Nya inköp från Hööks


CRW Supreme Ridbyxa - 729 kr


CRW Competition Top - 159 kr


CRW Basic Tävlingskavaj - 499 kr
CRW Royal Ridbyxa - 599 kr


Har köpt lite grejer på Hööks idag. Blev lite nytt till hopptävlingen nästa helg. Kavajen köpte jag spontant, för jag hade ju kunnat tävla i en vanlig långtröja om så är. Men lite fin vill man ju vara, och det kändes onödigt att köpa värsta dyra kavajen eftersom jag nog bara kommer tävla lite då och då (i och med att jag inte har en egen häst). Mina gamla vita ridbyxor är lite smått slitna, så det fick bli ett par nya sådana. Sedan kunde inte låta bli att köpa ett par vanliga ridbyxor också, för det behövs ju alltid.
E

Dagens ridpass - uteritt

 

Idag blev det en uteritt för lilla Lady, och det var så himla mys! Red en tur på 9 km, vilket tog 1 timme och 10 minuter. Idag blev det en hel del trav faktiskt, med några ganska korta galopper + mycket skritt i slutet. Idag jobbade jag henne även i form i alla gångarter, och det gick skitbra. I traven var hon lite stretig i början, men det släppte rätt snabbt. Galoppen gick jättebra, och hon var avslappnad nästan från början - så kul!

 

Red en tur som innehåller typ 5 hinder (stockar och dylikt), och de skuttade Lady över som ingenting. Sista stocken är ganska stor (säkert 85-90cm hög), och Lady och jag har bara hoppat den en gång innan, så jag var lite tveksam på hur hon skulle reagera. Hon hoppade utan minsta tvekan, och det språnget kändes faktiskt bäst, så det var ju skönt.

 

Imorgon blir en stallfri dag för min del, och på fredag blir det två ridpass - förmodligen lite hoppning på Lady, och sedan hoppträning på Lillan. Blir fint det!
E


Fortfarande förkyld


Jag tränade lite bodybalance på stranden på Mallorca när vi var där

Jag är så himla trött på min förkylning nu alltså. Jag blev ju förkyld typ direkt efter att vi kom tillbaka från Mallorca, och den sitter fortfarande i. Jag har inte haft feber eller så, men jag är snuvig och så jävla trött. Tanken var att jag skulle börja träna igen ikväll, men jag vet i tusan om jag orkar alltså. Var helt slut efter stallet och har bara tagit det lugnt sen dess. Åååh, jag villlllll, jävla förkylning!
E

Dagens ridpass - dressyr/markarbete

Idag red vi i nya ridhuset

 

Det blev ett ganska krävande pass för lilla Lady idag också. Mycket galopp, men det är ju den gångarten hon behöver bygga upp. Jag red dressyr med inslag av lite markarbete (jag hade fyra bommar som jag varierade mellan travbommar och galoppbommar), och det gick bra.

 

Även idag var hon mjuk och följsam redan från början, men jag fick jobba loss henne ett litet tag som vanligt. Även om de är eftergivna och söker sig neråt så måste man få dem lösgjorda och se till att de använder bakkärran också. Det gick hyfsat snabbt dock, så jag började med travbommarna ganska tidigt. Jag ville ha henne i form över bommarna hela tiden, och det gick fint.

 

I galoppen gjorde jag såklart om bommarna till galoppbommar, och sedan galopperade jag ett bra tag. Stod upp i lätt sits och jobbade henne i form hela tiden (även över bommarna), vilket gick väldigt bra. När jag satte mig ner emellanåt så fortsatte hon i en fin form, så det var väldigt roligt. Jag tränade även på att göra halt efter bommarna, för hon har en förmåga att bara dra iväg. När jag hade gjort halt några gånger blev hon jättelydig, så då gjorde jag bara halt lite då och då istället.

Högergaloppen är hennes svaga galopp, så där kortade jag avstånden lite på bommarna, och så fick hon jobba ihop sig lite i en mer samlad galopp. Även om jag stod upp i lätt sits så ville jag hela tiden ha henne på bakbenen (hon blir lätt framtung när jag står upp, och då kommer ju inte bakbenen in under henne lika mycket). Lady tyckte nog det var riktigt jobbigt, för hon orkade inte riktigt hålla igång i början. Men då fick jag bara ha mer ben på henne, och då gick det bättre.

 

Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Det blir nog antingen hoppning eller uteritt iallafall, får se vad jag är sugen på.

E


I stallet

God kväll! Har precis ridit Lady, och nu sitter jag och tittar på när hon betar gräs. Jag har nämligen släppt henne i gräshagen igen, men hon får bara beta en liten stund, för sen måste jag åka hem.

Ridpasset gick förövrigt riktigt bra. Hon var arbetsvillig från första början, och det är ju alltid skönt. Idag fokuserade jag på galoppen, och den fick jag igenom i båda varven - så skönt. Men det blåste inte så mycket, så jag red på hoppbanan, och då är det lättare att reglera henne eftersom man har större yta att röra sig på.

I galoppen fokuserade jag på att hon skulle jobba under sig med bakbenen, och igenom kroppen till ett stadigt stöd i munnen. Det gick som sagt bra, så det var väldigt skoj. I traven blev det mycket övergångar för att få henne uppmärksam och lydig, och i skritten ville jag ha upp henne i formen lite. Allt gick asbra, så det var ett sjukt roligt pass.

Imorgon blir det stallet på förmiddagen, och då får jag se vad jag hittar på med Damen.
E

 


Ingen markarbetsträning


Lady och jag på en klubbhoppning i april 2012

Jag har varit så sjukt trött hela dagen idag, men ändå har jag sovit typ 7 timmar inatt. Konstigt! Det gick iallafall bra på jobbet, dock var det lite konstigt väder. Ena stunden var det askallt, och andra jättevarmt. Sjukt störande!

Iallafall, ikväll var ju tanken att jag skulle vara med på markarbetsträning med Lady (bestämde mig för att det var smartast att rida henne i och med att hon behöver träning, och storhästarna går en del ändå), men den är tydligen inställd, fick jag reda på precis. Snopet, eller vad, haha.. Så nu får jag väl åka dit igen och rida henne lite själv istället. Funderade lite snabbt på att låta henne vila, men jag är sugen på ett ridpass, så jag åker nog dit ändå. Blir dressyr i så fall, för jag har inte så stor yta att rida på i och med ridlektionerna. Kan visserligen rida på hoppbanan, men det blåser en del ute, så det låter inte så lockande.

Men men, vi hörs senare!
E

Min helg

 

Jag har haft en jättefin helg. Igår var syster och jag på kusten och solade hela dagen (blev inget bad för min del eftersom jag är rädd att jag kommer bli ASförkyld då), och på kvällen kollade jag på ESC med ett gäng vänner. Grymt ba gjort av Loreen - stolt svenne!

 

Idag har jag spenderat förmiddagen vid Vänern med syster. Där det blev massa sol, och sedan har jag firat mamma nu under eftermiddagen kvällen. Go helg, med andra ord!

 

Imorgon blir det jobb, och så har jag Lady och Tea. På kvällen blir det även markarbetsträning, men det blir nog på en lektionshäst (förhoppningsvis Lillan, då jag behöver träna med henne). Det är lite brist på lektionshästar nu dock eftersom en är halt och en är under igångsättning, så i värsta fall får jag väl ta Lady. Det är ju bra träning för henne i och för sig, men det som vore bäst är ju om jag får träna på Lillan. Men men, det får vi se imorgon.. Upptaterar er mer då.

E


Filmtips: drama, romanceLike Crazy
Jag älskade den här filmen redan från början. Jag tyckte den var riktigt bra, och antar att den är uppskattad i och med att många kärlekspar lever i distansförhållanden. Vill inte skriva så mycket mer om storyn, för då spoilar jag, och det är inte min grej. Jag föredrar att se filmer som jag inte vet något om, genren och kort om storyn räcker, sen är jag nöjd. Det där därför jag lägger upp dessa inlägg på det här sättet.

Det enda negativa jag har att säga om filmen är att jag är lite besviken med slutet. Jag själv blev väldigt förvirrad där, och fattade inte riktigt vad som försigick.. Men det är nog olika från person till person tror jag.

Handling: En brittisk studerande faller för en amerikansk student. De blir kära, och tvingas att skiljas från varandra när britten blir avstängd från USA efter att hon fått ett indraget visum. Det här är historiern om deras långdistansförhållande, och alla dess för- och nackdelar.

Betyg: 3,5 av 5

Lady i sommarhagen
Lilla Lady såg så nöjd ut i hagen igår. Jag satt faktiskt och tittade på henne en bra stund, men det var ju så svalt och skönt. Och jag måste åter igen säga att jag älskar att hon tycker det är skönt att bli borstad nu - jag kan stå och borsta henne hur länge som helst känns det som. Innan har hon alltid grinat så in i helvete, så det har liksom inte varit roligt att borsta henne då. Antar att hon gillar det nu för att det kliar en del nu när flugorna kommer. Hoppas det håller i sig iallafall, haha..
E

Dagens ridpass - dressyr


Det syns inte så bra, men Lady var pisseblöt efter dagens pass, så jag spolade av henne lite innan jag släppte ut henne igen.


Det syns ganska dåligt här med, men ser ni svettkanalen på näsan?! Haha, det rann massor från ansiktet när jag hade ridit klart. Och snyggt att jag alltid blir så himla röd i ansiktet när jag anstränger mig..

Det var faktiskt inte så himla fruktansvärt att rida dressyr i värmen. Visst, svetten rann, boktavligt talat, men annars gick det riktigt bra. Lady var dock lite smått bångstyrig i början. Hon hade väldigt svårt för att vänta, utan ville bara trampa på i sitt tempo, så dagens fokus var tempoväxlingar. I början fick jag vara ganska tydlig med halvhalter och dylikt, men ju längre jag red desto mjukare kunde jag rida.

Idag kändes hon dessutom ganska obalanserad faktiskt. Ena stunden sköt hon ut bogen, och andra stunden flyttade hon ut rumpan - så jag fick rida i varje steg och verkligen visa henne var jag ville ha henne. Efter ca 30 minuters jobb gick hon riktigt fint, så där fick hon pausa.

Därefter blev det galoppjobb, vilket gick kasst i början. I högervarvet gick det i och för sig ganska bra då hon var hyfsat eftergiven från början, men i vänster gick det åt pipkvisten. Fick jobba henne ett bra tag där för att hitta henne. I vanliga fall funkar hon bra när man stödjer upp galoppen med innerskänkeln och fångar upp på yttertyglen, men det gick inte alls idag. Fick nästan ha henne utåtställd i början, och då vända för ytterskänkeln - då slappnade hon dock av efter ett tag, så sen kunde jag jobba henner mer runt innerskänkeln igen.

Det är så himla lärorikt att rida henne, för man måste verkligen rida med känsla. Det som funkar ena dagen kanske inte funkar andra dagen, och då gäller det är känna dagsläget och veta hur man ska göra för att få henne dit man vill. Det var inte det lättaste i början kan jag få lov att meddela.

Förutom tempoväxlingar blev det mycket framdels- och bakdelsvändningar, lite skänkelvikningar också, och övergångar. Hon blev riktigt trevlig i slutet, och jag är himla nöjd över att jag fick igenom galoppen tillslut. Måste se till att jobba mer med den, men grejen är att det är ju inte bara jobbigt för Lady, utan för ryttaren också, haha. Latmask!
E

I stallet

God dag!
Är i stallet och tar det lugnt. Släppte Lady i sommarhagen direkt när jag kom, och efter det mockade jag och så. Nu är jag klar med allt, så nu sitter jag i skuggan och tittar på när Lady betar. Riktigt avslappnande är det faktiskt. Behöver ladda lite krafter inför dressyrpasset. Är inte alls sugen på att nöta dressyr i värmen, men det är bara att ta tag i kragen och göra det ändå.

I eftermiddag blir det sol och bad med syster, så det blir ju skönt att kunna svalka sig sen iallafall.

Men nu ska jag kila. Lady ska få beta en stund till, och sedan blir det som sagt dressyr.
E


Justin Bieber - Overboard (cover)

 

Satt och spelade lite gitarr förut och fick för mig att spela in. Så jag slänger upp det här, ifall ni är sugna på att lyssna. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: jag gör det bara för skoj skull, och jag är ingen talang. Dessutom är jag förkyld, så det låter ju lite halvdant ibland - men skit samma, haha.

 

Jag sjunger iallafall Justin Bieber's Overboard, bara första versen + refrängen dock. Hade bara spelat igenom låten en gång innan, så jag spelar inget avancerat komp eller så.

 

Jaja, nu ska jag äta lite Ben & Jerry's, för det är ju bra för halsen, + att det är ju så himla varmt.

E


Sommarvärme

Hej på er! Just nu sitter jag under och träd i och gottar mig. Låg i solen förut, men det blev så jävla varmt, och det finns inget att doppa sig i. Hade det funnits en sjö här hade jag ju lätt badat idag alltså.

Jag har iallafall med mig Tea. Hon ligger och tar det lugnt i skuggan just nu.

Idag blir det nog inte många knop gjorda. Ska vara ute ett tag, men sen går jag nog in. Är förkyld också, så blir nog ingen träning på ett tag heller. Lika bra att bli någorlunda frisk innan. Har dock ingen feber, så det är ju skönt iallafall.

Men nu ska jag återgå till att göra ingenting.
E


Det är tur att hon är söt

Lady innan hoppträningen

 

Hihi, visst är hon söt! Lady har förövrigt varit jättemysig de senaste dagarna. Hon har njutit när jag har borstat henne (det händer inte allt för ofta!), och sett riktigt nöjd ut. Idag borstade/ryktade jag henne i ca 40 min innan hoppträningen, och hon grinade nästan inget alls. Dessutom fick jag borstat igenom svansen, så nu är hon värsta snygg - lilla hönan.

 

Imorgon blir förmodlingen en stallfri dag, men på fredag är det som sagt dags igen. Det nalkas dressyr för lilla Lady.

E


Dagens ridpass - hoppträningSämsta hoppträningen på länge! Gick kasst verkligen, haha. Inga avstånd stämde, vi fick inget flyt, och Lady kändes inte alls taggad. Usch! Har ritat upp banskissen som vanligt, hoppas ni förstår hur jag menar. De röda linjerna är framhoppningen och de röda siffrorna är alltså framhoppningens hinderhöjd. Den blå linjen är banan vi hoppade i slutet, och de blåa siffrorna är banans hinderhöjd.

Vi började med röd linje nr 1, självklart lite lägre höjd i början. Det gick kaaasst! Hittade inga avstånd alls, men Lady hoppade ändå. Dessutom landade hon i fel galopp heela tiden, så då blev det ännu svårare att hitta rytmen. Hoppade den typ 4 gånger var innan vi gick vidare med röd linje nr 2. Gick fint in på hinder nr ett, men jag blev inte färdig innan hinder nr två, så där såg det ut som pannkaka. Hoppade den två gånger, och blev samma sak båda gångerna.

Därefter hoppade vi banan, blå linje, och jag hoppade två gånger. Första gången, kaos. Haha, inget stämde. Eller jo, första linjen gick fint, men därefter gick det sämre alltså. Ingen rolig runda. Red igen, och då gick det mycket bättre. Hittade avstånd, Lady var med, och allt satt perfekt. Skönt att sluta med en sån runda, så att iallafall något fungerade.

Anledningarna till dagens kassa hoppträning tror vi bland annat beror på att Lady var lite smått olydig. Hon tog liksom inte förhållningarna ordentligt, utan hon ignorerade mig bara där uppe på ryggen. Det var inte så att hon bara brassade på, men det kändes som att hon inte hade någon respekt för mig. Kan bero på att jag inte dressyrat henne på länge, och jag vet inte om Tina har gjort det under tiden jag var borta heller. Då blir det lätt lite slarv med lydnaden, så på fredag blir det allt ett dressyrpass på Lady.

En annan anledning var att jag tappade fokus. Jag red nämligen med mina stövlar som jag köpte i höstas, och det var ju lite skillnad mot ridbootsen. Jag har en förmåga att inte trampa ner ordentligt i den högra stigbygeln, och då tappar jag lätt stigbygeln om jag inte passar mig. Bootsen tar ju upp större yta i själva stigbygeln, så då tappar jag den inte lika lätt när jag rider i dem. Detta gjorde iallafall att jag tappade fokus, satt och tänkte på att trampa ner hälen massor, och då blev det att jag tänkte på helt fel saker. Istället för att rida fram och ge henne plats så satt jag och plockade för mycket i lilla Lady, och då får man ju inget flyt. Men när jag väl fokuserade, så gick det ju mycket bättre.

Men men, ibland får man väl ha lite sämre hoppträningar. Nu har vi bara en träning kvar innan sommaren, och sedan kör vi igång i höst igen. Blir käckt! Ska se till att hoppa en del på egen hand i tills allt sätter igång igen, mycket små hinder och lydnad tror jag blir fint.
E

Emma rekommenderar

Jag måste bara slå ett slag för Silica Plus. Jag vet inte om ni minns, men jag började äta det kosttillskottet för typ 2½ månader sen, och jag har märkt en stor skillnad på mina naglar (tyvärr inte på hud eller hår dock). Innan gick de sönder hela tiden, men nu är det otroligt starka och fina - så himla kul! Trodde verkligen inte det skulle fungera så bra, men där ser man. Så om ni vill få hållbara naglar så rekommenderar jag er att prova detta kosttillskott. Finns att köpa i olika hälsobutiker.

E


Snart dags för sommarbete

 

Gud vilket fantastiskt väder vi har; det är ju nästan för bra alltså. Jag har iallafall varit i stallet under förmiddagen och mockat och så för Lady, och dessutom släppte jag henne i en stor gräshage ett tag eftersom hon måste vänja sig att gå på gräs inför sommarbetet. Hon fick gå där själv, så jag hade förväntat mig att hon skulle bli lite orolig. Men hon betade som ingenting och verkade inte bry sig för fem öre, så det var skönt. De gångerna jag gick och kollade till henne var hon också helt avslappnad, så det var skönt.

 

Om några timmar åker jag ut till stallet igen för att fixa iordning Lady inför hoppträningen. Tänkte borsta igenom henne ordentligt i och med att jag har lite mer tid än vanligt. Hinner jag så tar jag nog även svansen, för den är lite smått tovig.

E


Dagens ridpass - uteritt

Det blev faktiskt en uteritt istället för dressyr (tillsammans med Frida och Arom även idag), men jag jobbade henne en del under turen. I skritten och traven skulle hon gå i form, och i galoppen skulle hon gå samlad. Efter galopperna fick hon länga på halsen ett tag också, i och med att de fick anstränga sig en hel del idag.

Ridturen bjöd på en hel del hinder också, fem stycken närmare bestämt. Det gick jättebra, fast hon laddade väl lite väl mycket ibland kanske, haha.

Imorgon kväll blir det som sagt hoppträning igen, och jag är taggad till tusen. Har inte hoppat på två veckor ( förutom på uteritter då) - skandal!
E


Godmorgon


Frida smygfotade mig i stallet igår, haha. Och smarta jag hade glömt ridbyxorna hemma, så jag red ut shorts. Snyggt!

Det är ju helt fantastiskt att man kommer hem till Sverige med sol och +20°C. Det kan ju inte bli så mycket bättre. Om en stund ska jag hämta Tea, och gå på morgonpromenad med henne, och sedan ska jag ta det lugnt ett tag. Därefter möte, och sedan stallet. Jag tror jag ska ta med Tea stallet, för hon tycker det är så kul. Annars kan jag lämna henne hemma eftersom hon bara behöver bara ensam någon/några timmar innan bror kommer hem, men hur kul är det?! Och nu när det är så fint väder också.. Nej, hon får nog följa med, hihi.

I stallet blir det nog som sagt dressyr. Dock har jag börjat få ont i halsen, så vi får väl se hur mycket jag orkar jobba henne. Ska försöka jobba mycket med galoppen, för det behövs. Jobbigaste gångarten på henne dock, haha..

Meen, nu ska jag ta och hämta/gå ut med Tea.
E

Dagens bravader

Idag har det blivit jobb i drygt 7 timmar, och sedan red jag ut på Lady med F och Arom. Mycket trevlig tur, och hästarna var taggade till tusen, haha.

Imorgon blir det först möte, och sedan ska jag till stallet. Blir nog ett dressyrpass i och med att det är hoppträning på onsdag. Uuh, jag har inte hoppat på två veckor - hur ska det gå?!

Jaja, nu ska jag sova, för jag är helt död. Godnatt!
E

Idag, imorgon och på onsdag är jag även hundvakt till den här lilla krabaten - Tea. Charmigare hund får man leta efter.


Filmtips: drama, romanceThe Vow
Det som avgjorde att jag såg denna filmen var faktiskt skådespelarna. Jag har alltid gillat Channing Tatum, och Rachel McAdams är en fruktansvärt duktig skådespelare - så det kan ju inte bli något annat än bra. Storyn verkade även helt okej, så det bidrog ju såklart också. Filmen gjorde mig inte besviken, för den var riktigt bra. Den är baserad på en verklig händelse också, och det gör det hela ännu bättre enligt mig.

Det tog kanske trettio minuter innan jag var helt inne i filmen, och sedan flög tiden bara iväg. Hade jag fått bestämma hade jag dock utvecklat vissa saker lite mer, men det kan ju bli för mycket också. Svårt att veta hur mycket man kan brassa på ibland, för det kan i sin tur göra att en hel film förstörs. Men en helt klart servärd och bra film som jag säkert kommer se fler gånger.

Handling: Paige hamnar i koma efter en bilolycka, och förlorar en stor del av minnet. Hon har inget minne av sin man Leo, så han gör allt han kan för att han ska vinna hennes hjärta igen.

Betyg: 3,5 av 5

Söndag i Sverige

Känns fortfarande konstigt att vara i Sverige. Ångest och piss finns inte i Spanien, eller det gör det iallafall inte för mig. Det är hemma i Svealand, när allt är som vanligt, som sån skit existerar. Jobbigt värre! Dock är det ju fantastiskt att det har blivit så fint väder. Det är ju nästan så att man får lite Spanien-känsla, men bara nästan..

Men, det kommer sjävklart upp lite bilder och så från resan. Tänkte skriva ett inlägg om det (tror inte det behövs något mer, för skriver nog bara lite allmänt om vad vi gjorde och så), men det kommer nog upp en annan dag. Är för seg ikväll, och dessutom får jag en sån där jobbig känsla när jag tänker tillbaka, i och med att jag vill spola tillbaka tiden. Men jaja, bjuder på någon bild iallafall. Syster tog kort på mig när jag hjulade.
E


Snabb update

Ligger i min säng hemma i Sverige, vilket känns bitterljuvt. Det är ju fantastiskt med semester, så man hade ju inte tackat nej till att vara kvar en vecka, men samtidigt är det skönt att vara tillbakaa i vardagen igen. Imorgon blir nog en lugn dag dock med eventuellt lite träning, har ätit alldeles för mycket skit under veckan.. Haha, bläää...
E

Bjuder på en bild från gårdagen då vi hyrde bil


Strax middag

Just nu står jag på balkongen och väntar på middag - det blir trerätters, hehe..
E


Lever livet

Vi har det så fruktansvärt bra här på Mallorca. Hotellet är suuuperfint, stranden är jättestor och poolen är fräsch. Vattnet är dock aningen kallt (både i havet och i poolen), men det gör inte så mycket. Och behöver jag ens nämna att utsikten är fantastisk?! Den är nästan för fin, haha. Åh, jag älskar Spanien!
E


Just nu

Resan till Mallorca gick finfint. Vid ett-tiden låg vi på playan och stekte, och nu ska vi strax äta middag. Livet leker!
E

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/648008/images/2012/pic_202283139.jpg" class="image">


Almost done

Har strax packat klart inför Mallorca, för om en stund åker syster och jag till pappa för att sova där. Blir en liten roadtrip ner i landet med lite reskost i form av McFlurry. Jag skulle leva på det - så sjukt gott.

Känns lite halvdant att lämna Busan dock, nu när hon är lite dålig.. Men får hoppas att hon repar sig under tiden jag är borta. Strax ska jag ge henne en till dos smärtstillande, vilket hon älskar. Haha, hon tycker det är jättegott verkligen, så det är ju bra.

Men nu ska jag packa klart, och sedan se på tv en stund innan vi åker. Vi hörs!
E


Min lilla kanin ♥Idag har jag som sagt varit hos veterinären med min kanin, och det gick väl både bra och dåligt. De kunde inte hitta något fel på henne, men tycker det är väldigt konstigt att hon har blivit så smal. 1,85 kg vägde hon, vilket är 1 kg mindre än vad hon har vägt som mest (och då var hon lite småtjock). Så hon behöver väl gå upp till 2,3 kg minst iallafall, så hoppas hon gör det. Hon ska iallafall äta smärtstillande och antibiotika i några dagar, så ska vi se om det blir någon skillnad sen. Det kan hända att hon bara har en infektion. Om hon inte blir bättre får vi kolla upp henne igen, för det kan hända att det är en tumör eller så.

Ååh, hoppas verkligen hon blir bättre nu. Blir ju orolig! Men hon har blivit mycket piggare den senaste veckan iallfall, och det är ju jättebra.

Men nu måste jag kila, för jag måste ta tag i min packning. På lördag åker jag ju till Mallorca, och imorgon ska jag åka till pappa för att sova där. Så jag får allt rappa på lite, för jag vill ju inte glömma något.
E

Dagens ridpass - hoppträningLady var himla duktig idag, för hon ställde upp i alla lägen. Jag däremot, red riktigt dåligt. Jag la henne ofta för stort på hindrena, hittade inget bra flyt och tog för mycket i henne. Vet inte varför det blev fel idag, men ibland är det väl så antar jag.

Lady var riktigt trevlig iallafall, aningen trött bara, men lydig och så. Fick beröm av en de andra tjejerna som tyckte att vi hade gjort stora framsteg sen i höstas, och det håller jag verkligen med om. Kul att folk lägger märke till det.

Nu kommer jag inte träffa Lady på jättelänge, för på lördag åker ju jag till Mallorca och är borta i en vecka. Egentligen skulle jag ha henne imorgon också, men allt krockade, så Tina får ta henne istället. Imorgon ska jag nämligen åka till djursjukhuset med min lilla kanin, för hon mår inte bra. Hon är konstig i ena bakbenet, och så har hon blivit smalare. Dessutom är hon väldigt slö, och det har hon aldrig varit innan - konstigt. Så vi ska kolla upp henne, så att man kan se om något är fel. Hoppas inte dock, för om hon måste avlivas så går jag sönder. Min lilla älskling!
E

Seg dag

Skulle egentligen ha tränat nu under dagen, men det regnar, så jag kände inte för att cykla dit och bli blöt. Istället har jag en lugn dag och busar med kaninen. Ikväll blir det hoppträning också, vilket ska bli askul. Bara jag inte trillar av igen, hehe..

Men nu ska jag återgå till kaninen, hon gillar inte när jag ignorerar henne, haha.
E


Jobb och träning

Exempel på några zumba-övningar

 

Har haft en fin måndag, dock har den känts väldigt lång. Sov sjuukt dåligt inatt, så jag var helt jävla slut imorse + att jag var på sämst humör (blir det ibland när jag har sovit dåligt). Men jag piggnade iallafall till lite när jag kom till stallet, för hästarna är ju så mysiga på mornarna.

Blev jobb i drygt 7½ timmar, sen hem och käka, och därefter cyklade jag till gymmet. Blev Bodypump idag, vilket var sjukt tungt. Har inte kört det på ett tag, så det var på tiden. Dessutom är den tränaren som kör idag så grymt bra, så det var allt värt lite smärta.

Förresten, jag gick på ett Zumba-pass för drygt 1½ vecka sen, och jag måste säga att det där passet är lite smått överskattat alltså. Visst, det var kul och man blev svettig, men det var ju inte mer än så alltså. Bra variation om så är, men inget jag kommer köra regelbundet. De passen som jag föredrar just nu är Bodybalance och Indoor Walking. Älskar att stretcha, och konditionsträning är ju dökul. Men smaken är väl som baken antar jag, och det är väl tur det.
E

Gårdagens ridpass - hoppning (film)

 

Framridningen började asdåligt eftersom att Lady blev rädd när några tjejer pratade utanför ridhuset (haha, snacka om att bli rädd för småsaker). Hon kunde inte släppte det heller, så hon var stel som en pinne och flög runt som en virrpanna när vi närmade oss stället där tjejerna hade babblat. Snacka om att man blev frustrerad. Jag ignorerade det så gott jag kunde, och då började hon slappna av mer och mer.

Efter framridningen hoppade jag fram på sockerbitshindret, red på en åtta och bytte galopp över hindret. I början var hon lite ringrostig och fattade inte att hon skulle byta galopp, men när jag sedan blev mer noggrann så bytte hon jättefint alla gånger. Filmade dock inte det.

Därefter började jag hoppa vattenmattan, och där hade jag förväntat mig att hon skulle vara jättetittig och ta ett stort språng över räcket, men hon hoppade som att det var vilket hinder som helst - så skönt.

Hoppade det några gånger, och sedan gick jag vidare på linjen. Körde med 8 galoppsprång, och det gick fint. Tyckte hon kändes lugn och reglerbar även om jag hade glömt martingalen. Höjde oxern till 90cm (hade bara hoppat den höjden på träningar med henne innan), och det gick lätt som en plätt, TILLS JAG FLÖG AV, haha. Kom lite tajt in på räcket, och då klantade jag mig genom att inte lägga på mer ben, så 8 galoppsprång blev för långt, och då vägrade hon. Måste säga att jag lyckades med avramlingen denna gånger alltså, det ser asroligt ut, haha. Lady är dock duktig och står still efter - snäll häst!

Därefter ville hon såklart inte hoppa den oxern mer, så det blev några vägringar där. Men jag fick iallafall över henne tillslut, och då hoppade jag det några gånger till för att få henne att inse att det inte är farligt. Hon är känslig när det gäller sånt, och inte särskilt förlåtande, så det får man jobba med.

Är jättenöjd att hon tog sig över det även om det gick tokigt ett tag, för innan hade hon aldrig ens ställt upp på att hoppa det från första början.

Jag avslutade med att lägga ut hela vattenmatten och leda henne över den några gånger. Hon tyckte det var asläskigt i början och tog stoooora språng över, men efter ett tag skrittade hon på lugnt, och kunde till och med stå stilla på mattan - riktigt duktigt!

Nu måste jag gå och lägga mig, för jag börjar jobbet kl 7 imorgon.
E

Fredagens andra ridpass - hoppträning på Lillan
Det gick ganska bra på hoppträningen faktiskt, och det är en himla skillnad mellan att hoppträna henne, och tävla henne. På hoppträningarna är hon så himla mycket lugnare, så det skulle man ju önska att hon var på tävlingarna också.

Vi började med att hoppa fram på den sista oxern, fast mycket lägre höjd. Vi red som på en åtta (tänk en liggande åtta med volter ut mot långsidorna), och skulle då byta galopp över hindret. Första gången gick det inte alls, men då sa min tränare till mig att tänka "byt" tidigare, och då gick det mycket bättre. Var alldeles för sen innan, och då är det ju inte så konstigt att det inte funkar.

Därefter hoppade vi serien, och det gick finemang. Kom in i ett lagom tempo och var jämn hela vägen. Dock var hon lite väl taggad efter serien och svängde alldeles för tidigt, så jag fick jobba med att få ut henne till väggen där.

En gång försökte hon lura mig lite och ville springa på sidan av sista hindret, men jag var väldigt bestämd, så hon hoppade allt ändå. Annars gick det kalasbra, och vissa språng kändes riktigt fina. Kul!
E

Fredagens första ridpass - dressyr på Lady


Lady och jag för drygt en vecka sen

Hade planerat lite hoppning, men det låg enbart en galoppbom på hoppbanan, och jag orkade inte bygga fram massa hinder.. Så det blev lite dressyr, vilket gick värdelöst, haha. Eller, egentligen gick det väl inte så himla dåligt, men jag hade nog för höga krav.

Fokuset under hela passet var att hon skulle gå i en lite högre form, för i vanliga fall krullar hon ihop halsen och drar in huvudet, och då går hon över lod samt hamnar lätt på bogarna - och det vill vi ju inte. Så jag hade rätt mycket ben på henne för att hon skulle få in bakbenen mer, samtidigt som jag såg till att huvudet inte åkte ner för mycket. Det gick rätt bra faktiskt, i början var hon lite tveksam, men det släppte ganska snabbt.

Jag jobbade iallafall med det i skritten och traven (samtidigt som jag gjorde massa lösgörande arbeten, som vanligt), men i galoppen fick hon komma ner i en lite djupare i form, i och med att hon är ganska svag i den gångarten fortfarande. I vänstervarvet gick det så jävla dåligt, jag fick inte igenom henne för fem öre, och hon sprang bara på. I högervarvet gick det dock myyycket bättre, för där kunde jag jobba henne en hel del i den lite lägre formen. I galoppen får man dock vara stenhård med att hon inte brassar på, för annars hamnar hon väaldigt lätt på bogarna.

Egentligen gick passet ganska bra, så jag vet inte varför jag var så besviken - kanske för att vänstergaloppen gick kasst?! Jag vet inte, men så är det väl ibland, man förväntar sig mer liksom.
E

Kommer film från gårdagen

Min snygga avramling - slutade med att jag hängde på bommen, haha

 

Håller på och konverterar filmerna nu, för de var så sjukt stora, så allt bara hackade.. Tar lite tid att göra dem mindre dock, så filmen kommer nog upp ikväll. Innan dess ska jag skriva om fredagens två ridpass.

E


Stalljour

Har avslutat denna stalljour med ett hoppass på Lady. Det gick både bra och dåligt, för jag ramlade av och Lady hoppade 90cm. Kommer nog film på det, antingen ikväll eller imorgon. Vet dock inte om jag råkade filma uppochner en gång, för jag filmade med iPhonen nämligen, men det märker vi.
E


Fredagsträning

Startar denna fredag med lite träning, i form av Indoor Walking. Därefter blir det hem och äta lunch, och sen ska jag till stallet. Lady ska få sig ett pass på banan om vädret tillåter (kanske lite hoppning om det står hinder ute), och sedan ska jag hoppträna på Lillan. Ska leta upp en martingal till henne först dock, för jag tror hon skulle funka ganska bra på det.

Kommer vara i stallet halva dagen, och kommer inte hem förrän vid nio ikväll. Blir sängen tidigt, för jag har stalljouren imorgon. Blir bra!

Nu ska jag strax kolla på The Doctors ett tag innan jag ska möta Isabell och åka till gymmet. Ha en bra dag!
E


Hundvakt


Fick ett snyggt kort på Tea mitt under en gäspning förut - hon har legat och glassat i solen typ hela dagen

Ååh, man blir ju bara mer sugen på sommar nu när det är så fint vårväder. Har solat både igår och idag, och det är ju så himla skönt.

Igår blev det förresten en uteritt på Lady. Red först ner till sjön och red runt i vattnet. Lady var helt galen och gick bara längre och längre ut, haha. Därefter blev det en skogstur också, och mycket galopp på grusvägarna. Mys!

Idag har jag varit vovvevakt, och nu under kvällen har jag tränat. Imorgon och lördag blir två fullspäckade dagar, men det blir nog käckt. Nu ska jag snart gå och lägga mig, för jag är heeelt slut. Att solen göra en så trött alltså..
E

UTMANING - 11 frågorJag blev utmanad av Micaela.


- Har du blivit utmanad så ska du svara på de 11 frågor din utmanare gett dig och posta på din blogg!
- Välj sedan 11 nya att utmana och länka i ditt inlägg.
- Hitta på 11 nya frågor till dem!1. Bästa film någonsin genom tiderna och varför?
Oj, så himla svårt! Alltså jag ser ju på väldigt mycket filmer, så det är ju jättesvårt att bara välja en - men jag får nog säga Titanic faktiskt. Den är ju så otroligt bra gjord, gripande, spännande, rolig - den har allt. Dessutom är det ju en del av historian, alltså det har hänt på riktigt, och det tycker jag gör det hela ännu bättre.

2. Vem var din första kändis crush? Och vem har du crush på nu? Har du nånsin haft en sexfantasi om din då- och nutidens crush (säg bara ja eller nej, det räcker)?
Jadu, min första kändiscrush var nog Aaron Carter - minns ni honom, den där söta lilla killen som sjöng I want candy?! Ingen sexfantasi om honom nej, jag var ju bara barnet när jag gillade honom, haha.
Min nutida crush, hm, finns ju många fagra människor. Har nog inget speciellt kändiscrush just nu, men den senaste var nog Andreas Wijk - räknas han, haha? Och angående fantasin - OHJA!

3. Tror du på det övernaturliga, själsfränder, öde och slump? Varför/varför inte?
Tror inte på det övernaturliga, inga aliens och spöken och så. Men jag tror på ödet, för jag tror att det finns en mening till allt. Om jag tror på självfränder har jag lite svårt att ta ställning till, för jag har lite av ett dubbelmoral där. Tror självklart man kan leva med någon hela livet ut, men tror inte att det bara finns en själsfrände, utan det finns nog en hel hög - det gäller bara att hitta den som passar bäst.

4. Har du upplevt något som du aldrig någonsin vill uppleva igen?
Jag skulle vara lycklig om jag kunde slippa något mer trauma i mitt liv - att bryta fötterna en gång räcker så det blir över. Sedan vill jag självklart aldrig någonsin mer vara med om att ännu en kompis dör, för det är förjävla jobbigt.

5. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Varför/varför inte?
Utan tvekan! Kärlek för mig är när det har funnits något från allra första början, och att det sedan växer sig ännu större. Känner man inget från första början så kommer det aldrig göra det heller. Det finns väl självklart undantag, men i grund och botten så tror jag främst på första känslan.

6. Berätta om din bästa vän eller ditt första husdjur.
Mitt första husdjur var en silverhaj som hette Blixten - haha. Vet inte om det räknas dock, men det tycker jag allt. Vi har inte haft pälsdjur eller så under min uppväxt i och med att båda min syskon + pappa är allergiska.

7. Vilken kändis vill du byta garderob med och varför?
Får nog säga Kenza här, om jag kunde få allt i min storlek. Hon har ju så sjukt mycket kläder, och jag älskar hennes stil!

8. Om du är en regissör och ska skapa en ny tvserie, vad skulle den handla om? Och vilka skådespelare ska du anställa till vilken roll i din nya tvserie?
Jag hade nog i så fall valt att göra en serie utan övernaturliga fenomen. Tror nämligen det kan vara svårt att veta hur långt man kan gå i sådana serier, samtidigt som att det kan gå jävla bra om man träffar rätt. Om det av någon anledning hade blivit en sådan serie så hade jag hållt mig till EN grej; bara vampyrer, bara demoner, bara häxor - ni fattar. Tror att det är enkelt att övergöra vissa grejer annars. Se bara på The Vampire Diaries; jag älskar dock den serien, men vissa saker är ju bara för mycket, och ibland kan jag känna att allt borde lugna ner sig lite.

9. Vilken tvserie skulle du vilja leva livet i och varför?

Friends, de verkar ju vara ett härligt gäng. Dessutom skulle man vara lugn i och med att man slipper frukta alla förbaskade blodsugande vampyrer..

10. Vem ser du upp till (levande eller död) och varför?
Ser upp till otroligt många, så det är omöjligt att bara välja en.

11. Beskriv ditt drömland (gärna i varenda minsta detalj).
Mitt drömland - oj, vad svårt. Jag älskar att vi här i Sverige har ett eget språk som få behärskar, men att vi samtidigt är internationella och är bra på engelska. Något jag skulle vilja ha är mer specifika årstider dock; Japans vår, Spaniens sommar, Sveriges höst och Alpernas vinter. Jag älskar levande mat; alltså nyttig, god och färgglad. Svårt att säga exakt, men Asien sägs ju ha väldigt bra mat - så låter ju lockande. Så en blandning av allt det låter ju toppenbra - någon som vet om det landet existerar?


- Jag utmanar alla som vill. Tråkig som jag är så stuntar jag i att skriva 11 nya frågor, för jag är tveksam på om någon kommer svara på dem. Ni får helt enkelt svara på samma frågor som jag i så fall.

E

Dagens ridpass - löshoppning (film)

 

Hade sällskap av en kompis i stallet idag, så då passade jag på att löshoppa Lady. Det funkar allt att göra det själv, men det underlättar ju jättemycket om man är två.

Lady var iallafall jätteduktig, och hoppade 120cm som högst. Utan någon minsta tvekan heller, så det var otroligt roligt att se. En gång i slutet kom hon helt fel på hjälphindret, så då blev det alldeles för långt till oxern, så då vägrade hon (samtidigt som hon rev halva hindret), så då avslutade vi med att sänka till 1m, och så fick hon hoppa det en gång bara. Gick super! Ville inte förstöra hennes självförtroende, och hon började ändå bli trött, så lika bra att avsluta när hon hoppat bra en sista gång. Fick typ inte med något av det på filmen dock (filmade för hand då, och missade typ allt), så jag tog bara med till när hon hade hoppat 120cm.

Som alltid började vi med att leda henne först över bommarna på marken, och sedan släppte vi henne så fick hon springa över dem själv. Därefter började vi göra hinder av allt, och sedan höjde vi succesivt. Tog nämligen inte med det i filmen, men så gjorde vi.


Jag ska försöka fortsätta löshoppa henne lite då och då nu, och min kompis som var med idag ville gärna hjälpa till fler gånger, så det blir jättebra. Lady blir nog glad iallafall, för hon verkade tycka det var kul, hihi.
E