Gårdagens hoppträning på Lady

 
Jag måste säga att det gick sjukt bra på hoppträningen igår. Jag hade jättelätt att hitta avståndspunkterna, vilket gjorde det lättare för Lady. Dock sa Johanna (hopptränaren) till mig att inte hjälpa henne för mycket, utan nästan komma fel med flit, så att hon får lösa det själv. Så jag var kall, och lät hinderna komma till mig, så fick Lady lösa avstånden själv (hon kan vara lite ful och inte ställa upp och hoppa när avstånden inte blir helt 100, så vi övade på det). Hon var riktigt duktig faktiskt, och vissa språng kändes jättebra.
 
Vi började iallafall med den röda linjen, och där skulle vi bryta av till trav, och sedan fatta galopp emellan hinderna. I början lyssnade Damen lite dåligt, men efter att jag hade gjort halt emellan några gånger lyssnade hon jättebra för både gas och broms. När det flöt på bra så hoppade vi linjen utan avbrott, och det var såklart inga problem.
 
Efter det hoppade vi den gröna linjen. Där hade jag svårt för att få henne att landa i rätt galopp, men då fick jag bara fatta galopp på nytt, och så rullade vi på. Vi gjorde samma sak med den blå linjen, och där landade hon i rätt galopp varje gång, så där fick vi en fin rytm.
 
Vi avslutade med att rida den gula banan två gånger var, och jag är helnöjd. Första rundan kändes lite stressig dock, och jag red nog aningen för mycket. Så under andra rundan försökte jag att slappna av lite mer och minska tempot, och då kändes det mycket bättre. Lady skötte sig ypperligt, så jag är otroligt glad.
 
Vi hoppade bara minihinder igår, men det gjorde faktiskt ingenting. Nu gäller det bara att jag fortsätter att hoppa 90:språng själv, för hon måste som sagt ha mer såna språng i sig.
E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback