Dagens första ridpass - dressyr på Lady


Lady och jag idag

Ååh, hon var så rolig att rida idag. Eller det har hon i och för sig varit hela veckan, men idag gick allt så himla bra.

Det började dock med att hon var lite stretig, så jag fick jobba henne i trav ett tag innan hon slutade joxa med munnen. Blev mycket tempoväxlingar och övergångar, funkade finfint. När hon slutade gå emot så jobbade jag mycket med att hon hela tiden skulle ta stöd på yttertygeln. I vänster varv gick det som alltid jättebra, men i höger tar hon hellre stöd i innertygeln har jag märkt. Så då jobbade jag mycket med att flytta ut henne från innerskänkeln till yttertyglen, och verkligen visa henne yttertygeln. Det funkade jättebra, så det var himla kul.

Därefter gick jag vidare till galoppen, började i vänster varv eftersom det tar längre tid innan hon lossar där. Gjorde några fattningar, och rullade sedan på i galoppen. Det tog faktiskt inte så lång tid innan hon sökte sig nedåt och jobbade jättefint, så det var otroligt roligt. Hyfsat samlat fick hon gå, och hon var ganska stadig i formen. I högergaloppen gjorde jag samma sak, först fattningar och sedan fick hon galoppera vidare. Här brukar jag låta henne gå i ett lite friskare tempo eftersom hon är svagare i den galoppen. Dock var hon otroligt mjuk i munnen här redan från början, så jag kunde jobba henne rätt enkelt där. Fick som vanligt ha mer ben än i vänstervarvet, men hon gick superfint, så det var otroligt roligt.

Sedan fortsatte jag med allt detta under resten av passet. Varierade mellan trav och galopp, och slutade när det gick som bäst. Fantastiskt pass, och ridbyxorna var supersköna att rida i!
E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback