Sportlife ♥


Jag efter dagens pass. Tyckte mina armar såg lite biffiga ut på det här kortet, så blev värsta förvånad. Har geléarmar egentligen, haha.

Jag är så sjukt glad över att jag köpte årskort på Sportlife. Jag köpte mitt under deras påskerbjudande, så det var inte fullt lika dyrt som det brukar vara. Nu under påsken kan man köpa ett årskort för 2995 kr, eller ett halvårskort för 1995 kr. Hur bra?!

Jag har varit där tre dagar i rad nu, och jag ska även dit imorgon. I torsdags blev det bodybalance i en timme och igår och idag blev det gym. Igår körde jag 20minuter på crosstrainern + styrka i 40mintuer, och idag körde jag bara 45minuter på crosstrainern.

Crosstrainern är rena drömmaskinen för mig och mina fötter, i och med att jag inte kan springa. Jag kände redan igår att den är perfekt för mig, så det är riktigt kul.

Imorgon är det dags för bodybalance igen, och jag är riktigt taggad. Sjukt roligt pass det där, och bra för kropp och själ. Ja, riktigt nöjd är jag. Hoppas bara jag inte tröttnar efter någon månad som många gör, men det tror jag faktiskt inte. Det blir bra det här.
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

 

Jag har inte alls varit på humör idag. Var heller inte alls taggad på att rida, utan tyckte till och med mockningen var roligare, haha. Men Lady fick sig ett pass ändå. Det blev lite hoppning, för jag kände att jag verkligen inte alls var pepp för dressyr.

 

Jag orkade inte bygga fram något avancerat, för jag hade Lady med mig, och det blir ju lite krångligare då. Men jag ställde iallafall fram massa sockerbitar, och hoppade över dem. Ja, ni ser ju på filmen. Sockerbitarna är 65cm höga tror jag.

 

Tyckte Lady skötte sig riktigt bra. Dock gjorde jag inget med större krav, utan jag skuttade bara lite. Ibland hoppade jag på volt, och ibland rakt över. Försökte iallafall få rätt galopp efter, och det gick väl helt okej. Jag tränade lite lydnad en stund också, och då gjorde jag halt efter hindret. Hon är inte så kvick på det där än, så jag får nog träna mer, men jag tycker iallafall hon skötte sig hyfsat bra. Fick inte med så mycket av det på filmen, men fick iallafall med när vi hoppar på volt.

 

Imorgon blir det en stallfri dag, och på måndag blir det jobb + att jag har Lady. Käckt!

E


Dagens ridpass - uteritt


Lady idag, nästan redo för uteritt

Det blev en uteritt idag, och det var väldigt skönt. Dock fick hon att jobba en del, för jag krävde att hon skulle gå i form, och det gjorde hon. Hon var lite stretig i början i traven, men efter ett tag började hon jobba jättefint.

Annars blev det mycket skritt, med backträning, och så fick hon lyfta på fötterna en del. Hon jobbade på riktigt bra tycker jag, men jag kom inte riktigt åt henne i galoppen, för hon blev så sjukt taggad. Så lät jag henne bara galoppera, med kravet att hon skulle galoppera samlat utan någon tendens till att öka. Jag var lite skeptisk i början, för jag trodde hon skulle dra iväg, men det gjorde hon faktiskt inte. Jag gav henne full eftergift några gånger och såg om hon låg kvar, och det gjorde hon, så jag är jättenöjd.

Imorgon vet jag inte riktigt om det blir hoppning eller dressyr faktiskt. Efter onsdagens hoppträning känner jag att jag borde hoppa henne lite, för om en vecka är det klubbhoppning igen. Men samtidigt, så vill jag rida igenom LC:2, för jag ska vara med på en dressyrtävling nästa söndag. Ja, jag vet inte riktigt hur det blir, men jag låter ödet bestämma.
E

Godmorgon


Lady i sommarhagen, juni 2011

Vilket fantastiskt väder. Strålande solsken, och 10 °C ska det bli idag. Visserligen lite kallare än det har varit ett tag, men klart godkänt. Jag funderar skarpt på att ta en uteritt på Lady. Jag har inte ridit ut på hur länge som helst, så det skulle vara så himla mysigt. Hon har nämligen haft tappskor fram, och jag har inte velat rida ut då eftersom hon har ömmat. Men nu har hon nya fina skor, så nu kanske det är dags. Är i och för sig sugen på ett genomkörarpass också, men det hade jag tänkt ta imorgon. Ja, så får det nog bli - uteritt idag, dressyr imorgon. Mys!
E

När allt flyter på


Give it to me baby

Sjukt bra dag faktiskt!

Jobba i några timmar med trevliga människor, och sen hem. Få ryck, åka till Sportlife och köpa årskort + köra ett bodybalance-pass (det var sjuuukt kul) när man ändå är igång. Komma hem, få reda på att man ska till Mallorca vecka 20, hur lyxigt?!, och bara vara allmänt glad. Det jobbiga är att jag är i hypervarv nu dock, och har jättesvårt att varva ner. Meen, jag lugnar nog ner mig till slut. Ska lägga mig här snart och sova ruset av mig. Imorgon väntar ett möte på arbetsförmedlingen, stallet och sedan ska jag gymma. Låter väl helt okej?
Godnatt!
E

Gårdagen ridpass - hoppträning




Som sagt var det ingen speciellt bra hoppträning, för jag red som en jävla kratta. Var väldigt passiv, och det kändes nästan som att jag tittade på istället för att sitta på hästen. Fattar ni?! Sjukt jobbigt. Tror dock det kan bero på att jag glömde ta med mat, för jag hade inte ätit på massa timmar, så jag var helt borta typ, haha.

Men iallafall, det var en jättebra övning där vi skulle träna mycket lydnad - snabbt igång och snabbt tillbaka. Vi började hoppa en linje i taget, och det gjorde vi några gånger var. Hon var lite halvseg i början, svarade inte riktigt för skänkeln, så då la jag till spöt på bogen, och då jädrans blev det reaktion, haha. Så det var ju bra. Att ta tillbaka henne var ganska svårt, men jag var alldeles för otydlig i början, och då blev det bara svårare och svårare att få tillbaka henne.

På den linjen över medellinjen fick hon ryck en gång och bara drog iväg med mig, haha. Jag blev jätteförvånad, för hon tog på tre galoppsprång istället för fyra, och jag hade ingen talan alls där uppe på ryggen, så det var ju bara att följa med. Fick ta tillbaka henne ordentligt efter det, och då gick det bättre, även om hon var något mer taggad än vanligt.

Det jag är mest nöjd över är att hon har blivit så himla positiv till hinder och hoppning nu. Suger tag i hindrerna och tycker det är kul - det är ju en himla skillad från förr då hon slängde av mig lite då och då. Sen att jag hade en dålig dag händer ju alla, så nu får vi ladda inför nästa hoppträning istället. Fast innan dess blir det faktiskt både hopptävling och dressyrtävling - spännande!
E


Lilla Lady igår

En snabb uppdatering från mobilen

Godkväll! Jag orkar inte skriva något utförligt om hoppträningen ikväll(skriver på mobilen), för jag är så sjukt trött. Men kan iallafall säga att jag inte alls är nöjd eftersom jag red som en jävla kratta. Jag satt nästan och väntade på bättre tider, och var jättepassiv. Så himla dåligt av mig. Dock kom jag på att jag inte hade ätit något på sjukt länge, för jag glömde ta med mig lite käk, så det kan ju ha varit därför jag var så seg. Lady skötte sig iallafall bra. Var väl kanske lite väl taggad dock, och lyssnade lite dåligt på de förhållande hjälpernna, men hon var iallafall pigg och glad, så det var skönt. Men nu ska jag sova, för jag är helt stört trött. Godnatt! E

Duracellkanin


Fixade även iordning min lilla musikhörna ♥

Idag har jag haft någon slags superenergi, för jag har hunnit med massa grejer. Jag har städat (massor), klippt klorna på kaninen, gått på långpromenad i 1½ timme, solat i dryga timmen, spelat gitarr, styrketränat, varit hundvakt i några timmar samt tittat på tv. Riktigt hurtigt tycker jag!

Imorgon blir det stallet igen, vilket ska bli mys. Hoppträning står på schemat, så jag hoppas Lady är taggad nu när vi ska hoppa lite högre.. Hihi, blir lite smånervös när jag tänker på det faktiskt.

Meeen, jag ska inte skriva massa onödigt såhär på kvällskvisten. Vi hörs en annan dag istället. Godnatt!
E

Lång dag


Random bild på mig, oktober 2011

Vilken dag, är heeelt slut. Måndagar är döden att jobba stall, för de som har stalljour på söndagar brukar alltid slarva massor med mockningen, så personalen får ett helvete varje måndag. Men igår var det stallets mest noggranna person som hade jouren, så det gick riktigt lätt att mocka - som vanligt liksom. Dock var det massa småsaker som tog tid, så vi var inte ens klara med stallen vid 11. Efter 11 jobbade jag ensam till kl 14:15, och det var massor att göra. Jag hann inte klart med allt som skulle fixas, men det resterande var bara småsaker som inte var brådskande, så det kan de nog hinna med imorgon istället.

När jag slutade så mockade jag och så för Lady, och sedan hämtade jag henne i hagen. Hon var faktiskt inte smutsig, även om hon gick utan täcke. Hon hade rullat sig, men det var nog torrt i hagen, för det var nästan inget smuts alls. Så skönt! Hon fick iallafall beta lite gräs innan jag tog in henne i boxen, så hon var nog nöjd. Bestämde mig dock för att strunta borsta igenom svansen och ta det på onsdag istället, för jag kommer ha lite slötid mellan tandrasparen och hoppträningen, så det passar ju bra att ta den då.

Imorgon har jag absolut noll planerat, vilket är astråkigt. Inget stall, inget jobb, inget alls, typ haha. Ska dock ta och städa en del, och så blir det styrketräning + eventuellt långpromenad. Får se. Så en del planer har jag ju, men inget särskilt kul, haha. Men nu får jag sluta vara så negativ. Le och var glad, japp. Hej!
E

Film från ett dressyrpass på Lady

 

Jag vet inte hur intressant det är att se, men här är iallafall en film från ett dressyrpass på Lady. Det är från 23 mars iår, så ganska färsk film.

Det är mycket att jobba med, men hon har blivit mycket trevligare tycker jag. Hon accepterar bettet på ett helt annat sätt, och börjar få upp lite muskler så att hon orkar mer. Det är fortfarande mycket jobb kvar, men vi är iallafall en bit på vägen. Kul!
E

Nya höjder för Lady Stardust


Lady och jag på gårdagens träningstävling

Stallfri dag idag
. Ganska skönt faktiskt, fast imorgon ska jag tillbaka, och det ska bli ännu skönare, haha. Imorgon blir det nämligen jobb från kl 7:00-14:15, och sedan har jag Lady. Hon ska dock få vila, för hon har gått en del det sista, och det ska hon göra nästa vecka också. Jag tänkte att jag skulle passa på och borsta igenom den där förbenade svansen, och såklart borsta henne. Hon ska få gå utan täcke imorgon, så hon kommer nog vara lagom lerig. Hon är expert på det där med att rulla sig där det är som geggigast, haha.

Förresten, jag pratade med min hopptränare förut, och vi kom fram till att Lady och jag ska börja hoppa högre på hoppträningarna nu. I vanliga fall brukar hon fråga om jag vill hoppa högre, men jag brukar oftast tveka lite. Men nu ska hon strunta i att fråga och höja ändå, så slipper jag bestämma. Jag brukar nämligen bli lite osäker när det gäller nya höjder med Lady. Det är inte så att jag är hopprädd (jag hopptränade ju faktiskt upp till 120cm på Trollhättans ridskola), men i och med att jag har varit med om en del när det gäller just hoppning, så tänker man efter en extra gång.. Men som sagt, vi ska höja, och det känns bra. Nästa hoppträning är på onsdag, så det ska bli kul att se vad min tränare hittar på för övning den här gången.
E

Stalljour i strålande solsken


En trött liten Tea i september 2011

Förutom tävlingen så har jag ju haft stalljour i underbart väder idag. Det gick riktigt smidigt eftersom det var många teorilektioner, så storhästarna fick gå ut i hagen direkt kl 8 imorse. Ponnysarna kom också ut mycket tidigare än vanligt, så vi sparade massa tid där.

Tea har varit med hela dagen också, och hon var varit jätteredig. Nu är hon dock helt slut, så hon ligger helt klubbad här bredvid mig. Jag hade tänkt att hon skulle få följa med mig när jag åker och kvällsfodrar senare, men jag tror hon får stanna hemma. Fast om hon piggnar till får hon nog allt följa med, för det är mysigt med sällskap, hihi.

Men nu ska jag duscha och sådär, och sedan vila lite innan det bär av till stallet igen. Vi höres!
E

Hopptävling, Clear Round 24/3 - 2012


60cm - felfria
Lady var jätteduktig idag. Lite halvseg på framridningen och framhoppningen, men inne på banan körde hon järnet. På framhoppningen hade jag en bra känsla, hon hoppade utan tveka, så jag nöjde mig när jag hade hoppat räcket och oxern två gånger var.

Inne på banan gick jag fram till några hinder i början, för hon kan titta lite på vissa hinder med annorlunda färger. Sen red jag an mot första hindret, och då var hon lite väl taggad, men hon hoppade iallafall. Jag fick jobba en hel del med att ta tillbaka henne mellan hinderna, men hon är lite svår där i och med att hon drar upp huvudet ibland när jag tar i henne. Min hopptränare och jag har kommit fram till att det bästa i det läget är att lätta efter och sedan ta igen, men det var svårt att få igenom halvhalterna i och med att hon var så taggad, och då var det svårt att kunna reglera henne och hitta en bra avståndspunkt. Men hon hoppade ju iallafall, vi var felfria, och jag är jättenöjd.

 

70cm - felfria

Det känns skönt att veta att man kan bedömma när en häst är redo för en ny höjd. Vi var felfria i denna höjden också, så det känns superbra. Hon slog i lite bommar här dock, vilket är ovanligt. Men annars hade jag en bättre känsla här. Det var lättare att få igenom halvhalterna, och det kändes som att vi fick ett bättre flyt.

 

Nästa tävling är om ca två veckor, så den hade jag tänkt vara med på om allt funkar (och om jag får för Tina, såklart). Ska nog hoppa 70cm då också i så fall, och om det går bra då med så tar jag nog 80cm gången efter det.

 

Det vi behöver träna på nu är att hitta ett lite mer rofyllt tempo, halvhalterna ska funka bättre, och vi ska få ett bättre flyt - men det ska vi väl lyckas med antar jag. Jag är iallafall jättestolt över lilla damen idag, för hon var verkligen hur duktig som helst.

E


Dagens andra ridpass - hoppträning på Lillan

 

Jag blev lättad när jag fick veta att jag skulle rida Lillan istället, för Amanda kan vara lite osäker vid hoppning, och jag behöver rida en säker häst i och med att Lady kan vara väldigt tveksam ibland.

 

Det var iallafall en sjuuukt rolig hoppträning. Vi började med övning 1, och då fick vi först trava in över travbommar, och så satte hopptränaren Linda (stallchefen) upp ett studshinder i taget. När alla 5 var uppbyggda kom vi i galopp, och då skulle vi släppa tyglarna. Första gången kom vi lite skevt, så jag höll på att flyga av. Men Lillan var en ängel och gjorde halt, så jag höll mig fast, haha. Andra och tredje gången gick det mycket bättre, så det var skönt. Jättenyttig övning där man verkligen fick träna sin balans alltså. Ska nog göra det med Lady någon gång tror jag.

 

Därefter byggdes serien om till en 3-kombination istället, och den gick jättebra den med. Hon var lite taggad Lillan, men jag fick henne att vänta väldigt fint innan, så det blev riktigt fina anridningar. Men ja, det finns väl inget mer att säga egentligen. Hon hoppade jättefina språng, och det var så himla skönt att sitta på en häst som man verkligen litar på.

 

Jag fick en kommentar av Linda mitt under träningen, som löd: "Du har en känsla för hinder du, Emma". Jag var ju tvungen att fråga vad hon menade, och då sa hon att jag parerade väldigt bra i anridningen och aldrig kom fel på ett hinder, och det är ju jättekul att höra. Dessutom tyckte hon att jag kunde trampa ner hälarna mycket bättre nu, och det är ju toppen. Dock kom vi fram till att jag nog lägger mer tyngd i vänster stigbygel, för Lillan flöt ut lite åt höger varje gång när jag hoppade i början. Så då fick jag tänka på att verkligen lägga lika mycket tyngd i båda stigbyglarna, och det var faktiskt ganska svårt. Jag är starkare i vänsterfoten, så det blir ju automatiskt att jag tar upp det mesta av stöten där, men det får jag lära mig av vid.

 

Är riktigt nöjd också, för jag fick Lillan att gå riktigt fint i skritten under framridningen. Hon är väldigt svår den hästen, och att jag lyckades få henne såpass fint var riktigt kul. Dock kom vi fram till att jag skulle strunta i formen och ta det vid en dressyrträning istället, för hon kräver ganska mycket där. Linda sa att det är sällsynt att se henne kröka på nacken, så det var ju kul att höra, att jag lyckades med det liksom.

 

Så ja, det var en sjuuukt rolig hoppträning, och kul att få hoppa lite högre och inte bara 70-hinder, haha. Nog för att det är nyttigt att hoppa lägre, men ibland är det kul att få hoppa liite högre iallafall. Bra för balansen också.

 

Men nu måste jag gå och lägga mig. Har ju som sagt jouren imorgon, så jag måste vara i stallet kl 7. Drygt!
E


Dagens första ridpass - dressyr på Lady





Åååh, vad fin Lady var idag. Hon var fortfarande lite halvtrött, men ändå väldigt arbetsvillig. Jag red som planerat dressyr i hoppadocken, och det gick jättebra. Hon kändes ganska trevlig från början faktiskt, men fick ju självklart jobba henne lite för att få loss henne lite mer. Jag gjorde mycket övergångar, tempoväxlingar, halthalter och så för att få henne lyhörd, och hon blev riktigt vaken för mina hjälper. I galoppen rullade jag mest på i en stadig form från början (wihooo), och jag gjorde inget mer avancerat än så. Ville bara få henne mjuk och fin, och det fick jag.

Det känns bra inför morgondagen nu. Förhoppningsvis blir vi felfria, men det är ju inte hela världen om det inte skulle bli så. Men jag återkommer om det imorgon.

Nu ska jag skriva ihop lite om kvällens hoppträning på lektionshäst också, så jag återkommer om det strax.
E

Ps. Jag kanske klipper ihop en liten video från dagens dressyr, men den kommer nog inte upp förrän lördag/söndag i så fall. Men det märker vi.

Taggar två ridpass

Godmorgon!
Vaknade upp till ett jättefint väder, så jag pallrade mig upp och gick ut på morgonpromenaden med vovven ganska tidigt. Nu har jag precis kollat på The Vampire Diaries och ätit frukost. Idag står stallet på schemat. Ska dit lite senare och rida Lady och fixa iordning lite inför morgondagens tävling. Ska inte göra något drastiskt, utan bara fixa med lite utrustning och så. Lady ska få gå ett lydnadspass i hoppaddocken tänkte jag. Lite lösgörande och lydnad i alla gångarter. Hon var tydligen väldigt trött igår också, så det får bli ett lugnt pass idag också. Vill inte köra slut på henne.


Amanda

Efter jag har ridit Lady ska jag faktiskt hoppträna. Jag red ju lektion varje lördag på lektionshäst förut, men nu ska jag börja hoppträna på lektionshäst varannan fredag istället. Ska bli jättekul faktiskt. Jag ska ha Amanda, så det blir nog toppen.

Men nu ska jag kila. Återkommer säkert ikväll om hur det gick i stallet.
E

Update: Det blir hoppträning på Lillan istället för Amanda. Jag har bara ridit henne en gång, men vet att hon gillar att hoppa, så det blir nog bra.

Lady Stardust






Fick en fråga om min medryttarhäst Lady (som jag har ridit två år och några månader) så jag tänkte svara på det i ett inlägg, för jag vet inte om jag har skrivit den faktan om henne innan. Hennes ägare är Tina.

Lady Stardust är ett brunt sto, född 27 juli 2004, efter Mongi och Warringal. Hon är blandras (svenskt halvblod/varmblod), och 153cm i manken, så hon är ganska liten. Hon har ju lite travgener, men är aldrig inkörd. Men på grund av de generna har hon ju en lite sämre galopp, så den får man jobba lite extra med.

Ladys personlighet är ganska tydlig då hon är en riktig märr. Hon har bestämda åsikter, och hon ger sig inte i första taget. Hon är en riktigt surgris, och är ingen häst man står och gosar hela dagarna med. Ibland kan man väl mysa lite, pussa mulen eller så, men håller man på för länge blir hon bara sur, haha.

Hon är en pigg lite dam med massor av energi, och det gillar jag skapt. Hon älskar att jobba, även om hon kan bli redigt arg på en när man kräver för mycket. Men hon verkar tycka det är kul att arbeta, och hon är alltid på toppenhumör efter ett ridpass.

Jag har lärt mig otroligt mycket på henne, och det gör jag fortfarande. Jag tränar för hopptränare varannan vecka på henne, och jag rider även en del dressyrträningar. Tävlar gör vi enbart på klubbnivå just nu, så får jag väl se om det blir mer någon gång. Jag tävlar främst hoppning, men startar dressyr lite då och då också. I hoppning har vi än så länge tävlat 80cm, och i dressyren LC. Tanken är att vi ska jobba oss uppåt i klasserna.



I hoppningen börjar hon bli riktigt duktig nu. Hon har ju haft en väldigt dåligt självförtroende när det gäller hoppningen och vägrat gå över bommar, men nu har vi hoppat hinder på 90cm utan problem. Hon tycker det är roligt också, och det är ju toppen. Jag har ett mål att jag ska kunna hoppa minst en meter med henne, så får väl se om vi når dit.

I dressyren börjar hon också bli riktigt trevlig nu. Hon har varit lite klurig i munnen och inte riktigt funkat på bett, men nu rids hon på novabett, och det funkar riktigt bra. Men hon är framåt och trevlig även i dressyren, men kan som sagt säga till om hon tycker det blir jobbigt, och då kan det flyga ut lite bakben här och där.

På uteritter är hon piggelin, men det är bara härligt tycker jag.

I stallet kallas hon för Gladan, för förr var vääääldigt grinig, men nu har hon bättrat sig. Men som sagt, hon är en bestämd polle, och det tar tid innan hon litar på sin ryttare. Jag älskar lilla Lady, och jag tycker hon är en übermysig häst.
E


En liten nörd


Gammal mobilbild på lille plutten ♥

Ååååh, nästa vecka är finalen. SÅ HIMLA SPÄNNANDE! Jag pratar självklart om Sveriges Mästerkock. Innerst inne är jag en liten nörd som tittar på massa svenneprogram. Sveriges Mästerkock, Gladiatorerna, Biggest Loser Sverige, 112-på liv och död - you name it!

Sigrid och Josephine är ju i final av Sveriges Mästerkock, och jag är jättekluven vem jag hejar på. Sigrid är otroligt kunnig och det märks verkligen att hon älskar det hon gör. Josephine är också väldigt duktig, och har världens fokus när hon lagat mat. Magen säger att jag hejar på Josephine, men samtidigt är Sigrid en otroligt värdig vinnare. Jag tror dock att Josephine kommer få kämpa om hon ska vinna, för jag tror att Sigrid kommer ta hem det. AAAH, spännande!

På tal om mat så ska jag ta och fixa lite blodpudding nu. Det är ju så gott! Efter det blir det promenad med Tea och en kompis, så vi får hoppas att Tea har börjat piggna till lite. Hon har sovit precis hela dagen, så hon är nog trött. Men det är nog bra om hon laddar upp, för imorgon blir det ganska många timmar i stallet, och på lördag blir det heldag eftersom jag har stalljouren + ska tävla. Det blir ansträngade för lilla vovven.
E

Dagens ridpass - hoppning

Lady och jag idag

 

Lady var riktigt trött idag, så jag red ganska lugnt. Hoppade bara några språng, sedan fick det räcka. På lördag ska jag ju hoppa 70cm, så jag hoppade 75cm som högst idag. Det kändes liksom onödigt att hoppa högre när hon ändå var såpass trött. Hon var jättefin iallafall, och hoppade lugnt och fint.

 

Hon var ganska lösgjord redan från början idag, och jag tror det har att göra med gårdagens pass. Hon lossar nämligen väldigt fint när man kommer åt henne i galoppen. Himla skönt! Så ja, det var ett mysigt ridpass. Lady var superfin, så jag är jättenöjd.

E


Dagens ridpass - dressyr


Lady och jag i hoppadocken 24 april 2011

Guuuud vad fin Lady var idag. Jag lever på värsta lyckoruset just nu, för man får ju värsta kicken av ett bra ridpass. Håller ni inte med?!

Hon fick gå ett dressyrpass i hoppaddocken (!), hör och häpna. Jag har inte ridit där på flera månader, så det var banne mig på tiden. Jag älskar att rida där för det är så bra med plats, och sedan är det alltid skönt att rida i den friska luften. Idag var det soligt, men det blåste rätt rejält. Fast Lady brydde sig inte särskilt mycket om det, så det var skönt.

Idag blev det mycket galoppjobb, men innan det värmde jag upp i skitt och trav, och då blev det mycket sidförande. Hon är lite halvt okänslig där ibland (speciellt vänster skänkel ignorerar hon), så då får man vara på henne lite så att hon skärper till sig. Tillslut blev hon väldigt känslig och fin, så då nöjde jag mig med det. Värt att nämna är att hon var jättefin i formen också, och inte alls särskilt stretig som hon kan vara i början.

I galoppen jobbade jag med att hon skulle sätta bakbenen under sig och riktigt jobba med ryggen, och det gjorde hon riktigt bra. Över förväntan faktiskt! Fick jobba henne en del i början, men hon slappnade faktiskt av riktigt snabbt, så då red jag bara runt i den avslappnade formen och tränade galoppen på henne. Hon blev trött ganska fort, så jag galopperade i kanske 5 minuter, och sedan fick hon pausa med trav och lite skritt.

I högervarvet är hon lite klurigare faktiskt, för hon försöker komma undan lite mer där. Så där fick jag lägga på mer skänkel och vara mer tydlig med samlingen (annars är det väldigt lätt att hon bara försvinner från en, och då är det supersvårt att få henne att få in bakbenen), sedan blev hon jättefin där också. Hon var inte riktigt lika stadig i högervarvet som vänster dock, men det är ändå klart godkänt.

Men jag jobbade i allafall väldigt mycket med galoppen, så både hon och jag var redigt svettiga efteråt. Hon blev riktigt trött i bakkärran, så hon kommer nog ha träningsvärk imorgon. Lite synd att jag inte hade någon som kunde fota eller filma eller så, för det hade nog blivit ganska fina bilder.. Men men, det får väl bli en annan gång.

Imorgon blir det hoppning, men det blir nog inget jättekrävande pass - i och med att dagens pass var rätt intensivt. Men jag vill iallafall hoppa lite innan lördag. Har föresten anmält mig till det tävlingen nu. Det blir 60cm+70cm, Clear Round. Men det är bara en träningstävling, så det blir nog superbra.
E

You better shape up

Idag kollade jag mitt blodvärde igen, och det var faktiskt lite bättre. Det låg på 117, så det är ju fortfarande inte bra, men bättre ändå. Konstigt ändå att det inte ligger där det ska, för jag har ju faktiskt ätit järntabletter i typ 3 månader sammanalgt. Så en stigning från 110 till 117 är ju inte sådär jättemycket egentligen. Får ta nytt test igen om ett tag och se om det har stigit något då, för det tar ju ganska lång tid för ett Hb att stiga.

Men men, på tal om ingenting. På lördag blir det tävling. Har inte anmält mig än, men det blir nog 60+70cm. Det känns riktigt bra faktiskt, för i vanliga fall brukar jag vara lite halvosäker på hur Lady kommer reagera. Men hon känns helt 100 på 70cm nu, så det är nog inga problem. Ska hoppa henne en del i veckan tänkte jag, men det blir nog mest lydnad med upphöjda bommar. Det är ju främst det vi behöver träna på inför lördagen, för det är just mellan hinderna hon brukar bli svår under tävling. Hon kopplar änna bort mig och kör sitt eget race, och så ska det ju inte vara, haha.

Nu ska jag avsluta helgen genom att titta på Grease.
E


Gårdagens inköp på Ullared



Hästrelaterade saker
Benskydd (svarta): 229 kr
Fyra benlindor (vita): 139 kr
Ridjacka (svart): 229 kr
Ridtröja (svart): 119 kr





Matrelaterade saker
Två milkshake/smoothies-glas: 20 kr
Minimixer: 149 kr
Två paket bakformar: 13 kr




Övriga saker
Kylplatta till datorn: 90 kr
4GB USB-minne: 45 kr
Linne (grönt): 40 kr


Det här köpte jag igår på Ullared. Det var riktigt lite folk, så vi tog flera vändor genom köpcentret och letade efter kap. Riktigt mysigt! Kunde inte motstå att köpa lite ridgrejer, hehe. Får se om skydden passar Lady, men det gör de säkert. Tror hon har likadana fast annan färg, så det blir nog bra. Lindorna tänkte jag använda på någon dressyrträning någon gång, så blir hon lite extra fin.

Förutom det på bilderna blev det även lite Redbull Sugarfree och Cola Zero. Mums!
E

U L L A R E D



Ja, idag blir det Ullared. Är faktiskt redan på plats (tidsinställt inlägg), och förhoppningsvis hittar jag massa kap. Får se om jag delar med mig av inköpen när jag kommer hem, men det gör jag säkert. Ha det bra tills dess!
E

Saker jag uppskattar med Lady


Lady och jag på hoppträning i augusti 2011, då jag tappade förtroendet
Foto: Fanni


  • Att hon är försiktig vid hoppning. Det är ytterst sällan hon nuddar vid bommarna faktiskt. Endast en gång på hoppträningen igår nuddade hon en bom, och då reagerade jag faktiskt. Det är nämligen väldigt ovanligt. Superskönt!
  • Att hon aldrig vägrar på hinder. Det hon gör är att hon smiter åt sidan, och det tycker jag är bättre än att hon vägrar. Anledningen till att hon smiter åt sidan är för att man har ramat in henne för dåligt, och det är ju ens eget fel. Att en häst vägrar utan orsak kan göra mig otroligt frustrerad.
  • Att hon är en sådan häst man måste bygga upp förtroendet med. I början när jag red henne så var det nämligen omöjligt att rida ut, haha. Hon vägrade lämna gården. Det spelade ingen roll hur länge jag försökte få henne att gå framåt, hon totalvägrade. Men ju mer jag har ridit henne, desto lättare har det varit att rida ut. Nu är det aldrig några problem längre, och om det mot förmodan skulle vara det, så ger hon sig alltid på en gång. Nu kan man ju tycka att det är jobbigt med hästar som är såna, men jag tycker bara det ger en ett kvitto på att man har förtroende på varandra.

 

Nu finns det såklart massa mer anledningar till varför jag gillar henne, men det här är några av dem. Speciellt det där med hoppningen. Jag tappade ju förtroendet helt för henne i somras, men nu litar jag faktiskt på henne fullt ut. Okej, ibland blir jag självklart lite osäker, om vi tex ska hoppa en höjd hon inte hoppat innan, eller om vi ska hoppa titthinder, men det brukar alltid sluta bra, och det är så otroligt skönt.

 

Nu i vår kommer vi vara med i en del klubbtävlingar, vilket ska bli superkul. Målet är att vi ska hoppa 80cm på klubbtävling innan sommaren, och det känns ganska rimligt. Nästa tävling (som visserligen är en träningstävling (som förhoppningsvis blir den 24 mars, om jag får ihop allt)) hade jag tänkt starta 60+70cm, och det känns som att det kommer gå toppen. Känns det enkelt så startar jag nog 80cm redan tävlingen därpå, eller eventuellt en 70cm till. Jag får se hur det känns och hur mycket vi hinner träna.

E


Dagens ridpass - dressyr

Lady och jag idag

 

Egentligen hade jag tänkt åka ut till stallet innan utsläppet så att jag fick en ren och fin häst, men jag var alldeles för trött, och vaknade inte förrän strax innan nio, haha. Så jag var i stallet vid halv elva istället och mockade och sånt, och så fick hon äta sitt lunchhö i boxen, medan jag borstade henne.

 

Lady var lite annorlunda idag. Hon hade nog en del träningsvärk, för hon var stel, och klagade en del. Jag hade ju planerat att rida ett ganska krävande pass, men det kunde jag ju inte göra när hon var såpass stel. Så jag red runt ett bra tag i trav och jobba med lösgörheten. Flyttade ut rumpan i hörnen, flyttade ut för innerskänkeln, bytte varv ofta, tempoväxlingar, och så vidare. När hon var fin i den gångarten började jag träna lite galoppfattningar.

 

Egentligen hade jag tänkt träna att hålla kvar stödet in i fattningen, så att hon kan jobba in sig i rätt form redan från början, men i och med att hon tycker det är väääldigt jobbigt så tränade jag bara galoppfattning i sig. Innan fattningen skulle hon gå på tyglen, men så fort hon fattade galopp lät jag henne faktiskt bara galoppera på lite med mindre stöd på tygeln. Det gjorde jag några gånger, och sedan travade jag av. Red väl i en timme ungefär, kanske lite mindre.

 

Jag är faktiskt ganska nöjd med dagens pass, i och med att hon var såpass trött i kroppen. Och jag förstår att hon protesterade lite, för det hade nog jag också gjort, haha.

E


Dagens ridpass - hoppträning

 

Idag gjorde vi samma sak på hoppträningen som vi gjorde på en hopplektion för några veckor sedan. Fast krysset var idag ett räcke, räcket var en oxer och alla sockerbitshinder var idag räcken. Hindrerna var runt 70-75cm höga. Det är en himla nyttig bana, för man får verkligen vara med till 110% hela tiden, annars blir det fel. Vägarna måste sitta perfekt, annars blir det en dålig anridning, man måste ha ett bra tempo för att man ska få ett bra flyt, men samtidigt måste man ändå kunna reglera galoppen - det är en del att tänka på. Dock ska man ju alltid tänka på det, men här visar det sig väldigt snabbt om man har missat något.

 

Vi började med att medellinjen, och där var Lady jättetrevlig. Hoppade ärligt och fint, och landade i rätt galopp. Sedan la vi till lite svängar, och där var hon också jättetrevlig. När vi la till hela banan fick vi inte riktigt samma flyt som innan, fast det kändes fortfarande riktigt bra. Men både hon och jag var nog lite trötta, så vi fick kämpa på lite där i slutet. Så förutom att vi tappade lite tempo där i slutet så var det en toppenhoppträning, och min hopptränare var riktigt nöjd. Jag med, och Lady verkade också glad, så det är perfekt.

 

Imorgon blir det lite dressyr tror jag. Ska lägga fokus på att få henne riktigt lösgjord, kanske jobba lite extra mycket med sidförande i traven, och så blir det nog mycket galoppfattningar. Det är planen, får se om jag håller mig till den.

E

Note till mig själv: måste komma ihåg att ge efter mer i handen emellanåt så att hon kan slappna av och inte höja upp huvudet. Sprången blir perfekta när jag kommer ihåg det.


Började dagen med en tripp till stallet


Ponnyhagen imorse

Wihoo vilket fint väder. Det blev därför stallet i förmiddags, med lilla Tea. Så nu är det mockat och fint när hon kommer in vid kl 15.

Sedan åker jag tillbaka lite senare eftersom jag ska hoppträna. Hoppträningen börjar strax efter sju, men jag hade tänkt att jag ska var där ett bra tag innan så att jag hinner borsta igenom henne ordentligt. Hon rullar sig ju hela tiden, så hon är sjukt lerig. Speciellt om benen (eftersom hagen är värsta gyttjebadet), för jag strundade nämligen att borsta dem helt rena igår. Det kändes onödigt när hon ändå skulle ut i hagen igen, och dessutom red jag ju barbacka. Så, idag blir det massa borstning, och hinner jag ska jag även borsta igenom svansen. Hoppas den inte är allt för smutsig bara.
E

Dagens ridpass - dressyr, barbacka


Hur mysigt ser inte det där ut?!

Den här dagen känns jättelång tycker jag, som att den aldrig tar slut. Idag har jag iallafall jobbat i några timmar, och sedan jag jag dressyr på Lady, barbacka. Hon var inte alls trevlig i början utan hängde sig i handen och gick på bogarna, så jag fick jobba jättemycket med att hon skulle vara aktiverad i bakkärran och bära sig själv. Det gick riktigt bra, for hon blev supertrevlig efter ett tag. Galoppen blev tan större krav, utan jag ville bara få henne i ett lugnt tempo, och det lyckades jag med. Allt som allt var det ett helt okej ridpass, inte mitt sämsta och inte mitt bästa.

Imorgon är det dags för hoppträning igen, och jag är supertaggad. Jag har inte varit med nu på 1½ månad eftersom det var inställt en gång, och andra gången var jag sjuk. Men nu är vi tillbaka, och det ska bli skitkul. Får hoppas att Lady är taggad bara, men det är hon nog. Sist vi hoppade så brallade hon ju som tusan i början, haha.

Hoppträningen är inte förrän på kvällen, så jag funderar på om jag ska åka ut under dagen och mocka och sånt, så är det klart sen. Får se hur pigg jag är, och hur bra vädret är. Är nämligen vovvevakt imorgon igen, och jag vill inte komma hem med en svart hund (hon är vit egentligen).
E

Silica Plus


Vilket fantastiskt väder vi har haft idag. Jag har varit hundvakt, så det har blivit tre promenader för min del. Det har även blivit en tripp på stan där jag har köpt lite smått och gott. Bland annat Silica Plus, ett kosttillskott som ska vara bra för hud, hår och naglar. Mina naglar är nämligen jättedåliga och klyvs hela tiden, och håret kan ju alltid bli lite tjockare, så varför inte prova?! Får väl se om det blir någon skillnad.

Imorgon blir det några timmar i stallet. Först jobbar jag kl 7-11, och sedan ska jag rida Lady. Hundvakt är jag också, så Tea får vara med i stallet. Men hon klagar nog inte, för det fnns allt någon som vill prata lite med henne när man är där, haha.

På tal om ingenting, hur jävla spännande slutade inte nya avsnittet av The Walking Dead då?! Nu är det bara ett avsnitt kvar, och sedan får vi vänta på säsong tre. Buhuu. Nu ska jag göra fruktsallad.
E

Filmtips: crime, drama, thriller




Bang Bang You're Dead
Jag älskade den här filmen. Den var verkligen jättebra. Jag gillar att den är lite komplicerad och att allt inte är serverat, utan att man får tänka en del själv. Dessutom är budskapet otroligt fint, och jag anser att såna här filmer borde uppmärksammas mer än de gör. Skådespelarna är perfekta för rollerna; speciellt Ben Foster gör ett grymt bra jobb tycker jag. Imponerande!

Handling: På grund av effekterna av mobbning är Trevor är en brålig high school-student. Detta är historien om hans kamp för att bryta sig fri.

Betyg: 4,5 av 5

Vardagslyx

 

Äntlingen hittade jag färska hallon och blåbär i affären. Jag lyxade därför till frukosten genom att ha i några av bären i min havrefras-tallrik med a-fil. Hur gott?! Till det blev det en kopp kaffe, och frukosten blev fulländad.

E


3:e förkylningen på 1 månad?!

Idag har jag jobbat från kl 07:00 till 14:15. Stallsysslorna tog bara 1½ timme, så vi har hann med massa småsaker, som att rensa ryktpåsarna, byta massa schabrak, skotta ena ridhuset, harva, smörja in träns, och så vidare. Himla skönt! Dock har jag blivit rejält förkyld igen, så jag får nog lugna ner mig lite igen. Har så sjukt svårt för att ta det lugnt när jag väl känner mig aningen bättre.

Imorgon får jag nog ha en heldag inne. Ska sova ut, läääänge (vilket säkert bara kommer bli till max 7-8, för jag har en vana av att vakna tidigt nuförtiden), och sedan bara ta det lugnt. Idag firade jag kvinnodagen (och sörjde att det är 3 år sedan min farmor gick bort) genom att äta godis, så imorgon blir det nog bara lite Cola Zero. Så gott!

Men nu ska jag kolla runt lite, och sedan blir det faktiskt sängen. Man blir trött av att jobba när man är sjuk.
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

 

Lady var en jävla bitch idag. Hon var skitsur, otålig och inte alls på humör. Vet inte om det berodde på blåsten, för hon brukar bli lite extra galen då, haha. Idag blev det iallafall hoppning, och under tiden jag byggde hinderna fick Lady lunka runt i ridhuset. Jag tänkte att om hon ville springa av sig så kunde hon ju göra det, men hon gick mest runt och kollade läget.

När jag sedan hade borstat, sadlat och hoppat upp så insåg jag att hon kanske hade behövt springa av sig några varv, för hon var suuuperpigg. Det gick liksom inte att jobba med henne. Så jag travade fram i ett raskt tempo i låg form, och sedan fick hon galoppera några varv i vardera galopp. Efter det blev hon mycket lugnare, så det var skönt.

Jag filmade iallafall lite när jag hoppade, och som ni ser så var hon jätteredig. Efter första språnget över sockerbitshindret brallade hon runt halva ridhuset, haha. Hon tyckte väl det var kul, busen. Men ni ser ju vad vi gör, och både oxern och sockerbiten ligger på 70cm i slutet.
E

Dagens två ridpass - dressyr på Lady och Pepieta

Det blev två ridpass efter jobbet idag, för jag fick en förfrågan om jag ville rida en ridskolehäst också, så det gjorde jag.

Jag började iallafall med att rida Lady, fast först släppte jag henne i ridhuset för att se om hon ville springa av sig lite. Det gjorde hon, haha. Jävlar vad hon sprang. Därefter borstade jag igenom henne, tränsade och hoppade upp - barbacka. Hon var riktigt trevlig faktiskt, och det märks att hennes ägare har ridit en del - så himla skönt. Dock stretade hon emot en del i början, men hon gav sig förvånandsvärt snabbt. Däremot har jag märkt att hon har en förmåga av att lägga sig i handen och bli framtung, så jag fick jobba en del med att hon hela tiden skulle bära sig själv. Det gick faktiskt jättebra, så jag är superdupernöjd. Jag galopperade faktiskt inget idag, för jag mår ju inte helt 100 än, och hon är ganska krävande i galoppen. Imorgon hade jag tänkt hoppa lite, och det ska bli skitkul. Ska se till att komma ihåg kameran, så ska jag filma.


Pepieta, 27 januari 2012

När jag var klar med Lady så blev det ett pass på ridskolehästen Pepieta också. En väldigt svårriden, men jättesnäll häst. Jag hade inte ridit henne på ett tag, och hon är under igångsättning, så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Hon var sjukt pigg iallafall, så det var riktigt svårt att rida henne rätt. I skritten gick det väl hyfsat, men i traven blev hon otroligt stark; körde upp huvudet i himlen och bara kutade iväg. Så jag jobbade mycket med skritten, och när hon gick avslappnad och i form så satte jag igång henne i trav och travade jättelångsamt, med bibeållen form. Så fort hon stressade upp sig så bröt jag av till skritt igen, och så höll jag på så. Sjukt jobbigt var det, men det gav resultat.

Jag ska antagligen rida henne hela veckan, för den tjejen som brukar rida henne kunde inte, så då fick jag hoppa in. Inget mig emot, för hon är en jättemysig häst.
E

Ps. Och det är förjävla skönt att få komma iväg till stallet igen. Jag har allt saknat lurvbollarna.

Sjuk igen?

Här spridar frånvaron. Har inte haft någon vidare blogglust, så då lät jag helt enkelt bli. Min helg har varit bra iallafall, och nu är det ny vecka. Egentligen skulle jag ha Lady idag, men jag är faktiskt sämre i förkylningen, så det blev inte så. Imorgon ska jag dock ha henne, så det blir mysigt. Har ju inte varit i stallet på 1½ vecka, så jag har lite smått abstinens nu. Imorgon blir det iallfall jobb i några timmar på förmiddagen, och sedan blir det ett ridpass på Lady. Tror det blir dressyr, och hoppning på onsdag. Käckt! Nu ska jag börja kolla på dagens tredje film, och det här inlägget blev väldigt konstigt.
E

Filmtips: comedy, drama, romance





Raising Helen
Har kollat på en mysiga gamla goingar det senaste, och den här filmen är en av dem. Kate Hudson är en av mina favoritskådespelare, så jag har sett ganska mycket filmer med henne. Den här är uppe och fajtas som en av hennes bästa filmer.

Ja, vad ska jag säga om sjävla filmen då. Den är fenomenal, jättebra verkligen. Tycker hela filmen är übermysig, och att den har ett jättefint budskap. Jag älskar storyn, och mixen av sorg, lycka och ilska gör det hela bara ännu bättre.

Handling: Efter att Helen's syster och svåger dör i en bilolycka, blir hon målsman för deras tre barn.

Betyg: 4 av 5

Solig vecka


Jag, mars 2009

Vilket himla fint väder vi har haft i veckan. Varmt och soligt varje dag, hur skönt?! Att jag har varit sjuk är väl inte sådär jätteroligt dock kanske, för jag har inte kunnat vara ute så mycket. Men igår blev det tre promenader eftersom jag var hundvakt, så det var jätteskönt.

Jag har inte varit i stallet något alls i veckan faktiskt, vilket känns jättekonstigt. Annars är jag där typ 5 dagar i veckan liksom.. Men jag kände att det är bättre att bli frisk innan man börjar köra fullt ut igen, för jag vill inte bli sjuk direkt igen, som jag blev sist.
E

Filmtips: drama



Fish Tank
Jag hade väl inga direkta förväntningar av den här filmen eftersom jag hade dålig koll på vad den skulle handla om, så jag hade ett öppet sinne. Jag blev positivt överraskad då jag tyckte den var riktigt bra, men däremot kunde jag inte placera den, och det kan jag fortfarande inte. Vad tusan handlade den om egentligen?! Om Mia, såklart, men hur sjutton fick de ihop allt. Var är det röda tråden liksom?

Nu tror ni säker att det är en jättekonstig film, men det är det inte. Den var som sagt jättebra, men den enda negativa var att man inte kunde knyta samman allt så lätt. Eller så är det jag för är för trög, jag vet inte.

Handling: Allt förändras för 15-åriga Mia när hennes mamma kommer hem med en ny pojkvän.

Betyg: 3,5 av 5