Dagens ridpass - hoppträning


Lady och jag hoppar fram inför en hopptävling i november.
Foto: Fanni

Ååååh, finaste Lady!
♥ Hon var så himla himla duktig idag, och jag kan inte låta bli att bli stolt över henne. Ikväll hoppade hon 85cm utan att ens tveka, och jag är så otroligt nöjd. Älskade häst!

Övning vi gjorde har jag lagt till under, och den var jätterolig. I den röda linjen fick jag jobba mycket med att ha en ganska samlad galopp över galoppbommarna, och den galoppen skulle jag sedan försöka hålla till oxern - vilket var lite klurigt. Hon taggade till lite där och ville helst rusa iväg, men hon lyssnade faktiskt hyfsat bra ändå, så det gick förvånansvärt bra.

Den blåa linjen gick mycket bättre. Först var hinderna ca 60-70cm höga, och då gick det klockrent. Jag fick en samlad men kraftfull galopp in, och sedan lyssnade hon jättebra på mig, så avstånden blev perfekt nästan alla gånger. Det gick till och med bättre för mig som red häst (Lady är 153cm), än de som red ponny, och det är väldigt bra gjort med tanke på att Ladys galopp fortfarande är ganska svag. Wihoo!

När det blev högre hinder blev det lite trångt mellan hinder nr 2 och 3, men Lady hoppade ändå, så jag är superdupernöjd med henne idag. Det kunde faktiskt inte gå så mycket bättre.

Efter träningen pysslade jag om henne ett bra tag, så nu är hon nog nöjd, sötan.

Men nu ska jag ta och gå och lägga mig. Eventuellt ska jag jobba kl 7-11 imorgon, men om inte så ska jag ändå till stallet vid 7 och rida Lady tänkte jag. Hurtbulle!
E


Postat av: Emelie

Wie vad kul!! :D Vad duktiga ni är

2012-02-02 @ 00:04:17
URL: http://semlur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback