Dagens två ridpass - dressyr på Lady och Pepieta

Det blev två ridpass efter jobbet idag, för jag fick en förfrågan om jag ville rida en ridskolehäst också, så det gjorde jag.

Jag började iallafall med att rida Lady, fast först släppte jag henne i ridhuset för att se om hon ville springa av sig lite. Det gjorde hon, haha. Jävlar vad hon sprang. Därefter borstade jag igenom henne, tränsade och hoppade upp - barbacka. Hon var riktigt trevlig faktiskt, och det märks att hennes ägare har ridit en del - så himla skönt. Dock stretade hon emot en del i början, men hon gav sig förvånandsvärt snabbt. Däremot har jag märkt att hon har en förmåga av att lägga sig i handen och bli framtung, så jag fick jobba en del med att hon hela tiden skulle bära sig själv. Det gick faktiskt jättebra, så jag är superdupernöjd. Jag galopperade faktiskt inget idag, för jag mår ju inte helt 100 än, och hon är ganska krävande i galoppen. Imorgon hade jag tänkt hoppa lite, och det ska bli skitkul. Ska se till att komma ihåg kameran, så ska jag filma.


Pepieta, 27 januari 2012

När jag var klar med Lady så blev det ett pass på ridskolehästen Pepieta också. En väldigt svårriden, men jättesnäll häst. Jag hade inte ridit henne på ett tag, och hon är under igångsättning, så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Hon var sjukt pigg iallafall, så det var riktigt svårt att rida henne rätt. I skritten gick det väl hyfsat, men i traven blev hon otroligt stark; körde upp huvudet i himlen och bara kutade iväg. Så jag jobbade mycket med skritten, och när hon gick avslappnad och i form så satte jag igång henne i trav och travade jättelångsamt, med bibeållen form. Så fort hon stressade upp sig så bröt jag av till skritt igen, och så höll jag på så. Sjukt jobbigt var det, men det gav resultat.

Jag ska antagligen rida henne hela veckan, för den tjejen som brukar rida henne kunde inte, så då fick jag hoppa in. Inget mig emot, för hon är en jättemysig häst.
E

Ps. Och det är förjävla skönt att få komma iväg till stallet igen. Jag har allt saknat lurvbollarna.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback