I love you <3

Idag är det 5 år sedan jag började ta hand om underbara Janowa. Åren har varit fantastiska och jag har fått otroligt mycket glädje ifrån den tjejen. Hon betyder mest! <3

Här under finns lite blandade bilder från våra 5 år tillsammans.

 

Världens bästa tjej!

<3

 

Janowa <3


They took his daughter, and he'll take their lives

Jag tog en paus i pluggandet för en stund sedan och tittade på film, Taken.




Filmen handlar om en pappas vilja att få tillbaka sin kidnappade dotter.

Den var otroligt bra, verkligen!
Innan denna filmen var det rätt längesen jag såg en riktigt bra actionfilm (sist gång var när jag såg Public enemies på bio i slutet av juli, om jag inte minns fel), så det var riktigt roligt att äntligen få frossa i något fantastiskt igen. Se den! Det var verkligen grym.



En av de bästa scenerna i filmen

Please don't leave me


Jag såg som sagt The Texas Chainsaw Massacre från 2003 igår, och det var riktigt skönt att se hur den slutade. Det var inte alls lika hemsk som versionen från 2006, så jag är mycket nöjd. Jag anser dock att den från 2006 var bättre, men det är ju min åsikt.

Ur filmen

 

Resten av gårdagen spenderade jag genom att plugga, och när jag tröttnade på det gick jag ner till min gamla dator och kollade igenom lite bilder och sånt. Sedan spelade jag även The Sims Djurliv i en halvtimme, innan jag tröttnade.

På kvällen tog jag ut bilen på en liten tripp till Göteborg, och det var mycket trevligt!

 

Idag har jag tagit mitt förnuft till fånga och pluggat en del fysik. Jag har ju prov på tisdag, och jag har pluggat alldeles för lite. Nu är jag ikapp en del i alla fall, även om jag har endel kvar att göra. Snart ska jag ta tag i resten av plugget. Jag tänkte läsa klart en bok, göra matten och plugga tyska. Vi får se om allt blir gjort idag, men det tror jag för det är nog inte så ansträngande.

 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag fortsätta med dagens planer.

E


Friday

Godmorgon!
Vilken underbar dag. Solen skiner, fåglarna kvittrar och jag ska plugga. Det är nog det tråkigaste jag har hört, att behöva plugga på ett lov. Men jag har fysikprov på tisdag morgon, så det finns inget annat att göra.

Dock ska jag inte börja dagen med att plugga. Istället ska jag kolla på The Texas Chainsaw Massacre. Jag orkade inte titta på den igår, så det får bli idag. Så det ska jag roa mig med nu ett tag, och sedan är det väl plugg som gäller.

Pappa och Anne ska ta en trip till Strömstad, så jag blir ensam som vanligt. Inte för att jag ogillar att vara ensam hemma, men det blir ju tråkigt om det är för ofta. Jaja, de är hemma ikväll igen, så det blir ju bra.
Men nu ska jag titta på film.



Strömstad

Witness the birth of fear

 

Självklart såg jag fel film. Det finns tydligen flera olika versioner på The Texas Chainsaw Massacre (Motorsågsmassakern), och jag hade såklart oturen att se fel (alltså inte den som jag såg en del av igår). Jag såg den från 2006 istället för den från 2003, och när jag väl insåg det hade det gått för långt in i filmen för att man ska kunna stänga av. Jag ville ju veta hur det slutade. Filmen var inte så jätteläskig, men det väl väldigt rå. Kroppar sågades sönder hit och dit, och jag vet inte hur många som dog. Usch! Men den var ändå väldigt bra. Man tänkte verkligen efter hur bra man egentligen har det. För jag menar, hur många stöter på en galen gubbe med en motorsåg?! Hemsk tanke, usch, hoppas jag kan sova ikväll.

 

Nu ska jag i alla fall försöka se den rätta versionen, så får vi se om jag överlever. Två skräckfilmen på en kväll är inte illa. Tur att det gillar dem.

E


Sorry boo, strike two

Idag är det torsdag, och det innebär att lovet är snart slut. Jag som nästan inte har pluggat något alls - inte bra! Det får jag ta tag i imorgon.

Idag har jag varit och hälsat på Evelina och hennes hus i Nygård (för er som inte vet så tog jag hand om hennes två hundar i 2½ månader förra året). Huset var grymt fint, nyrenoverat och jättemysigt. Jag ska ju ta hand om hundarna igen i typ 3 veckor i slutet av december, och då ska jag bo där också. Hundarna kände igen mig, och det kändes jätterolig. Förutom två hundar har hon två kattungar, och det var så himla söta. Sådär som kattungar är ni vet. Det ska bli jättekul verkligen.

Annars idag har det inte hänt så mycket. Pappa kom tillbaka från Tyskland för någon timme sen, och Anne var med honom. De har varit tillsammans i 3 år idag, så vi ska fira genom att köpa pizza. Jag har varit galet sugen på det hur längesen helst nu, och dessutom har jag inte kunnat äta på grund av tandställningen (det gör fortfarande ont), så jag är rätt hungrig nu alltså. Jag har faktiskt inte ätit middag sen i söndags. Det har bara blivit lite special K och yoghurt och sånt. Så jag hoppas att jag får i mig pizzan bara. Kebabpizza ska det bli i alla fall - mums!

Just det, jag har tittat på det senaste avsnittet av The Hills: Sorry boo, strike two. Det var bra, som vanligt. Det jag har suttit och funderat på här ett tag är hur mycket Heidi har förändrats sen hon träffade Spencer, och då tänker jag utseendemässigt.



Titta på dessa bilderna till exempel. Det är som att hon är en helt ny människa. I och för sig var hon ung när hon träffade honom, men ändå. Plastikoperationer kanske?! Jag har ingen aning.

Jaja, nu ska jag sätta en film här. Jag såg en liten del ur Motorsågsmassakern igår, och jag blir galen om jag inte får veta hur det slutar. Så det ska jag roa mig med nu, och sedan blir det pizza.
E

Someday...

Man kanske ska skriva några rader. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men jag kan ju börja med ridningen igår. Jag hade Alexsia, och det gick brabra. Hon var dock väldigt stark vid vissa tillfällen, så då var hon lite ostyrig, men det gick bättre ju mer vi jobbade. Fast nu har jag dock världens träningsvärk. Haha, det är illa!

Min ridlärare berättade också att jag ska byta grupp. Jag har ju velat börja i en hoppspecial på onsdagar, men det tar sån tid eftersom jag är reserv, så jag ska börja i en annan hoppspecial sålänge. Den är på torsdagar, och jag tycker det ska bli jätteroligt. Men samtidigt känns det väldigt deppigt. Jag har ridit i min nuvarande grupp jättelänge, och vi som rider i den har blivit riktigt bra vänner, så det är otroligt tråkigt att behöva lämna dem. Vi är ett sånt härligt gäng. Men vill jag satsa på hoppningen så får det ju bli såhär. Jag ska dock inte byta grupp förrän vecka 47, så jag har ju lite tid på mig innan det är dags att säga hejdå, och det känns skönt.


Idag har varit en ganska lugn dag. Jag tog sovmorgon till halv elva, då jag gick upp och tittade på tv, och sedan har dagen bara rullat på. Om en stund ska jag ut en sväng med bilen. Det blir käckt det.

Men nej, nu ska jag kila.
Ha en bra kväll!
E

This is what happens when two different worlds collide

Då var det tisdag, och jag har varit vaken lääänge. Jag gick upp kl 06.20, och typ 5 minuter senare satt pappa och jag i bilen på väg till landvetter. I Göteborg hämtade vi upp två kollegor till far, och sedan åkte vi vidare till landvetter. Jag var lite smått nervös att jag inte skulle hitta hem, men det var inte svårt alls. Dock var det väldigt mycket trafik, och Göteborg är ju inte världens lättaste stad att köra i (enligt mig), men det gick bättre än förväntat. Allt flöt på, och snart körde jag på E45 på väg hem. Nice!

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Jag har tittat på film, Saw III, suttit vid datorn och duschat. Riktigt skönt faktiskt. Om några timmar ska jag åka till Ängens Gård för att ha ridlektion, och jag är riktigt peppad. Det ska bli skönt att komma upp i sadeln igen. Jag tror att jag ska rida Alexia, och det ska bli riktigt kul. Det jobbiga med henne är att hon är så himla framtung. Hennes bakben är längre än hennes framben, så man lutar framåt på något sätt. Eller ja, man sitter ju fortfarande upprätt, men man känner att frambenen är kortare.




Jaja, nu ska jag kolla på tv, eller något. Jag får se.
E

Monday

Hej på er!
Jag bloggade aldrig igår efter tävlingen som ni kanske har märkt, men jag orkade inte, och dessutom hade jag annat för mig. Det kommer tyvärr inga bilder från tävlingen förrän jag har hittat min USB-kabel. Jag har säkert glömt den hos mamma, men jag ska leta lite och se om den ligger här någonstans.

I alla fall, tävlingen gick bra. Molly hoppade jättefint, och det var otroligt roligt att rida henne. Dock la jag henne fel på ett hinder, så då fick vi fyra fel, men det gör inte så mycket för jag är helnöjd ändå. Det viktigaste är ju att Molly gör sitt jobb. I och för sig sparkade hon mig det första hon gjorde när jag kom in till henne, och jag vet inte varför. Hon är lite surig ibland.. Men under resten av tävlingen var hon i alla fall jättemysig.


Igår kväll lånade jag pappas bil och åkte iväg på en liten tur. Jag kom inte hem förrän sent på natten, och då orkade jag inte blogga.

Idag gick jag upp kl 8 för att ta bussen i till stan, eftersom jag skulle till tandläkaren. Eftersom det i princip aldrig går bussar här ute i ödemarken, så kom jag fram en timme för tidigt, då då tog jag mig en promenad på 45. Det var riktigt rogivande.

Väl hos tandläkaren satte de in räls på underkäken, och bytte lite bågar och sådant. Så ni ska se mig nu.. haha, jag är ett riktigt braceface. Men det blir ju fint när det är klart i alla fall. Det gör i och för sig rätt ont nu, men det går väl över så småningom antar jag.

Nu ska jag titta på lite tv, och sedan får jag se vad som händer.
E

Snart hopptävling

Godmorgon alla morgonpigga!
Det här är sjunde dagen i rad som jag går upp tidigt. Jag måste vara galen. Hehe! Men jag känner mig riktigt utvilad ändå faktiskt. Jag slocknade någon gång efter 22 (hade redan ställt om klockan) igår, och jag vaknade vid 07.30. Egentligen borde jag ju ha behövt att sova ännu längre, men min kropp tyckte tydligen att det räckte, så jag kilade upp lite tidigare än planerat och gick ner mot köket för att äta frulle. Väl nere hittade jag Anne vid köksbordet. Hon hade tydligen varit vaken flera timmar, så hon satt där och åt frukost. Perfekt, där fick jag lite sällskap vid frukosten också.

Om ungefär en halvtimme ska jag bege mig in till stan för att hämta Sara (dagens hästskötare), och sedan bär det av mot tävlingen. Jag ska vara banpersonal de första 3 klasserna, så jag måste vara där när tävlingen börjar. Lite småsurt kanske, men det är så härlig stämning så det gör nästan inget.

Dessutom slipper jag åka i en kall bil, eftersom jag var smart att sätta igång dieselvärmaren förut. Så nu kommer det vara varmt och skönt när jag sätter mig i bilen. Mums!

Men nej, nu kan jag inte sitta här och babbla längre. Jag ska slänga på mig lite smink, och sätta upp håret i en tofs, och sedan har jag lite annat som måste fixas innan jag åker.

Ha en bra morgon. Vi hörs senare!
E

Come take a walk with me

Jag är helt slut, men jag ska skriva några rader så att ni blir lite uppdaterade på vad som sker.


Idag gjorde jag som sagt högskoleprovet. Jag vet inte riktigt hur det gick, men det kändes bättre än sist i alla fall. Nu är jag dock så trött så jag håller på att svimma, usch! Men det är riktigt skönt att det är sommarlov nu vill jag lova.

Men, inte kan jag få långa sovmorgnar för det.
  • Imorgon är det ju hopptävling, så då får jag gå upp tidigt. Jag är riktigt laddad dock, så det ska mest bara bli roligt.
  • På måndag ska jag till tandläkaren på morgonen, så det blir ingen sovmorgon där heller.
  • Och på tisdag ska jag köra pappa till landvetter, för han ska till Tyskland. Dessutom ska vi åka hemifrån innan kl 7, så det blir antagligen inte mycket sömn den natten.

Det positiva med att gå upp tidigt de dagarna är ju att jag på måndag får fixat lite mer med mina tänder. Jag har ju haft tandställning i 1½ år, och först nu ska de sätta in räls på underkäken. Det kommer nog göra sjukt ont, men det blir ju snygg i alla fall. Och tisdagsmorgonen är ju rätt positiv den också, för jag får ju bilen de dagarna pappa är i Tyskland. Okej, det är ju lite småtråkigt att vara ensam hemma, men det får gå.


Nej, jag orkar verkligen inte skriva mer nu. Jag måste göra iordning lite grejer inför tävlingen imorgon, och sedan ska jag slappa i soffan hela kvällen.

E

I'm up and I am down


Här ska jag göra högskoleprovet imorgon: högskolan väst

Då var det äntligen fredag. Mums säger jag! I och för sig känns det som en torsdag, men det är nog bara för att jag ska göra högskoleprovet imorgon. Usch, jag vill inte göra det alls. Jag har ju egentligen lov nu, och det känns så tråkigt att börja det med ett stort prov. Jaja, det är ingen idé att hänga läpp för det, utan det är bara att bita ihop och gilla läget.

På söndag är det dags för hopptävling igen, och jag är riktigt taggad. Startlistorna har kommit ut, och jag ska rida underbaraste Molly. Jag hoppas att hon är pigg, för det sista har hon varit lite småseg. Jag tycker att hon har verkat så himla deppig det senaste månaderna, för hon är inte alls som hon brukar vara. Jag tror det beror på att hon inte trivs, men jag är inte säker.

Jaja, vi får se hur hon är. Jag hoppas i alla fall på en glad häst.

Nu ska jag sätta på lite mysmusik, och samtidigt ladda inför provet.
E

The things you say, make me fall harder each day

Dagens ynka två lektioner kändes som en evighet. Jag var så grymt okoncentrerad hela tiden, och tiden gick hur långsamt som helst. Men, nu har jag i alla fall kommit hem till friden, och jag ser fram emot ännu en lugn eftermiddag. Eller lugn och lugn, jag ska faktiskt försöka plugga lite. Det är ju lika bra, för vad annars ska man göra liksom.

Haha, jag har ingen aning vad jag ska skriva om, och det känns redan som att jag bara babblar på massa, så jag tror att det här får räcka. Istället får ni njuta av detta underbara klipp med Demi Lovato. Det är otroligt vilken fin röst hon har, och att spela ett instrument samtidigt är ju bara fantastiskt. Trainwreck och Two worlds collide här vi här under i alla fall. Enjoy!


If I could just see you tonight

Hej på er!
Det blir ett sent inlägg idag. Lite dåligt av mig eftersom jag har varit hemma största delen av dagen. Jag hade nämlingen bara en lektion imorse, och den slutade kl 11.10, så jag var hemma tidigt. Men jag har helt enkelt inte känt för att skriva något. Men nu är jag igång igen och har lite smått och gott att bjuda på.

Jag kan ju börja med gårdagens ridlektion. Jag hade en häst som heter Alexia, och det var riktigt kul. Det är klart att jag blev lite besviken först, för jag ville verkligen ha Haniaa eller Molly, men när jag fick reda på varför jag fick Alexia blev jag genast gladare. Det är nämligen så att Alexia har betett sig konstigt det senaste. Surat, sparkat mot de andra hästarna och varit allmänt ostyrig, och min ridlärare brukar sätta mig på de lite galna hästarna (känns det som i alla fall). Jag är ju i princip aldrig rädd, och det vet hon om.

I alla fall, Alexia var lite småbråkig i början, men det var bara att vara bestämd, sen lugnade hon ner sig, och då gick hon jättefint. Fast jösses vilken skillnad det är att rida en "riktigt" ridskolehäst, i jämförelse med alla de lite nyare hästarna jag har ridit det senaste. Ridskolehästarna klarar mycket på egen hand, som balansen till exempel. De lite mer oerfarna hästarna får man ju hjälpa att hitta balansen. Men även om Alexia var ganska lätt att rida tog det ett tag att fundera ut hur jag skulle rida henne. Hon är en stor häst, så det var mycket att jobba med, men när jag väl hittade hennes knappar gick det svinbra. Hon har en otroligt fin form, och det var riktigt roligt att rida henne.

Liam och den nya tjejen

Nog babblat om hästar, nu går vi vidare mot serier. Idag har jag tittat på både 90210 och The Hills. Liam i 90210 är alltid lika snygg, och den nya tjejen han har hittat verkar jättekäck. Jag gillade henne redan från början. The Hills var också mysigt. Men jag vet inte riktigt vad jag tycker om hela Justin-dramat. Vem ska han vara med egentligen?! Det hade varit underbart om han och Audrina kunde lösa allt och börja om från början, men samtidigt tror jag att det bäst om båda två går vidare. Hm, det är svårt det där. Vi får se vad som händer i framtiden.


Hm, vad mer har jag att tillägga?! Jag har nog inget mer att skriva om tror jag. Men jag fick allt ihop ett par rader, så jag är i alla fall nöjd.

Nu ska nog gå och lägga mig snart, om jag inte håller mig vaken, av någon underlig anledning. Hehe, vi får se. Men vi hörs imorgon i alla fall. Jag slutar lika tidigt imorgon som jag gjorde idag, så jag ska försöka blogga lite tidigare.

Ha det bra tills dess!
E

Deep Ocean Vast Sea

Vad är det för jävla pissväder vi har här i Sverige egentligen?! Det är ju svinkallt, jättemörkt och regnigt. Usch, jag gillar det inte alls. Det neda positiva är att man kan vara inne utan att få dåligt samvete, men jag har mycket hellre strålande sol och 25 grader. Man blir ju jättedeppig av detta väder.

Jaja, jag har i alla fall precis sett det senaste avsnittet av one Tree Hill, och det var bra. Jag börjar dock bli redigt trött på allt tjöt om att Nathan har varit otrogen. Det har hållt på länge nog, och jag hoppas att det försvinner snart. Men annars var avsnittet bra, men inte mer än så.

En öppna i galopp. Det skulle vara kul att prova idag, för jag har bara gjort det i skritt och trav.

Om ungefär 1 timme ska jag iväg till stallet för att rida dressyr. Det var två veckor sedan jag satt på en häst nu, så det ska bli riktigt roligt. Förtra veckan jobbade vi ju på marken med hästarna. Vi skulle kasta iväg en flaska och få hästarna att springa efter och nudda den. Haha, det var jättekul, och jag lyckades. Men jag måste medge att det kändes rätt knepigt. Det var ju nästan som apport med hundar ju.

Men, som sagt, idag är det dags för dressyr. Jag vet inte vilken häst jag ska rida än, men jag hoppas på Haniaa eller Molly. Föresten, på tal om dressyr... Jag har fegat ur och avbokat min anmälan till dressyrtävlingen. Jag känner att jag är för nervös, och jag vet att det är dåligt av mig, men gjort är gjort. Någon gång ska jag försöka mig på en dressyrtävling, men inte än.

Idag hoppas jag i alla fall att vi kommer jobba mycket i galopp. Trav är också roligt att jobba i, så det går också bra.

With you is where I'd rather be

Hej på er!
Det finns ju bara ett ord som kan beskriva mig idag, okoncentrerad. Det är sjukt var jag har haft svårt för att koncentrera mig idag alltså. Jag kände mig helt slut, och jag har ingen aning varför. På sista lektion fick jag dock ryck, och pluggade som fan. Dessutom var det en kemilektion, och i vanliga fall hatar jag kemilektioner. Men det var ju bra att jag hittade lite inspiration till att plugga just då, för kemi är väldigt svårt.


Demi Lovato

De 2½ timmar jag nu har varit hemma, har jag spenderat med min gitarr. Problemet är att jag börjar bli lite trött på låtarna jag spelar. Jag spelar såklart nya hela tiden, men de är roliga i en dag eller två, sen tröttnar jag på dem. Jaja, jag får väl reka lite, och se om jag hittar lite nya och fräscha låtar som jag kan lära mig.

Nu känner jag för att se om det finns någon bra låt med Demi Lovato. Two worlds collide kanske?! Hm, vi får se.

E

Remember all the things I wanted

Större delen av söndagen har gått, och snart börjar en ny vecka. Jag är nu hos mamma, och har varit det i några timmar.

Jag har kännt mig otroligt rastlös hela dagen, och jag vet inte vad det har berott på. Jag har liksom inte kunnat sitta still. Så jag har fått försöka hålla mig sysselsatt. Ett exempel på det är att jag har spelat spelet Kasta papper. Det är otroligt meningslöst, men tidskrävande. Man kan sitta och kasta papper hur länge som helst. Jag har också städat, spelat gitarr, packat och lite annat smått och gått. Mollies bur har jag också städat, och det behövdes. Men sedan har jag inte gjort så mycket mer.

Och nu sitter jag här, fortfarande rastlös och vet inte vad jag ska göra. Ska jag gå ut och gå? Nej, det är tråkigt när man är ensam. Ska jag städa ännu mer? Nej, allt är rent. Jag får väl ta fram gitarren och spela lite mer då. Har ni ett tips på någon bra låt, som jag kan lära mig? Jag har slut på inspiration och det är inte bra.

E

Like the open seas and shores

Godmorgon!
När man vaknar upp med grymt väder, vet man att det kommer bli en bra dag. I och för sig har jag lite smått ont i huvudet, men det beror nog på att jag gick och la mig ganska sent igår. Jag var inte i säng förrän kl 02.30, och efter dagen på Kinnekulle var det rätt sent. Men jag kände helt enkelt inte för att gå och lägga mig. Jag kände mig rätt pigg, det var bara kroppen som var utmattad.



Men i alla fall, jag har suttit här i snart en timme och väntat på att Pappa och Anne ska pallra sig upp. Morgonen är nämligen den bästa här i Hjärtum, för gamlingarna dukar alltid fram så god frukost, och dessutom är stämningen så härlig. Man kan sitta i flera timmar och snacka om allt möjligt, och det är så skönt. I och för sig brukar jag inte sitta mer än max en timme, men det är skönt ändå. Men, nu har har precis gått upp, så snart blir det frukost för min del.

Idag ska jag plugga. Jag har lite kemi att göra tills imorgon, och dessutom behöver jag plugga inför högskoleprovet som jag ska göra nästa lördag. Det är väl inte det roligaste att tvingas göra det på första dagen av höstlovet, men så är det.


Men men, nu ska jag kila ner till köket, frukosten är serverad.

E

Mekanikerrace på Kinnekulle

 

Idag var det mekanikerrace på Kinnekulle. Pappa och bror turades om att köra, och varje gång pappa körde, åkte det med någon. Det var jättemånga som ville åka med, så det blev många pass. Maria skötte lufttrycken i alla däck, och jag satte på bältet på passagerarna. Jag vet inte hur många gånger jag har spänt det där bältet idag alltså. Det är ju inget vanligt bälte, utan det är fyra remmar som ska fästas i en gemensam punkt. Det är rätt svårt att förstå, och att spänna själv, om man inte vet hur man gör. Så det har jag fått göra i princip hela dagen. Men det har varit rätt okej ändå. Det har varit riktigt roligt, och tots att det var kallt höll vi uppe humöret hela dagen.

 

Det är faktiskt lite tråkigt att säsongen redan är slut för i år. Det är en sån härlig känsla på tävlingarna. Men det är bara att vänta ut vintern, för sen är det dags igen. Det ska bli kul.

 

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på AFV. Sedan blir det film, Catwoman. Jag ska ha en kväll framför tv:n med andra ord, och det ska bli underbart för jag är helt slut.

 

E


I’ll be fighting for my love story

God eftermiddag!
Svenskaprovet som jag hade i skolan idag gick nog rätt okej. Det är rätt svårt att säga så här i förhand hur det gick, det kan ha gått sämre än jag tror, men även bättre. Det återstår att se. Efter lite mindre än en timme och 6 st A4-sidor, var jag klar och kunde kila hem. Jag packade lite snabbt och blev sedan upphämtad av pappa. Han hade varit och justerat framvagnen på racingbilen, så han hämtade upp mig på vägen hem. Så nu är jag i Hjärtum gott folk.

Imorgon är det nämligen dags för mekanikerrace på Kinnekulle, så det blir ännu en tidigt morgon imorgon. Det är rätt segt med tanke på att jag hade behövt en sovmorgon, men det blir en rolig dag imorgon, så det känns rätt bra ändå. Det är inga tävlingar imorgon, utan det är lite som fri körning. Vi ska åka med när pappa kör, och titta på när bror kör, så det kommer bli riktigt roligt.  Det ska tydligen bli soligt väder också, så känns skönt. Det kommer nog dock bli redigt kallt ändå, men det är bara att slänga på sig några lager kläder, så är det löst.

Nu ska jag titta om det går något bra på tv:n, och sedan ska jag kolla igenom lite tävlingsgrejer. Det är ju trots allt bara en helg kvar till jag ska tävla i hoppning, och helgen efter det är det dressyrtävling. Kul!

Ta föresten tillfälle i akt och lyssna på denna ursöta akustiska versionen av Hope and Glory med Måns Zelmerlöw. Riktigt fint är det!

E


We all want something beautiful

Idag var det en lång dag i skolan. Jag hade massa krävande lektioner, som fysik och kemi, så jag var riktigt trött efter skolan. Dessutom gick jag på stan med syster en stund efteråt. Men det var riktigt lyckat, för jag hittade många fina saker.

Vill ni veta en rolig sak?! Eller vissa av er kanske inte tycker att det är så intressant, men skit samma - jag har anmält mig till dressyrtävlingen. Det blev LC, och jag är riktigt taggad.


 

Här har ni programmet som jag antagligen kommer rida. Det känns väldigt simpelt, men det passar nog rätt bra ändå. Programmet är  mest i trav, men också en del i galopp och lite skritt. Det blir nog roligt tror jag. Fast jag är nervös! Jag vet ju inte hur det går till på en dressyrtävling. Jag har ju inte ens varit på någon... Äsch, det är ingen idé att tänka på sånt. Det går som det går.

 

Nu måste jag tyvärr plugga. Jag har ett tre timmars långt svenskaprov imorgon, och jag behöver förbereda mig lite mer.

 

Ha en bra kväll!

E


Emma som dressyrryttarinna?

Jan Brink på Briar

 

Dressyr!

Det har nog aldrig varit min grej. Jag tycker så klart att det är jätteroligt att rida dressyr, men det är inte alls lika roligt som hoppning. Men, jag ska ge det en chans. Jag har nämlingen funderat på att ställa upp i en dressyrtävling om två helger. Ska jag, ska jag inte? Det lutar faktiskt mot ett ja. Men sedan är frågan, ska jag rida LC eller LB? Jag har tittat på några program och jag vet inte riktigt vad jag ska välja. Det kanske är smartast att välja LC i så fall, eftersom det är min första dressyrtävling, men jag är inte säker. Jag har tittat på några program, och de ser helt okej ut.

 

Men sedan dyker nästa problem upp, jag vet inte vilken häst jag ska rida. Waktio hade varit grymt rolig, så honom kommer jag att önska som förstahandsval i så fall, men vilka andra kan jag tänka mig att ha? Bless är ju jättemysig, men hon är väldigt oerfaren och har svårt för att fatta höger galopp, så vilka andra hästar kan jag välja. Molly vore ju trevlig att rida också, men det var så längesen jag red dressyr på henne bara. Hm, jag får fundera lite. Jag har ju inte ens bestämt mig om jag vill delta än.

 

Nej, nu ska jag titta på Bonde söker fru. Sedan får jag tänka över det där med dressyren. Det vore ju kul att ställa upp alltså...

E


Wild Alaskan Salmon

 

Jag har precis tittat på det senaste avsnittet av 90210, och det var grymt, som vanligt. Den serien är seriöst grymt bra, likaså One Tree Hill. De två serierna ligger lätt på topp just nu. Mums säger jag bara!

 

Egentligen skulle jag ha haft geografi hela eftermiddagen, men det är inställt på grund på av att läraren är sjuk. Jag tackar då inte nej till att få komma hem 5 tidigare än beräknat. Nu får jag ju tid för att plugga och sånt. I och för sig har jag inte alls mycket att göra. Matte är det enda, och det är nog rekord för denna terminen. Vi har alltid så mycket att göra hela tiden.

 

Nu ska jag i alla fall spela lite gitarr. Det var för många dagar sen sist.

E


TÄVLING!

 

Japp, jag är med i en tävling där man kan vinna dessa snygga benlindor. Hoppas jag vinner dem! De är ju ursnygga och passar nog Janowa (eller någon av de andra hästarna) superbra.

Här hos stockholmsjenna kan ni själva anmäla er om ni vill vara med. Ta chansen vet jag. Pristet tackar man ju inte direkt nej till.


The search for something more

Idag hade jag en underbar sovmorgon eftersom jag inte började skolan förrän halv ett. Jag gick och la mig tidigt igår så att jag kunde utnyttja sovmorgonen,och sova ut ordentligt, och det gjorde jag. Nu borde jag orka med de sista dagarna i veckan innan helgen också. Mums!

När jag kom hem för två timmar sedan satte jag igång med ett geografiarbete, och jag är nu klar. Underbart! Nu ska jag se till att få klart svenska och kemin också, och sedan är det dags att skära morötter inför kvällens ridlektion. Vi ska inte rida idag, utan vi ska träna något som liknar horsemanship (vilket förenklat innebär att man läser hästens signaler). Även om jag hellre hade haft dressyrlektion, ska det bli roligt ändå. Vi gjorde något liknande för några månader sedan, och det var väldigt roligt. Jag vet inte riktigt vad vi kommer fokusera på idag, men det kommer nog bli minst lika kul som förra gången.

Nu måste jag sätta fart så att jag hinner med allt.
E

Använder man sig av horsemanship, kan man i vissa extrema fall kanske få detta resultatet


It's a business doing pleasure

Har jag sagt att jag inte gillar måndagar? Ja, det har jag. Jag giller dem verkligen inte! Dessutom vaknade jag upp på fel sida imorse, så jag har varit lite småsur hela dagen. Usch! I och för sig blev jag lite muntrare när jag kom hem från skolan och fick sätta igång en film. Idag blev det Spread, med Ashton Kutcher. Filmen var... ganska bra. Det tog ett tag att komma in i filmen, och början var rätt enformig, men när det väl hade gått ett tag, började den arta sig. Ashton är ju inte direkt en människa man tackar nej till att vila ögonen på, om ni förstår vad jag menar. Hehe!

Rekommenderar jag filmen då? Har du tråkig och känner för att se en film med mycket sex i (jag lovar, det är hur många sexscener som helst, helt galet!), så varför inte. Men känner du för en mer seriös film, är den nog ingen att rekommendera.




Nu ska jag försöka komma på något att göra. Plugga har jag redan gjort i alla fall, så det har jag lagt ner för dagen. Det kanske blir en till film? Vem vet?!
E

Three relationships, three disasters, one last chance

 

Det blev ännu en film: definitely, maybe. Det är en otroligt söt film, och jag gillar den skitmycket. Dessutom är det ännu en film med Ryan Reynolds i huvudrollen, och det var definitivt planerat. Haha, jag får väl erkänna att jag är lika smått, patetiskt förälskad i honom. På ett sånt där orealistiskt, töntigt sätt, men det struntar jag i.

 

Nu ska jag titta på Ensam mamma söker, och sedan får vi se vad kvällen bjuder på.

E


You never know when your number is up

Idag har det blivit ännu mer film.

 


Först såg jag The Nines, där sexiga Ryan Reynolds spelade huvudrollen. Han är verkligen en grym skådespelare, och hans kropp är banne mig gudomlig! Filmen var riktigt bra. Lite underlig, men väldigt fin.

Favoritscenen



Sedan såg jag How to be, där Robert Pattinson spelade huvudrollen.



Den här filmen var ännu mer underlig, men jag gillade den också. Det tog dock ungefär en timme innan jag fastnade för den, och med tanke på att filmen bara är ca 80 minuter lång, så var det ju lite surt. Men den var bra ändå, väldigt knepig bara.


Mina favoritscener var när han spelade. Musiker är grymt heta!

The ugly truth

 

OMG! Så grymt bra film! Seriöst.. haha, så jävla bra! Den innehöll precis allt som gör en film bra - en röd tråd, romantik, komedi (inte överdrivet, utan otroligt charmigt), sorg, allt! Jösses amalia säger jag bara. Vissa stunder höll jag på att garva ihjäl mig, medan andra trodde jag hjärtat skulle gå sönder. Ni borde verkligen se den här filmen. Den var helt underbar!

 

Förutom The ugly truth har jag också sett Crazy/Beautiful och Speak idag. Jag har sett båda förr, men jag kände för att se dem igen, båda är ju riktigt bra. Jag älskar verkligen att se på film. Det är ett sätt att slippa tänka, och bara försvinna in någon annans värld, och det är väl inte helt fel att kunna göra då och då?!

 

Nu ska jag städa Mollies bur, och sedan får jag se vad jag hittar på. Plugga orkar jag inte göra idag i alla fall. Jag har ändå insett att jag har såpass lite att göra att jag kan göra det imorgon. Så denna dag är helt ledig för mig, och jag älskar det!

E


Saturday morning

Godmorgon!
Jag hade en mycket bra kväll igår. Det blev god pizza och trevligt sällskap. Enligt mig var bion (Sommaren med Göran) urusel, men det är ju min åsikt. De andra tyckte om den.


Definitivt den bästa scnenen i filmen. Jag skrattade så tårarna rann.


Idag står det plugg på schemat. Men det känns inte som att jag har lika mycket att göra som vanligt, eftersom jag gjorde en hel del i veckan, men några timmar får jag nog spendera med skolböckerna. Annars ska jag se på två filmer, Fame och The ugly truth. Om jag hittar dem så att säga.

Men nu ska jag äta lite frulle, och sedan får jag se vad jag tar först, plugg eller film.

Vi hörs senare.
E

Finally friday



Nu har jag fixat klart allt på den nya designen tror jag. Det känns bra. Om jag kommer på något mer så blir det nog bara små förändringar, inga som man lägger märke till.

 

I alla fall, ikväll ska jag ut lite med vännerna. Först blir det pizza på Intim, och sedan blir det bio. Jag ser fram emot kvällen alltså. Det kommer bli grymt roligt; det känner jag på mig.

 

Hehe, jag orkar inte skriva så mycket mer nu. Kanske skriver när jag kommer hem efter bion ikväll, men vi får se om jag orkar. Annars får ni vänta tills imorgon.

 

Ha en bra fredagskväll!

E


Ny design!

Ny design!

Vad tycks? Jag tror faktiskt att jag gillar den. Jag tyckte verkligen inte om den förra, så det känns bra att ha en ny, som jag faktiskt gillar. Jag har lite smågrejer att ordna bara, som länkar och dylikt, men det tar jag imorgon. Nu ska jag sova.

 

Sov gott!

E


Nobody ever hugged her like that

 

Jag hittade ett fint kort på några tigrar när jag letade efter bilder till mitt geografiarbete förra veckan. Det påminde mig om att det hade varit grymt roligt att åka på safari och kolla in alla fascinerande djur. Någon gång i livet ska jag göra det. Vilken upplevelse!

 

Snart är det äntligen helg igen. Det är bara en dag i skolan att stå ut innan man får slappna av lite. Efter skolan imorgon blir det inget plugg alls, för jag ska iväg med några kompisar. Först blir det pizza, och lite senare blir det bio. Egentligen hade vi tänkt att se Fame, men eftersom den tydligen inte går på biograferna här i stan, valde vi istället Sommaren med Göran. Den verkar grymt rolig, så den passar finemang den också. Det kan ju vara skönt att få skratta lite. Dessutom får man umgås med sina underbara vänner, och det är ju aldrig fel.

 

Nu ska jag (tyvärr) fortsätta att plugga. Jag har pluggat sen kl 15 och har nu fått klart en inlämning. Nu tänkte jag se till att få klart min projektplan så att jag kan skicka in den, men det tar nog inte så lång tid, för jag är i princip klar.

 

E


Mess with me, I mess with you

 

Så, vad gillar ni att Kristin träffar Justin? Jag ska vara ärlig - jag gillar't! Det är kul när det händer lite grejer, och jag har aldrig tyckt att Justin har varit bra för Audrina. Kristin borde ju klara av honom, så varför inte röra runt i grytan?! Jag kanske låter ytlig, men på vilket annat sätt kan Audrina komma över honom, om inte han går vidare?!

 

Jag tycker att avsnittet var riktigt bra. Det kändes mer som ett The Hills-avsnitt denna gången, och det gillar vi. Däremot gillar jag inte hur Spencer behandlar Heidi. Grejen är den är han vill ha makt över henne, och när hon själv försöker bestämma något, trycker han ner henne och får henne att känna sig självisk. Sjukt ju! Usch, jag hoppas han inser vad han gör egentligen, för han kommer ändå bara förlora på det tids nog.

 

Nu ska jag lägga undan alla mina böcker (har pluggat en hel del), fortsätta titta på Grey's Anatomy, och sedan gå och lägga mig. Jag ska försöka sova länge i natt, i hopp om att jag ska klara matteprovet imorgon.

E


Environmental Hazards

 

90210's senaste avsnitt, Enviromental Hazards, var lika underbart bra som alla andra avsnitt. Enligt mig blir serien bara bättre och bättre, och jag gillar Teddy mer och mer för varje gång jag ser honom. Otroligt snygg är han också, blond och lite mystisk så där.

 

Snart ska jag se det senaste avsnittet av The Hills. Jag hoppas att detta avsnittet inte känns lika knepigt som det förra, men det tvivar jag på.

 

E


This is killing me

Jag har slitit som ett djur med en geografiinlämning den senaste veckan; 10 timmar satt jag sammanlagt. På geografilektionen idag, fick vi ännu en inlämning. Gah, jag blir galen! Jag har hur mycket som helst att göra just nu. Dessutom fick vi en historiainlämning också, och jag vet inte hur jag ska hinna med allt.

Det är tur att jag ska ha hopplektion med älskade Bless snart. Det ska bli skönt att släppa allt, och bara rida. För just nu är jag trött på allt. Magen är ju så klart kass också. Fan då, jag som trodde att den hade blivit bättre...

We're stuck where we are

Då var man tillbaka i Trollhättan igen. Måndagen är snart över, och det är det bara 4 dagar kvar tills det är helg igen. Den kommande helgen ska jag nog spendera här i Trollhättan. Jag har inga direkta planer, men jag känner nog för att vara kvar ändå. I och för sig är jag väldigt sugen på att gå på bio, så jag får se om jag kan ragga upp någon till slutet av veckan.

På tal om film, så har jag en del filmer som jag vill se. The ugly truth är en av den, och dessutom har jag lite gamla godingar som jag vill se igen. Crossroads var till exempel år och dar sen jag såg senast. Den filmen har tro det eller ej varit min favoritfilm, så jag känner att jag vill få lite nostalgikänslor med Britney igen. Hon är faktiskt en riktigt bra skådespelare, och dessutom är Anson Mount otroligt snygg i den filmen också, så det är ju ett stort plus på kanten.

Ur filmen Crossroads

Nu måste jag tyvärr kila. Eller måste och måste, jag ska lägga mig i sängen och titta på The Hills - ett bra tidsfördriv om man inte har något bättre för sig.
E

P.s Här är föresten en riktigt söt låt, som har varit med i The Hills. Ta en titt vetja.


Brandy - Long distance


We went searching through thrift store jungles

Jag har satt och pratade med pappa om helgens bravader förut. Haha, jag höll på att garva ihjäl mig tusen gånger, för pappa visade vad alla hade gjort.

När han skulle gå och lägga sig på kvällen igår kunde han inte sova, för några meter bort spelade de skithög musik, så vissa delar i Orben vibrerade i takt med musiken. Haha, det var sjukt roligt när han förklarade hur det kändes.

Sedan kom vi in på att Erik (som vann både finalen och serien) hade kört uta helvete på racet. Så här löd våran konversation:
Pappa: Fyfan vad fort Erik körde. Herrejävlar alltså!
Jag: Hur fort körde han då?
Pappa: Ja, han varvade halva fältet..
Jag: Hahaha!

Det är ju sjukt, att han varvar massa bilar i en tävling liksom. Jävlar vad den människan kan köra alltså. Det är grymt imponerande!

Nu måste jag tyvärr återgå till min geografiinlämning. Sedan blir det mat, och efter det ska jag åka tillbaka till Trollhättan igen.


Detta är vad min inlämning bl.a handlar om: vegetationen savann


Make my wish come true

Tette och Maria


Jag var på ett äkta födelsedagskalas igår: sugrör, ballonger, girlanger, tårtor, godis, chips - ja, you name it. We had it all! Det var otroligt roligt, och bilturen gick faktiskt riktigt bra. Vi körde lite fel så vi fick vända två gånger, men med födelsedagsbarnets guidning hittade vi allt rätt. Kvällen bjöd på mycket att äta, skratt, presenter, tårar, musik, och massa annat roligt. Underbart var det. Jag har verkligen världens bästa vänner! <3

 

Vi drog oss hemåt runt 1-tiden, då jag först lämnade två tjejer i Trollhättan. Sedan körde jag vidare mot Hjärtum och försökte hålla mig så koncentrerad som mjöligt. Jag blev väldigt trött i slutet kan jag meddela, men jag behöll koncentrationen, så både bilen och jag kom hem hela.

 

Och jag måste tillägga att jag älskar pappas bil. Den är så otroligt mjuk och fin att köra, så himla bekväm. Volvo, säger jag bara! Definitivt en bil i min smak!

 

Sara och Mar

 

Nu måste jag sätta igång att plugga. Blir jag klar tidigt kan jag slappa resten av dagen, och det låter väldigt lockande.

E


Weekend


På kinnekulle

Idag tog jag en liten tur till Kinnekulle för att titta på lite bilar och önska pappa lycka till på tävlingen, och så hade jag med mig lite grejer till bror också. Pappa startade som tvåa i racet idag (tror jag), men blev tyvärr påkörd av en annan bil så det gick käpprätt åt skogen. Bilen är inte körbar längre om man säger så. Fan! Dessutom kom han trea i serien med ett ynka poäng från andra platsen. Usch, vad sur jag blir. Han förtjänade verkligen den där andra placeringen.

Jaja, i alla fall, jag var bara där i typ 2 timmar, för jag behövde komma hem i tid för att göra iordning mig inför kvällen. Jag ska nämligen på kalas i Nossebro. Jag ska väl åka här om 30 minuter kanske, men först ska jag hämta upp några tjejer i Trollhättan, som ska med. Det kommet bli grymt kul ikväll. Det känner jag på mig.

Nu måste jag kila. Jag har lite grejer kvar att göra innan jag åker.
Ha en bra kväll.
E

Utan dina andetag...

Usch, jag har inte orkat plugga någonting ikväll så jag får se till att fixa allt imorgon istället. Pappa ska dock tävla i Kinnekulle, och det vore ju kul att åka dit och titta på honom ett par timmar, och på kvällen ska jag till Nossebro på kalas. Det är klart, det är ju roligt att göra grejer, men jag måste ju hinna plugga också. Jaja, det löser sig nog. Jag pluggade ändå typ 5 timmar igår, så det är ju rätt bra ändå. Men jag har lite arbeten som skulle behövt bli färdiga.

I alla fall, ikväll tänker jag bjuda på ett litet klipp på när jag spelar och sjunger. Det var ju ett bra tag sen sist, så jag kände att det var dags. Ni får gärna slänga in en kommentar om vad ni tycker om det, bra som dåligt. Låten heter Utan dina andetag, och är en av mina favoritlåtar av Kent.


Nu ska jag gå och göra någon sallad eller något dylikt. Jag har inte orkat göra något innan så jag får väl ta och äta något nu.

Ha en bra kväll!
E

SVAREN PÅ FRÅGORNA!

Jag fick inte särskilt många frågor, men några stycken blev det i alla fall.


Postat av: Sandra
åh, måste komma på en bra fråga!
ehe, vad går du för linje?

SVAR:
Jag går naturvetenskap, inriktining natur. Hehe, sista året är väl värt att nämna också.

Postat av:
varför började du blogga? :)

SVAR:
Hehe, hm.. bra fråga. Jag antar att det var för att det verkade som en rolig grej, och dessutom kan det ju vara skönt att få skriva av sig ibland också.

Postat av: Stephanie
Shit, jag vet ju typ allt om dig...men jag är inte helt säker på vem eller vilka som är ditt favorit band eller artist?

SVAR:
Åh, svår fråga! Jag får väl säga Avril Lavigne tror jag. Det var liksom hennes musik jag blev förälskad i först. Men numera lyssnar jag inte så fasligt mycket på henne. Nu är det mer blandat.

Postat av: mar
Nu har jag lite frågor, om mat! =P
Vilken är din favoriträtt, favoritdryck, favoritdrink (vad som helst som har alkohol i sig =P ). Varför gillar du inte äppelpaj, och gillar du någonm sorts paj??
Haha, jag kan se om jag kommer på mer frågor som inte handlar om mat, men detta får räcka för nu! =P

SVAR:
Haha, härligt! Min favoriträtt är nog pizza, och om det inte gäller snabbmat är det antagligen något med kyckling i. Favoritdrycken är fanta, eller mjölk (om vi ska vara nyttiga). Min favoritdrink är Ambero Bright. Haha! Jag vet inte vad den heter egentligen, så jag döpte den själv. Någon fruktig, god drink är det i alla fall. Jag gillar inte äppelpaj för att bara tanken av varma, mjuka äpplen får mig att typ spy. Hehe, usch säger jag! Konsistensen är så grymt äcklig och smaken är bara för jävlig. Jag gillar faktiskt rätt många pajer ändå, eller många och många... ost och skinkpaj gillar jag grymt mycket (om vi pratar matpajer), annars gjorde min syster världens godaste paj för typ 2 år sedan, och det var en blåbärs- och hallonpaj.


Postat av: maria
1. om du inte blir veterinär, vad vill du bli då? (försök komma på nåt!)
2. vem är din allra bästa vän i hela världen?
3. vilket är ditt roligaste/galnaste minne med mej?

det var alla jag kunde komma på nu! du är ju trots allt min syster så jag vet ju en hel del om dej! ;)


SVAR:

1. Jag har faktiskt funderat väldigt mycket på att bli ridinstruktör det senaste. Jag vet ju att jag vill jobba med hästar, och jag gillar att träffa nya människor, så det tror jag kan passa väldigt bra. Dessutom kan man ju ha egen häst, och det är ju ett stort plus på kanten.

2. Jag har nog inte bara en enda bästa vän, men vissa är väl kanske lite tajtare än andra. Du syster, tillhör definitivt den kategorin. Du är ju väldens bästa syster! Men ni andra vet självklart vilka ni är (och dem känner du till också). Det är ju inte så svårt att lista ut. <3

3. Hmm, svårt... Vi har ju så otroligt många minnen tillsammans, och det är svårt att välja ut just ett, men ett galet minne var när vi tog en promenad här i Hjärtum. Det var så att när vi var på väg hem, hörde vi något i skogen, typ en älg, och det lät som att den kom emot oss. Så vi blev ju skiträdda och kutade hemåt som galningar, och dessutom lät det som att älgen följde efter oss. Haha, grymt läskigt! Jag tror jag spelade in det till och med.. haha, vi är livrädda.

 

Tack ni kära som har tagit er tiden att komma på en, eller flera frågor. Det är jag tacksam över!
Puss


Say what?

1. Jag har insett att min senaste kyss var... för några veckor sen.
2. Jag lyssnar på...
mer musik nu är vad jag någonsin har gjort.
3. Jag pratar... olika mycket beronde på vilka jag är med.
4. Jag älskar/tycker om… hästar!
5. Min bästa vän är...
världsbäst! Dock har jag flera bästa vänner, och ni är alla guld värda! <3
6. Min första riktiga kyss var.... inte den bästa.
7. Jag avskyr när folk frågar...
saker som man redan har svarat på ett antal gånger förut.
8. Kärlek är... underbart, när det funkar.
9. Någonstans, tänker någon på...
vad klockan är.
10. Jag kommer aldrig...
sluta älska hästar!
11. Jag är hemligt förälskad i...
han som jag inte har träffat än...
12. Sist jag grät var...
i lördags.
13. Min mobiltelefon är...
ungefär 1 år gammal, och den tredje mobilen jag har ägt.
14. När jag vaknar på morgonen...
undrar jag vad kolckan är.
15. Innan jag går och lägger mig...
går jag alltid och kissar.
16. Just nu tänker jag på...
att det vore skönt att somna tidigt ikväll.
17. Bebisar är...
otroligt charmiga, och jag ser fram emot att någon gång få egna.
18. Idag ska jag...
inte göra så mycket mer eftersom det snart är "imorgon".
19. Ikväll ska jag...
titta på scarred.
20. Imorgon kommer jag...
åka till Hjärtum igen.
21. Jag vill verkligen vara...
bättre i skolan.


Btw, frågestunden pågår fortfarande.

FRÅGESTUND!

Vi kör på något nytt här i bloggen, en frågestund. Jag har haft min blogg nu i över ett år utan en enda frågestund, så får det väl vara dags antar jag.

Anledningen till att jag inte har haft något tidigare är dock att jag har trott att jag inte kommer få några frågor, så vi får väl se om det blir några. Ni får i alla fall fråga vad ni vill. Det är nog ytterst få saker som jag inte skulle svara på, men om känner jag att det är alldeles för privat så får ni stå ut.

Fråga på! :)