag, höger galopp

 

Fina, fina, fina Lady. Charmigare häst får man leta efter.

Hon gick som en klocka idag. Jättemjuk och arbetsvillig, och ingen överskottsenergi - kanon. Jag har dock märkt att hon har varit låst i sin högra bog i början av alla ridpass denna veckan, men det släpper ju efter ett tag. Undrar varför dock. Träningsvärk kanske?!

 

Iallafall, idag red jag med lite mindre krav, eftersom hon nu har gått 4 dagar i rad (vilket hon inte har gjort på ett tag). Jag hade fokus på galoppen, och det gick kalasbra. Jag gjorde mycket sluta, lite öppna och ganska mycket skänkelvikningar. Jag fick samla ihop henne, länga på steget, öka på takten - ja, allt. Duktiga tjej!

 

Nu ska jag inte dit förrän nästa vecka, så vi får hoppas att hon rids ändå.

E


Dagens ridpass - hoppning

Lady och jag, i oktober 2010



Jag är så himla glad över Lady idag. Hon var så himla duktig. Vi hade dock ingen tränare, för det var så många hästar i ridhuset, och då kändes det fel att ta upp massa plats. Men vi hoppade iallafall två sockerbitshinder, och Lady var jätteduktig. Hon vägrade inte en enda gång (vilket hon brukar göra). Älskade häst!

Imorgon ska jag bara rida igenom henne lite, inga stora krav, men bara så att hon får röra på benen.
E

5 januari 2011



Men tusan då, biofilmen gick sönder, så vi fick kila ut efter halva. Surt som tusan, för filmen var ju bra. Men vi fick iallafall pengarna tillbaka.

Istället för bio blev det lite xbox-spel hemma hos Anders & Isabell, men nu är jag trött, så nu ska jag sova. Imorgon ska jag upp tidigt, för då ska jag hoppträna med Lady.
E

Dagens ridpass

Lilla Lady igår

 

Det blev inte särskilt lyckat med att rida på bett idag. Lady hatar bett, kastar med huvudet och vägrar att arbeta. Så tråkigt! Det var dock några få tillfällen då hon slappnade av lite smått, men större delen av passet var hon helspänd. Är det någon som har något tips på något bra bett, eller om ni har någon annan idé. För det känns inte bra att hela tiden behöva rida på hackamore.

 

Jag känner mig helt slut i kroppen, så jag ska ta mig en skön dusch. Jag pumpade benmusklerna på sjukgymnastiken i förmiddags också, så jag är riktigt seg känner jag. Dock ser jag fram emot kvällen, för då blir det bio!
E


Dagens ripass - dressyr (film)

 

God kväll!

Lady var jättefin idag. Samarbetsvillig från första början, och hade inte så mycket överskottsenergi (även om hon inte har blivit riden sen i onsdags). Jag red mest runt i trav och såg till att hon var följsam och avslappnad, vilket hon var större delen av tiden. Galoppen var hon dock helt stirrig i, och även om hon gick i en hyfsat fin form så var hon inte särskilt avslappnad. Men där kom väl överskottsenergin in antar jag.

 

I slutet satte jag upp kameran på kanten och filmade, så den filmen tänkte jag bjuda på. Det är inte särskilt intressant, men om ni är intresserade av att se hur hon går kan ni ju kika. Frida och hennes häst Arom är också med.

 

Imorgon ska jag prova att rida på ett tvådelat bett. Hoppas hon accepterar det, för hon avskyr bett.

E

 


4 december 2010


En halvsuddig bild på en trött Lady, förra veckan

Idag ska jag äntligen åka till stallet igen - det enda stället där jag kan koppla bort tråkigheter.

Just nu sitter jag säkerligen i tandläkarstolen och får min tandställning spänd, vilket inte är särskilt skönt, men fint kommer det bli. När jag är klar där ska jag direkt iväg till stallet, så vi får höras senare.
E

3 januari 2011


Jag för någon vecka sen

God kväll!

Den här dagen har varit vääldigt lång, men det beror säkerligen på att jag inte har gjort särskilt mycket. Vid lunchtid var jag och hämtade Isabell på sjukhuset (hon har haft rejält ont i magen, men nu är det bättre), men annars har jag inte gjort så mycket mer. Segt!

Imorgon blir det dock mer att göra, för först ska jag till tandregleringen (tusan, jag insåg precis att jag kommer ha jätteont i tänderna efter imorgon - usch!), och sen ska jag till stallet. Mys!
E

Ps. Idag fyller jag 19½ år gammal, höhö!

En liten sammanfattning av nyår 2010/2011

Ebba och jag


Kvällens godaste drink, som smakade ananas.

 

Mar, Sara, Maria, Tette, Tina med Ebba, jag med Alba, och Annie - fråga mig inte varför vi pekar upp mot taket, men det var en idé någon fick.

 

Mar, Annie, Sara, Maria, Tette, jag och Tina - ett mer seriöst kort, men vad Mar gör vet jag inte, haha.

 




Här är några bilder från dagarna i Uddevalla. Partybilderna blev inte särskilt bra, så jag strundade i att lägga upp dem.

Vi hade en riktigt rolig kväll, och allt vi drack var så himla gott.
Vi alla hade kommit på en shot som vi sedan skulle bjuda på. Sedan röstade vi och såg vilken som var mest uppskattad, och jag kom på delad förstaplats. Höhö! Jag orkade inte komma på någon ny shot, så jag hade med mig tequila, och det var riktigt uppskattat. Kul!

Nyårsmaten var tacos (veganskt dock, eftersom Tette är vegan och Tina är vegetarian), och till efterrätt blev det glass och bär - mums!

Det finns väl inte så mycket mer att säga än så, det var några riktigt roliga dagar iallafall.
Tack tjejer! ♥
E

1 januari 2011


Sötaste Alba för någon timme sen - sova på magen ser ju bekvämt ut, eller?

Jag har haft ett underbart roligt nyårfirande med mina underbara vänner, men idag har man varit lite ur form, hehe... Jag är iallafall hemma igen, och just nu tittar jag på Patrik 1,5.

Jag tänkte dock ta en dusch nu, så får vi hoppas att jag piggnar till lite. Bilder från de senaste dagarna kommer imorgon. Ha det bra tills dess!
E