Dagens ridpass - uteritt


Lady och jag, december 2010 - lite smått mer snö då än nu

Idag blev det många kalla timmar i stallet. Fast jag fick upp värmen när vi började mocka, så det var asskönt. Efter jobbet mockade jag åt Lady, och sedan blev det, hör och häpna, en uteritt. En av årets kallaste dagar och jag väljer att rida ut - är jag knäpp eller?! Haha, nädå. Det var runt -10 °C imorse, och när jag red ut var det nog några grader varmare - så såå himla kallt var det ju inte.

Det blev iallafall väldigt mycket skritt på uteritten. Underlaget är ju inte det bästa, så det blev nog bara 100m trav. Men jag älskar att bara skritta ut - tycker det är jättemysigt. Jag red ju ganska hårt igår, och imorgon är det hoppträning, så jag kände att ett lugnare pass skulle passa finfint. Lady verkade nöjd ändå, så det är bra.

Håll nu tummarna för att hon inte är halt imorgon. Det har hon ju varit de senaste gångerna innan hoppträningarna, och det är ju lagom roande..
E

Dagen ridpass - dressyr (film)

 

Idag blev det dressyr på Lady, och i början var hon för jävla jobbig alltså. Hon testade mig hela tiden och gjorde typ allt för att komma undan från arbetet. Jag var dock envis så in i norden, så jag vann. I början var hon sjukt stark och lyssnade inte på mig för fem öre, så jag gjorde massa övergångar från skritt till trav (sedan även från trav till galopp), mängder med halvhalter och mycket tempoväxlingar. Hon blev riktigt trevlig, så efter ett tag var hon verkligen supermysig att rida.

 

Nu måste jag gå och lägga mig, för jag ska upp kl 05:30 imorgon för att jobba i stallet.

E


Gårdagens två ridpass (hoppning: film)


Igår blev det ju som planerat två ridpass. Först red jag lektion på Zoey, och det gick väl sådär. Hon är otroligt seg och har ingen egen motor för fem öre, så det blev en del ben alltså. Smarta jag hade inte tagit på sporrarna heller, så jag fick ju jobba uta helvete.

 

I stort sätt tycker jag att Zoey är ganska trevlig att rida. Hon är hyfsat lätt att få på tygeln, men det svåra är att samtidigt ha bjudningen där. Dessutom känns hon lite som en traktor, för hon är fruktansvärt brötig faktiskt. Vi hade markarbete igår, och vi jobbade mycket med volter över bommar och sådant, och det var sjukt krävande. Stundtals fick jag fram henne fint mellan hand och skänkel, men ofta så la hon bara av, och jag var för klen för att kunna hålla igång henne hela tiden. Men det var bra träning iallafall, för jag var helt slut, haha.

 

 

Hela dagen igår gick jag och velade om jag skulle rida Lady eller ej. Jag hade ju stalljour (+ red lektion + höll privatlektion), så jag var redigt trött när vi var klara med allt strax efter kl 16. Därför bestämde jag mig för att låta Damen vila. När jag kom hem blev jag dock sugen på att rida henne ändå, så jag åkte ut till stallet en stund innan kvällsfodringen och byggde upp värsta hoppserien (klicka för att se ritning). Jag var riktigt taggad faktiskt, även om jag var svintrött.

 

Lady gick riktigt fint faktiskt. Hon var inte lika trevlig i munnen som i fredags dock, men själva hoppningen tycker jag gick bra. Ibland blev hon lite springig, men annars var det frid och fröjd. Jag tror att det var en ganska bra övning för henne, för det var mycket som hände, och det är hon inte så van vid. Jag har klipp ihop ett klipp från hoppningen, och vi hoppar 70cm som högst.

E


Ett smakprov från dagens andra ridpass

 

Godkväll!

Jag har varit i stallet i 12 timmar idag, + att jag har klämt in ett besök på en kinarestaurang för lite käk, så jag har inte riktigt haft tid för att blogga. Just nu är jag otroligt trött, så jag skriver om dagens ridpass och så imorgon. Tills dess får ni ett litet smakprov från dagens andra ridpass. Lady och jag hoppade lite, och det gick så himla bra. Älskade häst!

 

Sov gott!

E


Morgondagen blir en heldag i stallet


Några av ridskolans lektionshästar

Imorgon blir det som sagt en fullspäckad dag. Jag har Lady, och stalljouren hela dagen, + att jag ska ha lektion för några som aldrig har ridit innan, haha. Det är ett gäng på 7 pers som ville rida lite; några har ridit innan, men andra har aldrig suttit på en häst, så det blir nog sjukt kul. Hoppas bara ingen trillar av.

I tisdags hade jag förövrigt ponnylektionerna, och ingen varken ramlade av eller började gråta, så det var skitkul. Man känner sig alltid så jävla dålig när ungarna stortjuter på hästarna, haha.

Men nu ska jag fortsätta med mitt fredagsmys. Godiset från Hemmakväll är så himla gott!
E

Dagens ridpass - dressyr


En liten Lady efter dagens pass

Idag är jag på riktigt bra humör, fast det brukar jag i och för sig vara när jag har varit i stallet på förmiddagen. Idag blev det ännu mer dressyr på Lady. Jag slapp även rida själv eftersom stallchefen och jag tajmade in så att vi red tillsammans - perfekt. Efter ett tag kom även min förra tränare och red en lektionshäst, så det var trevligt. Båda två tyckte att Lady var jättefin, och det är alltid kul att höra. Speciellt av dem, för de är ju himla duktiga på det där med hästar alltså.

Lady fick iallafall gå ett ganska intensivt pass. Jag började med framskrittning i minst 10 minuter, och därefter renodlade jag hjälperna. Sedan blev det myyyyycket galopp, för Lady var lite taggad. Dock var hon ganska bärig i galoppen för en gångs skull (hon brukar ofta rinna iväg), och jag kunde börja forma redan från början - kul. Stundvis gick hon faktiskt jättefint, men det är ju inte särskilt stadigt alltså, men det kommer nog så småning om. Traven var iallafall suuuperfin, och skritten lika så - wiiie.

Även imorgon har jag Damen, men jag var inte riktigt vad jag det blir då. Det blir en fullspäckad dag, men det skriver jag mer om lite senare. Ha det bra tills dess!
E

Dåligt med uppdatering..


Till middag blir det förhoppningsvis nachotallrik - uuuuh, vad gott!

Håhå, här var det mycket uppdatering. Nä, men jag har allvarligt talat haft noll inspiration till bloggen. I måndags och igår var jag iallfall i stallet. I måndags blev det ingen ridning eftersom jag hade galet ont i nacken, men igår blev det en timmes dressyr i ridhuset. Lady är som ni förstår bra igen, så det är superskönt. Hon hade råkat trampa sig på ballen, så det var därför hon haltade. Men som sagt, nu är hon fit for fight och taggare än nånsin. Igår när jag red var hon riktigt trevlig faktiskt. Jag hade tänkt ta ett ganska lugnt pass, men hon var så sjuuukt pigg (men ändå trevlig), så det blev faktiskt en del trav, och galopp. Himla roligt pass iallafall.

Annars har jag inte gjort så mycket som är värt att nämna. Strax ska jag iväg och äta middag med en kompis, så jag får kila. Ha det bra hörrni!
E

Det blev visst en liten bloggpaus

Jag har haft en del att göra de senaste dagarna, så jag har helt enkelt inte hunnit blogga. Faktum är att jag inte har startat datorn sen i torsdags. Ska försöka dra allt lite kort, så vi börjar med onsdagens hoppträning.

När jag borstade Lady inför hoppningen så märkte jag att hon hade redigt ont på insidan av ena frambenet - ballen, tror jag det heter. Dock borstade jag klart och så, för jag trodde inte det skulle vara något. Så jag borstade igenom svansen lääänge, och ryktade och grejade. Sedan släppte jag henne i ridhuset för att kolla om hon haltade, och det var ju klart att hon gjorde det - vad fan då! Så det var bara att ställa in henne i boxen och se om jag kunde låna en häst från ridskolan, och det kunde jag.

Jag fick låna mysiga Amanda, och det gick faktiskt riktigt bra. I hoppningen blir hon oftast lite för taggad, men jag tyckte att jag kunde reglera henne riktigt bra. Jag skulle galoppera i en väldigt samlad galopp, och det gick skitbra. Dock blev det ett litet missförstånd en gång på en anridning när jag menade att hon bara skulle hålla sig samlad, men hon tolkade det som att hon skulle ta ett till galoppsprång, och då blev allt lite fel. Jag hamnade framme på halsen och var 100 på att hon skulle vägra, MEN, hon hoppade, och på något sätt lyckades jag flyga tillbaka till sadel efter hindret. Sjukt! Efter det blev jag lite okoncentrerad vilket resulterade i att jag la henne fel på några hinder, men sedan taggade jag till igen, och då gick hon som en klocka igen. Det är sjukt hur mycket man som ryttare kan påverka ritten alltså. Bara en pytteliten detalj kan ändra alltihopa.

I torsdags åkte jag hem till pappa i Hjärtum, och där har jag varit nästan hela helgen. I torsdags blev det främst massa packning (pappa flyttade ifrån Hjärtum igår), och även en del städning.

I fredags jobbade jag i stallet från kl 7 - 11, och sedan åkte jag hem och hjälpte pappa att packa igen. En liten tur till en affär för att handa mat hann jag med också, men annars slavade vi mest med flyttlådorna.

Igår var det dags för flytten, så kl 8 kom några vänner med en stoooooor lastbil, och sedan packade vi in allt och åkte till nya huset, som ligger i Onsala. Där blev det fix och trix, och sedan åkte vi hem till Trollhättan igen. Kl 19 var vi hemma, och då bestämde vi oss för att gå ut. Så det har blivit dansande på Lipz havla natten - kul kul.

Nu ska jag strax titta på TVD, och sedan blir det nog någon film eller så.
Ha det gött!
E

A horse is a thing of beauty... none will tire of looking at him as long as he displays himself in his splendor


Några av ridskoleponnysarna. Fille är den charmiga fuxen som nästan täcker hela bilden..

Idag har jag jobbat på ridskolan från kl 7-11 - alltid lika mysigt. Dock var det inte så lockande att gå upp halv sex imorse, men jag blir pigg så fort jag har gått upp, så det är himla skönt.

Efter stallet har jag varit på stan och gjort några ärenden, och nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen. Imorgon är jag hundvakt, och sedan blir det hoppträning på kvällen. Är jättetaggad inför hoppträningen på Damen nu, för sist gång blev det ju inget. Hoppas hon är taggad själv bara, annars blir det nog lite kämpigt, haha.
E

Rolf-Göran Bengtsson vinner jerringpriset 2012


 

Jaaaa, fyfan vad du är grym! ♥

E



Dagens ridpass - hoppning (film)

Det är min hopptränare som kommenterar mina "snygga" hinderstöd, hehe..

 

God dag!
Idag har jag varit i stallet och ridit Lady, och idag blev det faktiskt lite hoppning. Det är ju hoppträning på onsdag, och jag ville känna lite på henne innan jag skulle bestämma mig om jag ville vara med eller ej. Det kan ju hända att hon markerar i högerfram vid hoppningen liksom. Det gjorde hon dock inte, så på onsdag blir det hoppträning för våran del - yay.

Idag hoppade jag bara en enkel linje; räcke - tre galoppsprång - oxer - tre galoppsprång - räcke. Det gick riktigt bra, fast ibland fick jag inte tillbaka henne ordentligt efter oxern, så då blev det två galoppsprång till räcket istället.
I högervarvet körde jag dock alltid två galoppsprång efter oxern, för där var det lite kortare avstånd än i vänstervarvet.

Lady var iallafall jätteduktig, och hoppade allt utan att ens blinka. Jag trodde hon skulle vara lite tittig eftersom jag inte har hoppat henne på typ en månad, och dessutom hade jag lagt min jacka på oxern för att göra det ännu tittigare - men hon hoppade som sagt utan att ens bry sig, så skönt!

Jag höjde till 70cm, och sedan avbröt jag. Jag fick en jättetrevlig känsla, så nu känns det jättebra inför onsdag. Hoppas hon är lika positiv då, men det är hon säkert. Nu ska jag hoppa in i duschen, för snart ska jag på fika med en kompis.
E

Filmtips: documentary, crime



The Cove

Den här filmen var otroligt intressant och nyttig att se, för det är helt jävla sjukt hur våra fina djur behandlas. Det är fruktansvärt! Just den här filmen handlar om delfiner, och den tycker jag alla borde ta sig tid till att se. Det är en dokumentär som visar sanningen bakom delfiners lidande. Jag var lite rädd att det skulle vara så hemskt att det inte gick att se den, men den hade ett bra upplägg, så därför kunde man stå ut de förjävliga stunderna. Missförstå mig inte, jag tycker självklart inte det är okej och det är jobbigt som fan att se vissa scener, men det går att se utan att man vill slå ihjäl någon oskyldig. Dock vill man ju slå ihjäl idioterna som utsätter delfinerna för skiten, men det är en annan femma. Men gör er och delfinerna en tjänst - se filmen!

Handling: En grupp aktivister, ledda ev den kända delfintränaren Ric O'Barry, åker till Taijii, Japan och gör allt för att försöka avslöja både ett chockerande exempel på djurmisshandel och ett allvarligt hot mot människors hälsa.

Betyg: 5 av 5

Filmtips: crime, drama, thriller





Drive
Den här typen av film gillar jag väldigt mycket. Det är fenomenalt. Den här filmen är iallafall otroligt bra enligt mig, och nu när jag skriver om det blir jag riktigt sugen på att se den igen (det är ett tag sen jag såg den). Varför jag gillar just Drive är för att jag gillar när de bakar in drama såna här slags filmer - det blir mer verkligt och personligt då tycker jag. En gnutta romantik är även med, och det är ju bara pricken över i. Så ja, den här filmen har det mesta, och jag rekommenderar den verkligen.

Handling: En Hollywood-stuntartist, som extraknäcker som en wheelman (en slags chaufför), upptäcker att ett kontrakt har lagts på honom efter att ett rån gått fel.

Betyg: 4 av 5

Titta vad jag hittade!

 

Haha, igår kväll när jag satt och kollade klipp på youtube hittade jag helt plötsligt ett där jag är med i. Snyggt att det var just en med titeln Riding Gone Wrong, haha, men det var kul att se ändå.

 

Jag är med 1:05 in i videon, och jag det är från en fälttävlanskurs 2010. Jag red Red Mighty Joe från Trollhättans ridskola, och det var den dagen jag bröt fötterna.

E


Dagens andra ridpass - dressyrlektion på Ares

Idag hade jag Ares (den stora fuxen), och fyfan vad trött jag blev. Jag rider ju inte såå stora hästar så ofta, så det blir ju en helt annan grej. Det var asjobbigt.

Idag red vi mycket på fyrkantspåret och sedan på stora mittvolten. Vi gjorde ingen avancerat, utan skulle mest rida runt, göra mycket tempoväxlingar och få dem avslappnade. I början var han lite tjaffsig i munnen, men efter ett tag slappnade han av och arbetade jättefint.

På volten blev han ännu trevligare, för då lossade han riktigt fint i sidorna. Jag behövde nästan inte ha något stöd alls i tygeln, han gick på i samma form ändå. Dock försökte jag få honom att länga på halsen och komma ner i formen något, men där fick jag parera en del eftersom han tappade bakbenen, och dä för försvann också stödet.

Galoppen gick sådär. Han var nog ganska trött, för han orkade inte riktigt bibehålla takten. Istället rann han iväg, så där fick jag jobba ihop honom lite mer, men att ändå ha bra tryck bakifrån. Stundvis gick han kanonfint även där, men traven gick nog bättre faktiskt.

Allt som allt är jag jättenöjd med lektionen, och Ares var lika mysig som sist.
E

Dagens första ridpass - dressyr på Lady

Efter dagens ridpass

 

Brrr, jag fryser ihjäl känns det som. Det är riktigt kallt idag, men det gör inte så mycket, för vädret är underbart. Jag var i stallet redan vid 8 imorse, och då blev det lite dressyr på Lady. Jag hade lagt ut tre bommar också, men precis när jag skulle börja rida med dem blev ridhuset upptaget, för då skulle det vara lektion där. Jag hade visst missat att kolla klockan, haha. Så då bytte jag ridhus och fortsatte rida där en stund.

 

Lady var väääldigt pigg idag, så passet blev inte riktigt som planerat. Jag hade tänkt att ta ett ganska lugnt pass, men eftersom hon var så pigg så fick jag galoppera en del. Jag la även in massa övergångar för att få henne uppmärksam, men de gick inte så bra, för hon var så ivrig och ville bara springa.

 

I slutet (efter massa sparkar hit och dit, och massa försök till att få henne lite lugnare) blev jag lite smått frustrerad, så då krävde jag mycket mer av henne. Jag tog upp och kortade henne i formen (var hon lång och låg så fjantade hon sig bara) och försökte få henne att vila på varje steg, och då gick det faktiskt mycket bättre. Hon blev superfin och stadig i formen, så då red jag så en stund, och sedan avslutade jag.

 

Det är ju inte konstigt att hon har så mycket energi, men det är ju kul om man kan jobba henne lite iallafall, haha. Det är dock väldigt positivt att hon är sitt vanliga jag igen. Kotan är precis som vanligt, och det är hur skönt som helst.

E


Dagens andra ridpass - dressyrträning på Amanda



Lilla Amanda innan dagens dressyrträning

Nästan direkt när jag kom till stallet imorgon fick jag förfrågan om jag ville hoppa in som reserv på en dressyrträning för Cecilia Rahn, och efter lite övertalning sa jag ja. Efter lite funderingar om vilken häst jag skulle ha så bestämde jag mig för Amanda. Jag har ridit henne kanske tre gånger på lektion innan, men hade fortfarande en hel del knappar att hitta. Dock gick det väldigt bra, så jag är otroligt nöjd.

Redan på framridningen fick jag beröm av Cecilia (vilket är väldigt sällsynt), hon tyckte det såg trevligt ut. Det tyckte jag med, för allt kändes väldigt avslappnat. Dock gick hon inte i en stadig form, men det kom lite senare.

Idag red vi en bana, och den såg ut såhär:

(klicka för förstoring)

Jag ritade banan efter C - A, men jag red den även från A - C (då blir det ju tvärt om vid konerna på den vänstra långsidan).

Det var en sjuuukt nyttig, men jobbig övning. Jag var helt slut efter typ 20 minuter, så jag fick kämpa på bra där ett tag - utan pauser, haha! På vänstra långsidag var hon riktigt fin, och väldigt vaken för mina skänklar. Jag fick jobba en del med att ha henne på yttertyglen när jag skulle flytta till höger dock (vänster är hennes svåra varv), men när jag väl lyckades med det gick hon superfint.

Andra långsidan var lite klurig eftersom jag slarvade med vägen på volterna en del, och då försvann allt fokus, så då fick jag rida på volten tills allt satt på plats igen. Men sedan fick jag fatta galopp, och det är stört vilken bärig galopp jag fick. Hon var jättemjuk i sidorna och formade sig jättefint runt skänkeln. Att bryta av till trav var lite kämpigt dock eftersom jag förberedde mig lite dåligt, men när jag väl planerade gick det superfint.

När vi hade ridit banan konstant i ca 30 minuter blev det lite mer fokus på galoppen. Där blev det förvänd galopp, och det gick faktiskt riktigt bra. Jag fick ett tips att ställa inåt, men att leda med yttertyglen så att hon inte skulle byta galopp, och då blev hon jäääättemjuk och fin. Himla kul!

Efter det travade jag av henne, och då blev det massa volter längs ena långsidan. Amanda var stadig och fin i båda varven, så det var jättekul. I vänstervarvet fick jag jobba lite extra i och med att hon gärna skjuter bogen åt vänster och rumpan åt höger - så där får man vara med och parera. Men hon gick faktiskt jättefint, så jag är väldigt nöjd.

Cecilia tyckte det såg riktigt trevligt ut, och det är alltid roligt att höra. Speciellt eftersom Amanda är lite småklurig att rida.

Iiih, jag fick en sån galen kick av det ridpasset, så nu är jag supersugen inför morgondagens ridlektion. Jag rider ju lektion på lördagar, och imorgon har jag säker Ares igen (den superstora fuxen) - taggaaaad!
E

Dagens första ridpass - dressyr på Lady


Är så sjuuukt hoppsugen! - Arom och jag 5 augusti 2011

Allt känns så fruktansvärt bra i ridningen just nu. Jag märker hur jag utvecklas, och det är så otroligt roligt!

Idag red jag lite dressyr på Lady igen, och hon var jättefräsch. Därför la jag in en del trav, och där var hon jättefin. I vänstervarvet stod hon emot en del i början, men det var ju ett tag sen hon reds ordentligt, så det var nog därför.

Under själva ridpasset red jag ganska kravlöst. Det enda jag krävde av henne var att hon skulle gå i en stadig form, och det gjorde hon. Jag travade inte så långa stunder, så det var liksom inte tid att hålla på och kräva massor av henne.

När jag hade ridit en stund la jag in lite galopp i vardera varv också, och det gick finemang. Hon kändes ganska lugn faktiskt, och ökade inte på så mycket som hon brukar göra när hon är pigg. Efter galoppen nöjde jag mig, och då skrittade jag av. Imorgon blir det nog mer dressyr, och så kanske jag lägger in någon bom och tränar avståndsbedömningar också, för det har jag inte gjort på ett tag.
E

Filmtips: adventure, comedy, romance






Monte Carlo
Jag var faktiskt riktigt peppad inför den här filmen, för det kändes som att det skulle vara bra - och det var den. Den hade lite av allt möjligt; lite djup, lite komedi, lite kärlek, lite resor - ja, det var en blandad kompott, och det var riktigt roligt. Jag har nog inget negativt att säga om den heller, och det är ju toppen. Ett extra plus får filmen eftersom att man får se lite kända ansikten, och det är alltid uppskattat från min sida.

Handling: Tre unga kvinnor åker till Paris på semester, där den ena tjejen misstas vara av en kunglig. De avslöjar inte sanningen, och får därför vara med om ena och det andra - en del positiva upplevelser, men andra inte lika mycket.

Betyg: 3,5 av 5

Dagens ridpass - skrittjobb i ridhuset


Lady och jag, 9 maj 2011 - längtar efter att få galoppera på hönan igen

Idag blev det som planerat skrittjobb i ridhuset. Lady var aningen pigg och ville mest trava i början. Efter tag lugnade hon ner sig och jobbade på riktigt bra. Började med att checka gas-broms och sidförande, och därefter började jag jobba med öppna och förvänd sluta. Öppnan var lite klurig då formen försvann lite på henne då och då, men den förvända slutan satt perfekt nästan varje gång. Därefter blev det framdels- och bakdelsväningar, och där var hon riktigt trevlig. Sedan provade jag att trava några steg för att se om hon markerade, men det gjorde hon inte, så det var himla skönt.

Imorgon blir det mer skrittarbete, men jag lägger nog till lite trav och kanske eventuellt en galopp - jag får se hur hon känns imorgon. Hoppas hon är fit for fight inför hoppträningen på onsdag, annars får jag fjäska hos stallchefen och se om jag kan låna en lektionshäst, hehe.
E

Filmtips: horror, mysteri, sci-fi





Cube
Den här filmen var mycket bättre än väntat. Den var lite smårå, men var nog mest psykisk läskig. Det var intressant att se hur personerna reagerade, men jag blir alltid förvånad över att människor såna här filmer i dessa situationer aldrig kommer överens. Dock kommer jag nog aldrig förstå mig på det, för förhoppningsvis kommer något liknande aldrig hända mig.

Handling: 7 främlingar, alla med olika personligheter, är placerade i en endlös kub, full med dödliga fällor.

Betyg: 3,5 av 5

Filmtips: comedy, romance







What's your number?
Jag trodde att den här filmen skulle vara ganska dålig, men jag hade fel - den var bra. Den hade en rolig story, och var ganska underhållande att se. Dock var den lite smått förutsägbar, men det var nog det enda dåliga. En bra och smårolig film, med andra ord.

Handling: En kvinna tittar tillbaka på de senaste 20 relationerna hon har haft och undrar om någon av dem kan vara hennes sanna kärlek.

Betyg: 3,5 av 5

Dagen i stallet

Himla inspirerande alltså

 

LADY ÄR FRISK! Hon var varken halt eller svullen idag, så det var jätteskönt. Jag sprang med henne på gårdsplan, och då markerade hon inget alls. Jag longerade henne även lite, och då sprang hon på som vanligt. Toppen! Dock blev det ingen ridning ändå (jag ville ta det säkra före det osäkra), men jag tränade frihetsdressyr i ridhuset i ca en halvtimme, så hon fick allt röra lite på sig ändå.

Jag började med att stryka henne med ett spö över hela kroppen, och sen vifftade jag med det, men då skulle hon stå stilla. Hon var lite tveksam i början, men sedan ignorerade hon spöt, så det var bra. Efter det tränade jag lite att hon ska komma vid inkallning. Det funkade oftast, men ibland struntade hon i mig totalt, haha. Sen blev det lite bakdelsvändningar, och det gick jättebra från första början. Dock var hon väldigt snabb, så om hon tar det lite lugnare blir det ännu bättre. När jag var klar med allt det så följde Lady efter mig som en hund i ridhuset, så det var lite mysigt.

Imorgon blir det skrittjobb i ridhuset, och så kanske man kan börja jobba henne lite mer sen.
E

Filmtips: adventure, crime, thriller

 


A lonely place to die
Jag var lite skeptisk till denna film då jag antog att den skulle vara en B-film, men det var faktiskt riktigt bra. Inte så läskig som jag trodde, och lite speciell - men jag gillade den. Vill man se riktiga rysare är väl denna ingen att rekommendera, men den var bra som tidsfördriv, och extra spännande blev de när de höll på med klättringen. Det gillas!

Handling: En grupp klättrare i Skottland räddar en kidnappad tjej och gör allt för att hålla sig vid liv eftersom kidnapparna är efter dem.

Betyg: 3 av 5

Promenader runt slussarna

 

Två dagar i rad har jag gått runt slussarna med Tea. Det är en promenad som tar ca 2 timmar, så det blir ju ganska bra med motion.  Dock borde jag ta och träna lite styrka, för det är ett tag sen jag gjorde det nu.

 

Annars rullar allt på som vanligt, och imorgon åker jag till stallet igen. I bästa fall blir det lite skrittjobb i ridhuset, men det beror på hur det är med Lady's kota. Hon var ju halt på hoppträningen förra veckan, och han har inte blivit riktigt bra än. Hon haltar inte längre, men är fortfarande lite svullen. Om hon är svullen imorgon så tar jag nog bara en promenad med henne, men annars blir det som sagt skritt i ridhuset. Tea ska få följa med också, så hon blir nog glad om det blir promenad - men det får Lady avgöra. I vilket fall som helst upp uppdaterar jag er imorgon, så håll tummarna nu.
E


Sammanfattning av år 2011

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Bland annat haft praktik på ridskola, och sedan jobbat där också. Det har jag aldrig gjort förr.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag vet inte. Jag glömmer alltid av mina nyårslöften, haha.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, ingen av de som jag umgås med iallafall.

4. Dog någon som stod dig nära?
Finaste Frida. ♥

 


5. Vilka länder besökte du?
Förutom Sverige, Spanien (Gran Canaria).

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Det är väl ett förhållande i så fall.

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
23 februari - operetade högerfoten för andra gången.

8. Vad var din största framgång 2011?
Har nog inte haft några stora framgångar detta år.

9. Största misstaget?
Jag vet faktiskt inte riktigt.

 

Min rygg efter avramlingen

 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förkylningar samt att jag skadade ryggen när jag kraschade in i ett hinder. Jag har två väldigt fina ärr från det.

11. Bästa köpet?
Mina ridstövlar. Har dock inte ridit i dem än, men det var banne mig på tiden att jag köpte mig ett par.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, mat, och lite sånt.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ohja, tillexempel praktiken jag hade på ridskolan. Träffade massa underbara människor.

 


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Bland annat Mohombi - Coconut tree.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare än förra året iallafall, höhö.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Sökt jobb! Ångeeest, haha.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Klagat.

18. Var tillbringade du julen?
Hos mamma med familjen.

19. Blev du kär i år?
Nej.

20. Hur många one night stands?
Inga.

 


21. Favoritprogram på TV?
De som jag har sett på TV är Ponnyakuten, Bonde söker fru, och Ensam Mamma Söker. Annars är det de vanliga serierna: The Vampire Diaries, True Blood, Pretty Little Liars, 90210, One Tree Hill, 112-på liv och död och The Walking Dead (kollade igenom alla avsnitt i november/december, och jag blev besatt!).

22. Årets bästa biofilm?
Ooj, så svårt. Har ju sett så himla många filmer. Breaking Dawn var ju riktigt bra (mycket bättre andra gången jag såg den), sen gillar jag Jag saknar dig, Water for Elephants, och Pirates 4. Alla filmer jag har sett på bio i år har i och för sig varit bra.

23. Bästa boken du läste i år?
Har faktiskt inte läst någon bok i år, lite sjukt sådär. Dock är jag mer av en filmmänniska, så det är ju inte så konstigt.

24. Största musikaliska upptäckten?
Att jag aldrig tröttnar på akustiskt?! Haha..

25. Något du önskade dig och fick?
Inget speciellt tror jag.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Ett jobb.

 


27. Bästa film du sett under året?
Åhh, jag ser ju massa filmer under ett år. De jag gillar lite extra är Crazy Stupid Love och och A little bit of heaven.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Var i mamma stuga och åt god mat och sånt. Trevlig var det, men annars hände det inte så mycket.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det är jag nästan säker på att det finns.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Hej Ridkläder! Jag har typ levt i det i år.

31. Vad fick dig att må bra?
Min familj, mina vänner och djuren.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ryan Gosling, utan tvekan!

33. Bästa sommarminnet?
20 juli, då bror och jag åkte till kusinernas sommarstuga. Det blev en tur med båten, bad och sol på klipporna, mjukglass och astrevlig sällskap.


Videoblogg: följ med när jag kvällsfodrar på ridskolan

 

Jag filmade kvällsfodringen ikväll, och jag visar er även runt lite på ridskolan.

E


Dagens ridpass - dressyrlektion


Det finns så sjukt stora hästar..

Sjukt trött är jag, fast mest av allt fryser jag nog. Jag har ju haft stalljouren idag, och det har varit kallt och regnigt hela dagen, så nu är jag kall som tusan. Annars gick allt jättebra idag, och ridlektionen var jätterolig. Jag fick en ny häst som heter Ares (en mysig valack på ca 183cm), och det var nog bra för min del. Jag rider oftast rätt små hästar (Lady är tex bara 153cm), så det var väldigt nyttigt att rida en så stor häst. Dock kändes det som att jag reste mig upp 1 meter när jag red lätt, och att sitta ner i traven var grymt svårt - självklart skulle ridläraren envisas med att köra på trav nedsittning, haha, döden!

Men annars var han supertrevlig, och efter att jag hade luskat lite hittade jag formen på honom också. Jag har ju självklart en del knappar kvar att hitta, men jag tycker allt att det gick bra ändå. Galoppen var förövrigt underbar - bästa gångarten på honom. Den var jättelätt att reglera tempot i, var väldigt bekväm, och dessutom gick han fint, så det var kul. Tyvärr hade jag ingen bild på honom, men jag ska till stallet och kvällsfodra sen, så jag kanske knäpper en bild på honom då.

Nu ska jag försöka få upp värmen, och så ska jag nog läsa lite mer bloggar.
E

Videoblogg om bland annat veckans träning

 

Idag började jag dagen med det nya avsnittet av The Vampire Diaries (äntligen har det börjat igen), följt av en timmes powerwalk. Efter det fick jag ett ryck och spelade in en videoblogg, så here you go. Jag är inte särskilt van vid att videoblogga, så jag kanske låter låter lite tillgjord ibland. Men det får ni tåla, hehe.

E

 

Ps. Jag glömde ta med det jag säger om dressyrlektionen (innan hoppträningen i onsdags), men jag säger typ bara en mening om den, så jag orkar inte klippa in det i filmen.


Baka drömmar

 

Idag satte jag igång och bakade lite drömmar. Jag hade aldrig gjort det förr, så det var kul att prova på något nytt. Jag bakade enligt det här receptet, men istället för att använda hjortronsalt använde jag samma mängd bakpulver, för det funkar lika bra. Jag gjorde dubbel sats och fick ca 55 kakor (dock ganska stora). Goda blev de iallafall, så det var kul.

E


Dagens ridpass - dressyrlektion + hoppträning


Lilla Lady, 30 december 2011

Jag är redan hemma från stallet. I vanliga fall brukar jag komma hem mellan kl 22:30 och 23:00 när det är hoppträning. Anledning till varför jag är hemma så tidigt är för att Lady var halt. Stackaren! Redan från början kändes hon konstig och seg, och sedan konstaterade min hopptränare att hon var halt på höger fram. Jag hoppade av och kände efter, och jodå, hon var svullen på kotan och även lite varm där (speciellt på innersidan). Jag vet inte om hon har vrickat sig i hagen eller något, för igår var hon jättefräsch - knepigt. Hoppas iallafall att hon blir bra snart, för jag kan inte låta bli att bli lite orolig.

Iallafall, dressyrlektionen (jag red igen en lektion som jag missade när jag var på Gran Canaria) gick jääättebra. Jag hade Alicia, en bestämd dam som är någon korsning med Nordsvensk. Vi red mycket serpentiner, och där blev hon riktigt fin. Vi gjorde serpentinerna från A till C, och sedan red vi ena långsidan tillbaka. Där gjorde jag tempoväxlingar, saktade av till skritt, och höll henne sysselsatt. Hon var riktigt på hugget och lyssnade jättefint, och då hade hon gått 2 (!) lektioner innan. Sjukt!

Så ja, jag är riktigt nöjd med Alicia, och så tycker jag synd om lilla Lady. Hoppas att det bara är en liten stukning, för det vore synd om hon skulle behöva vila massor nu när vi äntligen har kommit någonstans med ridningen..
E

You invade me and I surrender


Random bild: Min favorit på mig och Busan

Inatt har jag sovit i 12 (!) timmar. Sjukt gött! Idag har jag en ganska lugn dag framför mig. Jag tänkte greja lite här hemma, men även ta det lugnt och titta på några avsnitt av Lost (eller så blir det en film, jag har inte bestämt mig). Vid femtiden ska jag åka till stallet, och där blir det två ridpass. Innan dess ska jag träna lite styrka här hemma tänkte jag också, för det har jag inte gjort sen innan jag var på Gran Canaria - jag har blivit lat. Hehe, så nu får det bli dags att börja trimma musklerna igen.

Först upp blir Ponnyakuten, och sedan blir det träning.
E

Dagens ridpass - dressyr

Lady idag, hon passade självklart på att rulla sig när jag släppte henne

 

Idag släppte jag Lady innan ridpasset, och det var nog bra för hon var ganska pigg. Hon brallade inte så jättemycket, men hon sprang omkring en del, så hon tyckte nog det var skönt att sträcka på sig lite.

 

Sjävla ridpasset (dressyr) är jag nöjd med, dock hade vi våra dispyter... Jag började iallafall med att skritta fram (som vanligt) i ca 10 minuter, och därefter jobbade jag henne i skritt i ungefär 15 minuter. Där var hon ganska trevlig från början, och ju mer jag jobbade henne, ju stadigare blev hon i formen.


Därefter gjorde jag övergångar från skritt-trav-skritt-trav, vilket gick ganska dåligt. Hon var spänd, behöll inte formen i övergången, och ville inte gå där jag ville. Man måste vara snabb som satan för att fånga i rumpan (speciellt i vänster varv där hon gärna försvinner inåt - först med rumpan, och sedan med resten av kroppen), för annars får man jobba som sjutton för att få tillbaka henne på spåret. När jag hade bråkat med henne några gånger behövdes det inte lika mycket övertalning, så det var skönt.

 

Därefter red jag på spåret, gjorde lite volter, bröt av till skritt, gjorde halt, trav, volt tillbaka, skritt, halt, rygga, och så vidare - enbart för att få henne uppmärksam på mig (hon såg ett spöke vid ena ingången till ridhuset, så om jag inte höll henne fokuserad var hon jättestissig). Det gick jättebra faktiskt, och efter ett tag behöll hon även en stadig form - underbart! Jag la även in lite galopp, men där var hon ganska springing, så det blev inte så harmoniskt.

 

Hon stegrade sig förövrigt idag igen, men jag tror att hon klagar lite när jag sätter krav på henne. Men det är ju inte så konstigt, för hon blir ju trött ganska fort, och då är det klart att hon tycker det är jobbigt. Idag blev hon även ganska svettig, så det var nog ett nyttigt pass för damen. Imorgon blir det hoppträning, och det ska bli skoj. Innan det ska jag även vara med på en dressyrlektion på lektionshäst, så det blir två ridpass på raken, men det är bara nyttigt.
E


Dagens ridpass - dressyr

Jag och Lady tränar lite frihetsdressyr i mars 2011



Hoppas ni hade en bra nyår. Min var trevlig, som alltid!

Idag har jag jobbat på ridskolan under förmiddagen, och efter det red jag Lady. Hon hade energi så in i bänken, men ridningen gick rätt bra ändå. Det blev barbacka eftersom jag hade lite bråttom, och i början var hon superfin faktiskt, gick i en stadig form och allt. Helt plötsligt gick hon dock emot mig, klagade massor och var inte alls glad - men jag tror att det berodde på att hon var så energisk. Hon trippade liksom på stället och flöt åt sidan och höll på, och dessutom stegrade hon sig. Ganska högt till och med, så då bestämde jag mig för att släppa henne i ridhuset och låta henne springa av sig - och då sprang hon, eller rättare sagt kutade.

När hon hade sprungit av sig en del så började jag träna frihetsdressyr istället. Jag gjorde ganska simpla grejer som att komma vid inkallning och så, och då var hon jätteduktig. Frihetsdressyr är himla roligt alltså, ska nog träna lite det imorgon innan jag rider (tänkte släppa henne i ridhuset innan ridpasset den här gången, hehe).

Imorgon blir det jobb under förmiddagen igen, och sedan ska jag rida och mocka för Lady. Därefter ska jag bara ta det luuuugnt, och det ska bli otroligt skönt, för två de senaste eftermiddagarna/kvällarna har jag varit hos pappa och flyttpackat, och det tar på krafterna.
E