Dagens ridpass - uteritt


Lady på dagens ridtur

Idag har jag jag jobbat på ridskolan från kl 07:00 - 14:15. Tiden gick verkligen jättesnabbt, så det var gött. En hel del att göra dock, men det är det ju alltid på måndagar. När jag slutade så mockade jag för Lady, och sedan begav vi oss ut på en uteritt på drygt en timme. Egentligen skulle hon få sig en uteritt av Tina igår, men hon fick visst vila istället, så då passade jag på att ta en idag.

Det var himla mysigt iallafall, precis vad jag behövde. Red med hackamoret och la bara fokusen på att hon inte skulle lägga sig i handen. Utan jag försökte hela tiden ha henne på bakbenen (hon är ju ganska framtung annars), och att få henne att vänta. Tyckte det gick riktigt bra faktiskt, men på vissa galoppsträckor taggade hon såklart till, så då fick jag vara ännu mer bestämd, haha.

Imorgon får jag sällskap av en kompis i stallet, och då ska Lady löshoppas. Ska bli jätteskoj!
E

Filmtips: comedy, romance

New Years Eve
Fantastisk film må jag säga. Älskar att man får följa så många olika människor, och att allas liv är så intressanta. Jag gillar även att det är lätt att hänga med när de "byter" bland människorna, för ibland kan ju det bli lite förvirrande - men inte i det här fallet.

Att filmens karraktärer spelas av kända skådespelare gör det ännu hela ännu roligare. Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer, Zac Efron, Halle Berry, Katherine Heigl, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Lea Michele, Abigail Breslin, Hilary Swank, Ryan Seacrest - you name it! Massor av kända ansikten, och alla är riktigt duktiga tycker jag.

Så ja, jag rekommenderar verkligen denna mysiga och söta film. Dock är det väl lite mer en tjejfilm, men det finns nog en del killar som uppskattar den också.

Handling: Livet för flera par och singlar i New York flätas samman under nyårsaftons kväll.

Betyg: 4 av 5

Filmtips: biography, crime, dramaAn American Crime
Jag blev jättechockad när jag såg den här filmen, för det är helt sjukt vad flickan är med om. Att det är en sann historia gör det hela ännu värre, och jag förstår inte hur man kan behandla en annan person sådär.

Det enda negativa med filmen var att vissa saker kändes lite för extrema, vilket gjorde att jag tvekade lite om det hade hänt på riktigt eller ej. Men det står att det är en verklighetsbaserad film, så man får väl kanske lita på det då. Vill inte skriva vad det är jag syftar på, för jag vill inte spoila. Ni får själva se filmen och se om ni förstår vad jag menar.

Filmen var iallafall riktigt bra, men hemsk! Definitivt en film som man inte tittar på och sedan glömmer bort dagen efter, utan den sätter sig och nöter ett tag.

Handling: Den sanna historien om hemmafrun Gertrud Baniszewski, som under 1960-talet, höll en tonårig flicka inlåst i källaren av sitt hem.

Betyg: 3,5 av 5

Hopptävling, Clear Round 28/4 - 2012

Vilken dag! Alla starter gick så sjukt långsamt, så jag hade inte hoppat Lady förrän kl 16. Sedan gick det såklart fort som tusan när jag höll på att hoppa fram Lillan, så det blev lite stressigt där ett tag. Men iallafall, om tävlingen då - vi kör i kronologisk ordning.Lady Stardust 70cm - 0 fel
Fin runda tycker jag allt. Hon var rätt trött idag dock, så fick använda benen en del. Svängen mellan 3:an och 4:an var inte rolig alltså, för jag fick jobba som fan för att hon skulle svara för ytterskänkeln där. Gick väl helt okej, för vi kom över iallafall. Kom lite nära på 6:an, men det löste sig ändå. På 7:an blev det världens snyggaste hopp, haha. Det syns inte så mycket, men hon försöker dra sig till vänster där, så då fick jag gå på henne lite. Det slutade iallafall med att hon hoppade, dock var jag inte beredd - så ja, snyggt! Annars gick resten av banan fint, och i det stora hela är jag väldigt nöjd över den rundan.


 

Lady Stardust 80cm - 8 fel

Åh, jag red så dåligt här! Började med att jag la henne alldeles för långt i från första hindet, så då räckte hon inte över och rev med bakbenen. Sedan hade jag ingen tanke på att 4:an kom så tätt på efter 3:an, så där blev vägen helt knas. Sedan la jag henne fel på 5:an också, men det hindret tog hon sig över utan att riva iallafall. På 7:an kom vi för nära inpå, och lika så 8:an, där jag ville att hon skulle hoppa av ett språng tidigare, men det ville inte hon, haha. Men där var jag för kvick med överlivet, så då rev hon det på grund av det. Sista hindret tog hon sig över fint iallafall, så det var bra.

 

Men jag blir så sur på mig själv, för hon var så himla duktig verkligen. Hade jag bara ridit lite mer noggrannt så hade vi inte fått några fel, och det stör mig.. Förövrigt så måste jag säga att Lady fick till jättefina språng ibland. Speciellt på framhoppningen, men även vissa språng på banan blev fina. 3:ans hopp gillar jag, för där tar hon i lite mer. Jätteduktig häst iallafall, så jag är väldigt nöjd med henne!


 

Little Lady (Lillan) 90cm - 12 fel

Hehe, lite roligt att de har så lika namn.. Även om vi fick 12 fel så är jag faktiskt hyfsat nöjd med den rundan. Framhoppningen gick verkligen uruselt, och hade jag haft mer tid hade jag velat hoppa några språng till - men det hann jag ju inte. Hon var jääävligt stark på framhopningen, och bara det sista språnget där blev mer avslappnat - så ja, ingen bra känsla att ha med sig in på banan.

 

Det började iallafall väldigt bra. Fick ta tag i henne ordentligt ibland bara, för hon lyssnade väldigt dåligt på halvhalterna. Gick svinbra fram till 4:an (den där krångliga svängen), för jag glömde såklart bort svängen igen och fick planerat den alldeles för dåligt. Här syns det tydligt hur svårt det var att få stopp på Lillan också, för hon ville verkligen bara brassa iväg. Hon hoppade iallafall hindret,  lite halvvingligt dock, så det med bakbenen. Sedan gick det bra tills vi kom till 7:an, för där smet hon åt sidan. Det tar jag på mig helt själv såklart, för jag hade ramat in henne alldeles för dåligt. Red an igen, och då gick det bättre. Fick dock inte igenom halvhalten till 8:an, så vi rev det hindret. Hade velat ha henne klar tidigare så att vi kunde få ett mer avslappnat språng, men det blev istället ett väldigt spänt sådant.

 

Men som sagt är jag ändå rätt nöjd över den rundan. Hon är en klurig polle att hoppa, i och med att hon tycker att hon kan bäst själv. Jag har dessutom bara hoppat henne tre gånger innan, och det är ju inte så himla mycket.

 

Men jag tror allt att med lite mer träning (och kanske en martingal), så ska vi nog klara av en lokal hopptävling i juni. Kan ju alltid hoppa över 1m, om det skulle kännas motigt.

E


Blandat resultat på tävlingen

Det blev väldigt blandade resultat på dagens tävling. Slutade på 12 fel, 0 fel och 8 fel. Avslöjar inte med vilken häst eller klass än, för först ska jag äta maaaat. Svinhungrig! Är iallafall nöjd, och det är huvudsaken.
E


Filmtips: biography, crime, drama

Alpha Dog
Den här filmen var definitivt min typ av film - sjukt bra! Jag gillar att det var en sån blandad film; den var asrolig i ena stunden, übergullig i andra, men även sorglig och seriös. Otroligt bra gjord dessutom!

Älskar skådespelarna, de är ju så grymt bra. Emile Hirsch, Bruce Willis, Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Ben Foster - så himla talangfulla!

Men som sagt, en väldigt välgjord och genomtänkt film, och jag gillar att den inte alls är förutsägbar. En fenomenal film, med andra ord!

Handling: En film baserad på Jesse James Hollywood's liv, en knarklangare, som är en av de yngsta männen någonsin, FBI:s mest eftertraktade lista.

Betyg: 5 av 5

Det nalkas hopptävling

Sist jag hoppade 90cm på träningstävling. Hade lektionshästen Tim, och det var på Ängens Gård.


Godmorgon!
Idag är det dags för träningstävling på ridskolan. Ska ju hoppa Lady och Lillan, och det ska bli riktigt skoj. Lady ska debutera 80cm, vilket blir spännande. Det kan dock hända att vi ska hoppa vattenmatta, så jag vet i tusan hur det kommer gå i så fall. Jag har aldrig hoppat det med Lady, så jag tror inte hon har gjort det förr - läskigt! Som tur är hoppar jag 70cm innan, så då kan hon få vänja sig lite innan 80cm iallafall.

På Lillan ska jag hoppa 90cm, och det ska bli riktigt kul. Härligt att få hoppa liiite högre på en säker häst faktiskt, för det har jag inte gjort på ett tag. Dock kan hon bli lite het vid hoppning (speciellt vid tävlingar), så jag får nog vara extra bestämd med halvhalterna. Meen, det ska nog gå bra.

Är lite nervös för att det kommer bli lite tajt med tiden dock.. Men Tina hjälper till att skritta av Lady, och sedan får jag hjälp med framskrittningen av Lillan. Dock är det typ bara 3 pers efter mig i 80cm, och inga anmälda i 90cm, så det blir streeess! I värsta fall får jag be henne att rida fram Lillan lite också, för då kan jag ju börja hoppa nästan direkt. Men men, får se hur det blir.

Återkommer iallafall med filmer när jag kommit hem. Tävlingen börjar kl 14, så jag har nog hoppat alla vid 16-tiden.. Men någon gång under kvällen dyker nog filmerna upp.. Innan dess dyker det upp ett filmtips här på bloggen - en film som fick 5 av 5 i betyg av mig faktiskt. Spännande va?! Haha..

Men nu måste jag kila. Ha en bra dag hörrni!
E

Dagens andra ridpass - hoppträning på Lillan

 

Guuuuud vilken rolig träning det var idag, och det gick så himla bra. Började med att hon var riktigt avslappnad och fin under framridningen, så jag fick henne att jobba jättefint emellanåt - så himla kul! Sedan var hon lagom pigg, och lyssnade hyfsat bra på mig när vi hoppade. Ibland kan hon tycka att hon kan bäst själv, och då brukar det vara svårt att få igenom halvhalterna nämligen.

 

Först hoppade vi fram på den gröna linjen (dock på lägre höjd), och det gick väl ganska bra. Hon var lite svår att få i rätt galopp bara (speciellt i höger varv), och så försökte hon dra iväg med mig några gånger. Så då fick jag vara jättenoggrann med ställning och väg, och då gick det mycket bättre. Vänstervarvet var lättare, så det var skönt.

 

Sedan hoppade vi de sista två hinderna i den röda banan (oxer + vattenmatta). Hon tittade inte alls särskilt mycket på vattenmattan, så det var skönt. Här var hon dock lite grinig och ville inte ta mina halvhalter, men när jag sa till henne lite extra så lyssnade hon jättebra.

 

Därefter fick vi hoppa banan (röda linjen), och det gick så sjuuuuuukt bra, haha! Sist jag hoppade henne så tyckte jag att hon hoppade lite flackt, men denna gången hoppade hon upp sig suuuperbra. Blev lite förvånad i början faktiskt, för hon hoppade verkligen så himla fint - speciellt på grinden. Alla avstånd satt perfekt, och vägen gick jättebra. Hon tog alla halvhalter jättefint också, så det var himla skönt.

 

Vet ni, jag har efteranmält mig och Lillan till morgondagens träningstävling. Ska hoppa 90cm med henne, vilket ska bli askul. Linda (min hopptränare) tyckte jag skulle köra på 1m också, men jag var faktiskt lite feg, haha. Har ju inte hoppade henne på tävling någon gång, så vill testa henne lite först.

 

Sedan kom vi fram till att jag ska vara med på en lokal tävling med Lillan i juni. Ska antagligen köra på 90cm + 1m då, men det är en till klubbhoppning innan dess, så jag kan ju prova då och se hur det går. Ska bli himla kul iallafall. Hihi!
E


Dagens första ridpass - dressyr på Lady


Lady och jag under ett annat toppenpass i mars 2012

Lady var otroligt rolig att rida idag faktiskt. I början var hon dock jobbig som fan, men tror det var på grund av en blandning av överskottsenergi och stel kropp. Började med mycket skritt där jag flyttade ut rumpan mycket i hörnen. Ställde henne även mycket inåt och formade henne runt innersidan, och det gick jättebra.

I traven fick jag jobba henne i ett ganska friskt tempo i början (det brukar vara lättare att få henne avslappnad då om hon är energisk) med en del tempoväxlingar, samtidigt som jag jobbade vidare med att forma henne runt innersidan. Hon var lite stretig i munnen där i början, men efter ett tag började hon slappna av mer och mer. Gick då vidare och flyttade ut rumpan i hörnen, och då blev hon  väldigt lösgjord och fin. Fortsatte med lite enkla skänkelvikningar, och sedan gick jag över till galoppen.

Där låg fokuset på galoppfattningarna, och det gick jättebra! Hon tog dem klockrent från skritt, nästan från början, så det var kul. När jag hade jobbat med fattningarna ett tag så ställde jag mig upp i lätt sist och jobbade med formen i några varv. Hon var lite joxig i början, men sedan slappnade hon av och jobbade mer med ryggen. Hade önskat att hon kunde ha samlat sig lite till så att hon fick in bakbenen mer under sig, men jag antar att hon var trött efter alla galoppfattningar.

Efter en liten paus jobbade jag henne sedan i traven igen, och då ställde jag mer krav än jag brukar. Fokuset låg att hon verkligen skulle vara mellan hand och skänkel, och att jag skulle hela tiden veta var jag hade henne. Gjorde därför många små volter, för att jag skulle känna att jag hade koll på henne. I vanliga fall brukar hon flyta ut lite i volterna, men idag gick hon precis där jag ville. I vänstervarvet fick jag dock börja med lite större volter, för där var hon lite svårare att forma runt innerskänkeln. Men efter ett tag kunde jag göra små volter där också.


Sedan avslutade jag med lättridning (red utan stigbyglar nästan hela passet) och större volter. Hon fick även komma ner lite mer i formen och sträcka ut sig lite mer, och då kände jag verkligen hur lösgjord hon var. Hon var jääättefin verkligen, så det var askul. Dock var hon ganska trött där i slutet, så jag fick använda benen lite mer än vanligt. Men hon var jättefin i slutet också, så det var verkligen ett toppenpass.

Efter passet var hon lite svettig under sadeln, så hon fick allt jobba idag - nice! Hoppas inte hon är alltför trött inför morgondagens träningstävling bara, men det är hon nog inte. Hon brukar alltid tagga till lite extra på dem, så det är nog bara bra om hon inte är överenergisk.

Haha, men gud vad mycket jag skrev om detta ridpasset, haha, men så är det ibland. Undrar hur många som egentligen läser igenom allt, haha..
E

Filmtips: action, horror, sci-fi


Pandorum
Jag måste säga att jag var lite skeptisk innan jag såg denna filmen. Visste inte om utomjordiska monster ombord på ett rymdskepp var något för mig. Haha, men den var faktiskt riktigt bra. Jag gillar att karraktärerna inte vet vilka de är, eller vad som har hänt.

Förutom spänning bjöd filmen på lite skräck, men de hade kunnat krydda på med ännu mer av det tycker jag, för så himla läskig var den inte. Slutet gillar jag skarpt iallafall, och det händer inte allt för ofta. Kul!

Handling: Ett par besättningsmedlemmar vaknar upp på ett rymdskepp, utan kunskap om sitt uppdrag och sin identitet. Situationen förvärras när de upptäcker att någon varelse vill ha ihjäl dem, så det blir en kamp när de gör allt för att hålla sig vid liv, samt hitta svaren på deras frågor.

Betyg: 3 av 5

Biomys en torsdagskvällVar på bio ikväll och såg American Pie: Reunion, haha. Den var faktiskt bättre än förväntat, även om det var sådär sjukt fjollig som de filmerna är. Men sevärd film iallafall, men jag antar att godiset och biomyset piggade upp filmen en del. Vet inte om jag hade gillat den lika mycket om jag hade sett den hemma faktiskt.

Men men, jag är så jävla trött ikväll, så jag ska ta och sova nu. Tagga Indoor Walking + två ridpass imorgon (varav ena hoppträning).
E

Filmtips: comedy, drama, romance

 

Something New

Den här filmen var riktigt mysig, och klart sevärd. Fint budskap, bra story och trevligt slut. En smula förutsägbar kanske, men ändå en aning annorlunda mot de andra liknande filmerna. Den får ett extra plus för den fina naturen och de duktiga skådespelarna. Så som sagt, en bra film som jag säkerligen kommer se fler gånger.

 

Handling: Kenya McQueen, en jobbgalen revisor, finner kärleken på den mest oväntade platsen när hon går med på att gå på en blind date med Brian Kelly, en sexig trädgårdsarkitekt. Hennes hjärta säger ja, men hennes hjärna säger nej - kommer hon någon gång kunna dejta en vit man, eller är det en omöjligthet för henne?


Betyg: 3,5 av 5


Dagens ridpass - hoppträning


Lady har blivit så himla rolig att hoppa. Positiv och glad hela tiden, vilket är en stor förändring om man kollar bak ett år då hon knappt hoppade 50cm. Lady var faktiskt den enda hästen som inte vägrade idag, haha, och det är ju ascoolt.

Men, för att gå vidare till själva övningarna. Började med att rida lite travbommar och sedan hoppa sockerbitshindret. Gick rätt okej, hon var pigg och glad. Därefter hoppade vi bara linjen några gånger, och det gick ganska bra det med. Första gången blev det aningen tajt mellan hinder tre och fyra, så nästa gång skulle jag ta lite mer i henne. Tog dock för mycket, för hon var visst lydigare än jag trodde, haha. Men hon gick iallafall på tre ändå, men var lite spänd över sista hindret. Gången efter det satt det perfekt, så det var skönt iallafall.

Därefter fick vi hoppa allt i en bana (se ovan), och det gick riktigt jävla bra alltså. Hon hoppade så himla fint, speciellt på hinder nr 4 - helt sjukt fint språng. Synd att jag inte har det på film.. Resten av banan gick också jättefint, så det var värsta kul.

Sedan skulle vi rida om banan igen, fast utan serien (så att det bara blev oxer, sockerbit, oxer), och då slarvade jag faktiskt lite. Blev aningen för passiv, vilket gjorde att trycket i hennes galopp försvann lite. Fick hoppa om sista oxern, och då gick det mycket bättre igen. Skönt!

Jag är väldigt nöjd över dagens hoppträning iallafall, Lady skötte sig jättebra, och jag med faktiskt, haha. Så nu på lördag blir det 70cm + 80cm på träningstävlingen. Taggad till tusen, ska bli jätteskoj! Hihi!
E

Filmtips: drama

 

Shame

Som vanligt hade jag nästan ingen aning om vad den här filmen skulle handla om (förutom att det skulle handla om en sexmissbrukare), så det var med ett öppet sinne som jag startade filmen - och jag måste säga att älskade den. Svårt att förklara varför faktiskt, men den var bara så otroligt välgjord. Tanken bakom filmen är otroligt bra, och likaså budskapet. Osynliga sjukdomar är farliga.

 

Jag gillar hur de väver in mycket av de andra karraktärernas tankar och liv, och att den inte bara är inriktad på sexmissbruk. Jag älskar skådespelarna, och jag gillar hur de framför känslorna. Jag älskar slutet, samtidigt som jag hatar det. Vill inte säga för mycket, men det blir lite dubbelmoral här för mig. Gillar inte när saker avslutas ofärdiga, samtidigt som jag vill kunna spekulera själv - och här är det en blandning av allt. Otroligt svårt att förklara faktiskt, eller så är jag bara dålig på att skriva, haha.


Jag rekommenderar verkligen filmen iallafall. Jag tycker den var jättebra, och jag var fast redan från början.

Handling: Brandon, en medelålders man från New York City, är omsorgsfullt noggrann med att planera sitt privatliv - vilket gör det möjligt för honom att dölja sitt sexuella missbruk. När hans syster Sissy gör ett oanmält besök på obestämd vistelse går alla hans planeringar i kras, och han kommer allt närmre ett sammanbrott när han inte längre kan dölja sitt beroende.

Betyg: 4 av 5

Godmorgon

Godmorgon! Är hundvakt till Tea igen. Ska till gymmet och köra ett Indoor walking-pass snart, och sedan blir det långpromenad med vovven i solen. Ikväll blir det hoppträning också, så jag hoppas att Lady är taggad. Men det är hon nog för vi har inte hoppat på två veckor.

Men nu är Tea helt galen här och gör allt för att jag ska leka med henne, så jag måste kila.
E


Filmtips: action, horror, sci-fi

The Darkest Hour
Jag blev faktiskt positivt överraskad när jag såg den här filmen, för jag trodde det skulle bli jättekonstigt med tanke på att det handlar om "elektriska monstren". Det är inte lika löjligt som det låter, jag lovar. Det jag gillade var att det var något nytt. Den var både spännande och intressant, men dock inte särskilt läskig. Jag skulle vilja ha lite mer skräck inblandat, för jag tyckte inte den tillhörde den kategorin alls om jag ska vara ärlig.

Men allt som allt var det en riktigt bra film. Hyfsad bra story, och okej slut. Hade jag fått bestämma så hade de kunnat utveckla allt lite till, och förklarat saker bättre. Men jag är ju sån, gillar inte när filmer gör vissa saker halvdana, haha.. Jag rekommenderar den iallafall, för det är den värd.

Handling: I Moskva är fem ungdomar jagade av en utomjordisk ras, som har attackerat jorden via vår strömförsörjning.

Betyg: 3 av 5

S o m m a r j o b b


Jag äger faktiskt ett av Brooke's linnen, ni vet clothes over bro's

Dagen har gått riktigt snabbt på jobbet idag. Fast det brukar det i och för sig göra, för det är typ alltid mycket att göra, haha. Kom iallafall hem kl 15, lagom till One Tree Hill, yaay! Bästa serien! Synd att den är slut nu dock.

Men men, är lite småsugen på att dra iväg och träna faktiskt, men får nog vila idag. Min högerfot och mitt högra knä gör galet ont, vilket inte är kul alls. Foten har jag ju nästan alltid ont i, men knät har börjat spöka nu också. Det börjar i knävecket, och sedan stålar det ut i hela knät efter ett tag - konstigt! Vet inte vad det beror på, men är väl någon slags inflammation eller så.

Förresten har jag fått sommarjobb på ridskolan, vilket är kalasbra. Ska jobba under de veckorna som lektionshästarna har semester, då stallen ska rengöras, så det blir nog rätt tungt, men det är bara bra. Får hoppas att jag får något till extrajobb nu bara, för det vore käckt att ha en liiite större inkomst. För en fast anställning är ju bara att glömma just nu, så jag är glad bara jag får komma in få någon mer timanställning. Ska kila runt på stan igen imorgon och lämna in ännu mer CV:n. Ska bara luska lite på vilka jag ska gå till denna gången..
E

Trött som få

Jag är astrött, Tea är astrött, och nu ska vi iväg och jobba hela dagen. Tack gode Gud att jag har köpt Redbull!
E


Träningsplanerna för den kommande veckan

 

Såhär ser träningsschemat ut än sålänge inför den kommande veckan (minus kvällens pass då). Får se om det blir några ändringar eller ej, men jag kommer nog iallafall lägga till antingen ett bodypump-pass, eller bodybalance, eller båda? Får se hur taggad jag är och om jag avbokar något av de andra. Vill ju inte träna föör mycket, haha..

 

Förutom kvällens pass har jag inte gjort så mycket idag. Tagit det lugnt heeela förmiddagen, kollat på finalen i världscupshoppningen (Roffe imponerar hela tiden) och så. Nu under kvällen har jag fått ryck och städat massor, men nu tänkte jag ta det lugnt lite innan jag ska sova. Jag ska jobba imorgon från kl 7:00-14:15, så jag vill inte vara upp för länge. Haha, fast det är jag ju aldrig i och för sig.

 

Men hörrni, jag ska kila. Sov så gott!
E


DressyrbedömningarJag måste säga att jag tycker att domarna har varit otroligt snåla med Patrik Kittel's poäng/procent under helgens tävlingar! Igår tycker jag han fick några procent för lite, men speciellt idag var det snåla. Jag tyckte definitivt att han skulle upp och fajtas med de som fick runt 79-80% (han fick något på 74%). Nu är jag verkligen ingen expert, men jag tycker att hans ritt var betydligt mycket mer välriden och harmonisk än det exipaget som fick runt 79%. Han hade en mycket bättre rytm under hela ritten, vilket jag inte tyckte vissa andra hade.

Men, som sagt är det såhär i dressyren.. Det är det jag gillar med hoppning, att det bedöms otroligt rättvist. Faller en bom så gör den, medan om man gör en miss i dressyren så bedömer domarna på sina egna sätt.
E

Ps. Glöm inte att se världscupsfinalel i hoppning imorgon kl 15-17 på svt2. Jag kommer sitta bänkad framför tv:n!

God morgon!

Jag ligger fortfarande i sängen, men jag ska alldeles strax bege mig till gymmet. Tänkte köra lite på crosstrainern idag, och då är det skönt att ha det gjort. Sen när jag kommer hem igen så blir det frulle framför tv:n. Underbart!

Nä, jag får väl pallra mig upp så jag kommer iväg någon gång.
E


Världscupshoppningen

Jag har haft världens segaste dag idag, men det får man ha ibland tycker jag. Just nu väntar jag på att världscupshoppningen ska börja, och jag håller tummarna för att det ska gå bra för Roffe.

Såg dressyren förut, och jag tycker att Kittels ritt var jättefin. Lite snålt med procent på den kanske, men så är det.

Men nu ska jag fortsätta men mitt fredagsmys här. Jag har massa godis att äta upp, haha.
E


Att trotsa sin lathet

 

Jag trotsade min lathet och tog mig till gymmet och körde bodypump ändå. Det bästa sättet är att helt enkelt inte avboka passen, får då måste man bege sig iväg, haha. Det brukar jag köra på, och det funkar ju jättebra. Dock har man ju lust att skjuta huvudet av sig precis innan man ger sig iväg, för man hade ju kunnat ligga i soffan och glo på film liksom, men det är ju en annan femma.

 

Bodypump är förövrigt jävligt tungt, och det har brunnit i varenda muskel i kroppen när man har kört ett pass. Dock är det himla kul, så tiden går riktigt snabbt.

 

Från en sak till en annan, RunKeeper är ju en fantastisk app på iPhones. Jag använder den för att se hur lång en sträcka är, och det är ju hur smidigt som helst. Till gymmet är det nästan exakt 3 km härifrån, och in till centrum är det 1,5 km. Ska se hur långa alla ridturer är också, för det är ju jättebra att veta. Haha, jag är helt fast i min lille nya mobil..

E


Opepp på allt


En gammal bild på mig

Jag är världens segaste människa idag, och orkar verkligen ingenting känns det som. Jag har sovit 10½ timmar inatt, och det är ju galet mycket. Blir ju nästan mer seg om man sovit så länge, än om man bara sovit 6 timmar. Eller?

Iallafall, idag ska jag söka lite jobb och så, men annars ska jag nog inte göra så mycket mer. Var ute och gick med mami i en timme förut, så lite motion har man ju iallafall fått. Dock hade jag tänkt gå på bodypump i eftermiddag, men jag är så sjukt otaggad att det finns inte. Funderar på att avboka det passet faktiskt, men får se.

Men nu blir det lite fika, och sedan ska jag söka jobb.
E

Ingen kvällsmänniska

Godkväll! Jag är verkligen ingen kvällsmänniska, för jag går alltid och lägger mig tidigt. Jag ligger nästan alltid i sängen före kl 22, och jag somnar oftast hyfsat snabbt. Morgonmänniska var det här, haha.

Som vanligt är jag sviiintrött nu på kvällen, så jag ska strax sova här. Fast först blir det lite wordfeud och rumble - är lite smått beroende. Hörs imorgon!
E


Dagens två ridpass - dressyrLady var sjukt stretig idag faktiskt, vilket var otroligt störande, haha. Hon försökte rycka tyglarna ur handen en del i traven i början, och det är ju asstörande. Men efter lite jobb och lösgörande övningar så släppte det. Hon blev riktigt trevlig faktiskt, och jobbade bra med ryggen. Dock fick jag hela tiden tänka på att aktivera bakkärran på henne, för ibland slarvar hon med bakbenen har jag märkt, och då får man ju inte samma resultat. Jag vill ju ha in bakbenen under henne, så det jobbade jag mycket med i traven. Gjorde mycket skänkelvikningar och sådant, för att hon skulle aktiveras i bakkärran och lossa mer i sidorna, och det hjälpte. Hon blev riktigt fin, så det var kul.

Sedan gick jag vidare med galoppen, och den där galoppen alltså.. Den kan reta gallfeber på mig, haha. Står jag i lätt sits och jobbar henne i galoppen så söker hon sig neråt jättesnabbt, men sitter man ner i sadeln så får man banne mig jobba alltså.

I början slarvade jag en del med galoppfattningarna (slarvade med att inte ha henne ordentligt på tygeln in i fattningen), och då blir ju hela galoppen av sämre kvalité. Så då skärpte jag till mig och gick verkligen in för fattningarna. De var väl inte klockrena, men det var mycket lättare att få henne följsam. Så jag jobbade med det ett tag, och hon blev riktigt fin faktiskt. Dock blev hon trött ganska snabbt, så hon orkade inte riktigt hålla ihop sig i slutet, men det kommer nog med slutet.

Nu ska jag inte ha Damen förrän på söndag, och då ska jag löshoppa henne. Ska bli riktigt kul faktiskt!
E

Hundvakt

Godmorgon! Onsdag idag, och jag är hundvakt igen. Fast jag ska strax ta och bege mig till Sportlife för ett Indoor walking-pass. Jobbigt som satan, men det känns alltid så bra efter.

Efter träningen blir det hem och äta lunch, och sedan tar jag med mig Tea till stallet. Blir antagligen lite dressyr idag.

Men nu måste jag kila. Dags att börja göra sig i ordning.
E


Dagens ridpass - longering


Såhär snygg är Lady precis innan hon bockar

Idag var jag inte alls taggad på att rida, så då bestämde jag mig för att longera istället. Lady var duktig, men hade lite svårt att förstå vad jag menade när jag ville att hon skulle göra halt. Så det tränade jag på mycket. Sedan blev det väldigt mycket övergångar, för att få henne lyhörd och så. Men jag är riktigt nöjd, för hon var väldigt samarbetsvillig.

När jag hade longerat klart så släppte jag henne i ridhuset, och då brallade hon runt en hel del, och passade på att rulla sig såklart. Mysmys!

Imorgon blir det nog lite dressyr, för det har jag inte ridit på ett tag, så det kan behövas. Hoppas hon är medgörlig bara, och inte så stretig i början som hon kan vara ibland. Men det visar sig.
E

iPhone 4S

Idag kom mitt micro-sim till min iPhone, så nu är jag glad igen, haha. Just nu känns det grymt bra, och blogg-appen är ju grym.

Men nu ska jag duscha och så, för sen ska jag träffa en kompis. Mys!

E


Den 107:e dagen på året


Gammal bild på mig, från typ 2007/2008 eller så.

Dagen har gått riktigt snabbt tycker jag, så skönt! Hatar när dagarna känns som en evighet. Idag har jag iallafall jobbat på ridskolan, och jag kom hem runt tretiden. Vi har fyra praktikanter på ridskolan nu, så det är värsta lyx. Allt går så himla fort, speciellt stallsysslorna. Dessutom kan man mocka lite extra noggrant när vi har så gott om tid liksom, så skönt!

Idag har jag även passat Tea, så hon ligger här bredvid mig och stensover. Hon blir så himla trött när hon har varit med i stallet, men det är ju inte så konstigt eftersom hon springer omkring hela tiden. Hon ska få följa med till stallet imorgon och på onsdag också, men då jobbar jag inte, så då är vi ju inte där lika länge.

Men ja, jag har inget vettigt att säga egentligen. Vill att mitt micro-sim till iPhonen ska komma, så att jag kan börja använda min nya lille vän. Den ligger på skrivbordet så fint och väntar, och det är ju så sjukt lockande, haha.
E

Mallorca i maj

Ååh, nu är det bara 26 dagar kvar tills jag åker till Mallorca med ena halvan av familjen. Ska bli underbart, men får nog köra lite extra hårt på gymmet de kommande veckorna tror jag. Blev nog lite väl onyttig kost förra veckan - allt från våfflor med massa sylt till tårta och godis i mängder, hehe..

Vi åker i allafall till detta underbara ställe i mitten av maj, är borta en vecka, och kommer tillbaka till ett varmt Sverige och är bruna som pepparkakor. Eller?! Man kan ju alltid önska iallafall.
E

Ledsen EmmaJAG SAKNAR MIN MOBIL!
Det var då helvete vad klantig man kan vara och tappa sin mobil liksom.. Jag som älskade min htc, buhuuu. Jag kommer iallafall ha nytt mobilnummer i några dagar, men sedan kommer jag ha det gamla igen. Vill ni ha det nya så hör av er, för det tänker jag ju inte skriva ut här.

Idag har jag förövrigt köpt mig en iPhone 4S. Det är en bitterljuv känsla, för jag gillar iPhone's, och jag har velat ha en ett tag. Men samtidigt så var jag helt nöjd med min htc desire, så ja, jag är kluven.. Helst av allt skulle jag ju vilja ha kvar min lilla älskling, men det funkar ju inte riktigt så. Så ja, jag får fortsätta leva i motvind - uuunderbaaart...
E

Borttappad mobil

Jag ber till Gud att min mobil ska dyka upp. Den är nämligen spårlöst försvunnen, och jag orkar verkligen inte! Ni kan iallafall lättast nå mig här, på fb, twitter eller på hemtelefonen tills vidare.
E

Dagens två ridpass - uteritt och hoppträning

Idag har jag sannerligen haft en fullspäckad dag. Det började dock ganska lugnt med sovmorgon och frukost framför tv:n (bästa starten!), och sedan bar det av till Sportlife där det blev ett Indoor Walking-pass på 45 minuter. Det var så sjuukt kul, men jävligt jobbigt. Ska nog köra något sånt pass i veckan, för det var ju askul!

Iallafall, efter träningen cyklade jag hem snabbt och duschade, och sedan åt jag lunch ute med min käre far. Sedan lämnade han av mig i stallet, och där blev det två ridpass.På dagens uteritt

Först red jag ut på Lady, med Frida och Arom. Vi red längs kanalen, och det var ju jättemysigt. Har aldrig ridit där innan, så den vägen ska jag komma ihåg. Dock måste jag se till att rida där ganska snart igen, för annars kommer jag glömma av vägen, haha.


Lillan innan ridpasset. Jag kände mig som världens mest taskiga människa när jag väckte henne när hon låg och sov, haha

Efter uteritten så blev det hoppträning på Lillan, och det gick väl helt okej. Började med att hoppa fram på linjen, men med en volt emellan och mycket lägre höjd, och det gick helt okej. Första gången blev hon lite övertaggad och lyssnade inte riktigt på mig, men de andra gångerna blev hon mycket mer lyhörd. Därefter hoppade vi hela banan fast med minihinder (typ 50cm), och bara kände på det lite. Det gick ganska bra, förutom att hon var lite joxig i munnen (ska prova att ha martingal nästa gång). Sedan höjdes det, och så fick vi hoppa banan igen. Det gick riktigt bra faktiskt, och vi tog oss igenom utan några större problem (kom fel på hinder nr 5, men det löste sig ändå).

Det enda som inte kändes bra var att Lillan inte hoppade upp sig särskilt mycket. Det kändes som att hon var jättelång, och hoppade flackt. Då kände jag mig dålig, för jag tyckte ändå att jag hade henne samlad och på bakbenen. Men hopptränaren sa att hon är lite lång i kroppen, och då känns det lite flackt ibland. På oxrarna hoppade hon dock upp sig riktigt bra dock, så det var kul.

Det sjuka med mig, är att när jag sitter på Lady, och ser ett hinder på 90cm, så tycker jag det är jäääättehögt. Och när jag sitter på en annan häst, som till exempel Lillan, så tycker det är lågt. Ganska sjukt faktiskt, haha. Storleken på hästen har inget med det att göra, utan det är för att jag veta att Lady kan balla ur, och då blir ju jag osäker. Dumt det där, för det är ju jätteviktigt att ha bra självförtroende vid hoppning.

Men men, det var det. Nu ska jag stax sova, för imorgon väntar en heldag på Kinnekulle Ring, med bilar och motorer. Mums!


Dagens övning var att hoppa bana

Yoga, tai-chi & pilates


Guud vad bra det känns efter man har tränat. Körde 31 minuter på crosstrainern innan bodybalance-passet, och sedan var jag svettig som en gris typ, haha. Nu blir det sängen, för imorgon ska jag upp och träna, igen. Passet jag bokade in för imorgon är på förmiddagen, så jag börjar dagen med lite träning. Blir bra! Sedan ska jag till stallet och rida Lady, + hoppträna på Lillan, så det blir en aktiv dag. Käckt!
E

Tagga träning

Ska blogga lite snabbt nu innan jag drar iväg. Jag ska nämligen iväg och träna, men jag är så sjukt otaggad att det finns inte. Så jag tänkte att om jag bloggar om det nu, så känns det extra bra när jag kommer hem sen efter träningen, go och svettig, haha.

Idag blir det iallafall crosstrainer + bodybalance. Imorgon förmiddag har jag bokat in ett Indoor Walking-pass (man kör på crosstrainers), så jag får nog komma igång lite nu. Tror nämligen det passet är riktigt jobbigt. Men det är gött!

Meen, nu måste jag greja lite här innan jag drar. Vi hörs senare!
E

Dagens ridpass - hoppträning

 

Guuuud vad nöjd jag är över dagens hoppträning! Det är ett sånt pass jag skulle vilja ha filmat, men som vanligt blir det ingen film, haha. Ska försöka fjäska till mig någon filmare nästa gång.

 

Iallafall, vi började hoppa hinder nr två i den blåa linjen några gånger i båda varven. Tanken var att vi skulle rida en ganska snäv sväng, men ändå hålla en bra galopp. Första gången tyckte hon den var lite läskig (i och med att det två två plankor), men efter det hoppade hon jättebra. Fick henne inte att landa i höger galopp efter dock, men jag är nöjd ändå. Efter det hoppade vi linjen några gånger var, och det gick superbra faktiskt. Fick tänka på att ha henne ganska samlad in, för annars blev det för kort. Vid framhoppningen låg hindrena på ca 70cm.

 

Sedan var det dags att hoppa hela blåa linjen, 70-80cm höga hinder. Hon var positiv och hoppade allt utan problem (fick gå på henne lite på planka nr två dock), men jag glömde att lätta efter i handen emellanåt, och då blev det att hon hängde sig lite i handen istället för att bära sig själv. Men det tänkte jag på andra rundan, och då gick det mycket bättre.

 

Andra rundan frågade min tränare om vi skulle höja något hinder också, och det ville jag. Dock höjde hon nästan alla hinder, så vissa hinder blev 90cm höga. Kan erkänna att jag var lite nervös eftersom Lady aldrig hoppat den höjden med ryttare förr.. Men jag red på som att det var samma höjd som innan, och det gick skiiiiitbra! Hon hoppade riiiktigt fint faktiskt, och vissa språng kändes verkligen perfekt. Fick hoppa om serien dock, för där var Lady och jag lite oense med avståndet till första hindret, men andra gången gick det mycket bättre. Åh, jag är så glad!

 

Därefter hoppade vi den röda linjen, och innan jag hoppade låg första hindet på typ 80cm, men snabbt som tusan höjde tränaren hindret till 90cm, utan att jag hann reagera, haha. Men det gick kalasbra det också, så jag är verkligen otroligt nöjd med dagens träning. Det är utan tvekan den bästa hoppträningen som Lady och jag har ridit tillsammans, så det är superkul verkligen.

 

Nästa hoppträning på Lady är om två veckor, men redan på fredag ska jag hoppträna på lektionshäst igen. Ska bli superkul! Men nu ska jag sova, för jag ska jobba imorgon (börjar i och för sig inte förrän kl 11, men ändå). Godnatt på er!

E


Det nalkas hoppträning


Lady och jag innan senaste träningshoppningen

Jag har så sjukt ont i käken att det finns inte. Dumma tandställning! Iallafall så är jag riktigt taggad inför kvällens hoppträning, så det hoppas jag Lady är också. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra för övning, men det blir nog bra vilket som.

Förövrigt så har jag värsta träningscravingsen just nu. Blev ju aldrig någon träning igår, och idag har jag inte orkat. Får köra extra hårt imorgon istället.

Men ja, det här var ett nödvändigt inlägg, tycker ni inte. Mycket intressant fakta och sådär. Ja. Hej!
E

Jobb istället för träning


Bild från i somras, jag longerade några lektionsponnys

Det blir ingen träning ikväll, för jag ska hoppa in och ha ponnylektionerna istället. Jag har inte haft dem på ett tag nu, så det blir roligt. Idag står även hoppning på schemat, och det är ju extra kul. Hoppas bara ingen ramlar av, men det går nog bra. Men nu måste jag kila. Måste lämna Tea hos sig, och fixa med lite grejer innan jag åker till stallet.
E

Hejdå Janowa ♥Gud vad det här känns konstigt att skriva.. Min underbara Janowa är avlivad. Janowa var mina andra sköthäst, och jag har ridit henne väldigt mycket. Man kan väl säga att det var henne jag lärde mig att rida på, och det är ju enormt. Jag började rida henne hösten 2004, så jag har känt henne väldigt länge. Finaste tjejen! Hon avlivades på grund av att hon var gammal, och ägarna kände att det var det rätta. Hon blev 27 år.Jenta, en av Janowas avkommor, avlivades samtidigt, för hon var också ganska gammal. Henne red jag en hel del också, så det känns väldigt konstigt det med. Men jag vet att båda hästarna hade ett bra liv, så det känns jättebra. Men jag undrar när allt kommer sjunka in dock, för just nu känns det nästan overkligt.
E


Avslutar med en bild på alla hästarna i det stallet. Jag red faktiskt allihopa, men mest Jenta (den vita till vänstar), och Janowa (den vita till höger).

BodypumpJag är seriöst helt död i armarna. Körde bodypump för första gången förut, och det var sjukt kul. Dock hade man ju lite halvdålig koll, och visste inte att man skulle byta vikter emellanåt, haha. Jag körde iallafall på 4 kg + stång, och det tyckte jag funkade bra. Mina armar är ju som sagt geléarmar, så den vikten räckte nog.

Imorgon blir det
crosstrainer i minst 30 minuter, och sedan bodybalance. Blir fett! Tänkte att jag skulle försöka mig på ett indoor walking-pass (man kör på crosstrainer) i veckan, men det verkar sjukt jobbigt. Spinning vill jag också prova på, och MRL (mage, rumpa, lår). Äsch, egentligen vill jag prova allt, men jag får ju se vad fötterna pallar. Får prova mig fram helt enkelt.

Nu ska jag och mina spaghettiarmar titta på film eller så.
E

R a s t l ö s

Åh, jag är så sjukt rastlös. Men jag ska iväg och träna om en stund, så det blir käckt. Det blir crosstrainer i typ 20-30 min, och sedan bodybalance. Blir nog jättebra. Jag har inte varit där sedan i torsdags nu, så det är allt på tiden.

Förövrigt så har jag inte skrivit om gårdagens ridpass, vilket gick ganska bra. Tänkte rida igenom dressyrprogrammet, men det var hästar överallt, så det gick inge vidare. Lady var iallafall jättefin stundvis, men i galoppen var hon stel som en pannkaka. Gårdagens längningar i traven tycker jag var 1000 gånger bättre än den på dagens tävlingen, så det var lite synd. Att det inte kan gå lika bra som vanligt liksom, haha.

Meeen, nu ska väl jag ta och börja göra mig iordning för gymmet.
Ha en bra kväll, och glad påsk på er!
E


Dressyrtävling 8/4 - 2012

 

Haha, jag kan ju inte påstå att det gick suuuperbra idag alltså, men jag är jättenöjd ändå. På framridningen kändes lilla Lady okej. I början var hon väldig stretig, men efter ett tag började hon slappna av, och då gick hon jättefint. Galoppen gick hyfsat den med, men den visste jag skulle gå dåligt på tävlingen, så jag la mest fokus på skritten och traven. Tycker hon var väldigt trevlig i slutet av framridningen, så det kändes jättebra.

På själva banan var hon inte alls lika avslappnad, och dessutom laddade hon på dressyrstaketet, hahaha. Hon var nära att hoppa flera gånger, så det var ju inte särskilt snyggt. Annars är jag hyfsat nöjd faktiskt, och jag tycker att hon lyssnade ganska bra på mig även om hon var lite på tårna ibland. Jag red dock fel en gång (glömde en övergång till skritt över medellinjen), men eftersom det bara var en träningstävling så fick jag bara rida om den vägen. Jag klippte bort det från filmen, för det kändes inte så intressant att se, haha.

Resultatmässigt slutade vi bara på 49,29%, vilket är värdelöst, haha. Domaren dömde tydligen som de gör på lokala tävlingar, så lite mer strängt än på träningstävlingar. Men jag tycker det är bra, för då vet man ju vad man behöver träna på. Kommentarerna jag fick var bland annat att jag överlag hade henne vänsterställd, och det är ju fel. Men jag rider henne ganska mycket vänsterställd i vanliga fall i och med att hon spårar lättare då. Men jag får försöka jobba mer med att flytta in bogen med hjälp av skänkel och så istället. I galoppen gick hon över tygel, men det visste jag ju redan. I den förlängda steglängden skulle jag ha visat mer längning, och jag skulle dessutom vara mer noggrann med vägen överlag. Men som sagt, det var våran första dressyrtävling någonsin, så det känns bra ändå. Nu vet jag vad vi ska träna på.
E

Ps. Shit vad kul det var att tävla i dressyr!

Framhoppning

Lady och jag på banan idag

 

När jag hoppar fram så brukar jag aldrig hoppa särskilt många språng. Om allt känns bra så tar jag sammanlagt 6-7 språng - lilla hindret två gånger, räcket två gånger, och oxern två gånger + eventuellt något extra språng på räcket eller oxern. Idag hoppade jag lilla hindret två gånger, räcket tre gånger (vi kom lite knasigt första gången), och oxern två gånger.

 

Hoppar jag en till klass, så brukar jag bara ta några språng, för att checka av lite. Idag hoppade jag räcket två gånger, och oxern en gång.

 

Jag förstår inte folk som bara matar på, och hoppar gång på gång på gång, utan att bli nöjda. Okej om man kommer fel på hindret, eller om hästen inte hoppar ordentligt, men annars tycker jag inte man behöver hoppa så mycket. Idag såg jag en lektionsryttare (i och för med en mamma som tjatade och bestämde), som hoppade oxern säkert 6-7 gånger. Problemet där var att ponnyn gick i undertempo, men då tycker jag det är bättre att galoppera igång på fyrkantspåret, och sedan komma på hindret. Inte börja galoppera tio meter innan hindret och sedan klaga på att det gick för långsamt - vad hade de förväntat sig?!

 

Nu är jag verkligen inget proffs, men jag förstår liksom inte grejen. Hur brukar ni göra när ni hoppar fram, och hur tänker ni?
E


Hopptävling, Clear Round 6/4 - 2012

Guuuuud, vad nöjd jag är med Lady idag. Hon skötte sig verkligen jättebra! Idag provade jag att använda martingal på henne, eftersom hon slänger upp huvud såpass mycket ibland, och det funkade väldigt bra faktiskt. Nästan över förväntan. Nu kunde jag reglera henne mycket bättre, och då var det mycket lättare att hitta avståndspunkerna.60cm, felfria
Innan jag startade hade jag tänkt att jag skulle skritta runt och kolla på vissa hinder, men det glömde jag helt bort, haha. Så i början var hon väldigt på tårna och tittade sjukt mycket (speciellt på de hinderna som var "kryssade", som inte ingick i min klass). Efter hinder nr 2 såg hon något läskigt på läktaren, så då studsade hon till lite smått. Innan hinder nr 6 så tittade hon på hindret vid utgången (hon tittade även lite på den innan hinder nr 3), + att hon bajsade, så där tappade vi takten lite, men annars är jag nöjd. Hon kändes mer avslappnad ju mer vi hoppade, så det var skönt.


70cm, felfria

Finaste Lady! Hon var så himla rolig i den här klassen, så jag lätt kunnat fortätta hoppa i all evighet kändes det som, haha. Men ja, jag har väl inte så mycket att säga om den här klassen faktiskt. Tyckte det gick väldigt bra, och hade en jättefin känsla.

 

Nästa tävling är om drygt tre veckor, så då kanske jag vågar mig på 80cm?! Men jag har två hoppträningar innan dess, så jag ska känna lite hur allt funkar. Martingalen tänker jag iallafall fortsätta använda vid hoppning, för den var ju underbar, haha.

E


No pain no gainIdag passade jag på att åka och gymma direkt på morgonen, så jag var där redan kl 9. Dock har min högra vad gjort jääävligt ont i några dagar, så jag fick ta det lite lugnt idag. Min högra vad är nämligen flera cm mindre än den västra, och eftersom jag tränar vaderna lika mycket så blir träningsvärken betydligt större i högervaden, och det gör aaaaasont.

Idag låg iallafall fokuset på armarna, så benen fick vila lite (förutom uppvärmning på crosstrainern i 10 min). Imorgon vet jag inte riktigt om det blir någon träning, för jag åker till Göteborg vid lunchtid, och är borta hela dagen. Om jag känner mig taggad så kan jag ju alltid träna på morgonen, men jag får se.

Nu ska jag dricka pepsi max och titta på serier!
E

Dagens ridpass - dressyr


Lady och jag i lördags

Idag blev det lite dressyr på Lady. Kände att jag behövde rida igenom LC:2 inför söndag. Det gick riktigt bra faktiskt, fast galoppen kommer gå åt helvete, haha. Damen har lite för dåligt med muskler än så länge tror jag, så hon orkar inte riktigt hålla ihop sig i galoppen. I hoppadocken går det bra, men eftersom det är mindre plats i ridhuset så blir det lite svårare där.

Iallafall, Lady var jättefin, och hade ett trevlig stöd på bettet redan från början. Inte alls så stretig som hon kan vara, så det var skönt. Jag red fram en stund och jobbade mycket med lösgörheten, samt mycket lydnad. Så det blev framdels- och bakdelsvändningar, tempoväxlingar, halvhalter, övergångar och sådant. Därefter gick jag vidare och började galoppera lite, men det gick ju inge vidare, så vi rullade bara på lite.

Sedan red jag igenom dressyrprogrammet två gånger. Första gången kändes hon lite överraskad hela tiden, som att jag förberedde allt för dåligt. Det blev lite ryckligt, och inte så avslappnad, så det tänkte jag på andra gången. Då gick det mycket bättre, för då flöt det på riktigt bra. Dock fick jag hela tiden se till så att hon väntade på mig och inte stegade iväg, men när hon väl tog det lugnt så gick det superbra.

På lördag
tänkte jag rida igenom programmet några fler gånger, och då tar jag nog sporrarna också. Jag rider inte med dem så ofta, så det kan ju vara bra att checka av lite innan söndagens tävling liksom. Men som sagt, först taggar vi hopptävling på fredag, tjohoo!
E

Anmäld till två tävlingar


Random bild på en typisk Tea-blick, haha

Idag blir det vilodag för min del, ingen träning med andra ord. Har ju tränat fyra dagar i rad nu, så en vilodag sitter inte fel. Dessutom har jag ju jobbat idag mellan 07:00 - 14:15, och då rör man sig ju en hel del. Imorgon hade jag tänkt boka in ett bodybalance-pass på kvällen, och så tänkte jag köra lite kondition på crosstrainern efteråt - blir toppen!

Idag har Lady fått sig en välförtjänt vilodag, så jag hoppas att hon piggnar till lite nu. Hon har varit ovanligt seg det sista, och jag vet inte riktigt vad det beror på. Kanske pälsfällningen, kanske mer krävande motion - jag vet inte. Däremot har jag sett att hästarna kör värsta racen i hagen fleeera gånger om dagen, så det kanske är därför hon inte har det där suget att dra iväg längre, när hon ändå kutar omkring i hagen liksom. Don't know.

I veckan blir det iallafall ganska krävande ridning för damen, för jag anmälde oss till två tävlingar idag. På fredag är det hoppning (ska hoppa 60cm + 70cm), och på söndag är det dressyr (ska rida LC:2). Första dressyrstarten för min del faktiskt, så det blir spännande.

Men nu ska jag ta och försöka få upp värmen här. Har varit hemma i drygt två timmar redan, men är fortfarande helt genomfrusen. Var tog våren vägen?! Tea har förövrigt precis blivit hämtad, så nu kommer jag undra var hon är varannan minut. Jag glömmer alltid av att hon har gått hem, haha.
E

Bodybalance

Hej! Har precis avslutat ett pass på sportlife, så nu ska jag strax hem för lite söndagsmys. Imorgon jobbar jag i drygt 7 timmar, och så är jag hundvakt + att jag har Lady. Hon ska dock få vila, för nu har hon gått i en vecka - trött häst. Men nu ska jag göra mig iordning för hemgång. Vi hörs! E