Food in the belly


Nej! De har tagit bort Hemma hos Jamie, som brukade gå på 5:an kl 18.30 på veckodagar. Det är ju grymt det programmet. Man blir så fascinerad av alla de underbart fina rätter han gör. Problemet är att man blir så sugen på att äta själv, speciellt när han gör massa otroliga efterrätter. Usch, nu blev jag sugen på något gott, och jag har precis ätit mat - illa!

Jaja, när jag ändå är igång kan jag ju passa på att läska er också..

Ser inte det här glass/sorbét-glaset otroligt lockande ut?!



Och de här brownies-influerade bakelserna skulle väl inte vara fel att stoppa i munnen?!

Eller vad sägs om den här tårtan som verkar bestå av bland annat maräng - mums!

Och den här pajen ser väl inte helt fel ut?! I och för sig gillar jag inte pajer (speciellt inte äppelpaj), men jag måste medge att den här faktiskt ser rätt god ut.


Usch, nu blev jag hungrig igen!

... and now, she has to pick just one

Godkväll!
Jag tänkte uppdatera er om lite filmer jag har sett nyligen.


Jag har sett Hannah Montana the Movie (efter ett jävla tjat av syster). Den var rätt bra, gullig och så. Jag har rätt svårt för Hannah Montana men det funkade rätt bra ändå. Den var bättre än jag trodde.


Sedan har jag sett Män som hatar kvinnor också. Det var otroligt obehagliga scener i den, men ack vilken bra film. Den borde ni se. Det är definitivt en av de bästa svenska filmerna.

Nu ska jag återgå till min bok.
E


You’ll never reach it

 

Jag hade en mycket trevlig kväll igår. Vi bakade kladdkaka och chokladbollar, pratade massor och garvade stundvis halvt ihjäl oss. Tack för kvällen tjejer! <3

 

Idag blir det plugg för fulla muggar. Eller nej, så mycket har jag egentligen inte att plugga för jag gjorde en del igår. Men lite har jag allt att göra. Så det ska jag ta och sätta fart med. Hoppas att det inte tar allt för lång tid bara.

 

E


Friends are like stars

 

Nu ska jag dra iväg till mina kära vänner i Björndalen. Det kommer nog bli en underbar kväll, som alltid när jag är med dem.

 

Ha en bra kväll allihopa!

E


You spin my head right round



Vi hade en grym kväll på Lipz igår. Det blev drinkar, dans, gapskratt och mer dans. Det blev svettigt som fan, men det var det värt.

Vi var rätt sega i skolan idag, men som tur var var sista lektionen inställt så vi slutade lite efter elva. Det var gött för jag hade nog somnat på lektionen annars. Trots att vi kom hem rätt tidigt igår (lite efter kl 1) somnade jag inte förrän typ halv 3. Dessutom har jag sovit riktigt dåligt inatt, så klockan känns som att den är 2 just nu. Tur att jag kan vila upp mig i helgen i alla fall. Dock har jag en hel del att plugga, men det ska jag väl hinna det också.

Nu ska jag ta och läsa lite mer i min svenskabok, sen kommer jag väl så småningom somna. Det ska bli skönt!
E

I'm gonna party all night long



Idag är det torsdag och det innebär 18:årsgräns på Lipz här i Trollhättan. Mina vänner och jag kör på stort genom att gå ut, och hoppas på att morgondagen i skolan inte blir alltför vidrig. Men vi slutar redan kl två, så det ska vi väl stå ut i så fall.

Nu måste jag kila. Mina vänner strax hit på en liten förfest, sedan bär det av in till stan. Vi hörs imorgon.
E

How many colors does it come in?


Idag har jag shoppat ganska mycket. Det blev jeansen (väldigt mjuka, typ som jeansleggings) och linnet på bilden över. Jag köpte även ridbyxorna, chapsen och ridskorna på bilden under. Utöver det köpte jag två koftor (en grå och en svart/vit-randig), ett grått/vitt långt linne, ridhandskar, en mascara och en almanacka. En bra shoppingdag alltså.



Nu ska jag titta på Bachelorette och plugga lite emellanåt.
E

Too cool for school

Yay, det är äntligen tisdag igen, och det innebär ridning. Vi har dressyr och jag ska förhoppningsvis rida Wakito. Den hästen är banne mig underbar!

Kemi B, kemisk jämvikt

Skolan kändes ta tre år idag. Vi hade bara massa samhällsämnen, vilket jag inte direkt gillar. Först geografi, sen historia och sist religion. Nej, verkligen ingen bra dag. I och för sig har jag extrakemi med Tina alla luchraster på tisdagar, så det blir ju inte bara samhäll, men det är schemalagt så i alla fall.

På tal om skolan så kan jag berätta att jag har sovmorgon imorgon, igen. Den här veckan är väldigt skön, för egentligen ska jag bara ha en eller två sovmorgonar (beroende på om det är en jämn eller udda vecka), men det är gött att börja lugnt. Dessutom har jag bara en lektion, så jag slutar kl 11.20, och så tidigt slutar jag varannan onsdag. Gött schema va?!

Imorgon eftermiddag ska jag spendera med syster på stan/överby. Jag ska handla massa kläder, allt från ridkläder till jeansleggings för jag är så sjukt shoppingsugen. Tanken var egentligen att jag bara skulle köpa ridgrejer, men jag är sugen på att handla så det blir nog lite annat också, om syster orkar, för hon är sjuk.

Nej, nu hoppas jag att det är mat snart för jag är hungrig. Men tills dess ska jag titta på Martha Show.
E

Hold on tight



Jag har faktiskt börjat kolla på Dr. Phil igen. Det var ett tag som jag såg det varje kväll, och nu har jag börjat igen. Det är riktigt bra, och den där killen har rätt mycket vettigt att säga. Okej, nu är ju inte han felfri och han har inte alltid rätt, men det är inte ofta alltså.

Jag har pluggat klart för ikväll nu, tror jag. Jag har rätt tråkigt så det kan hända att jag tar upp svenskaboken och läser lite. Vi ska nämligen läsa en bok om antiken tills den 18:e september och sedan skriva en uppsats om den. Jag får se till och börja läsa snarast om jag ska kunna läsa ut den i tid utan att dö i tristess. Den verkar rätt tråkigt som ni kanske förstår. Men vem vet, den kanske visar sig vara bra. En plats att vila på heter den i alla fall, och den är skriven av Vibeke Olsson.

Men nu ska jag titta klart på CSI, och sedan får jag se vad jag hittar på.
E

A new week and a brand new day

Då var måndagens skoldag äntligen över. Måndagarnas lektioner är verkligen inte roliga. Tyska, svenska, fysik och kemi; nej, det är inga roliga lektioner. I och för sig hade jag ingen tyska imorse så jag fick sovmorgon, och det kan man ju inte klaga på. Imorgon har jag också sovmorgon, och det kommer jag ha alla tisdagar. Jag börjar inte förrän kl 10, och då går jag inte upp förrän tidigast halv 9. Det är skönt.

Men men, i eftermiddag/kväll ska jag passa på att plugga lite. Jag har historia, matte, svenska och lite kemi att göra, men det går nog hyfsat snabbt. Vi har ju inte kommit särskilt långt i de flesta ämnerna än, förutom de som vi startade i tvåan. Men nu ska jag nog ta och börja plugga. Egentligen vill jag se Grey's Anatomy och Hemma hos Jamie innan, men det är lika bra att få det gjort. Så jag ska nog ta och sätta fart.

E

Sunday, bloody sunday

Bilder från i torsdags


Skärhamn

Sundsby. Mar, Tette och Sara

Sara och Tette



Ikväll blir en tv-kväll. Jag är grymt sugen på godis, men det ska inte inhandlas för det åt jag i fredags och det får inte bli en vana. Jag har faktiskt varit rätt nyttig ett bra tag nu. Okej, jag har mina dagar som jag äter massa skit, men det får man ha tycker jag. Men annars äter jag riktigt bra och tränar en del. Det blir dock inte lika mycket träning när skolan har börjat då jag inte är i stallet varje dag, men jag ska försöka träna ändå. Ut och springa, pilates, vikter och så vidare. Det blir bra det.

Men nu ska jag ta det lite lugnt tror jag. Jag har galet ont i ryggen och jag vet inte varför. Hoppas att det är borta tills imorgon, men det är det nog.

Ha en bra kväll!
E

Love is a force of nature

Jag är så trött att jag skulle kunna somna ståendes. Helt slut är jag, och ändå har jag inte ansträngt mig så mycket. I och för sig har jag varit i stallet i 7 timmar idag. Vi spolade rent hela stallet med högtryckstvätt, vilket tog hela 4 timmar. Det var inte så jobbigt, men man håll på och svabbade och städade så vissa muskler blev sega, och fötterna gjorde riktigt ont.

Efter det skulle vi rida så vi gick ner för att hämta hästarna. Dock upptäckte vi att Jenta var jättehalt på ena bakbenet så vi fick kolla till henne först. Benet var alldeles svullet så stackaren får stå inne och vila. Om hon inte är bättre imorgon för vi ringa veterinären, så vi får hoppas att hon blir bättre över natten.

Sedan tog vi i alla fall ut Cherdil och Cherie på en ridtur. De har fått tre vilodagar så de var väldigt pigga. Det gick nästan inte att sakta ner dem. Vi får se om de är lika pigga imorgon också, vilket jag hoppas. Pigga hästar är guld värt.

När jag kom hem förut satte jag mig och tittade klart på Brokeback Mountain som jag startade imorse. Den filmen alltså, den är fantastisk!  Heath Ledger och Jake Gyllenhaal är helt otroliga i den filmen, så himla bra.


Jag har precis kollat på lite bonusmaterial från filmen så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Egentligen känner jag för att sova, men jag ska nog försöka vara vaken en stund till. Kanske titta på något bra avsnitt av Wildfire. Ja, så får det bli.

Vi hörs!
E

Gone are the days of summer

Det är fredagkväll och helg. Skolan har börjat och vi har redan fått flera läxor. Det känns inte hemskt eftersom vi precis har haft lov, men det kommer bli sjukt jobbigt efter ett tag. Min allra första lektion var matte e och jag är riktigt glad att jag valde den kursen. Matte är riktigt roligt, även om jag inte får så bra betyg i det. Men matte e, det låter rätt galet om jag för säga det själv.

Några andra kurser jag ska läsa nu i trean är historia a, svenska b och tyska steg 5. Jag ska självklart läsa mer än dem; det vara bara några exempel. Dessutom ska jag plugga som en jävla blådåre så att jag klarar av kemi b och fysik b. De är två grymt svåra kurser och jag måste verkligen klara av dem! Puh, blir trött bara jag tänker på det.

I alla fall, igår orkade jag inte blogga för jag var grymt trött. På dagen var vi i Skärhamn med den andra NV-trean för att gå på akvarellmuseét. Vi vandrande också i någon fårhage och vi tittade runt i Sundsby. Självklart har jag glömt att föra över bilderna till datorn, och den sladden ligger hos mamma, så det blir inga bilder än. Ni får vänta tills på söndag.

Föresten, jag har anmält mig till en ny hopptävling på Ängens Gård. Det ska bli skitroligt och riktigt taggad. Det var ju ett tag sen jag tävlade nu. Tävlingen är den 13:e september och jag hoppa i klass 55 (80 cm).


Nu känner jag att jag inte har så mycket mer att skriva, så det här för räcka. Istället ska jag se på film. Jag känner för att deppa lite, och vilket bättre sätt finns än att titta på en småläskig film helt ensam?! Ni kanske inte deppar på det sättet, men det gör jag. Alternativt kan jag titta på The Guardian eller Brokeback Mountain. Jag gråter som ett vattenfall till de två filmerna. Jag älskar dem verkligen!

Nej, ha en bra kväll på er.
E

Back to school

Otroligt onödig skolstart. Vi fick våra scheman och lite annan information, och sedan hade vi "grillfest" på berget. Det var en flopp, seriöst. Haha! Vi gick efter ett tag och det är jag glad över.

Imorgon ska vi till Tjörn och vandra i fårhagar.. alltså allvarligt. Sedan ska vi till Skärhamn och gå på akvarellmuseét. Det är väl det som låter mest okej iaf, men ändå. Nej tack!!

Nu ska jag njuta av ensamheten här hemma i Trollhättan. Mamma och Danne är ute och dansar, så jag har lägenheten för mig själv. Eller ja, lilla busan är ju här.

Så nu ska jag titta på film, gosa med busan och sedan sova. Det låter rätt skönt faktiskt!
E

Can't you see what I see?


Jag på Wakito förra året

Wakito är en otrolig häst. Inte nog med att han går superfint i dressyren är han också en ypperlig hopphäst. Det kan inte bli mycket bättre än så. Som ni förstår hade jag Waktio på dressyren idag. Både jag och han var lite stela i början men när vi började slappna av gick det som på räls. Han är verkligen underbar att rida och jag längar som en galning till nästa lektion.

Nu ska jag titta på tv en stund innan jag lägger mig för kvällen. Imorgon börjar skolan, men inte förrän kl 13.20, så jag har ännu en härlig sovmorgon att se fram emot.

Sov gott!
E

Listen to your heart

Cherdil och jag

Det blev hoppning idag igen. Först hoppade jag Jenta ett tag, och sedan bytte jag och Camilla hästar så då fick jag Cherdil. Det gick rätt bra. Jag har inget negativt att säga om Jenta, men Cherdil kan ju vara lite busig. Han vill inte göra det jag säger till honom att göra ibland, och då protesterar han lite, men det kommer väl med rutinen. Vi hoppade 65 cm som högst idag, med både Jenta och Cherdil, och det är ju rätt bra ändå. Vi ska försöka få ut massa av sanden i paddocken så att underlaget blir bättre, för nu är det som en stor sandlåda. När det är fixat så kommer vi säker att hoppa högre, så det blir skoj.

Sedan gjorde vi iordning Cherie och Janowa för en uteritt, och precis när vi skulle hoppa upp på dem så trampade Cherie av sig en sko, så då fick vi sadla av dem igen. Vi tyckte skulle vara onödigt att bara rida Janowa. Synd, jag som skulle göra rida-antal-hästar-rekord idag genom att rida fem hästar. Tanken var att vi skulle byta häst under ridturen med Janowa och Cherie så att vi fick rida fyra hästar var (och sedan ska jag ju rida ikväll också och då blir det fem) men så blev det inte. Men tre hästar på en dag är inte fy skam det heller.

Nu ska jag packa lite till för om några timmar kommer mamma och hämtar mig. Jag ska bo där igen nu när det är skola och det ska bli lite mysigt. Jag har ju saknat henne. I och för sig kommer jag tillbaka hit redan på fredag, och vad gäller då tror ni?! Jo, stallet.

E

Busy with the horses



Alltså jag är sjukt klantig. När vi var ute och red igår slog jag i mig som tusan i en metallbom. Den flög rätt in i benet så nu har jag något ont. Svullnaden har lagt sig lite men istället har jag fått ett rejält blåmärke. På tal om blåmärken så är mina blåmärken från sparken fortfarande kvar. Det på armen syns inte så mycket längre men det på låret gör det däremot. Dessutom har jag massa små bulor under blåmärkerna. Jag vet inte riktigt vad det är men de ömmar så fort man nuddar dem. Illa!

Idag tappade jag ena stigbygeln när Camilla och jag skulle tävla med Jenta och Cherie. Självklart vill jag inte sakta ner och försöka få tag på stigbygeln så jag manar ju på Jenta ännu mer. Det var otroligt läskigt, och efter ett tag tappade jag den andra stigbygeln. Haha, vilken klant jag är. Men det var bara att hålla sig fast och skänkla på ännu mer, för jag ville ju vinna, och det gjorde jag också. Jag hade Jenta och hon grymt snabb. Någon gång jag ska se till och filma när hon är uppe i full galopp, för det går fort som tusan! Det rinner till och med från ögonen när man är uppe i den farten, och det är inte illa.


Ryan Sypek

På tal om hästar så har jag sett klart på Wildfire nu. Det är en riktigt bra serie och jag tycker det är synd att de inte fortsatte, men man får väl njuta ändå. Jag själv tycker att första, andra och sista säsongen är bäst. Den tredje är rätt bra den också, men det händer så mycket negativa saker hela tiden och det är lite dåligt. Det allra sista avsnittet gillade jag väldigt mycket för det var verkligen ett bra och lyckligt slut, och sådant gillar jag.
Ryan Sypek som spelar Junior i serien var dessutom mycket trevlig att titta på. Han är 27 år och 183 cm lång. Kanske lite kort om man frågar mig, men verkligen ögongodis.
Genevieve Cortese som spelar Kris är väldigt lik Mia Rose tycker jag.
Jag trodde att det var Mia först så jag var tvungen att kolla upp det. Dubbelgångare, tycker ni inte?!


Genevieve             Mia

Nu ska jag nog sova. Jag har fem hästar som väntar på att få ridas imorgon.
E

Tired as hell

Usaim Bolt - helt galet! Han slog precis nytt världsrekord i 100 meter med tiden 9.58. Alltså, det är fan inte mänskligt. Herrejävlar!

Jaja, iaf.. Tina kom över idag. Det blev promenad, skratt, musik och massa prat - mycket trevligt. Jag längtar lite tills skolan börjar igen för man saknar ju alla goa kompisar. Det var ju längesen man träffade dem nu, förutom Tina då.

Äsch, jag orkar inte blogga mer nu, är så grymt trött. Kan ju bara meddela att jag har varit i stallet också, men det är ju inget ovanligt. Men nu ska jag titta på Wildfire innan jag ska sova.

E

The heart of saturday night

Ursäkta dålig bildkvalité på dagens bilder, men jag printade i ett videoklipp.



Jenta och jag

Så, dagen har snart gått till ända och jag är sjukt trött. Snart ska jag sova vilket jag och min kropp ser fram emot. Jag är otroligt mör i kroppen efter all ridning det senaste (minst två hästar den senaste veckan, men fyra hästar igår och tre idag). Imorgon ska jag rida minst två hästar vilket jag tro det eller ser fram emot. Något gör att jag inte tröttnar, jag vill bara rida mer och mer, och det är underbart. Hästar är otroliga djur. Ni som inte håller på med hästar (ni har säkerligen en annan passion men ändå..), ge det en chans. Det går inte att förklara. Jag vet att hästar inte är för alla, men ni kan väl ändå prova, tänk om ni går miste om något fantastiskt?!

Nu ska jag ta och gå och lägga mig. Jag ska sova länge imorgon för jag ska inte till stallet förrän på kvällen. Det ska bli skönt att få sova lite längre, även om jag inte går upp förrän kl 9. Jag vet, det är lyx, även för mig. Snart börjar skolan och då kommer jag gå upp innan kl 7, och det ser jag inte fram emot.

Sov gott!

Ps. Jag tänkte bara informera er om att jag har avbokat mönstringen. Jag kände att det inte var aktuellt med tanke på mina muskelbristningar, som ni säkerligen har förstått ömmar. Jag kommer ju ändå inte kunna prestera mitt bästa, så antingen får jag ansöka om en ny mönstring senare, eller så skippar jag det det helt. Jag har inte bestämt mig än. Bara så ni vet så tänker jag inte vänta med att rida tills allt är helt läkt för det klarar jag inte, och jag hoppas för allt i världen att jag inte blir sämre bara för det. Så nu vet ni.

E

Fredag

Jenta

Det blev många timmar i stallet idag. Det blev dressyr med Cherie, Cherdil och Jenta. Jenta var betydligt mycket roligare än de två innan (unghästarna). Men de kan ju inte lika mycket så det är ju inte så konstigt.

Efter all dressyr tog jag ut Janowa på en tur barbacka, men ack vad ont mina ben gjorde. Jag kommer få en grym träningsvärk imorgon. Jag ska dessutom hoppa med Jenta imorgon så vi får hoppas att jag inte är alldeles för mör i musklerna.

Men nu ska jag titta på The Island som går på tv. Den verkar bra.
E

To a place where I am blinded by the light



Jag tittade igenom mina klipp på youtube häromdagen, så varför inte lägga upp något här på bloggen. Här har ni en cover på Goodbye to you.

Efter att ha lagat mat till Anders fick jag dessutom köra honom till Göteborg. Han ska gå på Way Out West med Isabell i helgen så honom kommer vi inte se mycket av på ett tag. Därefter körde jag direkt till Trollhättan för att hämta upp Maria, och sedan åkte vi och handlade.

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra härnäst. Jag funderar faktiskt på att gå och lägga mig. Jag ska hinna med att rida fyra hästar på förmiddagen imorgon, och sedan har jag lite planer för resten av dagen som jag gärna vill hinna med också. Så jag ska nog kila.

Sov gott!
E

Tvättning, fotning och ridning

Jenta och Camilla

Igår tvättade vi fyra hästar och tog fina kort på två utan dem (eftersom de ska säljas). Det tog rätt lång tid att tvätta alla för alla stog inte lika stilla och njöt Jenta. Vi blev rätt blöta själva så det var lite surt, men det får man nästan räkna med.


Cherdil

När alla var tvättade och borstade tog vi på dem den fina utställningsgrimman och tog kort på dem.


Cherie

Efter det sadlade vi Jenta och Janowa, tog lite kort på oss och dem, och sedan red vi ut.


Janowa och jag


Jenta och Camilla



Idag
har vi som vanligt tränat hästarna. Camilla tog Cherdil och jag tog Cherie, och så tränade vi lite dressyr med dem. Det blev även lite bommar och uteritt. Uteritten var vårat mål för denna sommaren, att kunna rida ut med de två hästarna som vi har ridit in. Det gick jättebra, förutom att de var rätt sega.

Sedan tog vi flickorna som aldrig sviker oss. De är riktikt godhjärtade och sköter sig alltid ypperligt.


Nu ska jag kolla klart på förlossningskliniken som går på TV4Fakta och sedan ska jag laga mat till bror som precis har kommit hem från jobbet (praktiken).
E

Ps. Tusen grattis till Tina som tog körkort igår!

Horses, horses and more horses

Hästen Ulrich som är en hannoveranare

Självklart handlar även detta inlägg om hästar. I stallet här hemma tränar vi unghästarna som vanligt. Cherdil fick paddockträning med longering och de andra fick en uteritt. Jag hade Cherie och hon skötte sig ypperligt.

Ridlektionerna på Ängens Gård började även idag. Vi hade "oturen" att ha fint väder så därför red vi ut. Jag hade faktiskt hellre ridit i ridhuset eller i paddocken och tränat dressyr. Jag menar jag har ju ridit ut i princip hela sommaren, och då vill jag hellre lägga ut mina 160 kr (ungefär vad en ridlektion kostar) på att verkligen ha just det, en ridlektion, och inte en tur i skogen. Jag är ju där för att lära mig något liksom..

Jaja, nog babblat. Nu ska jag kolla på Wildfire en stund och avundas de som får rida galopphästarna.
Imorgon väntar en ny dag och då står stallet på schemat.
E

Dagens ridpass x2 (film)

Idag har varit en underbar dag!

Jag har tittat på Wildfire (är snart klar med säsong 2), jag har kört bil och jag har varit i stallet två gånger.

Janowa och jag

Först tog jag en mysig uteritt med Janowa. Det blev jockeyläder (väldigt korta stigläder) på galoppstäckan och mina lår dog efter 100 meter. Haha, det är sjukt krävande alltså.


Jenta och jag hoppar en lätt/kort bana

Efter att ha varit hemma i ca 2 timmar åkte jag till stallet igen. Då hoppade vi med Jenta och Cherdil, och Jenta gick som en gud. Hon hoppade hinder efter hinder och jag var sjukt stolt. Okej, nu var hindrerna väldigt låga, den högsta låg på 55, men tro mig, hon brukar vägra ändå.

Nu ska jag kolla på Wildfire, och sen ska jag sova, som vanligt med andra ord.
E

For love or money?

Jag är tillbaka på hästryggen och det var underbart!
Det är sjukt vad mycket man kan älska hästar alltså, de betyder enormt mycket för mig. <3

Idag red jag Jenta istället för Janowa, för en av Camillas kompisar var med och det är bäst om de tar Janowa eftersom de inte är vana med Jenta, och hon är som hon är - rätt svårriden. Mitt under turen började det åska och ösregna, så vi blev pisseblöta. Fast efteråt är det alltid skönt att komma hem och ta sig en go dusch, så det var nästan lite mysigt.

Dock känns det att jag har haft en skada, för jag är väldigt mycket svagare i vänster ben (där jag fick en av sparkarna) än i höger, och dessutom är magen svag också, men det är ju inte så konstigt egentligen. Jag får hoppas att det går bra på tisdag när ridlektionerna börjar igen bara, det är ju rätt tuffa lektioner vi har.

Men men, det åskar för fullt här nu så jag ska ta och se på lite Wildfire och sen ska jag sova.
E

Wildfire och Kris från serien Wildfire

Our last sommar

Vädret är äntligen fint igen så jag har spenderat lite tid ute. Otur som jag ska jag ju vila just nu, men lite kan man väl få göra ändå.

Vickan

Igår var jag nere vid älven med Vickan och solade lite. Jag kände att jag var tvungen att bada, så jag tog mig ett snabbt dopp.


Solnedgång vid store väktor

På kvällen åkte jag in till store väktor och grillade med några vänner, bland annat Vickan. De badade massor men jag satt och tittade på eftersom jag hade grymt ont i mitt ben. Det var lite surt eftersom jag älskar att bada. Senare blev det i alla fall mat och akustisk gitarr runt elden. Det var riktigt mysigt.


Skärhamn

Idag var jag i Skärhamn med pappa, anne och syster. Det blev lite bad och sedan satt vi och tittade på båtar ett tag. Det var rätt mysigt, fast jag tröttnade rätt snabbt. På tal om ingenting så har syster haft körkort i 3½ år idag, grattis till henne. Dessutom har jag haft körkort i en månad, men det är ju inget att hänga i granen, bara lite kul sådär.


Wildfire-cast

Annars har jag spenderat dagen med att titta på Wildfire, en grymt bra serie som går på 5:an klockan 11 på vardagarna. Jag har dock laddat ner alla säsonger eftersom de redan är i säsong 3 på tv:n. Det är i alla fall en riktigt bra serie som handlar om hästar. Det gör det hela mycket bättre enligt mig!

Men nu ska jag fortsätta titta på Wildfire, sen ska jag sova.
E


Uttråkad

Har inte så mycket att säga mer än att jag har tittat på tv hela dagen. Vilat, rullat tummarna och tänkt har jag också gjort - rätt tråkigt om jag får säga det själv.

Nu ska jag se på film innan jag ska gå och lägga mig.
E

Hur sjutton hamnade den där uppe?


Jag läste precis om ett får som satt fast i en elledning i Norge, sex meter upp i luften, fullt levande..

Hur gick det till? Här har du svaret, riktigt fascinerande!

När man håller på med hästar är olyckor något att räkna med, men inte är det roligt...

Walentino och Cherdil förra sommaren

Okej, promenaden blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig. Walentino blev vettskrämd av en liten unge som plötsligt skrek och rusade mot oss. Walentino började kuta iväg och sparkade sedan mig rejält med båda bakbenen i magen. Jag föll andlöst till marken och blev sparkad ännu en gång med båda bakbenen. Utöver i magen sparkade han mig på vänster lår, höger ljumske och vänster överarm. Fan va ont!

Efter det fick jag åka till jourcentralen och därefter fick jag en remiss till kirurgakuten på näl. De undersökte mig och bestämde att jag var tvungen att läggas in under natten för observation och skiktröntgning (datortomografi). Jag fick lämna massa prover och sedan fick jag en kanyl insatt av en som antagligen studerade till sjuksköterska. Det gjorde grymt ont, och hon gjorde fel hela tiden. Till slut blev hon klar, och efter ett tag fick jag förflytta mig till en observationsavdelning och där fick jag även mitt dropp. Dropp är inte mysigt alltså. Det är riktigt obehagligt, och dessutom fick man rulla med droppställningen när man skulle gå på toa.

Klockan 00.30 inatt röntgades jag, och vid 09.30 imorse fick jag reda på att jag har fått muskelbristningar, vilket gör sjukt ont. Utöver det är jag bara redigt mörbultat. Det hade kunnat gå betydligt sämre så jag hade tur i oturen!

Men faan ändå! Jag skulle ju rida islänning idag.. Dessutom hade jag massa andra planer, som utgång och massa kul. Men det får jag ställa in för jag måste tydligen vila. Helvete!

Nej, nu orkar jag inte skriva mer för det gör ont. Istället ska jag vila.
E


Min "utsikt"                  Mitt dropp            Min kanyl                

No time to lose


Jag bakade 71 st muffins med syster förut. De blev svingoda!

Nu ska jag till stallet, igen. Jag tänkte skippa att springa och gå ut och gå istället, och då kan jag ju ta med mig en häst, och varför inte Walentino?! Han kan behöva lite träning.

Wonderful horses

Jenta och jag

Det blev 3½ timmar i stallet imorse. Vi red först ut med Janowa och Cherdil, och sedan hoppade vi med Jenta. Det var typ ett år sedan vi hoppade henne sist så det gick väl rätt hyfsat eftersom vi inte hade så höga krav. Hon hoppade 60 cm, och lite studs och sådant. Underlaget i paddocken är väldigt dåligt så det gör en hel del. Hon blir trött fort och så sjunker hon ner rätt mycket. Vi ska försöka få bort det, men vi får se om vi har tid. Vi har ju lite annat att pyssla med.

Imorgon har vi tänkt att duscha och schamponera de hästar som ska säljas (Cherie, Cherdil, Walentino och Wolimté). Vi vet inte om de två sista blir sålda, men vi kan ju alltid försöka. Cherie och Cherdil borde vara rätt lätt att få sålda, för de är unga och ändå rätt säkra hästar.

Cherie får föresten vila tills nästa vecka. Då kommer hovslagaren och ska sko henne för hon är ömfotad. Det är lite störande att hon får vila eftersom vi har jobbat så mycket med henne. Egentligen är det nog inget problem sedan när vi ska sätta igång med henne igen, men det blir ju en liten paus i utvecklingen och det gillar vi inte.

Det blir föresten ridning på islandshäst imorgon. De hade fått tillräckling många anmälningar till uteritten (6 st) så det blir av. Det ska bli kul!

Men nej, nu får jag ta och kila. Jag ska gå ner och baka lite muffins och senare ska jag nog ut och springa lite. Det kan ju vara rätt bra eftersom jag ska mönstra om drygt två veckor.

E

Jenta och jag

All that it takes is one more chance

Regn, regn och åter regn!

Idag har jag spenderat några timmar med Tette. Det blev skvaller, skratt och makaroner (det har ju blivit lite av en tradition). Det måste göras om! <3

På onsdag ska jag (förhoppningsvis) rida islandshäst. Det är ju två år sedan nu så det känns som att det är på tiden. Dessutom har jag fått med syster också, så nu blir det inte bara mamma och jag.

På tal om ingenting (eller jo.. kanske djur), jag tog ju hand om två hundar i några månader för ett tag sen. Deras ägare har frågat mig om jag vill ta hand om dem igen, plus en kattunge. Hon ska till Thailand i typ 2 veckor i slutet av december, så då får jag bo i hennes hus och använda hennes bil hur mycket jag vill. Det låter ju värsta nice, för jag saknar hundarna. Hon ska inte boka flyg och sådant förrän i slutet av augusti så jag har lite tid att tänka om jag vill göra det eller inte. Det lutar dock mot ett ja.

Alba och Ebba <3

Men usch, jag kollade igenom lite bilder på hundarna precis. Det är inte bra att titta på bilder för man saknar allt så mycket då. Känner ni också så? När jag höll på att titta på kort så dök de upp bilder från i vintras, då jag åkte skridskor hela tiden. Jag saknar det. Det var så avslappnande på något sätt. I vinter sätter jag igång igen. Denna gången ska jag se om jag kan lära mig något mer avancerat. Jag kan ju bara lite saxning, trehopp och sånt, och det är inte överdrivet svårt.


Jag som åker skridskor i vintras

Men oj, tiden rinner iväg. Jag hade ju funderat på att se en film innan klockan blir allt för mycket. Jag såg The Hangover imorse föresten. Haha, den va rätt skön. Fast jag tror att killar uppskattar den mer än tjejer för det är många killskämt med i den. (Jag vet att jag ser på många filmer, men jag har inget annat för mig nu när det regnar hela dagarna.)

Men nu ska jag se om jag hittar någon käck film.
E

Can't take my eyes off you



Helgen har varit mycket fin. Det har blivit massa filmer; She's the man, George of the jungle, Boys on the run och 10 things I hate about you. Den sistnämnda och lite lite extra speciell med tanke på att Heath Ledger är med. Han är är grymt snygg och dessutom bara 20 år. Det är lite gulligt.

I alla fall, Public enemies som vi såg på bio i fredags var grym! Den absolut bästa filmen jag har sett på länge. Den borde ni verkligen ta och se. Eller inte om ni inte gillar pang-pang och sånt, för det var väldigt mycket sådant i filmen. Men enligt mig är filmen fantastisk, och Johnny Depps prestation är fenomenal.

Nu ska jag snart laga lite tacos och sedan ska jag åka till stallet. Bara det inte börjar regna. Det såg lite lurigt ut när vi var i Göteborg förut.
E