Dagens andra ridpass - hoppträning på Lillan

 

Jag blev lättad när jag fick veta att jag skulle rida Lillan istället, för Amanda kan vara lite osäker vid hoppning, och jag behöver rida en säker häst i och med att Lady kan vara väldigt tveksam ibland.

 

Det var iallafall en sjuuukt rolig hoppträning. Vi började med övning 1, och då fick vi först trava in över travbommar, och så satte hopptränaren Linda (stallchefen) upp ett studshinder i taget. När alla 5 var uppbyggda kom vi i galopp, och då skulle vi släppa tyglarna. Första gången kom vi lite skevt, så jag höll på att flyga av. Men Lillan var en ängel och gjorde halt, så jag höll mig fast, haha. Andra och tredje gången gick det mycket bättre, så det var skönt. Jättenyttig övning där man verkligen fick träna sin balans alltså. Ska nog göra det med Lady någon gång tror jag.

 

Därefter byggdes serien om till en 3-kombination istället, och den gick jättebra den med. Hon var lite taggad Lillan, men jag fick henne att vänta väldigt fint innan, så det blev riktigt fina anridningar. Men ja, det finns väl inget mer att säga egentligen. Hon hoppade jättefina språng, och det var så himla skönt att sitta på en häst som man verkligen litar på.

 

Jag fick en kommentar av Linda mitt under träningen, som löd: "Du har en känsla för hinder du, Emma". Jag var ju tvungen att fråga vad hon menade, och då sa hon att jag parerade väldigt bra i anridningen och aldrig kom fel på ett hinder, och det är ju jättekul att höra. Dessutom tyckte hon att jag kunde trampa ner hälarna mycket bättre nu, och det är ju toppen. Dock kom vi fram till att jag nog lägger mer tyngd i vänster stigbygel, för Lillan flöt ut lite åt höger varje gång när jag hoppade i början. Så då fick jag tänka på att verkligen lägga lika mycket tyngd i båda stigbyglarna, och det var faktiskt ganska svårt. Jag är starkare i vänsterfoten, så det blir ju automatiskt att jag tar upp det mesta av stöten där, men det får jag lära mig av vid.

 

Är riktigt nöjd också, för jag fick Lillan att gå riktigt fint i skritten under framridningen. Hon är väldigt svår den hästen, och att jag lyckades få henne såpass fint var riktigt kul. Dock kom vi fram till att jag skulle strunta i formen och ta det vid en dressyrträning istället, för hon kräver ganska mycket där. Linda sa att det är sällsynt att se henne kröka på nacken, så det var ju kul att höra, att jag lyckades med det liksom.

 

Så ja, det var en sjuuukt rolig hoppträning, och kul att få hoppa lite högre och inte bara 70-hinder, haha. Nog för att det är nyttigt att hoppa lägre, men ibland är det kul att få hoppa liite högre iallafall. Bra för balansen också.

 

Men nu måste jag gå och lägga mig. Har ju som sagt jouren imorgon, så jag måste vara i stallet kl 7. Drygt!
E



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback