Dagens ridpass - dressyrträning


En otroligt charmig bild på Lady (tagen 21 december 2011)

Jag är heeeeelt slut, men jag tänkte blogga ändå. Jag har nämligen en jättehärligt dressyrträning att skriva om.

Jag red fram ett bra tag eftersom dressyrtränaren (Cecilia Rahn) var sen, under framridningen var Lady ganska trevlig. Hon stod inte emot så mycket utan gjorde det jag bad henne om (vilket bland annat var övergångar från skritt-trav, volter, och jobb på fyrkantspåret). När tränaren kom började vi jag med att renodla de sidförande hjälperna, och sedan red jag mycket på fyrkantspåret. Den här gången hade jag ingen halsförlängare, så det blev en utmaning för både mig och Lady.

I stora delar av passet flyttade jag ut bakdelen i hörnerna, och då blev Lady riiiiiktigt fin efter ett tag. I början var hon så jävla förbannad på mig, så jag trodde seriöst att hon skulle sparka sönder väggen. Cecilia sa att det såg ut som att Lady var så arg att hon skulle börja brinna, haha. Hon gjorde allt för att komma undan, men till slut gav hon sig, och då blev hon som sagt jättefin.

Även galoppen var supertrevlig stundvis, så jag är riktigt nöjd med dagens träning. Även om jag höll på att koka upp av frustration där ett tag så var det en otroligt rolig träning, och Cecilia får alltid allt att låta så självklart (vilket det också är, men det gäller också att komma just dit).

Träningen höll på i drygt en timme, och sedan fick jag stressa ihjäl för att hinna skriva häst/ryttare-lista, ha telefontiden, planera fyra ridlektioner och äta (vilket jag dock inte hann med, haha), och allt skulle ske på en halvtimme - stress!

Tro det eller ej, men jag fick faktiskt beröm av en tjej som tycker att lektionen var jätterolig, och det är alltid roligt att höra. Dock var det lite otippat, för jag hade ju inte hunnit planera mycket alls, utan fick mest köra på improvisation - men det gick ju bra det med.

Nu ska jag ta itu med kvällens sysslor här hemma.
Sov så gott!
E

Gårdagens ridpass och dagens agenda


Jag longerar Lady, 19 oktober 2011

Jag hade rätt mycket att göra igår, så jag hann inte blogga. Det var ju lite ovanligt, för i vanliga fall brukar jag ha all tid i världen.

Iallafall, vid nio var jag i stallet och longerade Lady. Egentligen hade jag tänkt att longera + rida, men direkt när jag kom till stallet fick jag förfrågan om jag ville hoppa in och jobba direkt när jag var klar med Lady, så jag longerade henne bara, och det gick väl ganska bra. Hon var pigg så in i norden, och började trava/galoppera utan att jag hade sagt till henne, och det är ju inte så bra. Dock gick hon jättefint stundtals, men mestadels blev det övertempo.

När jag var klar med Lady jobbade jag till kl 14, sedan stressade jag hem och gjorde mig iordning, och kl 15 åkte jag till Göteborg och gick på bio. Såg New Year's Eve, och den var riiiktigt bra. Mycket bättre än förväntat, så det var himla roligt.

Nu måste jag kila, för jag ska jobba ikväll (kl. 14-20), och innan det ska jag dressyrträna på Lady. Dock vet jag inte hur vi ska få ihop allt, för all personal tränar på rad, efter varandra, och vi ska hinna med massor innan jag börjar med ponnylektionerna. Stressigt!

Men vi hörs ikväll, om jag inte är helt slutkörd.
E

Dagens ridpass - uteritt


Lady och jag 19 april 2010 - pigg häst håller på att sparka bakut

Hoppas ni hade en fin jul. Jag älskar julen, så min jul var underbar. Även om vi bara var 6 pers så blev det riktigt lyckat, och jag längtar ihjäl mig till julen 2012.

Idag har jag iallafall varit i stallet och ridit Lady. Det fick bli en uteritt för hennes del, och det var riktigt trevlig. Dock duggade det hela tiden, så det var ju inte världens mysigaste väder. Hon var iallafall sjuuukt pigg och kastade mig nästan ur sadeln två gånger. Hon bockade, drog ner huvudet och höll på och fjanta sig, så jag hamnade framme på halsen, och det var gaanska nära att jag ramlade av. Dock röt jag till, och då skärpte hon sig. Haha, tur att hon är känslig för rösten i vissa situationer.

Efter turen mockade jag väldigt noggrant, gjorde rent både krubba, saltsten och vattenhinkarna, så nu är det riktigt fint i boxen. Det kommer väl säkert se ut som hej-kom-och-hjälp-mig imorgon, men det får jag ta.

Idag fick jag förresten förfrågan om jag ville ha storhästlektionerna ikväll, men typiskt nog ska syster och jag på bio i Uddevalla vid tretiden (haha, längesen jag gick så tidigt), och jag hinner inte tillbaka innan lektionerna börjar. Jag gillar inte att säga nej till jobb, men kan man inte så kan man inte. Dock ska jag förmodligen jobba imorgon (7-14) istället, så det är bra. Lite synd att jag hade planerat morgondagen också dock, för i så fall skiter sig det lite. Och om jag behöver jobba på fredag också så krockar det med en dressyrträning som Lady och jag ska vara med på. Meeeen, det är ett senare problem, och det tar jag då. Haha!

Nu ska jag hoppa in i duschen. Vi hörs!
E

Bilder från Gran Canaria, december 2011 - dag 8




Dag 8 och sista dagen på våran resa. Soluppgången var jättefin, och vi var redo för hemresa. På flygplatsen delade vi på en jättegod baconbaguette, och strax därefter var det dags att kliva på planet.

Maten på planet var, till skillnad från ditresan, jätteäcklig. På ditresan fick vi en jättegod biff med potatisgratäng, potatissallad, bröd, kex och en sviiiiiingod morotskaka. På hemvägen fick vi någon konstig fläskbit med potatismos, lite sallad, bröd, kex och äppelpaj (alla som känner mig vet att jag avskyr äppelpaj). Jag som var jättesugen på flygmaten blev riktigt besviken, fast flygmat är ju inte sådär jättekänd för att vara god, men ändå.

Iallafall, jag roade mig med att kolla på filmerna som spelade, Bilar 2 och Larry Crowne. Båda var sevärda, så tiden gick riktigt snabbt.

Allt som allt hade vi en fantastisk resa, och jag tackar syster för ditt bidrag. Nästa resa blir till London, och det är återigen syster och jag som åker. Planerad i vår iallafall - härligt!
E

Bilder från Gran Canaria, december 2011 - dag 7





Sista dagen på stranden, buhuu. Lite surt var det allt, för jag hade gärna stannat en vecka till (läs föralltid, hehe). Vi köpte iallafall med oss fika till stranden så att vi kunde ligga och steka hela dagen. Dock kände vi oss ganska brända, så vid tretiden gick vi hem. Det var himla skönt iallafall, och vi hade +25°C och sol. Underbart!

Dock var det väldigt stora vågor, så när jag skulle in till stranden efter att ha simmat en del, drogs jag med massa vågor och skrapade mig mot botten - det var inte så skönt. Men jag klarade mig ganska bra, fick bara lite rivsår och var full av sand, men det får man väl räkna med.

På eftermiddagen köpte vi lite armband och sånt, och så laddade vi inför hemresan. Det gjorde vi genom att äta ännu mer onyttigt. På planet hade de dragit en genomsnittlig vikt på 69 kg för kvinnor, så jag hade ju några kilo att äta upp om jag skulle nå den vikten, höhö.

Kvällen avslutades som vanligt med film.
E

Bilder från Gran Canaria, december 2011 - dag 6








Den dagen var det +25°C och strålande sol, och vi låg vi på stranden heeela dagen (förutom en kort fika vid tolvtiden), och det var asnice! Speciellt för att Mr Baywatch låg och solade bredvid oss. Han var sjukt snygg och brun som en pepparkaka, så honom kunde man vila ögonen på lite då och då.

Dock blev det inte så mycket bilder den dagen, så jag lägger bara upp några få. Maten vi åt var sådär god tyckte jag, men Maria fick sin gröna och älskade fisk, så hon var nöjd. Till maten drack vi Pepsi max, och till efterrätt åt jag glass, Maria åt bröd. Gott!
E

Bilder från Gran Canaria, december 2011 - dag 5







Dag 5 var riktigt trevlig, och varm (+25°C). Vi började vid poolen, men gick ner till stranden efter ett tag. Där solade vi så länge vi orkade, och efter det tog vi en promenad in till San Agustin. Där tittade vi bara på folket, och sedan gick vi hem igen. Det bästa på frukostbordet var alltid den underbara varma chokladen, och det bästa på middagsbordet den dagen var all kyckling, mums!
E

Bilder från Gran Canaria, december 2011 - dag 4







Det blev en hel del bilder på mig såg jag. Men men, så kan det vara. Dag 4 hängde vi först vid poolen, gick till hotellrummet och fikade, och sedan gick vi ner och la oss vid stranden istället. Jag gjorde mitt första bad (dock ofrivilliga) i Atlanten, och det var lite smått förvånande. Lite kul att syster fick med det på bild dock. Det var ungefär +25°C och strålande sol.

Annars tog vi det väldigt lugnt, och gick och la oss halv tio, lokal tid, på kvällen - pensionärerna.
E

Bilder från Gran Canaria, december 2011 - dag 3





Här kommer bilderna från dag 3 - våran första soldag (vi hade ca +23°C). Vi började dagen med några timmar vid poolen (som förövrigt var +21°C, så den var inte jättevarm den heller), och därefter la vi oss på takterassen lite innan vi gick ner till stranden. Vattnet var sviiiinkallt, men jag doppade iallafall benen.

Där hängde vi iallafall ett tag innan vi gick upp till hotellrummet igen, och där blev det lite filmer (Phoebe in Wonderland och Adventureland) och mat innan vi gick och la oss.

Dagens ridpass - longering


Lady idag, lite pigg i en galoppfattning

Både i måndags och igår kände jag att Lady var lite segare än vanligt, så idag bestämde jag mig för att longera henne (dels för att det är enklare att få henne att gå framåt, och dels för att det är bra träningen med bettet). Hon var nog lite för engagerad tror jag, för ibland kunde hon helt plötsligt börja trava eller galoppera utan att jag hade bett henne göra det. Så jag gjorde mycket övergångar, och så fick hon galoppera en del. I slutet fokuserade jag på att hon skulle fatta galopp från skritt, och det gick jättebra.

När jag var klar med longeringen släppte jag henne i ridhuset ett tag, och då lunkade hon omkring och såg väldigt nöjd ut. Något varv drog hon allt, men annars verkade hon rätt tillsfreds med longeringen, så det var härligt.
E

Gårdagens ridpass - hoppträning

 

Igår var det dags för hoppträning igen, och jag var inte taggad för fem öre. Det ändrades dock när jag kom till stallet, för jag var där i god tid, så jag hann borsta Lady ett bra tag, så hon blev jättefin.

 

För omväxlings skull hade vi en del markarbete i början (vi brukar börja hoppa direkt), och där var Lady jäääääääättefin. Hon gick i en jättefin form, så jag var riktigt förvånad. Dock är hon inte helt enkel, så man får se till att rida i varje steg, så jag blev riktigt trött. Det vi gjorde var iallafall typ samma som ritningen ovan, fast det var inga hinder, utan trav- och galoppbommar. Galoppbommarna låg på volten, och sedan låg det travbommar vid de andra hinderna. Hon var som sagt jättefin, och på volten fick hon en supertrevlig galopp till slut. Himla kul!

 

Därefter hoppade vi istället, och det gick sådär. Hon var sitt gamla jag, alltså grinig och inte alls lyhörd. Jag vet inte riktigt varför, men hon hade väl en dålig dag. Problemet jag hade var att hon inte svarade för ytterskänkeln, så när jag skulle rida an mot hindret på volten så flöt hon åt sidan, och när jag gick på henne blev hon skitsur. Att hoppa var inga problem alls, men det just mellan hinderna som problemen låg. När vi hade hoppade igenom banan några gånger gick det dock mycket bättre, och sista rundan satt perfekt. Lite surt att det tog tid bara - en sån simpel övning borde sitta perfekt från början. Men det är väl bara att träna vidare antar jag.

 

Allt som allt är jag iallafall nöjd med hoppträningen, och även om jag fick kämpa en del så fick jag en trevlig känsla, och det tycker jag är väldigt viktigt.

E


Bilder från Gran Canaria, december 2011 - dag 2


Jag


Jag och syster


Jag (det var lite blåsigt påväg ner till stranden)


Stranden i San Agustin


Syster



Jag


Jag och syster



Dagen började med att jag knäckte nyckeln i låset, och eftersom expediten verkade inkompetent så roade jag mig genom att försöka få ut delen som hade fastnat i låset. Jag lyckades, och expediten verkade tro att jag var en tjuv som får upp dörrar.

Därefter begav vi oss ut på upptäcksfärd till San Agustin (den närliggande staden). Vi gick kustvägen dit, så det tog ett tag. När vi kom dit gick vi runt och tittade lite, kollade in stranden, och lite sånt. Fint var det iallafall, speciellt när det var fint väder (kommer bilder på det dag 5).

Annars gjorde vi inte så mycket mer den dagen, mer än att kolla på film (bland annat sällskapsresan 2 - snowroller) och äta gott.

Bilder från Gran Canaria, december 2011 - dag 1




Syster


Syster och jag




Här kommer lite bilder från första dagen på Gran Canaria. Det första vi gjorde när vi kom fram var att handla, och kolla in stranden. Det var ju väldigt monligt på lördagen, så det blev inget bad för våran del eftersom vattnet var iskallt, men fötterna doppade vi allt. Stranden bestod mest av svart sten, men även av grus och svart sand.

Annars gjorde vi inte så mycket mer den dagen. Gjorde oss hemmastadda på hotellrummet, åt mat, och på kvällen tittade vi på film - Crazy Stupid Love. Därefter gick vi och la oss, för vi var helt slut.
E

Dagens ridpass - blandad kompott


En söt liten Lady på sommarbetet i somras

I lördags kväll kom vi hem till Sverige igen, men jag har helt enkelt inte känt för att blogga. Snart tänkte jag skriva en liten sammanfattning från resan, och även bjuda på maaaaassa bilder.

Iallafall, imorse var jag i stallet och red fina Lady, och det fick faktiskt ganska bra. Jag började med att rida dressyr, och där blev det mycket volter och få henne att acceptera stödet med bettet. Det gick riktigt bra faktiskt, och hon gick riktigt fint mestadels. Dock klagade hon väldigt mycket ibland, men jag vann allt fajterna.

Under tiden jag red fram byggde stallchefen upp några hinder, så jag passade på att hoppa ett sockerbitshinder på 70cm också. Det gick sådär, inte lika bra som det brukar. Hon sög inte till sig hinderna som hon brukar, men hon var nog trött efter all dressyr. Jag hoppade iallafall hindret i båda varven några gånger, och i slutet gick hon mycket bättre.

Nästa ridpass blir på onsdag, och då är det hoppträning som gäller.
E

Några bilder från de senaste dagarna

Nu har det varit tyst i bloggen ett tag, och det är på grund av att solen har varit framme sen i måndags, så vi har solat. Jag bjuder på några bilder lite snabbt, för jag orkar inte skriva något långt. De två första bilderna är från i måndags, de två bilderna efter dem är från igår, och den bilden längst ner är från idag. Nu har vi två dagar med sol kvar, och jag hoppas på att jag hinner få en fin bränna innan vi åker hem. Sol ska det vara varje dag, så det är bara att steka. Men nu ska jag smörja in mig lite, för min hud svider lite smått. Vi hörs!
E

Upptäcksfärd till San Agustin



Nu har vi haft väldigt molnigt väder idag, så bilderna blev väldigt tråkiga, men det är ju alltid något.
Idag har vi varit på upptäcksfärd, för vi började gå längs kusten och skulle se om vi hamnade i staden (San Agustin) som ligger här intill. Det gjorde vi, så där kollade vi runt lite. Det var rätt fint faktiskt, och betydligt mycket mer folk än vad det är här. Hade vi bott liiite närmre själva staden hade det varit perfekt, för här händer det inte så mycket. Bra att det går snabbt att gå dit dock, för annars hade det varit segt. Förövrigt så funkar det inte att göra mellanslag (eller det funkar, men det syns inte i bloggen), så allt får stå i samma stycke.
Vi är grymt besvikna på vädret, men enligt smhi och yr.no ska det vara jättefint resten av våran vistelse här. Hoppas det stämmer, för annars kommer vi vara lika bleka som när vi åkte, och det är ju lite surt.
Men men, nu ska jag kila. Syster ligger och sovar, så jag får roa mig själv en stund. Vi hörs.
E

En liten hälsning från Spanien

God kväll!
Vi ska strax gå och lägga oss här, för vi är helt slut. Vi lyckades somna en timme eller två innan middagen, och ändå är vi pisströtta nu. Men det har ju varit en lång dag, vi gick ju upp kl 3. Dock är klockan bara kvart i tio här, så det är ju inte så sent än. Men men, vi laddar för morgondagen istället. Hoppas bara det inte är så molnigt som det har varit idag. Solen har inte skinit något alls, så det var lite synd. Det har varit rätt varmt ändå dock (runt 23 grader), så det är skönt.
Meen, nog sagt, nu blir det sängen!
E

Imorgon åker jag till Gran Canaria

 

Idag är det fredag, och idag stormar det. Vilket skitväder alltså, usch! Lite extra jobbigt är det när man är hundvakt och med jämna mellanrum måste ut och trotsa ovädret. Men det är det värt, för Tea är så mysig.

Igår hann jag förövrigt inte med att åka till stallet, och det var lite synd. Jag var jättetaggad på ett dressyrpass på Lady, men jag var så sjukt stressad, så Tina fick ta damen istället. Nu kommer jag inte träffa Lady på jättelänge bara för det, och det är lite synd.

Men hörrni, imorgon bär det av till Gran Canaria. Syster och jag ska ju vara där i en vecka, och det ska bli så fruktansvärt skönt. Jag ska försöka uppdatera bloggen lite då och då, men jag kan inte lova att det blir jättemycket. Vi har med dator, och det ska finnas gratis internet, men hur bra det är det vet vi inte.. Så vi får se helt enkelt. Nu ska jag packa klart det sista, lämna Tea, och åka till pappa. Vi ska bo där inatt, så ska han köra oss till flygplatsen imorgon bitti. Det blir käckt det.
E

När det inte blir som man hade tänkt sig

Idag har jag varit på återbesök på sjukhuset, och där fick veta att jag inte kommer bli bättre i fötterna. Som tur är är det liten sannorlikhet att det blir sämre, så det är ju bra. Dock suger det att jag inte kommer bli något bättre alls. Jag trodde faktiskt att han skulle komma med lite ljusare besked iallafall, men icke.

Deppig kväll, och jag saknar Frida som fan.
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

 

Idag blev det som planerat lite hoppning. Jag ställde bara upp ett räcke på ena långsidan, och sedan la jag en bom ca 14-15 meter ifrån hindret, så att det skulle bli lättare att få en jämn anridning.

Redan i framridningen var hon superfin (jag filmade en del, men det var något klet på linsen, så det blev jättesuddigt), och jag kom åt henne i båda varven, så jag är skitnöjd faktiskt. Det har jag inte kunnat göra på samma sätt innan. Bara med halsförlängaren, men det är ju inte samma sak. Idag red jag utan några hjälpmedel alls, och det gick superbra.

Själva hoppningen gick också bra. Hon var positiv och med på noterna redan från början, så jag höjde succesivt ganska snabbt. Jag slutade när vi hade hoppat 80cm några gånger, för den höjden är hon inte säker på. Det var faktiskt första gången på jättelänge som jag hoppade 80cm med henne, och innan har det bara blivit någon enstaka gång, sedan har hon ballat ur. Så jag är otroligt nöjd med lilla hönan idag, och stolt!

Därefter travade jag av henne en liten stund (det tog jag med på filmen), och då var hon också rätt fin. Inte riktigt lika mjuk som under framridningen dock, men ändå trevlig. Sedan släppte jag henne i ridhuset medan jag tog bort hindret, och då rullade hon sig som vanligt. Sötan!

Imorgon blir det nog dressyr, eller longering - jag har inte bestämt mig än.
E

Gårdagens ridpass - markarbetsträning (film)

 

God kväll!

Markarbetet gick riktigt bra igår. Dock var det lite halvtråkigt att vi gjorde i princip samma sak under hela ridpasset, men det är väl nyttigt det med antar jag. Min syster var med, och hon var snäll och filmade massor, så jag har klippt ihop lite till en video.

 

I början var Lady lite övertaggad, så jag fick se till att förhålla en hel del efter bommarna så att hon skulle lugna ner sig lite. Efter ett tag började hon slappna av lite mer, och då var det lättare att jobba henne. Hon slappade till och med av och jobbade mer ryggen lite då och då, så det var himla roligt. Dock är det lättare att få henne att jobba i korrekt form i höger varv, så det var främst där jag kom åt henne, men jag är jättenöjd ändå.

 

Dock är jag inte så himla nöjd med sockerbitslinjen. Hon var positiv som vanligt, men dock lite för taggad för min smak. Hon tog inte riktigt förhållningarna där, så det blev lite knepigt ibland där. Jag fick till exempel aldrig in 5 galoppsprång, men 3 gick helt utan problem. Sista gången tog jag linjen i trav, och då var det mycket lättare att hålla ett lugnt tempo.

 

Jag tror jag ska göra ungefär samma övning imorgon, och kanske göra halt emellan hindrerna om hon blir för på. Jag hoppar rätt sällan nuförtiden, så det är nog därför hon blir lite stark - hon tycker det är kul. Så ja, det är planen för morgondagen.

E

 

Gjorde en liten ritning på övningen också


Markarbetsträning ikväll


Jag tränade lite markarbete på Lady, 15 oktober 2011

Idag har jag faktiskt hunnit med lite smått och gott, och det är riktigt skönt. Igår städade jag i flera timmar + började packa inför Spanien, så nu känner jag mig duktig. Dock har jag lite småsaker att fixa innan jag åker, men det går fort, så det är ingen brådska.

Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem från jobbet så jag kan få låna bilen, för vid sextiden ska jag åka till stallet och rida. Egentligen är det hoppträning på onsdag, men jag kan inte vara med då, så jag ska vara med på en markarbetsträning ikväll istället. Jag har ridit i den gruppen en hel del innan, men sedan bytte jag till hoppträningen istället. Det ska bli kul att se vad min gamla tränare har att säga om Lady, för vi har gjort stora framsteg sedan hon såg oss sist. Spännande!

Nu ska jag busa lite till med Tea, och sedan ska jag titta på Mysteriet på Greveholm. Fast först ska jag nog kolla på dagens avsnitt av Tjuvarnas Jul, för det har jag inte sett än.
E

Idag har jag:

  • haft stalljouren i storm och ösregn.
  • tittat på Keith.
  • ridit en markarbetslektion på en lektionshäst (skriver mer om det imorgon).
  • druckit massa Cola.
  • haft stört ont i min högerfot...
  • ... och därför hoppat på kryckor.
  • längtat till Gran Canaria.

 

Jag är så sjukt pepp på att dra iväg på solsemester nu. Om exakt en vecka befinner vi oss i varmare breddgrader, och det ska bli så himla skönt. Just nu längtar jag dock mer tills när jag får sova, för jag är så sjukt trött att det finns inte. Vi jobbade i non-stop i 10 timmar i stallet idag, så det blev rätt intensivt. Som tur är slapp jag kvällsfodringen, så istället ska jag sova. Eller kanske inte riktigt än, men snart iallafall. Mys!
E

 

"The sky is the limit!"


Gårdagens och dagens ridpass

Dumpade i hagen...

 

Igår var jag i stallet och red Lady (och lyckades dumpa ena foten i geggan i hagen när jag skulle hämta in Lady). Det blev dressyr med halsförlängare, och det gick sviiiinbra. Hon var jättetrevlig faktiskt, och jag var värsta taggad. Jag kom på en jätterolig övning som jag jobbade väldigt mycket med. Jag red på fyrkantsspåret, gjorde en volt, fortsatte i öppna, efter ett tag fortsatte jag in på en volt igen (då är det lätt att se om man har gjort en korrekt öppna eller ej), därefter öppna igen, osv. De jobbade jag med bara i trav, och även lite samma sak fast med sluta istället. Det var himla roligt faktiskt, så det kommer jag nog göra en del framöver.

 

Idag hade jag planerat att hoppa lite, men en i personalen skulle rida ut med några praktikanter, så jag följde med - vädret var ju underbart! Det var en väldigt nyttig ridtur där Lady fick träna på att vänta (hon brukar bli väldigt ivrig och vill bara springa iväg). Så istället för att kraften försvann framåt så samlade jag upp energin i handen, och hon gick sååå fint efter ett tag. I början var hon såklart skitsur, efter ett tag började hon jobba superfint -> jättenöjd ryttare.

 

Nu blir det ingen ridning på Lady förrän nästa vecka. Dock ska jag rida lektion imorgon, men det är ju på lektionshäst, som vanligt på lördagar. Imorgon har jag även stalljouren, så jag kommer hänga i stallet hela dagen. Det gjorde jag dock idag också, för när jag kom dit och skulle rida så frågade stallchefen om jag ville hoppa in och ta ponnylektionerna idag, och det tackade jag ju inte nej till. Så jag red och fixade allt för Lady, och sedan var det dags att börja jobba. Käckt!

 

Nu ska jag sova, för imorgon ska jag vara i stallet senast kl 7.
E