Har besökt Skara Hästklinik två gånger idag, med samma häst...

Ja, herregud alltså. Vi lastade lektionshästen Error kl 07:45 imorse, allt gick finfint, och vi kom fram till Skara Hästklinik strax efter kl 9. Vi ställde in han i en box, och åkte därifrån. Han skulle nämligen opereras i munnen eftersom han har en inflammation i käken, så de skulle greja lite med tänderna och sånt. Under tiden åkte vi till Skara Hästsport och tittade på hästgrejer, åt mat, och lite sådant, och vid 12-tiden åkte vi tillbaka till hästkliniken för att se hur det hade gått med Error. Han var fortfarande i piggna till-boxen, så vi fick vänta ett tag.

Under tiden vi väntade pratade vi med en av personalen som sa att Error hade varit helt galen i uppvakningsboxen. Han hade tydligen rest sig upp innan han kunde stå på benen, så han hade ramlat och varit helt jävla galen i boxen. Han var därför blodig på benen, och han blödde rejält från munnen. Hon hade därför sagt till veterinären att ta en titt i munnen så att det inte hade hänt något, och vi dubbelkollade också att Errors mun var kollad innan vi åkte. Vid 14-tiden lastade vi in honom i transporten, och så åkte vi hem de 10 milen igen.

När vi kom hem och hade lastat ur honom och kom ut i ljuset (det var väldigt mörkt i Errors piggna till-box på kliniken) såg vi att han hade ett sår på underläppen. Vi trog lite i underläppen, och såg att han hade ett jättestort jack, som var ca 7cm långt, och hur djupt som helst. Veterinären hade alltså uppenbarligen inte kollat hans mun innan vi åkte, så vi fick ju lasta honom igen och åka tillbaka till Skara.

När vi väl var framme och jag skulle lasta ur honom ur transporten så var det fullt med blod framme i transporten, så han hade blött rejält under resorna. Vi kom in till veterinärerna, och de såg med en gång att han hade bitit sig rakt igenom underläppen, så det var ett stort hål in i munnen på honom. De var tvungna att få ihop såret på något sätt, så han fick säkert 15 häftklammrar och 4 stygn i läppen. Därefter blev hans vänsta bakben även röntgat, för det var väldigt svullet. Det var dock inget fel på det, så kl 18:00 kunde vi lasta ännu en gång och åka tillbaka till stallet.

Väl hemma var han trött och hungrig, men då var det inget mer fel på honom iallafall. Hoppas det går bra nu med läkning och allt, för han behöver lägga på sig måååånga kilo. Dessutom är han en sån otroligt mysig häst, så jag hoppas verkligen käkoperationen lyckades.

Så ja, jag kom precis hem, så nu ska jag bara kolla på nya avsnittet av True Blood, och sedan ska jag sova. Jag börjar ju kl 7 imorgon, så det blir ingen sovmorgon för min del.

Postat av: Emelie

Nämen! :o har Trueblood börjat igen! Det har jag totalt missat, vad bra att du skrev det :D haha

2011-06-28 @ 16:53:33
URL: http://semlur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback