Dagens ridpass - dressyr

Idag i hagen
 
Idag fick jag äntligen rida lilla Lady igen. Hon känns som en liten ponny, till skillnad från Ghaston som känns som en bjässe, haha. Jag red iallafall ut en liten tur som framskrittning, och sedan red jag i det stora ridhuset. Hon var väääldigt stretig i början, men hon hade stått i tre dagar och är fortfarande under igångsättning, så det förklarar ju saken..
 
Jag fick iallafall jobba mycket med basic i början, mycket att hon skulle vänta och lyssna, vilket gick jättebra efter ett tag. Då jobbade jag vidare med trav och lösgörheten (skänkelvikning, övergångar, tempoväxlingar, volter, öppna och så vidare), och där var hon hyfsat trevlig från början, men jag fick jobba ihop henne lite så att hon verkligen satte in bakdelen under sig. I slutet gick hon jättefint, så då gick jag över till galoppen.
 
Jag galopperade bara några varv i vardera galopp och försökte få henne eftergiven, och det gick riktigt bra faktiskt. I högergaloppen blev hon eftergiven nästan med detsamma, så det var härligt. I vänster tog det lite längre tid, men sedan blev hon ganska mjuk och följsam där med. Sedan avslutade jag passet med en liten avskrittning ute på grusvägen.
 
Imorgon har Tina henne, så får väl se om hon rids något. Sedan har jag henne på torsdag och fredag igen, och då får vi väl se vad vi hittar på.
E

Filmtips: comedy

 
New York Minute
Den här filmen är nog Mary-Kate och Ashley's bästa film, och jag har sett den några gånger sedan den kom. Jag är inte så mycket för komedier, men den här är faktiskt ganska roande. Den har en fin tanke bakom all humor, och i slutändan känns den riktigt bra. Jag gillar hur de lappar ihop allt, och även det faktum att den är lite orimlig. I detta fall funkar det, och det händer inte allt för ofta enligt mig.
 
Handling: Jane och Roxy är två tvillingar, och även varandras motsatser. Jane är en A+ student, medan Roxy skolkar så fort hon får tillfälle. Jane får reda på att hon har chans att vinna ett stipendium till Oxford University i England, och bestämmer sig för att delta, vilket måste hon göra i New York City. Samma dag som Jane ska hålla det avgörande talet, ska rockgruppen Simple Plan spela in sin nya video i staden, och det måste  självklart Roxy gå på. Det slutar med att tvillingarna hamnar på samma tåg in till staden, där allting går helt fel för stackars Jane, som kanske inte kommer hinna till sitt tal. Roxy försöker hjälpa Jane, men det gör det hela bara ännu värre, och snart undrar de om de någonsin kommer komma överens.
 
Betyg: 3 av 5
 

Dagens ridpass - uteritt på Ghaston

Sötingen innan uteritten
 
Idag red jag ut på Ghaston för första gången, och hade sällskap av J och Arom. Det gick jättebra, men han var väldigt tittig. Det brukar han dock vara på uteritter, så vi red en runda där han är som mest lugn. Undrar hur tittig han är då om man rider en runda han aldrig ridit förut, haha..
 
Imorgon ska jag trimma Lady efter jobbet, vilket ska bli skoj. Kör nog på dressyr i nya ridhuset, och jag är taggad.
E

Filmtips: action, crime, thriller

 
Man on a Ledge
Jag gillade den här filmen. Den var väldigt spännande, och jag tycker att storyn var hyfsat bra genomtänkt. Dock var den lite enformig, och det kom aldrig någon brytpunkt. Missförstå mig inte, den var fortfarande väldigt bra, men jag satt hela tiden och väntade på det där extra.
 
Jag är iallfall nästan säker på att jag kommer se den fler gånger, just för att se om något mer faller på plats. Den hade nämligen en del moment som gjorde att man fick tänka lite, speciellt i början när man inte riktigt förstod vad som försigick. Så ja, intressant och sevärd film, definitivt.
 
Handling: Nick Cassidy var en ärlig polis - nu sitter han i fängelse, dömd för ett brott han påstar att han inte har begått. I desperation tar han första möjligheten han ser att fly, och några timmar senare står han nyrakad, i en dyr kostym, på utsidan av en hög byggnad i New York...
 
Betyg: 3,5 av 5

Dagens ridpass - dressyr på Ghaston

 
Idag fick jag lite hjälp och tips av Ghastons medryttare, så jag red inte enligt min plan. Utan jag red fram en stund, och sedan kom hon med lite råd hur man kan göra för att få loss honom. Skänkelvikning, vända för ytter (vilket jag i och för sig redan har kommit på funkar väldigt bra på honom), och lite annat. Nyttigt med någon som kollar på tycker jag.
 
Red en del utan stigbyglar också för att mer känna hur han jobbade, för om han inte går i rätt form så är han i princip omöjlig att sitta på. Men jag kunde sitta på honom, så då borde han ju ha gått ganska bra iallfall, haha. Imorgon avslutar vi med en lugn uteritt, och på tisdag kommer han ägare hem igen.
E

Startar dagen i stallet

 
Åker till stallet och rider den här filuren.
E

Dagens ridpass - dressyr på Ghaston (film)

 
 Jag är faktiskt riktigt nöjd med Ghaston idag. I början var han väääldigt spänd i och med att det ösregnade och åskade, men ju mer jag jobbade honom desto mer släppte han igenom. Bitvis var han verkligen superfin, så de stunderna är jag grymt nöjd över. Sedan finns det andra stunder där jag inte riktigt är helt framme, men det kommer väl. Jag tycker han är väldigt svår i övergångarna, så det ska jag jobba mycket på imorgon. Jag frågade hans ägare om råd om hur jag ska rida honom där, och hon gav mig ett förslag att lätta lite i handen precis i övergången, så att han inte kan streta emot. Det ska jag prova imorgon, så det blir spännande att se om det funkar.
 
Idag jobbade jag honom i ett lite mer friskare tempo, just för att han skulle jobba genom hela kroppen och fram till bettet. Jag gjorde även mycket volter, och ställde mycket inåt samt rakställde. Sist jag red honom tyckte jag att han kändes väldigt låst i bogarna, men idag var det mycket bättre. Däremot tycker jag att han ignorerade min högra skänkel lite idag, så där fick jag vara extra tydlig. Ska jobba vidare med det imorgon hade jag tänkt. Är riktigt taggad på ett till pass på honom, hehe, men han är så givande att rida.
E

I bilen

Tjena! Sitter i bilen på väg hem från Kinnekulle. Pappa har tävlat, så jag har varit där och tittat på. Nu är vi på väg hem igen, fast jag ska till stallet direkt, så är det klart sen. Tänkte rida lite dressyr på Ghaston, så får hoppas att han är torr i och med att det har regnat. Men nu börjar jag bli åksjuk, så jag får kila. E


Dagens ridpass - uteritt

Lady och jag förra sommaren
 
Idag fyller ju Lady år, så hon fick typ tusen pussar, massa morrötter, godis, äpple, och så borstade jag henne länge. Hon verkade väldigt nöjd, för hon stod och halvsov när jag grejade med henne (eller ja, inte när hon fick godis då - godisgris). Sedan red jag ut barbacka med J och Arom, och det var jättemysig. Lady var dock ganska loj, vilket jag tyckte var lite konstigt. Hon brukar alltid tagga till på uteritter, men det kanske var aningen för varmt för henne - jag vet inte. Får hoppas att hon piggnar till snart dock, för det är ju inte bra att hon är seg.. Man kanske ska ge henne mer kraft?!
 
Jaja, nu har jag inte Lady förrän någon gång nästa vecka. Jag ska dock till stallet ändå, för jag har Ghaston (ridskolechefens häst) imorgon, söndag och måndag. Får se vad jag hittar på med honom, men en uteritt hade jag tänkt ta iallafall, om jag hittar någon att rida ut med. Vill inte rida ut själv på honom första gången nämligen.
E

Gårdagens ridpass - markarbete

 
Det blev faktiskt lite markarbete för Lady igår, dock väldigt lätt. Jag la bara ut fyra bommar och travade över dem efter lite uppvärmning. Sedan gjorde jag om det till tre travbommar + sockerbiten, och sist gjorde jag galoppbommar + sockerbit av det istället. Lady var seg som tusan faktiskt, men jag tror att hon kan ha sprungit i hagen, för när jag kom dit så var hon jätteirriterad på alla jävla flygfän, så hon sprang omkring en del. Så man vet ju aldrig hur mycket hon hade sprungit innan jag kom..
 
Jag red bara igenom bomserien typ 5-6 gånger, sedan skrittade jag av henne ute.
E

Filmtips: family, adventure, drama

 
Free Willy 3: The Rescue
Den här filmen är den sista filmen Willy-trilogin, och är lika bra som de två första. Till skillnad från de andra två tycker jag faktiskt att den här filmen hade mer genomtänkta motgångar, och det gillade jag väldigt mycket. Det ska kännas trovärdigt och realistiskt, och det gjorde det i det här fallet. Det är en stark röd tråd igenom hela filmen, och budskapet gillar jag starkt - en bra och sevärd film helt enkelt.
 
Handling: Jesse, och hans vän Randolph, försöker avslöja ett fartyg fyllt av illegala valfångare, som hotar Willy och hans flock.
 
Betyg: 3,5 av 5
 

GRATTIS ÄLSKLING!

 
 ♥

Vid sjön

Hej på er! Är vid sjön och gottar mig. Det är ju supervamt idag också, så man får ju njuta av den lilla sommar vi verkar få. Ikväll ska jag tillbaka till stallet och rida Lady. Mys! E


Filmtips: family, adventure, drama

 
Free Willy 2: The Adventure Home
Den här filmen är en jättebra uppföljare på den första filmen, och jag har sett den en hel del gånger. Jag älskar alla scener filmade ute i naturen, och jag gillar budskapet. Vissa motiveringar till hur motgångarna uppstår tycker jag dock är lite dåligt ogenomtänkta, men annars är det en väldigt mysig och bra film.
 
Handling: Jesse och Wille återförenas, tre år efter att valen blivit släppt i frihet. Det fridfulla återseendet omvandlas dock till panik, då ett oljefartyg går på grund, och Jesse gör nu allt för att rädda Willy och andra späckhuggare från fartygets oljeutsläpp.
 
Betyg: 3,5 av 5
 

Dagens ridpass - dressyr

 
Jag är faktiskt ganska nöjd med Lady ikväll, för hon gick ganska fint bitvis, och då har hon ju inte dressyrat på typ en månad. Hon kändes dock lite trött och hade inte lika bra kondition som innan vilan (såklart), så jag tog många skrittpauser och red inte särskilt hårt. Men hon var en duktig häst!
 
Nu måste jag stupa i säng, för imorgon blir det att gå upp kl 5 igen. Buhu!
E

Life is for the living the forgiving

Läs inlägget här
 
Jag är himla rastlös i eftermiddag känner jag, så jag ska nog banne mig åka till stallet lite tidigare och jobba lite innan jag rider. Då kan jag ju jobba in några timmar om jag känner för att gå tidigare någon annan dag, och det är ju skönare att ligga på + än på -. Ja, så får det nog bli, men ska nog vänta en timme eller så först, för nu är det ändå lite för varmt för att jobba.
 
Förövrigt så såg jag att min gästbloggning hade publicerats hos Rosanna.Himla kul, för jag var inte ens säker på om hon skulle välja mig, men det gjorde hon. Jag skrev om min ridolycka, och uppmanade ryttare till att tänka på säkerheten - viktigt!
 
Men nu ska väl jag ta och fixa mat och så innan jag åker till stallet.
E

Taggad inför ikväll

Lady och jag på hoppbanan i mars i år
 
Åååh, vilket fint väder det är idag. Lite för varmt för att jobba ute i solen dock, men det gick allt. Kom hem ganska nyligen, så nu sitter jag och äter glass. Jag kokade verkligen förut, för luften stod helt stilla också.
 
Ikväll åker jag ju tillbaka till stallet och rider Lady. Blir nog lite dressyr på hoppbanan om det inte är för varmt, annars rider jag i något av ridhusen. Är supertaggad faktiskt, haha.
E

Filmtips: family, adventure, drama

 
Free Willy
Åh, en sån übermysig film den här är. Jag har sett filmen under hela min uppväxt, och älskat den mer och mer varje gång jag har sett den. Jag gillar handlingen, även om jag är lite skeptisk till vissa filmens motgångar. De känns nämligen lite fåniga ibland, men det kanske bara är jag som tycker så. Annars är det en jättebra film som jag vet att jag kommer se mååånga fler gånger.
 
Handling: När en pojke får veta att hans älskade vän, späckhuggaren Willy, är på väg att bli dödad av akvarieägarna, riskerar pojken allt för släppa ut Willy i det fria.
 
Betyg: 3,5 av 5
 

Morgondagens planer

Jag saknar att hoppträna. Här är jag och Molly på hoppträning på Trollhättans ridskola.
 
Imorgon ska det bli sjukt varmt, så det är skönt att vi börjar jobba kl 6, så slipper vi arbeta under de varmaste timmarna. Det blir iallafall jobb till kl 12 (om jag inte jobbar över), och sedan ska jag hem och ta det lugnt i några timmar, för sedan åker jag tillbaka till stallet och rider Lady på kvällen. Det känns nämligen inte så kul att rida i 25 grader och strålande sol, så då föredrar jag att åka tillbaka senare. Jag ska även ha Tea, så det blir lite promenader också. Trevligt!
 
Nu däremot ska jag nog strax ta och gå och lägga mig, för jag är så sjukt trött. Jag sov en halvtimme i eftermiddags också, så jag är en riktigt sömntuta alltså, haha.. Men det är gött, för jag gillar att sova.
E

Fullt upp

 
Det är fullt upp på jobbet, så tiden går så sjukt snabbt. Idag fick vi förstärka ena grinden i en sommarhage, för Ghaston och hans kompis var nära att gå ut. Gå (!) ut, för grinden var så låg, haha.
 
Jag är förövrigt sjukt sugen på ett hoppass nu alltså, för det är ju typ en månad sedan jag hoppade sist. Får hoppa någon gång nästa vecka, för Lady får väl jobba upp sin kondis lite innan dess. Ska rida henne onsdag, torsdag och fredag, och då blir det nog mycket jogg och konditionsträning. Det ska bli intressant att se hur annorlunda hon kommer kännas sen innan vilan.
E

Filmtips: animation, adventure, family

 
Mulan
Jag älskar den här filmen, och har sett den mååånga gånger. Jag gillar att den är så himla rolig, samtidigt som den har en seriös story, och ett fint budskap. Den lilla draken är ju bara för skön, och han och farmorn gör nog hela filmen.
 
Handling: När Fa Mulan får reda på att hennes gamle far, Fa Zhou, ska gå med i armén för att skydda Kina, bestämmer hon sig för att ta hans plats. Hon förklär sig som en ung man, med namnet Ping, och rider mot ett kinesiskt militärläger. Mulan får hjälp av sina förfäder, som beodrar deras mäktigaste väktare, den Store Stendraken, att skydda henne. Förfäderna är dock omedvetna om att statyn av den Store Stendraken råkade förstöras av den lille draken Mushu. Mushu försöker istället ta Stendrakens plats och ska hjälpa Mulan, vilket går allt annat än förväntat.
 
Betyg: 3,5 av 5

S o m m a r j o b b

Sommarjobbet på ridskolan började för min del idag. Jag jobbar ju där annars också, men har aldrig jobbat en sommar där förut (eller ja, förutom förra sommaren, men då hade jag ju praktik). Sysslorna skiljer sig rätt rejält nämligen. I vanliga fall när jag jobbar så grejar jag ju med hästarna en hel del, men på sommaren är det mest rengöring av stall och sådant, och den enda kontakten vi egentligen har med hästarna är när vi visiterar dem. Men det är väl bra att lära sig om sånt också, dock kan jag redan det mesta. Det enda jag egentligen ska lära mig är att köra traktor, för allt det andra kan jag mer eller mindre redan. Toppen!
 
Meeen, nu ska jag ta och läsa lite bloggar och sådär, och så ska jag försöka vara i säng innan kl 22. Blir tidiga mornar i några veckor nu, går upp strax efter 5, drygt!
E
 
En random bild på Joe och mig på terrängrittskurs i juni 2010. Är så sjuuukt sugen på att hoppa terränghinder igen, fast mest av allt saknar jag att bara hoppa. Lady får vara redo, för nu är hennes vila slut, hehe..

Upp tidigt imorgon

God kväll! Ska ju upp tidigt och jobba imorgon, men jag vet inte riktigt hur tidigt. Egentligen börjar vi kl 06:00, men min "kollega" är tydligen väldigt morgonpigg, så hon kommer ringa och väcka mig någon gång mellan 04:00 och 05:30. Men det är gött, för då slutar vi ju tidigare, om jag inte behöver jobba över vill säga. Meen, nu ska jag försöka sova här. Blir nog svårt, för jag vaknade sent imorse, hela 09:45. Så får se om jag är trött.. E


Sista dagen

 
Lillan och jag på hopptävling i juni
 
Idag är sista dagen innan sommarjobbet börjar, så jag ska se till att ha en lugn och go dag. Håller på att ladda ner två filmer som jag inte har sett på flera år; Shrek och Deep Blue Sea. Ska se dem idag tänkte jag, så får jag väl se om det dyker upp något annat på planeringen.
 
Först tänkte jag dock se hur det går för Nelliedagens tävling faktiskt, haha. Har ändå inget bättre för mig, så kan lika gärna kolla. Är inne på equipe's hemsida och väntar på att tävlingen ska börja. Nice!
E

Filmtips: comedy, drama

 
The Kids Are All Right
Man fick se en del kända ansikten i den här filmen, och det tyckte jag var kul. Jag gillar även storyn, för den känns ny på något sätt. Jag tror nämligen inte jag har sett en film med samma handling innan. Jag gillar blandningen mellan de olika genrerna; ena stunden är den lite halvrolig och knäpp, medan nästa stund är den väldigt djup och seriös. Övergångarna görs på ett bra sätt, så det är fint.
 
Det enda jag egentligen inte gillar med filmen är slutet. Det känns bara så fel, att pang bom, nu slutar det. Nästan som att de inte kom på något bra sätt att avsluta på, så de tog första bästa sätt de kom på. Nej, jag gillade det inte. Annars var det en bra film som jag tror är uppskattad av många.
 
Handling: Joni och Laser föddes från var sin av sina lesbiska mammor, med hjälp av en spermadonator. När Joni fyller 18 bestämmer sig hon, och hennes bror, för att kontakta deras pappa. De vet inget om honom, men är ändå väldigt nyfikna, och bestämmer sig därför för att träffa honom, på riktigt.
 
Betyg: 3,5 av 5

Lite allmänt babbel + dagens ridpass

Lady kände inte för att posa så snyggt idag.. Den svarta hästen i bakgrunden är en polishäst som står på ridskolan under helgen. Hans kompis (som inte syns på bild) var en riktigt bjässe på nästan 180cm.
 
Fyfan, idag har man mått som förtjänat.. Åkte till stallet ändå i förmiddags faktiskt, blev en uteritt på Lady, med J och Arom. Jag red med sadel idag faktiskt, ville inte riskera att vingla av, haha.. Det var en väldigt mysig tur iallafall, och Lady var pigg och glad.
 
Kom hem för några timmar sedan och bara tagit det lugnt. Börjar vakna till liv lite nu, så det är himla skönt. Får se om jag kilar ut ikväll också, men då blir det nyktert. Men frågan är om jag ens orkar, haha är så sjukt seg.
 
På måndag börjar jag dessutom sommarjobba på ridskolan, så vill inte vara helt död imorgon eftersom jag kommer börja kl 6 på morgonen i några veckor.
E

Flumidum och bloggen fyller fyra år

Gammal bild på mig och syster
 
Fyfan vad konditionsträning är kul, men ack så jobbigt. Jag körde ett Indoor Walking-pass i förmiddags, och jäääklar vad svettiga alla blev. Det rann från varenda en i lokalen, så det kändes ju sjukt fräscht, haha.
 
Just nu håller på att försöka tänka ut vad jag ska ha på mig ikväll. Det är Fallens Dagar här i helgen, så det blir party till söndag morgon typ, haha. Eller nä, kanske inte så illa, men you get the picture. Men kläder var det ja, jag vet inte om jag vill ha byxor, kjol eller klänning, så jag har stora problem alltså. Får gå och prova lite sen, så löser det sig nog.
 
Och just det, idag fyller bloggen 4 år. Helt sjukt vad snabbt tiden går. Men nu ska väl jag ta och lägga basen i sminkningen, ni vet concealer och det där. Det är nog det roligaste att sminka tycker jag, och sedan kommer ögonbrynen och ögonfransarna. Eh, ja det här var ju himla intressant. Jag går nu. Hej!
E

The whole world is moving and I'm standing still

 
När man blir påmind om livet och hur mycket man saknar dig! ♥
 
With an aching in my head
I lay motionless in bed
I thought of you and where you'd gone
and let the world spin madly on

Världens ridsug

Några bilder på sötingarna
 
Åh, så himla typiskt! När jag kom till stallet var det upphåll och hyfsat varmt, så jag blev ju värsta ridsugen. Dock hade jag sagt till Ladys hagkompis ägare att hon skulle stå, så jag kunde inte med att säga att jag hade ändrat mig. Buhuu, haha..
 
Jag fastnade iallafall i stallet en stund och babblade med massa folk, och sedan gick jag till hagen och myste med Lady. Hon var verkligen jättesöt, och gick efter mig precis hela tiden. Jag försökte ta lite bilder, men hon ville seriöst inte låta mig gå en meter från henne, så då var det ju inte så lätt. Sällskapssjuk kanske? Tog iallafall lite kort när jag var ute ur hagen istället.
 
Nu blir det ingen stall förrän på lördag, och då kommer jag nog inte vara helt fit for fight eftersom det är lite party här i stan under helgen. Men men, det blir nog bra ändå.
E

På väg till bussen


B a j s v ä d e r

Stranden på Mallorca hade inte suttit fel nu
 
Men vad är det här för väder, regn och blåst. Jag hade ju planerat en uteritt med Lady, men det känner jag ju inte för nu. Så hon får nog vila istället, fast jag får ju pallra mig dit och se hur hon har det bara. Men ska vänta och se om det slutar regna först, så åker jag sen.
 
Men nu blir det väl frulle framför Brokeback Mountain. Jag började kolla på den igår, men sedan gick jag och träffade några kompisar och kom inte hem förrän kl 1, och då kollade jag aldrig klart. Fin film det där!
E

Filmtips: drama

 
The Help
Åh, jag blev positivt överraskad när jag såg den här filmen, för den var verkligen jättebra. Den hade ett jäättefint budskap, och jag blev riktigt berörd. Även om den är nästan 2½ timme, så tyckte jag inte alls att den var för lång, för jag hade nästan kunnat se en timme till, utan att bli uttråkad. Riktigt bra film!
 
Ett extra plus i kanten får filmen på grund av de duktiga skådespelarna. Emma Stone är ju fenomenal, och Viola Davis och Octavia Spencer var jätteduktiga de också.
 
Handling: Berättelsen utspelar sig i det tidiga 1960-talets Jackson, Mississippi, och främst ur tre kvinnors perspektiv: Aibileen och Minny (som är afroamerikanska hembiträden), och Skeeter (som är en ung vit kvinna, uppvuxen i en rik familj). Skeeter försöker ta reda på sanningen bakom att arbeta som ett hembiträde, men Aibileen och Minny vill inte prata om det; frågan är bara varför.
 
Betyg: 4 av 5

Dagens ridpass - uteritt

 
Det var jättemysigt att rida ut barbacka förut. Det var längesen vi red ut själva, Lady och jag, så det var riktigt härligt. Lite quality time med hästen, haha. Nä, men hon är himla fin den alltså, och jätteglad hela tiden. Så skönt!
 
Jag var dock lite rädd att hon skulle vara övertaggad i galoppen, men det var hon inte. Hon tog klockrena galoppfattningar och galopperade lugnt och rytmiskt, så det var ju trevlig. I traven var hon hyfsat lugn också, fast ibland ville hon nog bara sticka iväg tror jag, pigg häst.
 
Imorgon blir det nog en till uteritt, och jag får se om jag rider med sadel eller ej.
E

Påväg till stallet

Godmorgon! Jag sitter och väntar på bussen till stallet, men jäklar vad konstigt väder det är. Typ 18 grader, men ändå kvavt. Skitjobbigt! Iallafall, Lady ska ju gå en uteritt idag, och jag ska rida barbacka - mys! Får väl se vilken runda jag rider, men jag är sugen på att rida vid kanalen. Det är så fint där. Men men, nu kommer bussen snart, så jag får kila. E


Med ett leende på läpparna

 
Åh, jag som var så himla taggad på Bodybalance iväll, så går jag in på hemsidan och ser att den är inställd - bummer! Drog till gymmet ändå och körde cardio i 35 minuter istället, så helt kasst var det ju inte. Men i vanliga fall ser jag såna saker som ödet, att jag helt enkelt inte skulle träna ikväll, men jag var så grymt taggad, så jag tränade ändå, haha.
 
Imorgon ska jag till stallet, wiiie. Saknar Lady. Jag är ju van att jag inte träffar henne alla dagar i veckan, men den här gången har tiden känts extra lång. Vi ska iallafall rida ut på en mysig uteritt själva, och jag ska nog rida barbacka. Det är ju så fruktansvärt mysigt, och Lady gillar det. Sweet!
E

Gårdagens ridpass - uteritt

Lady och Panhos på sommarbete, 5 juni 2012
 
Igår blev det en jättehärlig uteritt med J och Arom - som vanligt, haha. Jag håller ju på att lära henne massa ridvägar, och hon har inte sådär jättebra lokalsinne, så vi får rida varje runda typ tre gånger innan hon kommer ihåg någorlunda mycket. Och det tar ju lite tid i och med att vi har en del ridvägar.
 
Igår red vi en ny runda som jag själv bara har ridit typ tre gånger, och senaste gången jag red där är över ett år sedan. Men jag hittade, och vägen var så himla mysig. J hoppade av några gånger och plockade massa svamp också (haha), så det blev en lite ovanlig uteritt.
 
Jag red förövrigt barbacka också, vilket är så sjukt mysigt. Blev massa trav och galopp ändå, och Lady skötte sig bra. Hon var något tittig dock, och körde slalom mellan vattenpölarna, men annars var hon som vanligt.
 Myshästen!
E

Filmtips: action, comedy, romance

 
This Means War
Jag måste erkänna att jag lite skeptisk innan jag såg den här filmen, för jag trodde den skulle vara alldeles för oseriös för min smak. Jag hade dock fel, och blev riktigt intresserad av filmen. Jag gillar blandingen av de olika genrerna, och jag gillar Laurens tankegång under filmens gång.
 
Det enda jag blev lite besviken på var att vissa scener kändes lite väl orimliga, fast det är ju alltid så i filmer. Men till exempel, huvudrollen kan alltid springa omkring, helt öppet, och missa att bli träffad, medans han själv prickar fienderna mitt i pannan, på första försöket. De kan väl låtsas att de kämpar för att komma undan iallafall. Men annars tycker jag det var en bra och roande film, och den kommer jag säkert se igen om något år eller två.
 
Handling: Två CIA-agenter, även bästa vänner, startar ett episkt krig mot varandra, efter att de båda märker att de dejtar i samma kvinna.
 
Betyg: 3,5 av 5

Filmtips: comedy, drama, romance

 
A Lot Like Love
Den här filmen är lika mysig varje gång man ser den, och jag själv brukar se den minst en gång per år. Den filmen är nämligen som klassiker för mig, för jag tycker den är så himla go. Jag tycker de ser väldigt olika ut under de olika åren de träffas, vilket är riktigt bra gjort. Det är ju svårt att få till på ett bra sätt, men jag tycker de har lyckats. Dessutom gillar jag storyn, och hur den röda tråden lyser igenom filmen. Ja, bra film helt enkelt.
 
Handling: Emily och Oliver träffas för första gången på ett flygplan, men inser att de inte alls passar för varandra. Trots det träffar de varandra regelbundet, och i den här berättelsen får vi, under de följande sju åren, följa deras resa när de blir vänner, ägnar sig åt karriären och går från det ena misslyckade förhållandet till det andra.
 
Betyg: 3,5 av 5

And this is crazy

På tal om ingenting, så såg jag ett jättefint rådjur på en kvällspromenad med Tea förra veckan
 
Det är nästan lite pinsamt hur många filmer jag ser alltså, för jag borde ju ta och göra något mer vettigt med mitt liv. Imorgon ska jag se till att söka mer jobb, för det har jag inte gjort idag, och det vore nice att jobba lite mer.
 
Jag har iallafall just skrivit klart två filmrecensioner, så nu ska jag ta och gå och lägga mig. Imorgon väntar stallet, vilket ska bli übermys. Snart slutar Ladys sommarvila också, så då kan jag börja trimma igen, tjohooooo.
 
Hehe, men nu blir det sängen.
E

Makes you feel good

 
Fick ett ryck och cyklade till gymmet förut. Körde cardio a la crosstrainer i 50 min, vilket var sjuuukt gött. Inte alls så jobbigt som jag hade förväntat mig, så jag har väl hyfsat bra kondition egentligen. Men nu blir det nog ingen mer motion idag, om jag inte får för mig att gå på kvällspromenad.
 
Anyway, nu ska jag försöka hitta en film att se. Har dock noll inspiration what so ever att leta, men jag vill ju se någon bra rulle, så det är bara att börja.. Och förövrigt så är jag också en stolt ägare till mina små krusbär.
E

Filmtips: animation, adventure, comedy

 
How to Train Your Dragon
Aka Draktränaren, på svenska, och jag tycker det är en jättesöt film. Jag kan inte låta bli att tänka lite på Lilo & Stitch, när jag ser den här filmen, men jag tycker att draken och Lilo påminner lite om varandra.
 
Draktränaren är iallfall en mysig film med ett fint budskap, och jag gillar att den, förutom drakar, handlar om vikingar. Filmen passar både yngre och äldre tittare, och jag vet att jag själv kommer se den fler gånger.
 
Handling: Hiccup är vikingahövdingens son, och är en riktig mes. Till skillnad från resten av stammen misslyckas han alltid när han ska döda en drake. Men när han väl lyckas fånga en drake, som dessutom anses vara den farligaste av alla drakar, blir han och draken bästa vänner, och Hiccup upptäcker att drakar inte är så farliga. När ingen tror honom måste han göra allt för att stoppa byns stora planer om ett gemensamt anfall mot drakarnas näste.
 
Betyg: 3,5 av 5

Intresseklubben har sprängts av överbelastning

 
Jag vaknade strax efter tio idag, vilket är typ som att vakna efter tolv för mig, haha. Hatar att vakna sent, för det känns ju som att man missar hela morgonen, och jag gillar mornarna. Okej, att vakna av sig själv kl 6 är väl att ta i, men kl 8 är inga problem.
 
Jag var iallafall segare än segast i några timmar, innan jag bestämde mig för att göra något vettigt av dagen. Så jag satte igång och började städa för fullt. Blev riktigt fint! Fiskarna blev nog glada också, för jag tog deras akvarie också. Egentligen ville jag göra en stoooor rengöring (ta ut fiskarna och skura rent allt), men då vill jag gärna ha köpt lite nya växter + några neontetror innan. Det är nämligen lättare att planterna dit växterna när det inte är några fiskar i akvariet. Jag tänkte köpa allt igår, men glömde presentkortet hemma, så det får väl bli nästa gång det är dags att rengöra hos firrarna.
 
Men gud, intresseklubben antecknar, eller? Haha, jaja.. jag har ändå inget särskilt att skriva om. Men nu ska jag på filmjakt. När man är en sån filmnörd som jag är det jäkligt svårt att komma på vad man ska se här näst faktiskt. Men jag hittar nog något.
E

Filmtips: action, adventure, fantasy

 
The Amazing Spider-Man
Den här filmen
är en remake av första spiderman-filmen, och det tycker jag var lite kul. Att den dessutom nästan är bättre än första, gör det hela ännu mer intressant. Den var verkligen jättebra, och jag kommer säkerligen se den snart igen. Jag älskar precis allt som händer, och den känns inte alls särskilt lång, trots dess 135 minuters speltid. Det enda jag var lite orolig över var att det skulle hända för mycket, och att det skulle vara alldeles för onaturligt, för det gillar jag inte. Men jag tycker den hade en lagom balans mellan allt, så jag är mycket nöjd.
 
Handling: Det här är en remake av första Spiderman-filmen, och handlar alltså om Peter Parker, som blir biten av en genetisk muterad spindel, och utvecklar krafter som gör honom till superhjälten Spider-Man.
 
Betyg: 4 av 5

För lågt blodvärde

Ååååh, jag blir galen. Hb:t som jag tog hos mamma i söndags stämde inte, och jag har fortfarande för lågt. Dock var det nog något knepigt med maskinerna på blodgivningen, för de visade allt ifrån 112 till 125 i hb. Tror hon tog 5 prover, och alla visade olika. Men eftersom det var så oregelbundet och lågt så vågade de inte ta något blod, buhuu. Så nu blir det att käka lite järntabletter igen, och ge det ett år till, så får vi väl se om det har gått upp.
 
Men jaja, nu ska väl jag ta och skriva lite filmrecensioner och så. Det är himla kul alltså, kanske därför jag skriver så många, haha. Vet i tusan om det är uppskattat dock, för ni kanske inte ens tittar på film?
E
 
Ps. Förutom att jag är blodgivare är jag donator också, och vill du också bli det, går in här. Vill du bli blodgivare, gå in här.

Nyskodd polle

 
 
Åh, jag älskar att vara i stallet på morgonen. Det är ju så stillsamt och mysigt! Lady skötte sig riktigt bra med hovslagaren tycker jag, fast någon gång var hon när att lägga sig ner, på hovslagaren, så då fick han ju säga till ordentligt. Men annars stod hon jättelugnt, så det var riktigt skönt.
 
Lady fick även agera fotomodell idag, för tidningen var där och intervjuade hovslagaren, så då fick Lady vara med på kort, haha. Intervjun kommer komma ut i tidningen sen, så jag ska ha koll så jag inte missar den.
 
Men nu får jag ta och hoppa in i duschen, för jag ska iväg och ge blod om en stund, och så blir det en tripp på stan med syster också.
E

Godmorgon

Är påväg till stallet för att ta Lady till hovslagaren. Får hoppas att det går snabbt, för jag vill heeem, haha. Är astrött nämligen. Bion igår var iallafall jättebra, och jag kommer skriva en recension om den som kommer upp någon dag. Men men, nu ska jag kila. Bussen kommer strax. E


Filmtips: horror, thriller

 
Stay Alive
Jag kan väl inte påstå att den här filmen är en av de läskigaste skräckfilmerna, men det är iallafall sevärd. Lite småskrämmande ibland, men inte mer än så. Jag gillar storyn, och jag tror inte den här typen av skräckfilm är så vanligt, men jag har inte jättestor koll. Det enda jag hade önskat var att den var aningen mer genomtänkt. Missförstå mig inte, den var hyfsat bra ändå, men med lite mer krut hade det blivit ännu bättre.
 
Handling: Ett gäng ungdomar kommer över massa tv-spel, bland annat spelet Stay Alive - ett spel som ingen har hört talas om. När de börjar spela spelet så händer massa underliga saker runt omkring dem, och när deras vän helt plötsligt blir mördad, på precis samma sätt som hans rollfigur dog i spelet, inser de att det inte är ett vanligt spel. De måste nu försöka hålla sina rollfigurer levande tills de har hittat den skrämmande bakgrunden till spelet, och fått stopp på det. Filmen är baserad på historien om Elizabeth Bathory.
 
Betyg: 3 av 5

Mot Göteborg

 
Åker alldeles strax till Göteborg för lite shopping, middag och bio med en kompis. Vi ska se nya Spiderman i 3D, blir nog riktigt nice!
E

Dagens två ridpass - dressyr (film) och uteritt

 
Första ridpasset - dressyr på Ghaston
Jag är riktigt nöjd med honom idag faktiskt, men jäklar vad trött jag blev. Svetten bara rann, på Ghaston också, haha.
 
Idag red vi iallafall på hoppbanan, vilket var aaasskönt. Det var ganska varmt ute, men vinden fläktade, så det var riktigt behagligt. Men Ghaston testade mig lite idag faktiskt, så jag fick verkligen jobba. Dock blev han riktigt fin tycker jag, så det var kul. Blev mycket lösgörande i form av skänkelvikningar, just för att få loss den där bogen. Både igår och idag var han ganska svår att ställa och böja halsen till höger, speciellt i trav och galopp, så det jobbade jag mycket med. Han skulle vara rörlig, men samtidigt bärande. Han lossade jättefint i slutet faktiskt, och blev följsam och fin.
 
Igår fokuserade jag mest på galoppen, och idag blev det mer travjobb. Traven är nog hans sämre gångart tror jag, för den är ganska krävande. Jag tycker iallafall han blev väldigt fin där, och det kändes mycket bättre än igår. Körde lite galopp på slutet också, och där ville jag som sagt kunna ställa och böja honom ut och in, utan att ha någon stelhet i bogen/halsen. Nöjd ryttare!
 
På förra årets sommarbete. Den vita hästen är hennes hagkompis detta året.

Andra ridpasset - uteritt på Lady
Det var en otroligt härlig uteritt, och vi hade jättetur med vädret. Några minuter efter att vi (Lady, jag, J och Arom) kom tillbaka till stallet, så öppnade himlen sig, och det började ösregna. Haha, vi brukar alltid ha otur och vara mitt ute på ridturen när det händer.
 
Iallafall, Lady var vääärldens segaste häst i skritten idag. Hon gick och släpade fötterna efter sig så fort vi skrittade, men hon var nog trött. Dels på grund av värmen, och del på grund av alla äckliga flugfän. Men så fort vi travade eller galopperade så vaknade hon till liv, så det var ju skönt det iallafall.
 
Red väl i ungefär en timme, sedan fick hon stå och vila i sin box ett tag medan hennes hagkompis gick ett pass. Nästa gång jag har henne är på torsdag, och då ska hon skos. Hon kommer nog vara ganska öm ett tag där, så det blir inget pass då. Bara skritt barbacka till och från hagen. Mys!
E

Filmtips: animation, short, action

 
Tangled Ever After
Den här kortfilmen var ju störtskön, haha. Det är, som ni förstår, en liten uppföljare till Tangled, dock bara 6 minuter lång. Jag tyckte det var jättekul att se vad som hände sen, och jag äääälskar alla missöden som sker. Klockren kortfilm, vilket jag tror många håller med om.
 
Handling: Det kungliga bröllet för Rapunzel och Flynn Rider.
 
Betyg: 4 av 5

Dagens ridpass - dressyr på Ghaston (film)

 
Nu är det ju nästan ett halvår sen jag red Ghaston sist, så jag kom inte ihåg sådär jättemånga detaljer. Jag tyckte iallafall han var trevlig idag, och kändes betydligt mycket starkare (alltså starkare i form av mer muskler) än sist. Dock hade jag väldigt svårt för att få han att bibehålla formen mellan vissa övergångar, speciellt mellan galopp-trav. Ska jobba vidare med det imorgon tänkte jag.
 
Annars gick det ganska bra tycker jag. Han kan självklart gå myyyycket bättre, men då får han ju ha en duktigare ryttare än mig, haha. I början kändes han lite spänd och så, och var lite låst i bogarna. Så jag fick jobba honom ett tag innan han mjukade upp sig, och i slutet kändes han mycket mer lösgjord. Imorgon ska fokuset ligga på att få loss bogarna i framridningen, för när väl de är lossade så blir han så mjuk och fin. Jag tänkte även rida mycket utan stigbyglar imorgon, för han har ett stort steg, och då är det ju asbra att träna sin egen styrka och balans. Frågan är bara om jag kommer ha någon träningsvärk från idag, för jag fick verkligen jobba i varje steg, och det tar på krafterna. Haha.
 
Efter att jag har ridit Ghaston imorgon, så blir det en tur på Lady. Frågan är bara om det kommer ösregna, för enligt vädret ska det det, och då är jag inte så sugen på att rida ut. Jaja, får se hur det blir.
E

Femme Natural Boost

Jag måste börja med att säga att fy sjutton var sega de nya True Blood-avsnitten är. Jag tycker den här säsongen är riktigt tråkig än så länge, men det kanske bara är jag?
 
Iallafall, idag har jag sökt lite jobb och sådär, försökt att verkligen skicka iväg noggranna ansökningar, och inte bara stressa på som en idiot. Det är ju bättre att skicka några med kvalité, än massor som man bara stressar fram.
 
Nu ska snart Tea och jag gå till bussen, för jag ska ju som sagt till stallet. Jag har intaget, middagsfodringen och kvällsfodringen idag, så det är därför jag åker ut på eftermiddagen. Annars gillar jag att vara ute på förmiddagen. Men men, jag tänkte rida mellan intaget och kvällsfodrningen, så slipper man sitta och vänta så mycket. Jag ska förresten ta med mig kameran, och kanske filma lite, så får ni se hur fin han är.
 
Meen, nu ska väl jag ta och göra mig iordning här. Hörs ikväll!
E
 
Jag måste bara slå ett slag för Femme Natural Boost, som är en sjukt god energidryck utan onaturliga tillsatser. Jag dricker den lite då och då (varvat med redbull), och jag ääälskar den.

Filmtips: animation, comedy, family

 
Tangled
Den här filmen är helt klart en av de bättre nya disneyfilmerna, och jag har sett den flera gånger. Jag gillar allt; musiken, storyn och den söta kameleonten. Mandy Moore passar utmärkt som Rapunzel, och jag blir lika imponerad varje gång jag ser filmen. Inte nog med att hon har en otrolig sångröst, så är hon en jätteduktig skådespelare också. Men som sagt, den här filmen är otroligt bra, och jag rekommenderar den till allt och alla.
 
Handling: Rapunzel, med det otroligt långa och magiska håret, har spenderat hela sitt liv i ett torn. Men när en förrymd tjuv snubblar på henne, får hon mod, och beger sig ut på ett äventyr för att upptäcka världen för första gången, och försöker även ta reda på vem hon verkligen är.
 
Betyg: 4 av 5

Ridplanerna för veckan

En halvdålig bild på Ghaston
 
I veckan ska jag äntligen få rida ordentligt igen, för jag ska nämligen ta hand om ridskolechefens häst,Ghaston, imorgon och på tisdag. Jag har ridit honom en gång innan, och då föll jag pladask, haha. Han är en jättemysig valack på 9 år, och just nu tävlas han i 120:klasser och LA:dressyr. Han har tävlat en del 130cm också, men blev skadad, och håller nu på att jobba upp sig igen.
 
Jag ska nog inte rida ut honom något, utan kommer nog träna i ridhuset/på ridbana. Min plan är att det blir dressyr imorgon, och kanske någon bom på tisdag, men vi får se. Det ska bli jätteskoj iallafall, för han är så kul att rida.
 
Lady ska jag självklart också rida i veckan, men hon har fortfarande "vila", så för hennes del blir det bara uteritter. På torsdag ska hon äntligen skos också, så då är hon redo för riktigt arbete när vilan är slut.
 
Nu ska jag ut med Tea.
E

Körkort i 3 år

Random bild på mitt öga
 
Idag har jag haft körkort i tre år, ganska bra gjort ändå. 5 dagar efter att jag fyllde 18. Men jag ville ha det samma dag egentligen, men det fanns inget prov då.
 
Dagen har jag iallafall spenderat med syster. Vi gick på stan, syster köpte maaassa kläder, och jag köpte ett par jeans. Vi passade även på att åka förbi sjukhuset och kolla blodvärdet när mamma ändå jobbade, och jag hade 35. GRYYYYYMT! Haha, jag är så nöjd! Sist jag kollade (i typ mars) hade jag 117, så det har ju höjts massor. Ska ringa blodcentralen imorgon och be att få ge bloood, haha.
 
Men nu ska väl jag ta och äta lite jordgubbar, kolla på någon film, och bara ta det piano.
E

Hihi

 
 

Lugn lördag

 
 
Idag har jag bara tagit det lugnt, och varit ute på promenader med Tea såklart. Vi gick till grusplanen och sparkade boll, vilket Tea tyckte var aaaaskul. Synd bara att hon har så mycket päls, för hon blir ju varm jättesnabbt - stackaren. Förutom att promenera så har jag även tittat på film, Tangled. Har skrivit en filmrecension om den, så den dyker väl upp någon gång.
 
Strax ska Tea och jag ta ännu en promenad, för vi ska kila in till staden och hämta ut Justin Bieber-biljetterna. Hihi! Sedan ska jag kolla på film resten av kvällen, och äta popcorn och choklad. Yum!
E

Filmtips: drama

 
Sharing the Secret
 Den här filmen var väldigt bra och genomtänkt. Även väldigt intressant, men samtidigt otroligt djup. Alison Lohman, som spelar tjejen Beth, spelar fruktansvärt bra, och gör en så himla fängslad. Jag hade full fokus hela filmen, och jag kommer säkert se den många fler gånger.
 
Handling: Beth är en tonårstjej som känner stor press på att alltid visa sig glad, och hon vill alltid prestera sitt yttersta. Alla blir totalt chockade när det visar sig att Beth i hemlighet hetsäter och spyr - dagligen. Det här är historien om hennes kamp tillbaka till ett vanligt liv.
 
Betyg: 4 av 5

Dagens ridpass - uteritt

Idag fick Lady på sig en flughuva - visst blev hon söt.
 
Det blev en mysig tur barbacka idag. Det blev massa skritt, men tog en liten galopp i slutet. Lady var jättepigg idag, men hon har ju bara gått några uteritter i två veckor nu, så det vore ju konstigt om hon var seg.
 
Nu är det bara typ två veckor kvar på hennes vila, och jag längtar såhääär mycket tills den är slut. Är jättetaggad på att trimma, och jag är så sjukt hoppsugen, haha. Får hoppas att tiden går snabbt, men det gör den säkert.
 
Nu ska väl jag snart ta och pallra mig ut på en promenad med Tea. Det regnar dock en del, så jag är inte alls sugen.
E

JUSTIN BIEBER

 
Jag har suttit på ticnet hela morgonen och försökt få tag på biljetter till Justin Bieber's konsert i april nästa år. Första konserten sålde slut på 41 minuter, och jag fick inte tag på några biljetter. Men sedan satte han in en extra konsert, dagen efter, och där fick jag biljetteeeeer. Är så jävla glad just nu, för jag ska gå på Justin Bieber! Haha!
E

Vit chokladpannacotta med vaniljsmak, toppad med hallonkaramell

Vit chokladpannacotta med vaniljsmak:
8 portioner

1 dl mjölk
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
3 gelatinblad
1 vaniljstång
4 msk socker
 
 
Hallonkaramell
8 portioner
 
 500g frysta hallon (halvtinade)
1 dl socker
2 msk vatten
 
Gör pannacottan såhär:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Börja smält chokladen i vattenbad eller i chokladsmältare, och låt det smälta under tiden du värmen gräddblandningen. Skär en skåra längs med vaniljstången, värm mjölk, grädde, socker och lägg i vaniljstången. Koka till strax under kokpunkten.
 
Krama ur gelatinbladen och lägg i dem i gräddblandningen. Blanda i chokladen och rör om tills allt har smält samman. Häll upp i fina portionsglas, och låt stelna i minst 4 timmar. Servera med grädde och bär, eller med hallonkaramell.
 
 
Gör hallonkaramellen såhär:
Häll sockret i en kastrull och ställ på spisen. När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, häller du i de halvtinade hallonen, samt vattnet. Koka försiktigt så att sockret löser sig, och rör om tills allt har smält samman. Låt kallna. Sila bort kärnorna om du vill.
 
Toppa pannacottan med hallonkaramellen och eventuellt ett par hallon. Servera!
E
 
Ps. De ursprungliga recepten har jag hittat här och här.

Nothing really matters when we're dancing

 
Jag har så sjukt svårt att somna på kvällarna alltså. Eller det går i och för sig i perioder; ibland tar det en kvart, ibland tar det två timmar. Jag är inne i en period då jag ligger vaken jättelänge. Har sovit skitdåligt de senaste nätterna, så jag är jättetrött nu. Funderade på om jag skulle avboka kvällens Bodypump, men jag pallrade mig faktiskt iväg. Dock var tränaren asdålig och peppade typ ingenting, så det var en rätt seg träning. Får hoppas att det blir roligare på fredagens Indoor Walking, men den tränaren är full av energi, så det blir nog toppen.
 
Förutom att träna har jag varit i stallet, men Lady fick faktiskt vila. Hennes hagkompis skulle också vila, så det fick bli så. Istället hälsade jag på barnen (det är ponnyläger på ridskolan) och lite så, för imorgon ska nämligen jag jobba, och då ha läger med ungarna. Jag ska hålla i 3 lektioner (en dessyrlektion, en hopplektion, och en teorilektion), och så ska jag hitta på lite lekar och så där. Blir nog mys!
 
Men nu ska väl jag ta och titta på film och försöka bli trött. Jag börjar kl 7 imorgon, så det gäller att försöka somna tidigt - hur nu det ska gå.
E

Picknick vid kanalen

 
Vi hade det jättemysig nere vid kanal, och Tea verkade väldigt tillfreds med tillvaron. Hon låg och tittade på båtarna som åkte förbi, och fick hälsa på några hundar som gick förbi. Nu är hon dock svintrött och ligger och stensover bredvid mig - sötnosen. Bror + flickvän är utomlands i en vecka, så jag fick äran att ha henne den veckan, hehe.
 
Av min fina barndomsvän, som jag var på picknick med, fick jag maaaassa strumpor ,och tre par örhängen. Jag har nämligen babblat om jag att jag vill ha strumpor, och att det skulle vara kul med mer örhängen. Så det hade hon snappat upp och köpt till mig. Hur gulligt?!
 
Sen när jag väg påväg hem så mötte jag upp min andra vän när hon åkte till jobbet, och så fick jag present av henne också. Fick ett presentkort på standens biograf, för hon vet att jag älskar att gå på bio. Haha, hur fina vänner har jag inte eller?!

Jag har verkligen haft en jättefin födelsedag. Kunde inte blivit mycket bättre. ♥
E

Födelsedagspresenter

 
Jag har fått jättefina presenter, och är verkligen helnöjd. Har fått presentkort på Zoo 4 You (ska köpa fiskar och växter), på Lindex (köpte underkläderna ovan), och på Hööks (har dock inte köpt något än). Dessutom har jag vunnit ett presentkort från The Body Shopden här bloggen, så jag köpte även Body Butter där - som en liten present till mig själv, dagen till ära.
 
Förutom presentkort har jag fått 2 (!) kg choklad, så nu behöver jag inte köpa någon choklad på ett bra tag, haha. Sedan har jag fått ett skal till mobilen + skyddsplats till fram och baksidan, och så har jag fått en jättefin bukett. Är jätteglad!
 
Ska strax iväg och gå på picknick med en kompis, och hon har någon present till mig. Sedan ska jag träffa en annan kompis ikväll, och hon hade tydligen också en present - vad bortskämd jag känner mig, haha.
 
Men nu får jag ta och göra mig iordning för en promenad till kanal, för där blir picknicken av - mys!
E

Filmtips: drama, romance

 
One Day
Den här filmen var lite småmysig, och jag gillade den. Dock var den lite smått förutsägbar i vissa delar, och det är ju lite tråkigt. I och för sig tycker jag att den vägde upp det genom att lägga in en del andra lite smått chockerande delar, så då blev jag nöjd.

Det är iallafall en fin film med en intressant tråd. I slutet blev jag lite förvirrad, så jag tror jag behöver se den någon gång till innan jag förstår den till fullo. Det ska faktiskt bli intressant att se om alla bitar faller på plats då.
 
Handling: Efter att ha tillbringat sin examen-natt tillsammans, bestämmer sig Dexter och Emma att träffas på samma dag, varje år, för att se var de är i sina liv. I den här filmen för vi följa deras liv under tjugo år, och dessutom se om de lyckas träffas just den dagen, varje år.
 
Betyg: 3 av 5

I'm gonna party like it's my birthday

 
Idag blir jag 21 år, jäklar vad snabbt tiden går.
E

Filmtips: drama

 
For the Love of Nancy
Jag blev positivt överraskad när jag såg den här filmen, för den var väldigt bra. Filmen handlar ju om anorexia, och även om filmen är inspelad 1994, så är den fortfarande aktuell då det fortfarande är många som insjuknar i sjukdomen. Jag, som aldrig har haft sjukdomen, fick en bättre förståelse för hur den fungerar. Det är ingen enkel sjukdom det där, och jag hoppas att den någon gång är ett minne blott för allt och alla.
 
Handling: Nancy's kamp mot anorexian, baserad på en verklig händelse.
 
Betyg: 4 av 5

Fullspäckad dag med städning och uteritt

Lady idag
 
Åh, vilken go dag det har varit idag. Det började lugnt med sovmorgon och filmtittande (såg Adventureland), och sedan blev det fart. Jag städade massor här hemma och var allmänt duktig. Passade även på att pumpa cykeln när jag ändå var igång, och bäddade rent i sängen.
 
Sedan åkte jag till stallet där jag red ut på Lady, med sällskap av J (Alfons ägare och min promenad- och stalljourskompis) och Arom, som hon är skötare till. Det var en riktigt rolig uteritt faktiskt, även om det var jäkligt blött i skogen. På sista galoppen taggade hästarna till som fan, och Lady totalignorerade mig där uppe på ryggen. Det märks att hon bara går uteritter, för fyfan vad jobbig hon är, haha.
 
Efter stallet kom på jag att jag inte hade ätit något sen frukost, utan att ens ha varit hungrig - hur lyckas man med det liksom?! Så efter att ha pantat massa burkar och köpt ingredienser till morgondagens efterrätt, så blev det en välbehövlig middag. Mycket gott!
 
Väääldigt intressant att veta exakt vad jag gjort idag va?! Haha.. Nu ska jag varva ner och planera veckan. Det blir födelsedag, jobb, Lady, hundvakt, och lite så. Ser ut som en bra vecka tycker jag.
E

Bohus Fästning

 
Igår var syster och jag på Bohus Fästning, och jag var hundvakt, så jag hade med mig Alfons. Det var riktigt trevligt att gå omkring där, för jag har varit där en del under min uppväxt. Kul att se hur mycket man kommer ihåg, och vad som har ändrats och så. Vi gick iallafall omkring en bra stund, och Alfons blev jättetrött, för han slocknade i sängen så fort vi kom hem, haha.
 
På eftermiddagen var jag hurtig och gick ut en långpromenad på nästan 1½ timme också, och så gick jag en kvällspromenad på 30 min med Isabell och Tea. Himla mys, och Alfons var nog nöjd, för han var trött (det är inte lätt att få den vovven trött alltså).
 

Sedan kom ägarna och hämtade honom vid halv tolv, och då kollade jag klart på Prison Break, och sedan gick jag och la mig. Jag har förövrigt kollat klart på alla avsnitt av PB nu, och så har jag sett filmen, så nu är det heeelt slut. Känns konstigt! Väldigt bra serie det där alltså, kanske skriver en liten recension om den om jag får tråkigt - får se.
 
Nu ska jag väl jag ta och äta lite frukost, och sedan blir det att ta det lugnt i några timmar. I eftermiddag ska jag till stallet och rida ut på Lady, så jag håller tummarna att det håller upp då.
E