Filmtips: drama

 

Shame

Som vanligt hade jag nästan ingen aning om vad den här filmen skulle handla om (förutom att det skulle handla om en sexmissbrukare), så det var med ett öppet sinne som jag startade filmen - och jag måste säga att älskade den. Svårt att förklara varför faktiskt, men den var bara så otroligt välgjord. Tanken bakom filmen är otroligt bra, och likaså budskapet. Osynliga sjukdomar är farliga.

 

Jag gillar hur de väver in mycket av de andra karraktärernas tankar och liv, och att den inte bara är inriktad på sexmissbruk. Jag älskar skådespelarna, och jag gillar hur de framför känslorna. Jag älskar slutet, samtidigt som jag hatar det. Vill inte säga för mycket, men det blir lite dubbelmoral här för mig. Gillar inte när saker avslutas ofärdiga, samtidigt som jag vill kunna spekulera själv - och här är det en blandning av allt. Otroligt svårt att förklara faktiskt, eller så är jag bara dålig på att skriva, haha.


Jag rekommenderar verkligen filmen iallafall. Jag tycker den var jättebra, och jag var fast redan från början.

Handling: Brandon, en medelålders man från New York City, är omsorgsfullt noggrann med att planera sitt privatliv - vilket gör det möjligt för honom att dölja sitt sexuella missbruk. När hans syster Sissy gör ett oanmält besök på obestämd vistelse går alla hans planeringar i kras, och han kommer allt närmre ett sammanbrott när han inte längre kan dölja sitt beroende.

Betyg: 4 av 5


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback