Hopptävling

Aj!
Dagens tävling gick inte så bra. Först blev det massa vägringar, och sedan ramlade jag av. Det var helt och hållet mitt fel, så det tar jag på mig själv, men ändå - onödigt.

När jag ramlade av hörde jag något knaka till, och nu har jag grymt ont. Får hoppas att det inte är något allvarligt, men det är det nog inte. Har bara lite ont.

Henri var med idag, det var väldigt uppskattat. Syster var också med, men det brukar hon ju vara. Snällt tycker jag.

Jag orkar inte lägga upp någon bild nu för jag har rätt ont, men det kanske dyker upp någon senare.

Nu ska jag vila!
E

There she stood in the doorway

 

Det är lördag kväll. Jag sitter inne, ensam, och tittar på tv. Det är rätt illa faktiskt.

 

Jag har putsat mina ridboots, tvättat mina ridkläder (mamma har), och dkrivit ut startlistorna. Jag är nu redo för morgondagen.

 

Om några minuter ska jag titta på AFV, och sedan Mr Bean. Efter det blir det nog en film eller dylikt, och sedan ska jag sova.


Vi hörs efter tävlingen imorgon. Tror nämligen inte att jag bloggar innan jag åker.
E

More than words is all you have to do to make it real

God dag!
Idag är en bra dag. Det känner jag på mig. Jag är på bra humör - yay!

Idag ska jag inte göra något speciellt. Det enda måstet jag har, är att putsa mina ridboots. De ska ju vara blanka och fina till hopptävlingen imorgon. Men annars har jag inget planerat.


Wakito, hästen jag ska tävla med imorgon

Jag är faktiskt inte så taggad inför denna tävlingen heller. Jag är mer taggad än vad jag var sist, men inte alls som jag brukar vara. Det är riktigt skönt faktiskt. Jag känner inte ens för att ha mina vita ridbyxor, men jag tror att jag ska ta dem ändå. Jag brukar ju faktiskt ha på mig dem när det är Clear Round etc.

Men i alla fall, nu ska jag fortsätta att göra ingenting, sedan får jag väl ta och göra mitt måste.
Ha en bra dag!
E

And you've already got me coming undone

 

Jag älskar att titta runt på youtube och upptäcka massa underbara låtar. Idag hittade jag denna otroligt fina låt Two is better than one. Varning, snuttigull på hög nivå. Haha, men den är fan söt alltså. I like it a lot!

 

Det går inte så bra med min pluggning, så jag tror att jag tar det i helgen istället. Jag har ju tid på mig. Vad har jag istället gjort idag?! Jo, jag har städat hos mina små yngel. Deras skål är ju inte så stor, så där för jag göra rent lite oftare än i akvariet. Sedan har jag städat mitt rum också, så nu ser det inte ut åt helvete längre. Sedan har jag inte gjort så mycket mer. Bara suttit vid datorn och slösurfat lite.

 

Men men, nu ska jag ta och diska.

E


My head grew heavy and my sight grew dim

Fredag innebär ledig. Ledig innebär plugga? Egentligen vill jag inte plugga, men eftersom jag är ledig, är det en bra idé.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Allt försvann helt plötsligt.. Jag får väl finna lite inspiration innan jag bloggar nästa gång. Haha, det kan nog vara en bra idé.

Hm, nu kom jag på en sak som jag måste berätta. Jag har hört denna låt under massa gånger, och jag har alltid undrat vad det är för låt. Aldrig har jag kommit på vad det är, och det har varit sjukt frustrerande eftersom den är så bra. Men nu har jag hittat den. Eller jag hittade den inte. Det var en som tyckte att jag borde lära mig den på gitarr, så jag kollade upp vilken låt det var, och då var det den jag har letat efter. UNDERBART! Här under har ni Hotel California med The Eagles gott folk.

 

Men, nu ska jag väl börja plugga, så vi hörs senare.

E

 

Ps. Idag fyller Tina 19 år. GRATTIS! <3


Behind every great love is a great story

Godkväll!
Haha, jag vet inte vad jag ska skriva. Jag bara suddar ut allt hela tiden. Jag har precis tittat på The Notebook, så nu är lite, jag vet inte.. full av kärlek antar jag.

I alla fall, dagen har varit bra. De två lektionerna i skolan var över på nolltid, så då var det bara hem och ta på sig ridkläderna för att åka till ridskolan och ha hopplektion. Jag hade Wakito (som jag ska ha på tävlingen på söndag), och tack gode gud att jag fick rida honom idag. Det tar ett tag innan man kommer på honom, så det var skönt att jag fick luska lite på hur man rider honom. Men i alla fall, idag hoppade vi två hinder med tre galoppsprång emellan, och det gick bra. Vissa språng var lite okontrollerade, men i stort sett så gick det bra. Han hoppar fantastiskt den hästen, och det ska bli kul att hoppa honom på söndag. Spännande!



Ikväll har jag som sagt tittat på världens underbaraste kärleksfilm, The Notebook. Den är så fantastiskt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag älskar den helt enkelt.

Nu ska jag kolla runt lite, ovh sedan får jag se vad jag hittar på. Jag kanske går och lägger mig eller något.
Ha en bra kväll i alla fall!
E

Near wild heaven

Oj, de har tydligen gjort om lite på blogg.se ser jag. Knepigt!

Godmorgon på er i alla fall.

Jag fick Henri att sova över här, så stackarn fick gå upp kl 6 för att hinna till jobbet i tid. Haha, kände mig rätt hemsk som kunde ligga kvar i sängen flera timmar till, men det var rätt skönt ändå.

Idag står skolan på schemat, men jag börjar inte förrän halv ett. Då blir det fysik och tyska, och sedan är skolveckan över. Våran enda lektion på fredagar är nämligen inställd, så vi är lediga imorgon - underbart!

Efter skolan ska jag på hopplektion, och efter det ska jag nog plugga.



Vet ni en rolig sak, på söndag är det ju hopptävling igen, och denna gången ska jag rida Waktio. Det är ju underbart! I och för sig var det längesen jag red honom nu, men jag har ridit honom rätt mycket innan, så det ska nog gå bra. Här under är ett litet klipp när jag rider honom.


 

Nu ska jag någ ta och göra mig iordning lite.

Ha en bra dag!

E


You gotta go there to come back

Det var inte kul hos tandläkare. Eller kul är det väl aldrig, men jag fick inga roliga besked. Jag har precis bytt tandläkare, och han sa att mitt bett är åt helvete. Okej, han formulerade sig inte riktigt så, men det var inte bra i alla fall. Han skulle tydligen diskutera med några käkkirurger på NÄL, och sedan får vi se vad som händer. Hoppas det inte blir någon mer operation bara. Tusan då, jag som hade hoppats att jag skulle vara klar inom en snar framtid, men nähä, inte det.

Jaja, nu ska jag diska, och sedan ska jag väl plugga lite.
E

Ps. För att pigga upp inlägget slänger jag in ett klipp på Krista Nicole - en bra sångerska från youtube. Enjoy!


We might as well be strangers

Godmorgon!
Idag är det onsdag, och det innebär att vi har studiedag - underbart! Jag känner mig riktigt hängig idag, och det är inte så skönt. Jag är trött, har galet ont i huvudet och fryser som sjutton, men det kanske tillhör vintern?!

I alla fall, idag ska jag till tandläkaren och fixa med tandställningen. Det blir säkerligen nya bågar, och säkert annat smått och gott. Usch, jag önskar att jag kunde vara klar snart (vilket jag förhoppningsvis är om några månader).

Idag kommer även syster och Emmsan och hämtar deras fiskar, och det ska bli rätt skönt. För tillfället har jag 42 fiskar att ta hand om, men snart är det bara 25.

Annars idag händer inte så mycket. Jag har tänkt att plugga nu under dagen, för ikväll kommer Henri - mys!

Men nu ska väl jag hoppa in i duschen, och sedan blir det nog lite plugg innan jag måste kila iväg till tandläkaren.
E

Since you've been gone

Jag, april 2009

 

Haha, titta vad liten jag ser ut här. Det är ju inte ens ett år sedan det är taget - illa!

 

Jag har en riktigt bloggdag idag. Jag känner för att blogga hela tiden, och då gör jag inte. Inte för att jag påstår att jag bloggar bra, utan för att jag vill skriva lite.

 

Förutom att ha vilat idag har jag faktiskt varit lite duktig. Letat jobb + ansökt lite och sådant. Dessutom har jag kollat lite mer på utbildningar efter gymnasiet, skickat lite mail, funderat lite, och så vidare. Vi får se vart jag hamnar.

 

Men men, nu ska väl jag kolla på tv eller något. Jag får se.

E


Hanging by a moment

Det var rätt längesen nu jag delade med mig av vad jag lyssnar på för tillfället. Så här får ni ett litet exempel på vad som spelas idag.

The Killers - Smile lika you mean it
Tegan and Sara - Fix you up
L2P - Med dörren på glänt
Journey - Don't stop believin'
Bethany Joy Galeotti - Feel this


En härlig blandning där ja.

Jag fryser som tusan, och ändå ligger jag under täcket. Jag ligger och tänker på hur mycket jag har tittat på One Tree Hill under mitt liv. Jag började titta det precis hade kommit till Sverige, och blev kär direkt. Det är ett bra tag sen det där, och serien betyder exakt lika mycket nu. Den har liksom alltid funnits där. Jag har ju till och med skrivit en låt med One Tree Hill som grund. Förra sommaren satte jag ju ihop en text med hjälp av nemnen på avsnitten, och skrev musik till. Den blev väl inte världsbäst, men ändå. Låt som låt. Vill ni lyssna så finns den här.

Men, i alla fall, mina favoriter har hela tiden varit Haley och Nathan. Nathan, för att han är så jävla snygg, och Haley för att hon har en grymt fräsch rumpa. Haha, nejdå. Jag vet inte riktigt varför jag gillar dem. De är helt enkelt bra skådespelare (och det är ju inget minus att Nathan är så snygg). Ett exempel från en bra scen med Nathan, är från förra avsnittet Week go by like days. Den löd såhär:

Jamie: Was Skills always bald?
Nathan: Yeah, pretty much..


Scenen med Nathan och Jamie

Haha, det säger inte så mycket för er som inte har sett det, men jag tycker att den scenen är klockren. Speciellt det de säger där. Haha! Men men, nog babblat. Nu ska jag återgå till att göra ingenting, med andra ord vila.
E

One Tree Hill

Brooke och Alexander från det förra avsnittet "Weeks go by like days"

 

Yes, jag är tyvärr hemma idag också. Är bättre än igår, men kände att det är bäst att stanna hemma idag också. Vi har ändå typ inga lektioner så. Jag har galet ont i huvudet idag, och så är jag så himla trött, även om jag sov 12 timmar inatt. Galet!

Men i alla fall, jag har precis sett det senaste avsnittet av One Tree Hill, nämligen Family affair. Det var riktigt bra, som alltid. Dagens avsnitt bjöd på otroligt mycket drama, men det var rätt kul ändå. Lite halvkomiskt sådär. Den nya killen Alexander tycker jag är riktigt härlig. Han kommer vara med i de resterande avsnitterna av säsong 7, och det gillar jag, för han verkar ju vara en rolig filur.

 

Men nu ska jag... Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Vila, sova? Något åt det håller i alla fall.
E


Thanks for the memories

James Arness

Bruce Boxleitner

 

Jag har spenderat hela dagen med att titta på världens underbaraste serie - Familjen Macahan. Det är så jävla bra! Jag längtar som tusan tills den andra säsongen kommer ut, för den ska jag bara ha!

 

På den övre bilden har vi killen som spelar Zebulon "Zeb" Macahan (innan inspelningen av serien), på bilden under har vi han som spelar Luke Macahan (efter inspelningen av serien). Det syns att det är dem, men man får allt titta extra noga för att känna igen dem.

 

De är i alla fall mina favoriter i serien, och förövrigt så lever båda fortfarande. James fyller snart 87 och Bruce 60. Det är riktigt coolt, och det hade varit grymt om man kunde träffa dem. Det kommer såklart inte ske, men drömma kan man alltid göra.

 

Nu ska jag vila igen, för mitt huvud vill inte samarbeta idag. Så fort jag står upp blir jag snurrig som tusan, så det blir att ligga kvar i sängen. Där snurrar det inte lika mycket i alla fall.

 

Ni får ha en bra kväll!

E


How the west was won

 

Zeb är ju bara grym!

 

Mamma fick denna underbara dvd när hon fyllde år - familjen Macahan.

 

Är det bara jag som älskar den serien? Den är helt otroligt bra och jag är glad att den äntligen har kommit ut på dvd; i alla fall första säsongen.

 

Jag kommer ihåg när jag var mindre. Då satt hela familjen uppradade i soffan och tittade. Alla gillade serien, och det gör vi fortfarande. Den är för tusan underbar!

 

Eftersom jag är hemma och sjuk idag (är yr och känner mig helt svimfärdig - läskigt) ska jag ta och titta på några avsnitt. Jag antar att ni är avundsjuka, för det hade jag varit.

E

 

 


Låt elden brinna starkt

Min grymma tatuering


Jag har en tatuering. Grymt snygg måste jag säga.

Jag är för tillfället beroende av låten Hand i hand, som sjungs av Martin Stenmarck (tjejen har jag ingen koll på). Haha, det är rätt pinsamt. Jag har suttit och spelat den flera dagar nu, och den svänger ju. Riktigt skön låt.

På tal om musik, när jag åkte från Göteborg förut dök en underbar låt upp på radion, nämligen Erik Grönwalls Higher. Det var så otroligt härligt att köra helt fritt på 45:an (utan en seg bil framför), och sjunga som en galning. Den känslan är riktigt skön.

En liknande känsla fick jag när vi åkte till Spanien år 2007. Vi bilade ner, och när vi åkte på autobahn lyssnade jag speciellt mycket på Right back in the water med Jesse McCartney (ännu mer töntstämpel, jag vet). Det var grymt, att åka i ca 170 km/h i snitt och lyssna på den låten. Yummi!

Men men, från en sak till en annan, tatueringen gjorde jag hos syster. Borde göra flera, för gud, de är riktigt fräna. Höhö!

Hos syster åt vi pizza, samtidigt som vi tittade på film, Bring it on - all or nothing. Till efterätt blev det massa glass med kolasås och strössel. Mums!

Nu ska jag städa, och sedan ska jag plugga lite till.
E

I live it up a little more everyday

 

Jag hade lite bråttom igår när jag hade gjort rent hos alla fiskar, så det blev ingen bild då. Istället bjuder jag på en idag, och det är mina små yngel som ni ser. Jag har som sagt 13 yngel (varav 10 Black Molly och 3 Platy), och jag är faktiskt riktigt chockad över att alla har överlevt. Var tusan ska jag göra av dem liksom?!

 

I alla fall, igår åkte jag som planerat till Henri. Filmkväll stog på schemat med lite folk i Kungälv, och det var trevligt! Vi såg Lucky number Sleven med snygga Josh Hartnett i huvudrollen, och den var bra. Lite annorlunda, men eftersom jag gillar annorlunda filmer gillade jag den.

 

När filmkvällen var slut blev det mys hos Henri, tills i förmiddags, då jag var tvungen att åka hem.

 

Idag blir det plugg, städning och förhoppningsvis pizza med syster. Ni kan inte ana hur sugen jag har varit på pizza alltså. Det är galet! Blir det pizza ska jag njuta till tusen, för gud vad gott det är.

 

Men nu ska jag klinka lite mer på min älskade gitarr, och sedan gäller det sätta fart med dagens planer.

E


Busy busy

Sådär, då var alla fem akvarium städade. Eller akvarium är ju inte alla, bara mitt. Men jag har städat för alla de andra fiskarna också. Jag tänkte vara lite snäll mot syster, Emmsan och Maggan, så att de inte får hem smutsiga och äckliga "akvarium". Dessutom gick det jättesnabbt. Jag tror jag städade deras tre på en halvtimme, inte illa. Och då borstade jag rent gruset också.

Mina fiskar städade jag hos sist. Jag var tvungen att vänta på att mamma skulle komma hem först. Hon har varit vid överby, och då bad jag henne att köpa en slags vattenslang/pump som gör det enkelt att städa akvariumet. Då gjorde jag också det rent för mina yngel (eftersom de behöver en speciellt fiskblandning i vattnet). Dessutom fisk mina bebisar ett nytt "akvarium". De har har en ganska liten burk innan, och eftersom de växer tänkte jag att det är bäst att få en större yta att röra sig över, så nu bor det i en glasskål.

Men nu måste jag kila, för jag ska till Henri.
E

Close your eyes and just reach your hands

Annie, Sara (födelsedagsbarn) och Maria (födelsedagsbarn)


Igår hade vi en trevlig kväll. Först blev det presentöppning (presenterna ska vi inte ens nämna, höhö) och sedan blev det gummikladdkaka. Haha, vissa ansåg att den smakade gummi, men det tyckte inte jag. Den var asgod!

Efter partajet åkte vi ner till stan för att gå ut på Backstage. Det var rätt dött, men det berodde nog på att jag var nykter. Jag känner på mig att när jag väl känner för att festa nästa gång, kommer det fan bli fest. Det var galet längesen nu, men jag har liksom inte känt för det.

Men i alla fall, tack för kvällen alla! <3

Nu ska jag städa hos fiskarna (alla mina yngel har överlevt förresten, OMG).
E

Friday

Lady

 

Idag är verkligen inte min dag. Allt har gått åt skogen. Som exempel, Lady vägrade gå idag, och dessutom ramlade jag av henne, hon slet sig vid hagen, jag missade bussen hem, jag känner mig helt svimfärdig - jag vet inte vad det är med mig. Illa! Hoppas inte jag har otur hela dagen, för snart ska jag till en kompis, och sedan blir det utgång.


Jag hinner inte skriva så mycket mer än så, för jag måste göra mig iordning.

Däremot ska jag ägna någon rad till min mamma som fyller år idag. GRATTIS! <3

Men som sagt, nu ska jag kila.
Ha en bra kväll!
E

Blog award!

Jag har fått en blog award av min underbara syster.

Tack sötnos! (O)

 

 

Med utmärkelsen följer vissa regler, och reglerna är:

- Thank the person who nominated you for this award.

- Copy the award and place it on your blog.

- Link to the person who nominated you for this award.

- Tell us seven interesting things about yourself.

-  Nominate seven bloggers.

- Post links to the seven bloggers you nominate.


7 stycken sanningar om mig:
  • jag är galet kär!
  • jag sover oftast naken, höhö.
  • jag blir stressad för minsta lilla grej, vilket gör att jag gillar att ha saker planerade in i minsta detalj.
  • jag ångrar att jag valde naturvetenskap på gymnasiet. istället borde jag ha valt en inriktining med hästar, eller varför inte musik?!
  • jag äter p-piller, och har gjort det i drygt ett år.
  • jag har otroligt svårt för att öppna mig inför folk.
  • jag älskar att sova.

I nominate:
Mar
Sandra
Jenna
Mikaela
Hm..



Suddenly the moment's gone and all your dreams are upside down

Jag har ont i mina fingrar. Knepigt ställe att ha ont på va?! Det är i alla fall på grund av ridningen. Dels på grund av ridvantarna (stora och tjocka, vilket gör att det inte är lika lätt att "lirka" med tygeln), och dels för att jag hade Elliot på ridningen idag (stark häst med mycket egen motor). Även om han är stark, så gick faktiskt dagens ridlektion (dressyr) väldigt bra. Han lyssnade mycket mer på mig än vad han brukar göra, och dessutom hetsade han inte så förfärligt mycket. Det kan ju i och för sig ha att göra med att jag höll ihop honom en hel del, men jag tycker ändå det var coolt att han inte gasade iväg. Min ridlärare var imponerad, och jag är nöjd.


Dagens träning innehöll bland annat skänkelvikning

Hade det inte varit för två saker idag (att vakna upp med min underbara pojkvän, och rida ett roligt dressyrpass) hade den här dagen varit hemsk. Jag är så jävla stressad att jag inte vet var jag ska ta vägen. Imorgon har jag prov och direkt efter det ska jag åka och rida Lady (tack gode gud för att jag kan slappna av med hästarna). Senare på kvällen ska jag ut med några kompisar också, så det blir fullt upp. Jag får helt enkelt plugga på lördag och söndag istället.

Men men, nu ska jag fixa med lite smågrejer, och sedan måste jag plugga.
E

You're everywhere to me

Ojojoj vad jag är trött, men egentligen har jag ingen anledning till det.

Idag hade jag kort dag i skolan. Jag kom hem vid halv tolv, och då var det bara att hoppa i ridbyxorna och springa till bussen. När jag var framme på Brätte ridskola mockade jag och sånt först (jag föredrar att ha allt klart innan jag ska rida), och sedan red jag ett galet jobbigt pass. Både Lady och jag blev svettiga.

Dagens ridpass. Eftersom ridhuset var ledigt red jag där inne, och det gjorde att jag kunde jobba mer fysiskt. Jag tränade mycket på att hon skulle gå i en långsam takt och det gick jättebra. Hon rusade inte iväg lika mycket som hon brukar göra, så det var bra. Då red jag mest utan stidbyglar. Sedan tränade jag på galoppfattningar också. Hon har lite svårt för dem Lady, så jag ska träna på det ett tag framöver. I slutet gick det riktigt bra, speciellt i vänster varv. Då samlade hon sig och fattade galopp, istället för att bara springa in i galoppen. Duktig häst!

Jag kom hem vid fyra ungefär, och då hoppade jag direkt in i duschen. Nu blir det plugg för fulla muggar, för ikväll kommer Henri, och inte tänker jag plugga då.
E

Lift me up

Godkväll!
Dålig uppdatering, jag vet. Jag har inte tid att blogga på dagen eftersom jag går i skolan till typ fyra varje dag, och sedan har jag ofta annat att göra. Som idag, då åkte jag och tog hand om Lady direkt efter skolan, och då hann jag inte blogga emellan. Imorgon slutar jag dock vid halv tolv, så då hinner jag blogga betydligt tidigare. Dessutom har jag tid för att pugga också, och det kan behövas.

I alla fall, ridpasset med Lady idag blev mest psykiskt, och inte så mycket fysiskt. Hon tänker otroligt mycket den hästen, så idag blev det mest att få henne att stressa av. Först red jag henne i hoppaddocken ett tag, så att hon skulle få springa av sig lite (hon hade galet mycket överskottsenergi. Hade inte blivit riden sen jag red henne senast - i lördags), och sedan red jag ut med henne. Hon gick riktigt bra. Först var hon väldigt stirrig, men sedan lugnade hon ner sig, och då gick hon jättefint i både skritten och traven. Lugna och fina steg, det gillar vi.

Däremot är det en sak jag inte gillar med henne. Hon slänger med huvudet ganska ofta, försöker slippa undan arbetet liksom. Så jag undrar om ni har några tips att få henne sluta kasta med huvudet? Det är inget fel med hennes tänder eller så, för en veterinär har kollat på henne. Jag funderar på om man kanske ska prova ett annat träns/bett, men jag är inte säker. Så, har ni något tips?

Men men, nu ska jag ta och kolla om jag har fått tillökning i akvariumet (jag har nämligen fått ytterligare 3 yngel inatt, och denna gången från Platy) och sedan ska jag nog gå och duscha. Efter det ska jag nog titta på det senaste avsnittet av One Tree Hill. Mys på hög nivå alltså. Ha det bra!
E

Du fick ingen mat för du ska banta!

Ynglerna bara dräller in. Jag har hittat 2 stycken till som jag nu har flyttat över till de andra ynglerna. Jag har sett ännu ett i akvariumet, men när jag skulle ta upp den hade den försvunnit. Men den dyker väl upp senare antar jag.

På tal om fiskar, kommer ni ihåg filmen Hitta Nemo. Haha, Doris är ju för underbar!

 

Mina favoritställen i klippet är 0:25 (fortsätt simma), och 3:20 (du fick ingen mat). HAHAHA, jag garvar ihjäl mig!

E


Fishy, fishy, fishy!

 

Åherregud! Jag köpte fiskarna igår, och jag har redan fått yngel. 8 stycken små Black Mollies har jag hittat hittills, och det finns säkert fler i akvariumet. Jag har flyttat de till ett separat ställe, för annars äter de andra fiskarna upp dem.

 

På tal om fiskar så har jag flyttat Charlie. Han mådde dåligt, så numera bor han hos systers 3 fullvuxna guppys. Där trivs han finemang.

 

Men men, nog snack om firrar. Idag har jag såklart varit i skolan och haft massa tråkigt lektioner. När skoldagen var slut åkte jag direkt till Göteborg för att hämta pappa på jobbet, och sedan åkte vi tillbaka till Trollhättan. Jag har inte hunnit göra så mycket mer, för jag har fått greja med fiskarna i några timmar.

 

Nu ska jag äta, och sedan måste jag plugga lite.

Ha en bra kväll!
E


Fortsätt simma, fortsätt simma, simma, simma!

Direkt efter jag hade kommit hem från tävlingen åkte jag och köpte fiskar. En timme efter att jag hade släppt ner mina fiskar i akvariumet kom syster och Emmsans och lämnade över deras fiskar, så nu har jag fullt med fiskar här hemma.



Systers, Emmsans, Maggans och mina fiskar


Mina fiskar

Mina fiskar består av 12 stycken. Jag har 3 st Platys (en hane och två honor), 3 st Black Mollies (en hane och två honor), 5 st Neontetror, och 1 liten mal.


Några av systers fiskar


Systers andra fiskar

Syster fiskar består av 5 guppys. Hon har 3 fullvuxna och 2 yngel. Alla hennes fiskar kommer från Emmsans fisk Charlie.


Emmsans fisk

Emmsans fisk är hanguppyn Charlie, som har en väldigt många avkommor.


Maggans fiskar

Maggans fiskar
kommer också ifrån Charlie, och det är 11 stycken. De är inte fullvuxna, men inte heller yngel, alltså ungguppys.


Allt som allt blir det 29 fiskar. Jag tycker det är grymt mysigt, för jag gillar djur.
E

Dagens hopptävling

Det traditionella kortet på Molly och mig


Hinder nr 4


Hinder nummer 8A

 

Dagens tävling gick svinbra. Molly hoppar verkligen som en stjärna. Hon räddade mig flera gånger idag. Vi kom nämligen för nära inpå några hinder, men det löste hon själv - hon är bäst! <3 Rundan blev alltså felfri, och jag är grymt nöjd. Dessutom var jag noggrann, vilket jag hade bestämt att jag skulle vara. Jag bytte till och med galopp under ritten, och det är jag stolt över. Jag brukar ju alltid stressa så.

 

Här under har ni filmen, om ni känner för att titta på det. Jag hoppar som sagt Molly, och höjden är 80 cm. Det är även Clear Round.

 

 

E


I couldn't make a sound


Imorgon är det dags för hopptävling igen, och jag är inte ett dugg taggad. Det är rätt gött faktiskt, för då är inte förhoppningarna så höga.

Det ska bli roligt, men inte mer än så. Det innebär dock inte att jag inte satsar på en felfri runda. Denna gången ska jag se till att inte slarva med småsaker, utan jag ska vara noggrann och inte stressa bara för att tiden går. Hoppas att mina ideér fungerar, för imorgon gäller det att tillämpa dem.

En av anledningarna till att jag inte är så laddad är nog att jag inte är helt 100 på om jag ska rida Molly eller inte. Jag kanske får någon annan häst, och det vore ju mindre roligt, men det återstår att se imorgon.

Nu ska jag ha en riktigt slapparkväll, och jag känner på mig att den kommer bli astråkig. Men men, jag ska inte klaga. Det är ju inte varje lördagskväll man kan spendera med att göra ingenting. Haha, vad jag klagar. Jaja, ni får ha en bra kväll i allafall.
E

In my thoughts and in my dreams


Lady och jag


Goddag!
Idag har jag varit och ridit Lady, och här är de första bilderna på busfröt. En riktigt mysig tjej är hon, vilket jag har sagt tidigare. Idag var första gången jag tog hand om henne själv (dvs att hennes ägare inte var med. I och för sig var syster med också, och det var skönt. Hon läste upp vad det stod på lappen om hur mycket mat hon skulle ha, osv), och det gick jättebra. Lady går i alla fall bara bättre och bättre för varje gång jag rider henne, och det är roligt. I och för sig skulle hon behöva slappna av lite mer, ta emot arbetet och jobba mer samlat, men det kommer väl antar jag.

Jag fick rida i hoppaddocken idag igen, och där är det ju fullt med snö, så det blev mest arbete i trav. Men som sagt, det gick bättre än sist gång, så jag är nöjd. Dessutom fick jag beröm för min sits. Det var en tjej som kom fram och sa att hon tyckte att min sits var jättefin, och undrade var jag har lärt mig att rida. Haha, coolt ju. Inte visste jag att min sits var så fin, men det ser man. Sånt är alltid roligt att höra.

Nu ska jag kolla lite om vad jag ska göra när jag har tagit studenten. Jag berättar inget nu, utan det tar jag senare när jag har bestämt mig. Vi hörs senare!
E

If today was your last day

Nu är det helg, och jag känner att jag kommer skriva väldigt underligt idag. Mina fingrar vill inte riktigt trycka på de tangenterna som jag vill. Men nåja, ni fattar väl vad jag menar ändå antar jag.

Efter dagens enda lektion gick jag hem och slängde på mig mina ridkläder, för sedan kom syster och hämtade mig och så åkte jag och red Aron. Hans ägare, Carro, ska ju få barn, så honom kommer jag ska rida honom lite då och då. Jag var där i slutet av december senast, så det var lite trevligt att rida honom igen. Han är grymt härlig att rida.

När vi var klara i stallet begav vi oss till Hjärtum, där jag nu befinner mig, och just precis klev pappa in genom dörren. Syster och jag har varit duktiga och tagit bort hela julen här hemma (vilket han självklart inte hade gjort), så vi ska se om han märker det, säkerligen inte.

Men nu får jag kila ner, för han vill säkert ha hjälp med att packa upp maten som han precis har köpt. Vi hörs senare, eller imorgon. Jag ska nämligen till Henri ikväll.
E

Take it slowly, a step at a time

Syster och Mauna, en ny häst

 

Jag hade förväntat mig att ha Elliot idag, men istället fick jag Pontus. Först blev jag lite besviken, för jag hade sett fram emot att rida Elliot, men när jag väl hoppade upp på Pontus kändes det bra igen. Det var en otroligt nyttig ridlektion, för jag fick jobba väldigt mycket med att samla och hålla hästen lydig, och det tycker jag alltid är viktigt att träna på.


Hopplektionen gick i alla fall bra. Inget språng var dåligt, och de flesta var bra, så jag är nöjd. Det var riktigt längesen jag red Pontus, så det var lite roligt också. Här under kan ni se ett litet klipp när jag hoppar.

 

 

Men nu ska jag kolla på tv och plugga lite.

E


I've been sitting and waiting for your green light


Jag och hopposäkra Hedda på hopplektion i november 2008

Torsdag!

Jag har längtat som en galning till denna dagen. Jag har nämligen ridlektion på torsdagar. Haha, vilken nörd jag är. Men nu var det faktiskt ett tag sen jag red (i måndags), och det tycker jag är lite drygt. Så nu blir det mycket ridning. Jag ska rida varje dag till och med söndag, och det ska bli riktigt kul. På söndag ska jag ju förövrigt tävla igen, och jag får min lilla älskling Molly.

Denna gång satsar jag på att rida felfritt, och dessutom ska jag se till att inte slarva med simpla grejer, som galoppen. Det ska jag fokusera på på dagens hopplektion, rätt galopp, noggrann ritt och felfri runda. Min syster ska följa med, och då filmar hon, som om ni kikar in lite senare så kanske det finns något klipp när jag hoppar.

Men nu måste jag kila. Jag ska snart åka och hämta syster, och sedan är det hopplektion som gäller.
E

Something fishy

 

Jag är rätt knäpp ibland. Egentligen hade jag bestämt mig för att vänta typ 2 veckor innan jag köper fiskar, men när jag var och shoppade förut fick jag ett ryck och köpte ett akvarium. Haha, jag är galen! Jag skulle ju egentligen ha guldfiskar eller dylikt i en ganska stor glasskål, men så blev det inte. Istället köpte jag ett 30 liters akvarium. Det är ju inte särskilt stort, men det är ju alltid något. Dessutom har jag installerat en pump, och det gör ju att jag kan köpa lite andra fisksorter - great!

 

Det enda som är lite segt just nu är att jag inte kan köpa fiskar än. Vattnet måste stabilisera sig i några dygn innan man kan köpa fiskar, så jag får vänta till på söndag, då jag hade tänkt köpa ca 10 småfiskar. Jag kommer få galet många fiskar då, för jag ska ta hand om min systers, Emmsans och Emmsans mammas fiskar i en vecka, för de ska åka till skidor i Tandådalen. Så jag kommer ha ungefär 30 fiskar att ta hand om, men det blir kul. En intensiv start dock, men det ska nog gå bra.

 

Men men, nu måste jag plugga. Jag har nämligen en del tyskaglosor att lära mig tills imorgon. Usch och fy!

Ha en bra kväll!
E


It's really good to hear your voice

I'm hoome!
Det har varit en lång dag idag. Jag gick till skolan vid halv tio imorse, och jag kom för typ en timme sen. I och för sig hade det ju kunnat vart värre, jag hade ju kunnat börjat skolan vid 8. Vad har jag pysslat med under dagen då?! Jo, först hade jag skola, och sedan åkte jag till Göteborg och hämtade bilen som planerat. Sen passade jag på att träffa Henri en liten stund också. Haha, det var inte så bra, för nu saknar jag honom ännu mer. Men det är ju bättre än att inte ha träffat honom alls antar jag.

Ikväll hade jag tänkt att åka och kolla när min gamla ridgrupp rider, men klockan tickade iväg, så jag hann inte. Jag får ta det en annan gång istället. Det var lika bra, för ikväll har de dressyr och det är hoppningen jag vill se. Så istället ska jag roa mig med att plugga lite. Det blir nog inte så mycket, men lite grann i alla fall. Sedan ska jag krypa ner i sängen och kolla på tv.

Ha en bra kväll!
E

Ps. Någon mer än jag som saknar sommaren?


Jag i somras

Jag och syster i somras

You know that it's just destiny's way

Jag är trött!
När man är trött älskar man att man har sovmorgon 4 dagar i veckan. Måndag är nämligen den enda dagen jag går heldag, och det är riktigt lyxigt enligt mig.

Det gick bra i stallet förut. Först red jag i ridhuset, men sedan skulle det vara ridlektioner där, så då fick jag rida i hoppaddocken istället. En riktigt härligt paddock är det. Stor och full med hinder. Dock var det för mycket snö för att hoppa, och underlaget var inte särskilt bra så det blev inte så mycket jobb där. Mest försök till att få henne att lyssna och jobba, istället för att bara rusa iväg. Haha, hon är rätt rolig den hästen. Vill inte riktigt jobba, utan bara springa - busehäst! Men jag gillar henne. Hon är en häst i min smak.

Det är i alla fall i princip spikat att jag ska bli medryttare till henne nu, och det känns bra. 2-3 dagar i veckan ska jag rida henne, vilket känns lagom. Vilka dagar och så ska jag fundera på ett tag. I och för sig har jag typ redan bestämt mig, men fundera lite till kan man allt göra.

Men men, imorgon ska jag till Göteborg direkt efter skolan. Jag ska hämta bilen. Pappa har nämligen beredskap i veckan (vilket innebär att han har en annan bil), så då får jag hans bil - very nice!

Men nu ska jag kolla på tv, och sedan blir det sängen.
E

Can't you see that's the way I feel about you and me?

Jag har precis kommit hem från skolan och har absolut inget att göra, så jag passar på att blogga lite. Egentligen skulle jag inte ens kommit hem än, men vi jobbade effektivt på sista lektionen och fick då gå tidigare. Sånt gillar vi!

Om ungefär en timme ska jag in till torget för att ta bussen till Brätte ridskola. Jag ska ju som sagt rida Lady idag. Nu när jag har körkort åker jag i princip aldrig buss längre, så det ska faktiskt bli lite mysigt att åka buss. I och för dig är det väl inte så kul att gå omkring bland folk och lukta häst, men vad ska man göra åt saken. De får stå ut helt enkelt.

När jag kommer hem ska jag läsa igenom och finputsa på mitt geografiarbete, samt skicka in det. Det kommer kännas grymt skönt att ha det ur vägen. Då kan jag börja fokusera på andra ämnen, som fysik och projektarbete - käckt!

Nej, nu kurrar magen så nu ska jag äta lite, och sedan ska jag dra mig.
E

Make your last breath count

 

Jag tittar just nu på filmen som går på 5:an,  Scream. Jag som älskar skräckfilmer ligger ihopkurad i sängen och bara njuter. Okej, jag vet att många tycker att Screamfilmerna är världens löjligaste filmer och inte alls läskiga, men jag gillar dem. Dessutom är jag rätt lättskrämd, så för mig är de läskiga, speciellt trean. Jag får alltid kalla kårar när jag ser den, och det känns alltid som att någon förföljer mig - läskigt!

 

Så nu ska jag fortsätta kolla på filmen, och sedan ska jag sova för imorgon är det skola. Dessutom ska jag iväg och rida imorgon eftermiddag, så jag kommer antagligen inte blogga förrän imorgon kväll.
E


I wish you were here with me


En valhaj i ett akvarium i Georgia

 

Goddag!

Imorse låg jag och drog mig i sängen till klockan blev 11, och det var riktigt skönt. I vanliga fall brukar jag gå upp typ direkt när jag vaknar.

 

Idag har jag inte särskilt många planer. Det enda som är planerat är att Henri ska komma hit i eftermiddag. Vi har inte träffats sen i onsdags, så det ska bli mysigt. Men annars har jag ingen aning om vad jag ska göra och det är underbart. Hehe, inte tänker jag plugga i alla fall.

 

I veckan ska jag förhoppningsvis rida Lady eller Aron, eller båda. Jag håller på att bestämma det nu. Jag kommer antagligen rida någon av dem, men jag får se vem.

 

Min guldfisk Micke

 

Vet ni vad som mer händer i veckan?! Jo, jag ska köpa fiskar. Jag hade nämligen en guldfisk när jag var mindre, och jag saknar det lite smått. I och för sig vet jag inte riktigt om jag ska ha en guldfisk nu också, utan det ska jag luska mer på. Vad det än blir så har jag tänkt att ha minst två fiskar i alla fall.

 

Men nu ska jag kila. Vi hörs senare!
E


When the night comes around you were on my mind

 

Nu är jag äntligen klar med min geografiska beskrivning av Spanien. Det har tagit galet många timmar (nästan 20), och ändå blev det inte mer än det på bilden över. I och för sig har jag skrivit lite till, men jag tog inte med allt. Men det är i princip lika mycket som det på bilden, och det tycker jag är rätt lite för 20 timmar. Men nu är jag i alla fall klar, och det känns underbart!

 

Jag ska fira genom att titta på en film, eller något dylikt. Haha, jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Mamma och Danne är ute och dansar, så jag har lägenheten för mig själv. Det är rätt skönt.

 

Men nu ska jag i alla fall stänga av Avatar Soundtracket (som jag har lyssnat på precis hela dagen), och sedan får vi se vad jag hittar på. Haha, jag tänker då inte plugga i alla fall!

Ha en bra kväll!
E


This is what I like

Ohja, jag pluggar för fullt. För tillfället skriver jag om Spaniens tredje största stad, Valencia. Vi ska jobba med ett valfritt land under hela våran geografikurs, och det är tur att jag valde ett land jag gillar. Spanien har alltid varit ett land jag älskar, och jag vill åka dit igen så snart som möjligt. Jag får hoppas att det blir av i sommar.

Några bilder på mig i Spanien 07










Samtidigt som jag pluggar lyssnar jag på Avatar's Sountrack. Det är underbart mysigt och riktigt bra att skriva till. Man njuter av den fantastiska musiken samtidigt som man inte kan sjunga med - perfekt. Alla är precis lika bra. De är speciella på sina alldeles egna sätt.

Men nej, jag ska ju inte hålla på att blogga nu. Jag får återgå till geografin igen.
E

He's got it!

Egentligen skulle jag ha åkt skidor nu, men eftersom jag känner mig stressad stannar jag hemma och pluggar. Jag har tänkt att försöka få klart inlämningen idag. Jag har en del kvar, men det ska jag nog kunna klara av.



Just nu ligger jag i sängen med mina böcker bredvid mig, och småkollar på So you think you can dance. Jag blir så avis på de grymma dansarna när jag ser dem att jag vill börja ta massa danslektioner, men det blir ju så klart aldrig av. Haha, inte för att jag skulle bli hälften så bra som de är, men bättre än vad jag är nu i alla fall.

Men nu ligger mina böcker och blänger på mig, så jag får ta och börja plugga.
E

The day after tomorrow

Jag har inte riktigt haft tid för att blogga idag, det är därför det blev så sent. Eller nu ljuger jag, tid har jag väl egentligen haft, men jag har lagt den på annat, nämligen plugg. Jag pluggade geografi från halv ett till halv åtta. Galet! Och jag har massor kvar. Jag håller på att skiva en inlämning, som ni kanske förstår, och den är rätt stor.

Halv åtta tog jag i alla fall en paus. Då gick jag ut på en promenad, i 1½ timme. Bra gjort tycker jag. Fast nu fryser jag som tusan. Haha, smart!

Men men, nu måste jag tyvärr återgå till geografiarbetet. Ha en trevlig kväll!
E

Ps. Idag har jag haft körkort i ett halvår.

I’m seein myself so differently

Jag har verkligen inte sett fram emot den här dagen. Skolan har ju börjat idag igen, och jag näst intill hatar det. Jag blir så himla stressad jämt och jag orkar verkligen inte med det - usch!

Det som dock var bra med denna dag är att ridträningarna började igen. Dagens träning var lärorik, men samtidigt grymt jobbig. Jag hade Elliot (en galet stark häst) och vi hade gymnastikhoppning. I början av passet var han lite hetsig, men när jag fick honom att jobba lite mer samlat gick han väldigt fint. Några språng var otroligt fina, och det kändes grymt bra. Det är inte det att han inte är bra på att hoppa (han är tävlad upptill 1,10), utan han rusar alltid mot hindrerna. Men på just de fina sprången hoppade han lugnt och sansat, och dessutom var han uppmärksam och lyssnade på mig. Det är en underbar känsla som verkligen inte går att beskriva med ord. Här under kan ni se ett exempel på en gymnastikhoppningsövning.




Men men, nog babblat om ridlektion. Jag har precis anmält mig till nästa hopptävling, som är den 17:e januari, alltså nästa söndag. Jag önskade som vanligt Molly, och jag hoppas att jag får henne. Min ridlärare tycker dock att jag borde tävla med någon annan häst, eftersom jag har tävlat med Molly så pass mycket nu, men jag håller allt kvar vi Molly. Jag älskar den hästen.

Nej, nu börjar en film som jag har tänkt se (The fantastic four, på 6:an), så nu ska jag kila.
E


Never want to say goodbye

Ich bin müde, och jag vill inte till skolan imorgon. Jag känner redan att stressen och ångesten kommer tillbaka. Usch, jag hatar det!

Gårdagen var mysig hos Henri, och jag längtar redan tillbaka. Jag var ju tvungen att åka rätt tidigt idag eftersom jag skulle rida.

Idag red jag alltså den hästen som jag står på Vänersborg ridskola (Lady heter hon). Det är skönt att det alltid finns tillgång till ridhus där, för shit vad kallt det är ute nu. Idag tränade vi hoppning, och det var riktigt roligt. Lady är ju en unghäst, och hennes ägare är hopprädd, så hon har inte blivit hoppad mycket alls. Däremot har hon löshoppats en hel del, och då hoppas hon 1,20 utan problem.

När jag hoppade henne själv kände jag att hon har kapacitet. Hon har fin hoppteknik och jag tror att hon kommer kunna hoppa högt. Det jag måste träna henne nu är att inte rusa iväg, utan försöka samla sig och hoppa uppåt istället för rakt fram, men det kommer väl med träningen. Redan idag fick vi några kanonfina hopp, och det kändes riktigt bra. Hon är en mysig tjej att rida.

Men nu ska jag ta och titta på lite tv. Imorgon börjar som sagt skolan, så jag ska ha en lugn kväll idag.
E


Random bild

Tuesday

Jag hade haft det underbart mysigt hos syster. Hon bakade muffins och gjorde pizza, så nu är jag galet mätt. Det är lite illa, för jag ska snart äta mat här hemma hos mamma. Men men, det ska jag nog orka.

Efter maten ska jag först hem till Hjärtum och hämta mina skidor (ska eventuellt åka skidor i helgen), och sedan ska jag till Henri. När jag kommer hem imorgon ska jag direkt iväg och rida en av de hästarna som jag ska bli medryttare till, så jag kommer inte blogga på ett tag.

Ni får ha en trevlig kväll, och en bra morgondag.
E

"A bear! You made a bear!"

Syster och jag

Hösten 05

Hösten 05

Hösten 08

Hösten 08

Våren 09


Goddag!
Just nu befinner jag mig hos syster. Vi har en nosalgitripp och har tittat på tre avsnitt av Buffy och vampyrerna, och nu tittar vi på Big Brother från 2004. Haha, vi kunde hur många repliker som helst till Buffy, och det var grymt roligt. Vi har sett på vissa avsnitt hur många gånger som helst alltså, det är helt sjukt.

Buffy: Oh look, a baad guy.
Buffy (översättning): Ta på masken, Angel. (HAHA!)


Men men, nu ska vi kolla klart på Big Brother här.
Vi hörs.
E

I'm already there




Två ridhandskar (svarta 249 kr, blåa 129 kr), blått ridspö (49 kr), örhängen (80 kr)


Hej på er!
Idag sov jag till halv tolv, och det var underbart för jag var riktigt trött. Efter att jag hade ätit frukost kände jag dock genast att denna dagen kommer vara enormt seg om jag inte hittar på något, så jag ringde syster och förslog att vi skulle shoppa och färga håret, och så fick det bli.

Jag shoppade typ ingenting (bara det på bilden) och det gjorde inte syster heller (bara en tröja, en ring och lite smink). Men våra hår är nystylade, och det är riktigt nice. Mitt hår blev rätt mörkt, men jag är ändå nöjd. Jag tonade det bara så det kommer ljusna med tiden, och det känns rätt bra. Om jag vill ha min gamla hårfärg är det ju bara att vänta tills den nuvarande hårfärgen har gått ur menar jag.

Men nu måste jag städa lite här hemma. Det ser ut som en bombnedslag här, så nu är det dags att röja.
E

You'll be right here with me

 

Godkväll!

Jag har haft en trevlig helg hos pojken. Igår fick jag en jättefin överraskning, och jag blev överlycklig. Imorse åkte vi till Bohus fästning och gick en promenad, och det var väldigt mysigt. Mums!

 

Efter att jag kom hem har jag inte gjort så mycket. Jag gick på en till promenad för att tänka lite förut, och det var riktigt skönt, men mycket mer har jag inte gjort. Vet ni, jag fick en liten överraskning av mamma förut. Hon har varit på Ullared idag och hade köpt med ett übergulligt nattlinne till mig. Jag blev jätteglad och insåg hur längesen det var jag köpte något nytt sovplagg.

 

Om en liten stund ska jag sova, och det ska verkligen bli skönt för jag är riktigt trött. Jag har till och med märkt att jag är så trött att jag stavar åt helvete. Jag har nämligen märkt att jag har skrivt "ock" istället för "och", på flera ställen i detta inlägg. Haha, tur att det är fixat nu.

 

Nej, nu ska jag kolla på lite film, och sedan ska jag sova.

E


2010

Tette, Annie, Mar och Maria - Nyårskockarna

Annie


Dagen efter

Godmorgon!

Nu är jag tillbaka i Trollhättan efter ett par underbara dagar i stugan med mina fantastiska vänner. Såhär var de resterande dagarna i Vita huset:

Efter en slapp nyårsaftonsmorgon/eftermiddag gjorde vi iordning oss, och sedan gjordes det god mat - tacos. Det blev tacos vilket var dundrande gott, och till efterrätt åt vi god ananaspaj bakad av Annie. Annie snackade förresten om att hon aldrig skulle däcka och inte alls var påverkad. Några timmar senare och hon har däckat i fotöljen - haha, lyckat! Kvällen var i alla fall trevlig. Stundvis var jag i och för sig rätt deppig, men i stort sett var det en bra kväll. Haha, jag skålade med vatten vid tolvslaget. Det är rätt illa, men jag pallade verkligen inte. Under resten av kvällen blev det mer dricka (för de andra), och allt slutade med att vi satt och pratade runt soffbordet - riktigt mysigt.

Nästa dag började åt helvete för min del. Jag var grymt deppig ett tag, men någon gång på eftermiddagen släppte det, och den sista kvällen i Vita huset blev underbar. Vi spelade kort, pratade och hade det allmänt mysigt - precis som det ska vara med sina vänner.

Idag gick vi upp vid 7 för att packa och åka hem. Vid kl 9 var jag hemma igen, och det känns riktigt skönt. Nu ska jag sova lite till, och sedan ska jag duscha och äta, och sedan jag åka till Henri. Jag kommer inte hem förrän imorgon, så ni får ha en trevlig lördag.
Vi hörs.
E