Dagens ridpass - hoppträning

 

Idag gjorde vi samma sak på hoppträningen som vi gjorde på en hopplektion för några veckor sedan. Fast krysset var idag ett räcke, räcket var en oxer och alla sockerbitshinder var idag räcken. Hindrerna var runt 70-75cm höga. Det är en himla nyttig bana, för man får verkligen vara med till 110% hela tiden, annars blir det fel. Vägarna måste sitta perfekt, annars blir det en dålig anridning, man måste ha ett bra tempo för att man ska få ett bra flyt, men samtidigt måste man ändå kunna reglera galoppen - det är en del att tänka på. Dock ska man ju alltid tänka på det, men här visar det sig väldigt snabbt om man har missat något.

 

Vi började med att medellinjen, och där var Lady jättetrevlig. Hoppade ärligt och fint, och landade i rätt galopp. Sedan la vi till lite svängar, och där var hon också jättetrevlig. När vi la till hela banan fick vi inte riktigt samma flyt som innan, fast det kändes fortfarande riktigt bra. Men både hon och jag var nog lite trötta, så vi fick kämpa på lite där i slutet. Så förutom att vi tappade lite tempo där i slutet så var det en toppenhoppträning, och min hopptränare var riktigt nöjd. Jag med, och Lady verkade också glad, så det är perfekt.

 

Imorgon blir det lite dressyr tror jag. Ska lägga fokus på att få henne riktigt lösgjord, kanske jobba lite extra mycket med sidförande i traven, och så blir det nog mycket galoppfattningar. Det är planen, får se om jag håller mig till den.

E

Note till mig själv: måste komma ihåg att ge efter mer i handen emellanåt så att hon kan slappna av och inte höja upp huvudet. Sprången blir perfekta när jag kommer ihåg det.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback