Ridande poliser

Idag kom det 8 poliser till ridskolan för att prova på att rida. Två av dem hade ridit innan, men de andra var rena nybörjare. Några vågade till och med galoppera, så det var sjukt kul att se, måste jag säga. Sen var det rätt trevligt att vissa poliser var rätt fräscha också, höhö.
E

Gårdagens ridpass - hoppning (film)

Lady och jag

 

Igår blev det två hoppass. Först på Lady, och sen på Arom.

 

Lady var jätteduktig. Jag jobbade henne i ungefär en halvtimme innan jag började hoppa, och det gick faktiskt riktigt bra. Det känns som att hon har lättare att hitta sin form nu, även om man får jobba en del innan hon hittar dit - men ändå. Kul är det iallafall.

 

Hoppövningen jag gjorde igår var jätterolig. Jag la först ut 4 galoppbommar och galopperade över dem (jag hade även byggt upp ett hinder av de fyra sockerbitarna som jag sedan hoppade några gånger, men det filmade jag inte), och sedan höjde jag upp första och sista bommen till små hinder, och så hoppade jag serien (ni ser på filmen hur jag menar). Det gick faktiskt jättebra. Jag trodde hon skulle vara lite tittig och undra hur hon skulle hoppa, men hon hoppade igenom serien lugnt och fint från båda varven, så jag är jättenöjd.

 

I filmen tog jag förresten med lite av vad jag gör mellan serien, och det är lydnad och att se till så att hon är mellan hand och skänkel. Kolla förresten vilka fina galoppfattningar hon gör nu.

 

Arom och jag - Jag filmade inte så mycket när jag red honom, för batteriet i kameran tog slut, så jag vet inte om det är någon idé att lägga ut det lilla klippet. Men ni får en bild från det istället.

 

Med Arom gjorde jag ungefär samma övning, fast jag höjde upp varannan bom istället för första och sista. Han var jätteduktig också, fast han blev lite stressad i serien ibland, och så tyckte han sockerbitarna var lite läskiga, haha. Men han var pigg och glad, och verkade tycka det var kul, så det var roligt.

E


De senaste ridpassen (film: dressyr)

ONSDAG!

 

 

Nico - ridskoleponny

I onsdags red jag först Nico, och det gick riktigt bra. Denna gången red jag själv i ridhuset, och han var jättetrevlig. Det är lättare att hitta knappar och sånt på nya hästar när man rider själv tycker jag (alltså utan tränare), för annars blir man så begränsad. Missförstå mig inte, jag älskar att rida för tränare, men rider man en häst som man inte har suttit på så många gånger så tycker jag det ger mer att rida själv, för då får man tänka lite och hitta knapparna själv.


Lady
På henne blev det en uteritt med några elever. Jag red sist med henne, och det gick superbra. Ritten bjöd på skritt, trav och galopp, och vi var ute i ca 1h 15 min. Mys!


TORDAG!

Lady
Det var den dagen som Lady var så himla fin. I början var hon som vanligt - ett jävla as, men sedan började hon slappna av och jobba i en jättefin form. Jag fick henne avslappnad i alla gångarter i båda varven, så jag är verkligen suuuupernöjd med det ridpasset. Underbart!


FREDAG!

Nico
Idag blev det en uteritt på Nico. Jag red med en grupp elever efter + en ridlärare, och det gick jättebra.


Rifle - lektionsponny, D- ponny (145cm hög), vit arabkorsning
Det var första gången jag satt på honom, så det var roligt. Det blev iallafall en uteritt med honom också + en grupp elever, och det gick finfint. Mysig häst!


IMORGON!
Imorgon ska jag rida Arom och Lady, + kanske en till häst, men det vet jag imorgon. Nice nice!
Nu ska jag strax sova, för jag är helt slut.
Godnatt!
E

Dagens ridpass på Lady var lätt det bästa ...

Dagens ridpass på Lady var lätt det bästa på typ 2 månader. Hon var suuuuperfin, så jag är väldigt nöjd. Imorgon kväll kommer det förresten ett inlägg om de ridpassen som jag inte har hunnit blogg om än. Bland annat några på Nico. E


Dagens ridpass - hoppning (film)

 

Jag hoppade som sagt Lady idag, och här har ni filmen från det. Jag filmade bara de sista sprången, så filmen är rätt kort. Jag är iallafall jättenöjd, för på hoppträningen i onsdags ville hon ju inte ens hoppa den höjden vi hoppade idag (ca 70cm). Hon tvekade lite en gång och vägrade, men jag gick på henne lite mer andra gången, och då hoppade hon jättefint resten av gångerna. Käckt!

Under kvällen har jag även ridit Nico, en jättesöt ridskoleponny. Han är rätt ny och lite för svår för många av eleverna, så jag fick ta honom idag. Jag red honom på sista lektionen, och han var jättemysig - pigg och glad. Han var rätt lätt att forma också, så det var kul. Dock är han väldigt springig i galoppen, så den gick väl inte jättebra, men han var duktig ändå. Idag var det markarbete för eleverna, så även Nico och jag fick jobba med bommar. I slutet hoppade vi två studs också, och det gick jättebra. Söteponnyn!

Imorgon blir det nog inga ridpass, men på onsdag har jag Lady igen, och då blir det eventuellt en uteritt.
E

God dag! Jag red Lady innan jag började jo...

God dag! Jag red Lady innan jag började jobba förut, och ryggen klarade av ridningen, så jag är jätteglad. Lady fick ett hoppass i paddocken, för jag känner att jag måste lägga ner lite tid med hoppningen på henne alltså. Hon var jätteduktig iallafall, och vi hoppade 70cm som högst. Jag har en liten film från ridpasset som jag kommer lägga upp i bloggen, antingen ikväll eller imorgon. Tills dess får ni ha det jättebra, för nu ska jag fortsätta att jobba. E


Uppdatering om ryggen


Min rygg i onsdags kväll - svullen eller vad?!

Imorgon blir det jobb, och innan jobbet ska jag rida. Ryggen är fortfarande väldigt öm, men inte alls som innan, så det är skönt. Dock vet jag inte hur seriös ridning ryggen klarar av än, men det återstår att se imorgon. Nu ska jag försöka hitta något att roa mig med resten av kvällen, och sedan blir det sängen.
E

Bilder från onsdagens hoppträning


Några bilder på Lady och mig från onsdagens hoppträning. Alla foton är tagna av Fanni Barocsai, som är jättebra på att fota. Jag är lite avundsjuk faktiskt, haha. Snyggt att hon fick min avramligen på bild också, hehe.
E

En snabb update - helt jävla mörbultad

Jag har jobbat som bara den i veckan, och igår efter jobbet var det dags för hoppträning på Lady. Jag hade en jättekonstig känsla i hela kroppen en stund innan hoppträningen började, men tänkte inte mer på det. Träningen började, och det gick finfint. När hindrerna blev lite högre blev det dock vägran efter vägran, och precis innan en oxer smet Lady åt sidan, och då kraschade jag rakt in i hindret. Ryggen fick ta den största smällen, så jag har rätt svårt för att röra mig idag. Har därför varit hemma från jobbet och så.

Förutom att ha ont i ryggen har jag även ont i naken, höger armbåge, vänster överarm, i svanskotan, samt vid sidan av det högra knät och lite smått vid vissa revben. Utöver det har jag lite sår och blåmärken lite var stans.

Otur, otur säger jag bara. Igår kväll trodde jag att jag hade brutit ett revben, för det gjorde så jääävla ont, men idag känns det lite bättre. Jag ska vara hemma tills på måndag nu, och då är jag förhoppningsvis fit for fight igen.

Förörvigt (lite roligt sådär) så fick jag en väldigt rolig förfrågan igår, jag tacka ja, och ser väldigt mycket fram emot vad den har att erbjuda. Dock kommer jag inte berätta vad det är förrän det är lite mer aktuellt, för just nu känns det lite over the top, men vi får se vad som händer.

Ha det fint nu hörrni, för jag ska återgå till att vila min kropp.
E

Hästbabbel som vanligtI fredags blev det bara två ridpass, på Nike och Sindy.

Båda passen blev dressyr, och gick riktigt bra. Med Nike fick jag en riktigt fin känsla, fast jag hittade henne inte i traven den gången heller. I och för sig tror jag att det beror på att jag inte travade så mycket, men ändå. Med Sindy gick det finfint, fast hon hade nog lite träningsvärk tror jag, för hon var rätt stel. Men stundvis gick det jättefint iallafall, så jag är nöjd.

Nu har jag inte ridit sedan i fredags, så jag börjar bli lite ridsugen. Jag får se om det blir lite ridning innan jag börjar jobba imorgon (jobbar kväll), men annars får det ske en annan dag.

Förresten så är jag riktigt sugen på att komma igång och tävla nu. I fredags fick jag en förfrågan om att börja hopptävla en lektionshäst på ridskolan, men jag vet inte hur det blir med det, för jag har inte ens ridit hästen i fråga. Hon heter Alicia iallafall, och ska vara väldigt rolig att hoppa. Men för att tävla lektionshäst måste man ju rida på ridskola minst 1 gång i veckan, så jag får nog ta och vara med på hoppträningen med Lady varje onsdag. Egentligen hade jag tänkt att vara med varannan vecka, men det funkar ju inte i så fall. Men även om det inte blir någon tävling på lektionshästen så är det jättebra för Lady att komma igång med hoppningen. Så ja, så får det bli.
E

Dagens fyra ridpass

Ja, idag blev det faktiskt fyra ridpass. Jag börjar änna bli lite sliten efter allt jobb denna veckan. Det är hur mycket som helst att göra, och jag förstår inte hur jag orkar.

Iallafall, första ridpasset för dagen blev på Nike. Även idag var hon trevlig att rida, men däremot kändes hon inte lika avslappnad som igår. Jag vet inte om det berodde på henne eller mig, men säkert mig, för jag var jättetrött. Men Nike jobbade jag mycket med att forma henne och flytta henne runt inner skänkel, och stundvis gick det superbra. Jag hittade henne inte riktigt i traven idag heller, men om jag rider henne imorgon också så kanske jag gör det då - vem vet.

Dagens andra ridpass blev på Pepieta. Ponnylägret skulle rida ut, och då följde jag med på en häst för att hjälpa till att hålla koll på barnen. Pepieta var suuuuperpigg och ville inte alls gå i ponnysarnas långsamma tempo, så var lite studsig och sånt, men annars gick det jättebra. Jag jobbade lite med att försöka få henne i en låg form, och stundvis gick det jättebra.


Sindy

Efter att jag hade ridit Pepieta så red jag ännu en lektionshäst, och hon heter Sindy. Jag hade aldrig ridit henne förut, så det var lite spännande. Sindy är rätt gammal (jag kommer inte ihåg exakt hur gammal dock, men jag ska kolla upp det imorgon om jag kommer ihåg) och troligtvis ridskolans största häst. Jag trodde därför att jag skulle få mycket häst under mig, men hon var riktigt känslig, och behövde inte alls särskilt mycket hjälp innan hon kunde gå samlat under sig, så det var jätteroligt. Hon gick som en klocka i alla gångarter också, så det var jättekul. Bästa passet på ridskolehäst denna veckan faktiskt. Kul kul!

Det sista ridpasset blev på Lady, och med henne blev det en tur ut barbacka. Det var en jättemysig uteritt, och det blev både skritt, trav och galopp. Lady var på toppenhumör, så det var jättekul!

Imorgon blir det eventuellt några ridpass under arbetstid, men inget på Lady, för Tina har henne imorgon. Det ska faktiskt bli lite skönt, för jag är himla trött alltså. Men nu ska jag titta på tv, och sedan ska jag sova. Godnatt på er!
E

PS. MITT GRÖNA KORT ÄR NU REGISTRERAT I TDB, SÅ NU KAN JAG TÄVLA NÄR JAG VILL. TJOHOOOO!

Dagens tre dressyrpass

Idag har det blivit många ridpass - 3, närmare bestämt. Först red jag två lektionshästar, Nike och Zoey, och sedan red jag Damen.

Nike gick faktiskt suuuperfint idag. Jag red ju henne i måndags också, men då hittade jag inte riktigt hennes knappar, men det gjorde jag idag. Hon blev jättemjuk och fin i skritten och galoppen, men i traven tog det lite tid innan jag fick mjukat upp henne. Förhoppningsvis ska jag rida henne imorgon också, och då hoppas jag att jag kan nå henne på djupet i traven också. En riktigt mysig häst är hon iallafall. Trevlig och glad!Zoey och jag

Zoey är också en trevlig häst, och det var första gången jag red henne idag. Jag har hört av många att hon är så fin att rida, och jag håller med - hon var jättefin. Dock rörde hon sig väldigt mycket, så det tog ett tag innan jag vande mig vid hennes rörelser, men när jag väl gjorde det så blev det riktigt bekvämt. Men ja, hon var riktigt härlig att rida; känslig, positiv och lagom pigg - toppen!

Efter att jag hade slutat jobba red jag Lady också, och det gick rätt dåligt. Hon var stel som en pinne och ville inte alls jobba i rätt form, så det var tråkigt. Dock tror jag att det tar lite tid innan hon har styrkan och sådant, men det tar ju sån tiiid. Ibland blir jag lite för ivirig, men då får jag försöka tänka på vilka framsteg hon ändå har gjort - det är lätt att glömma bort dem.

Imorgon blir det ännu ett ridpass på Lady, och så kanske evetuellt någon/några lektionshästar.
E

Gårdagens och dagens ridpass

Pepieta

 

Både igår och idag har jag ridit Pepieta. Hon var rätt svår, men riktigt mysig när hon slappnade av. Grejen med henne är hon har en väldigt svag överlinje, och är därför svår att få i rätt form. Men efter lite jobbande fick jag henne att gå riktigt fint, iallafall igår. Idag var hon jääättestel, men jag tror att hon hade träningsvärk och inte riktigt ville jobba. Men hon var mysig iallafall, pigg och glad - typ världens snällaste häst.

 

Nike

Igår red jag även Nike, och det gick sådär. Jag hittade inte riktigt hennes knappar, så det var lite surt, men stundvis gick även hon riktigt fint. Dock var hon gaaalet pigg, så hon brallade en hel del och ville inte riktigt göra det krävde av henne, så då blev hon lite studsig stundvis, busen. Men hon var rätt trevlig att rida, men kräver nog några ridpass innan man riktigt hittar henne.

Idag red jag även en häst som heter Lillan, men jag hittade tyvärr ingen bild på henne. Hon är brun med några vita strumpor, har en bläs och är supersöt verkligen. Hon hade rätt trevliga gångarter, men var väldigt svår att hitta knapparna på, så jag tror att det tar några ridpass att hitta även henne. Även hon var superpigg, och brallade en hel del.


Torsten

Idag longerade jag även Torsten, en liten B-ponny. Han var pigg och trevlig, och lyssnade hyfsat bra på mig. Han hade lite svårt för att fatta galopp, men när han väl kom igång gick det jättefint.

Imorgon får jag se om det blir några ridpass på lektionshästarna/ponnysarna, men när jag slutar ska jag iallafall rida Lady.
E

Jag är så trött att jag ser stjärnor

Idag har jag ridit två lektionshästar - Pepieta och Nike. Dock skriver jag mer om det imorgon (då det blir några till ridpass), för jag är så trött att jag ser stjärnor. Så nu blir det True Blood, sedan lite korsord, och sedan sängen!
E

Stalljouren + gårdagens bekymmer


På tal om ingenting, imorgon får jag pussa på min fina kanin igen!

Vilket mysigt väder vi har. Det ösrengar verkligen, och har gjort hela morgonen.

Idag har jag stalljouren, så om ett tag ska jag åka till stallet och visitera alla lektionshästar och ponnys. Hoppas bara det har slutat regna innan det, för annars blir det blött när jag ska kolla igenom alla 23 hästar. Jag tänkte passa på att vara i stallet samtidigt som Tina ska rida Lady, för då kan jag ju se hur det går på träningen. Kulkul!

Förresten, det jag blev trött på igår var att det krånglade med det Gröna Kortet. Jag var inne på TDB, och där stod det att jag inte har Grönt Kort - vilket jag ska ha. Så idag jag har ringt till kursledaren och kollat vad det är som inte stämmer, och det verkar som att det bara har blivit en försening på TDB, så imorgon ska jag ringa SvRF och se om de kan registrera det Gröna Kortet. Hoppas det går vägen nu, för annars blir jag less.
E

Jag blir så trött

Hela dagen idag har jag varit yr i huvudet, och det är jag fortfarande. Allt krånglar och jag orkar verkligen inteeee. Jävla skit!
E

Dagens ridpass - markarbete på Lady

Arom och jag i studsserien igår

 

Idag blev det markarbete på Lady. Jag provade ju att rida med hackamoret idag, för att se om det var någon skillnad från igår, och det var det. Jag tror helt enkelt att hon försöker komma undan arbetet när man rider på bett, för jag kände att hon inte jobbar lite mycket under sig i hackamoret. Dessutom kände jag att hon var mycket starkare i kroppen nu, för jag kunde bland annat korta galoppen rejält utan att hon bröt av till trav, så det var riktigt roligt. Så det är bara att träna vidare med bettet, så släpper det väl tids nog.

 

Iallafall, när jag hade ridit igenom henne ett tag och jämfört med gårdagens ridpass så hoppade vi lite. Vi började med ett lågt hinder på ena långsidan några gånger i varje varv, och när det kändes bra så hoppade jag samma studsserie som jag hoppade med Arom igår (kolla bild ovan). Första gången fick vi lite för låg fart, så då stannade hon innan andra hindret, men alla andra gånger hoppade hon jättefint. Dock hoppade hon mig ur sadeln några gånger, för hon överhoppade sig över varje hinder, och hoppade med väldigt mycket rygg, och det var lite otippat ibörjan. Men hon tyckte nog det var kul, lilla busen.

 

Imorgon ska Tina rida för tränare, så det blir ju perfekt med mer träning med bettet.

E


Dagens ridpass (hoppning: film)

 

Första ridturen för dagen var på ridskoleponnyn Padishah. Dock red jag henne barbacka när vi skulle leda hästarna från en hage till en annan, så det var ju inget ridpass direkt - men mysigt var det.

När jag slutade jobbet idag red jag Arom. Tina (inte Lady's ägare alltså, utan en kompis) var med och tittade på, så det var jättekul. Det blev hoppning för Arom idag, och det gick jättebra. Först red jag fram honom en stund, och sedan började jag hoppa. Tina var snäll och filmade, så ni kan se på filmen vad vi gjorde. Idag provade jag att höja till 110cm, och det gick jättebra. Han tvekade lite första gången, men sedan hoppade han utan problem. Fina killen!

Efter jag hade ridit Arom så fick Lady ett dressyrpass, fast det gick riktigt dåligt. Jag förstår inte varför hon är så konstig i vänster varv, för i höger går hon riktigt fint. Imorgon ska jag prova att rida med hackamoret istället, så kan jag jämföra och se om hennes fjanterier beror på något annat än bettet. Det ska bli spännande!
E

Ridpass på Lady


Lady i sommarhagen, 8:e juni 2011

Igår och idag har jag ridit lilla Lady. Igår blev det en uteritt barbacka, och då blev det en tur ner till vattnet. Supermysigt var det, och då passade jag även på att hoppa lite stockar och sådant. Efter att vi hade busat lite i vattnet så red jag en tur i skogen också, så hon fick allt röra på sig en del, sötan.

Idag var hon på världens bästa humör, så det var jättekul. Först red jag lite dressyr i ridhuset, och sedan red jag ut en tur med en annan kvinna i stallet. Det blev lite hoppning av stockar och en tur till sjön även idag. Myyyys! Dock behöver jag nog rida igenom henne ordentligt imorgon eller på lördag, för hon är lite krånglig i dressyren fortfarande.

Efter dagens ridtur pysslade jag om henne en stund, och sedan släppte jag henne i hagen. Hon var superlycklig när hon kom ut i hagen igen, för hon bockade och gjorde massa karatesparkar - helt från ingenstans, haha. Imorgon ska jag som sagt rida försöka orka med att rida igenom henne ett tag + eventuellt hoppa lite. Kulkul!
E

Snabb uppdateringDÅLIGT BLOGGANDE DET SISTA, JAG VET!
Jag har varit lat.

I lördags och söndags var jag på Kinnekulle Ring eftersom pappa tävlade. Han kom 3:a i båda racen, vilket är riktigt bra. Jag saknar dock att se honom högst upp på pallen, men det kommer nog.

Igår körde jag pappa till jobbet, och sedan blev det film och Summerland (under en veckas tid har jag kollat igenom båda säsongerna, och nu är det slut, buhuu.) för min del. Idag har jag jobbat, och när jag slutade så red jag ut på Arom. Egentligen hade jag tänkt rida ett ganska krävande pass, och avsluta med lite hoppning, men jag hade så jävla ont i högerfoten, så jag fick skippa den idén. Lite tråkigt, för jag är sugen på att rida ett ordentligt pass, men det får väl bli någon annan gång.

Nu ska jag göra mig iordning lite smått, för strax ska jag åka till Göteborg och hämta upp pappa på jobbet. Det åskar som fasen här, så det ska faktiskt bli lite mysigt att sätta sig i bilen.
E