And I'm back in the game!


Lilla Lady

Ont i huvudet!

Det känns som att jag har fått en redig baksmälla efter all morfin jag har tagit. Eller å andra sidan har det känts som att jag har haft en galen baksmälla sen operationen, men det har jag ju inte, haha.

Det gick iallafall jättebra på sjukgymnastiken. Min sjukgymnast undersökte foten, och sedan gick vi igenom mitt träningsschema. Hon tyckte att foten hade blivit jättemycket bättre sen sist, så det var kul.

Sen jag kom hem har jag har tittat på Buffy the Vampire Slayer, och nu är jag klar med säsong 2. Jag kommer inte ihåg så mycket att av säsong 3, så det ska bli intressant att se vad den handlar om.

Men men, nu ska jag nog ta och vila lite till, för imorgon ska åka till stallet och rida Lady. Elle ja, det beror på hur ont jag har i foten, men det ska nog gå bra. Kul!
E

Vinnaren i tävlingen!



Stort grattis till Mary som vann den fjärde boken i Pretty Little Liars-serien.
Jag har skickat ett mail till dig.

Jag valde henne eftersom hon hade en bra motivering, och jag vet att i vissa stunder när man har det lite tungt, kan det betyda väldigt mycket att få lite medvind. Som till exempel att vinna den här boken. Hoppas det går bra när du ska läggas in på Capio. Jag håller tummarna för dig!

Jag vet att det är många andra som gärna hade vunnit boken, men tyvärr kunde jag bara tävla ut en. Bättre lycka nästa gång!



Mary's motivering:
Jag ska läggas in på Capio snart (ätstörningsklinik) och jag kommer inte direkt ha mycket underhållning där. Därför tänkte jag att jag åtminstone kunde vara med här och tävla om en bok så att jag har något att göra ett par dagar iallafall. Jag har redan de andra tre böckerna, som jag tänkte ta med mig dit. Det hade varit najs att ha den fjärde med mig också :)

E

Måndag morgon


Min frukost i fredags - tre morfintablett och två alvedon. Jag har förövrigt redan slutat med morfinet. Foten gör ändå inte särskilt ont, och jag mådde för dåligt av biverkningarna.

Godmorgon!

Efter en helg med väääldigt mycket sömn (och Göteborg Horse Show), mår jag äntligen lite bättre. Jag är fortfarande lite snurrig i huvudet, men det är betydligt mycket bättre, och jag är inte illamående längre. Skönt!

Idag ska jag iväg på sjukgymnastik, första gången sen operationen. Min sjukgymnast ska kolla lite på foten, och sedan ska vi sätta upp en träningsschema. Hoppas det går snabbt att träna upp foten nu, för jag vill komma igång på riktigt.

Nu ska jag dock äta frukost och titta på Buffy, innan det är dags att cykla iväg.
E

Ps. Vinnaren i PLL-tävlingen avslöjas senare idag.

Vilar upp mig genom att titta på Göteborg Horse Show

Min högerfot igår. Det ska bli spännande att se själva operationssåret om några dagar.

 

Jag ska försöka blogga lite snabbt innan illamåendet kommer tillbaka. Jag kan inte koncentrera mig mycket alls innan jag blir helt svimfärdig nämligen, men nu är det rätt lugnt, så jag ska passa på.

 

Jag vilar fortfarande upp mig efter operationen. Jag är svintrött konstant, och jag sover mycket. Dock tittar jag på alla livesändningar från Göteborg Horse Show, så då har jag ju något att göra. Om jag inte blir för snurrig så att säga, för då sover jag lite istället. Jag har nu precis tittat klart på dressyren, och om 1½ timme börjar 150-hoppningen. Jag förstår varför det är hoppning jag vill hålla på med alltså, för dressyr blir så långtråkigt i längden. Här tittar jag på livesändningarna, om ni undrar.

 

Men men, nu ska vila lite till, så vi får höras!
E


TÄVLING: Vinn Pretty Little Liars - Intriger (bok 4)


Var med och tävla om Intriger, fjärde boken i Pretty Little Liars-serien (svensk text).

Det enda du behöver gör är att:


  • Skriva "jag är med" (eller något liknande) som en kommentar i det här inlägget.
  • Skriva en liten motivering till varför just du ska vinna boken.
  • Skriva namn och mailandress. Glöm inte mailen, för annars kan jag inte kontakta vinnaren.

Tävlingen avslutas på söndag.
Lycka till!


Tävlingen avslutad! Jag utser vinnaren imorgon (måndag).




Glöm inte av att kika in på Pretty Little Liars Facebooksida. Om ni går in där kan ni hitta ännu fler tävlingar där man kan vinna ännu mer böcker, så passa på att ta en titt.
E

Operationen gick bra

Min högerfot igår kväll

 

Operationen gick bra.

Kl 07:20 rullades jag in för förberedelserna, och kl 08:20 sövde de mig. Kl 10 kom jag in till uppvaket, så det gick rätt fort. När jag vaknade hade jag dock så jävla ont att det inte var sant, så jag fick massa starka smärtstillanden så att smärtan skulle avta, men det tog över en timme innan det hjälpte. Fyfan alltså! Jag fick till och med en smärtblockad i benet, men det hjälpte inte på mig. En smärtblockad är som en slags lokalbedövning där man går in i nerverna och "avaktiverar". Jag fick min i höger knäveck, men det hjälpte ju som sagt inte. Sist gång jag opererades fick jag blockader i båda benen, men det funkade inte då heller. Men det beror väl på att smärtan är så stor, antar jag.

 

Jag fick ligga på uppvaket i flera timmar eftersom jag hade haft så ont, men vid 13-tiden rullades jag in till en annan avdelning för att vila upp mig lite mer. Pappa kom och hämtade mig på eftermiddagen, och kl 16:30 var jag hemma. Hur skönt som helst.

 

Igår kväll var jag helt slut, så jag orkade inte blogga. Idag är jag inte riktigt lika trött, men jag känner mig ändå helt svimfärdig. Dessutom äter jag ju rätt mycket morfin, och det för att jag blir trött och snurrig, så det är lite jobbigt.

 

Smärtan kommer i perioder. Ibland har jag inte särskilt ont alls, medan andra stunder har jag jätteont. Men det är bara att bita ihop. Jag är bara glad över att det har gått så bra som det har gjort, och att jag redan kan gå utan kryckor. Vi vet inte om det har blivit någon jättestor förbättring än, men det visar sig ju mer jag tränar.

 

Så ja, nu är operationen över - äntligen! Tack till er som hörde av er också önskade mig lycka till. Det betydde jättemycket!
E

Ps. Om en stund kommer jag starta en bloggtävling, där ni har chansen att vinna fjärde boken i Pretty Little Liars-serien. Så håll ögonen öppna.

I don't wanna be left alone

Vi jobbade som sagt i 8 timmar idag, och sedan tog vi tåget hem. Nu befinner jag mig i Hjärtum, eftersom pappa ska köra mig till sjukhuset tidigt imorgon mitti. Vi åker redan kl 05:20, så det blir till att gå upp tidigt. I och för sig ska jag bara duscha med Hibiscrub, och sedan är det bara att sätta sig i bilen och åka. Jag ska ju fasta, och då blir det ingen frukost.

Jag är helt slut ikväll. Jag har sovit ytterst få timmar de senaste dagarna, så man är ju helt slut i huvudet. Dock måste jag duscha med Hibiscrub ikväll igen, och därefter måste jag bädda rent i sängen. Allt ska vara rent, kläder och hela rubbet.

Men nu ska jag ta och sätta fart, för sängen ropar. Dessutom är jag ett vrak ikväll, så det ska se till att försöka somna någorlunda snart, så att jag slipper tänka på operationen. Om jag inte drömmer om den, så att säga.

Jag hör av mig så snart jag kan efter operationen, men det kan dock dröja.
E

Sista dagen på Sportringenmässan + morgondagens operation


Fina Lady

Tisdaaag! Imorgon ska jag opereras, gaaaah.
Imorse gick jag upp strax efter 6 för att duscha med bakteriedödane medel, inför operationen då. Jag ska duscha med det ikväll och imorgon bitti också, så det är ju lite segt. Eller segt och segt, tidskrävande. Men men, hellre det är infektion i operationssåret.

Just nu jobbar jag säkert för fullt (ja, detta är ett tidsinställt inlägg) med att kopiera papper, printa ut ordrar och sortera ut dem i de olika facken. Kul är det, men rätt stressigt stundvis. Vi gör ju annat också, men det jag nämnde nu gör vi i princip hela dagarna.

Anyways, jag antar att jag är hemma runt kl 20, och då ska jag förbereda inför morgondagens operation, men jag ska försöka hinna skriva ett inlägg innan operationen, för efter den är jag nog helt slut ett tag.
Men ni får ha det bra iallafall.
E

Några bilder från dagen


Några bilder från dagen

God kväll!
Vi kom ganska nyligen tillbaka från att ha bastat och badat jacuzzi. Det är ju hur skönt som helst efter en lång arbetsdag, avslappnande och så. Just nu sitter vi på hotellrummet och pratar. En gammal barndomskompis till Isabell är även här, så det är ju lite roligt.

Imorgon är det sista dagen här i Borås, vilket faktiskt är lite tråkigt. Det är kul att jobba och greja här, och dessutom är det ju inte helt fel att bo på hotell. Hotellfrukosten är ju bara för god!

Men men, allting gott har ett slut. Så som detta inlägg.
Sov så gott!
E

Lista - skriv 3 saker/personer...


Jag och min favoritgitarr! ♥

1. Skriv 3 saker du gillar med dig själv.
Att jag gillar att träna, att jag kan vara morgonpigg och att jag kan spela gitarr.
2. Skriv 3 saker du inte gillar med dig själv.
Att jag ibland har galet dåligt tålamod, att jag ibland är väldigt negativ och att jag har för lätt för att förlåta.
3. Skriv 3 saker ingen vet om dig.
Hm, vissa vet säkerligen om detta, men jag tog hål i öronen när jag var hela 17½ år, när jag var mindre ville jag bli veterinär och jag har alltid hatat politik.
4. Skriv 3 personer som betytt mycket för dig.
Hm, det är omöjligt att bara skriva 3.
5. Skriv 3 saker du önskat att du inte varit med om.
Skilsmässan och ridolyckan. Jag kommer inte på något mer lite jobbigare som jag har varit med om.
6. Skriv 3 av de bästa saker som hänt dig.
Att jag föddes (haha), att jag tog körkort och att jag gick ur gymnasiet utan något IG.
7. Skriv 3 färger du gillar mest.
Svart, blått och vitt.
8. Skriv 3 saker (inte personer) som du inte kan leva utan.
Lypsylen, mobilen och datorn.
9. Skriv 3 personer som dött som du vill träffa igen.
Mormor, farmor och morfar (farfar hann jag aldrig träffa).
10. Skicka denna vidare till 3 personer.
Frivilligt!

Update från Borås



Hej på er!
Vi jobbar och står här på Sportringens mässa i Borås. Igår jobbade vi i 11 timmar, och det ska vi göra idag också. Imorgon eftermiddag ska vi ju åka hem igen, så då jobbar vi bara 8 timmar.

Roligt har vi iallafall, och vi lever i lyx. Igår kväll till exempel bastade vi, och sedan badade vi jacuzzi. Huuur skönt som helst! Sedan åt vi på restaurang också, och det var svingott.

Det kanske blir bastu och jacuzzi idag också, men det beror lite på hur mycket tid vi har.
Men nu får jag iallafall fortsätta jobba. Jag har några ordrar att skriva ut.
E


Mina olika headers som jag har haft i bloggen


Min första header!
Bilderna är på bland annat Janowa (den vita hästen - ett arabiskt fullblod), en sköthäst som jag hade i ungefär 6 år. Nu rider jag henne nästan aldrig längre, men hon blir är 26 år, så hon är nog bara glad av att få vila lite.




Min andra header!
Jag älskar skridskor, och hade en besatthet av konståkning vintern 2008. Jag åkte flera gånger i veckan, och jag älskade det.




Min tredje header!
Min första egengjorda header (syster hjälpte mig med de innan), och bilderna föreställer mig & Ascot, mig vid älven, mig & en hund på mitt dåvarande jobb, och mig & Janowa. En header på random bilder, helt enkelt.





Min fjärde header!
Ett tag var jag helt kär i Avril Lavigne's musik, och lyssnade på den hela tiden. Jag tycker fortfarande hon är bra, men inte alls som jag tyckte då.



Min femte header!
Denna headern är bara på några random sommarbilder. Jag ville bara förnya min tidigare svartvita design, så då fick det bli sommar och hav.



Min sjätte header!
Denna headern älskar jag. Tycker den är riktigt fin, och jag gillar det faktum att texten och bilderna hör ihop lite. Ja, denna headern blev jag nöjd med.




Min sjunde och nuvarande header!
Denna headern gillar jag också. Även om den är väldigt enkel, då tycker jag den är söt. Hästnörd! ♥

Lite spännande att gå igenom alla mina headers faktiskt.
E

Framme i Borås!




Några halvdåliga bilder, men jag orkade inte ta nya.

Nu är vi framme i Borås.
Vi har lite tid på oss innan vi ska iväg och äta middag, så jag passar på att blogga lite. Tågresan hit gick jättebra, för båda tågen var i tid, så det gick väldigt smidigt. Hotellet var lätt att hitta, och hotellrummet likaså (efter ett besök hos en snubbe på i rum 602, haha). Om ungefär en timme ska vi som sagt på middag, och det ska bli väääldigt gott.

Men nu ska jag packa upp lite, och sedan ska vi göra oss iordning här.
Ha en bra kväll!
E

We're going to Borås


Ge mig sommar på västkusten! <3

God dag mina vänner!
Jag håller på och packar här för fullt, men nu är jag nästan klar, så jag kan ta en liten paus.

Idag åker ju jag till Borås, och där stannar jag tills på tisdag. Jobbjobb! Kul ska det bli iallafall, så det är ju käckt.

Jag har väl inget mer att säga än så tror jag, så jag får väl ta och packa klart så att jag blir klar någon gång. Jag får se om jag hinner blogga något när vi är framme i Borås, annars hörs vi imorgon.
E

Imorgon åker jag till Borås


Hotellet vi ska bo på

Förut berättade jag ju att jag ska åka iväg några dagar, så jag tänkte klargöra det lite. Imorgon eftermiddag åker nämligen jag till Borås med Isabell. Vi ska jobba på en sportmässa där, och vi kommer inte hem förrän på tisdag. Vi ska bo på hotell under hela vistelsen, och kommer därför få massa hotellfrukostar - huuur lyxigt som helst. Dessutom har hotellet en spa-avdelning, så dit ska vi gå. Det låter väl inte helt fel va?!

Jag är jättetaggad, och det ska bli väldigt skönt att komma bort ett tag. Speciellt nu innan operationen, så kanske jag inte tänker så mycket på den. Vi kommer som sagt hem på tisdag kväll, och tidigt på onsdag morgon ska jag opereras.

Hotellet har internet, så jag kommer självklart blogga därifrån också.
E

Dagens ridpass - dressyr + släpp i ridhuset (film)

 

Idag har jag ju som sagt varit i stallet, och där blev det ett dressyrpass på Lady. Hon var helknas idag, för först var hon jättelugn och gick jättefint, men sen helt plötsligt fick hon fnatt och blev huuuur pigg som helst. Haha, helt stört var det, hon blev som en helt annan häst. Men jaja, jag jobbade på ändå, och i slutet blev hon lite lugnare igen.

 

Idag blev det mycket galoppfattningar, men även en del trav, och där la jag fokus på att få henne gå i en ganska kort trav, där hon skulle vara helt loss i sidorna. Hon var låst i sin högra bog idag igen, och det lossade inte riktigt heller, men det blev bättre i slutet.

 

Efter ridpasset släppte jag henne i ridhuset en stund, och jävlar vilken fart hon fick. Jag trodde inte att hon skulle ha såå mycket energi kvar, men tydligen. Jag filmade en liten snutt precis i slutet också, men typ precis när jag började filma kom det en tjej som ville rida, och då var jag tvungen att fånga henne igen.

 

Jag blev lite depp just nu, för jag insåg att jag inte ska till stallet på ett tag. Jag ska ju opereras på onsdag, och innan det ska jag iväg i några dagar, men mer om det senare.
E


Jag är med och tävlar om:

Ett makeup-kit från The Body Shop hos Julia.

 

Var med och tävla du med!
E


What's my line?



Waah, vilken seg eftermiddag. Förutom att titta på Buffy har jag varit hos Isabell och tittat på film. 1000 gånger starkare såg vi, och den var rätt okej. Lite smått speciell, och kändes lite som en dokumentärsfilm - men ja, den dög.

Nu ska väl jag fortsätta med mitt Buffy-marathon, och sedan ska jag sova. Jag är i mitten på andra säsongen nu, så jag har ju faktiskt kommit en bit. Fast i och för sig är det 5½ säsonger kvar, så jag ska inte ropa hej förrän jag är på andra sidan häcken. Fast nej, nu hänger jag inte med. Vadå häcken?! Äsch, strunt samma.
E

Dagens ridpass - uteritt





Godmorgon!
Jag har redan varit i stallet, och det blev en uteritt. Jag kände nämligen inte för att trimma i ridhuset, för jag var så himla trött. Dock fick jag jobba ändå, för lilla Lady vägrade lämna gården. Jag höll på en kvart med att försöka få henne att gå framåt, men sedan gav jag upp och hoppade av och ledde henne en bit istället. När jag hoppade upp igen var hon fortfarande väääldigt tveksam om hon ville fortsätta bråka eller inte, men jag fick pli på henne tillstlut, och då gav hon upp och började gå framåt. Haha, busehästen.

Efter alla om och men blev det faktiskt en jättemysig ridtur. Det blev en del skritt, men även en del trav och galopp. Det är så avslappnande att galoppera i snön tycker jag, och Lady tycker det är superkul. Mys!

Imorgon ska jag jobba henne i ridhuset om det är ledigt. Hoppning eller dressyr blir det, jag har inte bestämt mig än.
E

Dagens ridpass - hoppträning

Alla hinder är ca 60-70cm höga

 

Kvällens hoppträning gick jättebra. Det känns superkul att avsluta med ett bra ridpass, för då har man ju en positiv känsla när man kommer tillbaka. Jag ska ju opereras om en vecka, så då blir det ett upphåll från ridningen ett tag.

 

Idag hoppade vi bana med pyttesmå hinder. Det vi fokuserade på mest var att ha en jämn rytm, vilket är jätteviktigt. Vi var till och med tvungna att räkna varenda galoppsprång högt, så att alla hörde. Haha, fast det var jättebra, för då blev man verkligen fokuserad. Och det gick som sagt kanonbra, och Tim var jättefin. Redan under uppvärmningen var han jättemjuk och fin. Fina häst!

 

Nu blir det nog ingen hoppning på ett tag, om jag inte skuttar lite med Lady så att säga. Jag ska ha henne imorgon och på fredag, men jag har inte bestämt vad jag ska göra än. Jag tror det blir uteritt imorgon dock, och så kanske jag hoppar lite på fredag. Jag får se.

E


It's too hard to think about but it's too important to forget









Under förmiddagen idag har jag gått igenom massa bilder från sommaren, och när jag såg dessa högg det till i hjärtat på mig. Det ögonblicket den dagen var jag så himla lycklig, men otroligt ledsen på samma gång. Lycklig för att jag äntligen fick klappa en häst igen, och samtidigt kunna säga hej till underbara Lady, men fruktansvärt ledsen pga att jag fortfarande satt i rullstol. Väldigt jobbigt var det, och det är det fortfarande.

Som tur är ska jag ganska snart åka till min rehabilitering, nämligen stallet, hehe. Det finns inget ställe där jag kan slappna lika mycket som jag kan där. Idag är det ju även hoppträning, och jag älskar ju att hoppa, så det blir ju perfekt.
E

Don't take anything for granted!

Lite kort om dagen som gått

Dagens mysiga kläder

 

Under eftermiddagen har syster och jag besiktigat brors bil. Den gick inte igenom, så det var ju lite synd. Väntat dock, för den bilen är som den är. Hehe! Men annars har jag inte gjort så mycket.

 

Jag är så himla trött idag, så jag skulle kunna somna på sekunden alltså. Inatt har varit en sån natt när det känns att man inte har sovit något alls, även fast man har gjort det. Knepigt!

 

Nu ska jag titta på Buffy tills ögonen går i kors.
E


Dagens ridpass - dressyr

 

God dag!

Jag har rätt nyss kommit hem från stallet. Himla skönt att ha fixat klart allt under morgonen faktiskt.

 

Idag blev det, som ni kanske ser, ett dressyrpass i ridhuset. I början av ridpasset jobbade jag mycket med öppnor och skänkelvikningar, och att hon skulle forma sig runt innerskänkeln. Först var hon lite stel, och dessutom låst i sin högra bog, men det släppte efter ett tag. Efter framridningen jobbade jag mest i galopp, och där ville jag bara få henne eftergiven och avslappnad. Det gick hyfsat bra, för hon var lite stissig, men i slutet gick hon riktigt fint. Duktiga tjej!

 

Nu ska jag inte dit förrän på torsdag, så jag hoppas att hon blir riden imorgon. Hon har haft galet mycket energi det senaste nämligen.

E


Dagens ridpass - hoppträning

 

Jag är trött, men otroligt glad. Lady var jätteduktig på hoppträningen idag. I slutet gjorde vi övningen ovan, och hon hoppade jättefint. Vid studen blev hon lite stressad dock, men innan krysset hann hon lugna ner sig, så det hoppade hon jättefint. Det blev runda, fina och avslappnande språng. Hon hoppade väldigt högt över krysset dock, så det kändes nästan som att man svävade i luften ett tag där, haha. Det var ju låga höjder, men Lady är ju som sagt osäker vid hoppningen.

 

Imorgon ska jag till stallet innan kl 8 för att rida henne igen. Antingen blir det en uteritt, eller så blir det ett dressyrpass i ridhuset. Det beror på om det är ledigt eller inte. Men det blir nog bra vilket som.

E


Hoppträning på Lady ikväll


Jag, augusti 2010. En av mina mardrömmar är att jag skulle bli rullstolsbunden resten av mitt liv.

Förutom att ha varit på stan med Isabell en stund har jag inte gjort många knop idag. Bara tittat på Buffy och varit allmänt seg, hehe. Om en stund ska jag dock åka till stallet och mocka och sånt, och sedan ska jag hoppträna på Lady. Kul ska det bli, men lite tråkigt eftersom det blir sista hoppträningen på henne på ett tag. Men läketiden ska gå rätt fort, så det är ju bra iallafall.

Nu ska jag titta klart på Nightmares-avsnittet som jag håller på och tittar på, och sedan är det dags att åka till stallet.
E

Vinnarna i tävlingen!



Stort grattis till Sanna och Daniela som vann varsin bok ur Pretty Little Liars-serien. Jag har skickat ett mail till er.

Ni som inte vann, misströsta inte. Jag kommer ha en till tävling i slutet av februari, och i den kan man vinna fjärde boken i Pretty Little Liars-serien. Så än finns det hopp för er!
E


Tävlingen är avslutad, men jag avslöjar vinnarna imorgon



Godkväll!
Tävlingen där ni kan vinna en bok är nu avslutad. Jag avslöjar vinnarna imorgon, för nu ska jag sova. Jag har tittat på Buffy the Vampire Slayer halva kvällen, så nu får vi hoppas att jag drömmer om Angel. Höhö! Sov gott!
E

Långpromenad med syster och Tea




Nu är jag redigt seg i kroppen. Vi gick samma runda som igår, och den tar drygt 2 timmar. Idag var det dock Tea som var ute och gick med oss, för hon gick så himla snabbt, så vi var ju tvungna att trampa på vi också. Haha! Mysigt var det dock, och vädret går ju inte att klaga på. Hur fint som helst!

Nu ska jag ha en lugn eftermiddag/kväll och bara titta på serier/filmer. Jag måste vila upp fötterna så att jag orkar med nästa vecka. Vecka 8 ska jag ju operera om ena foten, så jag ska försöka passa på att vara så aktiv som möjligt nästa vecka.
E

Dags för långpromenad igen


Hett!

Godmorgon!

Igår kväll var jag ju hos syster, och det var jättemysigt. Vi åt tacos och glass, tittade på She's the Man och på Buffy the Vampire Slayer och hade allmänt trevligt.

Idag har jag inga planer, så syster och jag ska gå på långpromenad idag igen, och vi tar med oss Tea. Myyysigt!
Vi hörs senare!
E

Ps. Idag är sista dagen att vara med i tävlingen!

En solig långpromenad


Påväg ner till slussarna. På tillbakavägen gick vi på andra sidan av kanalen.


Tea var överlycklig


På vägen tillbaka. Vi gick alltså på andra sidan kanalen när vi gick ner till slussarna.

Jag har nyligen kommit tillbaka efter en långpromenad
med syster, Emmsan och Tea. Vi gick runt slussarna, och det tog 2 timmar och 20 minuter. Jag är lite imponerad att jag klarade av det med mina fötter faktiskt, fast det gör ju desto ondare nu. Det värker som satan i hela högerfoten, även när jag är avslappnad. Illa! Men det var det värt, för det var en jättemysig promenad.

Om en stund ska jag kila över till Anders & Isabell och lämna Tea, och sedan ska jag ta mig en dusch. Senare i eftermiddag ska jag hem till syster, och då ska vi bland annat titta på film.
E

Ps. Glöm inte att vara med i tävlingen där du kan vinna en bok!

Ett besök på kinarestaurangen Golden Flower

Förrätt! De vi åt kostade 35 kr styck.

 

Igår kväll var vi ju som sagt på kinarestaurang, och först blev det förrätt. Jag åt kycklingsoppa (längst upp till vänster. Fast på bilden har jag hällt i lite soja, så att den skulle smaka mer), syster åt räkchips och Isabell åt Pekingsoppa. Gott! Förrätterna vi åt kostade 35 kr styck.

 

Huvudrätt. De vi åt kostade 125 kr styck.

 

Bilderna på huvudrätten föreställer bara min mat, men de andra åt ändå nästan samma mat. Jag åt friterade räkor med currysås. Syster åt samma maträtt som mig, och Isabell åt friterad kyckling med sojasås. Allt var supergott, så vi är jättenöjda Vi åt ingen efterrätt eftersom vi skulle äta godis hos Isabell sen.

 

Hos Isabell blev det som sagt godis och film (Due Date - konstig, men ganska bra), och sedan gick vi hem och la oss. Alla var svintrötta, haha. Roligt hade vi iallafall, så det måste vi göra om.

E


请给我中餐,现在!

 

Tea är på jättebra humör idag. Hon vill leka hela tiden, och när hon inte vill leka så ligger hon och snarkar här bredvid mig. Haha, sötehunden!

Strax ska jag hoppa in i duschen, och sedan ska jag göra mig iordning för kvällen. Syster, Isabell och jag ska nämligen ut och äta kinamat, och då vill man ju inte ha på sig mjukisbyxor och lukta häst liksom, haha. Men fasen vad gott det ska bli med kinamat alltså. Dööör av hunger bara jag tänker på det.

Nej, duschen var det ja. Ha en bra kväll!
E

Dagens ridpass - uteritt

Lady och Ghaston


Imorse var jag i stallet redan kl 7:45, och då blev det en uteritt på Lady. Ridhuset var upptaget, och tur var väl det, för det var huuur skönt som helst att komma ut och galoppera i snön. Lady var så himla glad, så hon bockade och hade sig. Hon lugnade dock ner sig efter ett tag, och i sista galoppen gick hon jättefint. Det blev mycket trav och galopp på ridturen, så nu har hon fått springa av sig en del. Busan!
E


På uteritten idag. Denna raksträkan galopperade vi fram och tillbaka på några gånger, just för att det var så bra underlag. Vi galopperade på andra ställen också, men här gick det som snabbast, hehe.

Mina senaste bakverk

 

Det blev kärkeksmums, även kallat mockarutor och snoddas. Jätteroligt att baka, och hur gott som helst. Jag blir nästan sugen på att ta mig en bit, men nu får det inte bli något mer onyttigt idag. Jag smakade ju faktiskt lite när de blev klara, hehe.

Igår bakade jag chokladmarränger och chokladfondant med syster och Isabell, så nu har jag nog bakat tillräckligt för några dagar. Fast om jag känner mig själv rätt så kommer det krypa i fingrarna redan imorgon, men jag får nog vänta några dagar innan jag bakar något mer. Det är ju inte bra om det blir för mycket av det goda.
E

TÄVLING: Pretty Little Liars - Flawless (bok 2)




Var med och tävla om Flawless, andra boken i Pretty Little Liars-serien (svensk text).

Det är enda du behöver göra är att:
  • Skriva "jag är med" (eller något liknande) som en kommentar i det här inlägget.
  • Skriva namn och mailadress. Glöm inte mailen, för annars kan jag inte kontakta vinnarna (jag tävlar ut två böcker).
Tävlingen avslutas på söndag.
Lycka till!


Tävlingen är avslutad!



Jag hoppas att ni inte har missat Pretty Little Liars Facebooksida. Den är jättesmart, och där finns även mer tävlingar, där man kan vinna mer böcker ur serien, så gå gärna in där och kika.

Sedan tänkte jag passa på att berätta att Pretty Little Liars kommer börja sändas på 3:an nu i vår, så det får ni inte missa.
E

Morgonpromenad


Jag, en sommarkväll 2007

Godmorgon!

Det blev ingen ridning idag, för jag känner att mina fötter måste få en liten paus ifrån sadeln. De blir ju rätt stela av ridningen alltså. Istället har jag varit ute och gått med Isabell, och det är ju bra träning för fötterna.

Just nu tittar jag på Tyra Banks Show, och snart hade jag tänkt att baka lite. Jag har ingen aning om vad dock, men det kommer jag nog på så småningom.

Förresten, idag startar jag en tävling här i bloggen. Vinsten är andra boken i Pretty Little Liars-serien, och det är jättenenkelt att vara med och tävla. Roligt va?!
E

Dagens ridpass - hoppträning

Dagens övning

 

Godkväll!

Dagens hoppträning var lärorik, ansträngande och krävande - men rolig. Vi red igenom banan på bilden ovan några gånger (hoppas det går att förstå hur vi red), och jobbade då alltså på att vara snabb i tanken, ha kontroll och rida framåt. Det gick jättebra, och Tim jobbade på fint. Dock var han lite segare än vanligt, men det gick ändå.

 

Nu har jag bara en hoppträning kvar innan jag ska opereras. Tråkigt, men sant. Men förhoppningsvis blir jag inte borta så många gånger, så det är ju bra.

 

Imorgon ska jag försöka vara i stallet tidigt, för jag ska nämligen rida Lady. Jag är inte tvungen att gå upp så tidigt, men jag känner för att ha fixat stallet på morgonen, så har jag resten av dagen ledig sen. Skönt!
E


Dagens ridpass - hoppning (film)



Fina, fina Lady
. Hon var jätteduktig idag - avslappnad och positiv.

Jag filmade idag, och jag började med att hoppa två små hinder med tre korta galoppsprång emellan, för att hon skulle korta upp sig och tänka lugnt. När det gick bra så kortade jag avståndet så att det blev en kombination med två galoppsprång emellan. Hon var jättefin, och idag kändes hon riktigt säker. Inte alls stressad, utan hon hoppade lugnt och fint tycker jag.

Dock var jag lite dum och utmanade ödet lite. Jag höjde till 70cm (vilket inte är högt alls, men tydligen enligt Lady), och det ville hon inte hoppa, så hon vägrade och jag ramlade av. Haha, smidigt va?! Det gick bra dock, och gjorde faktiskt inte ont alls. Efter att jag hade flugit av sänkte jag rejält och sedan hoppade jag igenom det några gånger - ja, ni ser ju på videon. Jag tog med avramlingen, för det kanske kan vara kul att se, hehe. Jag är iallafall jättenöjd över ridpasset, för Lady var så lugn.
E

Dagens ridpass - dressyr


Ladys rumpestump

Ett ord kan beskriva Lady idag - energisk. Hon har tydligen inte blivit riden sen jag hade henne, i torsdags, så hon var helt crazy ibland under ridpasset idag. Jag jobbade på allt möjligt (öppna, sluta, skänkelvikning, flyta bakdelen, osv), men hade ju som fokus att få henne avslappnad och mjuk. Det gick sådär, för hon hade så himla mycket energi, och dessutom var hon lite stel. Jag red en del utan stigbyglar idag, och då kom jag åt henne lite bättre, så efter ett tag släppte stelheten. I slutet gick hon faktiskt riktigt fint, även i galoppen, så jag är nöjd. Fina tjej!

Imorgon ska jag till stallet kl 8, och då hade jag tänkt hoppa henne lite.
E

I will follow you into the dark



Idag är en sån dag man bara vill sova bort, men det kan man ju inte göra. Dessutom har jag Lady idag, så jag måste ta mig till stallet om några timmar, men det blir nog fint.

Igår kväll såg jag på Puss, nästan bara eftersom Alexander Skarsgård är med. Han var lika snygg som vanligt, men filmen var helt värdelös. Det fanns ingen bra röd tråd, budskapet kom jag aldrig fram till och allt var bara dåligt. Nej, riktigt dålig var den. Synd, för jag trodde verkligen att jag skulle gilla den.

Men men, nu blir det frukost, och om några timmar ska jag som sagt till stallet.
E

Siktar mot toppen så långt jag kan nå

Sara, Matilda och jag

 

Godmorgon!

Jag hade en jättetrevlig kväll igår. Först åt vi som sagt middag hos Sara (tacofärs med philadelphiaost och potatisgratäng - muums!), och därefter spelade vi massa förfestspel och tittade samtidigt på Melodifestivalen. Utgång blev det senare på kvällen också, och jag dansade så mycket att det kändes som att mina fötter skulle gå av. Haha! Det får jag lida för idag dock, för mina fötter är nämligen helt pajade. Men men, jag hade en grym kväll iallafall, och det är det som räknas.


Nu ska jag titta på film och massa sånt mysigt.
E

Utgång på ingång



Idag är det ju dags för lite party igen. Strax ska jag kila över till Sara, där jag ska hjälpa till med att laga lite mat. Sedan kommer det över ännu mer tjejer, och då ska vi fira Sara 20:årsdag. Förfest blir det självklart under tiden, och senare på kvällen ska vi ut någonstans. Trevligt trevligt!

Jag kom på att jag kanske ska visa hur jag ska se ut ikväll, för omväxlings skull, men då måste jag byta kläder först. *Byter kläder* Jag slängde in bilden här ovan. Svart, som vanligt. Hehe!

Ni får ha en underbar kväll, för det ska jag ha.
E

The night is calling me like a drum


Filmen vi såg idag - rätt okej var den

Godkväll!

Nej, jag har inte varit bakis idag, utan jag har bara inte varit hemma. När jag vaknade i förmiddags kilade jag över till Isabell, så jag har varit där hela dagen. Det har blivit film och massa musik. Att mina öron inte dog där ett tag, haha.

Gårkvällen blev riktigt misslyckad eftersom det knappt var ute något folk, så det var ju lite synd. Däremot hade vi astrevligt på Sibylla på natten, då vi satt och diskuterade med några andra. Så något bra fick vi ju ut av kvällen iallafall.

Nåja, imorgon blir det utgång igen, så jag får väl ta igen det då, hehe. Men mer om det imorgon. Nu ska jag försöka hitta på något att göra under resten av kvällen. Film blir det säkert, för gitarr har jag redan spelat.
E

Nu blir det party


Kl 07:45 imorse. - på väg hem imorse

Godkväll!
Även om jag bara har sovit 4 timmar inatt så är jag rätt pigg. Det är bra, för ikväll blir det utgång. Om en stund kommer Lillamaria och Isabell hit för lite förfest, och sedan bar det iväg. Först blir det Backstage, och kanske även Lipz - vi får se. Tagga!
E

Dagens ridpass - hoppning (film)


Idag blev det hoppning - 5½:an, som planerat. Lady var jätteduktig och hoppade på fint. Hon vägrade inte en enda gång heller, så jag är jättenöjd med henne. Dessutom kändes hon inte lika osäker idag, så det var jätteskönt. Dock var hon lite segare än vanligt, men jag tror hon var lite trött i kroppen, och så kan det ju vara ibland. Hon är alltid lite stossig dock, och det kan ni se i början av filmen - ja, jag har filmat lite, och klippt ihop det till en liten video. Vad tycker ni? Ser det bra ut? Är det något jag ska tänka på?

Idag hoppade vi lågt - ca 60cm som högst. Jag satsade nämligen bara på att få henne säker på hindrerna, och det funkade ju finfint. Dock känns det som att vi skuttar 20cm, men lite högre är det ju, haha.
E

It's a beautiful morning


Lady och jag, för några veckor sedan

Godmorgon!

Ja, jag är redan vaken, och har faktiskt varit det sen kl 05:30. Jag har nämligen åkt med min bror till jobbet, för att sedan köra hem hans bil igen. Idag ska han nämligen få ut sin arbetsbil, som han sedan kommer ha till och från jobbet, och då behövde han någon som kunde köra hem hans egna bil. Jag ställde ju självklart upp, för jag har ju inte så mycket för mig.

Just nu när ni läser detta (ja, det är ett tidsinställt inlägg) är jag förmodligen på väg hem igen. Fast innan jag ska hem så tänkte jag passa på att åka till Lady. Jag hade tänkt hoppa henne lite idag, om det inte är mycket folk i ridhuset. I så fall blir det 5½:an, en övning som jag tycker är jättebra. Dock är jag inte framme i stallet förrän runt kl 8. Det är nämligen en bit till brors jobb.

Men men, vi hörs senare.
E

Dagens ridpass - hoppträning

Tim och jag, förra veckan

 

Godkväll!
Jag är så himla nöjd över hoppträningen idag. Allt gick så sjukt bra, så jag är verkligen jätteglad just nu.

 

I början av framridningen var han (Tim) dock helkonstig. Han lyssnade varken på förhållande hjälper eller på skänkeln, så det blev mycket arbete där ett tag. Han hade gått en hopplektion innan också, så jag tyckte det var jättekonstigt. Jag hade ju förväntat mig en mjuk och lösgjord häst, men icke sa nicke.

 

Efter framridningen jobbade vi mycket med takten. Vi skulle jobba med att öka takten, men hålla samma grundtempo - alltså att få hästarna att bli lite kvickare i stegen, men att inte öka på farten. Tim, som är en robust häst, har rätt svårt för det, men det gick faktiskt jättebra. Vi arbetade så i skritt, trav och galopp, och det gick kanon.

 

Det vi gjorde i själva hoppningen kan ni se här under. Vi jobbade bara med att få dem att gå i en stabil takt över bommarna, och sedan skutta över hindrerna. Även det gick jättebra, och var dessutom jätteroligt.
E


What do you feel when you look in the mirror?

Jag tror Tea har hittat ett favoritställe

 

Förutom en promenad + några ärenden på stan så har jag städat och dammsugit idag. Fiskarnas akvarium har jag även gjort rent, så nu är det fint här hemma igen. Just nu väntar jag på mat, och sedan ska jag gå ut med Tea innan jag ska iväg till stallet och hoppträna. En lugn dag, med andra ord.

Hörs ikväll!
E

Nothin's gonna stop me but divine intervention

Massa gamla egobilder på mig

 

Jag är lite smått uttråkad ikväll känner jag. Jag har bara suttit vid datorn och kollat igenom gamla bilder och videoklipp. Lite kul ändå, men långtråkigt.

 

Annars idag har jag varit hundvakt. Lilla Tea har nämligen varit här i några timmar under eftermiddagen. Söt hund det där alltså. Galet charmig! Sedan har jag gjort en efterrätt också - mjölkchokladpannacotta med hallonkaramell. Mamma har nämligen några vänner över på middag, och då stod jag för efterrätten. Gott, men onyttigt. Hehe!

 

Nu blir det dock film resten av kvällen. Jag tror mina fötter ogillar att jag rider alltså. Speciellt ikväll gör det gaaalet ont, och det gillar vi inte!

E


Dagens ridpass


Lady, Cirrus, Arom och Vitaliz





God dag!
Jag har varit i stallet som vanligt, och idag blev det ett dressyrpass. Jag red igenom henne med fokus på att hon skulle gå samlat (ibland kortade jag även upp henne rejält) och i en fin form, vilket gick jättebra. Hon gick superfint i både skritten och traven, och även galoppen faktiskt. Hon brukar ju alltid bli lite spänd i den, men idag gick hon riktigt fint. Nöjd!

Nu ska jag inte dit förrän på torsdag, så vi får väl se om hon blir riden imorgon.
E

Dagens ridpass - hoppträning

En hungrig och nöjd liten höna efter hoppträningen


Jösses vad jag är trött.

Det blev en hel del ridning på hoppträningen idag alltså. Lady var ju som hon brukar (osäker på om hon skulle hoppa eller ej)jag fick ju rida för kung och fosterland för att få henne att gå framåt. Men det gick riktigt fint, och i slutet hoppade hon utan att jag behövde driva som en galning. Hon tyckte att det var lite läskigt med den långa kombinationen dock, så hon ökade som en blådåre genom den varje gång. Men hon hoppade iallafall, och det är det som är det viktiga. Fint hoppade hon också, så jag är jättenöjd.

 

Imorgon ska jag rida damen igen, och så blir det ett dressyrpass.
E

Ni ser här på bilden ovan vad vi gjorde. Det var jättekul, men krävde en del.