Städa hos fiskarna


Precis rengjort (lite bubblor kvar dock)

Jag fick ett ryck förut och gjorde en stor rengöring i akvariet (ni vet, ur med alla fiskar och skura rent allt från grund och botten). Jag hade egentligen planerat att göra det i söndags, men eftersom jag blev sjuk så blev det inget med det. Men idag har jag känt mig mycket bättre, så jag har haft lite överskottsenergi, och vad passar då bättre än att göra något nyttigt?! Jag passade även på att röja undan lite kläder under tiden vattenbubblorna försvann (det bildas ju alltid jättemånga bubblor när man byter ut allt vatten, och det tar lite tid innan de försvinner) - käckt!

Imorgon är jag hundvakt, och då ska jag försöka mig på en långpromenad med Tea. Jag passade henne i måndags också, men då blev det korta promenader, för jag var helt död, haha. Hoppas det går bra imorgon, för då kanske jag kan pallra mig iväg till stallet snart?! Vi får se.
E

Filmtips: drama



Restless
Jag har varit lite nyfiken på den här filmen ett tag, så häromdagen bestämde jag mig för att se den. Den var fin och djup, men faktiskt ganska seg emellanåt. Det hände inte särskilt mycket, och det kändes lite enformigt. Själva storyn var bra, men den hade nog blivit ännu bättre och de hade kryddat till allt lite. Nu kändes det mest som en äggmacka utan salt - smaklös. Det fattades liksom något. Fast det kan ju hända att hela grejen var att det inte skulle hända så mycket, men enligt mig blev det nästan lite tråkigt. Synd, för det var ändå en helt okej film, med en otroligt fin tanke bakom.

Handling: Historien om en cancersjuk tonårstjej som faller för en pojke som gillar att gå på begravningar.

Betyg: 2,5 av 5

What goes around comes around



Godmorgon!
Jag är fortfarande sjuk som en lite gris, så jag befinner mig hemma i sängen.

Det jag roar mig med nu när jag är sjuk är faktiskt en ny serie, för jag har börjat kolla på Revenge. Jag hade hört att den ska vara så himla bra, så igår började jag kolla lite smått. Var vääääldigt tveksam i början faktiskt, men bestämde mig ändå för att ge det något mer avsnitt. Efter avsnitt fyra var jag dock fast, så nu håller jag på att kolla på de avsnitt som har sänds i USA. Himla spännande serie faktiskt, även om den enligt mig är lite B-aktig, haha.

Meeeen, nu ska jag återgå till serien här. Ha en bra dag hörrni!
E

Godmorgon

Jag har redan varit vaken i två timmar, för jag kunde inte somna om när jag vaknade vid halv sju. Dock somnade jag kl 20 igår kväll, för jag mådde så himla dåligt. Jag har nämligen lyckats bli förkyld, igen. För någon vecka sen var jag ju snuvig som tusan, men hade ingen feber. Denna gång har jag lyckats få feber, ont i halsen, världens snuva, och en otroligt jobbig hals. Jag hostar hela tiden, och det gör så jävla ont. Att halsen är full av slem (gud vad fräscht!) gör det hela inte bättre, för ibland blir det svårt att andas, vilket är lite läskigt.

Det suger som fan att jag är sjuk, för jag hade planer på att åka till Göteborg Horse Show idag, men det fick jag ju hoppa över - så himla typiskt. På GHS förra året var jag nyopererad, så då kunde jag inte gå, och i år är jag sjuk - underbart! Men jag ska följa allt på webben istället, så det blir alltid något.

I fredags jobbade jag ju heldag i stallet, och det var då jag började bli sjuk. Jag var helt borta på eftermiddagen, så Lady fick faktiskt vila. Igår hade jag stalljouren hela dagen (som tur var slapp jag kvällsfodringen), så jag var svimfärdig när jag kom hem. Nu har jag inget jobb inplanerat förrän vecka 10, och om de vill ha in mig nu i veckan så får jag tacka nej. Iallafall om jag mår såhär.

Meeeen, nu ska jag äta lite glass och kolla när sändningarna börjar från GHS.
E

F r u k o s t t i p s



Är ni som jag, dåliga på att komma på en varierande frukost? Då har jag några tips till er.

Nyttiga frukostar:
  • Havregrynsgröt med till exempel knäckebröd, ägg och fruktsallad.
  • Fil/yoghurt med havrefras (alternativt någon annan nyttig flinga) med till exempel äggsmörgås och frukt/lite bär.
  • Smoothie med till exempel riskaka.
  • Några fiberrika smörgåsar med leverpastej/ost/skinka/prickekorv.
  • Omelett.

 

Lite mindre nyttig frukost:

  • Ljust bröd med mjukost och O'boy
  • Rostade mackor med marmelad och ost, eller varför inte ett tjockt lager jordnötssmör.
  • Om man är extra sugen på något onyttigt kan man göra fattiga riddare med socker och kanel.
  • Mjölk (eller yoghurt) med kalaspuffar (eller t.ex. frosties).
  • Pannkakor/våfflor med glass och sylt.
  • Risgrynsgröt med socker och kanel.
  • Nybakade scones.

 

Mina favoriter:

Just nu äter jag väldigt ofta a-fil med havrefras, och det blir också havregrynsgröt till frukost några dagar i veckan. Till det kan det bli några knäckermackor med prickekorv, ägg och frukt. Det är inte heller helt ovanligt att jag gör fattigare riddare (så sjukt gott), men det får ju inte bli fööör ofta, haha. Ljust bröd har jag för tillfället tröttnat på helt, men innan åt jag hönökaka nästan varje dag.

 

Favoritfrukterna är banan och apelsin, och jag dricker alltid mellanmjölk till frukosten. Är jag sugen på lite lyxigare bröd så bakar jag scones (ett ljust bröd jag definitivt inte har tröttnat på), vilket jag i och för sig inte har gjort på ett tag (så det kanske frukosten får bestå av till helgen?). Kaffe med mjölk och té brukar det också bli några gånger i veckan, vilket jag tycker är ett perfekt avslut på en god frukost.

 

Så ja, nu det sista har det väl blivit lite bättre med variationen. Innan åt jag nämligen så mycket havregrynsgröt att jag nästan kunde spy bara av tanken av det, men nu kan jag faktiskt äta det igen. Hoppas ni fick lite mer frukosttips nu, för det fick iallafall jag nu när jag gick igenom en del. Käckt!

E


Så. Himla. Trött.


Victoria - ridskolans minsta ponny, så himla söt!

Som tur är jobbade jag bara från kl 7 till 11 idag, så jag var hemma hyfsat tidigt. Det jobbigaste med att jobba den tiden är dock att det tyngsta jobbet blir gjort - mockning och stallfix. Det sliter lite på kroppen att mocka ca 12 boxar/spiltor, och att fixa allt det som hör till - speciellt när man gör det flera gånger i veckan. Det är såklart skönt när det väl är klart, för det ger ju bra träning, men ibland blir man helt slut.

Efter jobbet gick jag på promenad i solen. Det blev en lugn promenad på lite drygt en timme, så nu känns det ännu bättre. Jag hade aldrig orkat med en powerwalk idag, i synnerhet eftersom jag jobbar heldag imorgon (+ att jag har Lady och ska försöka (läs måste) orka rida), och har stalljour hela lördag (+ att jag då även ska rida dressyrlektion). Ibland förstår jag inte vart min energi kommer ifrån (kanske från min fantastiskt goda frukost, bestående av a-fil och havrefras - såååå gott!).

Under resten av dagen ska jag inte göra så mycket mer. Det blir film/serier, mat i mängder och bara vara. Himla skönt!
E

Dagens två ridpass - dressyr

Ååh, jag är så sjukt trött, och det suuuger att jag ska upp tidigt imorgon IGEN. Idag fick jag dock sovmorgon till halv nio, så det är rena rama lyxen. Sedan bar det av till tandregleringen och därefter stallet.

Lady fick sig ett dressyrpass idag (jag måste hoppa henne lite snart, för det har jag inte gjort på jättelänge), och hon var faktiskt riktigt trevlig. Pigg som tusan dock, så jag jobbade mycket med tempoväxlingar. Hon blev riktigt trevlig faktiskt, även om jag inte gjorde något särskilt avancerat. Galoppen är fortfarande väldigt svår, men jag tror det har och göra med att den fortfarande är såpass dålig. I galoppen red jag iallafall runt och försökte få henne att söka sig neråt. Ibland gick det fint, men mestadels sprang hon bara på med huvudet uppe i himlen, haha.


Stallchefen och Ghaston på framhoppning inför en 130-hoppning.

Idag frågade även stallchefen om jag ville rida hennes häst, och det ville jag ju såklart. Lite nervöst var det eftersom jag aldrig hade suttit på honom innan, och eftersom chefen åkte hem så kunde jag ju inte fråga henne om tips och sånt. Så jag gjorde helt enkelt bara iordning honom och gick till ridhuset. I början av passet när jag rider nya hästar rider jag som en jävla mes alltså. Jag vet inte varför, men jag vågar liksom inte ställa några krav. Efter ett tag när jag har fått känna på pollen brukar jag dock ta i lite mer, och det är ju skönt.

Ghaston heter iallafall hästen, han är född 2003, är ca 170-173cm i mankhöjd och fux. Rasen har jag inte superkoll på, men skulle gissa att han är Svenskt halvblod. Han är en hopphäst som har tävlat upp till 130cm, och planerna är att de ska hoppa lite 140cm också. Det var riktigt kul att få känna på honom faktiskt, och det var en enorm skillnad från Lady. För en gångs skull slapp man att balansera upp hästen också liksom, för Ghaston har ju en egen stabil balans, och dit har inte Lady kommit än.

Iallafall, jag lullade på utan några större krav, utan red bara igenom honom och letade knappar. Han var riktigt trevlig redan från början, och ville verkligen jobba rätt - väldigt välriden med andra ord. Även med honom blev det mycket tempoväxlingar, men även en del övergångar (där fick jag inte riktigt ihop honom ordentligt, så då tappade han ryggen i övergången (jag skulle nog behövt använda mer skänkel in i övergången så att han fick med sig bakbenen)). I galoppen var han suuuuuuuperfin, så där red jag runt i en rund och fin form. Jag passade även på att känna lite utan stigbyglar också, och det gick bra. Han var ganska lätt att sitta på, även om han hade ett ganska fint steg.

Så jaa, himla kul att få prova på honom faktiskt. Blev lite kär faktiskt, haha. Nä, men han var riktigt fin, så det var så himla kul att rida honom. Nu ska jag sluta babbla på här. Ni får ha en bra kväll!
E

Stressdag!


En dag på jobbet när jag longerade sötaste Jack!

Det känns som att jag har stressat sönder hela dagen idag. Eller inte sönder kanske, men det har blivit tajt med tiden ibland. Jag hade Lady idag, men det fanns inte en chans att jag skulle hinna rida, så det ver lite trist. Jag jobbade nämligen förmiddag, och sedan åkte jag hem en snabbis, för sedan åkte jag till stan och shoppade lite. Efter det blev det dusch (jag vet, äcklig som jag är gick runt och luktade häst innan, haha) + sminkning, och sen snabbt iväg och köra hem brors + flickväns bil som har varit på verkstad. Sen hem i några minuter, och sedan iväg på tjejmiddag för att fira en kompis som har fyllt år. Jag kom ganska nyss hem, så det har varit en ganska lång dag. Desstom har jag varit hundvakt hela dagen, fast det är inte så ansträngade, för lilla Tea är så mysig, hihi.

Imorgon har jag inte alls lika fullspäckat schema, och det ska bli asskönt. Dock insåg jag just att det säkerligen inte alls är intressant att veta vad jag ska hitta på, så jag skiter i att berätta det, haha. Istället ska jag nog ta och börja tänka på refrängen. Men förövrigt, det bästa med morgondagen - SOVMORGON!
E

Började veckan med lite jobb på ridskolan


Tea för någon vecka sen

God eftermiddag!
Jag har haft en jättelugn och skön helg, så imorse kände jag mig faktiskt ganska utvilad (jag gick och la mig mellan kl 21 och 22 hela förra veckan för att jag var så sjukt trött). I och för sig kunde jag inte somna igår, men jag var ändå ingen zombie när jag gick upp kl 05:45 imorse - toppen!

Idag har jag jobbat igen, och jag kom hem ganska nyss. Idag var det även stallfritis, och jag skulle tydligen hålla lektion för barnen, så jag slapp undan mockningen ett tag, hehe. Men alla barnen var jätteduktiga, så det var skönt.

Annars har det blivit mycket fix i stallet idag. Båda ridhuset skulle harvas, det skulle köras in mer hösilage på logen, fodret skulle fyllas på, och så vidare, och så vidare... Mycket att göra på en begrändad tid = svårt att hinna med allt. Dock är det alltid mycket att göra, så man har lärt sig att vara effektiv alltså. Men det är bra, för jag pallar verkligen inte när man drar benen efter sig.

Nu ska jag titta på senaste avsnittet av The Walking Dead och fortsätta mysa med Tea. Hon har varit med i stallet hela dagen, så hon är helt slut - sötan.
E

Filmtips: comedy, drama, romance




He's just not that into you
Den här filmen var faktiskt mycket bättre än väntat, så det var jättekul. Jag fastnade faktiskt redan från början, och det händer inte sådär jätteofta. Okej, nu var det ingen fenomenal film, men det var ett bra tidfördriv, och den hade ett bra budskap.

Handling: Ett antal tjejer som precis har varit på dejt går och väntar på att dejten ska ringa upp. I stället för att inse att han inte är så angelägen om att träffa dem igen, ger de honom ursäkter och förklarar att han är förvirrad och rädd för att binda sig. De börjar ljuga för sig själva, trots att det finns en mycket enklare förklaring: Han är helt enkelt inte intresserad av dem!

Betyg: 3,5 av 5

Planerna för morgondagen

...om jag inte måste hoppa in att jobba då alltså. Jag har ju trots allt jobbat fyra dagar denna veckan, och för mig, som vanligtvis brukar jobba två, är det en enorm skillnad. Fem dagar i rad och jag kommer vara heeelt slut isåfall, för det är jag redan nu, haha.

Iallafall, det inte blir jobb så ser morgondagen ut såhär:

  • Kl 06:00 - 07:00 (om jag vaknar av mig själv) - hämta Tea (så att vi får lite morgonsömn tillsammans, myyyys)
  • Ca kl 10:00 - frukost till The Vampire Diaries
  • Ca kl 12:00 - långpromenad med Tea
  • Ca kl 15:00 - röja undan och städa
  • OCH SEDAN BARA TA DET LUUUGNT RESTEN AV DAGEN!

Om det blir jobb kommer jag förmodligen jobba kl 7:00-15:30, och efter det kommer jag nog däcka i sängen i så fall. Idag (strax innan kl 14) fick jag förövrigt förfrågan om jag ville jobba till kl 20:30, men eftersom jag då redan hade jobbat i 7 timmar (och inte hade planerat för att jobba längre), så sa jag nej. Jag gillar inte att tacka nej till jobb, men om jag ska jobba ett 14:timmarspass så vill jag gärna veta det i förväg.

 

Meeeen, nu ska jag försöka se på skräckfilm utan att skita på mig av rädsla, och sedan ska jag sova.
E


Dagens ridpass - dressyr


Janowa, en gammal sköthäst, och jag 2009

Idag har jag jobbat förmiddag i stallet, och sedan blev det faktiskt dressyr på Lady. Jag hade inte ridit henne på ett tag (och tror inte hennes ägare har hunnit rida så mycket heller), så hon var ett krutpaket idag. Hon låg på massor i början, så jag jobbade igång henne en stund, och sedan fick hon galoppera av sig några varv. Efter det blev hon lite bättre, men hon var fortfarande aningens för ivrig. Därför blev det myyycket övergångar och tempoväxlingar.

Jag red sperpentiner i trav, och över medellinjen varierade jag mellan att göra halt/göra halt och rygga/bryta av till skritt. Sedan fortsatte jag i trav innan kvartslinjen, för jag vill hela tiden ha henne aktiverad. Hon blev lite lugnare, men var fortfarande piggelin. Så jag började i galopp på fyrkantspåret, och där var hon stel som en pinne. Efter ett tag kunde jag börja jobba henne lite där med, och när hon gick fint så avslutade jag.

Nu har jag varit hemma i drygt en timme, och om en stund ska jag iväg till en annan ridskola och kolla när min förra hoppgrupp tränar. Det ska bli skitkul, för jag har inte varit där sen juni 2011 - helt sjukt. Dock är jag lite orolig att jag kommer vara helt slut ikväll, för redan nu är jag pisstrött. Hade jag varit ledig imorgon hade det inte varit särskilt jobbigt, men nu ska jag jobba kl 7 - 14:15, och då vill man ju inte vara en zombie liksom. Får nog ta och köpa lite redbull sen, hihi..

Men nu ska jag ta det lite lugnt innan jag åker. Vi hörs!
E

From the mountain to the air


Lady i ridhuset idag

Dagen har faktiskt gått riktigt bra. Timmarna jag jobbade gick riktigt snabbt, dock var jag helt slut efter, så jag orkade faktiskt inte rida Lady. Men jag släppte henne i ridhuset och tränade frihetsdressyr ett tag. Det blev bland annat inkallning, och det gick superduperbra. Hon lyssnar jättefint och kommer varje gång jag ropar, så det är kul. Dessutom busade vi massor med varandra genom att jag studsade omkring, och då började hon också studsa och ha sig. Haha, hon var så sjukt söt.

Hundpassningen är redan avklarad (Tea var hyperenergisk och jag var jättetrött = ingen bra kombo, haha), och kladdkakan står i kylen. Nu ska jag spendera resten av kvällen med att ta det lugnt och ladda inför ytterligare två jobbdagar. Dock går jag bara från kl 7 till 11, men imorgon ska jag ta ett rejält pass på Lady (min hopptränare är sjuk, så det blir ingen hoppträning imorgon), så jag kommer nog inte hem förrän framåt eftermiddagen ändå.
E

Helgen som varit

Syster har gjort en liten video på husets insida

Helgen spenderades hemma hos pappa i nya huset, och det var riktigt mysigt. I lördags förmiddag red jag även en dressyrlektion på Ares, men den orkar jag inte skriva så mycket om. Vi jobbade mest bara med skänkelvikning i skritt på volt, och det gick ganska bra.

Idag har jag jobbat, och efter det gick jag på en nästan 2 timmars lång promenad. Och förutom två små extra ärenden har jag tagit det lugnt sen promenaden.

Imorgon blir det jobb på förmiddagen, och sedan ska jag rida Lady. Därefter ska jag hämta Tea, gå på promenad, och baka vit kladdkaka (mamma ska ha tjejkväll på onsdag, och har beställt efterrätt). Himla intressant va?!

Nu blir det tv/serier resten av kvällen, och sedan ska jag däcka i sängen och försöka få så mycket sömn som möjligt innan jag ska upp vid 6 imorgon (sovmorgon!).
E

Lite tankar såhär på kvällskvisten


En dag på sjukan - jag och rulle tog en tur i solen

Vet ni en helt sjuk ofattbar sak som jag saknar ibland?! - Jo, kvällarna på sjukhuset. När jag bröt fötterna låg ju jag på sjukhus i sammanlagt 3 veckor, och kvällarna var definitivt höjdpunkten (förutom när Berit (min 70:åriga rumskompis) och jag låg och tjötade halva dagarna, garvade åt de mest sjuka grejerna och kollade på skräckfilmer mitt i natten). Jag var så himla avslappnad då (eller ja, så avslappnad man kan vara med två betongklumpar på fötterna), för jag sov så himla bra på sjukhuset. Sängen var fantastisk för mina fötter (jag hade ju dem konstant i högläge, och det var ganska svårt att få till den bekvämligheten i min 120:säng här hemma), temperaturen var perfekt, och det var skönt att veta att det fanns hjälp att få.

Jag har fått intrycket att man sover dåligt på sjukhus, men det gjorde inte jag den gången. Himla skönt att jag iallafall kunde sova ordentligt. Maten var väl ingen höjdare direkt, och efter sjukhusvistelsen har jag ganska svårt för att äta pulvermos.
E

"Vill du ha potatis eller pulvermos?" "Potatis, för fan, INTE pulvermos!"

God eftermiddag! Imorse blev jag väckt kl ...

God eftermiddag! Imorse blev jag väckt kl 05:45 av att en från ridskolan ringde. Hon var sjuk och undrade om jag ville jobba, så det var bara att slänga sig upp, fixa iordning lite käk och springa till bussen. Just nu sitter jag på kontoret och har telefontiden, och om ca en timme slutar jag. Innan dess ska alla privathästar in, och sedan ska alla ponnysar sadlas. Det lär bli stressigt där på slutet, haha.. E


Filmtips: comedy, drama, romance



Something borrowed
Jag blev faktiskt aning besviken när jag såg den här filmen, för jag trodde att den skulle vara bättre. Den var fortfarande bra, men aningen lite för oseriös. Vissa saker stämde liksom inte överens, och det hade nog blivit bättre om de sakerna var som man trodde (vill inte spoila, så det blev nog lite lulligt för er). Iallafall, det var en okej film, bra tidsfördriv, men inget mer.

Handling: Vänskap testas och hemligheter kommer till ytan när Rachel faller för Dex, hennes bästa vän Darcys fästman.

Betyg: 2,5 av 5

Filmtips: drama, history, war



War horse
Efter att ha hört att den här filmen skulle vara jättebra hade jag höga förväntningar på den. Tyvärr levde den inte alls upp till dem, så jag blev riktigt besviken. Jag trodde att de skulle visa bandet mellan häst och människa mycket bättre, och hela filmen kändes lite vek. De hade nog behövt göra den 30minuter längre för att få med de små men viktiga detaljerna. Boken ska ju vara riktigt bra (jag har dock inte läst den), och det känns som att det var så mycket som skulle få plats i filmen att de inte fick med allt. Synd tycker jag! Trots detta tycker jag dock att det var en bra film, men definitivt inte lika bra som jag hade förväntat.

Handling: Albert lär känna och skapar ett starkt band med en häst, som sedan säljs som krigshäst då ett krig startar. Fullt beslutsam om att de ska återförenas går Albert frivilligt till tjänst för att försöka hitta sin häst. Alberts hoppfulla resa tar oss ur Englad, och runt i Europa, samtidigt som kriget rasar på.

Betyg: 3 av 5

Dagens ridpass - dressyr barbacka

Lady sträcker på benen i ridhuset, 1 mars 2011



Herrejävlar vad trött jag var imorse. I vanliga fall brukar jag alltid vakna någon gång under natten, och det gillar jag, för då vet man att man kan sova lite till. Det gjorde jag dock inte inatt, så det var värsta chocken när klockan ringde. Dock var det bara att pallra sig upp (efter lite snoozning -> missad frukost).

Allt i stallet gick iallafall smidigt (förutom lite förfrysning av fingrar och tår vid 8-tiden), och när jag hade jobbat klart tog jag hand om Lady. Det blev en noggrann mockning innan jag red ett pass i ridhuset. Det blev barbacka idag, och det gick helt okej. I början var hon piggelin så det räckte och blev över, men efter en bra stunds joggning gick det över. Idag funkade det inte särskilt bra med halvhalter, så jag red på i ett ganska friskt tempo (hela tiden med bakkärran under oss), och ställde in/ut och jobbade med fram- och bakdelsvändningar. I slutet gick hon superfint, hönan, så då avslutade jag.

Eftersom det var tomt i ridhuset passade jag på att släppa henne också. Först -> rullning, och sedan brallade hon. Jag behövde bara mana på henne lite i början, för sedan kom hon igång ordentligt, haha.

Nu ligger jag i sängen och tittar på lite serier. Känner mig lite halvkonstig i kroppen, så jag får nog ta det lite lugnt resten av kvällen tror jag, och det ska faktiskt bli skönt.
E

Filmtips: romance





The lost valentine
Den här filmen var übermysig, och definitivt sevärd. Jag tycker de fångade känslorna på ett otroligt fint sätt, man fängslades av handlingen, och skådespelarna gjorde ett bra jobb. Jag var lite tveksam först faktiskt, för jag var rädd att den skulle vara otroligt förutsägbar, men det var den inte, så jag är riktigt nöjd. Jag gillar att de förmedlar att äkta kärlek finns, och att man aldrig ska ge upp hoppet. Så himla fint!

Handling: När kriget skiljer älskare åt på sin bröllopsdag 14 feb år 1944 La Union Train Station, gör marinen, pilot Neil Thomas, ett löfte han inte är säker på att han kan hålla - att återvända till tågstationen fullt levande vid deras nästa jubileum. Trots att han aldrig återvände, håller hans fru, Caroline Thomas, sextio år senare, fortfarande sitt löfte genom att 14 februari varje år, vänta på tågstationen för att se om hennes saknade man kommer hem. En journalist skriver om händelsen, och vi får följa med i hoppet om att Caroline tillslut ska hitta sin Neil.

Betyg: 3,5 av 5

How much sleep do you need?


Tea låg och sov så tätt intill mig hon kunde förut

Jag kan seriöst sova hur länge som helst känns det som. Okej, nu går jag aldrig upp efter kl 10 (får typ panik om jag vaknar efter 9, haha), men jag lägger mig tidigt, och sover ändå länge. I vanliga fall somnar jag ca 23, och så vaknar jag vid 9-tiden; då har jag sovit i 10 timmar. Sjukt! Jag förstår inte varför jag är så trött.. Jag klagar inte dock, för jag älskar ju att sova, men jag tycker bara det är konstigt.

Imorgon ska jag upp übertidigt, och det ser jag verkligen inte fram emot. Klockan står på 05:30, och då måste jag försöka få i mig lite frukost (är väldigt dålig med det där) innan jag beger mig till stallet. Det är nämligen jobb på schemat, och efter det ska jag rida Lady. I vanliga fall har jag inga problem med att gå upp tidigt, det är bara det att det är så himla jobbigt att lämna sängen på mornarna. När jag väl har kommit upp brukar jag vara pigg som en nötkärna, och det är ju jätteskönt.

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag vill ha sagt med detta inlägg. Jag spekulerar väl bara lite grann i mina egna tankar antar jag. Istället för det ska jag nog ta och skriva lite filmrecensioner, som sedan kommer upp här på bloggen. Om de publiceras ikväll eller en annan dag, vet jag dock inte än.
E

Gårdagens två ridpass - hoppning och dressyr

 

Igår var det dags att rida lektion på lektionshäst igen, och jag hade Alicia. Hon är en ganska pigg häst, men hon har en ganska svag galopp, så man får understöjda henne en del där.

 

I slutet av passet hoppade vi banan ovan, och det gick väl sådär. I början hade jag för lite ben på henne, så då bröt hon av till trav, men de sista gångerna gick det bättre. Då fick vi ett bättre flyt, och hon hoppade hyfsat fint. Vi hoppade väl en 80cm eller så, så det var ju inga direkta höjder.

 

Efter hoppning red jag dressyr på Lady också, och det gick sådär. I början var hon för jävla jobbig, så jag fick hålla henne sysselsatt hela tiden för att hon ens skulle engagera sig en sekund, kändes det som. Det blev halvhalter, tempoväxlingar, övergångar, halter, ryggningar, och så vidare, och efter ett tag blev hon riktigt trevlig. Då är hon jätterolig att rida faktiskt, för det känns så enkelt. Dock tar det ju lite tid att komma dit, men det är det värt.

E


Lady blir rädd

 

Lady blev rädd en gång i lördags när jag ändrade hinderna. Hon springer nästan över mig, knäppisen, haha.

E


Would you call it to his face?


Gammal bild på mig (tror jag är 18 eller så)

Idag blir en väldigt lugn dag för min del, för jag ska se till att vara frisk tills imorgon (lycka till?). Dock kunde jag inte låta bli en promenad på 1½ timme innan frukost. Jag tittade nämligen ut och såg att det hade kommit massa snö, och dessutom sken solen. Jag som älskar vintern blev jätteglad, så att stanna inne hela dagen kom inte på fråga.

Just nu lyssnar jag på Elvis och har det allmänt gött. Om en stund ska jag nog leta upp någon intressant film, men då gäller det att hitta något bra. Tips tas gärna emot.

Ha en bra fredag hörrni!
E

Film på när jag sadlar Lady

Den nya videon

Sist jag la upp en video på youtube när jag sadlar och tränsar Lady så var det en del som kommenterade sina åsikter om det på youtube. Det var någon som kommenterade att jag inte visade min kärlek till hästen, och det tyckte inte jag var så konstigt i och med att hon var så himla otålig just då. Ett sånt beteende ska man ju inte uppmuntra, eller vad tycker ni? Sedan var den en annan som tyckte att jag inte borde tillåta henne att göra sådär, och det har hon rätt i. Dock var jag ju precis tillbaka efter min ridolycka, så jag vågade inte riktigt gå på henne där.

I lördags tog jag tillfälle i akt och passade på att filma när jag sadlade henne, så att alla kan få se hur hon egentligen är när man sadlar. Det är ytterst sällan hon är sådär otålig som hon var på den gamla videon, så denna videon visar hennes rätt jag. Hon är grinig lite då och då, men inget som går över styr.
E

Dagens ridpass - barbacka


En liten Lady för några dagar sen

God eftermiddag!
Det blev jobb för min del idag, så det var himla bra. Dock var jag jättetrött hela tiden eftersom jag har blivit förkyld, men eftersom jag bara jobbade 4 timmar så kunde jag härda ut.

Idag har jag velat fram och tillbaka om jag skulle rida Lady eller ej, men till slut bestämde jag mig för att ta ett litet ridpass. Att hon var på toppenhumör, från att jag tog in henne från hagen till att jag släppte ut henne igen, gjorde det hela mycket lättare, för då går det att mysa lite med henne också. Annars får man se upp ifall hon kanske skickar ut ett ben eller så, haha. Dock brukar jag märka väldigt fort vilket humör hon är på. Jag vet direkt när det till exempel är en väldigt dålig idé att gå bakom henne, så då undviker jag ju såklart det. Jag vet inte riktigt hur jag kan känna sånt dock, men det har kanske med energin att göra.

Det blev iallafall barbacka för våran del idag, och hon var faktiskt jättetrevlig. Har märkt att hon funkar riktigt bra när man gör mycket halvhalter och tempoväxlingar, så det jobbar jag mycket med just nu. Det blev även en hel del serpentiner, och så fort jag kände att hon inte var med mig så red jag in på en volt, och fortsatte på serpentinerna när det kändes bra igen. Det blev även en del skänkelvikningar.

När jag hade ridit klart släppte jag henne i ridhuset, och då tränade jag lite frihetsdressyr - hon skulle komma vid inkallning. Det funkade jättebra, så jag är nöjd!
E

Dagens ridpass - hoppträning


Lady och jag hoppar fram inför en hopptävling i november.
Foto: Fanni

Ååååh, finaste Lady!
♥ Hon var så himla himla duktig idag, och jag kan inte låta bli att bli stolt över henne. Ikväll hoppade hon 85cm utan att ens tveka, och jag är så otroligt nöjd. Älskade häst!

Övning vi gjorde har jag lagt till under, och den var jätterolig. I den röda linjen fick jag jobba mycket med att ha en ganska samlad galopp över galoppbommarna, och den galoppen skulle jag sedan försöka hålla till oxern - vilket var lite klurigt. Hon taggade till lite där och ville helst rusa iväg, men hon lyssnade faktiskt hyfsat bra ändå, så det gick förvånansvärt bra.

Den blåa linjen gick mycket bättre. Först var hinderna ca 60-70cm höga, och då gick det klockrent. Jag fick en samlad men kraftfull galopp in, och sedan lyssnade hon jättebra på mig, så avstånden blev perfekt nästan alla gånger. Det gick till och med bättre för mig som red häst (Lady är 153cm), än de som red ponny, och det är väldigt bra gjort med tanke på att Ladys galopp fortfarande är ganska svag. Wihoo!

När det blev högre hinder blev det lite trångt mellan hinder nr 2 och 3, men Lady hoppade ändå, så jag är superdupernöjd med henne idag. Det kunde faktiskt inte gå så mycket bättre.

Efter träningen pysslade jag om henne ett bra tag, så nu är hon nog nöjd, sötan.

Men nu ska jag ta och gå och lägga mig. Eventuellt ska jag jobba kl 7-11 imorgon, men om inte så ska jag ändå till stallet vid 7 och rida Lady tänkte jag. Hurtbulle!
E


As the snow flies


På promenad med Tea häromdagen

Gud vad jag är sugen på att stanna inne heeeela eftermiddagen och kvällen. Dock ska jag iväg och hoppträna Lady om några timmar, så det går ju inte riktigt. Nåja, det blir nog kul när jag kommer dit.

Idag har jag inte gjort så himla mycket, förutom en långpromenad på nästan 2,5 timme med Tea och en kompis + två hundar till. Det var härligt som sjutton i solskenet, även om det var lite smått kallt. Egentligen var det bara meningen att jag skulle gå ut med Tea, och sedan lämna henne hos min bror + flickvän, men jag kunde inte låta bli att ta med henne hem, hihi. Men de är ändå inte hemma, så då kan jag passa på att ha henne lite tycker jag, haha.

Förövrigt så är jag på väg att bli förkyld, och det är himla synd. Jag har kommit igång ordentligt med träningen nu, och en sjukdom stoppar ju upp det. Träningen blir mest i form av långa promenader faktiskt, och jag går minst 1,5 timme och dagen. Ibland blir det någon kortare promenad, men oftast blir det långa. Himla skönt tycker jag. Förutom promenader blir det ridning, som vanligt, och även styrketräning. Redigt tycker jag!

Nu ska jag ringa bror, och sedan försöka få i mig lite mat så att jag inte hungrar ihjäl i stallet sen.
E