Framhoppning

Lady och jag på banan idag

 

När jag hoppar fram så brukar jag aldrig hoppa särskilt många språng. Om allt känns bra så tar jag sammanlagt 6-7 språng - lilla hindret två gånger, räcket två gånger, och oxern två gånger + eventuellt något extra språng på räcket eller oxern. Idag hoppade jag lilla hindret två gånger, räcket tre gånger (vi kom lite knasigt första gången), och oxern två gånger.

 

Hoppar jag en till klass, så brukar jag bara ta några språng, för att checka av lite. Idag hoppade jag räcket två gånger, och oxern en gång.

 

Jag förstår inte folk som bara matar på, och hoppar gång på gång på gång, utan att bli nöjda. Okej om man kommer fel på hindret, eller om hästen inte hoppar ordentligt, men annars tycker jag inte man behöver hoppa så mycket. Idag såg jag en lektionsryttare (i och för med en mamma som tjatade och bestämde), som hoppade oxern säkert 6-7 gånger. Problemet där var att ponnyn gick i undertempo, men då tycker jag det är bättre att galoppera igång på fyrkantspåret, och sedan komma på hindret. Inte börja galoppera tio meter innan hindret och sedan klaga på att det gick för långsamt - vad hade de förväntat sig?!

 

Nu är jag verkligen inget proffs, men jag förstår liksom inte grejen. Hur brukar ni göra när ni hoppar fram, och hur tänker ni?
E


Postat av: Bodypalace

Du skrev rätt men angav inte vilken produkt du vill vinna. Så du får gärna svara en gång till :)

2012-04-06 @ 21:31:48
URL: http://bodypalace.blogspot.com
Postat av: Emelie

Jag hoppar inte heller fram hur många språng som helst, jag vill spara på energin så mycket det går. Om hästen inte är välriden på framoppningen är det ändå försent att göra något åt saken, välriden ska den vara redan på hemmaplan =)



sv: Tack så mycket! :D Hon är väldigt trevlig faktiskt, lite vinglig emellanåt så hon kräver rätt mycket av mig. Vilket jag tycker är bra för min del. Men hon är lyhörd och känslig, och framför allt VILL göra rätt =)



Hon är inte lösgjord i början utav passen, det tar en stund innan hon är riktigt igenom och mjuk. Men jag hoppas hitta en sadel inom en snar framtid så jag kan rida henne bättre =)

2012-04-06 @ 21:56:16
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: sara

sv. Taaack <3

2012-04-06 @ 23:17:42
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: FIA

Jag brukar hoppa fram så lite som möjligt egentligen... Två gånger på lilla, 2-3 på räcket, 2 på oxern och sedan en gång till över räcket. Anledningen till räcket efter oxern är för att se till att hästen inte blvit för lång och flack efter att ha hoppat oxern. Det värsta med hopptävlingar (eller tävlingar överhuvudtaget) är de som tar förmycket plats och hoppar gång på gång, eller de som bara flänger omkring och inte kan reglerna som gäller för ridbanan...!



// FIA

www.fiaalbertsson.tk

2012-04-08 @ 15:23:55
URL: http://www.fiaalbertsson.tk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback