Dagens ridpass - hoppträning


I stallgången

Lady var jääätteduktig idag. Hon hoppade allt jag styrde mot, och gjorde det jättefint. Fina polle! Hon tog dessutom hindrerna i galopp, utan att protestera, så det är riktigt bra av henne. Jag tror att mina ridpass där jag har fokuserat på galoppen har hjälp, för nu kändes hon faktiskt riktigt säker i den gångarten - i båda varven. Kanon!

Vi hoppade bara minihinder som vanligt, men det är ju bra för att få upp Ladys självförtroende. Annica, ridläraren, frågade om jag ville hoppa högre (vilket säkert hade gått jättebra), men jag ville inte riskera att få massa vägringar och sånt (hon vägrade faktiskt inte en enda gång idag!). Jag ville bara stärka hennes psyke, och det gick kalasbra.

Vi skuttade banan här under, och det gick finfint. Det var ett riktigt enkelt ridpass (vi jobbade med bakdelsvändningar och travbommar i början också), och det passade nog Lady bra, för hon var helt eftergiven och loss i sidorna i slutet av ridpasset. Super!

Imorgon blir det uteritt med Frida och hennes häst Arom.
E


Postat av: Emelie

Vad bra att hon inte vägrade, roligt! :D Tycker du är super duktig som låter Lady ta sin tid hon behöver.



Jag höll på likadant med Runisen, håller i och för sig fortfarande på att stärka förtroendet på högre höjder. Han har självförtroende upp till 95 cm, sen tar det stopp =) Han får säga till när han vill hoppa högre helt enkelt haha.

2011-03-15 @ 02:40:54
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Nathalie

har du någon favorit tidning?:D

http://liborius.blogg.se/2011/march/fashion-magazine.html#comment

2011-03-15 @ 09:33:06
URL: http://liborius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback