Uppdatering om mina fötter

Min högerfots röntgenbild i mitten av januari 2011
 
Jag såg att det var längesedan jag uppdaterade min kategori Ridolyckan, så jag tänkte att det är dags nu. Ni har ju egentligen ingen aning om hur det går med fötterna, och nu när jag tänker efter så bryr ni er säkerligen inte, i och med att ingen har frågat. Haha.. Men skitsamma, jag skriver lite ändå, för det är kul att gå tillbaka och läsa senare.
 
Ja, var ska jag börja. Det går inte en dag utan att jag blir påmind om min högerfot, då den är så sjukt dampig. Jag blir snarare påmind om den heeela tiden, så jag glömmer liksom aldrig att jag är invalid (sjukt ord egentligen, men det är ju vad jag är). Jag har svårt för att gå utan skor, för då får jag inget stöd, och då haltar jag lite. Med skor går jag hyfsat bra, men kollar man noga så syns det nog att jag haltar lite fortfarande. Spinga kan jag inte utan att halta, så det gör jag i princip aldrig. Det är bara jobbig, och gör ont.
 
På tal om smärta, så har jag faktiskt inte så sjukt ont längre. Okej, jag har ont mer eller mindre varje dag, men det är liksom ingen konstant smärta som uppstår då, utan bara tillfällig. Om jag däremot utsätter foten för mer än den klarar av så gör det helvetiskt ont, och oftast kan jag inte hantera den smärtan. Det händer som tur är inte så ofta, men när det väl händer är det riktigt jäkla jobbigt.
 
Men annars så rullar liver med fötterna på som vanligt. Vissa dagar är jobbigare än andra, men det är bara att bita ihop och fortsätta jobba med det.
 
Tack för mig, leverpastej.
E

Postat av: Christopher

Hej Emma, kul att det ändå går så bra som det ändå gör. Jag menar att fotproblemen inte hindrar dig att leva ett aktivt liv. Jag hittade din blogg då jag googlade på talusfraktur och har tittat in allt som oftast trots att jag inte är hästintresserad, trevligt att få lite filmtips och sådär. :) Jag har också brutit talus och hoppas att den kan läka lika bra som dina gjort.
Ha det bra!

Svar: hej christopher! oj, där ser man. kul att du kikar in ibland även om du inte gillar hästar. :) hur bröt du foten, och när? ja, håller tummarna att det läker lika fint som min vänsterfot gjorde. det roliga är ju att även om jag bröt samma ben i båda fötterna, så känns det som att jag har brutit dem på helt olika sätt. vänsterfoten känns ju nästan som vanligt, medan högerfoten är knäpp. så håller tummarna att din läker som min vänsterfot gjorde. :)kram
Emma

2012-09-04 @ 20:02:33
Postat av: Christopher

Hej igen. Jag bröt fotleden i September 2011 på ett klättergym när jag testade på boulder-klättring. Där trillade jag ner i en mjukmatta som jag också halkade av. Jag tror inte frakturen hände p.g.a på att jag slog i så hårt när jag föll, utan mer att foten kom i någon konstig vinkel. Inte alls så spännande som hoppa med hästar i terräng alltså. :)

Tyvärr så läkte inte brottet ihop riktigt så jag opererades om sista Maj i år. Den sista gången var det av Möller i Mölndal som jag tror även har fixat med dina fötter. Det går fort framåt och nu är jag såpass bra att jag kan promenera i nästan normal takt i 3-4 km, i ett par bra skor, om jag kan vila lite efter det. Så det ser hoppfullt ut, men det är som du vet lite besvärligt med smärta och svullnad mer eller mindre hela tiden.

Om du har käcka tips på träning/sjukgymnastik m.m så gör gärna blogginlägg om det. Nu när det har gått över två år för dig kan det vara intressant att berätta om vad du gör för att ytterligare stärka fotleden, gör du t.ex. sjuttioelva tåhävningar eller använder balansplatta eller går mycket i skogen.
Ex. på saker som jag själv kommit på är att det är gott att ta riktigt varma fotbad (i typ en spann så att fotleden täcks) och massera runt ankeln och över foten där ligament och senor fäster och att när man stretchar för att få en skönare fotställning så är det inte bara vadmusklerna som spelar roll utan även fram och baksida lår samt gluteus påverkar (lite) också.

Känner att det blev mycket text nu. :) Du får ha det så bra.

Svar: hej! vad lustigt ändå, för då tror jag Möller nämnde dig i höstas, för han sa att det var en kille som hade råkat ut för ett liknande benbrott som jag. minns att jag tyckte så synd om killen, haha. :p med vad läskigt ändå. men bröt du verkligen fotleden, för om man bryter talus så bryter man ju själva foten, och inte fotleden. eller har jag förstått dig fel?
jajemen, han har varit min läkare och även opererat fötterna två gånger. grym doktor, måste jag säga!

men vad skönt att du har kommit igång och går så bra. så var det för mig också i början, att jag kunde gå en bit, men sedan behövde vila. men skönt att du ser positivt på det hela.

jag ska ta och skriva ett blogginlägg med lite tips, och vad jag känner har funkat. det där med fotbad har jag också tänkt göra, men det har aldrig blivit av.

ha en bra kväll. :)
Emma

2012-09-05 @ 20:47:33
Postat av: Christopher

Det var kanske mig du tyckte synd om då och ja Möller verkar veta vad han gör. :) Det var talus så det är väl fel att säga fotleden. Ha det gott själv.

2012-09-05 @ 21:57:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback