"Mollie, mollie, mollie mollie BUS (mus)"

 

Idag har jag spenderat förmiddagen med min kanin - Mollie aka Busan. Jag tittade på tv medan hon skuttade runt i rummet. Mysigt! Hon brukar få komma ut rätt mycket i vanliga fall också, men nu under sommaren har jag inte kunnat ha henne ute flera timmar i sträck. Det har ju varit lite svårt med tanke på mina fötter, men nu när de är bättre kan hon äntligen få komma ut lite mer Busan = glad kanin.

E


What we have is now, and right now, we have each other

 

Godkväll!

Jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde förut. Smärtan i käken höll på att gnaga hål i mig, men efter några alvedon försvann den. I allafall, i eftermiddag/kväll har jag tittat på OC, som vanligt, och nu ska jag se på Crossroads. Den filmen var faktiskt min favoritfilm när det kom (2002), så det ska bli kul att se den igen. Dessutom ska det bli skoj att se Britney i sina bästa år. Synd att allt blev så fel för henne.

E


Minus en tand

 

Operationen gick jättebra.

Eller, det blev väl nästan ingen operation. De kunde lirka ut tanden med hela roten utan att behöver lägga något snitt. Som ni ser är tandens rot väldigt sne, och det kunde göra det hela rätt komplicerat. Men jag är jätteglad att det gick snabbt och enkelt. Jag fick ett par stygn dock, men de kommer försvinna av sig själv. Käckt!

Ett tips till er som ska dra ut tänder: kom ihåg att ta smärtstillande innan ni åker dit. Man får ju inte äta och dricka på ett tag efter, och när bedövningen försvinner gör det rejält ont. Jag har dragit ut 6 tänder nu, men jag har ändå glömt av det varje gång. Illa!
E


Dags för operationDå var det snart dags för operation. Jag är lite nervös, men bara för sprutan med bedövning i, för den gör ont. Men men, det går nog bra ändå. Nu måste jag göra mig iordning och sånt. Jag kommer hem om några timmar, så vi hörs senare om jag inte mår för dåligt.
E

Change your ways while you're young

Om morgondagens operation!
Jag ska inte opereras i fötterna igen, utan nu är det dags för en operation i min käke. Jag ska bara helt enkelt operera ut en tand (den vid den röda pilen). De drog ut tanden vid den blåa pilen i våras, och nu är det dags för den andra. Roten till den här tanden är dock väldigt konstig, så det går inte att dra ut den på vanligt sätt, så det får bli en operation.

Varför drar jag ut tänder?
Jag har ett litet överbett som tandläkarna vill få bort. Med två tänder borttagna ska de (på något sätt, fråga mig inte hur) flytta in mina framtänder så att överbettet försvinner. Käckt!
E


Physical Therapy


Det är ett tag sen jag gick normalt nu. Över 3 månader...

God dag!

Jag har ganska nyligen varit på sjukgymnastik, och det gick bra även idag. Egentligen ska jag ju dit tre gånger i veckan, men den här veckan blir det bara två gånger, för imorgon ska jag opereras. Berättar om det senare, för nu ska jag kolla på serier.
E

Syster och jag

 

Syster och jag är goda vänner. Bästa vänner, för att vara exakt. ♥
E

When the lives we lived are only golden plated

 

Titta vad jag hittade i min lavasten förut - ett litet yngel. Hehe, gulligt att den har hittat en grotta. Jag har förresten flyttat över alla mina yngel i akvariumet nu, och alla har överlevt - kanon!

 

Från en sak till en annan, sjukgymnastiken gick jättebra. Jag märker redan nu att jag har blivit starkare i fötterna och att jag har fått en bättre balans, så det är superbra. Dock gör det rätt ont när jag tränar, speciellt i högerfoten eftersom det brottet var allvarligare, men det blir väl bättre med tiden hoppas jag. Jag är ju inte van att lägga så mycket vikt på den foten, så det är väl därför.

 

Men nu ska jag göra det som jag brukar göra - titta på OC.

E


Dags för sjukgymnastik


Jag, efter en joggingtur i maj förra året

Godmorgon!

Idag är det dags för sjukgymnastik igen. Jag ska ju dit tre gånger i veckan, så vi får hoppas att det sätter fart på mina fötter. Jag är så galet rastlös att det finns inte. Hade kunnat ge vad som helst för att få springa en runda, men det är ju praktiskt taget omöjligt för mig, så det är bara att glömma. Istället får jag hoppas att jag blir lite trött av träningen, men det blir jag säkert.

Men nu måste jag kila.
E

Give me some cheez doodlesIkväll blir det serier, och kanske någon film. Till det blir det ostbågar - mums! Jag har varit sjukt sugen på det sen jag såg ett avsnitt av OC där Sandy äter ostbågar. Att se på den serien är inte bra för figuren, hehe.
E

There is just one thing I need

De här bakade jag förra julen - hur goda som helst

 

Är det någon mer än jag som längtar till julen?! Att köpa julklappar, baka pepparkakor och lussebullar, pynta, klä granen, gå ut i snön och så vidare. Det låter väl mysigt?! Det tycker i allafall jag.

 

Under dagen har jag småstädat lite här. Slängt lite gamla tidningar, sorterat bland försäkringar och sånt. Duktigt! Nu ska jag fortsätta att titta på OC. Jag har faktiskt inte tittat på OC idag (eftersom jag städade), så det ska jag ta och göra nu istället.

E


Smile like you mean it

 

Igår kväll såg jag på OC, och det ska jag fortsätta med nu under morgonen! Mysigt!
E


Final på Kinnekulle

Jag, idag

 

Jag vet att uppdateringen inte har varit bra idag, men jag har inte varit hemma, och jag orkade inte mobilblogga. Jag har i allafall varit på med mina syskon för att heja på pappa när han körde i final på Kinnekulle (banracing). Det gick kanonbra, för han vann! Dock missade han seriens förstaplats med 1 poäng, så han fick nöja sig med en andraplats, men det är ju inte illa det heller. Min pappa är duktig!

 

Efter racet åkte syskonen Johansson hem till mig där vi åt pizza och klappade busan, och sedan åkte de andra två hem. En mysig dag med andra ord!
E


"Simma långt, långt bort så blir du glad!" - Doris i Hitta Nemo

 

Idag har jag gjort en stor rengöring i mitt akvarium. Jag tog ut alla fiskar, tömde det på vattnet, tog ut gruset och skurade det, skrubbade hela akvariet, gjorde rent pumpen, rensade växterna och fyllde sedan på akvariet igen.

Jag har även två snäckor i mitt akvarium, och jag blev jätteglad när jag hittade dem innan jag skulle börja städa. Annars hade de med största sannorlikhet dött. Nu i efterhand inser jag dock att jag borde ha dödat dem, för jag kollade upp vad det var för snäckor jag har, och jag tror det är dammsnäckor, och de var inga snälla. De förstör tydligen växterna, vilket jag tycker är synd synd, för de är jättesöta. Men jag får väl köpa några fina och snälla snäckor sen istället.
E

Bad Moon Rising


Nina Dobrev som spelar Elena Gilbert i The Vampire Diaries

Godmorgon!
Jag såg precis på The Vampire Diaries, och jag stör mig som fan på serien alltså. Inget är som jag vill att det ska vara. Nej, jag är besviken!

Idag har jag inga planer alls, och det är segt för jag är sjukt rastlös. Men jag får väl ta och träna att gå lite eller något, för det är faktiskt riktigt ansträngade. Ja, min kondition suger just nu.
E

Thursday eveningGodkväll!

Jag tittar just nu på idol. Jag brukar inte titta på det i vanliga fall (förutom några auditions), men det här året har jag bara missat ett avsnitt. I och för sig är det fortfarande bara auditions, men jag brukar inte titta på varje avsnitt liksom. Men jag har ju inget bättre för mig just nu. Efter idol ska jag titta på OC, som vanligt. Säsong 2 är så grymt bra alltså.
E

Keep your balanceSjukgymnastiken gick jättebra
.
Jag gjorde hur många övningar som helst för att träna upp min balans, och de övningarna gör dessutom att rörligheten i mina fötter ökar. Kanon! Utöver det fick jag några övningar för att träna upp mina ben, för de är ju rätt klena, och ett program jag ska ha hemma och göra varje dag. Jag ska till sjukgymnastiken och träna 3 gånger i veckan, så det kommer bli intensivt, men det är viktigt för att mina fötter ska bli bra. Jag tycker dock att de ska bli roligt, för jag älskar att träna.
E

Sjukgymnastik på schemat


Jag, hösten 2008

Godmorgon!
Det ser ut att vara riktigt kallt ute idag. Hösten är verkligen här, men det gillar jag, för det betyder att det snart är vinter, och det betyder att jag snart kan gå som vanligt.

På tal om att gå, så ska jag snart iväg på sjukgymnastik. Det ska bli lite intressant, för jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra. Men det blir väl lite träning och sånt.

Men nu måste jag kila.
E

Save some face, you know you've only got one


Två småroliga bilder från våran spanienresa 2007. På första bilden ser det ut som att pappa precis har slått mig (vilket han inte har), och på andra bilden ser bror lika lång ut som en fyr. Han är lång, men inte så lång.

På tal om bror, så kommer snart han och hans flickvän hit. De ska på lägenhetsvisning här i Trollhättan ikväll, och då passar de på att säga hej. Snällt tycker jag. Efter deras besök ska jag fortsätta att titta på OC. Säsong 2 är himla bra alltså.
E

Ps. Kul att ni gillade min "Gissa kändisen"- tävling. Det kanske dyker upp någon mer tävling i framtiden, vem vet.

RÄTT SVAR: gissa kändisen

 

10 rätt hade syster. Riktigt duktigt!

9 rätt hade Sandra, Micaela och Hanna. Imponerande det också!


Kul att ni gissade! Ni andra som inte fick lika många rätt - bättre lycka nästa gång.

E


"När jag var liten..."


Jag, för väldigt längesen

När jag var mindre, trodde jag att alarmet på klockradior var till för att trycka på när man var i fara (tex vid brand och inbrott), och att alarmet då skulle tjuta jättehögt, så att alla närvarande skulle bli varnade. Ja, fantasi hade jag i allafall.

Idag är det onsdag, och det betyder ett nytt avsnitt av One Tree Hill. Jag har i och för sig redan sett det, och det var fint. Lite sorgligt dock, men fint. Nu ska jag ta och titta på OC.
E

GISSA KÄNDISEN

Säkerligen väldigt enkelt, men ni kan ju gissa om ni känner för det. Bilderna ni ser är i allafall på kändisarna när de var yngre. Hoppas att det gör det lite klurigare.

 


E


I wish I could follow you to the shores of freedom


Min kompis flugan. Han ville vara med när jag bakade kladdkaka häromdagen.


God dag!

Idag blev jag väckt av min käre kompis - flugan. Han surrade i mitt öra så att jag höll på att bli galen. Han har bott här i flera dagar nu, så jag får säga till honom att han får flytta till någon annan lya, för han är för högljudd för mig.

I allafall, imorse ringde jag och bokade tid hos en sjukgymnast. På torsdag förmiddag ska jag dit första gången. Superbra! Det ska bli skönt att äntligen komma igång med den träningen, för den är riktigt viktig om mina fötter ska bli bra. Hon jag pratade med i telefonen blev dock chockad när jag sa att jag hade brutit båda mina fötter. Men, det kanske inte är så vanligt att man bryter dem samtidigt trots allt. Höhö!

På tal om mina fötter, idag är det tre månader sedan ridolyckan. Ja, tiden går fort när man har tråkigt. Fast så lyder väl inte riktigt talesättet?! Nåja, det är en lång bit kvar dock.

Men nu ska jag sluta fjanta mig och träna lite istället.
E

You're the honey and the moon that lights up my nightDåligt med uppdatering idag, jag vet. Men jag har inte direkt haft något att blogga om eftersom jag i princip bara har tittat på OC. Jag har 4½ avsnitt kvar på säsong 1, så snart byter jag säsong. Det ska bli kul, för jag har inte sett alla avsnitt i säsong 2.

 

Från en sak till en annan, idag har jag varit ute på balkongen. Jag har inte varit ute där på hela sommaren, så det är stort. Dessutom gick jag på toa utan rullstolen, och det är ännu större. Jag är riktigt stolt över mina fötter. I och för sig var jag lite klantig när jag gick förut, för jag tappade balansen och höll på att ramla. Då fick fötter ta emot väldigt mycket, och det är ju inte så bra. Dock hände inget, förutom att fötterna gör lite ondare än vanligt, men det är ju inte hela världen.

 

Men nu ska jag återgå till att titta på OC.
E


The Orange County

 

Idag har jag tittat på OC hela dagen, och det ska jag fortsätta med under kvällen också. Jag måste säga att det är lite långtråkigt, för det händer inte så mycket. Men men, det blir nog bättre när jag kommer till de avsnittet jag inte har sett tre tusen gånger tidigare, hehe.

E


I miss my life

Jag och Wakito på hoppträning i våras

 

Jag saknar hästarna mer än någonsin just nu. Det enda jag vill är att mina fötter ska vara bra igen, men det tar ju sån jävla tid. Fan!

E


Ridolyckan - när jag bröt båda fötterna

 HUR GICK DET TILL?
21:e juni 2010 var jag på en fälttävlanskurs som min förra ridskola anordnande. Det gick hur bra som helst, tills jag kom till ett nerhopp med en brant nedförsbacke efter. Hästen hoppade, tyckte att hindret var vääldigt läskig, och tog då i alldeles för mycket i avsprånget. Vi hamnade därmed mycket längre ner än vad vi skulle, vilket gjorde av  vi tappade båda balansen, och jag ramlade av. Jag landade på fötterna, men slog även i huvudet rejält och svimmade. Jag har minnesluckor, och kommer därför inte ihåg vad som hände, men de som var där har berättat det för mig. De, eller jag, vet dock inte hur jag lyckades bryta båda fötterna, men det gjorde jag i allafall.

Jag vaknade upp på marken, och fattade inte ett piss, för det sista jag kom ihåg var att jag satt på hästryggen. Jag hade ingen minne av att jag hade ramlat av.


Denna bilden är tagen 1 sekund innan jag ramlade av.

Jag kände ingen större smärta, förutom att jag var öm här och där. Det var inte förrän de vände på mig och la mig på rygg, som jag kände att det var något fel med fötterna. Det kändes som att de inte satt fast på kroppen längre - en otroligt obehaglig känsla. Det tog inte så lång tid innan de insåg att det var tvunga att ringa efter en ambulans, och ungefär samtidigt började det göra sjuukt ont i fötterna. Det var på något sätt som att jag visste att jag hade brutit dem, även om de andra sa att de såg fina ut.

DIAGNOSEN!
När jag kom till sjukhuset blev det ett antal undersökningar och röngenbilder (och väldigt mycket morfin), och sedan var det konstaterat - jag hade brutit båda mina fötter, jag skulle opereras och jag skulle inte kunna gå på 6-8 veckor (jo, tjenare - jag satt i rullstol konstant i tre månader, och sedan använde jag den i ytterligare en månad då jag hade svårt att gå med kryckor i början, därefter gick jag med kryckor i någon månad) och att jag skulle få sitta i rullstol den tiden.

Efter operationen hade jag en del otur. Jag fick en infektion i ett av operationssåren, skav och trycksår av gipsen, och mycket mera. Det var en helt galen resa, och jag var så himla ledsen och frustrerad. Nu kan jag se tillbaka på det och se det som en erfarenhet, även om det är erfarenhet jag mer än gärna hade sluppit ha.

HUR LÅNG TID TOG DET INNAN JAG KUNDE BÖRJA GÅ?
15 sepember 2010 tog jag mina första steg sedan jag bröt fötterna - alltså nästan tre månader efter olyckan. Dock klarade jag bara av att ta några få steg, och det med stor hjälp av kryckorna. I mitten av oktober kunde jag gå utan kryckor, men då krävde det att jag kunde pausa när som helst.

Allt eftersom mina fötter blev starkare, så kunde jag gå helt utan kryckorna. Dock haltade jag otroligt mycket i början, och det var väldigt jobbigt. Folk glodde nämligen en hel del, och det var ju inte så kul. I början av 2011 bestämdes det att jag skulle operera om högerfoten (sedan ridolyckan har högerfoten varit min problemfot, för den skadan var mycket allvarligare än i vänsterfoten), för språngbenet hade vuxit ihop lite omlott, och då hade det bildats en liten benbulle på själva språngbenet. Den benbullen gjorde att jag inte kunde böja min fot normalt, och det i sin tur gjorde att jag fick väldigt ont, och då haltade mer.

NÄR KUNDE JAG BÖRJA RIDA IGEN?
12 oktober 2010 satt jag i sadeln för första gången sedan olyckan, och sedan dess har jag ridit regelbundet. Just nu rider jag i princip varje dag, och det funkar jättebra.
 

Jag bröt samma ben i båda fötterna, och de kallas språngbenet (talus).

DEN ANDRA OPERATIONEN!
23 februari 2011 opererades min högerfot igen. Kirurgen fick bort benbullen, och det gjorde att jag kunde gå mer normalt. Sedan den dagen har mina fötter blivit mycket starkare. Operationen var vändpunkten, för efter den har framstegen verkligen synts.

HUR BRA KAN JAG GÅ NU?
Har jag inte ont i min högerfot kan jag praktiskt taget gå normalt. Ibland haltar jag till lite smått ändå, även när jag inte har ont, men i stort sätt så går jag normalt. Om jag däremot har ont i foten, haltar jag väldigt mycket, och det kommer jag nog göra, mer eller mindre, resten av livet. Det kommer ta tid innan jag kan lita på foten, och innan dess kommer den högra vara mycket svagare än den vänstra.

HUR KOMMER MIN FRAMTID SE UT?
Jag kommer kunna leva normalt, men jag kommer bara kunna springa kortare sträckor (just nu kan jag bara springa några meter, och då haltar jag väldigt mycket (vilket jag säkert, mer eller mindre, kommer göra hela livet)), och jag kommer inte kunna ha yrken som t.ex. polis och brandman. Mina fötter skulle inte klara av det jobbet.

Jag kommer alltid ha sämre rörelse i högerfoten, den kommer göra ont, och den kommer alltid vara stel - men jag kommer kunna leva hyfsat normalt. Målet är att jag i framtiden ska jobba med hästar, och som det ser ut nu är det fullt möjligt. Det kan dock hända att det jobbet är för krävande för mina fötter, men det återstår att se.

HAR NI NÅGRA FRÅGOR?
Läs i kategorin Ridolyckan, eller ställ dem i en kommentar, så ska jag se till att svara på dem.
E

SENAST UPPDATERAT: 2 september 2012

You're a cold blooded murderer

God dag!
Nu har jag varit på stan med syster, och då passade jag även på att rösta. Det blev blankt, för jag är verkligen inte intresserad av politik. Dessutom köpte jag lypsyl, tuggummi, massa nyttigt godis till Mollie (typ torkade grönsaker och sånt) och ögonfransböjare.

Utöver det köpte vi två jättesöta kompisarmband - i ser på bilden. Jag har den ena halvan av hjärtat, och syster har den andra. Det står Best Friends om man sätter ihop dem. Sött! ♥ Sedan passade vi även på att äta lite när vi var ute. Det blev kebabtallrik och cola. Väldigt onyttigt, men galet gott.

Nu ska jag snart se på OC igen. Jag har som mål att kolla igenom alla avsnitt, för det har jag faktiskt inte gjort innan.
E

Just to be the girl who rolled 1,000 miles

Syster och jag, juni 2006.

 

Idag ska jag vara med min syster. Vi ska gå på stan (eller ja, jag ska ju rulla, höhö) och ha allmänt trevligt. Det ska bli kul, för jag saknar henne massor. MYS!

E


We are not ashamed, to say that love is pain

 

Min syster är som sagt med i The Krisbians på youtube, och igår var det hennes tur att ladda upp en video. Temat för veckan var att sjunga favoritlåten i filmen The Runaways, och för hennes del blev det Love is pain. Hon frågade om jag ville hjälpa till genom att spela gitarr, och självklart ville jag det. Här ovan har ni klippet. Låten börjar vid 1:35.

E


Kladdkakebak

 

Dagens måsten är avklarade. Emma är duktig. Kladdkakan ser supergod ut, så vi får hoppas att den uppfyller förväntningarna.

Nu ska jag se på The O.C, för jag är kär i Ryan Atwood.
E

Brave new world


Någon mer än jag som är Team Damon? Hehe

Godmorgon!

Fredag redan, härligt!

Dagens aktiviteter: titta på The Vampire Diaries, träna kroppen, duscha, baka kladdkaka, träna fötterna, titta på OC (ja, jag har börjat att kolla igenom alla avsnitt från säsong 1) byta vatten hos mina yngel och kolla upp nummer till sjukgymnaster.

Låter väl som en helt okej dag?! Det tycker jag i allafall.
Men nu, The Vampire Diaries.

I'm walking on sunshine

 

Bevis på att jag kan gå!

Eller ja, jag staplar mig väl fram. Klippet är från igår, idag går det mycket bättre. Jag har börjat att hoppa fram med kryckorna istället nu, med bara vänsterbenet nere, och det är mycket lättare. Det gör lite ondare dock, men det får gå.

E


Walking on a dream

 

Igår förrgår när vi var på sjukhuset fick jag order att köpa ett par bra och stabila gåskor, så det åkte vi och köpte efter sjukhusbesöket. De blev ett par ecco, och de är hur bra som helst. Jag älskar dem! Nu känner jag mig inte lika osäker när jag ska träna att gå.

E


I want the sunrise to go back to bed


Bjuder på en bild på mig och mina syskon från 2004, när vi var i Spanien. Jag (13 år), syster (17 år) och bror (15 år)

Godmorgon!

Torsdag idag, och det innebär att det är fredag imorgon, och då är det The Vampire Diaries. Sweet!

Idag händer dock inte så mycket, så jag får väl se vad jag hittar på. Jag har förresten tagit mina första steg sen 21:e juni. Igår provade jag nämligen att gå på kryckor, och det gick väl helt okej. Men det är lite annorlunda än vad ni tror, jag hoppade inte runt i hela lägenheten liksom. Jag gick kanske två meter, och jag lovar, det är mycket för att vara mig. Mina fötter är, som jag har nämnt tidigare, inte likadana som de var innan skadan. De är hur svaga som helst nu, så jag får väl se hur lång tid det här tar.
E

Life as a house
"With every crash of every wave, I hear something now. I never listened before
. I'm on the edge of a cliff, listening. Almost finished." -
George Monroe, Life as a house

Asleep at Heaven's Gate

 

One Tree Hill är äntligen tillbaka. Jag har precis sett det senaste avsnittet, och det var jättemysigt. Dock är jag nästan ännu mer förvirrad nu än vad jag var när jag såg sista avsnittet av säsong 7. Herregud, säger jag bara.

 

Idag ska jag bara maila några sjukgymnaster, men annars har jag inga planer. Lite skönt ändå, även om jag är rätt rastlös. Nu ska jag dock plocka fram min gitarr och spela lite. Sweet!
E


Serierna är tillbaka, finally!Jag älskar att 90210 är tillbaka. Den serien är verkligen sjukt bra! Imorgon kommer även One Tree Hill, så jag är praktiskt taget i himlen just nu. Synd bara att True Blood har en paus.

Dessa serier följer jag just nu:
90210
True Blood
One Tree Hill
Pretty Little Liars
The Vampire Diaries

Inte särskilt många med andra ord. Måste hitta några fler bra serier jag kan följa.
Har ni något tips?

E

Fick riktigt bra nyheter på sjukhuset idag


2:e juli, dagen efter operationen


Det gick riktigt bra på sjukhuset idag. Jag är nämligen gipsfri, och har dessutom fått med mig kryckor hem. Äntligen kan jag lära mig att gå igen, yay!

Anledningen till att jag inte behövde ha det högra gipset i ytterligare drygt 2 veckor var pga att jag har fått ett trycksår bak på foten, ovanför hälen, och det gör så galet ont att jag knappt kan ha på mig gipset alls. Så läkaren tyckte inte jag behövde ha på det längre, för det har läkt tillräckligt bra ändå.

Så nu ska jag försöka få tag i en sjukgymnast, och sedan blir det träning i mängder. Snart är jag tillbaka, förhoppningsvis!
E

Dags för återbesök på sjukhuset igen

Ett av mina fyra operationssår

 

Då var det dags att åka till sjukhuset igen. Denna gång ska jag träffa Mikael Möller, läkaren som opererade mig. Det ska bli lite intressant faktiskt. Annars händer det inte så jättemycket. Höger gips ska vara kvar ett tag till, men däremot kommer jag förhopningsvis få med mig kryckor hem. Hoppas hoppas!
E


Please don't make a fuss

 

Bland annat det här har jag roat mig med idag: spelat Amanda Seyfried's Little House. Jag vet att jag inte sjunger särskilt bra, men det struntar jag i för jag gillar låten, och jag älskar min gitarr! ♥

E


Evil is going on

 

Hur kan man tycka att någon är dösnygg när den har på sig mjukiskläder och är helt full i cement?! Jo, det är lätt som en plätt om personen i fråga är Eric Northman. Omg, säger jag bara.

 

Vanligtvis brukar jag inte skriva så mycket om de nya avsnitten i serierna jag tittar på, men den här gången kände jag att det är dax. Jag såg på det senaste avsnittet av True Blood precis, och jag stör mig som fan på serien nu alltså. Inget är som jag vill att det ska vara. Jag vill ha Sookie och Eric, men det blir ju fan aldrig de två. Jag vill att det ska hända något nytt. Det känns som att det bara är ett himla tjöt om samma saker. Så nej, nu får det ske en förbättring tycker jag. Nu kommer det dock vara en paus, så vi får hoppas på en bra start sen när det börjar igen.

E


Soon, I will walk 500 miles


Jag, igår. Jag kan stå korta stunder på vänsterfoten. Yay!


Godmorgon!

Jag har drömt värsta underligt inatt.

Jag drömde att jag hade massa kräldjur hemma, alltså ormar och sånt, och att de hade inte ens stängda burar. Ormarna var giftiga, så det var ju svinläskigt. Dock dog alla djuren hela tiden, så jag fick köpa nya stup i kvarten. Sedan kommer jag ihåg att jag hade en liten kattunge, och den var hur söt som helst. Men sen en dag var den försvunnen; då hade en orm käkat upp den. Fyfan alltså, äcklig dröm!

Idag händer inget speciellt, så det blir väl film och gitarr som vanligt. Imorgon ska jag till sjukhuset igen, och då kommer jag få med mig kryckor hem. Ja, jag kommer så smått börja gå på kryckor snart. Det känns jättekonstigt, men helt fantastiskt.
E

To light the night, to help us grow

 

Jag är helt kär i Amanda Seyfrieds låt Little House, som är med i Dear John. Hon är så otroligt bra på att sjunga, och dessutom en grym skådespelare.

 

"The fire's here to stay"

E

Mössan jag vill lägga vantarna på

 

 

Är det någon mer än jag som älskar Bellas mössa hon har i Eclipse? Jag är helt förälskad i den. Det är nästan så att jag stickar mig en egen, haha.

E


Every moment is another chance
Jag är sjukt seg idag. Det känns lite som att jag kommer bi förkyld eller något, för hela kroppen är helt slö. Hoppas att jag har fel dock, för det vore ju jobbigt.

Under förmiddagen har jag tittat på 8 Mile med Eminem. Den var betydligt mycket bättre än vad jag kom ihåg den, så det var kul.

Jag brukar alltid kolla upp lite fakta om skådespelarna när jag har kollat på en film, och det gjorde jag även den här gången. Jag måste erkänna att jag blev lite chockad när jag såg att Eminem är född 72. Han är ju fasiken redan 38 år. Ja, det var faktiskt lite otippat. Jag hade gissat på kanske 78 eller 79, men där ser man.
E

Cute and funny moments with Kristen Stewart

 

My sister is the creator of the Cute and funny moments with Kristen Stewart on youtube. Check them out!

E


"I'm asking you to kiss me"

Taylor Lautner, som spelar Jacob Black i The Twilight Saga

 

Jag var ju som sagt och såg Eclipse på bio förut, för tredje gången. Den var självklart fantastisk även denna gång. Tur att jag har den på datorn, så att jag kan se den när jag vill även här hemma.

 

Jag måste säga att Taylor Lautner är riktigt fräsch alltså - hans kropp är helt sjuk. Robert Pattinson är dock mycket snyggare. Han är längre, inte lika muskulös och ser manlig ut, och inte som en pojke - precis så jag vill ha det. Fräscht!

E


I've got dreams to remember

Jag glömde tyvärr kameran igår, så jag bjuder på en halvdålig mobilbild (På bilden: Sara, Sofia, Tina och Maria)

 

Godmorgon!

Gårkvällen var riktigt trevligt. Det bjöds på god kladdkaka, bullar, och massa chips och dricka. För mig blev det en nykter kväll, eftersom jag inte vill riskera något. Det kan hända att jag ramlar eller något och då måste åka in till sjukhuset, eller måste ta en morfintablett, och det kan jag ju inte göra om jag har druckit. Men som sagt, trevligt var det i allafall. Tack tjejer!

 

Idag ska jag på bio, igen. Jag vet att jag går på bio rätt ofta, men jag tycker det är kul. Idag blir det dessutom Eclipse, för tredje gången. Det ska bli kul att se den igen, för nu var det ett tag sen sist. Team Edward!

E

Friday night bites


Jag alldeles nyss


Dagens måsten är avklarade, minus kladdkakan. Vi hade ingen kakao, så jag fick skippa det.

Ikväll ska jag som sagt på avskedsfest. Sara, en av mina kompisar, ska snart flytta till Polen eftersom hon ska läsa till läkare där, så vi ska ha en liten överraskningsavskedsfest för henne ikväll. Trevligt! De flesta av tjejerna har jag inte träffat sen midsommar, när jag låg på sjukhus och väntade på operation, så det ska bli kul att träffa dem igen.

Jag ska i allafall iväg om en stund, så jag får kila nu.
Ha en bra kväll!
E

Friday is the first day of the weekend


Jag och Mollie, 3 september iår.


Idag känner jag mig lite stressad, haha. Ändå har jag inte så fasligt mycket att göra. Men det känns bra ändå, det innebär ju att jag har något att göra.

Under dagen idag ska jag: baka kladdkaka till mamma, duscha, titta på The Vampire Diaries, träna fötterna samt kroppen, gör mig iordning för kvällen (ska på avskedsfest ikväll, skriver mer om det sen), busa med Mollie, och lite annat smått och gott. Låter ju riktigt kul om jag får säga det själv. Hehe, jag är lite lustig just nu. Tycker det är svinkul att till exempel duscha, för då har jag ju något att göra. Annars sitter jag ju mest vid datorn.

Men nu ska jag ta tag i dagens måsten. Får se vilken ordning det blir.
Vi hörs senare!
E

The seafood service (secred service)

 

Är det bara jag som älskar att se bloopers, eller är ni som mig?!

Jag tycker det är sjukt kul att se att skådespelarna faktiskt gör fel ibland. Vissa grejer de säger är ju även riktigt roliga. Som till exempel det Jackie Chan säger i början av videoklippet ovan. Han ska storma in i ett rum och ska skrika "Freeze!", samtidit som han siktar med pistolen. Han gör allt rätt, förutom att han säger "Cheese!" istället. Det bästa är att han inte fattar att han säger fel. Haha!

 

På tal om Jackie Chan, så ska jag se en film med honom ikväll. Det blir First Stike - en actionfilm inspelad 1997. Riktigt bra är den, speciellt för att hans stunt är så grymma.

E


Do you love Kristen Stewart?

 

Jag hoppas att de inte är någon där ute som har missat att se Eclipse. Jag själv har sett den på bio två gånger (ska dock se den på bio igen på lördag) + att jag har den på datorn. Sweet!

 

 

När jag ändå håller på att skriva om The Twilight Saga, kan jag lika gärna göra lite reklam för The Krisbians, som är till för de som älskar Kristen Stewart. Jag älskar henne inte, långt ifrån, men jag tycker att hon är en riktigt duktig skådespelare. The Krisbians är ett gäng tjejer (bland annat min syster) på youtube, som uppdaterar er om Kristen, samt gör andra roliga grejer. De har en idé:

 

För er som älskar Kristen och vill förmedla det till henne:

  1. Gör en skylt där det står "I love Kristen".
  2. Ta kort på dig där du håller i skylten.
  3. Ladda upp bilden på t.ex. twicpic.
  4. Skicka länken till @KindlyUnspokenn
Hon kommer sedan göra en video med alla bilder, och sedan skicka den till Kristen's management, så att Kristen kan få se den. Det låter väl käckt?!

"Be healthy and fuck everyone!"
E

Horses are my everything

Jag på underbara Wakito i våras


Gårdagen eftermiddag i stallet var underbar!
Hästarna är de jag saknar mest av allt. De är de som betyder något.

Jag var ju som sagt och tittade på när min ridgrupp hopptränade. Det var rätt jobbigt att sitta där och inte kunna rida själv, men det var ändå värt det. Sedan blev min ridlärare jätteglad att jag kom också, för han har undrat hur jag har mått och så (han var ju med när jag bröt fötterna).

Gud, vad jag längtar tillbaka!
E


It feels like home to me

Joe och jag på fälttävlanskurs 21:e juni - hehe, snygg bild...

 

 

I eftermiddag ska jag till Ängens Gård och titta när min ridgrupp hopptränar. Det ska bli riktigt kul, men känner jag mig själv rätt kommer jag bara bli ännu mer frustrerad. Men det får jag stå ut med, för det ska bli kul att träffa alla och klappa hästar.

 

Annars har jag inget planerat, som vanligt.

E


Fortsätt simma, fortsätt simma, fortsätt simma


Idag fick hälften av mina 12 yngel flytta in hos de "stora" fiskarna. De uppskattar nog att ha fått en lite störra yta att simma runt i.

När jag flyttar hemifrån ska jag köpa mig ett större akvarium, mellan 100 - 150 liter. Jag tycker det är sjukt fint med fiskar, så det ser jag fram emot. Men än sålänge får mitt lilla akvarium på 30 liter räcka.
E

I'm bored and ignored


Molle aka busan - min favoritkanin

Det är tisdag idag.
Det innebär att om en vecka ska jag till sjukhuset igen. Denna gången ska jag träffa Mikael Möller - läkaren som opererade mig. Han är ju främst i Sverige, så det känns bra att han ska titta på mina fötter, så att det blir rätt.

Vet ni vad jag funderar på att göra idag?! Flytta över hälften av mina yngel till mitt akvarium. De har blivit tillräckligt stora nu, så de kan lämna yngelkaret nu tycker jag. Haha, intresseklubben antecknar va?!

Men men, nu ska jag busa med min älsklingskanin, och sedan ska jag nog ta och duscha.

Summer days driftin' away, to uh-oh those summer nights

 

Alla älskar väl grease?!

Storyrn är ju supersöt, och låtarna är klockrena. När jag såg den här covern på youtube kunde jag inte låta bli att lägga upp den här. Den är hur söt som helst, för de sjunger jättebra, och dessutom garvar de typ hela tiden. Höjdpunkten är ju när de inser att de inte har den ursprungliga låttexten. Haha!


Summer heat, boy and girl meet.
E

Think fast, look alive, Die hard


Scen ur Die Hard 3: With a Vengeance

Inatt har jag inte sovit ensam. Jag hade nämligen sällskap av en spindel. Såhär fick jag reda på det;
Jag gick upp kl 8 för att ringa några sjukhussamtal, och när jag hade ringt klart så gick jag och la mig igen. När jag nästan höll på att somna kände jag att något klättrade på min arm, men jag tänkte att det säkert var ett hårstrå som kicklades. Men sedan ser jag helt plötsligt en stor, svart, spindel klättra rätt upp i luften. Den höll på att göra ett spindelnät, så jag fick ju paniken och flög upp. Jag fångade den i en bruk och släppte sedan ut den på balkongen, och sedan gick jag och la mig igen. Jag som har varit livrädd för spindlar blev faktiskt inte så fasligt rädd, och det är ju riktigt bra.


Nu under morgonen har jag tittat klart på Die Hard 3, och nu ska jag snart titta på Hostage - en grym film med Bruce Willis. Ja, jag har lite Bruce-marathon just nu. Han är en riktigt cool skådespelare, och dessutom rätt snygg. Höhö!
E

Yippee-ki-yay, motherfucker

Emmsan och syster

 

Idag har varit en slapp dag. Jag har kollat på Die Hard 1 och 2, och ska fortsätta med 3:an senare. Annars har jag duschat, helt ensam, och jag passade även på att mjuka upp fötterna genom att bada en stund. Dessutom har jag lyckats göra en kladdkaka också. Vet inte riktigt hur jag lyckades få tag i formen dock, men med lite vilja gick det allt.

 

I eftermiddag har jag varit på promenad (eller ja, jag satt ju i rullen) med syster och Emmsan. Vi gick förbi Film i Väst (ja, jag tycker det är lite coolt att Trollhättan har FiV) på vägen ner mot slussarna, som var vårat mål. Dock hann vi aldrig komma dit eftersom stackars syster helt plötsligt blev helt svimfärdig (vet inte varför dock), så Emmsan fick gå tillbaka och hämta bilen. Men vi var väl ute i 1½-2 timme i allafall, så lite frisk luft fick vi.

 

Men nu ska jag ta och spela lite gitarr.

E


I'm shaking from the pain that's in my heart

 

Idag har jag varit på picknick vid Vänern med syster, Emmsan, Carro, Victor och Sara. Det var faktiskt riktigt varmt där vi satt i solen. Jag kunde till och med ta av mig koftan utan att frysa.

 

Efter picknicken åkte vi förbi Brätte Ridskola (stallet där jag ska börja praktisera när mina fötter har läkt) och sa hej till älskade Lady och de andra hästarna. Det var första gången jag klappade en häst sen dagen jag bröt fötterna, och det var speciellt kan jag lova. Det slutade med att jag bröt ihop, och nu är jag så fruktansvärt ledsen och trött på den här skiten att det finns inte. Jag vill bara leva normalt och kunna åka till stallet och rida när jag vill.

 

Ta inget för givet!

E


I rymden finns inga känslor

 

Ikväll såg jag I rymden finns inga känslor. Den var otroligt bra, verkligen! Vanligtvis brukar jag inte gilla svenska filmen, men den här var faktiskt fantastisk. Bill Skarsgård var hur duktig som helst i sin roll som Simon. Jag blev helt tagen!

 

Filmen handlar om Simons liv; hur han lever med sin sjukdom - aspergers.

 

En film jag verkligen rekommenderar!
E


I just want my life back

Lady och jag i maj iår

 

Jag saknar Lady -  världens mysigaste häst!

 

Jag är trött på mina fötter, jag är trött på att sitta i rullstol och jag är trött på att inte ha något vettigt att göra. Jag vill så himla gärna sitta på hästryggen just nu, men det kan jag inte.


What if God was one of us?

Dakota Fanning och Kristen Stewart ur filmen The Runaways

 

Jag har varit galet frustrerad på mina fötter idag. Allt jag vill göra är att gå. Gå, gå och gå! Men jag kan inte, och det är så himla jobbigt. Ta inte era fötter för givet!

 

I eftermiddag fick jag besök av bror och hans flickvän. Hon hade med sig massa kläder som jag skulle få, och det blev en hel del. I och för sig provade jag inget, så jag vet inte om allt passar, men nu har jag i allafall något att göra om jag får tråkigt. Bra!

 

Nuu ska jag ta och titta på The Runaways, med bland annat Kristen Stewart och Dakota Fanning. Den är bra, så det ska bli nice.

E


We're the queens of noise


Alexander Skarsgård, som spelar Eric Northman i True Blood


Jag ville verkligen inte vakna upp från min dröm imorse. Jag drömde nämligen att jag var Sookie Stackhouse, och att jag hånglade med Eric Northman. Vilken underbar dröm va?! Riktigt nice var den, hehe.

Nu under morgonen har jag spelat en himla massa gitarr, sjungit och ringt samtal. Jag behöver boka om en operation i munnen (ska operera ut en tand). Egentligen skulle opereras den 30e juni, men då låg jag ju på sjukhus pga fötterna, så den avbokade vi. Jag ringde i allafall runt till sjukhusen här omkring (jag ska nämligen ha en läkare från ett sjukhus, men opereras på ett annat sjukhus, så det var lite krångligt), men till slut hittade jag rätt, och hon skulle ringa upp imorgon så att vi kan boka en tid. Käckt! Sedan försökte jag få tag på en sjukgymnast för mina fötter, men de hade tydligen telefontid måndagar och onsdagar, så nu får jag vänta tills på måndag.

Dagens måsten är därmed avklarade, så nu ska jag väl se på film eller något.
E

Ps. Jag såg Titanic 2 igår, och den var sämst. Kassa skådespelare, urusel story och en riktigt besvikelse. Fy fan!

Nothing on earth could come between themIgår kväll tittade jag på Titanic. Den är ju så otroligt fin, och Leonadro DiCaprio är ju så sjukt snygg i den. Numera tycker jag inte alls att han är fin. Nej, han var mycket finare förr.

Under förmiddagen idag har jag varit på stan med syster och Emmsan. Vi gjorde lite ärenden, gick på marknaden och tog en fika. Trevligt! Senare kanske jag ska ha en gitarrlektion för dem, så jag ska nog spela igenom några låtar snart. Dessutom kliar det i mina fingrar, så det är bäst att jag sätter igång.
E