Jumping upside down

Gårdagens hoppträning gick rätt bra. Jag hade Wakito (myshästen) och vi hoppade en liten bana.
Han har varit skadad ett tag, men är nu ganska nyligen igångsatt igen, så han hade galet mycket energi. Haha, jävlar! Men jag kände ändå att han lyssnade på mig. Kanske inte när jag skulle sakta av, men i allafall när vi hoppade. Då var han uppmärksam och hoppade fint. Jag älskar den hästen mer och mer för varje gång jag rider honom. Kärlek!

Claes, min ridlärare, la också märke till en dålig vana jag har. Ibland när jag ska svänga (låt säga åt höger), och hästen inte riktigt lyssnar på tygeltaget, då lägger jag till den andra tygeln, och försöker på någott sätt dra över tygeln till den andra sidan av halsen, och på så sätt få hästen att svänga. Haha, är jag dum eller?! Det ger ju dubbla signaler eftersom jag då drar i båda tyglarna. Men men, bra att jag vet om det, för nu ska jag får bort den dåliga vanan.

Här är några filmer från hoppningen. Ge mig gärna lite respons.

 


Postat av: mar

Det såg väldigt bra ut tycker jag!!! =D

2010-04-01 @ 19:35:44
URL: http://mariaolausson.wordpress.com
Postat av: Micaela

Sv: Hahaha, du gick på det xD jag har inte fått någon lägenhet, haha. Jo jag gillade Wildfire, brukade kika på den då och då när den gick på tv. Gillade den skarpt, så varför inte beställa den liksom då jag har missat många avsnitt? ;b

2010-04-01 @ 23:33:37
URL: http://dogirl.blogg.se/
Postat av: Micaela

Sv: HAHA :D Ja, jag gillar hästar. Men jag rider tyvärr inte nu för tillfället. Jag och en kompis håller på att leta efter var och en skötarhäst till oss nu i höst.

2010-04-02 @ 13:12:14
URL: http://dogirl.blogg.se/
Postat av: Viviann

Fint!!!



Det där med att du drar över tygeln är egentligen inget fel i sig. Jag använder det när jag tränar polo hästar då man bara kan rida med tyglarna i en hand. Det som händer är att hästen flyttar sig undan för trycket av tygeln på halsen och nacken. Denna tygelträning ska främst användas med stångbett, pelham osv inte vanliga tränsbett. :)

2010-04-02 @ 13:16:41
URL: http://vikin.blogg.se/
Postat av: Micaela

Sv: Jag red i ett halvår när jag gick i femman, tror jag. Sedan slutade jag. Och efter det red jag några gånger till. Senast var i februari 2009.

2010-04-02 @ 20:07:50
URL: http://dogirl.blogg.se/
Postat av: Viviann

Jamen då så haha! Många hästar börjar svänga väldigt snabbt efter man introducerat detta med hjälp av skänkeln. Snart kan du väl börja hoppa med en hand också haha.



Jag tycker iaf du såg bra ut. Va söt han är! :)

2010-04-02 @ 21:31:34
URL: http://vikin.blogg.se/
Postat av: Maoouulin - från botten till toppen

Gud vilken häftig häst! Vilken ridskola rider du på? :)

2010-09-29 @ 15:00:11
URL: http://maooow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback