Dagens ridpass - dressyr/markarbete

Idag red vi i nya ridhuset

 

Det blev ett ganska krävande pass för lilla Lady idag också. Mycket galopp, men det är ju den gångarten hon behöver bygga upp. Jag red dressyr med inslag av lite markarbete (jag hade fyra bommar som jag varierade mellan travbommar och galoppbommar), och det gick bra.

 

Även idag var hon mjuk och följsam redan från början, men jag fick jobba loss henne ett litet tag som vanligt. Även om de är eftergivna och söker sig neråt så måste man få dem lösgjorda och se till att de använder bakkärran också. Det gick hyfsat snabbt dock, så jag började med travbommarna ganska tidigt. Jag ville ha henne i form över bommarna hela tiden, och det gick fint.

 

I galoppen gjorde jag såklart om bommarna till galoppbommar, och sedan galopperade jag ett bra tag. Stod upp i lätt sits och jobbade henne i form hela tiden (även över bommarna), vilket gick väldigt bra. När jag satte mig ner emellanåt så fortsatte hon i en fin form, så det var väldigt roligt. Jag tränade även på att göra halt efter bommarna, för hon har en förmåga att bara dra iväg. När jag hade gjort halt några gånger blev hon jättelydig, så då gjorde jag bara halt lite då och då istället.

Högergaloppen är hennes svaga galopp, så där kortade jag avstånden lite på bommarna, och så fick hon jobba ihop sig lite i en mer samlad galopp. Även om jag stod upp i lätt sits så ville jag hela tiden ha henne på bakbenen (hon blir lätt framtung när jag står upp, och då kommer ju inte bakbenen in under henne lika mycket). Lady tyckte nog det var riktigt jobbigt, för hon orkade inte riktigt hålla igång i början. Men då fick jag bara ha mer ben på henne, och då gick det bättre.

 

Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Det blir nog antingen hoppning eller uteritt iallafall, får se vad jag är sugen på.

E



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback