Found out I deserve better

I'm back!
Jag har tagit en liten bloggpaus under några dagar, men nu är jag antagligen tillbaka.

Vad har jag gjort det senaste då?! - Jo, jag har gjort det jag brukar göra. Varit i skolan, pluggat, vilat och lite sånt. Jag har dock inte ridit Lady något denna veckan, och jag kommer nog inte göra det heller. Nästa vecka ska jag dock börja ta hand om henne igen, och det känns bra.

Senare i eftermiddag ska jag till min ridskola för att rida en hopplektion, och det ska bli riktigt kul. Jag är dock lite nervös, för jag är inte säker om jag orkar rida fullt ut hela tiden. Jag har ju inte tränat på en vecka, höhö. Illa! Men det går nog rätt bra. Har ju varit igång ett bra tag innan, så konditionen är det nog inget större fel på.

Men men, nu ska jag ta och kolla på Wildfire (en underbar hästserie som jag håller på att kolla igenom, igen) och sedan är det dags för att åka och rida, yay!
E


Otroligt snygga Ryan Sypek som spelar Junior Davis i Wildfire

Goodbye to everything I thought I knew

Goodbye to you
Goodbye to everything I thought I knew
You were the one I loved
The one thing that I tried to hold on to


You mess me up and shoot me down

Jag vet inte vart jag ska börja.
Jag har aldrig mått såhär dåligt förut. Jag försöker verkligen att inte gråta, men det går inte. Tårarna bara rinner och rinner, och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det känns som att allt det här är en mardröm, och att jag snart kommer vakna upp ur den. Men när jag väl inser att det verkligen har hänt, så är det som att jag går sönder på nytt.

Jag känner mig så jävla misslyckad. Jag lyckas verkligen inte med något. Fan! Varför jag?! - Jo, för att jag är som jag är. Det finns så otroligt mycket jag ångrar. Varför gjorde jag inte si och så. Jag vet ju att jag ville göra det, men ändå gjorde jag det inte. Jag vill ändra på mig, jag ska ändra på mig, jag ska försöka fixa det här, jag gör seriöst vad som helst. Du betyder allt.

Jag var världens lyckligaste tjej, och jag gör vad som helst för att bli det igen.

Jag orkar inte berätta vad som har hänt.
Förstår ni inte utifrån texten, så får ni ha tålamod.

Horses are my everything


Jan Brink och Briar (drömhästen)

Tisdag!
Idag gick jag upp kl 7 för att åka till NÄL kl 8. Där tog jag lite tester, så nu ska jag vänta ungefär en månad innan jag får veta om jag kan bli blodgivare eller inte. Svaret kommer nästan helt säker vara ett ja, så jag är glad.

Skolan var som vanligt lika seg, och när alla lektioner var slut åkte jag till Lady. Det är grymt skönt att ha bil, för det sparar massa tid. Idag till exempel var jag hemma strax innan kl 18, och det händer inte ofta vill jag lova.

I allafall, Lady gick otroligt fint idag. Vilket steg! Hon var underbar, och inte alls lika överenergisk som hon brukar vara. Hon gick i en låg och fin form i stort sett under hela ridpasset, och det har aldrig hänt förut. Så jag är riktigt nöjd med henne idag!

Nu ska jag pluggilugga, och kl 20 är det dags för Dating in the dark. Trevligt trevligt!
E

Blood in, blood out



Min bror som ger blod

Godkväll!
Min dag började kl 6, och jag har haft fullt upp sen dess. Imorse var jag i Göteborg en snabbis, efter det åkte jag till NÄL här i Trollhättan, sen hem till mamma en liten stund, därefter till skolan, och sist fika med Sara. En fullspäckad men helt okej dag.

Det var lite kul att vara med min bror när han gav blod, och jag fick ta massa bilder - kanon! Imorgon ska jag faktiskt dit själv för att ta massa prover och sånt. Jag ska nämligen bli blodgivare själv, och då måste man testa sitt blod, för att se om man kan bli blodgivare. Hoppas!

Det ska jag i allafall göra på morgonen. Under dagen blir det skola, och på eftermiddagen ska jag åka och rida Lady. Helt okej dag det med, med andra ord.

Nu ska jag plugga en liten stund, och sedan ska jag sova. Tidigt, jag vet, men jag är trött som in i bänken.
Ha en bra kväll!
E

Tired of studying



Det blir nog ingen film. Sitter fortfarande med massa skolgrejer framför mig, och det kommer jag nog göra ett tag till. Dessutom kommer det bli en lång dag imorgon. Jag ska upp tidigt, och kommer hem sent. Så jag bör ju lägga mig i en rimlig tid ikväll.

Jag är faktiskt ledig halva dagen imorgon. Jag ska nämligen till NÄL för att jobba med mitt projektarbete. Jag håller på med blodgivning, och min bror är blodgivare och ska ge blod imorgon. Alltså ett perfekt tillfälle att följa med och ta lite bilder, om jag får.

Innan jag ska till NÄL ska jag dock till Göteborg och hämta bilen, så jag ska upp vid kl 6 imorgon. Segt, men värt för att få tillgång till bil en hel vecka.

Nej, som sagt, nu ska jag se till att plugga klart så att kvällen inte blir för sen.
E

Live in the moments

Vet ni vad jag la märke till precis?!

 

 

Hehe, är jag knäpp eller?! Remember me

 

Vet ni?! Jag älskar att gå på bio. Det är en sån härlig känsla när man sätter sig i biosalongen, är förvänatsfull på filmen, och ser ljusen släckas. Att sedan inse att filmen är bättre än förväntat, det är obeskrivligt!

 

Jag är sugen på att se en film, så jag ska nog göra det ikväll, om jag känner att jag är klar med pluggandet. Skolan går ju trots att före. I allafall när man har prov.

 

Så nu blir det plugg, så kanske jag hinner med en film också.

E


Flower power

 

Jag har varit ute och klippt buskar. Jag formade dem som figurerna ovan. Riktigt sött! Hehe nejdå, jag klippte bara ner några buskar så att de inte växer okontrollerat i sommar. Men det hade ju varit coolt om man hade några figurklippte buskar, typ som sötnosarna ovan.

 

På tal om buskar och växter, så längtar jag tills det blir så varmt att man kan sitta ute i tröja utan att frysa. Då brukar nämligen jag pyssla med alla våra blommor. Rensa dem, plantera om dem/ge dem mer blomjord och sedan duscha dem. De blir så himla fina att det ser ut som att man har köpt nya blommor, och det är så kul. Hehe, jag vet att jag är lite annorlunda, men jag säger som trasdockorna: "Lite annorlunda är inget fel och va".

 

"

När jag grejade med blommorna i maj 2008


E


My friends are the best

Mar och Tina i Göteborg


Gårdagen var underbar!

Jag åkte som sagt till Trollhättan för att hämta upp Mar och Tina, och sedan blev det allsång med musikalfavoriter och Tomas Ledin. Väl inne i Göteborg hittade vi våran parkering på första försöket, så var grymt stolta. Däremot gick det inte lika bra när vi skulle hitta biografen. Men efter några telefonsamtal hittade vi allt dit. Filmen (Remember me) var grym! Robert Pattinson var så sjukt snygg i sin roll, och jag avundades hans grymma skådespel. Filmens slut var otippad, men fenomenalt. Jag är fortfarande chockad över hur ställd jag blev, och jag bölade som ett litet barn, höhö.

 

När bion var klar gick vi tillbaka till bilen, och sedan var det dags för Tinas och Mars överraskning - de skulle få "äran" att träffa min pojkvän (vilket de inte hade gjort än). Så det blev en sväng förbi honom på kvällen. Efter en stund åkte jag och lämnade tjejerna i Trollhättan, och sedan åkte jag tillbaka till Henri för att spendera natten med honom. Vet ni, jag har världens bästa pojkvän. Han är verkligen bäst! ♥ Tack Tina och Mar för att ni var med och förgyllde min kväll. Ni är underbara! ♥

 

Nu ska jag hjälpa pappa med lite städning, och sedan blir det plugg.

E


I'm dead!

 

Jag är dödens! Jag kommer virra bort mig i Göteborg! Haha, mitt lokalsinne suger, så det här kan bli spännande. Tur att jag har med mig två tjejer som förmodligen hittar bättre.

 

Om ca en halvtimme ska jag hämta upp Tina och Mar i Trollhättan, och sedan blir det en liten . Där blir det som sagt bio, och jag är taggad. Tina och Mar ska få en liten surprise ikväll också, men det avslöjar jag inte här förrän imorgon (ifall de hinner läsa, hehe). Men det blir nog kul.

 

Men nu ska jag ta och fixa iordning mig lite till, och sedan ska jag åka.

Ha en bra kväll!
E


We're going to the cinema

 

Jag orkade inte bara sitta här och dega, så nu är kvällen planerad. Det blir bio, Remeber me med Tina och Mar. Dessutom ska vi se den i Göteborg, så då får vi en liten tripp dit med. Kulkul! Filmen har ju fått sjukt bra respons, så det ska bli kul att se den. har blivit varnad av syster att ta med näsdukar, så jag antar att ögonen kommer rinna en del, men det är bara nice.

 

Ni som har sett den, vad tycker ni om filmen?

E


Chasing Cars

 

Sköna lördag!

Jag började dagen värsta opepp. Dagens planering (att hoppa med Aron, en häst jag rider ibland) blev inställd eftersom Aron hade sträckt sig. Så jag kände att jag inte hade ett piss att göra. Därför gick jag ut och tvättade alla tre bilar. Haha, har man tråkigt så har man. Tre timmar tog det, och dessutom fick jag köra min brors bil för första gången. Det gick kanon.

 

Nu däremot har jag inget att göra, och det är lite segt. Jag ska nog ta och duscha snart, men annars har jag inga planer alls. Jag är sugen på bio eller dylikt, så jag får väl se om någon vill hänka. Fast grejen är att jag inte vet om jag vill gå på bio eller ej, jag är kluven. Hm, får nog tänka lite mer innan jag bestämmer mig.

 

Nåja, nu ska jag i allafall hoppa in i duschen.

E


The kind of flawless I wish I could be


Leo


Lady

Jadu, vad ska man säga om dagens ridpass?!
Det gick väl sådär. Haha, Lady var galet pigg. Hon hade inte blivit riden sen jag red henne sist (i tisdags), så hon hade en del energi. Bockade och sparkade bakut gjorde hon, den busen. När hon hade lugnat ner sig lite gick hon riktigt fint, sökte sig nedåt och slappnade av. Fast sen bestämde Jasmin (tjejen som red Leo) och jag att vi skulle släppa dem i ridhuset, så det gjorde vi, och jävlar vad de sprang. Men nu har hon fått springa av sig ordentligt i allafall, och det känns bra.

Nu ska jag inte rida skruttan på några dagar, och det känns lite trist. Men förhoppningsvis ska jag rida en annan häst, och det är ju alltid kul.

Men nu ska jag ta och vara redig och plugga lite. Pappa kommer och hämtar mig kl 19, för jag ska spendera helgen i byn. Sweet!
E

Friday it is!

Usch, vilket dåligt väder vi har - regn.

Tur att skolan är över så att man slipper gå ut något mer. Fast jag måste gå ut, för jag ska till stallet. I och för sig spelar det inte så stor roll, för jag ska rida i ridhuset idag. Jag vet inte riktigt vad det blir för ridpass, men jag tror att det blir dressyr. Kanske lite bommar också.

Men men, nu ska jag ta på mig mina ridkläder, och sedan ska jag ta mig en kvarts promenad till bussen.
Vi hörs senare!
E

Voddler

Gårdagens hoppträning gick jättebra. Jag hade Joe igen, och det här gången kände jag att jag förstod honom bättre. I början av hopplektionen hoppade vi ett räcke på 90 cm, och sedan svslutade vi med att hoppa en trekombination med ett galoppsprång emellan. Det gick super, så jag var nöjd till tusen. Tills nästa lektion ska jag tänka på att "våga rida mer", ställe lite större krav samt få hästen att vara mer aktivt.

Igår kväll kom min pojkvän hit, och han sov även över här. Det var så mysigt imorse när vi vaknade upp, för då påminde han mig om att vi har varit tillsammans i 4 månader idag. Underbart! <3

Idag kom bror på besök efter skolan, så honom har jag umgåts med. Annars har jag inte gjort något som är värt att nämna, grejat med lite saker bara.

Nu ska jag titta på film på Voddler. Ett stort tack till Mar som gav mig en inbjudan förresten. Det var väldigt snällt av dig! <3

Vi hörs!
E


Haircut


Shenae Grimes hår skulle jag inte tacka nej till

Emma är nyklippt!
Det ser typ ut som innan jag var klippt, förutom att det kanske ser lite mer vårdat ut. Härligt!

Idag har jag haft en liten städdag. Jag kom hem vid kl 13, och sen dess har jag städat Mollies bur, fiskarnas akvarium, mitt rum, och dessutom har jag lagat mat. Sweet!

Strax ska jag hoppa i ridkläderna och pka iväg på ridträning. Det ska bli kul, och skönt. Jag har ju inte rört mig så mycket idag, förutom en promenad på 30 minuter när jag gick till och tillbaka från frisören. Så det ska bli skönt att få röra på sig lite.

Men nu får jag ta och kila. Ikväll kommer Henri, så jag kanske inte bloggar något mer idag.
Men vi får se.
E

Meet a part of me that feels like every other day



Goooodmorgon!

Jag har bara en enda lektion idag, svenska, så jag är grymt glad. Dessutom ska jag kapa håret kl 12 också, och det är ju alltid skönt. I och för sig så ska jag inte göra mer än att toppa det, men det ska bli gött att se lite mer vårdad ut.

Idag ska jag inte till Lady, och det är lite smått tråkigt. Jag gillar sötehästen alltså. Hon är så charmig på något sätt. Buffar till mig när hon vill ha en till morotsbit, biter mig i rumpan när jag kratsar hovarna, och sparkar bakut när hon får galoppera på lite. Haha, mys! Istället för att rida Lady ska jag iväg på hoppträning i eftermiddag, och det är ju kul.

Mjau! Men nu ska jag väl ta och fixa mig lite till innan jag ska iväg till skolan.
Vi hörs senare!
E

Now I don't know what to be without you around

Idag har varit en helt okej dag. Det gick väl kanske inte så bra på tandregleringen, för jag har grymt långt kvar på behandlningen. Egentligen var det tänkt så att den bara skulle ta två år, och eftersom jag fick den 2008 så skulle den alltså vara klar nu, men icke sa nicke. Det känns lite surt faktiskt, för jag hade ju änna ställt in mig på att få slippa den snart. Men men, när man väl har börjat kan man lika göra det ordentligt.


Lady och jag i januari

Skolan var seg som vanligt, och när sista lektionen var slut åkte jag till stallet. Det blev ett ganska kort ridpass idag, en halvtimme bara. Ridhuset var bara ledigt en liten stund, men det gör inget för det gick svinigt bra. Galoppen var perfekt. Hon satte under sig jättefint, och lyssnade grymt bra på mig. Jag är faktiskt lite chockad. I och för sig har jag tränat vädligt mycket på galoppen, men det var som en vändpunkt idag. Jag fick till och med beröm, underbart!

Däremot gick det inte lika bra när jag skulle skritta av henne på en liten skrittur. Hon vägrade gå ifrån gården, och jag orkade inte bråka med henne, så jag vände. Det var ju lite störande, men jag var så glad ändå (pga galoppen), så det gjorde inget.

Nu är jag i allafall hemma, och har varit det i snart en timme. Strax är det dags för Dating in the dark, och sen ska jag plugga.
Ha en bra kväll!
E

Now in the morning I sleep alone


Mollie, sommaren 2006.

Godmorgon!

Jag gick och la mig rätt tidigt igår, för jag var rätt trött. Idag däremot och jag pigg som en nötkärna, och ser fram emot dagens aktiviteter. Först ska jag till tandregleringen (den är mitt under en lektion, så den lektionen slipper jag), efter det är det dags för två lektioner, och därefter ska jag åka till stallet. Igår hade jag tur genom att ena delen av ridhuset var ledigt, men jag har en känsla av att det inte kommer vara det idag. Men då blir det nog uteritt istället.

Men nu ska jag hoppa in i duschen, och sen ska jag gosa med busan aka Mollie.
E

By now you should've somehow realized what you gotta do

Ny vecka, ny dag - måndag!

Idag var vi på studiebesök på NÄL, sjukhuset här i Trollhättan. Vi var hos patologen och cytologen, och där fick vi se på cellprover och olika preparat med cancerceller. Det var faktiskt rätt intressant. Inte något jag har tänkt att jobba men kanske, men det var ändå roligt att se hur det går till när de får cellprov och så.



En häst med ett hackamore

Direkt efter studiebesöket åkte jag till Brätte Ridskola där jag red Lady. Idag provade jag att rida på hackamore, och det gick svinbra. Hon verkar verkligen gilla ett bettlöst träns, så det känns jättebra. Dessutom gick hon verkligen fint med det, och hon tog åt sig arbetet och koncentrerade sig mycket bättre. Jag är jättenöjd!

Ännu en sak jag är jättenöjd över, är att JAG KLARADE KEMIPROVET i fredags! Jag var så grymt nervös när jag pratade med min lärare idag, men fan vad skönt det kändes när visste att man hade klarat det. Underbart!

Nu ska jag plugga lite, och sen blir det nog tv för omväxlings skull. Jag vet inte riktigt om det går något bra dock, men det återstår att se.
E

Movie time

Godkväll!
Här kommer lite filmer som jag har sett det senaste.

Push:

En scen ur Push

Idag såg jag som sagt Push, och den tyckte jag var riktigt bra. Lite annorlunda kanske, men det är bara positivt. Det är en action som handlar om ett gäng människor med övernaturliga krafter.

Sorority Row:

En scen ur Sorority Row

I eftermiddag såg jag ännu en film, Sorority Row. Den största anledningen till att jag såg den var för att Audrina Patridge var med (som är med i The Hills). Det är en skräck/thriller, och det lockade lite också. Den var inte alls så läskig som jag trodde att den skulle vara, men den var helt okej ändå. Att Matt Lanter (som spelar Liam Court i 90210) var med gjorde det hela bättre. Han är ju rätt nice att vila ögonen på, om ni förstår vad jag menar.
Den handlar om några tjejers misstag, som mer eller mindre leder till döden.

28 days later:

En scen ur 28 days later

I fredag såg jag ännu en film, 28 days later heter den. Den påminde väldigt mycket om I am legend. Riktigt bra var den i allafall, så där blev jag positivt överraskad. Den handlar om ett virus som smittas genom blodet och gör de smittade människorna till blodtörstiga rovdjur.


Intressant, eller vad?! Antagligen inte, höhö.
Nu ska jag kila, för om en stund kommer Henri hit, yay!
E

At the end of every week

Good morning!
Jag var så grymt trött igår, så jag orkade typ inte med någonting. Kl 20 gick jag och la mig i min säng, och därefter tittade jag på Untamed & Uncut i två timmar innan jag somnade.

Idag har jag världens träningsvärk, i både lår och armar. Det är riktigt illa med tanke på att jag rider en hel del. Jag trodde att jag var bättre tränad än så, men tydligen inte, haha.

Under dagen ska jag åka till mor. Det är ju snart dags för en ny skolvecka igen, och då befinner jag mig alltid i Trollhättan. Vad som händer mer idag är att jag ska plugga, och träffa my boyfriend en stund. Men nu mina vänner är det dags för film.
E


Söndagmorgonens film

The long day is almost over

Bilen med brors lägenhet i bakgrunden

 

Dagen började strax efter kl 5. Då blev det en liten frukost, och därefter en 4 timmars lång bilresa till Katrineholm. Eftersom jag ska ta BE-körkort så passade jag på att "övningsköra" med släpet en bit av resan. Det gick finemang, så jag ska ta och skaffa ett lämp så jag kan köra med tungt släp.

 

Väl framme i Katrineholm åkte vi såklart till brors lägenhet. Det blev många vändor med flyttgrejerna i trapporna, och eftersom han bodde längst upp var det ju ingen dans på rosor. Men, ungefär 2 timmar senare var allt inne i släpet, så då kunde vi rulla hem igen. Efter ännu 4 timmar i bilen skulle vi tömma släpet, så nu ser det ut åt helvete här hemma. Flyttkartonger huller om buller, och kläder här och där. Fint.

 

Ikväll hade jag hoppats på att få träffa min pojkvän, men han hade tydligen andra planer, så jag får vara ensam. Tråkigt som as, men sånt är livet. Kanske ska vara duktig och plugga lite istället. Tror dock inte att jag kommer orka det för jag är så trött att jag ser stjärnor, men har jag inget att göra så är det i allafall ett alternativ.

 

Men nu ska jag ta och kolla igenom lite grejer här hemma, och sedan ska jag äta mat. Mums.

E


My brother is the best!

Jag har fullt upp, så därför har jag inte bloggat.

Provet idag gick sådär. Jag håller tummarna att jag klarade, men det är inte säkert. Hoppas!

Om en liten stund ska jag åka till Henri, och det ska bli riktigt mysigt, för vi har inte träffats på 1½ vecka. Men jag måste tyvärr åka hem rätt tidigt ikväll, för jag ska upp vid 5 imorgon. Vi ska nämligen åka upp till Katrineholm. Min bror har gått en utbildning där, och han tog examen idag. Så nu ska vi dit för att köra hem massa av hans grejer. Eldistributionstekniker är vad han är. Kulkul!

Men nu ska jag kila. Måste starta dieselvärmaren innan jag åker, så kanske bilen inte är som en istapp när jag sätter mig i den.
E

Days of summer

Imorgon är det dags för två groteska kemiprov, och jag har lite smått panik. Förberedelserna för ena provet känns helt okej, jag behöver bara friska upp minnet lite, men det andra.. inte bra. Det är så sjukt svårt, och det känns som att det är noll chans att jag klarar det. Det är klart att jag ska försöka, för ibland har man tur, men det känns rätt hopplöst faktiskt. Jaja, det får gå som det går.



Vet ni vad jag längtar till?! Till jag har gått ut gymnasiet (utan något ig), då solens heta strålar bländar mina klarblåa ögon. Jag längtar till havsbaden, då man ligger på den fina stranden och tittar på småungarna som leker vid vattenbrynet. Jag längtar till när man rider ut barbacka en varm sommarkväll och bara njuter av livet. Ja, det är det längtar jag till, sommaren!

Inte för att jag ogillar vintern. Jag tycker snarare att den är mysig, men nu när vårkänslorna börjar komma kan man inte hjälpa att man längtar efter sommaren, ellerhur?!

Men nu ska jag ta och plugga vidare. Om jag hinner så kommer det dyka upp ett inlägg senare, om vad jag kommer göra efter gymnasiet. Men det är bara ett kanske. Jag får som sagt se hur det går med kemin.
E

Hoppspecial


Joe

Vet ni vad som är lite smått störande?! Jo, när man sitter på en ny häst, kämpar som tusan för att förstå den och hitta knapparna, och så kommer ridläraren och visar hur man ska göra, och "hittar rätt" på första försöket. Haha! Eller störande är väl kanske fel ord, men man känner sig så dålig.

Anyways, jag red i min nya ridgrupp idag. Det var sjukt roligt och väldigt lärorikt. Jag hade Joe, en häst som jag inte har ridit på år och dar. Men det gick rätt bra ändå. Jag hittade väl kanske inte riktigt alla hans knappar dock, men förhoppningsvis kommer jag rida honom en del framöver, så jag kan nog lista ut honom.

Nu ska jag antagligen inte rida förrän på måndag, och det känns sjukt. Jag vill ju rida varje dag!
Men men, nu måste jag fortsätta plugga.
E

God morgon!

Godmorgon!
Hade jag varit ledig idag hade jag gått ut på långpromenad. En sån där promenad då vädret är kallt, man är lite småfrusen och ser sin andedräkt i luften. För när man kommer in igen känner man så himla ren. Ren och fri från alla konstiga ämnen som förstör kroppens celler. Mm, det låter inte helt fel alltså.

Men nu är jag ju inte ledig. Jag har skola till kl 15-16, och det är jag inte pepp på. Däremot är jag pepp på ridningen i eftermiddag. Idag är första gången i min nya grupp. Det ska bli kul. Hoppas det går bra dock.

Meen, nu får jag ta och kila. Ska snart traska iväg till skolan.
Ha en bra dag!
E

I don't know why I can't keep my eyes off of you


Mina rena ridboots (haha, brist på bilder!)

Dagens sammanfattning:
rolig morgon, men tråkig eftermiddag och kväll. Det har blivit en hel del plugg alltså, men tråkigt nog har jag massor kvar. Det är det som är så jobbigt när man pluggar, det finns liksom inget stopp. Man kan hålla på i all evighet, för det finns alltid mer man kan göra, och det är förbaskat sorligt.

Men, några som är glada över denna dagen är mina ridboots. De hade gått och smutsat ner sig (fråga mig inte hur), så jag kände att det var dags att putsa och snygga till dem. Värt! Fast ovärt på samma gång, för de kommer bli smutsiga lika snabbt igen.

Men men, nu ska jag ta en till titt på kemin. Jag kanske hittar några trevliga reaktioner som känner för att reagera i min hjärna och på så sätt fästa lite mer information, och den chansen vill man ju inte missa.
Sov så gott inatt!
E

Kemi

 

Kemi, vem tusan kom på det ämnet?! Ett ord, svårt!

Kemisk jämvikt, titrering, pH, Ka, syra-bas-reaktioner. Det är vad jag jobbar med just nu.

På fredag är det dags för kemiprov. Jag klarade ju inte b-kursen, så jag håller på att göra G-prov så att jag får G i kursen. På fredag ska jag göra 2 delprov. Klarar jag båda (vilket är omöjligt), har jag ett delprov kvar. Ett! Klarar jag det också, är jag i himlen. Men det vore ju illa, för skulle jag vara död.

Vet ni vad som stör mig?! Att jag saknar min pojkvän. Det är sjukt jobbigt, för jag kan liksom inte koncentrera mig på det jag ska.

Nu ska jag njuta av Sex and the City, och samtidigt borra in kemi i hjärnan.
E

Tisdag = studiedag


Älskar vädret

Kl 7.50
skulle klockan ringa imorse. Jag vaknade dock 2 minuter innan, så jag slapp vrålet. Skönt.

Kl 9 var jag i stallet, och efter att ha lyft hästskit och fixat med hästmaten i ca 1½ timme satt jag äntligen på Ladys rygg. Ridhuset var ledigt, så det blev ett dressyrpass idag. Hon gick väldigt fint lilla Lady. Hon var inte lika spänd som hon brukar, och hon lyssnade fint på mig. Underbart! Synd bara att jag inte ska rida henne på typ en vecka nu. Jag har tyvärr för mycket att göra i skolan.

När jag var klar med Lady släppte jag ut henne i hagen, och sedan halkade jag iväg till bussen. I väntan på att bussen skulle komma solade jag ansiktet. Jag såg nog rätt rolig ut, för mössan satt på sniskan, och dessutom var jag säkert dränkt i halm, charmigt.

Nu när jag åter befinner mig hemma ska jag ta och plugga, massor!
Hoppas ni får en roligare eftermiddag än jag.
E

A rush of blood to the head

Dagens biologilabb

 

Godkväll!

Denna dagen har gått fort som tusan, och det är svinbra, för jag gillar inte måndagar.

Lektionerna bara rullade iväg, och helt plötsligt var i stallet för att rida Lady - käckt!

 

På biologilabben idag skulle vi labba med vårat eget blod. Det blev ett stick i fingret, och sedan dropp dropp på massa preparat. Det var en sjukt rolig labb, för vi fick reda på massor om vårat blod. Till exempel, jag har blodgruppen 0+, och mitt Hb-värde är 135 g/l. Intressant att veta tycker jag.

 

I stallet gick det hyfsat med Lady. Hon är brunstig, så hon var galet grinig, men i ridningen gick hon ganska bra. Jag tränade mest skänkelvikning och sluta. När jag inte har ridit henne på några dagar är hon alltid mycket jobbigare än om jag har ridit henne dagen innan. Jag vet inte riktigt varför, men så är det i allafall. Så hon var inte riktigt lika bra som hon brukar, men jag ska dit imorgon igen så då kommer hon nog gå bättre.

 

På tal om imorgon, så är jag ledig då - studiedag. Det är otroligt skönt, för jag har en hel del att plugga. Därför ska jag vara smart att åka till Lady på morgonen, så kan jag plugga hela eftermiddagen sen. Kanon!

 

Men nu ska jag ta och plugga lite, och sedan blir det nog tv. Världens underbaraste film The Guardian går kl 21 ikväll, så den ska jag nog se.

E

 

Ps. Farmor, 29 februari 1932 - 8 mars 2009! <3


The sun is shining

På väg till syster i förmiddags

 

Godkväll!

Dagen hos syster har varit kanon, som alltid. Vi tittade på She's the man och The Island. Jag hade inte sett den sistnämnda innan, och den var riktigt bra - lite annorlunda dock. Vi färgade även håret, åt pizza och hade allmänt trevlig. En mysig dag helt enkelt.

 

Direkt när jag kom hem igen bytte jag vatten och grejade med fiskarna, och sedan dammsög och dammtorkade jag även mitt rum. Så nu är det rent och fint här. Nu är det plugg är det som gäller, och senare kanske en till film. Jag kunde förövrigt inte hålla mig, utan imorse såg jag den andra delen av The Descent. Den var inte alls lika läskig, så det var skönt. Dessutom var den riktigt bra, så jag ångrar inte ens ett öre att jag såg den.

 

Men som sagt, nu blir det plugg!
E


Changing hair color

Jag alldeles nyligen

 

Just nu befinner jag mig hos syster, och vi har precis färgat håret på varandra. Jag är nöjd med min färg, och det är skönt att slippa utväxten. Syster är också nöjd med sitt hår, och just nu ligger hon på golvet och väntar medan hennes ögonfransfärg torkar. Hon ville tydligen färga sina ögonfransar också.

 

Men nu ska hon ta bort färgen, så jag vill se resultatet.

Vi hörs senare.

E


Scream your last breath

 

Herrejävlar vilken film!

Jag är seriöst typ i chock, hur jävla rädd som helst! Jag såg just The Descent, och jösses vilken läskig film. Jag kan typ inte skriva för mina händer är helt skakiga. Haha! Egentligen, om man tänker efter, så är den inte så himla läskig, men det är galet vad bra gjord den är. Eller, jag kan ju inte riktigt sånt (med filmning och så), men det är lätt en av de läskigaste filmerna jag har sett. Riktigt bra var den, och dessutom finns det en 2:a. Jag undrar om jag vågar titta på den. Antagligen inte själv i allafall. Rekommenderar jag den? Jovars, om du gillar skräck. Btw, jag är inte säker på om jag är lättskrämd, för i så fall kanske den inte är så läskig som jag säger. Men enligt mig är den rätt otäck alltså.

 

Handling: En grottkrypningsexpidition går fruktansvärt fel när grottkryparna fastnar och blir jagade av konstiga rovdjur.


You made my day

 

Underbara Mollie-bus!

 

Egentligen ska jag plugga, men det är klart att man kommer på "vettigare" saker att göra, som att klippa klorna och borsta kaninen. Att dessutom ta massa söta kort är ju pricken över i. Haha! Men visst är hon söt, lilla busan.

 

Eller hon är ju inte så liten längre. 4 år fyller hon i sommar, och det är ju rätt mycket. Medelåldern på hennes ras (dvärgvädur) är 6-8 år, men sköter man den ypperligt kan de bli en bit över 10. Så vi får väl se hur gammal våran älsklingskanin blir.

 

Nu ska jag vara duktig och plugga.

E


Are friends electric? I bet Mar is - "I've got the power"!

Godmorgon!
Här kommer ett inlägg om gårdagskvällen.

Först är det väl smart att visa hur jag såg ut.



Syster hjälpte mig som sagt, och hennes blogg kan ni hitta på addressen under bildkollaget.
Jag var utklädd till det folk kallar emo, fast det hade även en del inslag av hårdrock. Syster såg ut sådär för ungefär 3-4 år sedan, så hon tyckte det var skitkul att få klä ut mig till sitt gamla jag. Jag tycker stilen är lite smått cool, även om det inte riktigt är jag. Vad tycker ni? Snyggt?

De andra hade såklart också klätt ut sig, och de såg ut såhär:


Tette var utklädd till hippie


Tina var en japansk tjej och Maria en konstnär


Mar var en partybrud


Sara var utklädd till en sjöman


Brita var hårdrockare


och Annie var en prinsessa


Härlig blandning det där alltså. Sjukt kul!


När alla var samlade blev det champange för de som inte körde, och sedan blev det grymt god fika. Tette, tacka gärna din mamma igen. Det var otroligt gott!



Efter fikat blev det presentöppning.



Tette fick ett doftljus (med lukten av basilika & lime), 20 rosa värmeljus, 3 ljuslyktor, en söt liten magnet och en drickbar termos. Hon verkade nöjd, så vi är glada.


Efter presentöppningen blev det bland annat detta:


SingStar


och dricka

Underbar kväll! Det blev rätt mycket bilder i detta inlägget, men så kan det bli ibland.

För de som undrar om jag är bakis. Nej, det är jag verkligen inte. Jag drack med måtta och var knappt påverkad. Lite lullig kanske, men inte mer än så. Mar och Tette mår nog definitivt sämre idag, men det var ju deras beslut att dricka igår, höhö.

Till sist tänkte jag i allafall tacka Tette för en underbar kväll, TACK! <3 Och tack till de tjejer som var med och gjorde kvällen underbar, tack!
E

Friday night's alright for fighting


Jag och syster typ 2006

FREDAG!

Underbar dag. Jag älskar fredagar. Det är verkligen min favoritdag, och idag känns allt så himla bra. Skolan är slut för veckan, jag har en underbar pojkvän, jag befinner mig hemma hos min dundersnälla syster, jag ska iväg på kalas och solen skiner. Kan det bli mycket bättre? Nej, jag tror inte det.

Kalaset jag ska på är hemma hos Tette. Hon fyllde ju 19 förra veckan, så nu är det dags att fira henne. Vi måste dessutom ha klätt ut oss, så det är lite speciellt. Jag hade lite svårt att bestämma hur jag skulle se ut först, men med systers hjälp fixade det sig. Jag kan tyvärr inte lägga ut en bild nu eftersom jag inte vill berätta för brudarna hur jag ser ut, men det kommer dyka upp bilder imorgon. Min outfit är i allafall helt klar, så nu slipper jag tänka mer på det. Skönt!

Just nu befinner jag mig som sagt hemma hos syster. Jag är praktiskt taget här varje vecka, och jag älskar't. Det är så mysig stämning hemma hos henne. På söndag ska jag hit igen, för då ska vi färga håret på varandra, och dessutom blir det pizza - underbart!

Men nu är maten klar, så jag måste kila.
Ha en underbar kväll!
E

The last time


Flight

Den sista dressyrlektionen i min nuvarande ridgrupp gick helt okej. Jag hade Flight för Wakito hade skadat sig, stackaren. Jag var dock inte lika fokuserad som jag brukar, och det är ju lite kasst. Men Flight var mysig, och mycket piggare än jag trodde. I och för sig har jag ridit honom förr, men det var ett bra tag sen.

På onsdag kommer jag då alltså byta till en annan hoppspecial, och det ska bli jättekul. Kommer nog vara lite smått nervös innan, men det går nog bra ändå. Det ska bli spännande att se vilken häst jag får. Jag hoppas på Molly.

Nu ska jag äta lite tårta, titta klart på The Vampire Diaries och sedan ska jag nog se klart på PS. I love you, jag såg aldrig klart den igår.
E

The day before tomorrow

Godmorgon!
Jag var helt slut igår, så jag gick och la mig redan vid halv nio. Inte för att jag somnade direkt, men lätt innan halv tio. Helt sjukt! Fast det var skönt, för nu är jag pigg.

Dagens planer är få; först skola, sedan middag med syster + tårta och sedan ska jag iväg på min sista ridlektion i min nuvarande grupp, för på onsdag rider jag i en annan. Jag tror att vi har dressyr idag, och det passar ju fint en sista gång. Dessutom tror jag att jag ska rida Wakito, och det är ju det perfekta slutet. Han är grymt rolig att rida.

Men nu ska duscha, och sedan ska jag göra mig iordning för dagen.
E

Sometimes there's only one thing left to say

Helvete vad trött jag är! Det känns som att jag inte har sovit på tre år, men det har jag ju. Som tur är jag ledig hela kvällen, det ska bli grymt skönt.

Dagens ridpass gick rätt bra. Det var rätt mycket folk i ridhuset idag (höhö, är bortskämd efter att ha ridit i ett tomt ridhus ett tag nu) och det gjorde att jag inte var lika fokuserad på ridningen, man var ju tvungen att se upp för de andra hela tiden. Men Lady kändes i allafall ganska fin idag. Hon lyssnade bra på mina sidförande hjälper och hon var inte lika stressad som hon brukar vara. Hon var lite trött märkte jag dock, orkade inte jobba lika intensivt som hon brukar. Det var lite underligt eftersom hon i princip fick en vilodag igår, men hon var väl bara lite sömnig eller nåt.

Nu ska jag inte till Lady förrän nästa vecka, och det är lite skönt faktiskt. Nog för att jag älskar att hålla på med hästar, men man måste ju ha tid till att vila också.

Så på tal om vila, så är det just det jag ska göra nu. Jag ska sätta på film, PS. I love you (som jag förörvrigt redan har sett), och bara njuta.
E


Wednesday

Godmorgon!
Jag har varit vaken sen halv åtta då Henri skulle åka till jobbet. Det kändes onödigt att gå och lägga sig igen, så jag har ätit frulle, läst bloggar och lite sånt. Nu ska jag snart ta på mig lite kläder, och sedan ska jag knalla iväg till skolan (börjar kl 10). Efter en lektion på 70 minuter är onsdagens skoldag över, och då ska jag till stan med några kompisar. Efter det ska jag direkt till stallet och rida Lady, så vi hörs igen i eftermiddag.

Ha en bra dag!
E


Min favorit i Special K. Idag åt jag dock den naturella.

Sleep through the static

Underbar random bild

 

Godkväll!

Då var tisdagens skoldag över, och jag har dessutom hunnit med stallet. Fast jag var inte där länge alls idag. Eftersom ridhuset var upptaget hade jag planerat att rida barbacka i hoppaddocken, men när jag kom dit insåg jag att det var alldeles för mycket snö för att rida där. Så det var bara att ändra planerna. Jag kunde inte rida ut eftersom jag inte hade broddat henne, så jag skrittade några varv i hagen, och sedan fick det räcka. Haha, hon kommer ha grymt mycket överskottsenergi imorgon, men det får gå.

 

Men nu ska jag kila. Trevlig kväll!
E


Sometimes I drive so fast, just to feel the danger

Jösses vilken biltur det blev, och det är sjukt vad länge jag har väntat på pappa idag.

Först hämtade jag honom på jobbet kl 15, sedan skulle han till centralstationen och hämta ut euro, och sedan skulle han hem till Anne i Kungsbacka och borsta tänderna. Efter det kunde vi äntligen åka till hans tandläkare, där jag fick vänta en timme på honom. Segt som sjutton! Sedan bar det av hem till Trollhättan. Jag fick köra hela resan och dessutom provade vi våran nyinköpte GPS. Riktigt bra var den!

Nu är jag sjukt stel i kroppen, så nu ska jag göra mig ännu mer stel genom att kolla på film, My sister's keeper.
E

Brown horse

 

Jag har lite bråttom, men jag ska försöka skriva ihop ett någorlunda bra inlägg.

 

Igår kväll tittade jag på filmen ovan. Den handlar om en galopphästs resa tillbaka efter en skada. Riktigt mysig film. Kanske inte lika uppskattad av en som inte gillar hästar, men jag gillade den.

 

Suddig bild, jag vet.

 

Imorse var jag i stallet vid kl 9. Dagens ridpass gick riktigt bra. Det märks att hon börjar lita på mig nu, och det är väldigt skönt. Jag börjar också lita på henne, och det gör hela ridningen mer avslappnad. Underbart!

 

Idag tränade vi lite hoppning. Inga höga hinder, utan jag ville bara få henne att känna sig mer säker på hindrerna. Hon gick betydligt bättre än sist jag hoppade, för då vägrade hon en hel del. Men idag var hon bara lite tveksam. I början var hon dock helt ostyrig. Hon har inte blivit riden i helgen, så hon hade sjukt mycket överskottsenergi. Hon bockade och sparkade bakut och jag trodde vid flera tillfällen att jag skulle ramla av, men det gjorde jag inte, haha. Men som sagt, jag är mycket nöjd med henne idag. Myshäst!

 

Nu måste jag hoppa in i duschen, för sen ska jag åka och hämta pappa på jobbet i Göteborg. Egentligen skulle jag hämta honom kl 16.30, men han skulle tydligen till tandläkaren, så nu måste jag åka flera timmar tidigare. Jag måste hinna packa också innan jag åker, så jag får kila nu. Vi hörs!

E