Sammanfattning ifrån dagen

Klipp ihopsatt av syster

 

Både igår och idag har jag varit på Kinnekulle eftersom pappa har tävlingar i helgen. Igår var det dock bara träningar, men idag har han tävlat. Han startade som 4:a, men kom i mål på en 3:e placering - grymt!

 

Imorgon är det dags för min tredje dag på Kinnekulle, och då sker även pappas andra race. Jag hoppas på en 2:a placering, men det kan sluta heeelt annorlunda. Jag återkommer om reslutatet imorgon!
E


Dagens ridpass - uteritt


Fina Lady under ett hoppass förra veckan

Idag blev det en uteritt med Frida. Det blev en del galopp och trav, men även en hel del skritt. Härligt var det iallafall, för jag var verkligen hur seg som helst, och inte alls sugen på att jobba i paddocken.

Efter uteritten fick Lady sina tänder raspade, så nu är hennes tänder fina igen. Skönt att veta! Dock är det lite synd att jag inte ska dit på ett tag, för då kan jag ju inte se om det har blivit någon skillnad i ridningen. I och för sig rids hon inte med bett, men om man skulle prova någon gång, så kanske hon skulle acceptera det lite mer nu.

Nu ska jag dock kila, för jag är helt slut. Idag har jag varit hur trött som helst, vilken är väldigt konstigt eftersom jag sov typ 9½ timmar inatt.. Knäppt!
Godnatt!
E

Har fullt upp i princip hela dagen


En random bild på mig, ca ett år gammal

Just nu befinner jag mig i stallet, så detta är ett tidsinställt inlägg.

Idag har jag en del att göra, så jag vet inte riktigt när jag hinner blogga. Om allt har gått som planerat så var jag på sjukgymnastiken kl 10 imorse, och 11:40 kom jag till stallet. Idag ska jag nämligen rida ut med Frida, vilket ska bli väldigt skönt. Jag har ridit i paddocken ganska många pass nu, så det ska bli skönt att komma ut i skog och mark lite.

När jag kommer hem sen ska jag packa, för sedan ska jag åka hem till pappa. Imorgon åker vi till Kinnekulle, eftersom pappa ska tävla i helgen. Jag ska med och hjälpa till, och det ska bli jättekul.

Men iallafall, jag kommer säkert hinna uppdatera mer ikväll, så vi hörs då.
E

Dagens andra ridpass - hoppträning


Joe och jag på fälttävlanskurs förra året

Även idag hade jag Joe, och det gick faktiskt riktigt bra - bättre än förra gången till och med.

I början var han stel som en pinne (även fast han hade gått en hopplektion innan..), så jag fick jobba uta helvete för att få honom mjuk. Jag hittade betydligt mer knappar denna gången, och jag fick honom faktiskt att gå riktigt fint.

I hoppningen gick det superbra. Vi hoppade en linje med tre hinder med tre galoppsprång emellan, och det gick verkligen kanonbra. Vi kom rätt in på hinderna, hade lagom fart och hoppade linjen utan några problem. Ja, riktigt bra gick det faktiskt. Jag är nästan lite sugen på att ha honom på söndag istället (jag ska nämligen hopptävla då), men jag har anmält mig på Tim, så honom får det nog bli. Kul ska det bli iallafall.
E

Dagens första ridpass - dressyr


Lady och jag idag


Idag har jag varit i stallet och ridit Lady. Det jag fokuserade på idag var galoppfattningar och galoppbyten, och det gick hyfsat. Galoppfattningarna sitter jättebra nu tycker jag, så det är härligt, och galoppbytena gick sådär. Hon kunde byta från höger till vänster galopp, men då bytte hon med frambenen först, och sedan med bakbenen i nästa språng. Det ska jag se till att träna tills det blir helt rätt, för det är så snyggt när hästarna sätter klockrena byten.

Det gick inte att byta från vänster till höger galopp, men när jag bytte galopp över en bom gick det mycket bättre. Dock blev Lady trött, för det blev rätt mycket galopp. Det roliga är att hon blir aldrig anfådd, utan man märker på hennes kropp att musklerna har blivit trötta. Imponerande bra kondition hon har ändå, lilla pollen.

Dagens upplevelse skedde när jag stod och fyllde på vattenhinkarna ute, för helt plötsligt ser jag hur en hästtransport kommer farandes från sin parkering och rullar rakt in i en bil. Jag trodde jag såg i syne först, men det gjorde jag ju inte tyvärr. Så jag fick leta upp stallchefen och berätta vad som hade hänt, och sen gick vi dit och rullade tillbaka transporten igen. Som tur var så blev inte bilen så tilltryckt, utan den fick bara en lite buckla, lossad lack, och en skärm tilltyckt.

Hästtransportens handbroms var inte dragen, och det fanns inga stenar eller träklossar vid däcken som skulle hindra den från att börja rulla, så det var lite klantigt av den som ägde den. Men det är väl sånt som händer antar jag.

Nu ska jag städa och greja, och sedan ska jag iväg på hoppträning.
E

Lite allmän uppdatering om livet



Igår kväll var jag och åt på en kinarestaurang med 5 vänner. Jag åt friterade räkor med currysås och ris, och de andra åt allt från klyckling i bambuskott till vegetatiska äggnudlar. Till efterrätt åt jag världens godaste glass, några andra tog kaffe, och vissa ville inte ha någon efterrätt. Wtf, efterrätten är ju som grädden på moset, hehe.

Idag är jag galet rastlös eftersom jag inte har något stall. Istället har jag varit på arbetsförmedlingen med syster eftersom jag börjar praktisera på Brätte Ridskola om en vecka. Jag ska forska i om jag kan få bidrag eller ej, för det vore surt om jag ska gå utan inkomst i minst ett halvår till.

Men nu ska jag försöka roa mig genom att titta på senaste avsnittet av 90210. Inatt såg jag förresten alla avsnitt som har kommit av Total Blackout - stört roligt program, måste jag säga.
E

Dagens ridpass - hoppning (film)


Idag var Lady inte alls med på noterna. Hon verkade ha en dålig dag, för hon var väldigt okoncentrerad och ville mest bara bralla omkring.

Iallafall, idag red jag i lilla paddocken, och först red jag runt lite och kollade start och broms, och därefter red jag igenom henne en stund. Som omväxling var hon låst i höger bog idag, och jättemjuk i vänster, så det var ju lite underligt. Men jag red igenom henne ett tag iallafall, och det släppte ganska snabbt.

Sedan ställde jag upp ett litet titthinder på ena långsidan. Hon hoppade utan att tveka, så det var jätteskönt. Idag överhoppade hon sig inte heller, så det är bra. Jag hoppade hindret i båda varven några gånger, och det gick som sagt kanonbra.

När jag hade hoppat klart red jag till stora paddocken istället, för Lady verkade vilja springa av sig lite. Men när jag kom dig och fattade galopp så var hon ovanligt långsam. Haha, så hon hade nog en dålig dag, men det kan ju alla ha.

Men jag är nöjd ändå. Hon hoppade trots allt hindret, och skötte sig jättebra.
E

Dagens ridpass - dressyr på Arom och Lady




Idag har jag varit i stallet och ridit.
Det var första gången jag red Arom under ett helt ridpass, så jag var faktiskt lite nervös, hehe. Fast det hade jag inte behövt vara, för han var jättefin - mjuk och följsam, och riktigt på hugget. Dock var han låst i sin vänstra bog i början, så den fick jag jobba med en del. I högersidan var han mjuk i nästan från start, så det var skönt.

Jag red mest runt och försökte hitta hans knappar. Jag gjorde lite lösgörande arbeten, utan att ställa några höga krav.  Det gick jättebra, och var jättekul, så jag är väldigt nöjd. Han var riktigt rolig att rida, och otroligt givande. Fin häst!

Efter passet var han riktigt svettig, så han fick en snabb dusch innan jag släppte ut honom igen. Det tyckte han nog var skönt, för han stod och njöt när jag sprutade vattnet på honom, haha.



Efter jag hade ridit Arom så frågade Tina om jag ville rida Lady också, och det ville jag ju såklart, haha. Det blev ett dressyrpass på henne också, och idag var hon jäääättefin! Inte särksilt låst i sina bogar och ingen galen överskottsenergi - så det var jätteskönt.

Med henne jobbade jag mycket i galopp, och det gick kanonbra. Hon var mjuk och avslappnad, och gick i en fin form hela tiden. Yay! Det finns inte så mycket mer att säga än det, för det gick verkligen superbra. Duktig polle!

Lady fick också en liten dusch innan jag släppte ut henne igen, och det uppskattade hon också. Extra skönt var det nog att rulla sig i hagen sen, och det tyckte nog Arom också, hehe.

Nu ska jag hoppa in i duschen, för jag är svettig och luktar häst!
E

Min påskafton




Jag har haft en toppendag med mamma i stugan.
Jag har solat, ätit god fika och målat staket i mängder. Staketet blev så himla fint, så det var riktigt roligt att måla det. Lite småpilligt ibland dock, men det gick bra ändå.

På eftermiddagen kom även syster, Emmsan, bror, Isabell och Tea, och då blev det mat. Inte påskmat, utan grillad korv med bröd - huuur gott som helst. Efter käket blev det prat ett bra tag, bus med Tea, och lite annat smått och gott. Trevligt!

Ikväll blir det nog filmkväll med mig själv, för mamma ska sova i stugan. Typiskt nu när jag är så mammig, haha. Nåja, jag träffar ju henne imorgon igen så. På tal om imorgon så ska jag till stallet och rida Arom, Fridas häst. Hon har nämligen frågat om jag kan ta honom imorgon, och visst kan jag det. Det ska bli jättekul, men det kommer nog kännas lite konstigt att jag inte åker dit för att rida Lady. Hehe, men det blir nog kanonbra ändå.

Men men, nu ska jag kila.
Vi hörs imorgon!
E

Ha en fin påskafton


Mamma stuga - november 2009

Imorse vaknade jag kl 8 (!) av att en grannes unge höll på och gallskrek. Ett ljuvligt sätt att vakna upp en morgon på va?! Hehe..

Idag är det Påskafton, så GLAD PÅSK! Dagen ska jag spendera ute i stugan med mamma. Vädret är helt fantastiskt, så det blir nog en hel del solning idag. I eftermiddag kommer även syskonen + Emmsan och Isabell dit, så då blir det lite grillning också. Gott!

Hoppas ni får en fin påskafton iallafall, hur ni än spenderar den.
E

Red Riding Hood

 

Bion var JÄTTEBRA ikväll!

Jag hade inga förväntningar alls, och visste nästan ingenting om handlingen, och då är det alltid extra roligt om den visar sig vara grym. Amanda Seyfried är en otroligt duktig skådespelare, och även denna roll gjorde hon fantastiskt bra. Jag rekommenderar verkligen den här filmen!

E


Nya ridbyxor inhandlade



Dagens inköp blev ett par ridbyxor (helskodda, 599kr), och ett par sporrar (169 kr). Allt från Granngården. Mycket nöjd är jag, för jag hittade allt jag var ute efter. Nu gäller det bara att ridbyxorna är sköna att rida i, så nu blir det upp till bevis. Jag tror att jag kommer använda dem på nästa hoppträning, och den är ju som alltid på onsdagar.

Om ca en timme ska jag cykla in till stan, för ikväll blir det bio igen. Jag ska se Red riding hood med syster, Emmsan och Isabell, vilket ska bli jättekul. Som vanligt vet jag i princip inget om filmen (jag ser nästan aldrig trailers osv), så jag hoppas den är bra. Det är den säkerligen, för Amanda Seyfried är ju med.

Men nu ska jag kila. Ha en bra kväll, och Glad Påsk på er!
E

Började dagen med ett konditionspass


Godmorgon!

Jag klev upp ur sängen strax efter kl 9 imorse, och halv tio befann jag mig på cykeln för att cykla en runda. Jag kände nämligen för att träna lite, och då passade motionsträning perfekt. Man tränar ju inte så mycket kondis när man rider, så det får man träna på egen hand.

Rundan tog ca 40 minuter, så nu är jag helt död i benen. Jag har precis duschat, och nu ska jag ta och äta frukost. Om ungefär en timme ska jag bege mig in till stan med syster och Emmsan. Bland annat nya ridbyxor ska inhandlas, så jag är taggad.

Vi hörs senare!
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

 

Idag blev det ett ridpass i paddocken. Först red jag igenom henne ett bra tag, för hon var väldigt stel i båda sidorna. Till slut blir hon mjuk och fin, så då började jag hoppa lite smått.

 

Jag började med ett lågt hinder på ca 35cm, och när det gick bra höjde jag till ca 55cm. Lady var suuuuperduktig! Hon vägrade inte en enda gång, och var väldigt positiv till hindrerna. Hon börjar bli mycket mer säker i hoppningen nu också, och det tycker jag är jättekul. Jag är verkligen jättenöjd med henne idag. Fina häst!

 

Hon överhoppade sig dock en hel del i vänstervarvet i slutet, så jag blev redigt chokad där uppe på ryggen, haha. Men hon tyckte väl det var kul eller något, för då brukar de ju hoppa högre än de behöver.

 

Jag höll kameran i ena handen när jag hoppade en gång, om ni tittar på klippet så får ni känna hur det känns att hoppa Lady. Haha!

E


Dagens ridpass - hoppträning


Joe och jag på fälttävlanskursen i juni 2010

Dagens hoppträning var jätterolig!
Jag hade Joe (hästen jag ramlade av på och bröt fötterna), och det gick jättebra. Han är vääldigt stum i munnen, och är rätt svår att få att jobba korrekt, men jag lyckades faktiskt lite då och då. Speciellt i början när vi jobbade enskilt, för då fick jag hitta knapparna själv. Det tycker jag är väldigt nyttigt när man rider faktiskt, att få tänka själv.

Själva hoppningen gick kanonbra. Vi tog bort martingalen för att skola honom lite, vilket resulterade i att han hade huvudet jättehögt i början. Men i slutet slappnade han av lite mer, så det var bra.

Vi började med att hoppa andra linjen (bild under) några gånger var, och där var han jättefin. Framåt och positiv, och vissa språng otroligt runda och fina (han har en förmåga att inte hoppa upp sig så mycket) - härligt! I första linjen linjen hoppade han också fint, men däremot råkade jag få in 6 galoppsprång båda gångerna vi hoppade linjen. Första gången flöt han ut lite åt ena sidan, och då blev det ett extra galoppsprång, och andra gången kom han lite nära första hindret, och sedan fick jag inte fram honom ordentligt. Men jag är ändå riktigt nöjd.

Det var ett otroligt roligt ridpass, så jag hoppas att jag får honom nästa vecka också.
E


Dagens ridpass - uteritt + galopparbete på en äng




Alla bilder ovan är på Lady och mig. På sista bilden ville hon gasa på lite, och slippa arbeta - haha, pigg häst!


Frida och Arom

Idag var vi lata och tog en uteritt istället för att rida i paddocken. Men på uteritten så jobbade vi dem ganska mycket på en stor äng också, så det var ju alltid något. Jag galopperade Lady en hel del där, för hon har ju så himla mycket energi, så då fick hon springa av sig lite. Himla kul var det också, för det var så öppet och fint, och då bjuder ju alltid hästarna lite mer också - härligt!

Under själva ridturen blev det en salig blandning av alla gångarter, så det är bra. Vi red i ungefär 1½ timme sammanlagt, så nu är de förhoppningsvis inte lika pigga imorgon. Dock ska jag inte ha Lady imorgon, och jag vet inte om Tina ska rida henne. Om hon gör det får hon nog en rätt fin häst iallafall, så det är ju alltid skönt.
E

Fika vid kanalen


Jag matade fåglarna med kräftstjärtar. De fångade dem i luften (kolla i vänstra hörnet på bilden ovan, så ser ni en stjärt, hehe)


Sara och jag köpte med oss lite gott och gick till kanalen och solade och fikade. Det var jättehärligt, fast det blåste lite, så det blev lite kallt ibland. Men lite färg fick vi väl förhoppningsvis ändå, så det är ju skönt.

När vi hade suttit där en bra stund gick vi till ett café där vi köpte varsin kaffe. Det blev ju lite kyligt där i slutet, så vi ville värma oss lite. Där blev det mer prat innan vi begav oss hem igen. Riktigt mysigt var det, och jag älskar att våren är här!
E

Dagens ridpass - uteritt


Lady och jag - haha, vilken hösäck jag är..


Linnéa på Cirrus och Frida på Arom

Det blev en underbar uteritt idag. Vi red i 1h och 15min, och det blev mycket trav och galopp. Lady blev knappt svettig, vilket är rätt underligt. Det är ju 17 grader i skuggan liksom. Dock var hon väldigt lugn och fin, så det kanske var därför hon inte blev så varm.

Imorgon ska jag nog rida igenom henne i paddocken. Det var ett tag sen jag gjorde det nu, så det kan nog behövas. Dessutom är det ju inte så ansträngade för ryttaren att rida ut, och jag kan ju behöva lite mer träning också, hehe.

Nu ska jag snart iväg och träffa Sara. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, men det blir nog en fika i solen. Mys!
E

Jag tror på ödet

Idag sa ödet till mig att jag inte skulle åka till sjukgymnastiken.
Först låg jag i sängen och segade, och bestämde mig för att ringa och avboka dagens tid (för att jag helt enkelt var lat), men det var ingen som svarade i telefonen, så jag bestämde mig för att ta mig dit ändå. Jag gjorde mig iordning och kilade ner till alla cyklar, och märker att cykeln är borta. Antingen har mamma flyttat på den, eller så har någon snott den - underligt är det iallafall! Så jag fick prova att ringa sjukgymnastiken igen och avboka tiden, och den gången svarade någon, så det var himla tur.

Så nu ligger jag i sängen och ska snart ta och göra frukost. Om en stund ska jag bege mig till stallet, och där blir det förhoppningvis en uteritt med Frida och Arom. Vädret är fantastiskt!
E


Frida och Arom för en vecka sen

Gårdagens tjejkväll och dagens aktiviteter

Gårkvällen hos Mar



Tette, Annie, Mar och Maria. Zandra fattas dock.


Mar och Tette hade varit duktiga och bakat en jättegod hallonpaj och en kladdig kladdkaka. Sjukt gott var det!

Jag har verkligen haft en superhärlig helg.

Igår eftermiddag åkte jag ju till Göteborg med ett gäng vänner för att kolla in Mar's lägenhet. Den var jättefin, och jag är avundsjuk, haha. Vi hade iallafall jättekul. Vissa drack vin, så några blev lite runda under fötterna, haha. Vi satt iallafall och pratade hela kvällen och halva natten, och det var jättemysigt. Jag kom hem kl 03:30 inatt, så det blev inte särskilt mycket sömn för min del.



Dagen på Kinnekulle




På väg till Kinnekulle - jag älskar att köra bil!


Det första jag gjorde när jag kom dit var att titta på och hjälpa pappa när han körde ett pass på banan.


Snyggobilen.


Dags att åka hem - pappa i husbilen och jag i volvo V70:n.


På hemvägen stannade vi vid Tre Älgar och åt mat. Jag åt en hamburgertallrik, och den var sjuuukt god.

Kl 08:30 ringde väckarklockan imorse, så då var det bara att kliva och upp åka till Kinnekulle. Det har ju varit testhelg där i helgen (vilket innebär att de som kör banracing för testköra innan premiären), så pappa har varit där och kört. Bilen gick fint, men det har kommit en ny volvo 850 till klassen, och den går uta helvete. Så pappas chanser att vinna i år (han kom tvåa förra året) är inte allt för stora, men jag håller tummarna.

På Kinnekulle blev det det vanliga, titta på när bilarna kör, mäta och ändra lufttrycket på pappas bil när han har kört, äta mat, sola, och lite annat smått och gott. Jag tycker det är hur mysigt som helst där, och jag är överlycklig att det snart är dags för preimär.

När vi kom hem fick jag även äran att backa av racingbilen från släpet och köra in den i garaget. Jag blir lika förvånad varje gång, för den är riktigt svårkörd. Det är inte bara att vrida om nyckeln och trycka på gasen, utan man måste trixa en del med koppling/gas för att få den mjuk. Jag fick inte motorstopp, så jag lyckades nog, haha.

Men nej, nu har jag babblat nog. Nu ska jag titta på Ponnyakuten.
Ha en bra kväll!
E

Ska strax ta en tripp till Göteborg

God eftermiddag!
Fy sjutton vilken seg dag det här har varit. Jag har inte gjort något vettigt alls, förutom att dammsuga. Just nu sitter jag i soffan och tittar på tv, och om en stund ska jag bege mig till Trollhättan. Där ska jag hämta upp tre brudar, och sedan åker vi vidare till Göteborg. Mar har nämligen en liten inflyttningstjejkväll där, så vi ska åka dit och ha det trevligt.

Jag har absolut ingen aning när jag kommer hem, och imorgon bitti ska jag åka till Kinnekulle för att vara med pappa när han kör racingbilen, så jag får se när jag hinner uppdatera härnäst. Ha det så bra tills dess iallafall.
E


Pappa och jag i Kinnekulle förra året

Water for elephants

 

Water for Elephants var riktigt, riktigt bra. Jätteduktiga skådespelare, fina djur, och bra story. Dock hade jag förväntat mig att det skulle hända lite mer, lite mer action (inte action som i genren, utan som i händelser) och så, men den var bra ändå. Väldigt bra!

 

Nu ska jag samla pluspoäng hos min far genom att dammsuga och lite sånt.

E


Har tvättat/städat pappas mysiga bil


Före


Efter

Idag har jag roat mig med att tvätta/städa pappa bil, både utvändigt och invändigt. Den var faktiskt inte så himla smutsig, även om pappa sa att den praktiskt taget var en lerhög, haha. Den var smutisgare i än utanpå dock, så det behövdes väl en tvättning ändå antar jag.

Om en stund ska jag åka till Trollhättan och hämta upp syster, bror och Isabell, och så ska vi på bio - Water for elephants it is, och jag kommer få njuta av Robert Pattinson hela kvällen. Kan det blir bättre?!
E

Dagens ridpass + dagen

God kväll!
Idag blev det en uteritt på Lady med Frida och Arom. Det blev mycket galopp, och det är bra, för Lady har börjat få en liten mage, haha. Iallafall, det var skönt att komma ut i skogen och rida, och Lady var jättemysig. Hon blev dock lite sur en gång när hon inte fick springa så snabbt som hon ville, och då började hon bocka och sparka bakut. I vanliga fall gör hon ju det eftersom hon är så sjukt pigg, men idag verkade det mest som att hon klagade.

När vi kom tillbaka till stallet bestämde vi oss för att rida lite till, och eftersom det var så fint väder så valde jag att rida i paddocken. Där blev det galopp i några minuter, och då fick hon jobba i en ganska låg form. Det gick hyfsat, eftersom hon var lite på tårna, men i slutet slappnade hon av lite mer.

Förutom att vara i stallet så har jag: firat min syster som fyller år idag (GRATTIS ♥) och åkt hem till pappa där jag har hjälpt honom att packa och lassa bilen inför helgen (det är testhelg på Kinnekulle - vilket innebär att han ska åka dit med racingbilen och köra).

Nu ska jag titta på One Tree Hill. Jag har nämligen börjat kolla igenom första säsongen igen, och det är så sjukt mysigt.
E


Världens bästa syster!

Dagens ridpass - hoppträning


Wakito och jag för drygt två år sedan

Hoppträningen var superrolig idag.
Jag hade Wakito (en übermysig hopphäst), och det gick riktigt bra. I början var det lite ovant att hoppa honom, men efter några språng gick det bättre. Han hoppar så jäkla stort också, så man hoppar typ 30cm högre än vad hindret är, haha.

Dagens övning var dessutom jätterolig. Vi hoppade banan under några gånger, och den var väldigt nyttig. Man fick jobba hela tiden för att få hästen alert och mellan hjälperna. Wakito taggade till ordenligt vid ett hinder, och satan vad han hoppade högt och fint. Det känslan är så himla härlig tycker jag - underbar!

Nu ska jag hoppa in i duschen, för jag stinker häst.
E


Dagens ridpass - dressyr

En nöjd liten dam efter dressyrpasset

 

Idag fick Lady gå ett dressyrpass i ridhuset.

Hon var jättefin idag, och verkligen på alerten. I början jobbade jag mycket i vänster varv. Hon var rätt låst i sin vänstra bog igår, så den fick jag loss idag. I högervarvet behövde jag inte jobba mycket alls innan hon blev mjuk och följsam, så det var skönt. Vänstervarvet är egentligen hennes starka varv, men jag tror att den bogen oftare är låst eftersom jag jobbar mer i högervarvet - för att stärka den sidan också.

 

När jag hade fått loss henne började jag jobba henne i galopp. Det blev många galoppfattningar, och i slutet kunde hon till och med fatta dem från skritt - i båda varven. Träningen ger resultat - härligt! När fattningarna satt började jag jobba henne i galoppen också, och i den blev hon också mjuk och fin. Lite för springig dock, men hon var väl pigg, damen.

 

Nu ska jag inte rida henne förrän på torsdag, och då får jag se vad vi hittar på. Hoppning eller uteritt blir det nog iallafall.
E


Dagens ridpass - markarbetsträning


Sötehästen var nyfiken


Sofia och Kyrex i paddocken


Lady och jag efter ridpasset


Jag var i stallet jättetidigt idag, så när jag var klar med mockningen så tog jag massa kort när Sofia red Kyrex. Jag bjuder dock bara på ett, för jag orkar inte ladda upp alla. Fin häst hon har va?!

Iallafall, det blev mest markarbetsträning den här gången också, men det var lite roligare än sist, så det gjorde inte så mycket. I slutet gjorde vi övningen under i båda varven, och den var riktigt nyttig. I volterna gjorde vi öppna också, så man fick jobba hela tiden. Lady var jättesvettig efter passet, så hon fick jobba ordentligt idag. Men det är bra, för det behövde hon.

Dessutom hoppade hon jättefint idag. Ingen vägran alls, men dock smet hon undan två gånger när jag inte hade ramat in henne ordentligt. Hehe, damen är lite lurig när det gäller sånt. Men annars gick det kanon, så jag är mycket nöjd.

Imorgon blir det ännu ett pass i ridhuset, men jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på dock. Det lutar nog åt dressyr, om jag inte hittar på något annat kul.
E


Yesterday, all my troubles seemed so far away

Jag orkade inte blogga igår, men nu är jag tillbaka igen. Igår hände inte så mycket, utan jag hade en härlig söndag bara. Jag körde Isabell till- och från jobbet, gick ut och gick med Tea i en timme och tittade på 3½ filmer (jag orkade inte se klart den sista). En slapp dag, med andra ord.



Filmerna jag såg var:
  • Himlen är oskyldigt blå - Den var riktigt bra, och Bill Skarsgård fortsätter att imponera.
  • The Amityville Horror Den var rätt bra, fast inte alls så läskig som jag trodde att den skulle vara. Ett plus är att Ryan Reynolds är med, för jävlar vilken grym kropp den människan har alltså!
  • Sanctum - Den var en liten besvikelse faktiskt. Den var bra, men jag trodde att den skulle vara bättre. Spännande var den dock, så det är ett plus.
  • Halva Mannen som kunde tala med hästar (jag såg precis klart den). - Den har jag sett många gånger förut, och den var lika bra som den alltid är. Jag älskar allt med den filmen, så det finns väl inget mer att säga. Grym hästfilm helt enkelt!

Under morgonen idag har jag varit på sjukgymnastik, och idag körde jag slut på mig själv. Först cyklade jag snabbt som en stolle när jag skulle dit, och därefter gick jag en galet snabb powerwalk på löpbandet i 10 minuter och brände 70 kalorier. Sedan blev det att pumpa benen i maskinerna, och så tränade jag massa balans också. Och så cykling hem efter det. Effektivt!

Nu ska jag ladda kroppen, för ikväll blir det stallet och hoppträning på Lady. Jag hoppas att det blir lite mer och högre hoppning än sist gång, för den lektionen var riktigt tråkig.
E

En heldag i Göteborg

 

 

Nu har vi kommit hem, och vi lyckades hålla oss undan från andra bilar den här gången, hehe.

 

Först blev det lite shopping för Vickans del; hon köpte en bikini och ett par skor. Jag köpte dock inget, för jag var inte på shoppinghumör. Sedan åt vi middag på en italiensk restaurang. Maten där var sjuuuukt god, så dit måste jag gå igen. Jag åt pastan och Vickan åt det med pommes - MUMS!

 

Därefter begav vi oss till Bergakungen för att gå på bio. Vi såg som sagt The Fighter, och den var riktigt bra. Boxning verkar rätt kul ändå, men det har jag faktiskt aldrig provat. Jag har ju några år på mig dock, hehe.

 

Efter bion åkte vi hem, och jag har varit hemma i ungefär en timme. Nu blir det nog film, och sedan ska jag sova.

Godnatt!
E

 


We're going to the big G



Godmorgon!
Gårkvällens kalas var väldigt trevligt. Maten var jättegod; till varmrätt fick vi köttfärslimpa med potatis och sås, och till efterrätt åt vi en svingod tårta och småkakor. Mums! Förutom maten så blev det massa prat, och det är ju alltid trevligt.

Idag ska jag bege mig till Göteborg med Vickan. Vårat senaste försök med att spendera dagen i Götet slutade ju i att vi hamnade på sjukhus - smidigt värre. Idag slår vi till igen, och nu ska vi banne mig se till att göra allt vi har planerat. Det blir shopping, middag ute, och sedan bio. Vi ska se The Fighter, och den ska ju vara grym, så det ska bli kul.

Men nu ska jag sega lite till innan jag ska göra mig iordning. Vi hörs ikväll!
E

Dagens ridpass - uteritt + lite trim i ridhuset


Lady innan ridturen


Frida och Arom

Det var så sjukt fint väder, så vi bestämde oss för att rida ut istället.
Vi red samma runda som vi red igår, fast vi red den åt andra hållet, så det blev lite ändring iallafall. Det blev lite hoppning i skogen också, och det var sjukt kul.

När vi hade ridit ut bestämde vi oss för att rida i ridhuset ett tag också. Även om vi hade galopperat en hel del ute, så var Lady helt galet pigg. Jag jobbade henne i ridhuset en del, men hon var rätt ofokuserad, så det blev väl inte så jätteseriöst. I högervarvet blev hon dock riktigt fin, men i vänster så stramade hon emot en del.

Uteritten var iallafall sjukt mysigt, och vädret var ju grymt. Det blåste mycket dock, men vi hann som tur är tillbaka till stallet innan det blåste storm, så det var skönt.

Nu ska jag duscha och göra mig iordning, för ikväll ska jag på kalas för att fira bror och syster som fyllt/fyller år.
E

Everybody’s lookin’ forward to the weekend


Sist gång jag hoppade på Lady

Godmorgon!

Om en stund ska jag kila iväg till stallet och mocka och greja, och sedan ska jag hoppa på Lady. Hoppas hon är taggad, för det är jag. Men det är nog hon också, för igår hade hon gaaalet mycket energi, så det har hon nog idag också.

Men nu ska jag försöka vakna till liv lite. Är lite smått seg, även om jag har sovit som en stock inatt. Vi hörs i eftermiddag.
E

Dagens ridpass - uteritt

Frida och Arom! Kolla marken - all snö har varit borta ett bra tag nu. UNDERBART!

 

Idag blev det en uteritt med Frida och Arom. Lady var heeeelt crazy bananas och ville inte skritta. Nej, hon skulle självklart steppa sig fram, haha. Men det blåste rätt rejält, och då brukar hon alltid vara lite extra galen.

 

Vi red en runda på 1 timme med rätt mycket galopp. Det blev en del skritt i skogen också, och där blåste det nästan inget alls - skönt. Vi passade även på att hoppa över en 50cm hög stock som låg mitt i vägen också, och det tyckte Lady var jättekul, haha. Hon överhoppade sig en hel del, och sedan fick hon fart efteråt - men var inte osäker för fem öre, och det är jättebra.

Imorgon ska vi hoppa i ridhuset, och jag är sjukt taggad. Det gick ju så bra sist, så jag hoppas att det går lika bra den här gången.
E


7 april är den 97:e dagen på året


Janowa (en gammal sköthäst) och jag ute på ridtur i maj 2008.

Som vanligt ligger jag i sängen och tittar på The Doctors som går på TV4+. Det är ju så himla bra, för man får massa små tips hela tiden. Det gäller bara att komma ihåg alla, haha.

I eftermiddag ska jag till stallet och rida ut på Lady. Det är kanonväder här, (förutom att det blåser en del) så det ska bli skönt att komma ut lite. Dessutom ska jag rida ut med Frida och Arom, och det är ju alltid roligare att rida ut med någon.

Men nu ska jag återgå till tv:n.
Vi hörs ikväll.
E

Dagens ridpass - hoppträning

Ett exempel på en kombination. Vi hoppade dock ett hinder till, och inte samma antal galoppsprång


Ikväll har jag ju som vanligt varit och hopptränat. Jag hade Malandro (seg häst), och vi hoppade en lång kombination. Det var 4 hinder (räcke, oxer, oxer, räcke) med 1,2 och 1 galoppsprång emellan hindrerna. Det gick faktiskt riktigt bra. På framridningen och markarbetet jobbade vi utan stigbyglar i både skritt, trav och galopp, och då var han lite seg, men direkt när vi började hoppa blev han genast mycket piggare. Han tycker det är jättekul att hoppa, så det är ju bra iallafall.

De två sista gångerna vi hoppade igenom kombinationen så hoppade han grymt bra. Han taggade till ordentligt och var jätteduktig. Han blev lite för lång dock (vilket han brukar bli), och då blir det ju lite trångt, och det brukar han lösa genom att oftast riva hela hindret. Idag hoppade han upp sig istället för att krascha in i hindret, och alla blev sjukt förvånade. Haha, jävlar vad han tog i alltså. Jag kände mig som ett litet löv där uppe på ryggen (han är en rätt stor och grov kille). Så ja, det var ett roligt pass. Det är kul när man får de segaste hästarna att tycka det är roligt.
E

R a s t l ö s


På tal om ingenting så hoppas jag att mitt hår bleks lite i sommar. Jag saknar den lite ljusare nyansen.

Vilken seg onsdag.
Jag är så sjukt rastlös, och jag vill iväg och träna hela tiden. Jag är sugen på att dra ut och cykla i en timme eller så, men om jag gör det så kommer jag aldrig orka hoppträna ikväll.

Nej, cykelturen får jag ta en annan dag, för jag får tillräckligt med träning ändå. Jag kommer ju säkerligen rida Malandro, och han kräver ju en del muskler. Så det blir nog bra.

Men nu ska jag fortsätta med att titta på tv.
E

Film från markarbetsträningen förra måndagen (28/3-2011)

Film: Tina

 

Jag har inget speciellt att dela med mig i eftermiddag, jag bjuder på ett litet klipp från förra veckans markarbete på Lady. Jag var helt slut efter det ridpasset, haha.

E


Hur skönt?!


Min snygga fot

Jag är klar med sjukgymnastiken för denna veckan - hur skönt?! Grymt!

Idag ska jag inte till stallet, så jag ska passa på att köpa present till bror. Han ska ha lite kalas på fredag, och då är det ju bra att ha köpt något tills dess. Syster slutar jobbet vid två, så då ska vi linka på stan en stund. Förhoppningsvis går det snabbt, för min högerfot gör sjukt ont. Jag har fått ett trycksår vid sidan av foten eftersom jag belastar den fel, så det gör stört ont att gå nu. Inte bra!

Men nu ska jag kila över till Isabell och hjälpa henne att rycka Tea.
E

Dagens ridpass - dressyr



Det blev ett välbehövligt dressyrpass idag.
Jag har inte ridit dressyr på Lady på typ 1½ vecka, så det passade fint. I början var hon hur stel som helst (hon hade nog träningsvärk från igår då hon löshoppades), och det tog ett bra innan hon började mjukna och blev eftergiven. Jag red fram i ca en halvtimme, och då jobbade jag mest i trav med skänkelvikning, sluta, förvänd sluta och tempoväxlingar. I galoppen red jag bara igenom henne lite smått, för resten av passet fokuserade jag nämligen på den gångarten. Framridningen gick jättebra när hon väl lossade i sidorna.

Efter framridningen blev det mycket galopp, för jag tränade nämligen galoppfattningar. Hon har lite svårt för att fatta högergaloppen ibland, så den la jag fokus på idag. Jag började med att fatta höger galopp lite överallt för att få henne uppmärksam på den skänkeln, och när det gick bra gick jag vidare till en svårare övning.

Jag red på mittlinjen, fattade höger galopp, bröt av till trav, fattade höger galopp, och fortsatte så innan jag kom fram till den andra kortsidan. Den var en jättebra övning, för där fick man verkligen se till att ha hästen mellan hand och skänkel, annars flöt hon ut åt ena sidan. Galopfattningarna gick jättebra, så jag är jättenöjd med damen idag.

Som avslutning travade jag av henne en stund i båda varven. I vänstervarvet var hon helt loss i sidorna, men i höger fick jag inte loss henne riktigt. Hade jag fortsatt hade jag självklart fått loss henne, men jag hade ridit i 1 timme och en kvart, så jag var änna tvungen att avsluta.

Men jag är iallafall supernöjd över dagens insatser, och kul var det också. Käckt!
E


Hehe, jag tog lite kort under och efter mockningen.

Godmorgon


Hur sött föl?!

Godmorgon!
Ny dag, ny vecka! Jag är fortfarande lite småförkyld, men det är betydligt mycket bättre, så det är skönt. Idag är det dags för träning igen. Jag har ju vilat hela helgen, så det ska bli skönt att komma igång igen nu. Om ca en timme ska jag på sjukgymnastik, och sedan ska jag bara hem och byta kläder, och så ska jag iväg till stallet. Antingen blir det uteritt eller dressyr i ridhuset. Det lutar åt dressyr, för det var ett tag sen jag red igenom henne ordentligt.

Men jaja, nu ska jag fortsätta att titta på tv, och sedan blir det träning.
E

Happy birthday to you


Barnen Johansson för väldigt många år sedan - Anders, jag och maria

IDAG FYLLER MIN BROR 22 ÅR!


Jag har varit hemma hos honom på lite födelsedagsfika, och snart kommer han hit för lite födelsedagsmiddag. Han är ensam hela helgen (ingen flickvän och ingen hund), så han har nog lite tråkigt. Eller nog, han sa att han hade tråkigt - stackaren!

Förutom att fira Anders så har jag städat rummet. Under tiden fick även Busan springa runt också, och det tyckte hon var sjuuukt kul. Hon springer alltid efter en som en lite hund. Sött! Dock kissade hon under sängen, och det var inte lika kul, hehe. Men nu är det iallafall rent och fint här igen, och det är himla skönt.
E

Bakning och lek med Mollie



Okej, jag kunde inte hålla mig - det blev lite bakning istället för filmer. Kärleksmums blev det, och de blev huuur goda som helst. Jag passade även på att släppa ut Busan i köket under tiden jag bakade. Där finns det nämligen nästan inga sladdar, så där får hon springa fritt. Annars är det stor risk att vissa sladdar gnags av, för min kanin gillar att använda sina tänder, hehe.

Men nu ska jag väl försöka ta det lugnt resten av kvällen. Jag är jättesugen på att åka till stallet och gosa med hästarna, men det får väl vänta.
E

Get a little closer

Det här har inget med texten att göra, men hur fascinerande är inte sånt här?!



Det var ju himla dumt att jag ramlade av hästen igår, för idag är jag sjukt stel och har ont i höger nackmuskel. Dumt, men sånt är livet.

I helgen ska jag iallafall försöka se till att bli frisk. Både torsdag och fredag har jag varit galet snuvig och hostig, men idag verkar det ha vänt. Så nu ska jag vila och hoppas att jag är frisk tills på måndag, för då börjar ju en ny vecka. Jag har därför inga planer i helgen, vilket är lite segt. Jag är sugen på bio, men det får väl vänta.

Men nu ska väl jag ta och titta på film eller dylikt.
Ha en fin dag!
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

Tjejen som filmar är en snäll tjej som praoar på ridskolan.

 

Lady var suuuperduktig idag. Vi hoppade lite, och hon var så sjukt duktig. I början ville hon inte riktigt lyssna på mig dock, utan då ville hon bara kuta iväg mellan hinderna (det är dock inte med på filmen), men efter ett tag brukar hon lugna sig.

 

Jag började med att hoppa en linje med 6 galoppsprång emellan. Lady brukar alltid gasa på mellan såna linjer, men idag var hon riktigt lugn och fin. Idag höjde jag även till 60-65cm, och det hoppade hon jättefint. Hon vägrade inte en enda gång, utan bara sög åt sig hindrerna. Yay!

 

När jag hade hoppat igenom linjen några gånger i båda varven så sänkte jag det högre hindret till 50, och så la jag 3 koner under - det blev alltså ett titthinder. Lady brydde sig inte alls om det, utan hoppade vidare som vanligt. Haha, sötehästen!

 

I slutet hoppade jag hindrerna som en bana istället, och då la jag fokus på att hon skulle byta galopp över hindrerna, och det gjorde hon kanonbra. Fina, fina häst!

 

Dock jag ramlade jag av en gång när jag hoppade 60-65cm hindret, för byggarbetarna som bygger det nya ridhuset började bröta med någon maskin direkt efter jag hade hoppat en gång, och då fick Lady flipp och började skena och bocka och grejer, så då flög jag av. Jag slog i huvudet lite, och fick lite ondare i högerfoten, men annars gick det kanon. Jag fortsatte att hoppa som vanligt efter, så det var ingen skada skedd. Käckt!

 

Men jag är sjuuukt nöjd över Lady idag. Det kunde faktiskt inte ha gått mycket bättre.
E