Filmtips: action, crime, mystery

 
Safe House
Ska jag vara ärlig så blev jag faktiskt lite besviken när jag såg denna filmen, men jag kanske hade för höga tankar om den - jag vet inte. Storyn lät intressant, och Ryan Reynolds är ju en duktig skådespelare, men ändå nådde den inte upp till mina förväntningar. Vissa scener var ganska sega och kändes utdragna, så där sjönk betyget. Ibland var den dock mer spännande, och då hade jag full fokus på filmen. Dock gillar jag inte när man känner så olika för en film, den ska vara jämnbra under hela spelningstiden, annars blir man bara förvirrad.
 
Min slutsats är att det är en helt okej film, men inte mer än så. Den är sevärd, men jag hade som sagt förväntat mig mer.
 
Handling: När några tungt kriminella förstör CIA:s "safe house", blir byggnadens unga väktare, Matt Eston, tvingad att genomföra det farliga jobbet att flytta fången till en annan säker plats.
 
Betyg: 2,5 av 5

Sjukt rastlös

För en stund sen när jag spelade lite
 
Jag vet inte vad det är med mig ikväll, men jag kan verkligen inte sitta still. Sätter jag på en film, så stänger jag av den efter 10 min. Börjar jag spela gitarr, så blir jag irriterad för att jag inte hittar någon ny bra låt att spela. Om jag får någon fundering på att cykla till gymmet, så blir jag förbannad när jag tittar ut och ser att det regnar.. Är sjukt otålig med andra ord! Dessutom har jag världens stallabstinens och vill bara åka till stallet hela tiden, haha. Får visserligen skylla mig själv när jag har uppehåll i så många dagar som jag har haft, för då får jag alltid abstinens..
 
Meeen, får väl ta och skriva lite fler filmrecensioner istället, för det tar tid och är faktiskt ganska krävande.
E

Dagens ridpass - uteritt

På uteritt i april iår
 
Åååh, vad jag är sugen på att rida ordentligt igen, och då har Lady bara haft vila i en vecka. TRE veckor återstår, hur ska jag överleva?!
 
Det blev ju så klart en uteritt idag, på 1h och 15min. En runda med lååång fram-och avskrittning, vilket är ypperligt enligt mig. Det är viktigt att skritta av hästarna ordentligt efter en uteritt eftersom man ofta tränar mer kondition.
 
Lady var galet pigg idag, längesen hon var så pigg faktiskt. Jobbade i form idag faktiskt, för jag ville inte ha henne på tårna när hon var så pigg. Hon var ovanligt stretig i munnen idag, men det beror väl på att hon inte har blivit igenomriden på ett tag nu. Jobbade henne iallafall i en ganska låg form i skritt och trav, men i galoppen fick hon gå i den formen hon ville. Längde galoppen ganska mycket då hon verkade vilja springa av sig, och jäklar vad hon sprang. Fick använda både röst och tygel ganska långt innan avsaktningen för att hon skulle tagga ner, och då hade hon ändå kunnat länga galoppen myyycket mer (men ville inte att hon skulle brassa på alldeles för mycket).
 

Var förövrigt jäääättemysigt att vara tillbaka i stallet, och Lady kom snällt fram till mig i hagen. Dock kändes hon väldigt varm i kroppen (jag jämförde med den andra hästen hon går med), så jag tog tempen på henne när vi kom till stallet. Hon hade 37,8 grader, så det var ju okej. Dock blev hon inte glad när jag tog tempen, haha. Hon tyckte det var sjukt obehagligt och började till och med kicka, men jag fick ju tempen till slut, så det fick ju gå. Haha, vad fjantig hon är ibland ändå.
E

Filmtips: drama

 
My Sister's Keeper
Jag saknar ord. Den här filmen var fullständigt fenomenal, rak igenom. Vet egentligen inte hur jag ska skriva för att göra filmen rättvisa, men jag kan ju säga att jag nog aldrig har bölat så mycket till en film. Den var otroligt sorglig och djup, men samtidigt väldigt fin och verklig. Skådespelerna gjorde ett otroligt bra jobb, och extra cred tycker jag Cameron Diaz och Sofia Vassilieva ska ha. De var så himla trovärdiga, och jag skulle ge en högra arm för att kunde agera så bra.
 
Jag rekommenderar starkt denna fina film, men förbered dig på en film som sätter spår.
 
Handling: Anna Fitzgerald är född enbart för att vara donator till hennes cancersjuka syster Kate. Anna's föräldrar har aldrig någonsin frågat Anna om det är okej att hon är donator, och därför testar hon sina rättigheter hos en advokat, som snart kommer kämpa för att hon själv ska få bestämma vad som ska- och inte ska göras med hennes kropp.
 
Betyg: 5 av 5

Episk film

 
Åh herre! Såg just en så otroligt fin film. Jag har sett den en gång innan (dock för några år sedan), men jag kom inte ihåg något alls typ, så det var som att se en ny film. Guud, så otroligt fin att jag nästan saknar ord. Tror filmen är en 5:poängare faktiskt, fenomenal! Jag ska skriva en recension om det nu direkt när minnet är färskt, men den dyker upp en annan dag. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur säger man.
E
 
"Change has played it's part, and it's healed my wounded heart."

Filmtips: drama, mystery, thriller

 
Disturbia
Den här filmen har jag sett några gånger, och jag blir lika fångad varje gång. Jag fullständigt älskar början, där man kommer in i filmen hur snabbt som helst. Jag gillar även blandningen av all drama och thriller, vilket jag tror gör att filmen är omtyckt av många olika personer. Shia LaBeouf gör ett fruktansvärt bra jobb, och jag vet att jag kommer se den här filmen många gånger i mitt liv.
 
Handling: Kale, en kille i tonåren, blir tvingad till husarrets och försöker därför desperat hitta något att göra. Det slutar med att han spinonerar på grannarna, vilket leder till en del misstankar om ena grannen. Han blir övertygad om att grannen är en seriemördare, och gör allt för att få polisen att tro på honom.
 
Betyg: 3,5 av 5

Ute hela dagen

 
Idag har jag varit ute typ hela dagen - så skönt! Började med en låååång promenad på över två timmar, med en kompis och hennes vovve (pudeln Alfons, som jag har passat). Vi gick ner till kanalen och lät hundarna svalka sig i vattnet. Tea är dock en liten badkruka och nöjer sig med att dricka lite + doppa fötterna, haha.
 
Efter promenaden tog Tea och jag bussen ut till mammas stuga, så var vi där i några timmar. Vi gick ner till kanalen även där, och tog lite kort på Tea när hon posade vid bryggan. Söt liten hund det där alltså. Annars gjorde vi inte så mycket mer, tog det lugnt bara, och njöt av vädret.
 
Imorgon på morgonen ska jag försöka orka pallra mig iväg till gymmet och köra lite cardio. Har inte gjort det på sjuukt länge, så det lär behövas. Sedan ska jag stallet och rida ut på Lady. Har inte varit där sen i söndags nu, vilket är helt sjukt, haha. Får hoppas att hon har saknat mig och kommer fram till mig i hagen, för ibland när jag inte har varit där på ett tag blir hon skitsur och grinar ihjäl, typ som att jag skulle ha dissat henne, haha. Hon är för charmig. Iallafall, efter stallet kanske det blir en långpromenad också, jag får se vad klockan blir. Vill ju hinna med lite fredagsmys innan det är dags att gå och lägga sig liksom, hehe.
E

Fortfarande godkänd körkortsteori

 

Även om jag har körtkort och snart har haft i tre år, så tycker jag det är kul att göra lite teoritest lite då och då, för att se om man fortfarande har koll på teoribiten. Det verkar som att jag inte behöver oroa mig än så länge iallafall, för jag fick 63 rätt av 65 möjligt, haha. Nöjd!
 
Vill ni själva prov att göra testet, gå in här.
E

Inget stall idag

 
Det blir inget stall för min del idag, för den andra hästen som Lady går med skulle vila idag, och då kan man ju lika gärna utnyttja det och låta Lady gå och götta sig i hagen hela dagen lång. Tina kunde åka och kolla till damen efter jobbet också, så jag behövde inte åka ut. Saknar allt lilla Lady, men jag blir så omotiverad när jag inte kan träna (för Lady har ju sin sommarvila nu, och då är det bara uteritter som gäller), haha. Helt sjukt ändå, för det är ju übermysig att rida ut, men samtidigt så utvecklas man ju inte då, och det är det jag vill. Säkert därför jag är lite seg.
 
Istället ska jag ta och träna lite, men frågan är bara i vilken form. Funderar på om jag ska åka till gymmet och gå på ett Zumba-pass, men det är ju så himla fint väder, så en till promenad skulle ju inte sitta helt fel. Jaja, får se hur jag gör. Har ju i och för sig redan gått på promenad i 1½ timme idag, så egentligen borde jag pallra mig iväg till gymmet - åååh, otaggad. Tråkigt att gå dit själv, för då är det ingen som motiverar en..
E

Filmtips: drama

 
Make it happen

Jag har sett den här filmen ganska många gånger innan, och jag gillar den skarpt. Det enda negativa är väl att den är aningen kort, men samtidigt så kanske den hade blivit seg om den var längre. Det beror ju dock på vilken del de skulle förlängt, men jag tycker själva Chicago/Ruby's-delen skulle vara längre - men det är ju min åsikt.

Det är iallafall en jättemysig dansfilm, och har ett väldigt fint budskap.
 
Handling: Lauryn inleder en resa för att uppfylla sina drömmar som dansare, men upptäcker istället en ny typ av dans, som kommer att bli en källa till både konflikter och självinsikt.
 

Betyg: 3,5 av 5

En del motion

JAG SAKNAR GRAN CANARIA MED SYSTEEER!
 
Idag blir det nog en del motion för min del, men det gillar jag. Först blir det en långpromenad med en kompis, sedan ska jag till stallet och rida ut Lady (dock blir det bara en skrittur barbacka), och sedan ska jag förmodligen gymma också. På tal om gym så håller jag förövrigt på att försöka få tag på en plats i fredagens Indoor Walking-pass. De är alltid fullbokade, men har man tur så kommer det en avbokning här och där, och den ska jag ha. Annars får jag väl cykla dit ändå, och se om jag hinner få tag på en drop-in plats.
 
Men men, nu ska väl jag ta och äta lite frulle.
E

I'd like to be everything you want

Syster har fullt med ekorrar utanför sin lägenhet
 
Idag har jag spenderat några timmar på IKEA med syster, för hon ville ha lite nya grejer till sin nya lägenhet. Blev en jättefin soffa, fåtölj och sådär - mycket fint. När vi kom hem så monterade vi en del, och sedan blev det kebabtallrik, gott!
 
Nu under kvällen har jag tittat på en dansfilm. Har sett den förr, men tror inte jag har skrivit om den bloggen (ska kolla upp det), så det kommer en recension om den förmodligen imorgon.
E

Filmtips: action, adventure, drama

 
Snow White and the Huntsman
Jag såg den här filmen på bio, vilket jag tycker är en fördel för filmens betyg då det är en helt annan känsla att se en film på en bioduk, eller hemma. Men jag tyckte iallafall den var jättebra, och rolig att se på bio.
 
Jag gillar att man känner igen mycket från Snövit-sagan man är uppvuxen med, och jag tycker de får in bra med detaljer. Dock kan jag tycka att filmen är aningen lång, och vissa scener känns nästan onödiga. Så om de hade lagt mer energi på att utveckla de mer intressanta scenerna, istället för att filma Kristen Stewart i hundra olika vinklar när de galopperar på stranden, så hade jag varit mer nöjd.
 
Men som sagt, det var en bra och sevärd film, som jag säkerligen kommer se fler gånger.
 
Handling: Den onda drottningen Ravenna lyckas ta över England, men upptäcker en dag att hon inte längre är den vackaraste utav dem alla, utan det är hennes styvdotter Snövit, som har tagit hennes plats. Avundsjukan tar övertag på drottningen, och får reda på att om hon ger spegeln Snövits hjärta, så ska spegeln ge drottningen evigt liv. Drottningen beordrar dödandet av Snövit, men Snövit lyckas rymma in i Den mörka skogen. Drottningen skickar ut jägare i hopp om att hitta henne, men det är svårare än hon först trodde, och snart gör hon allt för att få sin styvdotter dödad.
 
Betyg: 3,5 av 5
 

8 avsnitt kvar

 
Idag har det regnat hela dagen, och jag har varit hundvakt, så jag har snällt fått gå ut och promenera. Men det gjorde inte så mycket, för Tea är så mysig, hihi.
 
Jag har inte alls mycket kvar av Prison Break nu, och det suuuger. Dock ska det bli jävla skönt att få ett slut på det hela, för man sitter jag på helspänn hela tiden, och det är jobbigt. Man vill ju veta hur allt slutar, så det blir nog spännande nu. Har 8 avsnitt kvar, sedan är det sluuuut.
 
Hade tänkt ta en paus i tittandet och skriva lite filmrecensioner idag, men det blev visst inte så. Få göra det snart dock, för jag har en del filmer att skriva om.
 
Men nu ska väl jag ta och läsa lite bloggar och så, vi hörs.
E

Dagens ridpass - uteritt i regnet

Lady och jag för nästan precis ett år sedan, när vi precis hade börjat rida på bett igen
 
Eftersom Lady går lite på halvfart nu så blev det en uteritt i regnet, vilket var kaaaallt, haha. Nästa gång det regnar tar jag nog ett pass i ridhuset istället faktiskt.
 
Förutom regnet så var uteritten mysig, men vi hade världens otur i slutet dock, för helt plötsligt när vi galopperade så märkte jag att Lady blev konstig och inte lyssnade på mig för fem öre när jag tog i henne, och så gör hon aldrig. När jag fick stopp kände jag att något var fel, så jag hoppade av och hittade vääärsta stora stenen som hade fastnat i ena framskon. Så då insåg jag ju att hon inte ville stanna innan eftersom den tryckte på hoven. Stenen stack iallafall ut typ 5cm, och vi försökte med allt möjligt för att försöka få loss den. Det gick dock inte, så vi fick gå till det närmaste stallet (typ 500 meter bort) och lånade en hovkrats, men den lossade inte då heller. Så vi fick snällt leda hem hästarna och försöka bända loss stenen där med en hammare istället. Med hjälp av en annan privatägare fick vi loss den, så det var ju skönt. Annars hade jag fick ringa hovslagaren och be om en akut tid, för så kunde hon ju inte gå. Stenen låg och tryckte på strålen dessutom, och jag visste inte om det var vasst och grejer, så jag vågade inte chansa.
 
Men nu är allt som det ska igen, och Lady är ute i hagen med sin kompis. Mysmys!
E

Safe and sound

Hej på er!
Provar "snabbinlägg"en för att se om de är något att ha. Spännande det här med ny layout tycker jag, men det suger ju att inte appen funkar.

Idag har jag iallafall än så länge bara tittat på några avsnitt av Prison Break, druckit Cola Zero, och varit glad över att jag har varit inne när regnat har öst ner. Om ett tag ska jag dock till stallet och rida ut på Lady, så jag får hoppas att det håller upp. Annars får jag väl slänga på mig massa regnkläder och hoppas att jag håller mig torr, för ut ska jag.

Meeen, nu ska väl jag fortsätta att kolla på PB. Fast just det, jag måste ju äta mat också, det kanske jag ska göra först.
E

Slappdag

Jag har faktiskt mått riktigt bra idag, även om det blev en del igår. Vaknade vid kl 11 i förmiddags, och tog en liten tupplur på eftermiddagen, så jag är inte särskilt trött än. Får väl se när jag går och lägger mig, men det blir nog hyfsat snart ändå.
 
Idag har jag bara tagit det piano och kollat på serier. Har sett de nya avsnitten av True Blood (det var så länge sen jag såg det nu att jag knappt kom ihåg något alls i början), och så jag har självklart också sett några avsnitt av Prison Break. Blev precis klar med säsong 2, så nu har jag bara 4:an kvar. Hoppas att det håller måttet även den här säsongen. Vissa serier har ju en förmåga av att överdriva allt ju längre in i serien man kommer, så får hoppas att denna inte gör det.
 
Imorgon har jag i princip inga planer, förutom att jag ska till stallet och rida Lady. Hon har ju sommarvila nu, så det är bara härliga uteritter som gäller. Blir mys det!
E

Två år

Jag på stan
 
Idag är det två år sedan jag bröt fötterna. Helt sjukt vad snabbt tiden går! Idag hade jag egentligen tänkt "fira" det med ett ridpass på Lady, men jag hade en del inplanerat, så jag fick hoppa över det. Istället har det blivit tårtbak (mamma ville att jag skulle baka en tårtbotten till henne), och så har jag varit med en kompis hela eftermiddagen/halva kvällen. Übermys har det varit!
 
 
Har äntligen fått köpt en ny pump till akvariet också. Det är så sjukt skönt att det är gjort, för det har verkligen legat och gnagt hos mig. Jag har haft så dåligt samvete för att fiskarna inte har haft så bra syresättning i vattnet, så det är väldigt skönt att det är fixat nu. Passade även på att göra rent, så nu är det toppenfint i akvariet.
 
Men nu ska jag ta och avsluta kvällen med några avsnitt Prison Break (som jag förövrigt är helt besatt av).
E

Dagens ridpass - hoppträning

 
Jäklar vilken skillnad det var från förra hoppträningen på Lady alltså. Då fick jag inget flyt alls, och allt kändes bajs. Idag gick det jättebra faktiskt, så jag är väldigt nöjd.
 
Orkar inte rita upp hur vi hoppade fram, men först hoppade vi sockerbitshinderna, fast åt andra hållet, och sedan hoppade vi linjen (fast med lägre höjder i början). Sockerbitarna gick väl ganska bra, men Lady blev lite grinig när jag ställde krav på att hon skulle vända ganska tvärt med ytter, så det jobbade jag med en del. Sedan fick jag vara rätt noggrann med både start och broms i början, för hon hade lite dålig respekt för det. Linjen gick riktigt bra, inget negativt att säga om den.
 
När hindrena höjdes upp lite så blev Lady lite smått tittig, speciellt på räcket i linjen. Hon hoppade så sjukt fult på det hindret, men hon hoppade ju iallafall, och det är ju huvudsaken. När vi hoppade banan första gången så stannade hon dock på det räcket, men jag red an igen och var mer bestämd bara, och då tog hon sig allt över.
 
Tror hon var lite tittig på det eftersom hon inte har många 90-språng i sig, och då blir hon lite osäker. Jag har inte hoppat några höjder sen senaste träningen heller, så då är det ju klart att hon tittar lite extra. Får vara mer noggrann med det tror jag, att hoppa mer högre språng. Hon behöver det.
 
Dock blir det nog ingen hoppning på en månad, för på fredag går Lady på sommarvila, så då är det bara sköna uteritter lite då och då som gäller. Blir mysigt det!
 
Förövrigt så var Lady en riktig märr idag och kickade åt både spöt och skänkeln, haha. Det var ett tag sen hon klagade så mycket alltså, men så kan det ju vara med ston.
E

Dagens ridpass - uteritt

 
Lady vad lite rolig idag. Precis innan jag tog kort, så stod hon helt vanligt, men när jag tog upp kameran så tog hon ner huvudet såhär på bilden, så att hon såg astrött ut. Sedan när jag hade tagit kort så stod hon som vanligt igen. Haha, vet inte riktigt varför hon spelade trött där ett tag, men det var väl någon idé hon fick för sig.
 
Det blev en uteritt på 1 timme och 15 minuter idag, och Lady var jättetrevlig. Pigg och framåt, men lyssnade ändå på mig bra. Skön uteritt, och skönt väder.
 
Imorgon blir det hoppträning, så det blir skoj. Har dock inte hoppat Lady på väldigt länge, så får väl se hur hon reagerar.
E

Dressyrtävling 16/6 - 2012



Usch, det kändes inte bra idag. Lady var konstig redan från början, så jag fick aldrig igenom henne riktigt. Jättetråkigt faktiskt, för igår kändes hon superbra när jag red (orkade dock aldrig blogga om det). Men jag funderar på om hon hade träningsvärk, eller ont någon annanstans, eller om hon bara var väldigt trött. Jag kollade igenom henne, men hittade ingenting. Men man vet ju aldrig, det var ju student i staden igår, så hon kanske inte kunde sova på grund av allt liv, vad vet jag.

Hon var iallafall inte alls trevlig att rida idag, för hon stod emot typ allt. Var jätteseg och stel på framridningen, och hon kändes helt tom. Fick henne inte riktigt lösgjord där, och formen var ibland väldigt ostadig.

Innan jag fick gå in på själva banan så red jag runt lite i ridhuset först, och där var hon jääättespänd först. Det gick nästan inte att rida henne, men sedan släppte det och hon blev riktigt fin. Sedan när jag red in på banan så blev hon jättespänd igen, och blev aldrig riktigt avslappnad. Vet inte om det berodde på mig eller henne, men jag var inte alls nervös, så jag tror det satt i Ladys huvud.

Det jag är nöjd över är att jag red mycket bättre vägar än sist, jag red inte fel, och Lady hade ingen tanke på att hoppa över dressyrstaketet (dock tyckte hon det var lite läskigt ibland). Det jag är missnöjd med är att Lady var så fruktansvärt spänd och stretig i munnen. Dessutom ignorerade hon min skänkel totalt ibland (hon saktade ju till och med av till skritt en gång, och då hade jag rätt mycket ben på henne).

Fick mest 6:or och 5:or, men även några 7:or och 4:or. Galoppen är ju kass, och den gick ju ännu sämre idag bara för det - vi var i oblands och Lady gick över tygel och mot hand en del. Slutade på 53,57% vilket är ganska bra för den ritten. Är glad att jag fick 4% mer än sist iallafall, även om Lady kändes trevligare förra gången.
E


Dagens första ridpass - hoppträning på Lillan




Dagens hoppträning var så sjukt rolig, och jag känner att jag verkligen har hittat Lillan nu. Innan har jag nästan varit rädd för att använda min ben känns det som, men det måste man ju göra för att hitta lägena. Innan har jag nämligen tagit alldeles för mycket i henne, utan att ha ben på, och när jag då behöver reglera galoppen så har det inte funnits någon energi att jobba med - vilket blir pannkaka. Nu har jag lärt mig hur jag ska använda benen, och vi får därför värsta flytet - så skönt!

Idag började vi med att rida den röda banan, och det gick väl helt okej. Lillan var lite smått envis där vi skulle rida på volt och ha bestämda galoppsprång, för där ville hon inte riktigt lyssna på mig. Först skulle vi ha tre galoppsprång, och det gick väl sådär. Hon bara drog iväg för mig. När vi hade två galoppsprång gick det dock myycket bättre, så det var gött. När vi hoppade fram låg hindrerna på upp till 70cm.

Sedan hoppade vi den blå banan, typ 80cm höga hinder, som uppvärmning. Det gick jäkla bra, alla avstånd satt, och jag fick in värsta känslan. Dock tappade jag ena stigbygeln innan sista, så då gjorde jag en volt om kom igen. Jäkla stigbyglar alltså, kan jag inte bara lära mig att trampa ner!

Sedan hoppade vi blåa linjen igen, fast med 1:meters-hinder, och det gick skitbra det också. Efter sista oxern svängde hon dock rejält åt höger, så där blev ju vägen lite cp. Så vi hoppade om de två sista hindrena, och då gick det mycket bättre.

Så ja, grymt rolig hoppträning, och Lillan är så himla rolig att hoppa! Idag hoppade hon upp sig sjukt bra också, så det var jäkla kul.
E

Hundvakt


Tea och Alfons på långpromenaden

Idag är jag hundvakt till två vovvar, Tea och Alfons. Alfons ägare är hon jag är ute och promenixar med, och hon skulle iväg idag, så då tog jag Affe. Idag har vi (hundarna och jag) har varit ute på en promenad på 1h och 45min, runt slussarna. Riktigt mysigt, dock har jag lite småont i fötterna efteråt, men det får man väl ta.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, kolla på film och så. Imorgon förmiddag ska jag hämta Tea, och sen åker vi till stallet. Ska hoppträna Lillan kl 11, och sedan ska jag trimma Lady inför lördagens dressyrtävling. Jag är inte alls taggad faktiskt, men det kommer nog.

Men nu ska jag väl ta och starta en film, så får vi väl se när lilla Alfons blir upphämtad.
E

Dagens ridpass - dressyr


Lady och jag på senaste dressyrtävlingen i april

Det kändes att det var ett tag sen hon blev igenomriden alltså. Hon var inte rolig i början, och jag ville typ bara ge upp, haha.. Dock så fortsatte jag och jobba med henne, och gjorde mycket tempoväxlingar och sådant - för då brukar hon allt ge med sig och börja slappna av istället för att hålla på och fjolla sig.

Galoppen gick ganska bra idag, men var inte helt hundra. Hon var lite ostadigare i formen där än vanligt nämligen, så den jobbade jag mycket med. Hon blev riktigt trevlig i slutet i galoppen faktiskt, så jag slutade när det gick som bäst.

I traven låg fokus på att ha en ärlig bjudning fram till bettet, och det gick bra tycker jag. Hon blev inte så låg som hon kan bli ibland, utan jobbade istället igenom kroppen på ett fint sätt. Det kändes att jag kom åt henne ordentligt, för hon blev trött och klagade då ganska mycket.

Nu känns det iallafall ganska bra inför lördag. Ska trimma henne på fredag också, så får jag hoppas att hon är lösgjord och trevlig på tävlingen, och inte allt för spänd.
E

På väg till stallet

Usch, det tog emot idag, för jag är inte alls sugen på att rida, haha. Men vädret är ju underbart, så jag har allt pallrat mig iväg ändå. Väntar på bussen just nu nämligen.

Idag blir det iallafall dressyr för Damen, för vi måste trimma. Ska nog rida på hoppbanan nu när vädret är så fint, och så är det ju lättare att komma åt galoppen på henne. Käckt!

Hörs senare
E

Lady i ridhuset igår


Bilder från lördagens 1 meter



Vet inte varför jag har så taskig hoppsits på första bilden, för jag kom ju rätt på hindret och så.. Dock vet jag att hon tog i en del där, för hon stannade på det hindret i 90cm. Andra kortet gillar jag skarpt, och jag funderar på om jag ska köpa det faktiskt. Sista bilden är på sista hindret, och där la jag ju henne lite stort, så jag är aningen efter i språnget i och med att jag inte var helt hundra på om hon skulle hoppa av eller ej (på framhoppningen smet hon nämligen undan på räcket några gånger (även om jag kom perfekt, men jag hade ramat in henne för dåligt)).
E

Dagens ridpass - uteritt


Lady och jag i nya ridhuset för ett tag sen

Idag blev det en ganska lugn uteritt. Jag visade Aroms nya skötare (samma tjej som jag går ut på promenader med) lite ridvägar. Vi var ute i 1½ timme, och det var jättemysigt. Avslutade med att rida ner till sjön, och sedan hoppa lite stockar på vägen tillbaka. Lady skötte sig svinbra och lyssnade otroligt bra när jag tog i henne efter hindrerna.

Dock var hon jääääkligt pigg idag, men jag tror inte hon har blivit riden sen jag red henne i fredags, så det förklarar ju en del. Hon var en jäkel att rida idag, och inte alls rolig emellanåt faktiskt. Hon blev assur när jag ville få henne att söka sig nedåt, och blev då skänkeldöd och stark. Jobbigt! Dock lossade det lite mer i slutet, och det är ju alltid skönt.

Imorgon ska jag trimma i ridhuset eller på hoppbanan (beroende på vädret). Måste träna inför dressyrtävlingen på lördag. Det är ju bara en klubbtävling, men man vill ju ändå lyckas bättre än sist då jag bara fick 49%. Imorgon kommer jag nog iallafall lägga fokus på att jag får en ärlig bjudning till bettet, för ibland får jag inte riktigt det. Ska även lägga fokus på galoppen, så att jag får igenom den, för då är hon mycket lättare att få lösgjord i hela kroppen.
E

Unopened Letter to the World



Tredje dagen i rad som jag hoppar omkring på kryckor. Förhoppningsvis slipper jag det imorgon, för då ska jag bara till stallet och rida Lady. Borde väl försöka pallra mig iväg till gymmet också, men får se hur det blir med det. Innan Mallorca var jag på gymmet 4-5 gånger i veckan, nu är jag där typ 2 gånger i veckan, haha. Illa!

Men men, idag har jag jobbat, och som vanligt gick det snabbt. Idag hade vi inga boxar att mocka, så vi började byta undertråd i ponnyernas sommarhage redan kl 8 imorse. Gick relativt snabbt, och kl 10 blev det frukost. Tea har varit med i stallet idag också, och jag har nog aldrig sett henne så energisk innan, haha. Hon kutade omkring som en galning i hagen, gick omkring i det höga gräset och hade allmänt roligt - hon är så söt!

När jag kom hem köpte jag godiiiis, och kollade på One Tree Hill. Sedan däckade både Tea och jag i sängen, haha. Jag sover otroooligt sällan mitt på dagen, men idag kunde jag verkligen inte hålla ögonen öppna. Var massa som ringde min mobil under tiden också (kom på att jag ska ringa upp dem strax också), men jag struntade i att svara. Kl 18 ringde det dock från stallet, och då svarar jag alltid. Det kan ju ha hänt något med Lady eller så, man vet ju aldrig. Men Lady mådde bra, så det var skönt.

Iallafall, nu fick ni ett helt blogginlägg om vad jag har gjort idag. Himla intressant! Nu ska jag kolla om det finns något bra på tv:n.
E

Bilder från lördagens 90cm, Clear Round



Snyggt att det syns så väl att jag berömmer Lillan, haha. Säger nämligen "Bra" just där, och det ser ju himla vackert ut, haha. Jaja, kul att hitta lite bilder iallafall. Kommer blider från 1:meters-klassen också, men de dyker nog upp antingen ikväll eller imorgon.
E

Har så fruktansvärt ont i foten


Imorses, när jag kunde vila en liten stund innan tävlingarna började

Alltså det är helt sjukt vad ont jag har, och har haft nu under helgen. Igår eftermiddag värkte det så in i helvete sista klassen, och sedan skulle ju banan byggas om, och alla privathästar in + ridskolans pollar visiteras (jag har ju haft stalljouren i helgen). Kan meddela att jag hade otroligt svårt för att slappna av när jag kom hem eftersom det gjorde så sjukt ont.

Idag har jag knarkat alvedon, men ändå haft rövont! Dock har jag bara hunnit sitta ner en halvtimme på 12 (!) timmar, och det är ju inte bra för mina fossingar alltså. Får väl skylla mig själv lite också kanske, för jag vet att fötterna inte pallar det, men ändå ska jag utsätta dem för sånt. Kasst!

Tävlingarna slutade vid 17, och då byggde vi bort banan + att jag tog in alla privathästar och visiterade lektionspollarna. Var helt svimfärdig när mamma kom och hämtade mig sen..

Imorgon blir det jobb + att jag är hundvakt. Vet inte om jag ska ha Lady eller inte, men det blir nog ingen ridning vilket fall som helst - får väl lyssna på kroppen för en gångs skull, och inte köra fullt ös medvetslös som annars.
E

Tävling imorgon också

 

Lillan är en fruktansvärt mysig häst. Hon stog blixtstilla och vilade medan jag fixade med henne knoppar, och hon har varit jättesöt hela helgen - gosehäst!

 

Imorgon blir det nog en lika lång dag i stallet, för det är tävling då med. Regionala dock, men jag ska inte vara med. Är i och för sig funktionär, så jag kommer stå på banan hela dagen lång. Men det blir nog skoj, bara det inte regnar. Idag har vi haft jättefint väder, och jag har blivit solbränd i ansiktet, haha.

 

Idag var det förresten ett ekipage som gick omkull, och ryttaren fick hästen över sig. Det såg så sjuuukt läskigt ut, och hon slog sig rätt rejält. Vi fick iallafall ringa ambulans, så det var en ganska lång paus i tävlingarna där ett tag. Hoppas det gick bra med tjejen och hästen dock, för det såg inte alls mysigt ut.

 

Men hörrni, nu får jag ta och kila. Måste ha högerfoten i högläge (har så jävla ont, och jag vet i tusan hur jag kommer klara av morgondagen + måndagens jobb, men det löser sig nog), och det är inte så skönt när man har datorn på magen.

E


Lokal hopptävling på Lillan, 9/6-2012

 

Little Lady, 90cm Clear Round - 18 fel (två vägringar + 6 tidsfel)

Så synd att jag inte hade någon som kunde filma idag, buhu! Hade varit så kul att ha, men så är det. Jag är iallafall väldigt nöjd över dagen, och målet var ju som sagt att bara ta sig igenom banorna.

 

I första klassen var hon sjuuuukt tittig. Jag red för mesigt, så hon stannade på två hinder. Eller ja, ingen tvärnit alltså, utan hon tvekade och lite stannade innan hindret. Då skulle jag ju självklart använda mer ben, men det tog lite tid innan jag insåg det. Så efter typ halva banan så fokuserade jag bara på att få fram henne, och lät henne fixa hinderbiten. Kom lite taskigt in på en del hinder där, men Lillan hoppade ändå, utan att riva - duktig tjej! Fick iallafall en bättre rytm i slutet där, så det kändes väl helt okej.

 

 

Little Lady, 1m A:0+A:0 - 13 fel

Jag är riktigt nöjd med den här rundan faktiskt, även om vi fick en hel del fel - vi kom ju inte ens till andra fasen, haha.. Första 4 hindrena var klockrena, och Lillan kändes lite mer avspänd, även om jag fick använda en del ben. Dock tappade jag stigbyglarna typ vid tredje hindret, så fick hoppa utan dem på 4:an. Hon hoppade mig nästan ur sadeln, och var så sjukt på, så jag valde faktiskt att göra halt, och göra en volt (och tog då samtidigt mina stygbyglar, kände inte för att flyga av). Rev dock 5:an, men kommer inte ihåg varför. Hade kanske aningen dåligt tryck i galoppen. 6:an gick toppen, rev 7:an, men kommer inte ihåg varför där heller (det är därför man vill bli filmad juu). På 8:an kom vi lite stort, men det gick ändå. Fick ett tidsfel på grund av volten också.

 

 

Men jag är himla nöjd alltså, även om de flesta hade varit sjukt missnöjda med det resultatet. Men det var faktiskt både min och Lillans debut på lokaltävling, + första gången någon av oss hoppade 1 meter på tävling. Himla skoj var det iallafall, och det här är nog något för mig. Synd att jag inte har en egen polle att tävla med dock, men det kommer väl tids nog.
E


Hästnörd

Jag är fortfarande i stallet.. Kom hit strax efter kl 6 imorse, och nu är klockan snart 20 - sjukt! Strax ska jag kvällsfodra, och sedan blir det hem till duschen och sängen. Ska självklart blogga också, måste ju skriva om tävlingen.

Men nu ska väl jag ta och börja låsa lite så smått, och sedan ska pollarna få käk. Vi hörs lite senare!
E


Första klassen

90cm Clear Round - 18 fel. Haha, men vi tog ju oss i genom banan iallafall. Hon var vääääldigt tittig, och första delen av banan red jag lite för passivt. Men jag är skitnöjd ändå, så nu taggar vi för en meter.
E


Förberedelser inför morgondagens hopptävling



Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Busan finns inte längre. Hon somnade in så fint, och jag saknar henne redan något enormt. Finaste lilla tjejen! ♥ Det är sjukt jobbigt att skriva om det just nu, så jag nöjer mig med det här.

Nu under kvällen/eftermiddagen har jag varit i stallet en himla massa timmar. Red först ut på Lady (det blev en uteritt innan klubbtävlingen i onsdags också faktiskt), vilket var så himla skönt. Var inte alls sugen på ett pass i ridhuset, så drog ut och rensade tankarna lite. Pysslade sedan om henne och släppte därefter ut henne i sommarhagen igen. Vet inte om jag har skrivit det innan, men hon går på sommarbete nu - mys!

När jag var klar med Lady så fixade jag i ordning en box till Lillan, och sedan hämtade jag in henne. Blev ett pass i ridhuset på henne, där jag kollade lydnad och så. Ville få henne lite lösgjord också, men hon lossade bara i skritten. Tror det tar några dressyrpass innan jag kan lista ut henne faktiskt, för hon är himla svår i dressyren.

Därfter tvättade jag hennes ben (hon är ju brun, med fyra vita strumpor på benen), för det vita var lite smutsigt. Det kändes onödigt att duscha hela henne eftersom hon faktiskt var ganska ren. Sedan flätade jag manen (ska knoppa den imorgon) och svansen (så att det håller sig fin), klippte bort lite hovskägg och lite man på manken, och så vidare. Jättefin blev hon - ellerhur?!

Får väl se hur det går på tävlingen imorgon. Målet är att ta oss igenom banorna bara, så får vi se vad som händer. Antingen går det åt helvete (eftersom risken finns att Lillan blir för stressad), eller så går det skitbra - vi får se.

Nu ska jag lägga fram alla grejer som jag ska ha med mig imorgon. Kan ju vara bra att komma ihåg kavaj och sånt där.
E

Jag älskar dig

<3


Lilla busan ♥



Jag har börjat på det här inlägget hundra gånger nu känns det som. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, och hur jag ska formulera mig. Imorgon blir en omtumlande dag för min del, för Mollie, mitt lilla hjärtegull, ska avlivas. Usch, det är till och med jobbigt att skriva, och då vet jag ändå att hon sitter på andra sidan väggen, och att jag kan gå och gosa med henne när jag vill. Hur kommer det bli imorgon då, när hon är borta. Näe, jag vill inte tänka på det.

Hon har gått ner ännu mer i vikt de senaste veckorna, och nu är hon bara skinn och ben. Hon vägde 1.1 kg när vi vägde henne igår, och det är ju ingenting. Hon har vägt 2,7 kg som mest, och då mådde hon bra (lite småtjock var hon väl kanske). Det känns inte rättvist att ha henne kvar, för jag ser på henne att hon inte mår bra.. Finaste lilla busan, det värker i mig av tanken att du ska försvinna. ♥
E

Hopptävling, Clear Round 6/6 - 2012

 

Little Lady (Lillan), 90cm - Uteslutna!

Haha ja, var ska man börja. Det började med att jag var så jävla nervös, var längesen jag var så nervös inför en klubbhoppning. Konstigt, och jag har ingen aning varför. Men men, inne på banan så RED JAG FEL VÄG! Jag kollade ju på de som red innan, och de red en annan bana, så jag hoppade såklart deras tvåa istället för våran tvåa. Haha, så jävla kasst. Dock så domaren inget om det, så jag trodde ju att jag red rätt och red därför vidare. Kom inte så långt dock, för jag flög av, haha. Hon är lite ful ibland Lillan och smiter undan, och självklart smiter hon under på det mest konstiga stället - i kombinationen, så jag flög ju av där. Var ju såklart jag som var slarvig och inte var tillräckligt tydlig med vart vi skulle, men ändå. Jag trodde ju hon skulle suga tag i andra hindret ändå, men tydligen inte.

 

Och nej, jag har ingen dotter. Det var nog bara en teori hos domaren.

 

 

Little Lady (Lillan), 90cm - FELFRIA!

Jag valde faktiskt att ta 90cm igen här, för att vara på den säkra sidan. Den här gången gick det mycket bättre, och vi var felfria. Fick i och för sig in två galoppsprång i kombinationen, men det funkade ju det också. Vägen blev nämligen lite vinglig från 3:an till 4A, så där fick jag lägga in ett till galoppsprång och hoppa in lite kort, och då valde jag att korta mer och köra på två galoppsprång istället för att gasa på och ta ett. Gick lite på säkra sidan där i och med att hon smet med mig innan.

 

Sedan fick jag igenom halvhalten till 6:an aningen för sent, så jag hann inte riktigt bli klar där. Sedan tappade jag farten i svängen till 7:an, så där blev det fel också. Och så glömde jag totalt av var 9:an låg, så det blev en omhoppningssväng där, haha. Men det gick ju vägen ändå, och Lillan var verkligen på hugget i den klassen. Så kul!

 

Nu såhär i efterhand är jag faktiskt ganska nöjd (var inte alls nöjd när jag precis hade hoppat). Om man bortser från att vi kom lite tajt på vissa hinder så tycker jag ändå att jag kunde kontrollera henne betydligt mycket bättre än sist, för då fick jag ju knappt igenom halvhalterna, och hon rann bara iväg från ibland mig kändes det som. Idag kändes vi mer ihopridna, och det är ju alltid skönt.

 

Ska satsa på två felfria rundor på lördag, och då ska jag inte vara så himla feg. Satt och tänkte alldeles för mycket idag, och då ångrade jag mig nästan att jag anmält mig, haha. Men fan, nu får jag sluta vara så mesig och bara köra. Lillan kan ju hoppa, och det kan ju jag också egentligen.

 

Så ja, på lördag blir det lokal hopptävling på klubben, och då hoppar vi 90cm + 1m.

E


För två år sedan

 

BALEN! Sjukt kul var det, och den vill man ju gärna uppleva igen. Många andra tycker ju att balen är roligare än själva studenten, men det tycker inte jag. Den var otroligt roligt, men studenten är ju ändå studenten - obeskrivlig!

E


Planer för dagen


Lillan och jag på senaste klubbhoppningen

Idag flyttar min syster, så nu på morgonen ska jag hjälpa till med det. Sedan måste jag iväg till stallet för att rida Lady innan klubbtävlingen. Ska ju hoppa 90cm + 1m med Lillan. Det jag vill uppnå är bara att vi tar oss igenom banan, helst utan smitningar. Lillan blir lite smått stressad på tävlingar, så hon är inte direkt lätt alltså.

Fast det blir nog värre på lördag då det är lokal, för då är det utomhus, och hon har aldrig hoppat lokal innan. Blir spännande!

Nu blir det frulle!
E

Dagens ridpass - dressyr


Lilla Lady innan dagens pass

Jag hade egentligen planerat en uteritt, men vädret var väldigt ostadigt, och jag hade redan blivit dyngsur en gång idag, så jag red i ridhuset istället. Jag var så sjuuukt omotiverad att hälften hade varit nog, haha, så det blev väl inte världens bästa pass kanske.

Lady kändes ganska trött, men jag tror att gårdagens markarbete tog på krafterna. Hon fick ju jobba en del med rumpan igår, och det är ju anstängande. Hon var ganska på framåt, men ville likom inte sätta under sig så bra. Överlag blev hon ganska låg i formen, så jag fick försöka jobba upp huvudet på henne. Dock var hon lite smått stretig i munnen, och verkade inte riktigt nöjd med arbetet, så jag fick försöka hitta det bästa sättet att få henne att koncentrera sig. Jag var ju lite halvt omotiverad själv, så red mest runt och försökte hålla henne aktiverad hela tiden. Forma runt innern, byta varv, flytta ut rumpan, övergångar, tempoväxlingar, och så vidare. Hon blev väl lite trevligare i munnen efter ett tag, även om hon kändes lite tung att rida.

I galoppen var hon faktiskt hyfsad avspänd redan från början, så det var skönt. Dock kändes det att hon var trött, för hon tappade takten ganska ofta i början, och jag fick ha mycket mer ben än vanligt. Red iallafall bara runt här och ville ha henne formad kring innersidan. Gick väl helt okej, även om man hade önskat att hon kunde haft lite mer krut i bakkärran.

Imorgon blir det nog en uteritt, om vädret tillåter, och sedan ska jag ju hoppa Lillan på klubbhoppningen. Blir som sagt 90cm + 1 meter.
E

Gårdagens ridpass - markarbete (film)

 

Jag var helt lost igår när jag gjorde iordning Lady inför hoppasset, för jag glömde både benskydd och martingal, så jag körde ett markarbetspass istället. Fokuset var att få en lyhörd häst, så jag jobbade mycket med halter och igångsättningar. Syns tydligt på filmen, men jag hade en linje med två räcken (fyra eller fem galoppsprång emellan), och så gjorde jag halt innan andra räcket, red an på nytt, halt, och så vidare. När det gick bra så fortsätte jag till det andra räcket också, och då behövde jag inte alls ta mycket om jag ville lägga in fem språng.

Börjar med att försöka göra halt efter hindrena vid 45 sek, men första gången blir ju halvdan alltså, haha. Lady ville inte riktigt lyssna.. Men de resterande gångerna gick det bättre. Skönt att det funkade utan martingal också, tycker jag. Det gäller att lätta av och ta igen när hon slänger upp huvudet, för annars går det inte.

Tycker förövrigt hon tog jättefina galoppfattningar också. Vissa från skritt, och det är ju toppen. Nöjd ryttare!
E

Konvertera hit och rotera dit



Näe, nu får jag nog. Glömde ju ta med min kamera till stallet, så fick filma med mobilen. Då måste jag konvertera filmerna, och det tar ju aaaaslång tid. Har spelat in tre klipp på typ 6 minuter vardera, och ett klipp tog en timme att konvertera. Och dessutom lyckades jag filma uppochner, så nu håller jag på att rotera filmerna också, och det tar ju typ en timme om jag ska fixa alla. Åååh!

Får se om jag orkar klippa ihop filmen ikväll, annars kommer den upp imorgon.
E

För två år sedan

 

STUDENTEN! För två år sedan var jag världens lyckligaste tjej som tog studenten. Fantastisk dag, och jag skulle mer än gärna leva om den dagen.

E


Ett smakprov från dagens ridpass

 

Tjena! Bjuder på ett litet smakprov från dagens ridpass. Det blev markarbete idag, vilket gick riktigt bra. Just nu håller jag på att konvertera filmerna, så det dröjer nog innan filmklippet från passet dyker upp. Men det är på gång iallafall.

E


Åsikter om hästens form, rollkur, bakom lod och bakom hand

Herrejäklar vad det babblas om rollkur inom ridsporten just nu. Det är ett sjukt känsligt ämne då alla har olika åsikter, men jag tänker ändå skriva lite om det.

För det första, det är inte alls naturligt för en häst att en gå i form, utan det är vi som jobbar fram det hos hästen. En häst som går i form söker sig framåt/nedåt med huvudet och för in bakbenen under sig själv, vilket gör att hästens ryggmuskler arbetar/spänns. Detta gör att ryttaren lyfts från hästens skelett, och det gör att slitaget minskar på hästen. Man rider alltså hästar i form för att minska slitaget, simple as that.

Det tar dock tid att bygga upp en bärig form hos en häst, och man kan därför inte förvänta sig att den ska gå perfekt redan från början. För att få en bärig häst måste ryttaren stöjda upp hästen med skänkeln, för att sedan fånga upp energin i handen (hästen går då mellan hand och skänkel). För att hästen ska kunna få ett stöd (stabil kontakt mellan hästens mun och ryttarens hand) måste takten och balansen sitta där, för en häst utan balans har ingen möjlighet att gå i en ärlig form. När man har stödet kan man börja jobba med lösgjordheten.


Jan Brink jobbar Briar i en bärig och stabil form. Ser ni suget fram till bettet? Här går hästen på lodplanet, i den formen man eftersträvar.

För att bygga upp den muskulatur när hästen jobbar rätt kan man behöva tänja lite på gränserna. Det man eftersträvar är att hästen ska gå på lodplanet, men en häst behöver inte gå precis på lodplanet för att den ska kunna gå i en bra form. Den kan alltså gå bakom lod, men ändå jobba rätt. Däremot är det en stor skillnad när en häst går bakom hand. En häst som går bakom hand (rollkur) har inget som helst stöd på bettet, krullar ihop sig (knäpper av) och jobbar inte genom kroppen. En häst som går bakom lod har fortfarande stödet på bettet, men med mulen bakom lodplanet. Bild nedan!




Många verkar tro att så fort hästens mule är något bakom lod, så är det rollkur - HELT FEL! Anledningen kan vara att hästens ryggmuskler är aningen för korta för att hästen ska kunna orka gå på lodplanet hela tiden. En annan anledningen kan vara att påskjutet bakifrån kanske är aningen för dåligt, och så vidare. Det finns inte bara en anledning till varför en häst går bakom lod.

Det är ansträngande för en häst att jobba korrekt, och för många hästar tar det tiiiid att bygga upp sig så att de når en balanserad form utan att gå bakom lod. Hästen ovan jobbar rätt (även om det inte är helt perfekt än), även om mulen är placerad på detta sätt. MEN, det man eftersträvar är att den ska gå på lodplanet.

-

Gud, skulle kunna hålla på och skriva om detta i en evighet känns det som. Tur att man inte är en storbloggare som har flera tusen läsare, och som säkert skulle bli påhoppad om de skulle skriva något sånt här. Alla har olika åsikter, vissa starkare än andra. Hästridning i sig är ett känsligt ämne.


Avslutar med att visa vad rollkur är för mig, vilket är förjävligt. Vi måste ta väl hand om våra fina djur!
E


Filmtips: comedy, drama, family





We Bought a Zoo
Jag hade ganska höga förväntningar av denna filmen då jag har blivit rekommenderad att se den av två pers. Dock levde den inte upp till förväntningarna, så det var synd. Den var bra, men det var inte mer än så. Det jag gillar är att den är baserad på en verklig händelse, vilket som vanligt, gör allt mer spännande. Jag gillar även budskapet, och jag gillar skådespelarna - speciellt hon som spelar dottern, vilket sötnos. Det är en mysig lite film som jag säkert tror att många uppskattar.

Handling: En familj flyttar till landsbygden för att renovera och återöppna ett kämpande zoo.

Betyg: 3 av 5

Klar i stallet

Puuh! Är helt slut nu, haha. Slapp att väga upp alla höpåsar iallafall, så det var sjukt skönt. Annars har det flutit på bra, så nu är jag på väg hem.

Blir en snabb dusch och lite käk innan jag beger mig hem till far. Ha en bra dag/kväll hörrni!
E


Stalljour



Alla lektionshästar/ponnyer stod inne inatt, så jag ska mocka 21 boxar/spiltor idag. Kuuul! Plus att jag ska väga upp 20 kvällspåsar (en av hästarna åker till sin nya ägare idag) + 10 morgonpåsar, och fixa med allt annat. Ska försöka komma ifrån stallet vid tolvtiden dock, för jag måste hem och göra mig iordning. Ska nämligen på inflyttningsfest i pappas nya hus, så man kan ju inte direkt gå runt och lukta hästbajs, haha.

Just nu håller jag säkert på och morgonfodrar busarna (detta är ett tidsinställt inlägg). Ponnyerna får sin frukost i hagen, så jag passar på att mocka deras boxar direkt nu på morgonen. Det gäller att vara effektiv!
E

Dagens andra ridpass - hoppträning på Lillan




Åååh, vilken underbar hoppträning. Det var så himla roligt, och allt gick så bra. Framhoppningen (röda linjen) gick lite halvdåligt dock då jag inte hittade avstånden (satt och plockade för mycket i henne), men annars gick det bra.

Efter framhoppningen hoppade vi den blåa linjen, och där fick vi jobba. Avståndet var lite kortare än vanligt, så vi fick komma in i en väldigt samlad galopp, för annars blev det studshinder istället, haha. Första gången blev det studs för våran del, men de andra gångerna gick det bra. I början rätade jag mig dock för dåligt, men när jag väl sträckte på mig så gick det ännu bättre. Mittenhindret kändes förövrigt aaashögt, i och med att vi kom in i en sånt långsamt tempo, så hästarna fick verkligen hoppa upp sig där. Men det gick jäkla bra iallafall, och den linjen var asrolig att hoppa.

Därefter gick vi vidare på den gröna linjen, och den hoppade vi två gånger. Det gick svinbra faktiskt, har inget negativt att säga där, förutom att jag tappade högra stigbygeln en gång, så då gjorde jag halt. Hade självklart kunnat hoppa utan den, men eftersom jag vill träna mig själv på att verkligen trampa ner så var det ju smartast att ta den.

Därefter hoppade vi gula linjen (omhoppningen), vilket gick sådär faktiskt. Första två hindrena gick svinbra, men sen blev jag för ivrig till hinder nr 3. Då blev Lillan lite framtung och bara försvann för mig, så jag hittade inget avstånd, och vi tog med oss övre bommen. Struntade i den där cp-svängen till sista hindret, och red runt oxern istället. Kom fel där med eftersom jag blev för ivrig igen, men då tycker jag faktiskt att hopptränaren kunde varit där och påpekat det. Istället sa hon det efteråt, men då är det ju redan för sent... Haha, får väl påminna henne om att säga det under tiden jag rider nästa gång kanske.

Men men, jävligt rolig hoppträning faktiskt. Känns bra inför de två kommande hopptävlingarna nästa vecka. På onsdag är det klubbhoppning (90cm + 1 m), och på lördag är det lokal tävling (90cm + 1 meter) - ska bli asskoj faktiskt. Ska se till att tänka på att träna mycket lydnad under framridningen. Mycket galopp - halt - galopp - halt. Gjorde så idag, och det funkade jättebra. Hon blev otroligt lyhörd, så det var skönt. Annars har hon en förmåga av att bara bröta på, och det är ju inte sådär jättebra..
E

Dagens första ridpass - dressyr på Lady


Lady och jag idag

Ååh, hon var så rolig att rida idag. Eller det har hon i och för sig varit hela veckan, men idag gick allt så himla bra.

Det började dock med att hon var lite stretig, så jag fick jobba henne i trav ett tag innan hon slutade joxa med munnen. Blev mycket tempoväxlingar och övergångar, funkade finfint. När hon slutade gå emot så jobbade jag mycket med att hon hela tiden skulle ta stöd på yttertygeln. I vänster varv gick det som alltid jättebra, men i höger tar hon hellre stöd i innertygeln har jag märkt. Så då jobbade jag mycket med att flytta ut henne från innerskänkeln till yttertyglen, och verkligen visa henne yttertygeln. Det funkade jättebra, så det var himla kul.

Därefter gick jag vidare till galoppen, började i vänster varv eftersom det tar längre tid innan hon lossar där. Gjorde några fattningar, och rullade sedan på i galoppen. Det tog faktiskt inte så lång tid innan hon sökte sig nedåt och jobbade jättefint, så det var otroligt roligt. Hyfsat samlat fick hon gå, och hon var ganska stadig i formen. I högergaloppen gjorde jag samma sak, först fattningar och sedan fick hon galoppera vidare. Här brukar jag låta henne gå i ett lite friskare tempo eftersom hon är svagare i den galoppen. Dock var hon otroligt mjuk i munnen här redan från början, så jag kunde jobba henne rätt enkelt där. Fick som vanligt ha mer ben än i vänstervarvet, men hon gick superfint, så det var otroligt roligt.

Sedan fortsatte jag med allt detta under resten av passet. Varierade mellan trav och galopp, och slutade när det gick som bäst. Fantastiskt pass, och ridbyxorna var supersköna att rida i!
E

Två bilder från Mallorca




Längtar tillbaka till Mallorca. Himla fin ö det där alltså, och jag skulle verkligen vilja åka dit ännu en gång. Det är jag på första bilden, och på andra bilden står bror och jag på händer. Håller såklart på att tappa balansen när kortet tas, så det var ju lite synd.
E

Godmorgon


Bjuder på en bild på mig från mars 2011

1 juni och det ösregnar. Kuuul! Tycker synd om studenterna om de ska behöva gå ut i sånt här väder.. Blä! Jag har en lugn förmiddag framför mig idag. Egentligen skulle jag gå på långpromenad med en kompis, men det känns inte så lockande längre, så vi hoppar det. Istället får jag väl busa lite extra med lille Tea, för henne passar jag idag.

I eftermiddag ska jag bege mig till stallet också, för det är dags för hoppträning igen. Innan det ska jag rida Lady också, så det blir käckt. Ska inviga mina nya ridbyxor hade jag tänkt, så får hoppas att de är sköna att rida i.

Imorgon har jag stalljour också, så jag håller tummarna att lektionshästarna och ponnysarna går ut på bete inatt även om det är lite halvdåligt väder, annars kommer jag få mocka stallen själv imorgon. Jag ska nämligen bort imorgon eftermiddag, så vi har delat upp jouren, och jag har morgonen.

Men men, nu ska jag kila. Vi hörs hörrni!
E