Några ridpass (film: hoppning)

Hoppning på Arom



Jag har ridit massor det senaste känns det som, även om det har varit svinvarmt. I tisdags red jag inte, men annars har jag ridit varje dag. I onsdags blev det ett till dressyrpass på Lady. Hon gick riktigt fint stundvis, men hon är fortfarande väldigt stel i vänstervarvet. Jag tror det har med bettet att göra dock, så det blir nog bättre med tiden.

Igår red jag Arom, och jag har klippt ihop en liten video från det passet. Jag hoppade inte så mycket, och bara lågt, för det var så sjukt varmt, men det gick bra iallafall. Han var sjuukt taggad dock, så det var lite svårt att få tillbaka honom ibland, men han hoppade fint iallafall.

Idag red jag och Frida ut på en mysig barbackatur. Det var riktigt härligt, dock lite varmt ibland. Men det var ett himla bra avslut på denna jobbveckan iallafall. Nu ska det bli skönt att vara ledig i två dagar innan det är dags för ytterligare 5 dagars arbete. Fast just nu jobbar jag bara 75% (kl 06:00 - 12:00), så det är lite lyxigt.
E

Happy birthday to you

 

Grattis på födelsedagen fina Lady. Idag blir du hela 7 år! ♥

E


Idag har jag varit på Skara Hästklinik med två hästar


En random bild på Ghaston, Lady och Cirrus

Igen! Det känns som att jag är där hela tiden, haha. Stallchefen och jag + hennes son och hans kusin åkte iallafall dit med en lektionshäst och en privathäst idag. Lektionshästen var Error (som vi har åkt in med massa gånger innan), och privathästen var stallchefens häst Ghaston. Error skulle få sitt sår i underläppen kollat, och Ghaston skulle raspa tänderna. Allt gick som smort, så vi kunde åka hem efter ca 1½ timme.

På hemvägen fick vi dock stanna eftersom en jätteliten älgkalv hade hamnat innanför viltstängslet, och eftersom vi hade longerlina + massa grimskaft med så hjälpte vi till och försökte få ut kalven (det var nämligen redan 3 bilar som hade stannat). Vi fick ut kalven, fast dock på fel sida. Älgkon och en till älgkalv var på andra sidan vägen och alltså på motsatt sida som kalven, så det blev lite fel där. Förhoppningsvis hittar de varandra igen, annars är det nog ingen större chans att den ensamma kalven överlever, för den var verkligen jätteliten, och huuur söt som helst. Men det känns bra att vi fick bort den från vägen iallafall, för det hade kunnat sluta illa.

Men men, vi får väl se när vi åker till Skara igen, för med den här takten så åker vi nog redan om någon vecka.
E

Gårdagens och dagens ridpass

Bild från i fredags

 

Igår och idag har jag ridit dressyr på Damen. Igår red jag med sadel, idag red jag barbacka. Båda ridpassen var hon väldigt konstig i sin vänstersida. Jag vet inte om det är knät som spökar, men något är det. I höger varv är hon jättefin i alla gångarter, men i vänster får man jobba jättemycket för att få loss henne. Dock vill jag inte rida henne så hårt nu när hennes knä är konstigt, så det är lite surt när man vill träna med bettet liksom. Men men, förhoppningsvis försvinner svullnaden snart. Jag börjar dock bli lite smått orolig faktiskt. Undrar varför knät är svullet liksom, för nu börjar det bli hårt och grejer också, så det är lite konstigt.

 

Men men, idag red jag som sagt barbacka, och även idag var hon konstig i vänstervarvet. Men jag red inte så länge, och när jag var klar skrittade jag av henne i en halvtimme, för jag red en omväg till hagen. Mysigt!


Om ni inte har förstått det vid det här laget, så kan jag förresten meddela att jag älskar att rida barbacka, hehe.

E

Lady igår kväll


It's like an angel came by, and took me to heaven


Syster och Marilyn

Igår var jag i Göteborg typ hela dagen. Vi (Sara, syster och jag) kom dit strax innan kl 14, och då träffade vi systers kompis Marilyn Moss, en australiensk tjej som hon har träffat genom The Krisbians. Hon var riktigt trevlig och rolig, så vi var med henne i några timmar innan hon skulle åka igen. Kulkul! Sara och jag gick dock runt och shoppade lite själv ett tag, och då hittade vi lite smink och solbrillor och sånt kul. Men ja, det var en himla bra dag, som avslutades med italiensk mat, upphämtning av Isabell och en bilresa hem till Trollhättan och sedan vidare till Hjärtum. Bra dag!

Idag ska jag köra hem syster till Trollhättan, och sedan ska jag till stallet och rida Lady (om jag får tag på henne så att säga. Hon har tydligen varit lite grinig). Jag funderar på om jag ska rida med sadel idag, för det har jag inte gjort på ett bra tal. Ja, det tål att tänkas på.
E

Dagens ridpass - dressyr, barbacka (film)

 

Idag har jag varit i stallet och ridit Lady. Syster var med, så hon filmade lite. Jag red barbacka i nya ridhuset, och det gick finfint. Hon accepterar bettet riktigt bra nu tycker jag, så det är superkul. Ni ser ju på filmen vad vi gör, för jag orkar inte skriva. Hähä!

E


Några fullspäckade dagar

 

I onsdags åkte bror och jag ut till Rönnäng för att hälsa på kusinerna. De har sin sommarstuga där nämligen, så då passade vi på att åka dit nu när vi båda har semester. Vädret var superfint, så vi åkte ut med deras motorbåt. Vi åkte ut till någon ö, la till och gick i land (i Tea's fall: blev lyft som en handväska (hon hade på sig en flytväst, HAHAHAHA)). PÅ ön blev det sol och vad i några timmar innan vi hoppade på båten och begav oss till Skärhamn där vi köpte glass, och sedan åkte vi runt lite på havet innan vi åkte tillbaka till deras hamn igen. Jag måste säga att det där med båtar är lite smått terapi alltså. Himla avslappnande, och en himla bra dag!

 

Igår åkte Vickan och jag till Liseberg (vi kom dock fram efter många om och men), där vi var hela eftermiddagen och kvällen. Vi åkte massor, käkade got mat och hade allmänt trevligt. Och ja, jag åkte Atmosfear, och den var riktigt go. Sjukt läskig när man åkte upp i tornet, men själva fallet gick rätt snabbt. Gasten gick jag också, och den är ju alltid lika läskig, haha. Fast jag är ju rätt lättskrämd också. Buhu.

 

Iallafall så hade jag inte varit på Liseberg sen sommaren 2008 innan igår, så det var himla kul att åka dit faktiskt. Måste göras om!

E


Massa bilder från gårdagens crossträning



En hel drös bilder från gårdagskvällen på crossbanan. Tea fick vara med på en bild, och dessutom dök det upp en räv mitt i allt, så den tog jag kort på.

Nu kommer snart bror hit, och sedan ska vi åka till kusinerna!
E

Bror och Ulf kör cross (film)



Bror och Ulf på crossträningen. Bror är snubben i vitt, och Ulf är mörkröd

Idag har jag hunnit med rätt mycket faktiskt. I förmiddags åkte jag till stan och gjorde en synundersökning för att få mitt körkortstillstånd för BE. Sedan åkte jag hem till mamma och gjorde rent akvariet, och då passade jag även på att leka med världens sötaste kanin - Mollie. Därefter blev det en tripp till stallet där jag red ut barbacka på Lady. Hennes svullnad i knät har blivit bättre, så jag tänkte att jag ska ta och bara skritta henne ett tag nu, så kanske det blir bra någon gång. Hon var iallafall superpigg, och ville trava hela tiden. Sötan!

Efter stallet var jag hemma i några timmar innan jag följde med bror och Ulf till crossbanan. Jag har inte varit med när de har kört innan, så det var på tiden. Kul var det också, så jag kommer definitivt följa med fler gånger.

Nu ska jag titta på tv, för jag är sjukt trött. Imorgon ska bror och jag åka till Rönnäng för att hälsa på våra kusiner. Vi ska åka ut med deras båt och lite så, så det ska bli riktigt kul.
E

FALLENS DAGAR


I helgen har det varit Fallens Dagar här i Trollhättan (eller här.. jag bor ju hos pappa i Hjärtum nu, men Trollhättan ligger bara 2 mil härifrån), och där var jag i lördags. Först hade vi grillfest med Anne's söner + respektive + barn här i Hjärtum (bilden ovan är från den kvällen (Emmsan, Tea och jag)), och sedan åkte jag in till stan under kvällen. Jag såg bland annat Vernica Maggio, och hade allmänt trevligt.

Igår regnade det hela dagen, så jag var inne och tittade på film och lite så. Idag har bror varit här och grejat med crossen. Han hade även med sig Tea, så det var lite kul. Bror åkte dock nyss till en kompis (fast han lämnade Tea här, hehe), och pappa tog husbilen till Anne. De ska nämligen åka ut med den en vecka, så jag blir ensam igen. Fast jag har bilen, så det är inte så himla synd om mig ändå.

Imorgon ska jag hem till mamma för att hämta lite grejer, kolla upp papper, städa akvariet och sånt. Sedan ska jag även till stallet och rida, så det ska bli kul. Jag har inte varit i stallet på en (!) vecka nu, så det ska bli galet kul att se lilla Lady igen.

Meeen, nu ska jag se på film eller något. Vi hörs!
E

PS. Idag har jag sprungit!!! Det är första gången på över 1 år som jag kan springa utan högerfoten stoppar mig. Okej, ibland blev stegen lite konstiga, men jag kunde springa runt i trädgården (jag lekte med Tea) utan att behöva sakta ner pga foten. GRYMT! :D (ja, här slänger jag in en smiley, vilket jag annars aldrig använder här i bloggen. men det gör jag idag, för det är en otroligt stor lättnad att jag kan springa igen.)

Joan Osborne - One of us (cover)

 

Jag satt och spelade lite gitarr häromdagen och fick för mig för att spela in, så varför inte lägga in det här?!

Mycket fin låt iallafall, enligt mig.
E


Idag har varit en fin dag

Min syster filmade när jag precis har gjort min uppkörning och fått körkortet (jag tog körkort 8 juli 2009)



En riktigt fin dag.
För det första så har jag beställt körkorts- och handledartillstånd till mig och pappa eftersom jag ska börja övningsköra med släp (jag ska ta BE-körkort) nästa vecka. Sedan har jag även varit och pratat med en snubbe om synundersökning, och jag kan bara droppa in och testa synen när jag har fått körkortstillståndet - perfekt! Sedan har handlat lite med pappa och Anne, och därefter ätit en supergod fika.

Dessutom fick min barndomsvän Sara sitt körkort idag, så jag har åkt lite bil med henne, och även varit hos hennes farmor och fikat - mycket mysigt!

Nu ska jag lyssna på lite musik och så, och sedan blir det nog en film eller två som avslutning av denna torsdag. Ha en bra kväll!
E

Harry Potter and the deathly hallows - part 2

 

Ikväll har jag sett den absolut sista Harry Potter-filmen, och det känns helt sjukt. Den var ooootroligt bra dock, och ett bättre slut får man nog leta efter, hehe. Men åter igen, det känns helt jävla sjukt, och jag kommer sakna att allltid ha en HP-premiär att se fram emot.

E


Lady i hagen



Jag tog några bilder på Lady när hon låg och vilade i hagen imorse. Lilla sötan var trött.
E

Dagens ridpass - dressyr (film)

 

Det här börjar kännas mer och mer som en hästblogg. Det känns som att det "vardagliga bloggandet" försvinner mer och mer. I helgen har jag till exempel solat nere vid älven, men har jag skrivit något om det? Nej. Dock är jag jättesugen på att blogga om dagens ridpass, så jag får väl lika gärna göra det då, hehe.

Idag har det blivit stooora framsteg med novabettet. Innan har hon ju inte tagit något stöd alls, men det gjorde hon idag. Jag blev så jävla trött på att hon skulle hålla på och fjanta sig hela tiden, så jag ställde rätt stora krav och red tills hon accepterade det. Hon blev sur så in i bänken och försökte komma undan på alla möjliga sätt, men jag vann. Yihoo! Hon blev jättefin emellanåt faktiskt; sög tag i bettet och jobbade riktigt fint, så det var kul. Dock är hon fortfarande i stadiet där hon försöker komma undan, men med lite mer träning tror jag att hon kan bli riktigt fin på det bettet alltså. SÅ kul, för ett tag trodde jag att det nästan var omöjligt. Yihoo!

Jag har satt ihop ett litet klipp från dagens ridpass. Jag tog med både när hon gick fint, och när hon förskte komma undan, så att ni kan se hur hon är. Men jag är jättenöjd, och superglad!
E

Dagens tre ridpass (film)

 

AROM
Idag har det blivit några ridpass. Först red jag Arom innan jag började jobba, och det gick jäääättebra. Nog vårat bästa pass tillsammans faktiskt. Jag hoppade iallafall i hoppadocken, men red först igenom honom ett tag. Själva hoppningen gick svinbra, så jag är jättenöjd. Arom är väldigt ful i hoppning, och kan helt utan anledning vägra, så det gäller att ha tur när det gäller vilka dagar man ska hoppa, för är han på hopphumör så är han underbar att hoppa.

Jag hoppade fram på några låga hinder, och sedan höjde jag till max 1 meter. Som sagt gick det super, så det var ett otroligt roligt ridpass. Jag satte även kameran på kanten och filmade några linjer, så ni kan ju se filmen om ni vill veta mer.

NIKE - lektionshäst
Mitt andra ridpass vara bara en barbackatur på en lektionshäst till en sommarhage, så det var inget att hänga i granen direkt.

LADY
Mitt trejde ridpass var på Lady, och det gick sådär. Igår var jag jättetaggad på att jobba med det nya bettet, men inte idag. Mitt tålamod var slut, foten gjorde för jävla ont, och jag var så trött att jag såg stjärnor. Men hon fick sig iallafall ett pass, så det känns bra. Först red jag runt lite i nya ridhuset, och sedan skuttade jag några små hinder i hoppadocken, och sedan skrittade jag av i nya ridhuset igen (det regnade) - allt utan några större krav, vilket gick rätt bra.

Så ja, det har blivit lite varierande ridpass idag, vilket är kul. Nu har jag semester i två veckor, så det blir inget jobb för min del - skööönt. Dock ska jag till stallet och rida och sånt ändå, men jag behöver inte vara där i 13 timmar för att hinna med allt längre, hehe.
E

Uppdatering om livet + dagens ridpass

Några bilder från dagens ridpass på Lady

 

Här var det dåligt med uppdatering.. Jaja, så kan det vara ibland.

 

I veckan har jag jobbat som vanligt. Det har blivit lite allt möjligt; städning, mockning, borsta hästar, rida ponnys, hjälpa ponnyeleverna (de har läger), leda hästar till- och från hagar, och myyycket mer. Och just det, idag har stallchefen och jag även åkt in till Skara Hästklinik med en lektionshäst vid namn Error. Vi var inne med honom för typ 1½ vecka sen, för då opererades han, och veterinärerna sydde även ihop hans underläpp som han hade slått sönder rejält på uppvaket. Idag när vi kollade honom hade han slitit upp hela underläppen igen, så vi åkte in och så fick veterinären kolla på honom. Så nu ska vi tillbaka om 2 veckor och sy ihop såret (det var för svampigt för att sys ihop nu), och sedan ska vi dit typ 2 veckor igen efter det, för att ta bort stygnen. Det blir mycket körandes till Skara med den hästen alltså

 

Iallfall, jag även självklart ridit Lady, och idag fick hon ett dressyrpass i nya ridhuset. Tina (Lady's ägare) har köpt ett novabett till Damen, och det gick hon faktiskt riktigt fint på - yaaay! Hon blev inte så lösgjord och sånt idag, utan jag red mest runt och checkade av lite grunder och hade bara handen som stöd ifall hon ville söka sig neråt. Hon blev rätt fin stundvis faktiskt, men jag krävde inte så mycket av henne eftersom jag vill att hon ska få vänja sig med bett först. Hon har ju gått på hackamore i typ ett år, så det är klart att det känns lite annorlunda för henne. Men nu ska vi träna med bett, så hon får allt vänja sig. Höhö!

 

Men hörrni, nu ska jag nog ta och stänga av datorn och läsa lite. Imorgon ska jag upp strax efter kl 5 för att hinna rida Arom innan jag börjar kl 8, och sedan ska jag även rida Lady när jag slutar vid 17. Det blir med andra ord en lååång dag imorgon.

E


I'm gonna party like it's my birthday!



Fast det ÄR min födelsedag, och idag blir jag 20år.
E

Mot Göteborg

 

Om en liten stund ska Vickan och jag bege oss till Göteborg. Först ska vi kila på stan, äta mat och lite sånt, och sedan ska vi på bio. Det blir nya Pirates i 3D, vilket ska bli lite kul. Själva filmen tror jag dock kommer vara rätt dålig, men jag har aldrig gått på 3D-bio förr, så det ska bli kul.

 

Men nu ska jag göra mig iordning lite mer, och sedan ska jag hämta upp Vickan.

Ha en bra dag!
E


Chris Medina - What are words (cover)

 

Det är ju ett tag sen jag publicerade en cover här på bloggen, så idag fick det bli dags. Jag spelade bara in lite snabbt när jag spelar What are words, så min sång är väl inte jätteren hela tiden, men strunt samma. Jättefin låt förövrigt, och historien bakom den är ju jättefin. Jag antar att ni redan vet den, för den är ju rätt känd, men annars kan ni titta här.

E


Tre ridpass på tre olika hästar

Cirrus och Lady

 

Jag orkade inte blogga igår, för jag var tvungen att jobba över till kl halv åtta. Eller jag hann rida Lady när jag slutade kl 15:30, men sen fick jag börja jobba igen kl 17:00. Annika som skulle hålla storhästkurserna under kvällen hade slått i sitt lillfinger och var tvungen att åka och kolla upp så att hon inte hade brutit det, så jag fick hoppa in och hålla i två hoppkurser under kvällen. Jag hann dock bara hålla i en kurs (och där var det mest markarbete), för Annika kom tillbaka med goda nyheter att hennes finger var helt. Så det var skönt.

 

Men, nu ska jag börja skriva lite om ridpassen istället, för det var ju det som var meningen med det här inlägget.

 

Lady red jag ju som sagt igår eftermiddag, och hon fick en lång uteritt barbacka. Det blev mycket galopp, 9 terränghinder (alltså typ hoppa stockar ute i skogen) och bad i sjön. Hon tycker det är superkul att bada alltså, så det är kul. Dessutom tycker hon att det vattnet är supergott, för hon dricker alltid massor när vi är där. Sötan!

 

Efter att jag hade hållit i hoppkursen så red jag Cirrus (en 15:årig valack på ca 170cm) - en av privathästarna på ridskolan (hans ägare undrade om jag kunde ta honom, för de hade inte riktigt tid). Det var första gången jag red honom, så det gick väl sådär. Han var lite klurig, men blir nog jättefin när man väl kommer på honom. Han blev mjuk och fin i skritten och traven iallafall, så det var kul. Dessutom hoppade jag några skutt på 60cm också, och det gick finfint.

 

Idag har jag ridit ridskoleponnyn Padishah. Barnen i ponnylägret skulle hoppa bana idag, och då var jag med på Padishah. Banan bestod av 6 hinder, och jag hoppade banan med höjden 60cm. De andra hoppade allt från 35cm-60cm, så det var rätt gröna elever. Efter att jag hade hoppat blev tydligen ridläraren imponerad, för Padishah brukar tydligen inte gå med på så mycket hoppning. Hon hoppar inte särskilt bra, och är dessutom en jävel med eleverna, men efter lite tillsägelse från min sida hoppade hon riktigt fint. Vi var felfria, så jag är supernöjd.

 

Så den här veckan har jag ridit lite olika hästar, men det tycker jag är kul. Lady är favoriten (självklart!), men jag tycker ändå det är roligt att rida andra hästar.

E