Dagens ridpass - dressyr barbacka + frihetsdressyr

 

Lady var faktiskt ovanligt glad idag. När vädret är dåligt så brukar hon nämligen vara på kasst humör, men idag var hon riktigt positiv.

 

Jag har blivit förkyld, så jag kände inte för att rida ett jobbigt ridpass idag. Därför blev det först lite dressyr barbacka i ca 30 minuter, och där jobbade jag mycket med sidvärtes rörelser. Hon var lite skänkeldöd i början, men efter ett tag började hon flytta sig jättefint undan för skänklarna.

 

När jag kände att hon var mjuk och fin så hoppade jag av och släppte henne i ridhuset, och då tränade jag lite frihetsdressyr istället. Jag hade med mig massa godis, och så skulle hon komma när jag kallade på henne. Hon var riktigt duktig, och kom ibland springades till mig. Sötan! Jag höll på med det i ca en halvtimme också, och det verkade hon tycka var jättekul. Hon såg riktigt stolt ut när hon kom när jag ropade, haha.

 

Imorgon blir det nog en uteritt om det är fint väder, annars blir det nog lite bommar/hoppning.

E

 

Jag vet att jag ser lite lustig ut när jag springer, men det är svåååårt. Haha!


Dagens ridpass - hoppträning


Malandro - Hannoveranare, valack, född 1996

Jag trodde seriöst att jag skulle bryta ihop när jag fick veta att jag skulle rida Malandro. Han är nämligen ridskolans segaste häst, och med mina svaga fötter är det ingen särskilt bra kombination. Men jag satte på mig sporrar och hade spö, och var riktigt laddad, och det gick faktiskt riktigt bra.

Jag började redan från början med att hela tiden aktivera honom och få honom att gå fram för skänkeln, och det gick jättebra. Han blev faktiskt väldigt pigg.

Efter framridningen började vi arbeta på en volt, utan stigbyglar och i trav och galopp. Vi skulle jobba med våran sits, och det var jättenyttigt. Det gick bra, och min sits kändes faktiskt riktigt fin. Jag fick även beröm för den, så det var kul. Därefter tog vi ner stigbyglarna och jobbade i lätt sits istället. Det var sjukt jobbigt, så jag kommer nog ha en härlig träningsvärk imorgon. Great!

Sedan började vi med själva hoppningen, och det gick väl rätt bra. Malandro blev sjuukt taggad och otroligt stark emellanåt, speciellt när vi hoppade den röda linjen. Sista gången gick det mycket bättre, för då fick jag ner honom i ett lugnare tempo.

Så ja, jag blev positivt överraskad, även om han inte är min typ av häst.
E


Dagens övning. Alla hinder var jättelåga, ca 70cm höga.

Motion försärker immunförsvaretJag har varit på sjukgymnastik nu under morgonen, och jag var inte sugen för fem öre. Ibland kan man ju varit lite pepp på att träna, men det var jag inte idag. Men nu är det gjort, och nu ska jag inte dit förrän på måndag. Skönt!

Just nu ligger jag i sängen och tittar på tv. Jag ska sega heela eftermiddagen, och sedan ska jag på hoppträning ikväll. Jag har tittat på The Doctor's på Tv4+ några dagar i rad, och häromdagen rekommenderade de faktiskt att motionera när man är förkyld (eller har någon annan infektion), eftersom det stärker immunförsvaret (om man inte tränar för hårt, för då försvagas immunförsvaret istället). Det gör att man, i sin tur, snabbare blir av med infektioner. Så jag hoppas att jag mår ännu bättre ikväll när jag har ridit lite, för efter dressyren igår mådde jag faktiskt mycket bättre än vad jag hade gjort under hela dagen. Så det kanske ligger något i det de säger.
E

Dagens ridpass - dressyrträning

Wakito och jag på hoppträning för ett år sedanDet blev dressyrträning, och det var välbehövligt. Jag har nämligen inte ridit dressyr för tränare på några månader, så det passade fint.

Jag hade fina Waktio, och var jättemysig idag. I början var han lite spänd och på tårna, men jag jobbade mycket med att han skulle vara avslappnad och nästan vila lite på stegen, och då började han slappna av. I slutet var han riktigt avslappnad, så jag är jättenöjd.

Första halvtimmen av ridpasset fick vi rida fram självständigt, och då jobbade jag som sagt mycket med att få honom lugn och mjuk. Jag gjorde mycket lösgörande arbeten, som skänkelvikning, öppna och tagen baldel, och det gick jättebra. Efter framridningen skulle vi jobba med att rakställa hästarna, och att sedan även ha dem raka, men ställda åt olika håll. Det var rätt simpelt, men ändå en rätt nyttig övning. Wakito var fin, men blev lite vinglig när han spände sig.

Jag är som sagt jättenöjd med ridpasset, så nu ska det bli kul med en hoppträning imorgon. Det blir många ridträningar denna veckan, men det är bara bra.
E

Dagens planer

Lady och jag på gårdagens träning. Foto: Tina

 

God dag!

Under förmiddagen har jag varit hos tandregleringen, så nu har jag ännu mer grejer i munnen. Jag har nämligen två gummiband som är fästa från underkäken till överkäken, så nu kan jag inte gapa så stort utan att gummibanden späns. Kul va.. Anledningen till det är att de ska dra in alla mina framtänder, så att mitt överbett ska försvinna. Great!

 

Idag har jag inte särskilt många planer, och det är skönt för jag har ont i halsen, så jag kommer säkerligen bli sjuk. Ikväll ska jag dock rida igen, och även idag blir det för tränare. Jag avbokade ju en hoppträningen när jag opererades, så den ska jag rida igen ikväll. Det blir i en grupp som jag red i för ca 1½ år sedan, och jag tror att det blir ett dressyrpass, men jag är inte säker. Kul ska det bli allafall.

 

Nu ska jag fortsätta med att titta på Mannen som talar med hundar.

E


Dagens ridpass - markarbetsträning

Denna övning jobbade vi med i båda varven

 

Dagens ridpass på Lady blev mer ett markarbetspass. Jag red för Annica som vanligt, och vi gjorde övningen ovan. Det gick riktigt bra, även om jag inte riktigt lyckades rama in henne alla gånger. Hon var väldigt positiv mot hindrerna, och hoppade fint, så jag är jättenöjd.

 

Dock tycker jag att det var ett sjukt tråkigt ridpass. Vi gjorde denna övningen heeela lektionen, och det blev lite tråkigt. Dessutom blir det ju lite segt för hästarna att bara rulla på likadant likadant.. Det var en nyttig övning dock (kanske lite väl simpel), så man hade ju kunnat börja med den, och sedan fortsatt med något annat. Men men, nu blev det såhär, och det fick ju gå. Huvudsaken är att jag är nöjd, och det är jag ju som sagt.
E


Igår kväll var det en stor brand i våra källarlokaler

 

Vid 21-tiden igår kväll började det brinna i våran källarlokal här i Trollhättan. Det bara vällde ut rök när vi väl la märke till det, så vi fick ju värsta chocken. Branden vad tydligen väldigt svårt, och det tog över en timme för alla brandmän att släcka den. Vi blev "fast" i lägenheten eftersom det var så otroligt mycket rök i trappuppgången, och eftersom vi var tvungna att evakuera så fick brandmännen hämta oss (och en del andra familjer) med en brändmännens sky-lift från balkongen. Det var spännande kan jag få lov att tala om.

 

Väl nere på marken fick vi prata med ambulanspersonal och poliser, och sedan gick jag hem till bror och Isabell, och där sov jag även inatt. Det tog nämligen ganska många timmar innan vi kunde använda trappuppgången igen. Nu befinner jag mig dock i lägenheten igen, och röklukten är faktiskt inte så farlig. Man känner av den, men man vänjer sig.

 

Precis nyligen har jag pratat med en polis som ringde upp och förhörde mig om gårdagens händelse. Vi pratade i 15 minuter, så han ville ha ut en hel del information. Det är bra tycker jag, för då kanske de tillslut kan räkna ut vem/vilka den/de skyldige/a är. Det var nämligen en anlagd brand, och det klassas ju som mordbrand i detta fall.

 

Det sjuka är att det brann i källarlokalen hos oss för drygt en månad sedan också, och det var också en anlagd brand. Vad är det för sjuka folk som går och tänder eld på saker?! Det kan ju faktiskt sluta riktigt illa.

 

Som tur är blev ingen skadad. Eller ingen blev allvarligt skadad iallafall. En viss del rök fick vi ju i oss, men det var i måttliga mängder. Tur!
E


100 frågor om mig

1. Fullständigt namn? Emma Johanna Johansson
2. Exakt ålder? 19 år och ca 8 månader.
3. Vart bor du? I Hjärtum och i Trollhättan.
4. Bor tillsammans med? I Hjärtum - pappa och ibland Anne (pappas tjej). I Trollhättan - mamma och ibland Danne (mammas kille).
5. Husdjur? Mollie, min lilla kanin, och så har jag ca 15 akvariefiskar.

Mollie

 

6. Färg på ditt hus? Pappas hus i Hjärtum är mörkgrått och vitt.
7. När är du född? 3:e juli 1991
8. Klass? Jag går inte i någon klass.
9. Vilket år tar du studenten? Jag tog studenten år 2010.
10. Något jobb? Nej.
11.När gick du upp i morse? Halv ett.
12. När ska du sova ikväll? Det vet jag inte. Någon gång vid 23-24 kanske.
13. Duschat idag? Nej.
14. Kramat någon idag? Yes.
15. Pussat någon idag? Nope.
16. Vad har du ätit idag? Macka och korv
17. Dagens klädsel? Mjukisbyxor, t-shirt, tjocktröja, strumpor, trosor och bh.
19. Dagens sötnos? Mollie! <3
21. Har du många vänner? Jodå, jag klagar inte.
22. Hur många har du kysst? Orkar inte räkna, men 15 pers kanske?
23. Vem kramade du senast? Det var nog någon av alla som jag kramade imorse/inatt, haha.
24. Vem var du med senast? Var med?! Umgicks med eller? Det var folket på festen igår.
25. Hur många har du varit kär i? 1.
27. Har du pojk-/flickvän? Nej.
28. Vem pratade du med i telefon senast? Min bror.
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? "Du är så fin! Hoppas du har haft en trevlig helg! Puss" - från en kompis som heter Mattias.


FAVORIT:


31. Film? Svårt att välja en eftersom det finns så otroligt många fina filmer..
32. Låt? Svårt även där. Tror inte jag har något speciell favorit för tillfället faktiskt.
33. Mat? Kinamat är ju sjukt gott, och grillat på somrarna.
34. Dryck? Coca Cola
35. Färg? Svart och blå
37. Stad? Hm, har nog ingen riktigt favoritstad.
38. Land? ÄLSKAR SPANIEN!

I Peñiscola, Spanien 200739. Ämne i skolan? Idrott och matte.
40. År? Det vet jag inte.


SENASTE:

41. Personen du tänkte på? Det har jag ingen koll på.
42. Personen du kysste? Osäker på vem det var faktiskt.
43. Gången du spydde? Måste vara midsommardagen 2009.
44. Gången du grät? Hm, någon/några veckor sedan kanske.
45. Pizzan du åt? I fredags, kebabpizza. Fast den var inte särskilt god.
46. Gången du var i Göteborg? För några veckor sedan.
47. Gången du var i Stockholm? Ett antal år sedan.
48. Gången du var full? Igår.
49. Gången du var hög? I slutet av februari, efter operationen.
50. Personen som såg dig gråta? Ingen aning.


ANTINGEN ELLER:

51. Svart eller vitt? Svart.
52. Hund eller katt? Hund.
53. Ut och festa eller hemma och mysa? Det beror på humör och sällskap.
54. Tv-spel eller datorspel? Både och.
56. Hångla eller pussa? Hm, både och ju! Beror ju på.
57. Lunarstorm, helgon eller Playahead? Haha, lunar isåfall, men det finns ju inte längre.
58. Ragga eller bli uppraggad? Bli uppraggad.
59. Big Brother eller Paradise Hotel? Big Brother.
60. Svart hår eller blont? Det beror på vem som bär håret.
61. Blåa ögon eller bruna? Det beror på personen, men på mig - blåa.

Min ögonfärg


62. Choklad eller lakrits? Choklad.
63. Göteborg eller Stockholm? Göteborg.
64. Högerhänt eller vänsterhänt? Höger.
65. Coca cola eller fanta? Coca Cola.
66. Pizza eller kebab? Pizza.
67. Randigt eller prickigt? Randigt.
68. Älska eller älskas? Älska.
69. Leva eller dö? Leva.


ANTAL:


70. Personer du älskar? Går att räkna med tår och fötter.
71. Personer du hatar? Inga.
72. Pojk-/flickvänner du haft? 3 på äldre dagar.
73. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? 1 tror jag.
74. Glassar du ätit på en dag? Jadu, det vet jag inte. 3 kanske?
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? Har inga planerade.
76. Gånger du haft minnesluckor? Jadu, 5+?
77. Gånger du varit hög? Det vet jag inte. Levde ju på en hel del morfin sommaren 2010 = jag var hög som ett hus.
78. Personer du saknar just nu? Saknar ingen speciellt tror jag.
79. Gånger ditt hjärta brustit? 1.


VEM:

80. Vill du kyssa nu? Alla som vill. Haha, nä men jag vet inte.
81. Ska du träffa imorgon? Min sjukgymnast + några trevliga prickar i stallet.

Lilla Lady kommer jag ju bland annat träffa i stallet imorgon.


82. Sjöng du senast för? Mig själv.
83. Hade du senast en msn konversation med? Victor och Peter.
84. Spelade du tv-spel med senast? Min bror.
85. Vill du ta med på en resa nu? Alla som vill.
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? Alla som förtjänar det.
87. Förtjänar att dö? Mördare, våldtäcksmän, osv.
89. Vill du sova inatt? Ja, och det ska jag också.


VAD:

90. Gör dig glad? Familjen, vännerna, hästarna, osv.
91. Gör dig ledsen? När man har blivit sviken och sådant.
92. Vad vill du helst göra nu? Åka på solsemester!
93. Önskar du att du slapp göra? Inget för tillfället.
94. Vill du ha nu? Sommar!
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? Det vet jag inte än.
96. Längtar du till julafton/nyår? Ja, julen är himla fin, men först vill jag har sommar.
97. Tycker du om dina betyg? Jodå, fick inget IG iallafall, och det är jag väldigt nöjd över.
98. Ångrar du i ditt liv? Att jag var med på en fälttävlanskurs i juni 2010.
99. Är det bästa som hänt dig? Det finns ju så otroligt mycket..
100. Hur mycket är klockan? 18:56

Gårdagens äventyr


En random bild på Johan och Jesper

Igår hann jag inte blogga, eller jag prioriterade det inte, rättare sagt. Istället solade jag lite och tog det lugnt, och på kvällen blev det fest för Jesper och Johan (två barndomskompisar som firade att de har fyllt 20 år). Jag hade fått en VIP-inbjudan, eftersom jag var en av deras närmsta vänner, så jag + en del andra blev bjudna på svingod mat och grejer (potatisgratäng och fläskfilé + marrängsvisch). Efter käket blev en jävla fest alltså, och sjukt roligt hade vi. Kl 5 klampade jag in genom dörren imorse, så idag är man lite smått seg, hehe.

Just nu befinner jag mig åter igen hos mamma. Jag ligger i sängen och tittar på tv, och det ska jag göra heeela kvällen. Skönt som tusan, och i och med att jag har träningsvärk från gårdagens dansande, så blir det ingen träning idag. Det blir det tillräckligt av i veckan.

Nu ska jag iallafall fortsätta med att kolla på tv, och så ska jag svara på era kommentarer också. Jag har varit dålig på det det sista.
E

Lead her up the stairwell


Jag utomför vårat hus i höstas - första cykelturen efter sommarens elände.

Pappa kom och hämtade mig några timmar efter att jag hade kommit hem från stallet, så nu befinner jag mig i Hjärtum. Vi har nyss ätit pizza, och nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra under resten av kvällen. Film blir det säkerligen, men frågan är vilken. Den perfekta stormen går på 1:an ikväll, men den börjar inte förrän kl 22, och jag vill änna börja se en film nu på direkten. Har ni någon bra på lager får ni mer än gärna tipsa!
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

 

Idag var jag i stallet kl 9 och red Lady. Det blev lite hoppning i ridhuset, och det gick finemang. Jag har klippt ihop ett litet klipp, så ni ser ju vad vi gjorde.

Lady blir lite tveksam när det är lite mer bommar vid ett hinder, så det tränade vi på idag. I början var hon lite tveksam, men efter lite övertalning skuttade hon enkelt över hindret. Hon var riktigt duktig tycker jag, och stressade inte upp sig särskilt mycket heller - kanon! Dock är hon lite osäkrare i den högra galoppen, så den ska jag se till att jobba mycket med. Hon ska gå lika bra i höger som i vänster, så det är bara att träna vidare.

Jag avslutade med att släppa henne i ridhuset, så hon sprang omkring och busade under tiden jag plockade in hindrerna. Käckt!
E

Dagens ridpass - dressyr, barbacka (film)

Söt hund och smutsig häst

 

Det blev ingen blodgivning idag, för operationen jag gjorde i februari räknas tydligen som ett större ingrepp (eftersom de höll på med ben och gjejer), så jag får vänta i 6 månader till innan jag kan ge blod.

 

Idag fick ju som sagt Tea följa med i stallet, och det tyckte nog hon var jättekul, för hon hade det hur skönt som helst. Hon låg i solen och solade typ hela tiden, och dessutom fjäskade hon till sig massa människor, som satt och klappade henne. Haha, gullehunden.

 

Lady var jättemysig idag, och på superbra humör. Det blev ett pass barbacka i ridhuset, och det gick jättebra. I början tyckte hon dock att det var lite obehagligt, men det försvann rätt fort. I början av passet jobbade jag mycket med bak- och framdelsvändningar samt att flytta ut rumpan i hörnen. I mitten försökte jag bara få henne mjuk och följsam, och i slutet blev det mycket öppna/sluta och skänkelvikningar. Hon gick jättefint, främst i slutet då hon blev väldigt eftergiven och avslappnad. Ett bra ridpass med andra ord.

 

Innan jag tog in henne i stallet igen så släppte jag henne i ridhuset, men idag kände hon inte för att springa omkring. Hon ville mest ha godis, så hon gjorde inte så mycket, haha.

 

Jag satte kameran på kanten som vanligt, så jag har klippt ihop ett litet klipp från ridpasset, och även från när jag släppte henne. Jag gillar hennes gnäggning där i slutet, så sött.

E

 


Blodgivning

Min bror när han lämnade blod i mars 2010

Godmorgon!

Just nu befinner jag mig på NÄL, för jag ska nämligen ge blod. Yes, jag är blodgivare, och har varit det i ungefär ett år. Jag har inte fått lämna på ett tag eftersom jag har varit skadat osv, men nu får jag äntligen lämna igen. Yay! Fast så tänker man inte när man ligger i den där stolen, för då tycker man att man är knäpp som utsätter sig för det där hemska sticket i armen. Nålarna de använder är ju riktigt tjocka alltså, och det känns rätt rejält.. Men sen när man har blivit stucken, så inser man att det inte är så farligt, och det är ju bra det.

 

Direkt efter blodgivningen ska jag hämta Tea (jag ska vara hundvakt idag och imorgon också), och sedan ska vi åka till stallet. Jag vet inte riktigt hur det kommer gå i stallet idag, för man ska ju inte anstränga sig efter att man ha gett blod. Man är alltid lite svagare, och dessutom är det stor risk att det börjar blöda från såret. Men men, jag får ta det lugnt, så får vi hoppas att det går bra.

 

Är den någon av er som är blodgivare?
E

 

Update: Jag fick inte ge blod, för operationen jag gjorde i februari räknades tydligen som ett stort ingrepp, så nu måste jag vänta i 6 månader till.


Dagens ridpass - hoppträning


Dagens övning

Jag hade Tim, som vanligt, och vi hoppade den lilla banan ovan. Först hoppade vi bara kombinationen några gånger dock, och sedan hoppade vi banan två gånger. Vi fokuserade på att ha en jämn och rytmisk galopp, och att få en fin sväng mellan hindrerna (vissa svängar var ju rätt snäva). Det gick jättebra idag. Tim gick fint, jag hade lätt att hitta avstånden, och övningen var nyttig. Sista runda blev han lite för lång och stark dock, men annars gick det finfint.

Jag är dock ganska trött på att rida Tim nu. Missförstå mig inte, jag tycker han är jättemysig, men jag har ridit honom sen jag började igen efter skadan i höst, så jag känner änna att det är dags att byta nu. Det känns liksom som att han går som en klocka, och att det inte händer särskilt mycket när man rider honom. Jag gillar hästar som har temprament, hästar med lite go i - inte hästar som gör allt man säger till dem. Jag tycker nämligen att det blir tråkigt i längden. Så vi får hoppas att jag får en annan häst nästa vecka, för annars blir jag faktiskt irriterad.
E

The answer, my friend, is blowing in the wind


Tim och jag på hopptävling i söndags - jag kommer säkerligen rida honom idag igen.

Det blååååser!
Jag var ute och cyklade förut (till och från sjukgymnastiken), och ibland blåste det så mycket att jag nästan inte kom någonstans. Jobbigt som tusan var det, och irriterande också, hehe.

Lite senare har jag hoppträning, men det är inte förrän om några timmar, så jag kan ta det lugnt ett tag. Just nu sitter jag t.ex. och tittar på film (The Lake House), och så är jag hundvakt. Tea är nämligen här också.

Om jag har riktigt tur så kommer jag även rida två hoppträningar idag. Jag avbokade en ridlektion när jag opererades, och den får man sen rida igen i en annan grupp, och jag hoppas jag får plats i en grupp idag. Om det i så fall blir efter eller innan min vanliga grupp, det vet jag inte än. Det återstår att se.

Men men, nu ska jag fortsätta att kolla på filmen. Hoppas allt blir lite tydligare i den snart, för just nu är jag förvirrad.
E

Taking a walk down memory lane

Jag, 14 december 2007

 

Gammal bild jag bjuder på ikväll va?! Jag håller på och sorterar massa bilder, och då har det dykit upp massa från 2007. Lite kul ändå, för det är ju ändå 4 år sedan.

E


Dagens ridpass - uteritt

 

God dag!

Direkt efter sjukgymnastiken imorse åkte jag till stallet. Där mockade jag och sånt, och sedan tog jag in Lady. Hon var på kanonhumör, och var riktigt mysig - härligt!

 

Jag kände verkligen inte för att trimma i ridhuset när det var så fint väder, så det blev en uteritt på 45 minuter. Hon fick en lång och härlig galopp i slutet (stäckan på den vänstra bilden, fast åt andra hållet) där hon fick sträcka på benen. Det blev ingen racerfart, men hon fick länga sig en hel del - vilket hon tyckte var jättekul, för hon sparkade bakut och hade sig, busan. Det var iallafall en riktigt härlig uteritt, så nu känner jag mig full av frisk luft. Skönt!

 

Imorgon ska jag inte ha Lady, för då ska jag hoppträna. Men på torsdag ska jag ha henne igen, och då får jag se vad vi hittar på för kul.

E


I want you to take me like a thief in the nightDen här dagen har varit riktigt skön. Jag har kollat på två filmer (The bodyguard - riktigt bra, och New Moon - lika bra som vanligt), och varit på stan med Sara. På lördag ska två barndomskompisar till oss (en av dem gick även i min klass i gymnasiet) ha 20:årsfest, så vi har varit och köpt presenter till dem. Käckt!

Nu tittar jag på 112 - poliser, och sedan blir det nog någon film innan jag ska sova. Kl 10 imorgon ska jag på sjukgymnastik, så det blir att träna direkt på morgonen igen. Duktigt!
E

9 månader sedan mitt liv vändes upp och ner


Tim och jag på gårdagens hopptävling, 90cm.

Idag är det hela 9 månader sedan jag bröt fötterna, och det är ju rätt längesen ändå. Dock är det är ju rätt segt att jag fortfarande ibland har svinont i fötterna, och att jag haltar i princip hela tiden. Nåja, det blir väl bättre med tiden.

Idag hade jag egentligen planerat att åka och rida Lady, men mina fötter (och min kropp) skulle nog uppskatta att ha en dags vila. Det har blivit mycket träning det sista (9 träningspass den senaste veckan), så jag får nog ta det lite lugnt. Dessutom ska jag orka med sjukgymnastik, att rida Lady + att rida lektion på min ridskola imorgon. Vi får se hur det blir med det sistnämnda, men jag ska satsa på det iallafall.

Men men, nu ska jag nog ta och äta frukost. Jag funderar på att göra fattiga riddare, för det var ett tag sen, och jag orkar inte vara nyttig nu på morgonen.
E

Hopptävling Clear Round, 20/3 - 2011

 

80cm - felfria!

Tim var sjuuukt taggad i den klassen. Han ville springa fort som tusan, så jag fick hålla in honom ordentligt ibland. Som tur var så var han inte så stark, utan han lyssnade fint på mig. Men ja, vi var som sagt felfria, och jag tyckte han gick jättefint. Kanon!

 

 

90cm - 8 fel (två rivningar)

Han var rätt taggad i början av den klassen också, men däremot tyckte jag att han slarvade en del. Innan hinder nr 5 var jag tvungen att ta ner honom en del eftersom han blev så springig, och då fick jag ju även "spänt bågen", men ändå nuddade han bommen (den ramlade inte ned dock), och jag la honom helt rätt på hinder nummer fem, men det blev ändå en rivning eftersom han var i översta bommen med bakbenen - slarvligt tycker jag.

 

Rivningen på hinder nr 8 tar jag dock på mig själv, för där la jag honom fel på hindret. Han kom alldeles för nära, och då rev han. Så det blev som sagt 8 fel i den klassen, men jag är nöjd ändå, för jag hade en jättehärlig känsla genom hela klassen (även i 80cm). Sen var det ju snyggt att vi fick in 3 galoppsprång i kombinationen, hehe. Jag fick inte riktigt fram honom för skänkeln där.

 

Sen gillar jag att man hör några sitta och prata om mina fötter, att jag fick operera dem och grejer. Haha, kul att vara känd som "hon som bröt fötterna"..

 

Iallafall, jag är jättenöjd över dagens insatser, även om vi bara fick med oss en rosett hem. Tim är så mysig!

E


Dags för hopptävling

Tim och jag på hopptävling i januari

 

Idag är det ju som sagt dags för hopptävling, där Tim och jag ska hoppa 80cm och 90cm. Det är Clear Round, så det är ju inte direkt något att hänga i granen, men en kul grej liksom.

 

Jag ska fokusera på att ha en ganska frisk men rytmiskt galopp, och att hela tiden ha honom mellan hand och skänkel - ibland blir jag lite för passiv i min ridning nämligen. Men jag är positiv, så det ska nog bli två fina rundor. Förhoppningsvis kommer jag hem med två rosetter, men det återstår att se. Är jag nöjd över rundorna så spelar inte resultaten så stor roll.

 

Jag återkommer i eftermiddag, och då kommer jag bjuda på filmer från tävlingen.
E


Somliga ljus brinner aldrig utDet var en helt underbar film alltså. Budskapet var otroligt fint, och hela filmen var väldigt genomtänkt. Episk, måste jag säga! Se den!

Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen. Min träningsvärk i ryggen är helt sjuk, så jag håller tummarna att den är bättre tills imorgon, för jag vill ju inte ha ont i ryggen när jag tävlar. Men men, det fixar sig nog.
Vi hörs imorgon!
E

We're going to the cinemaNu har jag putsat mina ridboots och gjort dem fina inför morgondagen, så nu har jag nog fixat allt som behövde göras. Det är ju bara en träningstävling, så jag behöver inte ha på mig något särskilt egentligen. Skönt!

Jag har även hunnit ta ett bad, gjort mig iordning och gosat lite till med kaninen. Ikväll ska jag nämligen på bio med syster och Emmsan. Det blir Hur många lingon finns det i världen. Den verkar riktigt charmig, så det blir nog mysigt. Vi ska gå här i Trollhättan, och den börjar redan 18:30, så det blir inte så sent ikväll. Men det är bra, för jag vill ta det lite lugnt innan morgondagen också.

Men nu får jag väl smågreja lite här. Ha en bra kväll!
E


Lilla söta Mollie och jag

You still keep on shining down your light on me

Min lilla buse-kanin

 

Jag vill ut i solskenet, men det finns ju inte så mycket att göra ute nu. Jag har inget stall att åka till heller, så jag får väl vara inne.

 

Jag har precis tränat lite mage och armar i ca 20 minuter (ville inte träna mer eftersom jag har en gaaalen träningsvärk i hela ryggen), och så har jag lekt med kaninen. Hon fick springa runt i hela lägenheten, och sedan klippte jag hennes klor. Snäll som hon är ligger hon och halvsover när man klipper klorna på henne, så hon verkar inte tycka att det är särskilt hemskt. Kanon!

 

Nu ska jag ta och putsa mina ridgrejer, så att de är fina när jag ska tävla imorgon.
E


Middag med familjen

 

Ikväll har familjen (minus pappa) varit här på middag. Emmsan och Isabell var även här, så det var trevligt. Efterrätten jag gjorde var pannacotta med hallonkaramell. Jag hade två olika pannacottor, och det var mjölkchoklad och ljus choklad. Riktigt gott faktiskt.

 

Annars idag har jag tränat kondition i 40 minuter. Det blev även lite styrka, så nu har jag träningsvärk i både ryggen och i armarna. Haha, men det är gött. Jag har även varit på stan med Isabell och köpt present till Emmsan (hon har fyllt år i veckan). Men annars har jag inte gjort så mycket mer, men det är skönt det också ibland. Imorgon har jag dock heller inga planer, men det dyker nog upp något. Det brukar det göra.
E


When I look out my windowStartlistorna inför söndagens tävling har kommit ut. Det blir, som tidigare nämnt, 80cm och 90cm på Tim. Det ska bli jättekul, och jag är riktigt taggad.

Nu ska väl jag pallra mig upp ur sängen och börja med kvällens efterrätt. Vi ska nämligen bjuda syster, bror, Isabell och Emmsan på mat ikväll, och jag står för efterrätten. Vad jag har tänkt göra får ni se senare.

Dock har jag läst på fb och twitter att det är snö ute, så jag vill inte riktigt gå upp och kolla. Jag vill ju ha våååår nu! Men jaja, den kommer väl tids nog antar jag.
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

Lady och Isabell

 

Isabell vågade sig upp på hästen. Det gick faktiskt rätt bra, och hon vågade till och med trava lite. Jag hade longerlina på Lady, och så hon fick rida i en volt runt mig. Lady skötte sig bra, men blev lite sur mot slutet. Hon hade nog en dålig dag, för hon var rätt sur när jag red henne också, haha.

 

Jag red ju som sagt också, och i slutet hoppade jag ett litet titthinder, fast det var inte läskigt alls tyckte Lady. Hon hoppade jättefint, men hon var lite grinig "mellan hindrerna". Jag antar att det beror på att hon fäller, för sån brukar hon inte vara annars. Men hon hoppade ju fint iallafall, så jag är nöjd.

 

Isabell filmade lite, så jag har klippt ihop en video från när jag hoppade. Hon kickade lite när jag petade till henne med spöt en gång, så då blev det lite obalanserat innan hindret, men det löste ju sig ändå. Och vid sista hoppet, där det blev "lite snett", tryckte jag ut henne lite med skänkeln, för annars skulle inte avståndet stämma, hehe. Men jag tyckte hon skötte sig fint, även om hon var lite grinigare än vanligt.
E

Jag gillar Isabells kommentarer alltså, haha.


Like an angel watching


Fina lilla Lady

Godmorgon!
Det är ju superfint väder idag också, vad härligt! Jag ska till stallet om en stund också, så det är ju nice. Idag ska även Isabell följa med, och om hon vågar ska hon skritta lite på Lady. Haha, kul ju.

Nu ska jag äta frukost och lite sånt, och sen blir det stallet. Så får ni se när jag bloggar om ridningen i eftermiddag om hon har vågat sig upp på hästryggen, haha.
E

Dagens ridpass - hoppträning

Dagens övning

 

Dagens övning var riktigt rolig. Först hoppade vi de olika linjerna var för sig, och sedan satte vi ihop det till banan ovanför. Det gick jättebra för mig och Tim, för han var verkligen på hugget idag. Taggad och på alerten var han, och då är det alltid extra roligt att hoppa hästarna tycker jag.

 

Extra roligt var det att hoppa titthindrerna. Första sprången hoppade han vääldigt högt över, men sedan hoppade han normalt igen. Mysehästen!

 

Det var skönt att det gick bra idag, för på söndag ska jag nämligen hopptävla på honom (eller ja, förmodligen på honom). 80cm och 90cm Clear Round blir det, så det ska bli kul. Hoppas på felfria rundor!

E


Dagens ridpass - uteritt + lite trim i ridhuset


Fridas häst, Arom

Det var jätteskönt att rida ut förut.
Vädret var underbart, och hästarna var superglada. Vi (Frida och jag) red en runda på ca 45 minuter, och sedan red vi i ridhuset i en halvtimme. Det blev nämligen i princip bara skritt på uteritten, så vi ville jobba av hästarna lite i ridhuset också. Jag galopperade en del på Lady, och sedan jobbade jag mycket i skritt i slutet. Det är lätt att man glömmer av den gångarten, men den är viktig att jobba i också. Lady var helt loss i sidorna idag också, men däremot var hon lite seg i kroppen - antagligen träningsvärk. Men ja, hon var väldigt följsam och fin - duktig häst!

I slutet av ridpasset fick jag även rida Arom, Fridas häst, och det gick helt okej. Han var lite annorlunda mot Lady, men jag tror att han kan bli riktigt fin när väl hittar knapparna. Jag red honom en liten stund i trav och galopp, för att känna på honom lite. Jag ska nämligen kanske bli medryttare på honom också, fast bara ungefär 1 gång i veckan isåfall. Det beror på hur det går med tjejen som ska komma och provrida honom (hon kommer eventuellt bli medryttare till Arom då), för om inte Arom och den nya tjejen passar ihop så behöver de någon som rider honom. Det skulle vara jättekul om jag fick rida honom lite då och då faktiskt, för han är en äldre polle, så han kan en del.

Jag skulle ju självklart fortsätta rida lilla Lady lika mycket som jag gör nu, för hon har ju högsta prioritet, men ibland skulle jag alltså även rida Arom.
E


The weather is outstanding


En del av trollhättans slussar

Jag älskar vädret! Vi har haft pissit väder här i en vecka nu, så nu när det äntligen är klarblå himmel och sol känner man sig pigg på det mesta. Sjukgymnastiken var till och med rolig idag, och det händer inte allt för ofta kan jag få lov att tala om. Jag brukar träna i ungefär 35-40 minuter, idag tränade jag i 45 minuter. Inte så jättemycket skillnad ändå, men idag ville jag nästan inte sluta, haha.

På vägen hem (jag cyklar även dit och hem, vilket tar 20 minuter sammanlagt, så det blir ju lite träning där också) cyklar jag alltid längs kanalen ett tag, och där var det fullt liv idag. Ett ungt par satt på en parkbänk och småpratade, en äldre man gick runt med bröd och matade måsarna, och en hurtig medelålders man var ute på en springrunda. Blir man inte motiverad, eller vad?!

Om ca en timme ska jag bege mig ut i den fina vädret igen, för då är det dags för stallet. Det blir som sagt en uteritt idag, och jag är taggad till tusen. Jag har tränat för tränare, trimmat i ridhuset och ridit massa dressyr ett bra tag nu, så det ska bli skönt att komma ut lite.
E

Dagens ridpass - hoppträning


I stallgången

Lady var jääätteduktig idag. Hon hoppade allt jag styrde mot, och gjorde det jättefint. Fina polle! Hon tog dessutom hindrerna i galopp, utan att protestera, så det är riktigt bra av henne. Jag tror att mina ridpass där jag har fokuserat på galoppen har hjälp, för nu kändes hon faktiskt riktigt säker i den gångarten - i båda varven. Kanon!

Vi hoppade bara minihinder som vanligt, men det är ju bra för att få upp Ladys självförtroende. Annica, ridläraren, frågade om jag ville hoppa högre (vilket säkert hade gått jättebra), men jag ville inte riskera att få massa vägringar och sånt (hon vägrade faktiskt inte en enda gång idag!). Jag ville bara stärka hennes psyke, och det gick kalasbra.

Vi skuttade banan här under, och det gick finfint. Det var ett riktigt enkelt ridpass (vi jobbade med bakdelsvändningar och travbommar i början också), och det passade nog Lady bra, för hon var helt eftergiven och loss i sidorna i slutet av ridpasset. Super!

Imorgon blir det uteritt med Frida och hennes häst Arom.
E


14 mars kallas Pi-dagenNu har jag pumpat musklerna i maskinerna på sjukgymnastiken.
Jag gymmar ju mycket när jag är där, och dessutom tränar jag mycket balans. Jobbigt som tusan är det, men idag var det faktiskt riktigt roligt. Sen är det alltid kul att småglo lite på de andra. Idag var det till exempel en kvinna som räknade högt när hon gjorde sina övningar. Haha, det var rätt kul.

På tal om träning så ska jag hoppträna på Lady ikväll också. Det ska bli jättekul, för det har jag inte gjort på fyra veckor nu. Hoppas hon går bra bara, men det gör hon säkert.

Anyways, just nu sitter jag och tittat på Tyra Bank Show. Det är hårspecial, och de visar massa olika typer av löshår. Riktigt intressant, fast nu suktar jag bara ännu mer efter tjockare och längre hår alltså. Fast löshår vill jag inte ha, så jag får spara ännu mer. Men men, man ska vara glad för det man har.
E

B I N G O L O T T OIkväll har jag spelat Bingolotto med syster och Emmsan. Emmsan vann en ny lott, men vi andra vann inget. Buhuu! Fast det gör inte så mycket, för det är ju kul att spela ändå.

Nu ikväll ska jag bara titta på Ponnyakuten, och sen ska gå och lägga mig. Imorgon blir det ingen lång sovmorgon, för jag har sjukgymnastik kl 10. Men att gå upp och träna direkt på morgonen, det är ju jätteredigt.
E

Sunny Sunday


Igår såg jag Bring It On; den filmen är för skön alltså.

Tjenis!
Idag är det söndag, och det innebär att jag ska åka tillbaka till Trollhättan, för jag har ju spenderat helgen hos pappa i Hjärtum. Det har varit riktigt trevligt faktiskt, för igår var jag ju med bror lite, och på kvällen kom syster och Emmsan över på middag. Jag trodde att jag skulle bli ensam hela helgen, så det var kul med lite oväntat besök.

Just nu sitter jag i soffan och funderar vad jag ska hitta på. Jag är sugen på att se på film, men då måste jag hitta en film jag vill se också. Hm, får leta lite.

Förörvigt är det sjätte dagen i rad jag passar lilla Tea. Bror var nämligen här och lämnade henne nyss, för han är iväg och kör cross. Just nu ligger hon och snarkar bredvid mig, sötnosen.

Men nej, nu ska jag leta filmer.
E

En lördag i Hjärtum

 

God eftermiddag!
Idag har Anders och Tea varit på besök. Anders har nämligen fixat sin bil, för den ska ombesiktigas den kommande veckan. Jag har suttit och tittat på när han har grejat, hjälpt till lite då och då, lekt med Tea, och även hjälpt pappa med racingbilen. Snart är det ju dags för testhelg på Kinnekulle - yaay!

 

Just nu håller jag på och laddar hem favoritfilmerna som jag alltid har på datorn (till exempel The Twilight Saga, Avatar och Remember Me), och sedan ska jag försöka orka kopiera lite bilder från min blogg, så jag har några på datorn iallafall.

E


Jag har varit tvungen att formatera om min dator


En av de få bilderna som jag hade kopierat. Jag har tydligen nästan bara kopierat bilder på djur, men inga med Lady. Buhu!

Jävla fan alltså!

Igår kväll råkade min dator få ett värstingvirus, så jag har varit tvungen att formatera om min dator. Alla bilder,  videos, filmer, serier, osv, som jag hade på min dator är nu borta. Jag har nämligen var knäpp nog att inte ha gjort en backup, så i princip allt är borta. Fanfanfan! Tur att jag har lagt upp massa bilder och sånt här på bloggen iallafall, men det är ju helt stört vad mycket som är borta. Emma är ledsen!
E

Dagens ridpass - hoppning (film)


Tea's plats på läktaren i ridhuset, där hon ligger och tittar på när jag rider.

Idag har jag varit i stallet och ridit Lady igen, och Tea fick följa med. Hon blev överlycklig när hon insåg att det var stallet jag hade kört till, så hon bara flög ut bilen. Haha, sötan.

Idag blev det ett litet hoppass i ridhuset. Jag skuttade bara två minihinder på en linje med 5 galoppsprång (ja, ni ser ju på videon), och fokuserade på att ha henne i en jämn takt, och då tränade ju jag avståndsbedöming på samma gång. I böran gick det bra, i mitten gick det sådär, men i slutet gick det bra igen. Hon hoppade fint, men i mitten taggade hon till och blev jättestark. Då tog hon linjen på fyra galoppsprång, så det gick lite för snabbt.

Jag avslutade med att hoppa ena hindret på en volt några gånger, och då gick hon jättefint igen. Så ja, jag är nöjd över ridpasset, även om det inte var en av de bästa.

När jag var klar släppte jag henne i ridhuset medan jag tog bort hindrerna, och då gjorde hon det hon alltid gör - springer omkring, rullar sig, och springer ännu mer. Idag bockade hon och spakade bakut också, och det brukar hon faktiskt inte göra så mycket. Men hon hade väl energi tösen.
E


Dagens ridpass - hoppträning


Höhö, snygg bild.. Jag och Joe (en annan ridskolehäst) på fälttävlanskurs i somras.

Jag hade Tim, som vanligt, och det gick jättebra. I vanlig ordning började vi med rida fram helt självständigt, och han var jättemjuk och fin redan från början. Därefter skulle vi bara trava och galoppera över några bommar, och sedan började vi hoppa.

Först hoppade vi ett titthinder (en vattenmatta) några gånger, och sedan hoppade vi en linje. Första hindet var ett litet räcke, och sista var en oxer. Vi skulle jobba med att få lika stora och många galoppsprång varje gång vi hoppade linjen, och då alltså ha en stadig takt. Jag galopperade på 9 språng, och det gick jättebra. En gång blev han lite för lång dock, men annars gick det jättebra.

Det tråkiga med dagens lektion var att två ramlade av, vilket ledde till massa pauser. Dessutom var det många som vägrade och rev hinder, så vi hann inte hoppa så mycket. Min ridlärare hade planerat att vi skulle hoppa en liten bana i slutet, men det hann vi inte ens. Synd som tusan, men det får vi ta igen nästa vecka.
E

Dagens ridpass - dressyrGod eftermiddag!
Jag har varit hundvakt idag, så Tea fick följa med till stallet förut. Hon skötte sig ypperligt, så hon ska få följa med på torsdag också. Yay, tänker hon nog då.

Iallafall, idag blev det ett dressyrpass i ridhuset. Jag jobbade mycket i galopp, och hon gick jättefint. Jag fokuserade inte på något speciellt egentligen, utan ville bara få henne lösgjord och fin, och det blev hon. Hon hade inte särskilt mycket överskottsenergi heller, så det var bra.
E

Buffy the Vampire Slayer

 

Förutom att vara på sjukgymnastiken i förmiddags har jag spenderat dagen med att titta på massa Buffyavsnitt. 12 stycken, närmare bestämd. Haha, vad har jag för liv egentligen?! Tur att jag har lite mer planer imorgon, som tex att vara hundvakt och stallet. Det blir nog kul.
E


Idag har det blivit många filmer


  • Först såg jag Hidalgo (sett förr), och den var lika bra som vanligt. Hästen är för fin alltså! Storyn är bra, och visar att allt inte beror på rasen, utan på viljan och samspelet mellan häst och ryttare. 3,5 av 5
  • Sedan såg jag Life as we know it. En helt okej film, ganska förutsägbar dock. Men ja, den var sevärd, och ungen var ju bara för söt. 3 av 5

  • Därefter såg jag Burlesque, och det var en positiv överraskning. Jag hade förväntat mig en oseriös B-film, men istället fick jag en intressant och bra film. Den bjöd på mycket sång och dans, och även en del kärlek - mys! 3,5 av 5
  • Sist såg jag Oceans, en dokumentärfilm. Den var hyfsad; lite halvseg då och då eftersom det var väldigt få ord i filmen. Det var nämligen väldigt mycket filmande utan någon röst, då man fick se massa olika sorters djur i havet. Intressant, men som sagt lite långtråkigt. Tanken bakom filmen var dock väldigt genomtänkt, så det får den credit för. 2,5 av 5
E

Var med i en bilolycka och hamnade på Sahlgrenska

 

Jaha, vart ska man börja. Vi hann inte göra särskilt mycket igår, för när vi precis hade kommit in i Göteborg råkade vi ut för en bilolycka. En bil tvärbromsade helt plötsligt, och då körde massa bilar bakom in i varandra. Vi var det femte och sista bilen, och körde alltså in i bilen framför. Jag var passagerare, så jag körde alltså inte. En stor bärgningslastbil kom hur snabbt som helst, och sedan kom det massa brandbilar som stängde av hela våran sida av tunneln, och så kom ambulansen och polisen. Ingen var skadad, så det var ju himla tur.

 

En timme senare (efter att ha pratat med lite ambulanspersonal och polisen och så), fick vi åka iväg. Men då hade vi fått order att åka till akuten och kolla upp så att vi inte hade fått några skador i nacke och rygg, så vi åkte till Sahlgrenska, och där spenderade vi resten av dagen. 7 timmar var vi där, vilket var hur segt som helst. Vi var inte skadade dock, så det var ju skönt. Jag var hemma kl 00:30 inatt, så det blev en ganska händelserik dag ändå, dock missade vi ju bion - buhu!

 

Idag känner jag mig lite mörbultad, men det är ju inte så konstigt. Annars känner jag inte av krocken så mycket, och det är ju skönt.

E


Ska spendera dagen i GöteborgGodmorgon!
Jag har tittat på några Buffyavsnitt nu under morgonen. Är snart klar med säsong 3, yay!

Idag ska jag spendera dagen i Göteborg. Vickan och jag ska nämligen gå på stan och lite sånt. Sen ska vi även äta middag och gå på bio - Sanctum 3D. Sjukt roligt dag, måste jag säga.

Nu ska jag duscha och lite sånt, och sen åker jag.
Hörs ikväll!
E

Åren har nog slitit hårdare på mig

 

Håkan var riktigt, riktigt bra! Grym artist måste jag säga. Otroligt bra scennärvaro dessutom. Ja, ikväll blev jag faktiskt imponerad.

 

De finaste/bästa låtarena han spelade ikväll var Jag vet vilken dy hon varit i och Känn ingen sorg för mig Göteborg. Galet bra!

E


Ändrade planer, det blir konsert istället

På klippet ovan spelar vi bland annat "Nu kan du få mig så lätt" med Håkan. Spelar han inte den ikväll blir jag ledsen.Ja, det blir ändrade planer. Istället för fredagsmys ska jag på Håkan Hellström. Stackars Emmsan är för sjuk för att använda sin biljett, så jag går istället för henne. Jag har aldrig varit på Håkan innan, så det ska bli kul.

Jag ska fortsätta göra mig i ordning lite här, och sen ska väl jag kila.
Ni får ha en underbar kväll allesammans!
E

Har bakat kanelbullar

 

Idag har jag bakat kanelbullar. Det är kul att baka bullar tycker jag, för det är så enkelt, och dessutom blir de så himla goda. Yummie!

 

Nu ska jag laga mat, och sedan fixa disken, och sedan ska jag vila, vila, vila. Min fot gör galet ont idag, så jag får nog ta och vila den ett tag. Men det gör inte så mycket, för ikväll blir det fredagsmys!

E


Dagens ridpass - dressyr

Hm, undrar vad hon har i örat?!

 

Lady var jättesöt idag när jag skulle hämta in henne, för när hon såg mig komma mot hagen så kom hon nästan springandes mot mig. Haha, jättegulligt ju.

 

Ridpasset gick jättebra idag. Hon var lite loj i början, men det släppte rätt snabbt. Hon gick superfint i alla gångarter, så det var jätteroligt. Jag red mest runt och jobbade med lösgörande arbeten och försökte få henne mjuk och följsam. Hon skulle även gå mestadels väldigt samlat i alla gångarter, och det gjorde hon jättebra.. Jag fick loss henne helt i högervarvet, men inte riktigt i vänster. Hon tryckte emot lite, men det blev bättre i slutet.

 

Efter ridpasset borstade jag igenom henne ett bra tag, och då fick jag även bort en del päls som hon fäller. Det såg nästan ut som att det låg något djurliknande på golvet sen när jag var klar, haha. Fin blev hon iallafall, och skönt tyckte hon det var också. Käckt!

E


Bild på mitt operationssår

 

Godmorgon!

Såhär ser mitt operationssår ut. Eller det såg ut så i måndags kväll. Jag bytte nämligen kompressen, och passade då på att ta kort. Visst ser det fint ut?! Stygnen sitter kvar dock, men de tas bort på onsdag nästa vecka.

 

Idag ska jag till stallet och rida Lady, fast inte förrän vid tolv, så jag kan ligga kvar i sängen och glo på Buffy ett tag till. Hur skönt som helst ju. Frukost ska jag försöka få i mig också, och lite smärtstillande. Min fot gör lite ondare än vanligt nämligen, men det beror nog på att smarta jag glömde att ta alvedon innan jag åkte till stalllet igår. Det straffade sig, för det gjorde sjukt ont på kvällen sen. Men jaja, jag överlever ju så.

 

Nu ska jag kila. Ha en bra dag!
E


Dagens ridpass - hoppträning


Dagens lektion - jättekul, och även ganska lätt


Onsdag = hoppträning.
Det gick faktiskt riktigt bra, trots att jag är lite svagare än vanligt. Det kanske berodde på att jag har fått massa inspiration efter Gbg Horse Show, så jag var värsta taggad.

Jag gillade dock inte själva upplägget av lektionen. Vi började med att rida fram i ca 20 minuter, och sedan hade vi en genomgång på lite fakta i typ 15 (!) minuter. Därefter skulle vi rida ännu självständigt, och det gjorde vi i typ 10 minuter. Sen började vi äntligen hoppa. Vi hoppade alltså bara i en kvart, så det var lite synd.

Iallafall, jag hade Tim, och på framridningen gick bra när han slutade att stå emot mina hjälper. Då blev han mjuk och fin och arbetade på bra. Efter genomgången var han jättestel igen, men det släppte i slutet, och i hoppningen gick han jääättefint. I början var jag lite efter i tanken, och planerade inte så bra, men jag kom på mig själv rätt fort, och då gick det jättebra. Jag hade en jättegrym känsla i slutet, då jag kände att jag verkligen tänkte på allt. Riktigt härligt var det, för det flöt på så himla bra.

Jag tycker dock vi har hoppat rätt lågt de senaste gångerna. Jag vill hoppa runt 110cm - tycker det är lagom. Nästa gång får jag förhoppningsvis en ny häst också. Jag känner att jag har haft Tim tillräckligt länge nämligen, hehe.
E

Dagens ridpass - dressyr + lite fridressyr (film)

Fick lägga upp med videfyme.se. Youtube flippar lite för tillfället.

 

Idag har jag ju som sagt varit i stallet. Det gick jättebra, förutom att jag var sjukt seg när jag skulle mocka. Var jättetrött verkligen, men det försvann när jag red, så det var bra. Själva ridningen gick också bra, och jag ramlade inte av eller något, hehe.

Lady var dock jätteknepig. Hon ville inte fokusera för fem öre i traven. Gick och slängde med huvudet och var inte alls särskilt avslappnad. Jag tror att hon hade träningsvärk, för hon var lite stel också. Jag travade inte så jättelänge, för jag fokuserar mest på galoppen på henne nu, för hon behöver bli lite säkrare i den nämligen. Tro det eller ej, men hon gick jättefint i galoppen. Lite energisk kanske, men ändå avslappnad och uppmärksam på mina hjälper. Kanonbra ju!

I slutet hoppade jag av och tog av henne all utrustning, och så släppte jag henne i ridhuset. Tjejen hade energi och kutade som en galning i början. När hon hade sprungit av sig började jag träna lite fridressyr med henne (jag har blivit inspirerad efter att ha tittat på Ponnyakuten), och det var jättekul. Jag blev riktigt förvånad över hur duktig hon var också.

Jag jobbade som man gör när man longerar, på en volt fast utan longerlina eller något. Jag trodde att Lady skulle igonera mig och sticka iväg till andra sidan ridhuset, men hon stannade kvar och gick jättefint. Hon fick mest i i lugn galopp, men även lite i trav, och hon var såå fin. Blev riktigt stolt faktiskt. Hon travade/galopperade alltså på en volt runt mig, lyssnade på mina kommandon och var uppmärksam på mitt kroppspråk. Fina tjej!

Imorgon ska jag hoppträna (ja, en vecka efter operationen, haha), och på torsdag ska jag rida Lady igen. Kul!
E

Ska snart iväg och fika med Sara


Sara och jag, på våran student 4:e juni 2010

God eftermiddag!
Jag har, tro det eller ej, kommit tillbaka levande från stallet. Hehe! Dock får ni veta hur det gick senare (orkade jag att mocka? red jag? ramlade jag av?), för jag ska snart iväg och fika med Sara.

Mysigt ska det bli, för vi har inte träffats på typ tre veckor eller något. Illa!
Vi hörs senare.
E