Gårdagen och dagen ridpass


En suddig bild från när jag hoppade Lady i fredags

Uppdateringen är väl inte den bästa, kan jag erkänna, hehe. Nåja, så blir det ibland. Jag har ju en del att göra nuförtiden.

Igår jobbade jag kvällen (12:30 - 20:30), och då var jag ju i stallet och red innan jag började. Frida och jag byggde upp en bana i ridhuset, och då hoppade vi lite. Banan låg på 50cm i början (för att se om den höjden är bra att hoppa på torsdagens hopptävling), och det gick superduperbra. Hon hoppade lätt som en plätt, så efter ett tag höjde jag till max 70cm. Det gick bra det med, så om 50-klassen känns klockren på torsdag, så kanske jag hoppar 60cm också. Men det får jag se, det beror på hur hon känns.

Idag har jag jobbat dag (7:00-15:30), så jag red när jag slutade. Det blev en uteritt, och den var supermysig. Det blev en varierad tur med mycket utav alla gångarterna - härligt!

Imorgon ska Tina rida Lady (eftersom jag har hoppträning efter jobbet), så det är bra. Jag vill ju inte att hon ska vila dagen innan en tävling liksom.

Men men, nu ska jag glo på OTH, och sen ska jag sova. Imorgon börjar jag kl 7 igen, så det blir ingen sovmorgon för min del.
E

My weekend

Anna Jarnald och hennes otroligt fina häst Hilton på en tävling i mars 2010

 

Det blev ingen filmning på invigningen igår. Jag orkade helt enkelt inte (latmask!). Det var iallafall riktigt kul - speciellt att se dressyren faktiskt. Anna Jarnald var där och red ett litet program på sin Hilton, och det var otroligt kul att se. De red ett svårt program, och ändå såg det så himla lätt ut. Helt galet! Anna ska tydligen tävla i Grand Prix i sommar (har jag för mig att de sa det i högtalarna), så det var otroligt kul att få se ett sånt duktigt ekipage. Det är nästan så att jag blir sugen på att bli dressyrryttare nu alltså (men bara nästan).

Hoppningen var såklart också rolig att se. Det var en av ridlärarna som hoppade några språng på 1,40m med sin häst Robin, och det såg också otroligt lätt ut. Hade jag varit miljonär hade jag lätt gått och köpt en fin hopphäst alltså, för det är sjukt vilka fina språng de tar.

Ponnykadriljen var också fin, och den hade ju varit rolig att vara med i, haha. De är så söta de små ponnysarna tycker jag.

Efter invigningen var jag med och släppte in Lady från betet, och sedan åkte jag hem och glodde på OTH hela kvällen. Jag var nämligen helt slut.


Fiskarnas tillfälliga hem under tiden jag gjorde rent akvariet.


När vi var i stugen gick jag en lite promenad med Tea till Göta Kanal

Idag har jag gjort lite smått och gott. Jag började dagen med OTH, och sedan gjorde jag en stor rengöring i mitt akvarie. Ni vet, ta ur alla fiskarna och sedan göra rent allt från grunden. Superfint blev det, så nu känns det toppen (det är alltid lite segt innan man får tummen ur röven och börjar).

Därefter blev det en tripp till stan med syster där jag köpte kläder inför min kusin Simon's student (kläderna får ni se vid senare tillfälle), och sedan gick vi till mammas stuga där vi firade mors dag. Trots regnigt väder hade vi det riktigt trevligt, så det var mysigt.

Nu ska jag titta på ännu ett OTH-avsnitt, och sedan ska jag sova. Jag jobbar kväll imorgon, men jag ska till stallet under morgonen och hoppa lite med Lady innan jag början. Så jag kan inte sova hela förmiddagen, även om det låter väldigt lockande.
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

Vad tycks?! Är det något jag ska tänka på?

 

God kväll!
Jösses vilken underbar dag jag har haft. Först jobbade jag (06:40 till 15:30 + ca en timme till lite utstrött), och sedan red jag Lady. Igår blev det ju som sagt en uteritt, så idag skulle hon få jobba lite mer. Det blev faktiskt hoppning istället för dressyr, och det gick GRYMT bra. Ingen vägran, ingen travhoppning (jag brukar börja med det eftersom hon alltid har varit mer säker i traven (nu är det dock helt okej att hoppa i galopp från början, skönt)), och ny höjd. Vi hoppade 70cm faktiskt, vilket jag inte har gjort med henne på länge. Det högsta jag har hoppat på henne är runt 80cm, och det känns som att det kommer bli högre snart. Jag hade lätt kunnat höja mer idag eftersom hon hoppade utan problem, men jag ville inte utmana ödet. Dessutom var jag nervös, så jag hade nog inte pallat mer, haha.

 

Imorgon ska jag till stallet igen, för då ska vi inviga det nya ridhuset. Jag får se om jag filmar lite från själva invigningen, och då dyker det nog upp här. Tills dess får ni ha det kanonbra, för det ska jag.
E

 

Ps. Jag har anmält Lady och mig till våran första hopptävling. Den är på torsdag, vilket ska bli jättekul. Fast vi ska inte hoppa mer än 50cm + 50cm, men ändå.. Kul ska det bli!


Fredaaag. Gud vad härligt! Just nu äter vi...

Fredaaag. Gud vad härligt! Just nu äter vi frukost på jobbet, och snart ska vi börja med alla stallsysslor. Vädret är jättedåligt, så idag är jag inte särskilt pigg på att jobba, men det är bara att bita ihop. Efter jobbet ska jag rida Lady också, och då blir det nog dressyr. Igår blev der uteritt, så idag får hon jobba lite. Men nu ska jag jobba, så jag måste kila. E


Dagens ridpass - hoppträning


Molly och jag på hopptävling, 23 november 2008

God kväll!
Idag har jag varit sjukt seg, och som tur var var det inte så mycket på jobbet idag. Det var en del att göra på morgonen/förmiddagen, men sedan blev det lite lugnare. Skönt! Jag fick därför vilat en del idag, vilket innebär att jag inte har haft riktigt lika ont i foten, och det är grymt skönt.

Nästar direkt efter jobbet var det dags för hoppträning, och jag hade Molly som vanligt. Idag fick vi rida fram helt självständigt innan vi började hoppa (i vanliga fall brukar vi jobba gemensamt ett litet tag efter framridningen), och sedan började vi hoppa. Idag blev det banhoppning, vilket var jättekul. Hindrerna var 90cm-1m, och det gick rätt bra. Första gången gick dock Molly i undertempo, så där blev det lite ryckigt, men andra rundan gick mycket bättre. Jag fick rida för kung och fosterland dock, så jag var helt slut när jag hade hoppat sista gången, haha. Men men, det är bra träning.

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag jobbar kväll imorgon, men jag ska till stallet och rida Lady innan jag börjar, så det blir ingen jättelång sovmorgon.
E

Min dag i punktform

Först vill jag bara börja med att säga FY I HEEEELVETEEEE vad min högerfot dödar mig just nu. Det gör så jävla ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det sjuka är att jag har vilat foten (alltså slappnat av) i 1½ timme nu, och det brukar släppa betydligt snabbare än så. Fan då!


Say hello to Lady's mage, hehe. Idag blev det ingen ridning, och det är bra, för då hade mina fötter gjort ännu mer ont, haha.

Idag har det varit stört mycket att göra på jobbet, och såhär har dagens "schema" sett ut:
  • Kl 06:38 - anländer till jobbet, ger alla hästar mat och släpper ut dem.
  • Kl 08:30 - fodringen och utsläppet är klart, så nu är det dags för personalen att äta frukost.
  • Kl 08:50 - börjar med alla stallsysslor (mocka, lägga in ny torv, lägga in mat i alla boxar/spiltor, byta/fylla på nytt vatten till alla hästar, sopa stallgångarna, väga upp nytt morgon- och kvällshö till ponnysarna och hästarna, sopa lite till, m.m)
  • Kl 13:00 - alla stallsysslor är klara (utan paus!), så nu tar jag lunchrast.
  • 13:25 - börjar mocka Aroms och Ladys boxar, och fixar med deras mat + vatten.
  • Kl 14:45 - klar med Arom och Lady, hjälper till att ta in massa hästar.
  • Kl 15:15 - allt är klart, och jag kan sluta. Dock går nästa buss 15:46, så jag får vänta en halvtimme till innan jag kan åka hem.

En fullspäckad dag med andra ord. Det får jag sota för nu, för det är därför mina fötter gör så ont. Smart Emma, smart...
E

God kväll! Jag orkar inte blogga när jag k...

God kväll! Jag orkar inte blogga när jag kommer hem, så jag mobilbloggar nu istället. Idag har jag ju jobbat kväll som vanligt, och idag fick jag hålla en liten egen lektion för två ponnygrupper. Det var inget avancerat alls, utan vi tränade lite i en hage bara, men det var jättekul ändå. De är så söta de små ponnysarna. Direkt efter jag slutade så var jag med på en hoppträning med Lady, och det gick jättebra. Hon var sjukt pigg dock, men hon skuttade jättefint. Det blev myyycket galopparbete, så hon blev redigt svettig. Men det är bra, för hon behöver träna bort sin mage, hehe. Men men, nu ska jag sluta skriva. Jag satte mig nämligen precis på bussen, och jag blir så illamående om jag fortsätter greja med mobilen då. Sov så gott! E


Gott och blandat

Min uppdatering är verkligen urusel just nu, men jag har typ noll inspriation till att blogga. Det blir så himla mycket hästbabbel om jag bara ska skriva och alla ridpass hela tiden, och jag vill ändå ha en blandad blogg med lite smått och gott med saker jag gillar. Detta blir därför ett litet blandat inlägg, just so you know.

I fredags var jag så sjukt less när jag kom hem från jobbet, så jag kände inte för att blogga. Ridpasset på Lady gick skiiiiitdåligt, och var nog en av de värsta jag har haft, haha. Jag hade planerat att hoppa (vilket jag var jätteladdad inför), men Lady var helt jävla störd inne i lilla paddocken, så det gick inte att rida med henne där. Jag vet i tusan vad som tar åt henne alltså, men hon blir alltid jättestressad varje gång vi rider i den. Synd!

Jag gav upp hopptankarna och red in i stora paddocken istället, och där gick det bättre. Dock var jag redan så trött, hade sjukt ont i fötterna och var galet frustrerad, så jag fick inget vidare känsla där heller. Så ja, inte mitt bästa ridpass helt enkelt.



Igår spenderade jag hela dagen med att titta på One Tree Hill. Jag håller ju på att titta igenom några säsonger, och nu är jag i början av fjärde säsongen. Mysigt! Förutom OTH tittade jag på Justin Bieber's: Never say Never, och den var riktigt, riktigt bra. Det roliga med han är jag var helt galen i hans youtube-uppdateringar långt innan han blev känd. Jag tyckte att han var så sjukt duktig, så jag blev helt fast. Nu är han världskänd, vilket är grymt, för den killen har verkligen talang!



Idag har jag varit hemma hela dagen också (jag är fortfarande förkyld, så jag har lovat mig själv att stanna hemma hela helgen och ta det lugnt), och det har självklart blivit några avsnitt av OTH. Nyss såg jag även I am number four, som var helt okej. Lite smått vag i sin story kanske, men om det kommer en uppföljare så tror jag att den kan bli grym! Spännande, spännande!

Men nu ska jag fortsätta med mig slapparhelg. Om några timmar ska jag dock hem till bror och Isabell, vilket ska bli skönt. Jag har ju inte lämnat hemmet sen i fredags. Galet!
E

Dagens ridpass - dressyr


Lady och jag, 19 april 2011

Jösses vad fin Lady var idag. Hon var helt klockren verkligen, och otroligt lösgjord i alla gångarter. Galoppen, som jag hade problem med i måndags, gick svinbra idag, så det var riktigt roligt. Jag red en hel del i den gångarten idag, så hon fick sig ett rejält konditionspass. Dock har hon redan grym kondition, så hon flåsade nästan inget alls (lite i slutet bara). Men ja, det var ett otroligt roligt ridpass. Hoppas jag får samma känsla imorgon.

Nu ska jag strax ta och gå och lägga mig. Jag ska upp kl 05:20 imorgon och avsluta denna arbetsveckan. Idag jobbade jag kväll (vilket var jätteroligt, och idag har jag även lärt mig att avmaska hästar - spännande!), men imorgon blir det ett dagspass. Trevligt!

Sov så gott!
E

Dagens ridpass - hoppträning


Fina Molly (inte världens mest smickrande bild kanske, men strunt samma)

Idag mår jag betydligt mycket bättre än igår. Igår gick jag nämligen och la mig kl 19:40 (!), somnade kl 20:30 och vaknade kl 05:20. Jag fick en hel del välbehövlig sömn med andra ord. Idag har jag heller inte lika ont i foten, för jag har tvingat mig själv att ta lite småpauser idag, och att inte köra "fullt ös medvetslös" från 7 till 16.Det visade sig vara bra för mina fötter, för ikväll gör det faktiskt inte särskilt ont, och då har jag ändå varit och hopptränat.

På tal om hoppträning, så gick dagens pass riktigt bra. Hon är lite klurig i markarbetet fortfarande dock (hon kommer inte riktigt till eftergift), men hon gör det jag ber henne om, så jag är nöjd ändå. Hoppningen gick kanon. Vi hoppade en bana (jag orkar tyvärr inte rita upp den, men det var mycket relaterade avstånd), och det gick jättebra. Första rundan flöt på fint, men dock hade jag svårt med avståndsbedömningen. Andra rundan gick bättre, för där hittade jag både flytet och avståndspunkterna - härligt!

Nu är det bara fyra hoppträningar kvar innan sommaren, och sedan kommer jag inte fortsätta att rida i den gruppen. Jag har tillräckligt med jobb och hästar ändå, så jag klarar mig nog utan det.

Men nu ska jag kolla på One Tree Hill innan det är läggdags. Imorgon har jag sovmorgon, vilket ska bli sjuukt skönt.
E

Ibland orkar man bara inte, och idag är en sådan dag


Mina tankar i somras/höstas

Som sagt har jag haft mycket att göra det senaste, och när jag väl har varit ledig så har jag inte orkat att blogga. Egentligen är jag för trött för att blogga nu också, men när jag ändå har kommit hem innan kl 18 så kan jag ju passa på att blogga lite.

Igår började en ny jobbvecka, och jag var självklart i stallet. Jag jobbade kväll igår, så då passade jag på att rida Lady innan jag började. Hon fick ett dressyrpass i paddocken, och det gick både bra och dåligt. I skritten och traven var hon jättefin, men i galoppen var det totalt kaos. Hon var spänd, energisk och ville inte alls lyssna på mig. Jag jobbade en del i den gångarten, och i slutet gick det mycket bättre. Härligt!

Idag, däremot, blev det ingen ridning för mig. Jag har alldeles för ont i foten, så jag var tvungen att skippa det. Som tur var kunde Tina rida Lady istället, så det var ju super!

Idag har allt blivit lite för mycket för mig. Kraven, alla ansvar och allt jobb svämmade över - så idag brast det. Att fötterna dessutom gör pissont, gör inte situationen bättre. Jag är så frustrerad på mina fötter för tillfället, för de vill ju aldrig bli bättre. Varenda litet steg gör ont, att springa kan jag inte ens tänka på att göra, för det kan jag inte, jag går så himla mycket långsammare än alla andra, folk glor - ja, listan kan skrivas lång.

Jag är bara så trött på allt, och på den ständiga smärtan, så ikväll trollar jag bort den genom att hoppa på kryckor. Smärtan minskas ett tag, men inte det andra. Men det är väl bara att bita ihop, antar jag.
E

Hej och förlåt för min värdelösa uppdateri...

Hej och förlåt för min värdelösa uppdatering. Jag är så himla trött bara, så jag har inte orkat. Jag är iallafall på jobbet nu, och strax ska jag sätta fart med att arbeta vidare, för det är nämligen fullt upp här. Jag slutat vid halv fyra, och då ska jag hem och vila, så att jag är pigg imorgon. Då står nämligen jobb + hoppträning på schemat. Men men, nu måste jag kila. Jag ska försöka hitta på något intressant att blogga om när jag kommer hem, men ha det bra tills dess! E


Mina senaste ridpass

Onsdag - hoppträning på Molly

Jag skrev ju aldrig vad vi gjorde på hoppträningen, men vi hoppade i allafall en fyrkombination med två galoppsprång mellan hindrerna, och sedan vände vi tillbaka och hoppade ett räcke på en volt. Det gick suuuuperbra med Molly, och nu har jag även hittat lite mer knappar i markarbetet. Jag har inte hittat rätt än dock, men det tar sig nog snart tror jag. Mysig häst!

Torsdag (ridpass nr 1) - markarbete på Lady


Övningen på foto och i ritning

Igår blev det lite markarbete för omväxlings skull (det borde jag göra oftare, för det är supernyttigt och dessutom jätteroligt), och det gick sjukt bra. Jag gjorde övningen som ni ser ovan, och mina förväntningar var låga eftersom jag inte trodde att det skulle gå att sakta av till trav efter att ha skuttat över det lilla räcket, men det gick faktiskt riktigt bra. Första gången var hon lite för het dock, men de andra gångerna funkade det bra. Jag varierade mellan att galoppera över bommen, och att hoppa krysset (ibland tog jag krysset i trav också). När jag hade hoppat krysset svängde jag till höger (om man tänker att man är i pilarnas riktning), och så red jag igenom linjen åt andra håller.

Det var en riktigt rolig övning, så den rekommenderar jag verkligen. Här fick man även bekräftat om man hade hästen mellan hand och skänkel, eftersom den ibland skulle snabbt fatta galopp, och även snabbt bryta av till trav. Så ja, riktigt nyttig övning.

Torsdag (ridpass nr 2) - uteritt på Nico
Under kvällen när jag jobbade så undrade en ridlärare om jag ville rida en ny lektionsponny, och det ville jag ju såklart. En storhästgrupp skulle ut och rida, så då följde jag med dem. Nico var gaaaalet pigg (jag trodde jag skulle flyga av vid flera tillfällen (vilket jag dock inte gjorde)), och han gillade verkligen inte att gå långt bak i ledet. Därför fick jag rida förbi några hästar, och då lugnade han ner sig lite. Vi travade en hel del, skrittade lite, men galopperade inget. Jag kan tänka mig att han är otroligt mysig att rida på ridbana eftersom han gick riktigt fint när han slappnade av lite, men däremot vet jag inte riktigt om han passar så bra som ridskoleponny. Jag tror att han kan vara lite för känslig, men det får nog tiden utvisa. Han kanske lugnar ner sig ett tag, vilket jag hoppas, för han var jätterolig att rida.

Jag tror att han är en liten D-ponny (dock en ganska robost sådan), men det är en vild gissning, för jag vet inte hur hög han är.

Idag
Idag skulle jag egentligen ha ridit Lady igen, men jag mådde piss efter jobbet, så jag kände att det var bäst att vila istället. Jag måste (!) vila foten, och sen är jag ju förkyld, så ja, vila var nog bäst. Dock är lite smått ridsugen nu, så jag kanske borde ha ridit ändå. Haha, jaja nu är det för sent.

Nu
Ska jag fortsätta med fredagsmys. Det är Mollie (min kanin), jag och massa godis. Låter väl trevligt?!
Ha en bra kväll allesammans.
E

Har häcken full

Igår var jag helt jävla slutkörd, så jag orkade verkligen inte blogga. Först jobbade jag från kl 7 till 16 (och hade häcken full hela tiden), sedan hem en snabbis innan jag åkte på hoppträning. Sedan kom jag hem ca kl 19:45, och då blev det en snabb dusch innan jag började laga min mat som jag ska ha på jobbet idag och imorgon. Kl 20:30 låg jag i sängen, och då blev det kvällsmat samtidigt som jag tittade på senaste avsnittet av One Tree Hill, och därefter däckade jag. Trött tjej!

Idag skulle jag egentligen ha varit på sjukgymnastiken kl 9, men jag gick upp och bokade om tiden till nästa torsdag istället, för jag måste vila. Dels för att jag är vrålförkyld (ja, självklart har jag fått en förkylning), och dels för att jag måste låta fötterna vila. Dock ska jag snart till stallet för att hinna rida Lady innan jag börjar jobba kl 12:30, och det påminde mig om att jag måste kila nu.

Hoppas ni har det bra, och förlåt för detta virriga inlägg (jag hinner inte läsa igenom och fixa till det)
E

Lika lång som tre


Vädret har ju varit grymt idag!

Det känns som att den här dagen har varit lika lång som tre dagar, och ändå har jag haft en del att göra (annars brukar ju tiden gå långsamt när man har tråkigt/lite att göra). Det blev ju ingen ridning idag, men som vanligt har det varit mycket jobb med hästar och stall. När vi hade fått gjort de mesta av sakerna på våran "att göra-lista" så tog jag ut Lady ur boxen, och så fick hon käka massa gräs ett bra tag. Gott! Efter det var det ridlektioner tills kl 20:00, och sedan slutade jag kl 20:30.

Nu ska jag strax gå och lägga mig, för imorgon ska jag upp tidigt för att jobba. Sedan på eftermiddagen ska jag hoppträna, som vanligt, så imorgon blir en fullspäckad dag.
E

Godmorgon


En trött liten dam igår kväll

Hoppas ni har sovit gott. Jag själv har sovit rätt dåligt, typ som att jag inte har varit trött. Konstigt, för det har jag ju.. Jaja, iallafall. Om typ en timme ska jag vara på tandregleringen och fixa med tandställningen. Hoppas det går snabbt, för direkt efter ska jag till stallet för att börja jobba kvällspasset. Kommer jag dit extra tidigt så ska jag mocka och sånt för Lady innan jag börjar, för det är alltid skönt att ha det gjort, så slipper man tänka på det sen.

Men nu ska jag ta och klä på mig, och sedan ska jag faktiskt röja undan lite här.
Vi hörs!
E

Dagens ridpass - hoppning


Lady och jag idag

Idag åkte jag till stallet lite tidigare för att hinna rida innan jag började jobba (mocka och sånt kan jag göra under en rast, eller när det är lite att göra). Det blev ett hoppass i paddocken, vilket var riktigt roligt. Dock glömde jag att byta till ridbootsen, så jag red i vanliga kängor, haha.

Jag skuttade iallafall över en oxer på ca 35cm några gånger i båda varven, och sedan höjde jag till 65cm. Jag trodde att Damen skulle tveka lite, men det gjorde hon inte. Hon har blivit riktigt säker i hoppningen tycker jag (iallafall på de höjderna jag hoppar nu), så jag ska nog ta och höja lite mer nästa gång jag hoppar. Jag hade kunnat höja idag, men skorna jag red i hade så dåligt grepp, så jag skippade det.

Nu ska jag inte rida Lady förrän på torsdag, men dock ska jag mocka och sånt så att Tina bara kan komma ut och rida. Hon jobbar galet mycket nu, så jag tänkte vara snäll och underlätta lite för henne.

Men men, nu ska jag slappa. Jag jobbar kväll imorgon också, så jag behöver inte gå och lägga mig übertidigt ikväll. Skönt!
E

Dagens ridpass - hoppning på Arom (film)


Idag ringde Frida och undrade om jag ville ha Arom idag, och jag tackade inte nej. Hoppning stod på schemat, och det är ju min favorit, hehe. Det gick jättebra iallafall, för han hoppade superfint. Dock vägrade han några gånger när vi kom fel på hindret, men annars gick det kanon. Vi hoppade 95cm som högst, och det gick finfint.

Nu ska jag iväg och äta kinamat med Vickan.
E


Fina Lady var söt och låg och vilade i sin box.

T R Ö T T



Jag är helt slutkörd. Det var fullt upp i stallet idag, så det blev i princip ingen rast för min del. När arbetsdagen var över blev det en lång uteritt med Frida, och det var riktigt härligt. Jag hade seriöst inte orkat att rida ett pass i ridhuset, och det verkade inte Lady sugen på heller.

När jag sedan skulle åka hem från stallet missade jag självklart bussen, så jag fick ju vänta på nästa. Så idag har jag varit i stallet i 11 timmar. Hästnörd, eller vad?! Höhö!

Men nu ska jag gå och lägga mig (ja, redan). Imorgon är jag ledig, och då ska umgås med tv:n, och ska jag träffa en kompis på kvällen.
E

En liten sammanfattning om dagen + dagens ridpass


Här här vi lille fille, till höger - otroligt fin ponny.

Idag

Kl 08:50 - sjukgymnastik
Kl 09:30 - klippning
Kl 11:10 - anländer till stallet där jag rider Lady
Kl 12:30 - börjar jobba
Kl 20:30 - slutar och tar bussen hem
Kl 21:00 - hemma

Det där var min dag, och förövrigt är jag riktigt nöjd med min klippning. Min frisör tog bort 10cm på längden, och det är riktigt skönt. Nu slipper jag ha håret i ansiktet hela tiden.

Dagens ridpass på Lady var riktigt dåligt. Hon var så galet jävla pigg, och ville inte slappna av för fem öre. Så efter 30 minuter gav jag upp, och då släppte jag henne i paddocken så att hon fick springa av sig istället. Jag får ta ett längre pass på henne imorgon istället, för då är hon nog inte lika pigg.

Kvällspasset på jobbet var riktigt roligt. Det var fullt upp i princip hela tiden, så det har inte blivit mycket vila. Idag var jag med och hjälpte till med ponnylektionerna, och det var jättemysigt. Sista gruppen skulle rida ut, och då fick jag följa med på en liten ponny som heter Fille. 144cm i mankhöjd var han, lille plutten, haha.

Jag kom ju nyss hem, så nu ska jag ta och sova. Jag ska upp kl 05:30 imorgon, och jag behöver några timmars sömn för att orka morgondagen.
E

Dagens ridpass - hoppträning

Molly och jag på en av alla våra hopptävlingar


God kväll!
Idag har jag haft fullt upp. Jag lämnade hemmet kl 6 för jobb (eller ja, praktik.. men sak samma), kom hem kl 16:20, lämnade hemme igen kl 16:50 eftersom jag hade hoppträning, och kom hem kl 19:40. Egentligen borde jag vara helt slutkörd nu, men det är jag faktiskt inte. Jag är trött, men inte mer än vad man brukar vara på kvällen. Skönt!

Hoppträning gick iallafall super. Jag hade fina Molly, och så var så sjukt kul. Jag har inte haft henne på lektion på år och dar (bokstavligt talat), så det var himla mysigt att ha henne igen. Hon är lite svår att förstå sig på i början dock, men jag tror att jag hittade lite knappar iallafall. Hoppningen (vi hoppade en bana på 6 hinder med en kombination) gick kanonbra, så det var jävligt kul. Hoppas jag får henne nästa vecka igen, för jag gillar henne massor!

Nu ska jag titta på One Tree Hill en stund, och sedan blir det nog sängen. Imorgon står sjukgymnastik, klippning och jobb på schemat, + att jag ska ha Lady. Busy busy!
E

Ps. Jag vet att jag är dålig på att svara på kommentarer, men jag ska ta tag i det så fort jag får tid.

Första dagen på praktiken avklarad


Bjuder på en bild på mig och Lady (eftersom hon står på ridskolan där jag praktiserar)

Nu är min första dag på praktiken avklarad. Det gick riktigt bra, så det känns väldigt skönt. Idag jobbade jag ju under dagen (kl 7-16), så det har blivit mest stallsysslor i form av mockning, sopning, väga upp hö, kratta stallplanen, byta vatten hos hästarna, och lite sådant. På torsdag jobbar jag kvällen (12:30-20:30), så då ska jag vara med på lektioner och sånt. Det blir spännande!

När jag kom hem var jag ute på en promenad med Tea, och sedan var jag hundvakt i några timmar. Under de timmarna har jag mest vilat, haft fötterna i högläge, och försökt få bort smärtan i högerfoten. Jag var tvungen att linda foten och hoppa runt på kryckor här ett tag, men det har blivit lite bättre nu iallafall. Jag får inte glömma att vila under dagen, annars är min fot död på eftermiddagen/kvällen.

Men men, nu ska jag titta på lite One Tree Hill, och sedan ska jag sova.
E

Dagens ridpass - dressyr och hoppning Arom och Lady (film)

 

Strax innan jag gav mig av till arbetsförmedlingen (där det förövrigt gick jättebra) ringde Frida och frågade om jag ville ta Arom idag. Jag hade inga planer för eftermiddagen/kvällen, så jag kunde ju lika gärna åka till stallet. Sagt, och gjort!

 

Arom fick sig ett litet blandat pass idag. Först red jag dressyr ett tag, och det gick riktigt bra. I högervarvet var han hur mjuk och fin som helst, men i vänster var han dock stel som en pinne. Det blev lite bättre i slutet dock, så det är ju skönt iallafall.

 

När jag hade ridit dressyr ett tag så bestämde jag mig för att hoppa ett litet sockerbitshinder som fanns i paddocken. Det gick jättebra, och jag riktigt kände hur han sög tag i hindret - kul! Jag hoppade hindret några gånger, och sedan skrittade jag av honom. Fin häst!

 

 




Lady och jag 21 april 2011 - här överhoppar hon sig också en hel del.

 

Sedan red jag även Lady, för Tina undrade om jag ville rida henne också, och det ville jag, hehe. Hon fick hoppa lite idag, och det gick jääääättebra. Jag hoppade runt 60cm som högst, och det tyckte Lady var skitroligt. Dock överhoppade hon sig en hel del, men det brukar hon ju i och för sig göra. Hindrerna var lite tittiga också, så det kan ju också vara en orsak.

 

I början hoppade jag bara över några räcken, sedan hoppade jag en kombination med två galoppsprång, och sedan en linje med tre galoppsprång emellan - allt gick som sagt grymt bra, så jag är nöjd.

 

Nu blir det ingen ridning förrän på onsdag. Dock ska jag till stallet ändå, för imorgon börjar min praktik på Brätte Ridskola (där både Lady och Arom står). Det ska bli jätteroligt, men jag kommer nog vara redigt trött ett bra tag framöver, så jag får se hur mycket jag orkar blogga.

 

Men men, vi hörs imorgon iallafall.

Godnatt!
E


Goda nyheter


Bilder tagna sommaren/hösten 2010

God dag!
Kl 9 var jag på plats på sjukhuset hos Dr. Möller och fick mina fötter undersökta. Han tyckte att de hade blivit mycket bättre, så det var skönt att höra. Dock visste jag redan att det hade blivit bättre, men jag var inte säker på om det var tillräckligt bra, men det var det. Min högerfot är fortfarande väldigt stel, och han vet inte riktigt om den kommer bli bättre. Det kan ta upp till några år innan man vet säkert, så det är bara att vänta.

Nu gäller det bara att hålla tummarna så att jag inte får ännu en komplikation. Det värsta som kan hända är att språngbenet får för lite syre, och då blir benet dåligt, och då måste man steloperera foten. Men min läkare sa att det inte var så stor risk längre, eftersom det är ett tag sen jag skadade mig. Så ja, det var goda nyheter jag hade idag.

Nu ska jag snart iväg på möte på arbetsförmedlingen, för jag ska kolla upp om jag kan få några pengar när jag praktiserar.
E

En tredje pacering


Slår två flugor i en smäll genom att para ihop allt texten med bilden. Fotot är taget på en tävling förra höstem när jag satt i rullstol.

Det blev ytterligare en 3:e placering för pappa idag på Kinnekulle, och det är han nog hyfsat nöjd med. Han hade velat komma 2:a, men att iallafall hamna på pallen är bra nog.

Imorgon ska jag gå upp strax efter kl 6 eftersom jag ska på återbesök på Mölndal's sjukhus. Min doktor ska undersöka om foten har blivit bättre efter senaste operationen. Hoppas!!
Sov så gott!
E