4 underbara ridpass


Nico och jag, 24 augusti 2011

Jag har varit så förbaskat trött i veckan, så jag har inte orkat blogga. Nu tänkte jag dock ta mig i kragen och skriva om de senaste ridpassen.

I onsdags eftermiddag blev det ett dressyrpass på Nico, och det gick bra. Det tog väldigt lång tid innan han slappnade av dock, men när han väl koncentrerade sig gick han suuperfint. Jag jobbade med mycket sidförande och ställa ut/in, och det gick ganska bra. Han är hur jävla stel som helst i sin högra sida, så det är verkligen jättesvårt att ställa honom åt det hållet. I slutet när han hade mjukats upp lite bättre gick det dock bättre, så det var skönt.



I onsdags kväll hopptränade jag ju Lady, och det gick som sagt sjuuuukt bra. Vi gjorde övningen ovan, och det var svinroligt. Först galopperade vi över diagonalen och då låg det bara två bommar på marken, så skulle vi öka och minska galoppen mellan. Det gick jättebra, och hon kunde samla sig mer än vad jag trodde. Sedan byggde hon upp dem till hinder istället, så fick vi göra samma sak. Jag körde dock på 6 jämna galoppsprång, för jag ville inte bråka så mycket med henne i och med att hon inte är särskilt säker i hoppningen än.

Därefter hoppade vi hela bana, och sist hoppade vi bara sista linjen med 7 galoppsprång. Som sagt gick det hur bra som helst, och Lady var så himla pigg och glad, och hoppade allt som dök upp framför oss.

I slutet hoppade vi 70cm, och det är jag riktigt nöjd över. Att det dessutom gick lätt som en plätt gör det hela ännu roligare, så jag är faktiskt riktigt stolt över lilla Lady.


Jag longerar Lady med halsförlängare, 20 oktober 2011

Igår körde jag lite trim i ridhuset, och jag hade halsförlängaren till hjälp. Det gick jättebra faktiskt, så det var jättekul. Jag jobbade mycket med lösgörande övningar, och att helt enkelt få henne att acceptera att man har stöd i munnen. Hon var riktigt positiv till arbetet faktiskt, men dock kunde hon inte riktigt slappna av i galoppen. Iallafall så var det ett jätteroligt pass, så jag var riktigt taggad efter det dressyrpasset, och tur var väl det, för...



Lady och jag, 16 januari 2010

...idag blev det dressyrträning för Ladys och min del, för Cecilia Rahn såklart, och det gick huuur bra som helst. Under framridningen kunde Cecilia se att all longering har hjälpt, för hon är mycket trevligare i munnen nu. Dock använde vi oss av halsförlängaren ändå, för det är ju mening att jag ska lära mig saker också, och inte bara Lady. Jag vet ju redan hur jag ska träna henne, så idag fokuserade vi mycket på att skola mig.

Det blev mycket jobb med övergångar, tempoväxlingar och att ställa vänster idag. Anledningen till varför jag skulle ställa vänster var för att Lady skjuter ut sin bog åt vänster i varje varv, så då fick jag fokusera på att få in framdelen på henne, och det gick jättebra. Hon spårade jättefint, och den känslan är himla härlig alltså.

I galopparbetet blev det måååånga galoppfattningar, och Ladys fattningar var faktiskt jättefina. Ibland blev hon lite taggad och trog iväg lite, men för det mesta väntade hon jättefint på mig. Efter jag hade gjort typ 10 galoppfattningar fick jag galoppera i ungefär ett halv varv, och då fick jag en underbart rund och go galopp. En sådan fin galopp har jag aldrig fått på henne förr, så det var jätteroligt.

Dagens dressyrträning var ett av de roligaste ridpassen jag har ridit, någonsin, och det säger nog en hel del. Wihooo! Nu ska jag fortsätta att träna Lady med longering och halsförlängare, så kommer framstegen säkerligen försätta att synas. Dock blir det nog lite mer fokus på hoppningen nästa vecka, för på lördag blir det klubbhoppning - kul!

Nu ska jag maila min dressyrtränare, för alla som tränar för henne ska tydligen "skriva dagbok" efter varje ridpass, och sedan maila det till henne. Anledningen till det är för att vi ska analysera och tänka igen ridpassen, och det kommer i sin tur göra oss mer konsekventa, och då kommer vi utvecklas. Great!
E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback