NYTT JOBB

 
Igår blev jag uppring och inbokad på en arbetsintervju idag på förmiddagen. Jag var såklart på intervjun, och för några timmar sedan ringde de och sa att jag har fått jobbet. Tjohooo! Är numera mediasäljare på Infodirekt, och det ska bli riktigt kul!
E

Dagens "ridpass" - longering

 
Lady var inte sig själv idag. Hon kändes jättetrött och konstig, och när jag longerade henne såg hon inte fräsch ut. Hon haltade inget vad jag kunde se, men hon släpade bakbenen något i skritt och trav. Speciellt höger bak och i högervarvet - mycket underligt.
 
I högervarvet ville hon inte fatta galopp, och när hon väl fattade galopp blev det fel, eller så blev det korsgalopp efter ett tag (hon bytte då med bakbenen), eller så tvärstannade hon och vägrade gå. När jag försökte få igång henne sen så stegrade hon sig ganska högt en gång, så jag vet inte om hon hade ont eller något. Träningsvärk är en möjligthet, men jag vet inte.
 
Jag slutade såklart longera när hon var så konstig, så fick hon gå in och vila i boxen istället. Imorgon kommer hon som sagt in från betet, och det ska ju bli underbart. Imorgon ska jag förresten tävla Lillan igen, men bara en klubbhoppning på ridskolan. Ska hoppa 90cm + 1m, och det känns riktigt bra. Men syster följer med och hjälper till + filmar, så det kommer upp film från det imorgon eftermiddag. Tävlingarna börjar inte förrän kl 14 så.
E

Påväg till hästarna

Hej!
Jag är påväg att hämta in hästarna nu, sen ska Lady longeras en stund. Tänkte ha fokus på galoppen, men får se hur pigg hon är.

Imorgon kommer hon in från betet förresten, så då kommer hon ju bli sig själv igen. Så skönt!

Men vi hörs senare.
E


Gårdagens hoppträning på Lady

 
Jag måste säga att det gick sjukt bra på hoppträningen igår. Jag hade jättelätt att hitta avståndspunkterna, vilket gjorde det lättare för Lady. Dock sa Johanna (hopptränaren) till mig att inte hjälpa henne för mycket, utan nästan komma fel med flit, så att hon får lösa det själv. Så jag var kall, och lät hinderna komma till mig, så fick Lady lösa avstånden själv (hon kan vara lite ful och inte ställa upp och hoppa när avstånden inte blir helt 100, så vi övade på det). Hon var riktigt duktig faktiskt, och vissa språng kändes jättebra.
 
Vi började iallafall med den röda linjen, och där skulle vi bryta av till trav, och sedan fatta galopp emellan hinderna. I början lyssnade Damen lite dåligt, men efter att jag hade gjort halt emellan några gånger lyssnade hon jättebra för både gas och broms. När det flöt på bra så hoppade vi linjen utan avbrott, och det var såklart inga problem.
 
Efter det hoppade vi den gröna linjen. Där hade jag svårt för att få henne att landa i rätt galopp, men då fick jag bara fatta galopp på nytt, och så rullade vi på. Vi gjorde samma sak med den blå linjen, och där landade hon i rätt galopp varje gång, så där fick vi en fin rytm.
 
Vi avslutade med att rida den gula banan två gånger var, och jag är helnöjd. Första rundan kändes lite stressig dock, och jag red nog aningen för mycket. Så under andra rundan försökte jag att slappna av lite mer och minska tempot, och då kändes det mycket bättre. Lady skötte sig ypperligt, så jag är otroligt glad.
 
Vi hoppade bara minihinder igår, men det gjorde faktiskt ingenting. Nu gäller det bara att jag fortsätter att hoppa 90:språng själv, för hon måste som sagt ha mer såna språng i sig.
E

Höstens första hoppträning på Lady


När Lady löshoppades den 1:e maj 2012
 
Om några timmar är det dags att hoppa lilla Lady. Jag är riktigt positiv till det eftersom hon har varit så positiv de två senaste gångerna jag har hoppat henne, och jag har fått en sån trevlig känsla. Hoppas det håller i sig idag, för det vore ju superkul.
E

Filmtips: biography, comedy, drama50/50 (2011)
Jag älskar blandingen av komedi och drama i denna otroligt fina film. Jag blev fångad från allra första början, och satt hela tiden och hoppades att det var en timme kvar av filmen. Jag hittar inget negativt att säga, mer än att den gärna kunde varit en halvtimme längre, men det kanske är att kräva för mycket. Jag rekommenderar denna filmen till allt och alla, gamla som små, blyga som galna - jag lovar att ni kommer gilla den.
 
Handling: Inspirerad av en sann historia: i den här filmen får vi följa en 27-årig killes kamp för att besegra sin cancer.
 
Betyg: 4 av 5

Dagens ridpass - dressyr

Bjuder på en random arkivbild på Lady och mig, 20 december 2010
 
Jag vet inte vad det är med oss just nu, men vi är inte på topp, Lady och jag. Vi hittar inte till det där harmoniska i ridningen, som vi gjorde innan vilan, och det blir mest ett kämpande genom hela ridpassen. Jag tror det kan ha att göra att jag kräver mer av henne nu, och att jag verkligen vill ha igenom den ärliga bjudningen. Hon är ju lite känslig när det gäller hennes mun, och jag tror helt enkelt inte hon har accepterad det där med att ha mer stöd än. Men, jag vet inte om mina teorier stämmer, så jag ska ta och boka ett pass för min dressyrtränare snart här tänkte jag (om jag får klartecken från Tina såklart). Dock ska jag vänta tills Lady kommer in på natten och får lite mer energi, för de passen är sjukt krävande.
 
Iallafall, idag gick passet sådär. I början var hon jävligt stretig och verkade nästan hata mig där uppe på ryggen. Jag vet inte vad det tog åt henne, så jag fick helt enkelt släppa på kraven. Hon fick gå ner i ganska låg form (hon har mycket lättare för att gå bra där), och så släppte jag tygeln mer. Eller släppte, jag hade mindre kontakt än innan. Hon blev avslappnad ganska snabbt, även om hon inte var helt lösgjord, i och med att vi hade bråkat en del och inte riktigt kommit till ridning.
 
Men hör och häpna, galoppen gick jättebra idag, och jag fick henne riktigt eftergiven hyfsat snabbt, och kunde sedan jobba vidare i den formen. Himla kul må jag säga, och det tyckte nog Lady också, att jag var nöjd med henne.
 
Så det enda som var riktigt bra med passet är galoppen, resten är jag sjukt missnöjd över, och jag känner mig faktiskt riktigt dålig, haha.
E

Filmtips: drama, sci-fi, thriller

 
Chronicle (2012)
Okej, när jag först läste om filmen var jag väääldigt skeptisk, men sedan såg jag en snutt ur trailern, och då blev jag jättenyfiken. I början kändes storyn lite smått löjlig (tre killar får övernaturliga krafter), men ju mer jag såg av filmen, desto mer intressant blev det. Det är en film för sig, det kan jag lätt säga, och det är få filmer så påminner om denna. Det är ju lite imponerande, i och med att det finns hur många filmer som helst. Att slutresultatet dessutom blev riktigt bra är ju fantastiskt.
 
Även om den kan kännas lite konstig i början, så tycker jag att ni bör ge den en chans, för den är bra.
 
Handling: Tre tonårskillar finner en märklig sak, som gör att de framkallar förmågor bortom deras förståelse. Först ser de det roliga med det hela, men ju mer deras krafter växter, ju mörkare blir deras handlingar.

Betyg: 3 av 5

Dagens ridpass - dressyr

Idag hade jag äntligen lite tid att pyssla mer med henne, så jag passade på att klippa manen. Får se om den behöver någon finjustering, för det tar ju lite tid innan det "lägger sig".
 
Usch vad jag fick kämpa idag. Lady var inte alls på hugget, så jag fick vara rätt tufft mot henne. Hon blev nog ganska arg på mig, men hon gjorde inte alls som jag sa ibland, så då fick jag ju visa vad jag ville. Ibland svängde hon ut rumpan, stack bara iväg (för det är ju lättare än att jobba ordentligt), och totalignorerade skänkeln. Så jag jobbade mycket med lydnad, och försökte se till att jag hela tiden hade henne där jag ville ha henne.
 
Jag gjorde mycket tagen bakdel, öppna, framdelsvändningar och skänkelvikningar, och när hon väl acceperade det jag vill gick hon jättefint. Dock var hon otroligt trött, så jag fick kämpa för att hålla framåtbjudningen där. Jag blev helt slut, och det blev nog Lady också, för hon var jättesvettigt. Det ska bli så underbart skönt när hon kommer in på natten igen, för då kanske hon får tillbaka sin energi.
E

Höst och vinter

Helikopterbild på anläggningen. Den lilla röda byggnaden i mitten (av de tre större) är privatstallet.
 
Guud vad jag vill ha höst och vinter nu. Det är helt sinnes, men jag är riktigt trött på sommaren. Jag vet inte riktigt varför, men jag vill ha kyla och fräsch luft. Alldeles nyligen låg jag och tänkte att det ska bli skönt att komma ut i kylan snart, men så kom jag på att det är ju inte särskilt kallt ute. Bummer! Nä, men det ska bli mys när kylan kommer tycker jag.
 
Om en stund ska jag iallafall bege mig till stallet. Det är något Allianslopp som går precis utanför ridskolan, så jag ska se till att hålla mig på anläggningen tror jag. Jag red ju ändå ut igår, så det går nog ingen nöd på oss. Lady ska, förhoppningsvis få ett dressyrpass på hoppbanan, men om det regnar så får jag vara i nya ridhuset istället. Hoppas att det är uppehåll, för jag är jättesugen på att rida där.
E

Meredith Michaels Beerbaum

 
 
Jag fick ett skitbra tips från min hopptränare idag, och det är att jag, i hoppning, ska försöka sitta mer som Meredith Michaels Beerbaum. Hon sitter ju nämligen lite mer som i stolssits, än i lodrätt sits, och det tyckte tränaren att jag också ska göra. Okej, inte extremt mycket, men jag ska tänka att skänklen ska mer fram och ner, istället för mer under mig. Jag har ju lite problem med fötterna, och hon tänkte att det nog blir lättare att få ett stöd och bra tramp då, och hon hade rätt. Det var mycket lättare att ha skänkeln i det läget, så det ska jag verkligen fortsätta med.
E

Dagens två ridpass

Lady - uteritt
Lady fick sig en uteritt på dryga timmen, och jag red med J och Arom. Red en runda som heter Silverstoplen, som jag inte har ridit på ett år, och då red jag sist i en ponnygrupp, så jag hade ju noll koll på vägen. Dock hittade jag utan den minsta tvekan, så jag måste ju ha hyfsat bra lokalsinne ändå?!
 
Iallafall, vi red på i alla gångarter, och hoppade även en vägsugga som stod mitt i vägen. Den var dock lite läskig, för först tvärstannade hon några meter innan. Men sedan red jag an igen, och då hoppade hon utan problem.
 
 
Lillan - hoppträning
Sedan var det ju dags för hoppträning på Lillan, och det gick väl helt okej. Övningarna kändes ganska lätta faktiskt, eller så var det Lillan som var extra lydig - ja vet inte. Vi började iallafall med den röda linjen, och där skulle vi variera mellan att ha 4 och 5 galoppsprång. Det gick riktigt bra, och jag tror vi fick rätt varje gång. Sedan hoppade vi den blåa linjen, och det gick också bra.
 
Efter det hoppade vi den gula linjen, och det gick också fint har jag för mig. Därefter skulle vi hoppa den gröna lilla banan, och den kändes helt okej. Dock red jag för passivt mot 90:oxern, så där kom vi fel, och då lät jag henne (konstigt nog) avgöra själv vad hon skulle göra, och då hoppade av lite stort, och då var jag inte riktigt med. Vi kom bra på sista hindret iallafall, så det löste sig. Jag fick ta den sista linjen en gång till, och då satt avstånden bättre. Men Lillan är en klippa som alltid ställer upp alltså, så otroligt mysig häst. ♥
 
Det är härligt att träningarna är igång igen tycker jag, för det är ju så himla kul att hoppa. Dock hade jag gärna hoppat högre idag, för jag tycker det var lite väl lågt, haha. Men men, det är väl bra att hoppa lågt ibland också.
E

Filmtips: action, adventure, fantasy

 
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Det var ett tag sen jag såg den här filmen, och jag måste tyvärr säga att jag blev lite besviken. Jag hade nämligen för mig att jag tyckte den var bättre, så det var lite synd. Dock måste jag slå ett slag för skådespelarna, för jag tycker de gör ett grymt jobb. Speciellt Johnny Depp, han är ju helt fenomenal i sin roll som Captain (!) Jack Sparrow.
 
Men generellt sett är det en helt okej film, med en intressant story.
 
Handling: Svärdsmeden Will Turner, teamar ihop sig med den excentriske piraten "Kapten" Jack Sparrow, för att rädda sin kärlek, från Jacks tidigare piratallierade.
 
Betyg: 3 av 5

Det nalkas hoppträning på Lillan

Lady och jag i onsdags
 

Åh, jag är så sjukt taggad inför hoppträningen ikväll. Det ska bli så kul att rida Lillan igen, för hon ger mig så himla bra självförtroende. Innan det ska jag ju rida ut en tur på "hopphästen" på bilden ovan. Haha, Lady kan få till riktigt snygga språng ibland, medan andra språng kan se helt störda ut.
 
Nåja, nu ska jag ta och försöka få tiden att gå genom att greja lite här.
E

Vanilj- och kanelbullar

 
Idag har jag bakat bullar, och idag gjorde jag vaniljbullar för första gången. De blev riktigt goda, men jag är nog mer för vanilja kanelbullar tror jag. Som tur var gjorde jag hälften vaniljbullar och hälften kanelbullar, så nu har vi både och. Varvat med bakningen har jag också städat en massor här hemma. Dock var det inte så himla smutsigt, men det är ju skönt att ha det nystädat ändå.
 
Nu vet jag dock inte riktigt vad jag ska göra. Är lite rastlös, men för seg för att hitta på något. Det blir inget stall idag iallafall, för Tina har Lady. Men både imorgon och på lördag ska jag dit, och jag är värsta taggad. Imorgon ska Lady få sig en uteritt, och sedan har jag hoppträning på bästa Lillan (jag ääälskar att hoppa henne). På lördag ska jag aktivera Lady igen, men jag har inte riktigt bestämt vad hon ska få hitta på. Har funderat lite på att longera henne inspänd och jobba med galoppen så att hon kan stärka upp sig i den gångarten, men jag vet inte. Får se vad jag är sugen på helt enkelt.
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

 
Fiiiina fina Lady, gud vad glad hon gör mig egentligen, haha. Hon var så otroligt duktig idag, och jag blir så himla stolt. Hindret kändes väldigt litet för en gång skull, och det brukar de inte göra på Lady. Sitter jag på en annan häst (som Lillan), så ser 1m ut som typ 70cm. Men sitter jag på Lady så ser 70cm ut som en 1m. Haha, eller kanske inte riktigt, men ni fattar grejen. Men idag kändes de som sagt låga, och det var ju himla skönt, för det betyder ju att jag litar mer på Lady.
 
Idag hoppade vi ännu mer 90:hinder, och det gick jättebra. Hon vägrade inte en enda gång, och då höjde jag ändå rätt snabbt. Jag fick en jättehärlig känsla, och är verkligen hur nöjd som helst. Duktig polle! Nu känns det riktigt bra inför hoppträningarna med Lady, som börjar igen om en vecka. Tjohoo!
E

Filmtips: family, western

 
How the West Was Fun (1994)
Den här filmen såg jag några gånger under min uppväxt, och jag tyckte den var jättemysig. När jag såg den nu ganska nyligen så hade jag dock ändrat min åsikt, och tyckte iställlet den var lite halvtråkig. Den var självklart lite småsöt ibland, men i stora helheleten kändes den lite b:ig. Men har man lite tråkig och vill ha en film att slökolla på så duger den, men det är ingen jag rekommenderar om man vill se något som sätter spår.
 
Handling: Efter att ha övertalat deras pappa, åker tvillingarna Suzy och Jessica besöker deras mormors fina ranch i vilda västern. Ranchen har dock för få betalande besökare, så mormorn kanske måste sälja ranchen. Hennes son Bart, gör allt han kan för att detta ska hända, medan de två tvillingarna gör det motsatta - de vill rädda ranchen.
 
Betyg: 2 av 5

Mobilinlägg mitt i natten

Hehe, jag vaknade för en halvtimme sen och började fundera när jag bör åka till stallet egentligen, och kom fram till att jag åker i eftermiddag istället. Då slipper jag stressa, och kan även kolla på en kompis som rider lektion på kvällen. Ja, det blir fint det.

Nu ska jag försöka sova igen här, haha.
E


Bodybalance

Lady och jag i fredags
 
Jag får väl erkänna att det har blivit dåligt med träning under tiden jag sommarjobbade på ridskolan, men det var lite svårt att hinna med när man var i stallet i typ 12 timmar, och sedan hade lite smått ont i foten, haha. Så jag la det på hyllan ett tag, men nu är jag på g igen, och det är nice. Bodybalance blev det ikväll, och nu är jag helt slut typ.
 
Imorgon blir det stallet direkt på morgonen, och då är det som sagt hoppning som gäller. Ska nog ta och bygga upp lite hinder ute på hoppbanan, så ska vi köra gärnet sen. Dock har jag nog aldrig ridit Lady så tidigt innan (kommer vara i stallet vid kl 06:40), så vi får väl se om hon är morgontrött eller ej, haha.
 
Jag återkommer imorgon om hur hoppningen har gått, och så bjuder jag som vanligt på film också.
E

Dagens ridpass - dressyr

Har varit hundvakt idag också. Denna bild tog jag i fredags, när Tea hade det aaaasskönt i solen utanför stallet.
 
Dressyr, dressyr och åter dressyr. Så sjukt viktigt det där, och himla kul. Lady var duktig idag, dock väldigt stretig i början, som vanligt. Vet i tusan vad det är med henne nuförtiden, men hon är alltid svinjobbig i vänstervarvet i början, och det tar tid innan hon blir riktigt eftergiven och mjuk.
 
Men men, jag jobbade på med lösgörande från första början. Mycket framdelsvändningar, bakdelsväningar och skänkelvikningar. Sedan körde jag igång med galopp, där jag jobbade med förvänd galopp. I högervarvet blev hon riktigt fin, dock tyckte hon det var väldigt jobbigt, så jag fick använda väldigt mycket ben. I vänstervarvet var hon inte alls lika stark i galoppen (jag hade ju höger galopp då), så där kunde jag inte rida ett helt varv utan att hon bröt av. Men jag fattade galopp på nytt och jobbade vidare ändå för att stärka henne.
 
Efter galoppjobbet blev hon kanonfin i traven, och jag hade ett riktigt fint sug till bettet. I början var hon nämligen lite skänkeldöd och jobbade inte igenom kroppen fram till bettet riktigt, så jag fick väcka liv i henne lite då och då. Men som sagt, i slutet var hon sjukt fin och hade en ärlig bjudning. Härligt!

Imorgon blir det hoppning för Ladys del, och då ska jag jobba vidare med 90:hinder.
E

God dag

Är ute på promenad med Tea just nu, och när jag kommer hem ska jag se Pirates of The Carribean. Har inte sett de filmerna på ett bra tag, så det är på tiden. Kommer såklart upp recension om dem sen.
E


Filmtips: action, adventure, fantasy

 
The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Den här filmen är den sista i Sagan om ringen-trilogin, och är 4 timmar lång. Jag trodde att den skulle vara lite småseg då och då eftersom den är så lång, men det var den verkligen inte. Den var otroligt spännande hela tiden, och jag blev verkligen inte uttråkad alls. Jag blir riktigt imponerad när en så lång film kan hålla spänningen på topp hela tiden, för det är verkligen inte lätt. Jag gillar att det var många krigsscener, och jag gillar hur filmen är uppbyggt. Så otroligt välgjord och genomtänkt - precis min typ av film!
 
Handling: Gondor förbereder sig för krig mot mörkrets makter, och Frodo gör allt för att färda ringen mot Mordor, för att förstöra den.
 
Betyg: 4 av 5

Jobbsökandet fortsätter

 
Det är inte sådär jätteofta det dyker upp en bild på mig själv här på bloggen, men ibland så. Denna tog jag iallafall idag när vi var och fikade vid mammas stuga. Lilla Tea var ju såklart med också, men nu är hon hemma hos sig igen. Dock ska jag passa henne redan imorgon, så det går nog ingen nöd på mig.
 
Just nu håller jag på att uppdatera mitt CV, och sedan ska jag fixa mitt personliga brev också. Nästa vecka får fokuset ligga på att söka jobb. Jag är lite dålig på det där man att följa upp jobbsökanden, så det får jag bli bättre på. Ska även söka lite nya jobb som jag har hittat, så håll tummarna att det nappar nu!
E

Filmtips: action, adventure, fantasy

 
The Lord of the Ring: The Two Towers (2002)
Den här filmen är över 3½ timmar lång, men den är ändå inte långtråkig för en sekund - riktigt imponerande. Jag älskar hur de skiftar mellan de olika karaktärernas resor, och jag älskar hur allt faller samman. Under vissa scener sitter man som på nålar, medan andra är så fina att man smälter. Man fängslas av ringen och dess kraft, och ibland känns det som att man är med i filmen. Otroligt välgjord och episk film.
 
Handling: Med hjälp av Gollum tar sig Frodo och Sam närmare sig Mordor, samtidigt som Saruman startar ett krig, där han har som syfte att göra slut på mänskligheten.
 
Betyg: 3,5 av 5

God kväll

Idag har jag haft en riktigt go dag. Har varit med syster och hjälp henne att sätta upp lite grejer på väggarna, och så har jag såklart varit ute på promenader med Tea. Just nu tittar jag på sista Sagan om ringen-filmen, men jag får se om jag orkar se hela ikväll. Jag startade den precis nämligen.

Ville bara slänga in ett vardagligt inlägg och dessutom önska mina läsare (vilka ni nu än är) en trevlig kväll. Vi hörs imorgon!
E


Filmtips: action, adventure, fantasy

 
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Den här filmen är välgjord och bra, men det känns att den är lång eftersom den blir lite seg emellanåt. Det är det enda negativa jag kan komma på, för förutom det är den jättebra. Den har en otroligt genomtänkt story, det är bra skådespelare, och den röda tråden kan man enkelt följa genom hela filmen.
 
Den här filmen är en klassier som jag tror uppskattas av alla, och även om den är lång, så är vissa scener fenomenala, och otroligt fängslande.
 
Handling: De oskyldiga hobbitsarna, Frodo och Sam, börjar resan mot Mordor - Domedagsbergets eldar, för att förevigt förgöra en ring, och dess mörka herre Sauron.
 
Betyg: 3 av 5

Dagens ridpass - hoppning (film)

 
Åh, jag är så nöjd med Lady idag. Dock trodde jag att allt skulle gå åt helvete mitt under passet eftersom hon vägrade hela tiden ett tag, men det gick över som tur var. Jag gick faktiskt på henne lite en gång för att säga att nu räcker det, och efter det skärpte hon sig faktiskt. Ser ni hur stolt hon blev att hon hoppade sen?! Haha, hon bockade och höll på ju.. Sötan! Men hon kör lite med mig ibland, och jag har varit för mesig för att säga till. Men nu är det slut på det, för om vi ska komma över högre hinder någon gång så måste hon ju sluta fjanta sig.
 
Efter att hon hade vägrat så där mycket så höjde jag faktiskt ändå efter att vi hade kommit över det. Hon tycker ju det är lite läskigt att hoppa 90cm, så hon måste får mer såna språng i sig. Målet är ju faktiskt att vi ska hoppa 1m, så jag får sluta mesa och lita på att hon faktiskt klarar det.
E

Hundvakt i några dagar

Tea imorses
 
Nu är jag hundvakt till Tea i några dagar igen, för min bror och Isabell är nämligen i Lettland. Tea var förövrigt jättemysig inatt och skulle sova precis bredvid mig, och när jag vaknade under natten (brukar alltid vakna typ 5 ggr per natt) så fick jag världens blötaste puss av världens sötaste hund, haha..
 
Vi har precis varit ute på en kvällspromenad, så hon ligger och sover bredvid mig nu. Jag själv väntar på att The Sims 3 ska ha laddats klart, för jag är spelsugen. Dock är jag inte sådär jättehaj på hur jag ska få det att fungera, så vi får hoppas att jag har lite tur och att det mesta redan är fixat.
E

Filmtips: adventure, biography, drama

 
Into The Wild (2007)
Den här filmen är ju som en klassier alltså - så fin och bra. Jag har sett den några gånger innan, men den här gången var den nog bäst. Innan har jag tyckt att den har varit aningen seg ibland, i och med att den är 2½ timmar lång, men den här gången höll den måttet hela tiden.
 
Jag älskar storyn, budskapet, skådespelarna (Emile Hirsch är ju fenomenal i alla filmer han är med i) och slutet. Att den är baserad på verkliga händelser gör det hela ännu bättre, och jag tror att många håller med mig. Ett tips, se filmen!

Handling: Efter examen överger Christopher McCandless sina ägodelar, ger hela hans $ 24.000 sparkonto till välgörenhet, och liftar till Alaska för att leva i vildmarken. Längs vägen till Alaska möter Christopher en serie tecken som formar sitt liv, och han upplever saker han sent kommer glömma.
 
Betyg: 3,5 av 5
 

Dagens ridpass - uteritt

 
Jag firade dagens goda nyheter med en uteritt med fokus på konditon. Ska försöka få bort den där hemska magen som Lady har grott nu under sommaren, för annars kommer hon aldrig orka skutta över några hinder, haha. Det blev ett ganska högt tempo på uteritten, och då menar jag inte full fart hela tiden, utan den var mer kontrollerat. Vi skrittade och travade fram ett tag, och sedan började jag med galoppintervaller. Vi galopperade så länge det gick, vilket var kanske 5 min (tills det kom lite brantare nedförsbackar, eller alldeles för svängigt eller lerigt), sedan fick hon skrittpausa i några minuter beroende på hur vägen såg ut. Sedan blev det galopp igen, och sedan skrittpaus, och så höll vi på tills vi hade ridit igenom hela rundan. Det är en väldigt bra runda om man vill träna kondition, så den ska jag nog rida en del nu.
 
När jag hade travat av henne i en rund och låg form i några minuter så hoppade jag av och ledde henne hem under avskrittningen. Jag tyckte hon förtjänade det när hon ändå hade kämpat så under turen.
 
Idag gjorde jag klart allt i stallet på 2 timmar! Så kort tid har jag inte varit i stallet på evigheter, så nu känns det nästan som att jag inte har varit där, hehe. Annars brukar jag ju fastna och vara där i flera timmar, utan att göra något speciellt.. Sjukt ändå.
E

12 september

Tjohooo! Tandställningen försvinner den 12e september, och det ska bli så jäkla skööönt! I och för sig kommer jag få en uttagbar tandställning efter det som jag ska ha ett tag, men ändååå. Lycka, är var det är, efter 4,5 år med skiten. Haha.

Nu ska jag till stallet och fira med ett ridpass.
E


Tandregleringen

Godmorgon!
Jag sitter på tandregleringen och väntar på att få komma in. Hoppas på goda nyheter, annars blir man ju bara less alltså. Fast med min tur borde jag ju ha tandställning i minst ett år till, haha..

När jag är klar här ska jag till stallet, men jag är inte helt 100 om jag ska rida, för det är skitvarmt. Kanske longerar henne istället eller något, får se hur mycket tid jag har också. Ska nämligen hem till lilla Tea när jag är klar.

Men nu kommer jag väl snart få gå in här, så jag får kila.
E

Liseberg var förövrigt jättekul igår.


Ihopsläpp: Lady och Panhos

 
Lady har gått i en egen liten hage nu i en vecka, och Panhos har typ bara stått inne då de har varit rädda att han ska ha varit allergisk mot solljus. Men nu är allt okej igen, och vi kunde släppa ihop dem. Vi valde att släppa dem i ena paddocken, i och med att de säkert ville bralla, och det gjorde dem. Lady hoppade runt och fjantade sig medan Panhos följde efter, haha. Men de verkde jätteglada, för när de hade sprunigt klart så stod de och betade typ på varandra - sötingarna!
E

LISEBERG

 
 
Idag ska jag till Liseberg med en kompis, och det ska bli så sjukt kul. Vi var där förra året också, och då hade vi inte varit där på flera år. Så vi ska se till att åka dit en gång per år nu, som en tradition liksom.
E

Dagens ridpass - dressyr

 
Guuud vad Lady var fin idag. Hon var så himla rolig att rida, och jag ville nästan inte sluta. Hon var ganska stretig i början dock, så jag såg till att hela tiden ha henne aktiverad. Jag jobbade mycket med lösgöranden från första början, och hon lossade ganska snabbt faktiskt. Jag gjorde mycket framdelsvändningar, skänkelvikningar, tempoväxlingar och volter. Jag såg dessutom till att verkligen ha en ärlig bjudning fram till bettet, för ibland har hon en förmåga att inte riktigt vara helt där, och då går inte bakbensaktiviteten igenom riktigt. Men jag fick en jääättefint stöd, och hon jobbade på riktigt bra.
 
Galoppen är fortfarande lite klurig, men jag red på i ett ganska lugnt tempo, och tillslut slappnade hon av och sökte sig nedåt. Då red jag vidare i några varv, och sedan bytte jag galopp.Hon var sjukt svettig efter passet, så det var nog nyttigt för henne.
 
Nu har förresten Lady gått ut på bete igen. Hennes hagkompis Panhos, har varit lite dålig, men nu är han frisk igen, så de har fått gå ut igen. Himla mysigt! Vi släppte de i ena paddocken innan vi släppte dem i hagen, och jag har lite bilder från det som kommer upp imorgom.
E

Filmtips: comedy, family, romance

 
It Takes Two
Denna underbara lilla film har jag sett måååånga gånger under min uppväxt, och den är lika mysig varje gång man ser den. Jag gillar storyn, även om den är ganska förutsägbar, ibland kan jag gilla när det så där puttinuttigt. I vanliga fall gillar jag lite mer invecklade filmer, men ibland är man ju sugen på att se något lättsmält och roande. Så den här filmen rekommenderar jag till er som vill se något enkelt, sött och underhållande.
 
Handling: Amanda är en föräldralös, tuff och glad tjej som tas om hand av en socialarbetare, med namn Diane. På ett sommarläger träffar Amanda Alyssa, dottern till lägrets förmögne bidragsgivare, och det otroliga är att de två tjejerna ser exakt likadana ut. De blir genast bästa vänner, trots sina vitt skilda bakgrunder. Som ett litet experiment byter de platser och kommer på att Alyssas pappa och Amandas fostermamma borde lära känna varandra bättre...
 
Betyg: 3,5 av 5

Dagens ridpass - uteritt

 
Idag blev det en supermysig uteritt på finaste Lady. Jag har inte ridit ut något i veckan, och jag var ändå helt slut efter jobbet, så jag tyckte det passade bra. Vi var ute i nästan 1½ timme tror jag, och det blev konditionsträning med mycket trav och galopp. I slutet red jag förbi sjön där Lady fick dricka lite samt kyla ner sig lite. Först ville hon dock inte alls gå dit ner, så jag fick gå på henne lite, och efter lite backning och en stegring så gav hon sig. Knäppsien, jag vet ju att hon gillar att gå ner till vattnet, haha.

Imorgon har jag en stallfri dag, och sovmorgooooon! Till stallet hade jag lätt kunnat åka till ändå, men det ska bli jäkligt skönt med sovmorgon. Dock får jag bara sovmorgon en dag, för på måndag är det jobb igen, men det är nice.
 
Men nu ska jag fortsätta hänga på youtube och kolla in sjuka gitarrskills.
E

Dagens två ridpass - hoppning x2 (film)

 
Lady
Lady var jätteduktig idag, och jag är himla nöjd. Jag började med att hoppa fram på lite enstaka hinder, och sedan började jag hoppa linjerna, och det var då jag började filma. Hon var lite grinig och kickade åt både spöt och skänkeln ibland, men jag tycker ändå hon var hyfsat bra framme för skänkeln. Ibland var hon lite tittig kanske, men när jag red an andra gången så hoppade hon ju iallafall. Avstånden var aningen långa dock, så jag flyttade faktiskt in sista räcket i linjen efter ett tag. Jag ville inte bråka med henne när hon ändå var så pass positiv, och jag vet ju att hon har en tung gräsmage att bära på också, haha.
 
Men ja, jättenöjd är jag faktiskt. Sista räcket ligger nog på 90cm, och det är ju det jag behöver hoppa med henne. Den höjden känns nämligen inte helt 100 på henne än, så det är bara att jobba vidare, så kanske jag når mitt mål (att hoppa 1m med Lady) någon gång.
 
Lillan
Min ena hopptränare undrade om jag ville hoppträna Lillan på eftermiddagen, och det sa jag ju såklart inte nej till. Hon var jätterolig att hoppa, men det kändes att det är ett tag sen hon hoppades, och att hon har gått på bete ett tag. I början var hon övertaggad, så då fick jag göra halt i mitten av vissa linjer. Efter ett tag blev hon precis lagom, för då var hon varken för på eller för av. I slutet var hon nog lite trött, för ibland tog jag beslutet att hon skulle hoppa av aningen för stort, men då orkade hon inte, utan la in ett extra litet galoppsprång innan hon hoppade. Men det är ju inte så konstigt när hon bara har varit igångsatt i drygt 1½ vecka.
 
Förhoppningsvis startar de vanliga hoppträningarna om två veckor, så då är det full fart igen. Jag kanske till och med vågar anmäla oss till någon mer tävling snart?! Vi får se.
E

Fortfarande i stallet

God eftermiddag!
Idag blir det en heldag i stallet för min del, för jag kommer inte åka härifrån förrän kl 19. Jag ska nämligen hoppträna Lillan sen, och det ska bli så sjukt kul. Jag har ju inte hoppat henne sen tävlingen i början av juni, så det är allt på tiden.

Just nu sitter jag i kafeterian och äter lite, för annars blir det ju ingen mat förrän vid åtta ikväll, och det är ju lite sent.

Jag har precis ridit Lady också förresten. Det blev hoppning, och hon var så himla duktig. Har filmat massor, så det dyker upp här antingen ikväll eller imorgon eftermiddag. Jag ska nämligen gå ut och äta kinamat ikväll, och så ska jag jobba imorgon (6:e dagen i rad), så jag vet inte riktigt om jag orkar fixa filmen ikväll.

Men men, nu får väl jag ta och äta klart.
E


I can't win your losing fight, all the time

När jag körde hem från ena sommarhagen förra veckan
 
Trots att dagen började ganska dåligt så har den blivit bättre och bättre, och jag har redan hunnit varit hemma några timmar efter jobbet. Tina har Lady idag, så jag kunde åka hem direkt när jag slutade. Liiite sugen på att rida är jag allt, men det får jag ta imorgon, för då hade jag ju planerat lite hoppning.
 
Idag har jag förresten inte behövt rida Nico, och det kommer jag inte behöva göra något mer nu på lägret. Det är riktigt bra faktiskt, för då hinner jag greja med annat som jag inte hade hunnit annars. Förresten, vet ni vad jag har gjort idag? I'll tell you, jag har kört in massa torvpallar och hösilage på logen! Haha, jag är jättestolt. Jag har nämligen bara kört trakor på jobbet i 1½ vecka, och jag har redan lärt mig att harva ridhusen + utebanorna, köra ut vatten och köra in grejer på logen. Nu blir det ju ännu mer tilltalande att ringa in mig för jobb - great!
 
Men nu ska jag ta och mysa lite med lilla Tea som ligger och snarkar här bredvid mig.
E

Filmtips: adventure, comedy, drama

 
The Parent Trap
Föräldrafällan, som jag själv kallar filmen, är en jättemysig familjefilm från 1998. Jag har sett den väldigt många gånger, men tycker fortfararande den är lika underhållande som när jag såg den för första gången. Jag gillar blandningen av de olika genrerna, och även om själva storyn är ganska förutsägbar, så är det spännande att se hur allt slutar.
 
Handling: Enäggstvillingarna Hallie och Annie, separeras bara några veckor efter födseln, eftersom deras föräldrar skiljer sig och sedan behåller varsitt barn. Pappan bor kvar i USA med Hallie, medan mamman flyttar till England med Annie. Barnen känner inte till varandras existens, men av en slump möts de på ett sommarläger i USA. I början av lägret är de nästan som rivaler och ställer till med en del bråk, men ju längre tiden går, desto bättre lär de känna varandra, och till slut inser de att de är tvillingar. De bestämmer sig för att "byta plats" med varandra, eftersom båda alltid har drömt om att träffa sin mamma, respektive pappa. När Annie, som nu flyttat hem till sin pappa, inser att pappan ska gifta om sig med en ny kvinna, får hon panik och ringer sin syster. Flickorna beslutar båda två att detta inte får ske, och gör upp en plan för att få föräldrarna att träffas igen.
 
Betyg: 3 av 5

Dagens två ridpass - dressyr x2

Nico
Åh, han var så fin idag - lugn och mjuk från första början. Det enda negativa var att han kröp bakom lod, och ville gärna komma långt ner i formen. Så jag fick jobba upp honom och se till att han verkligen jobbade korrekt. Det blev iallafall en del övergångar och tempoväxlingar idag, samtidigt som jag försökte hålla honom sysselsatt hela tiden genom att göra framdelsvändningar och lite sådant.
 
Mitt under ridpasset red jag med ponnyeleverna när de skulle skritta ut en sväng runt anläggningen. De är ganska gröna, så jag fick rida sist och se till så att allt gick bra. När vi kom tillbaka till ridhuset så tog jag lite galopp i några minuter, och sedan avslutade jag med lite jogg. Bra ridpass på Nico, lätt det bästa på honom denna veckan!
 
Självklart började det regna precis innan jag skulle ta in henne, så hon blev såklart blöt..
 
Lady
Lady fick också ett dressyrpass faktiskt. Jag hade först tänkt att rida ut, men sedan började det ju regna, så då blev det dressyr i nya ridhuset istället. Tur var väl det, för hon behövde en genomkörare. I måndags när jag red henne så kändes hon ju väldigt konstig (vilket hon i och för sig gjorde lite grann idag också), men eftersom jag inte såg eller kände något fel på henne så drog jag slutsatsen att hon bara var bråkig, så jag red allt på även om hon stretade emot. Det släppte faktiskt ganska snabbt, även om jag fick kämpa en del.
 
I galoppen var hon dock ganska trött, och det kom några bakben flygandes lite då och då, haha. Behöver jobba en del med galoppen tror jag, och så måste jag rida för min dressyrtränare snart igen. Jag behöver hjälp! Jag har ju inte ridit för henne på typ ett halvår, så nu är det änna dags. Får se när jag ska planera in det, men lite bättre kondition behöver hon nog, för de träningarna är inte lätta.
 
Nästa pass på Lamen blir på fredag, och då tänkte jag ta och hoppa lite.
E

Dagens ridpass - dressyr

Några av ridskolans ponnysar - Nico är längst till vänster
 
Idag blev det dressyr på Nico igen, men det gick inte bra alls. Det var nämligen ett gäng ponnyelever som byggde fram massa hinder, så Nico blev rejält uppstressad och taggade inte ner på ett bra tag. Jag fick dessutom säga till ungarna att dämpa sig flera gånger innan de verkade fatta, och det gjorde ju inte saken bättre..
 
Men men, efter några minuters övertalning kom jag iallafall upp på Nico (han blev som sagt lite stressad, och då ville han inte stå still), och då gick han på tårna ett bra tag. I skritten var han ganska medgörlig när han väl började slappna av, men traven gick inte bra alls. Där var han bara stressad, och gick runt och gnäggade efter kompisarna hela tiden, vilket han i och för sig gjorde i skritten också. Jag försökte iallafall göra bra övergångar från skritt till trav sedan behålla formen i traven, vilket gick bra i början, men sedan blev det gnägg och sådär igen.
 
Galoppen gick faktiskt riktigt bra, för jag trodde att han skulle dra järnet med mig. Det gjorde han dock inte, utan tog fina galoppfattningar alla gånger.
 
Imorgon blir fokuset att få honom riktigt lösgjord, och då ska jag se till att rida när barnen rider, för då håller han sig nog mer lugn.
E

Filmtips: action, sci-fi, thriller

 
Deep Blue Sea
När jag var lite yngre såg jag den här filmen ganska ofta eftersom jag tyckte den var jättebra, men när jag såg den häromveckan blev jag nästan besviken. Den var inte alls lika bra och spännande som jag mindes den, och den kändes nästan lite b:ig - inte riktigt min smak. Det är en ganska intressant story dock, och om den hade varit mer välgjord så hade jag nog gillat den mer. Annars är den en hyfsat bra tidsfördriv, men jag är tveksam på om jag kommer se den någon mer gång - det återstår att se.
 
Handling: Ett forskarlag har hittat ett ämne i hajhjärnor, som kan leda till en bot mot Alzheimers. För att få fram mer av detta ämne manipulerar man hajarna så att deras hjärnor blir större, och bieffekten av detta är att hajarna också blir smartare. Ju smartare de blir, desto mer utsatta blir forskarna, och det tar inte lång tid innan hajarna försöker ge sig på dem.
 
Betyg: 2,5 av 5

Dagens två ridpass - dressyr x2

 
Nico
Idag red jag ridskoleponnyn Nico (som jag har ridit lite då och då under ca 1½ år), och det ska jag göra eventuellt till och med onsdag. Det kan hända att jag ska rida honom till och med lördag, men vi får se hur det blir. Det är nämligen ponnyläger på ridskolan nu, och de eleverna som har läger nu är ganska gröna, och Nico är lite svår för dem.
 
Jag tog det superduperförsiktigt när jag satte upp eftersom han kan bli rädd för både skänklar, att man rör sadeln, och snabba rörelser. Sedan skrittade jag några varv för att få honom att slappna av, och därefter justerade jag stigläder och spände sadelgjorden. Funkade jättebra, för han var avspänd och lugn.
 
Själva ridningen gick väl helt okej, han blev väldigt trött snabbt, så jag fick ta många skrittpauser. I början var han väldigt stel, men efter ett tag släppte han igenom och började jobba med ryggen. Imorgon ska jag lägga fokus på att få honom lösgjord tidigare, och sedan jobba mycket med framdelsvändningar och samlad trav.
 
Galoppen är svår eftersom han blir väldigt stressad, så där jobbade jag bara på fattningarna. I början blev han väldigt spänd och slängde sig iväg in i galoppen, så där fick jag tänka på att vara jätteförsiktig, och då tog han istället fattningarna jättebra.
 
Annars är han en jättesnäll liten söt ponny. Jag vet inte riktigt om han är c-ponny eller d-ponny dock, men han är antingen en stor c-ponny eller en liten d-ponny.
 
Lady
När jag slutade jobbet så red jag lilla Lady, vilket gick jättedåligt. Hon kändes inte alls som sig själv, utan det var som att något inte stämde. Hon var jättestretig, ville inte alls jobba, och när hon väl sökte sig nedåt så kändes det som att hon inte använde ryggen mycket alls. Jag försökte iallafall "jobba bort det", för att se om det satt i huvudet på mig. Hon blev väl lite bättre, men absolut inte bra.

Jag satt till och med av och kände igenom benen igen på henne, men de kändes precis som vanligt. Så jag red faktiskt inte så jättelänge på henne, för det kändes helt enkelt inte ok. Hon kanske hade lite magknip eller något, för hon bajsade ganska mycket. Eller så var hon bara på dåligt humör, jag vet inte. Hon gick inte att rida vidare bra iallafall.
 
Får se om Tina reagerar på något imorgon, annars får jag känna efter lite extra på onsdag.
E

Lagtävling i hoppning

 
Kollar finalen i laghoppning just nu. Hoppas på Sverige på pallen, men vi får väl se hur det går. Jag har förövrigt ridit två pass idag, men jag skriver om dem när hoppningen är klar.
E

Filmtips: drama, sci-fi, thriller

 
I Am Legend
Jag älskar den här filmen, och jag har sett den många gånger. Will Smith gör ett fenomenalt jobb som Robert Neville, och jag är tveksam på om någon annan skådespelare skulle göra det bättre. Storyn tycker jag är jättespännande, och jag gillar hur de lägger upp alla händelser. Jag är dock väldigt kluven med vad jag tycker om slutet; en del av mig älskar det, medan en annan del hatar det. Jag vet inte riktigt vad det beror på dock, men så är det väl ibland antar jag.
 
Iallafall, jag rekommenderar verkligen denna filmen, för jag tycker som sagt att den är skitbra.
 
Handling: Den namnkunnige virologen Robert Neville, lever i tron att han är den ende människan på jorden som inte smittats av ett aggressivt virus, skapat av människan. Han bor i en storstad, där även de muterade offren av viruset finns, och han arbetar outtröttligen på att ta fram ett botemedel.
 
Betyg: 4 av 5

Lady med i Vänersborgaren

Hovslagare Stefan Lidén med Lady Stardust

Kommer ni ihåg när jag var hos hovslagaren och skodde Lady. Det var ju någon tidningsintervjuare där och intervjuade Stefan, så Lady blev ju med på kort. Kanske inte världens finaste kort på Lady dock, men ändå, haha. Är ni nyfikna på artikeln så kan ni läsa den här.
 
Nu ska jag kolla på OS-hoppningen, som började precis.
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

 
Det är ungefär 1½ månad sen jag hoppade Lady senast, och det märktes. Hon kändes lite mer osäker än vad hon brukar, men hos henne är hoppning verkligen en färskvara, så det gäller att hålla igång den, annars kan hon balla ur.
 
Jag byggde iallafall upp en kombination på hoppbanan. Det blev ett sockerbitshinder, två galoppsprång, oxer. Dock varierade jag det lite i början, för jag ville ju hoppa i det andra varvet också. I början kändes hon väldigt loj, så jag fick ha en del ben på henne. Hon blev lite sur och kickade åt både spöt och skänkeln, men hon tog iallafall tillsägelserna, och svarade mycket bättre nästa gång jag la till den framåtdrivande hjälpen.
 
Jag är ganska nöjd med Lady, men jag är sjukt missnöjd med mig själv eftersom jag lät henne smita åt sidan några gånger. Jag var för passiv i min ridning då helt enkelt, och det är ju inte bra.. Men men, hon hoppade fint när hon väl hoppade iallafall, så jag är ändå ganska öjd.
 
Vi hoppade 80cm som högst, så nästa vecka ska jag försöka mig på att hoppa lite 90:hinder med henne. Det behöver hon.
E

Dagens ridpass - uteritt

Idag
 
Jag har varit i stallet i 13,5 timmar idag, vilket är helt sinnessjukt, men mysigt! Jag skulle egentligen jobba till kl 12, men jobbade över till kl 16 eftersom vi var tvungna att ha vissa saker fixade inför imorgon. Antingen tar jag ut det genom att gå tidigare imorgon, annars tar jag det i övertid. Kommer säkert ha massor att göra imorgon dock, så det lär väl bli att jag jobbar till kl 12 iallafall, men men..
 
Idag blev det en uteritt på lilla Lady, med J och Arom. Jag red barbacka, och det blev mycket skritt, men även en del trav. Ingen galopp faktiskt, men det tar vi igenom imorgon då jag har planerat att hoppa. Måste komma igång ordentligt med hoppningen nu, för om 1½ vecka är det dags för hoppträning igen, och Lady måste få lite mer 90-språng i sig.
 
Efter ridpasset började det regna och åska som tusan, så hästarna fick faktiskt stå inne en timme medan jag var på stallmöte. Sedan fick de dock tyvärr gå ut i regnet, men de har ju massa gott gräs, så det går nog ingen nöd på dem ändå.
 
Men som sagt, imorgon blir det jobb igen, så jag borde gå och lägga mig snart. Dock går jag på högvarv just nu, vilket är lite smått underligt.
E

Filmtips: comedy, drama, romance

 
LOL
Okej, jag var väldigt skeptisk när jag startade den här filmen, för jag har hört att den ska vara lite halvdan. Första 15 minutrarna så undrade jag om jag ens skulle orka se klart filmen (den kändes väldig B, och lite smått oseriös), men ju längre in i filmen jag kom desto mer gillade jag den. När jag hade sett klart den så ändrade jag min åsikt, och tyckte att den var helt okej. Det är definitivt en tjejfilm och allt var de innebär, men jag tyckte ändå den var sevärd. Kanske ingen film för den som gillar mer djupa och seriösa filmer, men för er som gillar sköna kärlekskomedier är den nog ganska uppskattad.

Handling: Lola, även kallad Lol, är i den åldern då plugget är som mest krävande, kärleken som mest smärtsam, mamma Anne som allra jobbigast och kompisarna det viktigaste i livet. När Anne av ”misstag”  råkar läsa Lola's dagbok, får hon rena chocken. Hennes lilla dotter är inte så liten längre och hon har dessutom testat det mesta som Anne försökt skydda henne ifrån...
 
Betyg: 3 av 5

S l u t k ö r d

Körde traktor på jobbet
 
Åh jösses vad trött jag är. Det har varit full fart non stop flera dagar nu, så jag är jättetrött. Igår fick jag till exempel jobba över en timme, plus att jag red Lady efter jobbet, så jag var i stallet i 11 timmar igår. Sedan gick jag och la mig ganska tidigt eftersom jag går upp vid 5, så man hade ju inte mycket slötid hemma innan det var dags att sova liksom.
 
Idag har jag ingen häst att rida, vilket faktiskt är lite småskönt. Jag har ridit varje dag i en vecka nu, plus att jag har jobbat, så jag är lite trött. Men det är ändå härligt med mycket att göra, för om jag hade kunnat hade jag gärna ridit några hästar om dagen, haha.
 
Nu ska jag titta på det senaste avsnittet av Pretty Little Liars, om jag inte somnar förståss..
E