Longering av två ponnysar + bad med Lady


Över: Jack
Under: Padishah


Vädret är ju underbart alltså. Det hade inte suttit fel att ha legat och stekt på stranden hela dagen, men att jobba ute är ju inte fy skam det heller.

Idag longerade jag två ponnysar; Jack och Padishah (som jag även har ridit några gånger). De var lite matta pga värmen, men jobbade på rätt bra ändå. Jack blev bara mjuk i skritten, men jag spände inte inspänningen så mycket på honom, så jag tror det är därför. Padishah blev mjuk och fin i både skritten och i traven, och hade jag satt henne i galopp mer så hade hon nog blivit fin i galoppen också, men det var så varmt, så jag skippade det. Både ponnysarna skötte sig ypperligt iallafall, så det var kul.

Efter jobbet hämtade jag Lady i sommarhagen, tränsade och red ner till vattnet igen. Hon var superduper-modig, och gick raka vägen ner i vattnet utan att tveka. Hon verkar tycka det är sjukt kul att bada alltså, så det ska jag se till att göra lite då och då. Dock ska hon få sig några vanliga ridpass också, men just nu har hon skav från sadelgjorden, så jag vill inte rida så mycket med sadel för tillfället.

Iallafall, på väg upp från sjön så hoppade vi över 4 stockar. Hon var supertaggad och överhoppade sig massor, så jag flög omkring rejält där uppe på ryggen. Jag red ju barbacka, så det blev balansövning för min del. Hehe, men det var jättekul faktiskt.

Meeeen, nu måste jag hoppa in i duschen.
E

Badat med hästarna


Bildkälla

Vilket underbart väder det har varit idag, typ 28 grader och strålande sol. Dock var det lite smått varmt att jobba i den värmen, men det gick.

Idag har det blivit två jättemysiga ridpass. Imorse red vi ut med tjejerna i ponnylägret, och då red vi ner till sjön (Vänern) och badade lite med hästarna. Eller vi simmade inte eller så, men hästarna fick springa runt i vattnet och ha kul, så det var riktigt mysig. Jag red söta ponnyn Padishah, och det kommer jag nog göra en del det närmsta. Kulkul!

När jag slutade jobbet så hämtade jag Lady i sommarhagen, och så red jag till stallet och borstade henne och så. Sedan red Frida och jag ut barbacka, vilket var gaaaalet mysigt. Det blev ännu en tripp ner till vattnet, och de fick också springa runt i vattnet och ha kul. Jag blev riktigt imponerad över Lady, för hon gick i vattnet utan mycket övertalning alls. Fina tjejen!

Efter vi hade ridit så åkte vi själva och badade, för vi var så sjukt sugna. Det var faktiskt riktigt skönt i vattnet också, så det var gött. Det blir nog några mer turer till sjön i veckan tror jag (både med och utan häst), för det ska ju vara varmt ett tag nu. Härligt!

Men nu ska jag kila, för om jag inte går och lägger mig snart så kommer jag vara lika död imorgon som jag var imorse.
E

Har besökt Skara Hästklinik två gånger idag, med samma häst...

Ja, herregud alltså. Vi lastade lektionshästen Error kl 07:45 imorse, allt gick finfint, och vi kom fram till Skara Hästklinik strax efter kl 9. Vi ställde in han i en box, och åkte därifrån. Han skulle nämligen opereras i munnen eftersom han har en inflammation i käken, så de skulle greja lite med tänderna och sånt. Under tiden åkte vi till Skara Hästsport och tittade på hästgrejer, åt mat, och lite sådant, och vid 12-tiden åkte vi tillbaka till hästkliniken för att se hur det hade gått med Error. Han var fortfarande i piggna till-boxen, så vi fick vänta ett tag.

Under tiden vi väntade pratade vi med en av personalen som sa att Error hade varit helt galen i uppvakningsboxen. Han hade tydligen rest sig upp innan han kunde stå på benen, så han hade ramlat och varit helt jävla galen i boxen. Han var därför blodig på benen, och han blödde rejält från munnen. Hon hade därför sagt till veterinären att ta en titt i munnen så att det inte hade hänt något, och vi dubbelkollade också att Errors mun var kollad innan vi åkte. Vid 14-tiden lastade vi in honom i transporten, och så åkte vi hem de 10 milen igen.

När vi kom hem och hade lastat ur honom och kom ut i ljuset (det var väldigt mörkt i Errors piggna till-box på kliniken) såg vi att han hade ett sår på underläppen. Vi trog lite i underläppen, och såg att han hade ett jättestort jack, som var ca 7cm långt, och hur djupt som helst. Veterinären hade alltså uppenbarligen inte kollat hans mun innan vi åkte, så vi fick ju lasta honom igen och åka tillbaka till Skara.

När vi väl var framme och jag skulle lasta ur honom ur transporten så var det fullt med blod framme i transporten, så han hade blött rejält under resorna. Vi kom in till veterinärerna, och de såg med en gång att han hade bitit sig rakt igenom underläppen, så det var ett stort hål in i munnen på honom. De var tvungna att få ihop såret på något sätt, så han fick säkert 15 häftklammrar och 4 stygn i läppen. Därefter blev hans vänsta bakben även röntgat, för det var väldigt svullet. Det var dock inget fel på det, så kl 18:00 kunde vi lasta ännu en gång och åka tillbaka till stallet.

Väl hemma var han trött och hungrig, men då var det inget mer fel på honom iallafall. Hoppas det går bra nu med läkning och allt, för han behöver lägga på sig måååånga kilo. Dessutom är han en sån otroligt mysig häst, så jag hoppas verkligen käkoperationen lyckades.

Så ja, jag kom precis hem, så nu ska jag bara kolla på nya avsnittet av True Blood, och sedan ska jag sova. Jag börjar ju kl 7 imorgon, så det blir ingen sovmorgon för min del.

Jag lever


Lilla Lady och Arom på sommarbetet 5:e juni

Jag har haft galet mycket att göra i veckan, så jag har lagt bloggen helt åt sidan. Jag ska försöka komma igång nu igen dock, för det har blivit väldigt många små bloggpauser det senaste.

I måndags blev det aldrig markarbets-/hoppträning eftersom vi var för få anmälda. Istället hopptränade jag i onsdags kväll (en riktigt hoppträning, den på måndagar har varit mer markarbete), och det gick sådär. Lady var galet bitchig och bestämde sig för att sluta hoppa när vi kom upp till 80cm. Första rundan i 80cm hoppade hon dock, men sedan blev det för jobbigt. Ridtränaren gav mig massa tips, så de ska jag tänka på framöver. Dessutom ska jag se till att försöka få fram ett träns med bett, för jag har tröttnat på hackamoret nu.

I torsdags blev det ridning i form av en uteritt med sista ponnygruppen. Jag slog två flugor i en smäll genom att rida ut på Lady, och det var väldigt mysigt. Hon fick gå först, och det skötte hon ypeprligt. Ibland kan hon nämligen vara lite tittig, det var hon inte under hela ridturen.

Igår blev det midsommarfirande med kompisarna, och även om jag tog det väldigt lugnt så har jag faktiskt varit lite seg idag. Jag vet inte om det beror på att jag jobbar mycket, äter mindre, har gått ner i vikt, eller något sånt, för någon anledning finns det säkert. Därför har jag mest tagit det lugnt idag. Jag har även förflyttat mig till Hjärtum, där jag ska bo i minst 2 veckor. Farsgubben ska åka till Grekland på semester på tisdag, så då ska jag sköta huset och sånt. Det ska bli trevligt, för det innebär att jag kommer ha bil under hela tiden. Lycka!

Meen, nu ska jag sega vidare här.
Vi hörs!
E

Ett år går snabbt

Usch!

Hoppträning ikväll

 

Ikväll blir det hoppträning på Lady. Det var ett tag sen sist, så det ska bli kul. Hoppas verkligen vi hoppar mycket idag, för det senaste har vi mest hållt på med markarbete. Men jag kan ju fjäska lite inför ridläraren, så kanske vi hoppar lite mer, hehe.

 

Nu ska jag göra mig iordning, för strax ska jag kila till bussen. Idag är jag hundvakt också, så lilla Tea ska få följa med till stallet. Hon tycker det är svinkul, men Isabell och Anders är nog inte lika glada. Efter att Tea följde med till stallet en annan gång skrev Isabell såhär på Twitter under kvällen: "Tea luktar mer häst än hund", hehe jag tror det säger en hel del.

E


GRÖNT KORT!



JAG HAR GRÖNT KORT! Eller det är inte daterat i TDB än, för först ska proven skickas in och rättas (jag gjrode provet idag), och så ska det registreras och grejer, men om några dagar kan jag, om jag vill, börja tävla i mer seriösa tävlingar, yay. Förresten, jag vet att jag klarade provet, för vi rättade lite snabbt på plats, och då fick jag alla rätt (om det nu blev rätt). Hur bra?! Höhö!
E

Gårdagens och dagens ridpass


Lady - hoppning

Nu kör vi i kronologisk ordning här, så jag börjar med gårdagens första ridpass. Det var Lady's som stod för det, och det blev hoppning i hoppadocken (underbar paddock förövrigt). Jag hoppade minihinder (40cm-50cm höga), bara för att låta henne hoppa utan större krav, och bara ha roligt liksom. Det gick iallafall jättebra, och hon hoppade med god energi. Dock var avstånden mellan vissa relaterade avstånd och kombinationer lite fel för oss (jag orkade inte flytta på hinderna), men vi löste det på bästa sätt. Så ja, det var ett riktigt mysigt pass.

Fille (ridskoleponny) - två uteritter + lite trim i nya ridhuset
Igår eftermiddag red vi ut med två ponnygrupper, och då red jag lilla Fille. Efter första uteritten red vi lite i det nya ridhuset, och då fick jag känna på Fille ordentligt. Han var seg som en jävla snigel i början, men när jag tog fram spöt blev det fart på benen. Han var även stel som en pinne där ett tag, men det släppte ganska snabbt. Då blev han faktiskt riktigt mjuk och fin i alla gångarterna, så det var riktigt roligt.

Sedan red vi som sagt ut på en till uteritt, och det gick finfint. Han är så mysig, lilla Fillebille.



Lady - dressyr
Idag blev det ett dressyrpass på Lady. Dock hade jag jobbat från kl 06:30 till strax innan kl 15, och efter det varit på Gröna Kort-kursen i 2½ timmar, så jag var jääävligt trött när jag red. Att vi (Frida på Arom var också med) var tvungna att byta ridhus gjorde inte saken bättre, för då blev jag grinig istället, haha. Lady gick iallafall fint, och var på superhumör. Idag provade jag att göra skänkelvikning i galopp, och det gick jättebra - speciellt i höger galopp. Kulkul! Jag ska ta och tänka ut några mer övningar man kan göra i galopp, för det är ju riktigt roligt.

Men men, nu ska jag sova. Jag kom inte ifrån stallet förrän kl 20:30, så jag är redigt trött nu. Tack gode gud att jag kan sova hur länge jag vill imorgon.
E

Igår blev det två (eller egentligen tre) r...

Igår blev det två (eller egentligen tre) ridpass. Först lite hoppning på Lady (film kommer i eftermiddag), och sedan red vi ut med två ponnygrupper. Jag red lilla Fille, vilket faktiskt var jätteroligt, för jag hade lite tid till att rida igenom honom också. Kulkul! Fast jag skriver mer om det sen, för det är jobbigt att skriva på mobilen. Nu ska jag snart fodra alla 23 ponnys/hästar, för de är hungriga säger dem, hehe. Men innan dess ska jag göra rent några krubbor. Vi hörs! E


Dagens ridpass - hoppträning (film)


Jag kan ju inte påstå att dagens hoppträning gick särskilt bra alltså, haha. Idag hoppade vi bana, och skulle tävla mot varandra. Jag slutade som 4:a (av 7), så det var ju lite sådär. Lite skillnad mot förra året då jag faktiskt vann, hehe. Iallafall, först hoppade vi en lite längre bana två gånger, och sedan hoppade vi själva tälvingen. Hinderhöjden ligger på 90cm.

Första delen av första rundan gick piss! Vi fick inget flyt, vi kom fel på hindrerna, det blev en vägran, osv (syster missade även att filma första hindret, om undrar). Efter vägringen gick det dock lite bättre, för då fick jag en mycket trevligare känsla. Andra rundan gick också dåligt de första två hindrerna, och vid det andra hindret ramlade jag av - snyggt! Dock gick det finfint med mig, men det var jävla irriterande... (Lägg märke till att hon faktiskt hade kunnat hoppa, men hon valde att inte göra det pga att hon är rädd att få ett ryck i munnen om jag inte skulle hänga med (ridskolehäst)). När jag red om tvåan så gick det dock myyycket bättre, och resten av rundan kändes klockren. Tredje rundan körde vi en tidshoppning med 6 hinder, och jag kom som sagt 4:a. I början kändes det bra, men sedan blev det ett missförstånd vid det trejde hindret, för där hoppade hon av väldigt tidigt, när jag trodde hon skulle ta ett galoppsprång till (lägg märke till här, igen, att den gången ville hon minsann hoppa, men innan passade det inte, haha.. (och då trodde ju jag självklart att hon inte skulle våga hoppa denna gången heller). Vid kom sedan helt ur balans, och så blev det en vägring på hinder nr fyra. Men efter att jag hoppade det hindret så fick jag en bättre känsla, även här. Så ja, inte min bästa hoppträning, men kul var det!
E


Kass uppdatering, jag vet. Jag har inte ha...

Kass uppdatering, jag vet. Jag har inte haft någon inspiration tyvärr. Nu är jag på väg hem från jobbet, och när jag kommer hem ska jag slappa en timme innan det är dags för hoppträning. Idag är det min allra sista hoppträning på den ridskola, sen ska jag sluta rida där. Tråkigt, men sant. Men jag har ju Lady (och Arom ibland), och dessutom får jag ju rida på lektionshästarna, så jag klarar mig. Idag har jag förresten ridit Lady under dagen. Hon blev skodd i förmiddags, så nu kan jag rida igen (jag ville inte rida med hennes gamla skor). Jag har saknat det massor, så äntligen! Men nu ska jag koncentrera mig på att åka buss, för jag börjar bli illamående. E


Helgen i fem stycken


Mina kusiner + min morbror


Kusinernas hus/trädgård + massa folk under studentmiddagen


Tea och jag på bryggan

Jag har haft en finfin helg. I fredags åkte vi ju som sagt upp till Linköping för att gå på min kusins student, och det var jättekul. Mycket med folk, massa god mat, hyfsat bra väder, och gott humör - man ska inte klaga med andra ord. Dock var det lite drygt att åka 60 mil under en dag, men det funkar ju.



Jag och Emmsan på bryggan vid havet

Igår hade jag en slappardag. Under förmiddagen och eftermiddagen kollade jag på One Tree Hill (jag är nu i mitten av säsong 7, oh lord), och sedan kom syster och Emmsan över, och då käkade vi pizza. Därefter blev vi spontana och åkte till västkusten där vi tog oss årets första dopp. Det var kallt, men uppfriskande. Stort var det också, för förra året hann jag aldrig bada. Iår har jag redan hunnit bocka av det på listan, så det är skönt.

Idag har jag varit i stallet i några timmar. Det har varit tävlingar på Brätte i helgen, och när man går Gröna Kort-kursen är det obligatoriskt att gå på en tävling, så då valde vi den. Det var lite småmysigt. Dock vet jag hur det går på en tävling till eftersom jag har tävlat en del innan, men vi fick en del småtips som kan vara bra att ha.

Annars idag har jag tittat på OTH, Black Swan och Awake. Black Swan har jag sett förr, och den var lika bra som sist. Awake såg jag för första gången idag, och den var riktigt intressant. Dock tycker jag att de kunde ha utökat slutet lite, men det kanske skulle bli alldeles för komplicerat då, men jag vet inte.

Nu ska jag gå och lägga mig, för imorgon börjar en ny jobbvecka.
E

Gårdagens ridpass - dressyr


Padisha och jag

Igår försov jag mig till halv tio. Jag jobbade kvällen, men skulle åka ut lite tidigare för att hinna rida Lady innan jag började, men självklart försov jag mig. Dock bestämde jag mig för att åka ut tidigare ändå, och försöka hinna med ett 40:minuterspass så att hon fick röra på sig något iallafall. Men, när jag kommer ut till sommarhagen så vägrar hon bli fångad. Det var inte ens chans att jag skulle kunna fånga henne alltså, för jävlar vad sur hon blev när jag närmade mig. Lite knepigt ändå, för det senaste har hon varit så himla mysig. Men men, hon hade väl en dålig dag eller något.

Dock blev det ett ridpass för min del ändå, för jag red igenom en lektionsponny under eftermiddagen. Padisha heter hon, ett Haflinger på 145cm. Jättemysig häst, men väldigt seg på lektion. Jag hade därför väntat mig en seg häst med lite intresse till att arbeta, men istället fick jag en pigg och koncentrerad häst. Det är klart, i början fick jag visa henne vem som bestämde och så, men efter ett tag slutade hon att testa mig, och hon gick riktigt fint.

Dock kan ni nog tänka er hur mycket arbete jag la ner. En lektionsponny som nästan aldrig går i korrekt form, skulle jag mjuka upp och få lösgjord. Det var ett jävla jobb alltså, men jag lyckades. Dock inte i galoppen, för jag var tvungen att avsluta, men i skritten och traven blev hon jättefin. Söta häst!
E

Gårdagens ridpass - hoppträning


En jättefin bild på ett ekipage som hoppar 1 meter. Källa!

Igår orkade jag inte blogga efter hoppträningen, då det gör jag nu istället. Det gick iallafall grymt bra. Vi hoppade en liten bana på 95cm - 1 meter, vilket gick galant. Jag hade Molly, och hon var riktigt på hugget igår. Hon hoppade luftiga och fina språng, så jag är jättenöjd. Dock vägrade hon två gånger på ett hinder, men det var bara för att vi kom aningen för långt ifrån, och då valde hon att vägra istället för att hoppa. Min tränare förklarade att det var pga att när lektionshästarna rids av inte lika duktiga ryttare, så väljer ofta hästarna att ta ett litet galoppsprång till, istället för att hoppa av lite större. Då är de inte lika stor chans att de får sig ett ryck i munnen, om ryttaren inte är med på att hästen hoppar tidigt. I detta fall låg vi för nära för att Molly skulle kunna ta ett till galoppsprång, men lite för långt för att hon skulle våga hoppa av tidigt, så då vägrade hon. Andra vägringen blev likadan, men tredje gången vi hoppade gick det kalasbra. Ett av de bästa sprången faktiskt. Så ja, det var en galet rolig hoppträning.

Nu ska jag sova, för imorgon ska jag upp tidigt igen. Dock är jag ledig, men jag ska åka till Linköping för att gå på min kusins student. Det ska bli jättekul! Imorgon dyker det förresten upp ett inlägg om dagens ridpass.
Godnatt!
E

En fullspäckad dag


Bild från dagens uteritt

Min dag har varit rätt crazy idag. Jag har nämligen haft fullt upp hela tiden.
Jag kom till stallet kl 06:05 (!, börjar egentligen inte förrän kl 7) eftersom jag fick skjuts av bror. Han hade nämligen med sig Tea, för idag har jag varit hundvakt. Jag slutade jobba kl 15:30, men stannade kvar ändå tills kl 20:35. Varför?! -Jo, för när jag slutade så red jag Lady, och sedan har jag varit på kurs.

Lady fick sig en uteritt med enbart skritt i 45 minuter. Jag red barbacka, vilket var galet skönt. Dock blev jag något blöt i baken efteråt, för Lady blev ju svettig. Haha, klantigt att inte ta sadel, men det var det värt! Efter jag hade ridit så började Gröna Kort-kursen, och den höll på tills kl 20:30. Sen kunde jag åka hem. Fullspäckad dag, med andra ord. Kursen var förövrigt intressant, fast det är ju sjukt mycket man ska kunna alltså. Men ja, den var rolig, så det är bra.

Men nu ska jag gå och lägga mig. Jag ska upp kl 05:20 imorgon för att jobba, och sedan ska jag iväg på hoppträning direkt efter jobbet. Busy, busy!

Har nog ramlat av mer än 100 gånger snart...

Som tur var såg det inte ut såhär



Vet ni, jag ramlade faktiskt av i onsdags när vi hoppade terränghinder.
Jag trodde att Molly skulle vägra på ett hinder, men det slutade med att hon hoppade ändå, och det var inte jag beredd på, så jag flög fram och landade på hennes hals. Förr släppte jag taget snabbt som tusan så att jag inte skulle riskera att fastna/bli trampad eller något sånt, men nu håller jag i mig för kung och fosterland. Jag vill ju inte ramla av i hög hastighet, för då är det lättare att jag slår i mina fötter.

Så ni kan ju tänka er hur det såg ut; Molly travar med huvud nere vid marken, jag är fastklamrad vid hennes hals har mitt huvud vid hennes huvud, min rumpa står rakt upp i vädret - alla andra asgarvar. När alla andra började garva så kände jag att det kanske var dags att släppa taget, så då blev det en kullerbytta på marken för min del, och sedan var jag uppe på benen igen. Det blev inget värre än så, så det var skönt. Hehe!

Jag borde ha ramlat av mina 100 gånger snart, för det är sjukt vad mycket jag har ramlat av egentligen.
E

FÖR ETT ÅR SEDAN...





För ett år sedan var jag lyckligare än någonsin. Jag tog studenten den 4:e juni (en av de bästa dagarna i mitt liv), och jag gick på bal den 6:e juni (även det var sjukt kul). Jag skulle ge vadsomhelst för att få ta studenten igen faktiskt, haha, för det var verkligen galet roligt.

Champagnefrukosten, promenaden till klassrummet, utspringet, flakåkningen, fikastunderna, fallpåsläppet, middagen med släkten, kvällens festande - allt var verkligen perfekt. Som pricken över i hade vi även underbart fint väder, så jag kan verkligen inte klaga på något. Ja, jag var väldigt lycklig. Det är inte så att jag påstår att jag är olycklig nu, utan jag längtar bara tillbaka.
E

Åkte förbi hästarnas sommarhage

 

Idag har jag varit ute i stugan och solat i flera timmar, och när vi åkte hem så åkte mamma och jag förbi hästarnas sommarhage. De såg jättelyckliga ut alla hästarna, och ännu lyckligare när jag kom med äpplen, hehe.

Lady såg svintrött ut, så jag undrar hur pigg hon är när jag ska rida henne nästa vecka, haha. Men det är nog bra, för hon är ju så sjukt energisk i vanliga fall.

Men men, nu ska jag smörja in mig med lite mer after sun, för jag ser seriöst ut som en kräfta.
E

I spend so many nights wondering when will it end?

Idag blev det inget jobb för min del. När jag vaknade runt halv sex mådde jag så sjukt dåligt, så jag bestämde mig för att stanna hemma. Dock bestämde jag mig inte förrän jag åt frukost (oftast blir det ju bättre när man har varit vaken ett tag), för då mådde jag verkligen pyton (jag var illamående och hade världens yrsel). Så jag gick och la mig igen, och vaknade strax innan kl 10. Snacka om att jag var trött. Jag tror att illamåendet och yrsel beror på att inte har vilat tillräckligt det senaste.

Jag vet att jag bara har jobbat i en månad, men det är lätt att glömma bort att jag, innan det, faktiskt var sjukskriven i nästan ett år. Det tar nog lite tid att komma igång ordentligt. Men nu är jag ledig tills på tisdag iallafall, så jag ska se till att vila ordentligt nu.



Idag har jag spenderat hela dagen med att titta på One Tree Hill. När jag vaknade började jag med avsnitt S05E04, och nu är jag på avsnitt S05E17, så det har blivit en hel del tittande alltså. I början av denna säsongen har jag haft en hel del gemensamt med Nathan. Han sitter ju i rullstol i 4 månader, och det har ju jag också gjort. Jag började gå med kryckor efter 3 månader, men jag använde rullstolen ytterligare en månad. Så ja, en hel del gemensamt. Hans sjukgymnastik påminde även en hel del om min eftersom vi gjorde likadana övningar. Hm, undrar hur lång tid det kommer dröja innan jag kan släppa allt det här ändå..

Men nu ska jag fortsätta med att lyssna på musik, och sedan blir det mer OTH.
E

Igår hoppade jag på terrängbana!

Bilder från sist gång jag och Joe hoppade de terränghinderna

 

På onsdagar har jag ju hoppträning, och igår fick vi hoppa massa hinder på terrängbanan (samma terrängbana jag hoppade när jag bröt fötterna!). När jag fick reda på det blev jag lite smått, ja.. vad ska man säga - nervös. Haha! Jag älskar terränghoppning, men det gick ju inte särskilt bra förra året liksom... Men jag bet ihop, sadlade hästen (Molly), tränsade och satte upp.

 

Framme på fältet var jag gaaalet nervös, men efter lite framridning släppte det. Vi hoppade fram på en 60cm hög stock, och det gick finfint. Sedan red vi vidare och började hoppa massa terränghinder. Ju högre hinderna blev, ju mer nervös blev jag - men jag skänklade bara på och hoppade ändå (det är ju ända sättet att komma över rädslan).

 

Vi hoppade terränghinder som var upp till 95cm höga, så jag är riktigt stolt över mig själv. MEN, det jag är mest stolt över, är att jag hoppade det hindret där jag förra sommaren bröt mina fötter! Fattar ni eller?! Galet ju! Jag var väldigt tveksam om jag ville hoppa det dock. Jag menar, tänk om jag skulle ramla av och slå i fötterna... Men jag kände att jag var tvungen att hoppa, för att kunna släppa det på något sätt, och det gick ju jättebra, så jag började nästan gråta. Haha, fjolla. Men, jag gjorde det, och det är jag grymt stolt över.

 

Så det är den stora grejen som hände mig igår. Det kanske inte är en big deal för er, men för mig är det enormt!
E

 

This is where it all happened...


Min och Ladys första hopptävling tillsammans


Guuuud vilken duktig häst Lady är. Jag är så himla nöjd med dagens tävlingar!

50cm
50cm gick jättebra. Hon var lite tittig och så, men inte alls lika mycket som jag trodde att hon skulle vara. Vi fick ett rätt bra flyt tycker jag också, fast jag fick bryta av till trav vid ett tillfälle och byta galopp. Men annars flöt det på riktigt bra tycker jag. Vid sista hindret tvekade hon en del, men efter lite övertalning så hoppade hon det utan problem också. Fina tjej!

 

60cm

Eftersom 50cm gick så bra, så valde jag att hoppa 60cm i nästa klass, och det gick jättebra det med. I den här klassen kändes hon mycket mer avslappnad, så det var skönt. Vi fick en ganska bra rytm även här, speciellt de 6 första hinderna, för sedan trodde nog Lady att hon hade hoppat färdigt, haha. Så jag fick väcka upp henne lite innan hinder 7, och sedan fick jag inte igång henne riktigt till hinder 8, men det gick ju fint ändå. Hinder 9 (sista hindret) hoppade hon jättefint, så det blev ännu en felfri ritt. DUKTIG TJEJ!

 

Jag är galet stolt över lilla Lady faktiskt. Jag trodde inte att hon skulle hoppa så bekymmerfritt, men det var ju jättehärligt att hon var så avslappnad.

 

Efter tävlingen släppte vi ut hästarna på grönbete, och jag har filmat och tagit kort på det, så det dyker nog upp i bloggen lite senare. Ha det bra tills dess!

E

 


Idag är en otroligt stor dag för min del


Startlistan inför morgondagen + en bild på Lady och jag

Och med otroligt, då menar jag OTROLIGT! Dock tänker jag inte dela med mig av nyheterna förrän imorgon, för jag måste låta det sjunka in lite först, hehe. Men imorgon får ni veta, så håll ut tills dess.

På tal om ingenting så kan jag meddela att jag idag blev stoppad i min första poliskontroll. Det var på väg hem från hoppträningen, så då var man ju svettig och go också, hehe. De kollade iallafall bara körkort, och gjorde sedan alkoholtest, och sen fick man åka vidare. Hur smidigt som helst.

Men hörrni, nu ska jag kila. Jag ska orka se något avsnitt av One Tree Hill innan det är dags att snarka, för imorgon ska jag upp tidigt för att åka och hopptävla på Lady. Tävlingarna börjar kl 9, så det blir ingen sovmorgon för min del, även om jag är ledig, höhö.

Vi hörs imorgon!
E