Dagens två ridpass - hoppning x2 (film)

 
Lady
Lady var jätteduktig idag, och jag är himla nöjd. Jag började med att hoppa fram på lite enstaka hinder, och sedan började jag hoppa linjerna, och det var då jag började filma. Hon var lite grinig och kickade åt både spöt och skänkeln ibland, men jag tycker ändå hon var hyfsat bra framme för skänkeln. Ibland var hon lite tittig kanske, men när jag red an andra gången så hoppade hon ju iallafall. Avstånden var aningen långa dock, så jag flyttade faktiskt in sista räcket i linjen efter ett tag. Jag ville inte bråka med henne när hon ändå var så pass positiv, och jag vet ju att hon har en tung gräsmage att bära på också, haha.
 
Men ja, jättenöjd är jag faktiskt. Sista räcket ligger nog på 90cm, och det är ju det jag behöver hoppa med henne. Den höjden känns nämligen inte helt 100 på henne än, så det är bara att jobba vidare, så kanske jag når mitt mål (att hoppa 1m med Lady) någon gång.
 
Lillan
Min ena hopptränare undrade om jag ville hoppträna Lillan på eftermiddagen, och det sa jag ju såklart inte nej till. Hon var jätterolig att hoppa, men det kändes att det är ett tag sen hon hoppades, och att hon har gått på bete ett tag. I början var hon övertaggad, så då fick jag göra halt i mitten av vissa linjer. Efter ett tag blev hon precis lagom, för då var hon varken för på eller för av. I slutet var hon nog lite trött, för ibland tog jag beslutet att hon skulle hoppa av aningen för stort, men då orkade hon inte, utan la in ett extra litet galoppsprång innan hon hoppade. Men det är ju inte så konstigt när hon bara har varit igångsatt i drygt 1½ vecka.
 
Förhoppningsvis startar de vanliga hoppträningarna om två veckor, så då är det full fart igen. Jag kanske till och med vågar anmäla oss till någon mer tävling snart?! Vi får se.
E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback