Dagens ridpass - dressyr

Imorse när klockan ringde (kl 7:50) var jag så förbannat trött att jag trodde det var fredag. När jag kopplade att det var lördag fattade jag fortfarande inte varför jag skulle gå upp, men efter ett tag trillade poletten ner - jag ska ju rida ridlektion. Så det var bara att kliva upp ur sängen, ta på mig ridkläderna och åka till stallet.

Innan lektionen gjorde jag iordning Nico och red honom en stund, för det hade jag lovat ridläraren. Han skulle stå annars, och han blir så rastlös då. Det ridpasset gick iallafall riktigt bra. Han kunde slappna av redan från början, och var faktiskt inte så stel i högersidan idag - jag kunde till och med ställa lite åt det hållet. Galoppfattningarna blev riktigt bra också, då jag är riktigt nöjd med det ridpasset.

Själva ridlektionen gick dock skitdåligt. Jag hade Amanda, och vi red dressyr. Jag hittade väl lite mer knappar än sist, men det gick ändå inte bra. Hon stretade emot och flaxade en hel del med huvudet, och det var bara fåtal stunder som hon slappnade av och jobbade med ryggen. I högergaloppen förstod jag henne lite bättre, så där gick hon riktigt fint, men i allmänt så gick det riktigt dåligt. Tråkigt, men sant.

Nu ska jag hoppa in i duschen, för jag luktar häst. Dessutom måste jag piggna till lite, för jag har sovit de senaste två timmarna. Trött som fan är jag, men det skiter jag i, för ikväll ska jag träffa några fina tjejer.
Ha det fint!
E

4 underbara ridpass


Nico och jag, 24 augusti 2011

Jag har varit så förbaskat trött i veckan, så jag har inte orkat blogga. Nu tänkte jag dock ta mig i kragen och skriva om de senaste ridpassen.

I onsdags eftermiddag blev det ett dressyrpass på Nico, och det gick bra. Det tog väldigt lång tid innan han slappnade av dock, men när han väl koncentrerade sig gick han suuperfint. Jag jobbade med mycket sidförande och ställa ut/in, och det gick ganska bra. Han är hur jävla stel som helst i sin högra sida, så det är verkligen jättesvårt att ställa honom åt det hållet. I slutet när han hade mjukats upp lite bättre gick det dock bättre, så det var skönt.I onsdags kväll hopptränade jag ju Lady, och det gick som sagt sjuuuukt bra. Vi gjorde övningen ovan, och det var svinroligt. Först galopperade vi över diagonalen och då låg det bara två bommar på marken, så skulle vi öka och minska galoppen mellan. Det gick jättebra, och hon kunde samla sig mer än vad jag trodde. Sedan byggde hon upp dem till hinder istället, så fick vi göra samma sak. Jag körde dock på 6 jämna galoppsprång, för jag ville inte bråka så mycket med henne i och med att hon inte är särskilt säker i hoppningen än.

Därefter hoppade vi hela bana, och sist hoppade vi bara sista linjen med 7 galoppsprång. Som sagt gick det hur bra som helst, och Lady var så himla pigg och glad, och hoppade allt som dök upp framför oss.

I slutet hoppade vi 70cm, och det är jag riktigt nöjd över. Att det dessutom gick lätt som en plätt gör det hela ännu roligare, så jag är faktiskt riktigt stolt över lilla Lady.


Jag longerar Lady med halsförlängare, 20 oktober 2011

Igår körde jag lite trim i ridhuset, och jag hade halsförlängaren till hjälp. Det gick jättebra faktiskt, så det var jättekul. Jag jobbade mycket med lösgörande övningar, och att helt enkelt få henne att acceptera att man har stöd i munnen. Hon var riktigt positiv till arbetet faktiskt, men dock kunde hon inte riktigt slappna av i galoppen. Iallafall så var det ett jätteroligt pass, så jag var riktigt taggad efter det dressyrpasset, och tur var väl det, för...Lady och jag, 16 januari 2010

...idag blev det dressyrträning för Ladys och min del, för Cecilia Rahn såklart, och det gick huuur bra som helst. Under framridningen kunde Cecilia se att all longering har hjälpt, för hon är mycket trevligare i munnen nu. Dock använde vi oss av halsförlängaren ändå, för det är ju mening att jag ska lära mig saker också, och inte bara Lady. Jag vet ju redan hur jag ska träna henne, så idag fokuserade vi mycket på att skola mig.

Det blev mycket jobb med övergångar, tempoväxlingar och att ställa vänster idag. Anledningen till varför jag skulle ställa vänster var för att Lady skjuter ut sin bog åt vänster i varje varv, så då fick jag fokusera på att få in framdelen på henne, och det gick jättebra. Hon spårade jättefint, och den känslan är himla härlig alltså.

I galopparbetet blev det måååånga galoppfattningar, och Ladys fattningar var faktiskt jättefina. Ibland blev hon lite taggad och trog iväg lite, men för det mesta väntade hon jättefint på mig. Efter jag hade gjort typ 10 galoppfattningar fick jag galoppera i ungefär ett halv varv, och då fick jag en underbart rund och go galopp. En sådan fin galopp har jag aldrig fått på henne förr, så det var jätteroligt.

Dagens dressyrträning var ett av de roligaste ridpassen jag har ridit, någonsin, och det säger nog en hel del. Wihooo! Nu ska jag fortsätta att träna Lady med longering och halsförlängare, så kommer framstegen säkerligen försätta att synas. Dock blir det nog lite mer fokus på hoppningen nästa vecka, för på lördag blir det klubbhoppning - kul!

Nu ska jag maila min dressyrtränare, för alla som tränar för henne ska tydligen "skriva dagbok" efter varje ridpass, och sedan maila det till henne. Anledningen till det är för att vi ska analysera och tänka igen ridpassen, och det kommer i sin tur göra oss mer konsekventa, och då kommer vi utvecklas. Great!
E

God kväll! Idag har jag varit på praktiken...

God kväll! Idag har jag varit på praktiken igen, och jag har precis kommit hem från hoppträningen. Den gick sjuuuukt bra, så jag är jätteglad. Jag skriver mer om det imorgon, för nu ska jag sova. Ska upp kl halv sex imorgon - lockande... E


Hemma från praktiken

 

Idag är jag tvungen att vara hemma från praktiken, för jag kan inte gå. Igår kväll rev jag nämligen bort en hel del hud som hade samlats över det där röda märket på min fot, och under all hud fanns det ett trycksår. Så det röda märket på bilden ovan är det mysiga trycksåret, och det gör hur ont som helst.

 

Det sitter ju lite halv på sidan av foten, men eftersom min fot är skev, så hamnar trycket där, så nu kan jag inte gå. Kul, verkligen!

 

Ska höra med mamma när hon kommer hem från jobbet om hon har något bra tips som gör att det inte gör så ont, för jag vill jobba imorgon. Jag har ju trots allt bara två veckor kvar på praktiken..

E


Mina söndagssysslorNu är bullarna bakade, och jag har även tvättat mina ridkläder, bäddat rent i sängen och gjort en stooor rengöring av akvariet. Riktigt duktig har jag varit idag, om jag får säga det själv. Nu ska jag bara söka lite jobb, och sedan är min sysslor för dagen avklarade - skönt.

Sååå jag får väl ta och sätta igång, för jag vill ha en lugn söndagskväll.
E

Mjöla den och pricka den och… schuss in i ugnen!

 

Det blir en bakhelg för min del. Igår hade vi ju lite middag här hemma, och då hade jag gjort mjölkchokladpannacotta med hallonkaramell till efterrätt. Sjukt gott blev det, måste jag säga. Istället för att ha 300g mjölkchoklad hade jag istället 250g mjölkchoklad och 50g vit choklad. Det blev ingen större skillnad, men det var lite kul att prova något nytt.

 

Just nu håller jag på att baka kanelbullar, och degen har strax jäst klart, så jag får väl ta och baka ut den strax. Fast först måste jag busa lite mer med Mollie, min kanin. Hon springer runt här i köket och har så mycket energi att hon inte vet vart hon ska springa. Ett glädjeskutt blev det iallafall precis, sötan.

E


Är så förbaskat trött

Jag ikväll

 

Ikväll har jag ätit middag och spelat kort med familjen - mys på hög nivå. Nu ska jag sova för att bland annat orka baka bullar och göra rent akvariet imorgon.
E

Gårdagens ridpass - longering (film)

 

Både igår och idag har jag longerat Lady, och det har gått riktigt bra. Idag var hon ännu mer lyhörd än vad hon var igår, så det var jätteroligt. Jag longerar ju med halsförlängare för att hon ska börja acceptera att man har stöd på bettet, och i longeringen fungerar det jättebra. Snart tänkte jag rida lite med halsförlängare, och tillslut ska jag rida utan. Hoppas det här ger resultat nu alltså, för annars blir jag nog lite grinig, haha.

Jag filmade lite i gårdagens longering, så jag har klippt ihop ett litet klipp till er. Jag vet inte hur intressant det är att se på, men det får väl duga.
E

Hoppclinic med Alxeander Zetterman

 

Igår var det hoppclinic med Alexander Zetterman på ridskolan, och jag var där tittade såklart. Först red några unghästar, och sedan lite mer erfarna hästar och ryttare. Det var jätteintressant att se faktiskt, och hans åsikter var väldigt kloka. Dock var han nog rätt nervös, för det kändes inte som att han släppte in publiken riktigt, men han kanske inte har gjort så många clinic's innan, och då är det ju inte så konstigt.

 

Det var väldigt givande iallafall, och han var otroligt intressant att lyssna på.
E


Jobba på en söndag


Godmorgon!
Hurtig som man är så har man tackat ja till att jobba idag, så just nu befinner jag mig i stallet, och här har jag varit i över en timme redan. Jag och en till har jouren idag, för hon som egentligen skulle ha den sålde den till oss. Me want money!

Det vi gör är iprincip det vi gör när man jobbar dag på ridskolan, och det är fodra, utsläpp, mocka, väga upp hö, fixa vatten, fodra, insläpp, och så vidare. Om vi är effektiva så kommer vi kunna åka hem runt 13-tiden, för att sedan åka tillbaka och ta in alla hästar runt 17-tiden. Det vore skönt iallafall.

Jag kanske orkar skriva någon rad eller två senare under dagen, men det återstår att se.
Ha det bra tills dess iallafall.
E

Dagens två ridpass (film: hoppning)

 

Idag har jag ridit lektion på ridskolan, och det kommer jag göra nu 1 gång i veckan i ett bra tag. Anledningen till det är för att jag behöver rida massa olika hästar eftersom jag vill gå hippologutbildningen, och under intagningen är det ridprov - så jag måste träna!

Jag hade Sindy, ett stort och svart sto som jag red några gånger under igångsättningen i sommar. Hon var lite klurigare än jag mindes henne, men efter ett tag blev hon rätt fin. Vi hade markarbete idag, och först jobbade vi bara med travbommar, sedan med cavaletti i trav, och sedan även cavaletti i galopp. Det gick riktigt bra, och även om hon brukar vara lite osäker när det gäller upphöjda bommar/hinder skuttade hon fint igenom varje gång.

Efter lektionen hoppade jag Lady, men det gick inte bra alls. Först blev hon jätterädd för några platsblommor, så då var hon jättespänd hur länge som helst. När jag sedan började hoppa var hon jättekonstig och smet åt sidan hela tiden. Det är inte likt henne, för i vanliga fall brukar hon ju suga åt sig hindrerna. Jag kände inte alls igen henne idag, så det var lite konstigt. Men hon hade väl en dålig dag eller något, för det har ju alla.

Jag filmade lite iallafall, så ni kan se vad vi gjorde. Jag tog dock inte med alla smitningar, för det är nog inte så kul att se.
E

Gårdagens hoppträning


Lady och jag - 22 september 2011

Det gick faktiskt jättebra igår, och Lady var riktigt positiv. Vi började med lite markarbetsbommar, och det gick finfint. Sedan började vi hoppa lite, och då hoppade vi två hinder - ett med lång anridning, och ett med kort anridning. Båda anridningarna gick väldigt bra, jag fick en jättetrevlig känsla och Lady hoppade luftiga språng.

Sedan hoppade vi en linje, och där var det 3 hinder med 5 + 4 galoppsprång emellan. Jag red dock på 6 + 4, för jag hoppade lite lägre, och sedan är det alltid bra att träna att få tillbaka Lady mellan hindrerna. I början hade jag lite svårt att få med henne i svängen (linjen stod på medellinjen), men när jag blev lite tydligare med att vi skulle svänga så gick det bättre. Själva linjen hoppade hon utan problem, så det var kul.

Dock hoppade vi bara max 60cm, för jag glömde av att be henne höja, haha. Men det får jag ta igen nästa gång. Dock är jag sjukt hoppsugen, så jag kanske hoppar lite på lördag igen, jag får se.
E

Vilken underbar morgon


Jag - 12 oktober 2010

Solen skiner, himlen är klarblå och humöret är på topp. Idag jobbar jag kväll, så om en stund ska jag åka till stallet så att jag hinner mocka till Lady innan jag börjar. Ikväll är det nämligen dags för hoppträning igen, och det ska bli jättekul. Jag tänkte prova hoppa minst en decimeter högre än vad jag har gjort det senaste, så det ska bli kul. Lite läskigt dock, för jag vill inte trilla av, speciellt inte idag.

Idag är det nämligen exakt ett år sedan jag red för första gången efter olyckan. Jag var så himla glad det dagen, det kommer jag ihåg. Men samtidigt lite smått nervös, för då hade jag ju inte ridit på 4 månader. Men det gick finfint, så det var jätteskönt.

Så det ska som sagt firas med hoppträning, och jag ska inte ramla av, hehe.
E

If you forget your dreams, it's like they never existed

Idag har jag jobbat dag (kl 7:00 - 15:30), så jag har varit hemma ett tag redan. Idag har vi äntligen hagat klart (vi har hållt på i ca 6 veckor), så nu har vi 3 nya hagar + en fålla - great! Förutom det har vi tagit en tur till McD (vi har varit stammisar där det senaste, hehe), klippt en häst och såklart gjort alla stallsysslor. Dagen har gått sjukt fort, och nu är det redan kväll.
Därför ska jag nog ta och titta på film, och jag tror det blir He's just not that into you, som jag aldrig har sett innan. Den känns lite som Love Actually, så det blir nog bra. Häromdagen såg jag The good guy, och den var riktigt bra. Två av skådespelarna i filmen är Alexis Bledel (Rory i Gilmore Girls) och Bryan Greenberg (Jake i One Tree Hill) - Bryan är ju sjukt snygg alltså. Det var iallafall en jättemysig kärleksfilm som jag säkerligen kommer se igen.
E

Dagens ridpass - longeringIdag longerade jag Lady med halsförlängaren, och det gick faktiskt jättebra. Hon blev lite sur i galoppen i början, för där var det lite jobbigt tyckte hon, men annars skötte hon sig jättebra. Hon har lite svårt för att förstå vad jag menar när jag vill att hon ska sakta av, men det kommer nog. Den här gången var hon mycket bättre på att hålla sig en bit från mig också, för i fredags ville hon gärna minska volten hela tiden. Duktiga tjejen!
E

Biopremiären av Abduction

 

I fredags åkte Emmsan, syster och jag till Göteborg för att gå på premiären av Abduction (syster och Emmsan tyckte den sög, medan jag tyckte den var okej). Dock hade vi väl inte världens flyt, för när vi precis hade hämtat ut biobiljetterna så insåg Emmsan att hon hade glömt att sätta sin parkeringbiljett i bilen, så vi fick kuta tillbaka till parkeringen och fixa det, vilket tog 15 minuter.

När vi hade kommit tillbaka till bion och skulle återköpa en biljett till Isabell (hon hade tänkt följa med först, men insåg sen att det skulle bli för stressigt), så trodde gubben bakom disken att jag menade att jag ville lösa ut biljetten (alltså få Abduction-biljetten), så då blev det lite virrigt där ett tag. Dock fick vi förklarat vad vi egentligen menade, och få fick vi återköpt biljetten.

I samma veva inser jag att jag inte hittar min biobiljett, så jag började leta som en galning efter den. Till slut går jag och köper en ny Abduction-biljett med Isabells biljett, för det var ju inte en chans att jag skulle hitta min. Så vi börjar gå mot salongen, men då hittar Emmsan min biobiljett liggandes på golvet, så då går jag tillbaka till kassan och löser in den nya Abduction-biljetten som jag precis köpte, och så fick Isabell tillbaka sin biobiljett.

Jag vet inte riktigt om ni hängde med på det där, men den var väldigt veligt där ett tag iallafall. Hur lyckas man liksom?! Men vi kom iallafall till salongen tillslut, och som sagt tyckte jag att filmen var okej. Storyn var rätt okej, men själva upplägget var väl inte jättesmidigt. Men ja, den dög liksom.

Nu ska jag fortsätta spela Wordfeud med syster.
E

Dressyrträning på Lady


Häst med halsförlängare

Jag hann aldrig blogga om gårdagens dressyrträning på Lady, så jag gör det nu istället. Vi höll på i nästan två (!) timmar, så det var rätt intensivt. Först red jag fram ett tag, och sedan när vi skulle börja jobba lite mer så tyckte tränaren att jag skulle hoppa av och longera henne istället. Så vi satte fast halsförlängare på henne, och sedan longerade henne en bra stund. I början förstod hon inte riktigt våra kommandon, så vi fick jobba en del med det, men sedan trillade poletten ner, och då gick det mycket bättre.

Anledningen till varför tränaren ville prova att longera henne istället är att Lady inte svarar för skänkeln när jag har kontakt med munnen, och då är det väldigt svårt att få henne mellan hand och skänkel. Jobbar man från marken är det mycket lättare, och det märktes verkligen. Lady var jätteduktig, och fick jobba i rätt form hela tiden. Dock var hon lite springig, men det var nog bara för att hon inte förstod. Och jääävlar vad sur hon blev, haha. Det bara kokade i henne, men hon fortsatte att göra det vi bad henne om, så det är jättebra.

Efter att jag hade longerat ett bra tag så skulle jag hoppa upp och rida lite med halsförlängaren, och se om det var någon skillnad, och det var det verkligen. Hon var faktiskt jättefin, och sökte sig jättefint neråt när jag rörde på bettet - så det var skitroligt.

Så nu har jag fått i uppgift att jag ska longera Damen med halsförlängare några gånger, och inte sitta upp över huvudtaget, och sedan ska jag longera och sitta upp i slutet av passet. Detta kommer göra att hon hittar behaget med att man har kontakt med bettet, för det är just det hon saknar. Så ja, förhoppningsvis kommer det några framsteg snart.
E

Lite allmänt om dagen + dagens ridpassKassa mobilbilder, jag vet

Idag har varit en jätterolig dag. Jag har jobbat 7-15:30, vilket var jätteskönt. I vanliga fall jobbar jag ju kväll på torsdagar, men denna dagen bytte jag tid.

En av våra arbetsuppgifter under dagen har varit att klippa en häst. Vi har klippt alla ponnysar nu, så nu är det dags för storhästarna. Idag klippte jag Lillan, och hon var jättelugn - stod nästan och sov. Jag tog lite kort på resultatet, och jag är faktiskt riktigt nöjd. Dock glömde jag att ta ett före-kort, men struntsamma.

Efter jobbet idag red jag dressyr på Lady, och det gick hyfsat. Skritten var jättehärlig, för där var hon avslappnad och fin, men i traven och galoppen ville hon inte jobba för fem öre, så det var lite tråkigt.
Idag jobbade jag iallafall med sidförande i skritten, i traven red jag en del på volter och försöker få henne att forma sig kring innerskänkeln och lossa i bogarna, och i galoppen rullade jag mest bara på. Jag red inget jättejobbigt pass, men jag ville trimma lite inför morgondagen, får då ska Lady och jag nämligen dressyrträna igen. Det blir för Cecilia Rahn, samma som förra veckan. Det ska bli superkul, så jag är jättetaggad.

På tal om ingenting, så blev jag sparkade av en ponny idag, så jag kommer få värsta lårkakan på ena låter - snyggt! Jag har haft lårkakor konstant sedan jag kraschade in i det där hindret, och det är ju typ 1½ månad sen (jag har blivit sparkade och lite sånt efter kraschen). Ont som fasiken gör det iallafall, så jag hoppas att benet inte dödar mig under dressyrträningen imorgon. Men men, det får gå.

Nu ska jag kila. Vi hörs förhoppningsvis imorgon.
E

Dagens tre ridpass (film: hoppning)

 

Idag blev det tre ridpass. Först hoppning på Lady, och sedan dressyr på Nico och Padishah. Hoppningen på Lady gick riktigt bra. Först red jag fram ett tag, och då var hon faktiskt riktigt fin. Till och med jättefin stundvis, så det var jättekul. Hoppningen gick också fint. I början fick jag ingen fin känsla, men i slutet kändes det jättebra. Jag hoppade bara låga hinder, så det var ingen större grej idag.

Dressyrpassen på Nico och Padishah gick jättebra. Nico var väldigt avslappnad och trevlig från första början, så det var himla roligt. Men honom jobbade jag mycket med tempoväxlingar och en del sidförande, och det gick bra. Han är lite dålig på det där med att flytta åt sidan, men i slutet gick det rätt bra. Hans galoppfattningar var förövrigt rätt fina idag, så det var kul.

Padishah gick stundvis superfint, men ibland tvärvägrade hon att gå, så det var lite drygt. Men när hon väl gick framåt gick hon fint iallafall. Jag red mest utan stigbyglar på henne, och då jobbade jag med att ställa in/ut, och så red jag en del på volter där jag flyttade ut henne för innerskänkeln, och det gick bra.


Imorgon ska jag antagligen bara rida Lady, och det ska bli jätteskönt.
E

Bo Tibblin's Clinic + dagens ridpass


Anna Jarnald och Hilton - sista ekipaget

Det känns som att jag har varit i stallet hela dagen, men ändå har jag bara varit där i drygt 7 timmar (kl 9:10-16:15). Bo Tibblins Clinic var iallafall otroligt givande, och den var jätteintressant. Vi fick veta en del om hästens muskulatur och varför vi jobbar den som vi gör i dagens läge, och det var faktiskt väldigt kul att veta. Jag gillar att veta varför man tex ska rida på ett speciellt sätt, och det fick jag svar på idag.

Det var 5 ekipage som red idag. Första ekipaget var en unghäst, andra hade tävlat LA, tredje hade tävlat MsvB, fjärde hade tävlat Svår, och sista Grand Prix. Det var en röd tråd genom hela clinicen, och den var att man rider alla olika hästar på de olika stadierna på samma sätt och med samma utbildning, men ju svårare programmen blir desto mer utvecklar och specifierar man utbildningen. Det fick vi se tydligt idag, så det var jättekul!


En svettig Lady efter dagens ridpass

Efter clinicen skrittade jag ut Lady en timme. Hon var nämligen väääldigt trött, så jag ville inte göra något ansträngade med henne. Dock fick hon jobba en hel del med hjärnan idag, så hon fick allt tänka en del ändå. Det jag tränade på var att hon helt enkelt ska acceptera att man har kontakt med bettet, och det gjorde jag på samma sätt som tränaren visade mig i fredags.

Jag började med att sakta ner tempot, och när jag gav eftergift skulle hon gå kvar i samma tempo. När det funkade la jag till en ökning efter min eftergift, och när det funkade så höll jag kvar kontakten. Alltså, jag tog en förhållning - eftergift - ökning med kontakt med munnen, och den energin som kommer från bakbenen när jag gör ökningen kommer jag då alltså fånga upp i min hand. Det kommer i sin tur göra att hon till slut kommer söka sig neråt. Dock accepterade hon aldrig riktigt kontakten med munnen, utan hon gjorde allt möjligt för att komma undan. Det märks att hon tycker det är obehagligt alltså, och det är himla synd. Men jag jobbade med det under hela ridturen, och i slutet accepterade hon det lite bättre iallafall. Dock kom vi inte över tröskeln, så det får jag jobba med ett tag framöver nu.

Men det är kul att vi är på rätt väg nu iallafall. Dock hoppas jag att klossarna lossnar någon gång så att jag kan få respons på att jag gör rätt, för ibland är det lite svårt.
E

Befinner mig i stallet (tidsinställt inlägg)


Min hopptränare och hennes häst (lånad bild)

Just nu befinner jag mig förmodligen i stallet, för idag är det clinic för Bo Tibblin. Bo Tibblin håller ju på med dressyr, och han är svensk fellow, A-tränare, GP-domare och författare till bland annat Ridlära. Hans Clinic kommer nog var otroligt intressant, så jag är peppad.

Clinicens innehåll: "Under ledning av Bo Tibblin kommer lokala ekipage på olika utbildningsnivåer förevisa grunderna i hästens utbildning". Vi kommer alltså börja att få se ekipage med unghästar, och sedan det in nya hästar med mer kunskaper, och i slutet kommer vi få se Grand Prix-ekipage. Både min hopptränare och dressyrtränare kommer rida sina hästar (min hopptränare håller även på med mycket dressyr), och det ska bli otroligt roligt.

Clinicen är 4,5 timmar, och efter den ska jag rida Lady, så jag kommer vara borta större delen av dagen. Men när jag kommer hem ska jag meddela er hur det allt har gått.
Ha det bra tills dess!
E

Gårdagens dressyrträning på Lady


Bildkälla

Jag kan säga att det var en av de mest givande och roligaste lektionen jag någonsin har ridit. Cecila var otroligt bra, det var vääääldigt lärorikt, och så himla kul. Först fick jag gå igenom hur man sitter upp på ett korrekt sätt, och då fick jag förklara vad jag gjorde och varför (till exempel: Först kortar jag upp tygeln för att hästen ska stå stilla). När jag hade suttit upp och så gick hon igenom lite med sits och sånt, så det var riktigt kul. Sitsen är otroligt viktig tycker jag, och jag tycker det är jätteroligt att träna den också.

När det var klart kollade vi start/broms, och när det funkade fick jag trava runt henne på en volt. Där skulle jag först jobba med tygelhjälperna, utan att använda skänkeln överhuvudtaget. Jag skulle ta i tygeln, ge eftergift, och om Lady inte väntade på mig då skulle jag göra om det.

När hon gick kvar i samma tempo försökte jag få henne att gå så långtsamt jag kunde genom att fortfarande bara använda tygeln. Skänklen fick jag absolut inte använda. När det funkade la jag in ökning med skänkeln också, och sedan varierade jag ökning/minskning ett tag. Det var himla kul faktiskt, och Lady lyssnade riktigt bra.

Efter det började vi jobba mer med formen på Lady, och då märkte Cecilia att Lady inte riktigt har lärt sig det där med att jobba på tygeln, så det jobbade vi med resten av lektionen. Jag lirkade mycket på bettet, ställde utåt, inåt, flyttade för skänklen och sånt. Cecilia förklarade att Lady tycker att det är lite obehagligt att gå på tygeln, och det är därför hon är lite svår. Hon har fått lära sig på fel sätt när hon blev inriden, så det är det vi får rätta till nu.

Men som sagt var det otroligt roligt, och jag fick massa bra tips, så jag ska fortsätta att rida för henne. Hon är rätt dyr, men värd varenda krona. Så nu rider jag för en jättebra hopptränare, och en superduktig dressyrtränare - hur kul som helst ju!
E

Några timmar på Hööks resulterade i detta:Idag har syster och jag varit på både Granngården och Hööks och letat ridgrejer. På Granngården hittade vi nästan inget, så då åkte vi till Hööks istället, och där hittade vi desto mer.

JAG KÖPTE:
Ridboots med stålhätta - 679 kr
Shortchaps - 449 kr
Trento Läderridstövel - 1999 kr
Gummistövlar - 149 kr


Gummistövlarna ska jag dock byta till en storlek större. Jag har storlek 38 på de här, men eftersom min högerfot är mer svullen än min vänsterfot så blev högerstöveln för liten (eller det var svårt att ta på och av den). Så jag tänkte byta till en 39:a, och lägga i en sula i vänsterstöveln, så blir det nog bra. Mamma kanske skulle ta en tur och byta dem imorgon, så det vore ju käckt.

Egentligen behöver jag köpa nya ridhandskar också, men jag hittade inga på Hööks som föll mig i smaken, så det får jag vänta med.Några bilder på ridbootsen + chapsen. Det är inget fel på mina gamla chaps, men de har blivit lite för stora i vaden (mina vader har blivit lite mindre eftersom mina fötter är som de är), så ett par nya var behövligt. Bootsen är förövrigt väldigt bekväma.Några bilder på ridstövlarna. Jag har aldrig haft ridstövlar innan, så därför var jag lite tveksam om jag skulle köpa dem eller ej. Jag vet ju inte hur det kommer funka med mina fötter i och med att jag har lite svårt att ta på/av vissa stövlar ibland. I början kommer det nog göra redigt ont, men allt eftersom stövlarna formar sig så blir det nog bättre. Himla snygga är de iallafall, och såhär ser de ut i sadeln.
E

Torsdagens ridpass (Lady och Padishah)


Lady och jag, dressyrpass 24 april 2011

I torsdags blev det dressyr på Lady innan jobbet, och det gick skitdåligt, haha. Hon var väldigt stretig, ville inte slappna av, och var inte fokuserad för fem öre. Jag själv hade rätt dåligt tålamod också, och det hjälper ju inte. Jag red iallafall mycket på volter där jag flyttade ut för innerskänkeln och in för ytterskänkeln. Det gick bra i skritt och trav, men som vanligt i galoppen så orkade hon inte riktigt bära sig så bra - men det väl gick hyfsat ändå.

Dagens andra ridpass blev på Padishah, och jag red med på sista ponnylektionen med henne. Det var hoppning, och helvete vad jag fick rida. Hon var nog rätt trött, för ibland dog hon och ignorerade både skänkel och spö. Himla tråkigt faktiskt. Men när jag väl fick fart på henne så gick det bra, men det blev så mycket fokus på att få fram henne att vägarna blev lite sådär. Men det fick gå, för det viktgaste den lektionen var att hon svarade för skänkeln.

I torsdags fick jag även hålla en hel lektion för 6 elever, och det gick jäättebra. Jag trodde jag skulle bli lite snurrig, men jag hade faktiskt koll på allt, och det flöt på väldigt bra. Sjukt kul var det också, så än sålänge känns det som att jag har gjort rätt val.
E