Onsdagens hoppträningJag börjar med att skriva lite om onsdagens hoppträning. Egentligen skulle jag ju skriva om alla senaste ridpass, men jag orkar helt enkelt inte.

Hoppträningen gick iallafall jättebra, och det var superkul. Vi började med att rida runt på en volt och hoppa ena sockerbitshindret, och det gick faktiskt rätt bra. Sist gång gjorde vi ju samma sak, men då gick det mindre bra eftersom hon inte var särskilt känslig för ytterskänkeln. Denna gången svarade hon mycket bättre, så det var kul.

Efter det hoppade vi sockerbiten vid A-volten + snett igenom, och C-volten + snett igenom. Det gick riktigt bra, men jag fick på att hålla ihop henne en del, för annars rann hon iväg.

Därefter hoppade vi bara linjen, och den gick sådär. Mellan första och andra hindret gick det bra, men mellan andra och trejde så fick jag inte ihop henne tillräckligt, så då blev det lite kort på trean - men det gick ändå.

Sedan avslutade vi med att hoppa banan, och jag hoppade den höjden som är skriven. Det gick faktiskt jättebra - speciellt sista gången när jag bara hoppade linjen, för då fick jag ihop henne jättefint. Hon blir väldigt flack och har inte riktigt kontroll på benen när jag inte hinner få ihop henne, och då blir det inte runda och kontrollerande språng, men när jag väl fick ihop henne så hoppade hon faktiskt väldigt fint, så det var kul.

Nu ska jag öva mer på att få henne att gå mer samlat mot hindrerna, för både hon och jag blir lite osäkra när tempot sänks.

E

Ps. Imorgon kommer jag skriva om torsdagens två ridpass, + dagens dressyrträning (som förövrigt var grymt rolig).

Inga krafter kvar

Den här veckan har gått sjukt fort, och imorgon är det redan fredag - galet! Det har blivit väldigt dålig uppdatering denna veckan, för jag har varit så himla trött. Mycket jobb och en del ridpass + annat tar på krafterna. Egentligen orkar jag inte blogga nu heller, men några rader kände jag att jag borde skriva iallafall.

Imorgon kommer jag förhoppningsvis orka blogga lite mer specifikt, och då kommer jag skriva om de senaste ridpassen. Igår var det tex. hoppträning, och imorgon blir dressyrträning - kul kul!

Men nu ska jag gå och lägga mig, för jag är helt slut.
E

Ny dag, ny vecka


En av de första bilderna på Lady och mig - 16 januari 2010

Idag är det måndag, och det innebär att jag ska jobba kväll. Denna vecka ska jag faktiskt jobba mina vanliga tider, och det händer inte allt för ofta. Det brukar alltid bli någon ändring varje vecka, men inte denna. Fast vad vet jag, det är ju bara måndag än så länge.

Idag blir det iallafall ingen ridning, så jag kan ta det lugnt ett tag till innan jag börjar. Lite tråkigt är det faktiskt att inte ha Lady idag, för det brukar jag ha på måndagar. Men jag ska ha henne onsdag till fredag, så det blir nice.

Förra onsdagsmorgonen var Lady förresten jättesöt. Hon fick stå inne på morgonen eftersom att jag skulle rida på morgonen, och när jag kom dit var hon på superhumör. Man märker nämligen rätt snabbt på henne vilket humör hon är på, hehe. Iallafall, jag skulle gå och hämta sadeln och det där, och då gnäggade hon efter mig - sötan. Det är himla mysigt när de gör det alltså, för då vet man ju att de gillar en.

En annan gång när hade jag hämtat henne från hagen och ställt in henne i boxen, så gnäggade hon efter mig igen. Det konstiga var att det var en annan häst inne i stallet, men det passade tydligen inte, så när jag gick ifrån henne gnäggade hon, och när jag var hos henne så var hon tyst. Haha, så himla sött!

På tal om Lady, denna veckan blir det rätt mycket träningar på henne för min del, för på onsdag blir det hoppträning, och på fredag blir det eventuellt dressyrträning (beronde på om jag får en plats eller ej). Dressyrträning är jag redan nu lite smånervös inför, för tränaren ska vara väääldigt hård, så det är lite läskigt. Dock är hon riktigt, riktigt bra, och jag har länge tänkt att jag vill träna för henne, så det är väl lika bra att börja nu.

Men nu ska jag kolla på tv, och sedan blir det lite mat innan Tea och jag beger oss till jobbet.
E

Lite nya filmtipsIdag har det blivit en del filmer, 3 närmare bestämt.

Första filmen jag såg var Limitless (mystery, sci-fi, thriller), och den var bra. Lite småseg ibland, men i det stora hela så var den bra. Filmen handlar om en författare som får tag på piller som gör att han blir världens smartaste människa med superutvecklade sinnen. Klicka på filmen för att se trailern.

Betyg: 6,5 av 10.

What if a pill could make you rich and powerful?Nästa film jag såg var Prom (komedi, drama, romantik), och den var faktiskt bättre än förväntat. Jag trodde den skulle vara väldigt oseriös, men det visade sig att den faktiskt var lite smådjup ändå. Tjejfilm så in i bänken, men ändå mer välgjord än jag trodde från början. Filmen handlar om en grupp High School-elever som förbereder sig inför sin sista bal. Klicka på filmen för att se trailern.

Betyg: 6 av 10.

"When I'm about to kiss you, you'll know it."Den sista filmen som jag såg är Beastly (drama, fantasi, romantik), som är en modernisering av "Skönheten och Odjuret". Det var en riktigt mysig film som hade ett jättefint budskap - sånt gillar vi. Plus i kanten för att Alex Pettyfer är himla snygg, och att vi fick se Mary-Kate Olsen på film igen. Filmen handlar om en kille som blir förvandlad till ett monster och får som uppdrag att hitta äkta kärlek inom ett år - annars kommer han få se ut så hela livet. Klicka på filmen för att se trailern.

Betyg: 6 av 10.

Love is never ugly.

Enjoy!
E

De senaste fyra ridpassen (film: hoppning)

Igår förmiddag red jag dressyr på Lady, och det gick rätt bra. Jag jobbar väldigt mycket med att hon ska svara för sidförande skänkel just nu, för det är väldigt ofta som hon bara ignorerar dem (speciellt i galoppen). Hon svarade jättefint för inner- och ytterskänkeln i både skritt och trav, men i galoppen tog hon inte ytterskänkeln lika snällt. Jag vet inte om det beror på för att hon inte är tillräckligt stark, eller om det är för att hon har för dålig respekt för den skänkeln - kanske lite både och.. Så jag får öva vidade på det där. Formen var hyfsat fin idag, och i skritten var den klockren - kul kul!

Igår eftermiddag red jag dressyr på Nico, och han var riktigt fin. Dock var han väldigt låst i sin högra bog, men den lossade lite i slutet. Med honom jobbade jag också mycket med sidförande rörelser, men även galoppfattningar, och det gick riktigt bra. Han behöver vara lite känsligare i sidorna dock, men annars gick det fint. Galoppen är ju fortfarande svag, men jag tycker att galoppfattningarna gick bättre än sist iallafall.I förmiddags hoppade jag Lady, och det var jättekul. Egentligen hade jag tänkt hoppa i hoppadocken, men det regnade lite då och då, så jag strundade i det. Istället blev det ett sockerbitshinder på 70cm i ridhuset, och det gick jättebra. Hon var riktigt positiv, vägrade inte, och kunde galoppera ganska lugnt emot hindrerna (ofta blir hon ju rätt springig). Dock tror jag att jag måste lugna mig lite själv också, för ibland blir jag osäker på om hon kommer hoppa om hon går lite mer samlat, men det gör hon ju. Jag måste nog bara få lite mer förtroende för henne, så kommer det nog gå galant.

Ikväll red jag med på en ponnylektion med ponnyn Fille. Vi hade markarbete, och det gick jättebra. På framridningen var han jättemjuk och fin, men jag fick jobba en del med att få honom lång och låg i formen istället för hög och kort, för annars var det svårt att få upp ryggen på honom. Men till slut gick han gick jättefint i alla gångarter, så det var kul.

Sjävla markarbetet gick bra det med, men jag slarvade lite vägen, och det är ju lite onödigt. Han tog sig iallafall över både bommar och minihinder utan problem - sweet!

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon blir det nog inget ridpass, vilket är lite tråkigt, men så kan det vara.
E

Lonering med ponnyryttare


Källa

Idag hade jag lektion för tre tjejer som skulle träna sin sits, och även träna på att galoppera. Jag hade en ponny på lina, och så fick de rida en stund var. Det gick faktiskt jättebra, och ingen ryttare ramlade av. Det är himla kul att hålla i lektioner alltså, för för en gångs skull kan man påpeka saker som ryttaren behöver tänka på, och det kan man göra utan att känna sig som en dryg jävel - härligt!
E

Dagens ridpass - dressyr (film)


Idag blev det ett dressyrpass på Lady, och det gick faktiskt riktigt bra. Jag har inte ridit dressyr med henne på evigheter eftersom jag har fokuserat en del på hoppningen det sista, så det var verkligen på tiden att jag red dressyr. I början var hon väldigt jobbig och ville inte jobba i rätt form för en sekund, men efter lite lösgörande arbeten så slappnade hon av mer och mer. Det är dock en låång väg kvar tills hon är riktigt fin att rida, för nu tappar man formen på henne lite då och då. Det är himla kul att hon har blivit så fin nu dock, för ett tag ville jag nästan ge upp helt alltså.. Men att ha tålamod lönar sig i längden.

Jag tänkte att ni kanske ville se om hon har gjort några framsteg i dressyen, så jag har klippt ihop en video till er. Dock är kvalitén väldigt dålig, och jag vet inte riktigt varför, men det får gå ändå.
E

Några blandade filmtips

 

Idag såg jag den underbara filmen A little bit of heaven (komedi, drama, romantik). Den var himla bra, och kommer säkerligen ses igen. Kate Hudson gör som vanligt ett fenomenalt jobb i sin roll, och hela filmen var verkligen übermysig (lite smått sorglig dock). Filmen handlar om Marley, som är mer rädd för att bli kär, än att dö.

 

 

Två anda filmer jag har sett det senaste är Friends with benefits (komedi,romantik) och Hanna (action, brott, deckare). Båda var riktigt bra, även om de var väldigt olika. FWB bjöd på många skratt och var lite småmysig, medan Hanna var väldigt spännande och lite mystisk. Men som sagt, båda var riktigt bra, så ta er en titt om ni är sugna.

 

 

Från filmer till serier.

Jag älskade fredagens nya avsnitt av The Vampire Diaries "The Birthday". Jag älskar Caroline och Tyler tillsammans, att Damon är så sjukt charmig, och att Stefan ringde Elena. Åhh, ge mig nästa fredag nu!

E


Veckan som gått

Jag vet att jag har bloggat dåligt i veckan, men jag har inte riktigt orkat. Jag var tillbaka på praktiken i onsdags iallafall, så det var kul. I onsdags red jag lille Nico, och det gick rätt bra. I början var han ganska stel och låst i sin vänstra bog, men den lossade tillslut, och då blev han riktigt fin. Galoppen gick rätt bra den med, och fattningarna har nu blivit ännu bättre - kul!
På kvällen var det även hoppträning, och då var jag med på Lady - som vanligt. Det gick faktiskt jättebra, så jag var himla nöjd med henne. Vi hoppade dock inte högt, utan jag ville mest hoppa och få en bra känsla - och det fick jag.

Vi började med att hoppa fram på en av sockerbitshindervolterna, och det gick rätt bra. Hon svarade lite dåligt för ytterskänkeln ibörjan dock, men efter ett tag gick det bättre. Sedan red vi hela banan en gång, och sedan bara linjerna. Hon fick några riktigt fina språng ibland, så min hopptränare var riktigt positivt överraskad (hon har ju bara sett Lady's dåliga sidor innan, med massa vägringar och sånt). Kul kul! Sista oxern var ganska bred också, ca 80cm, så jag var osäker om hon skulle hoppa eller ej, men det gjorde hon, så jag är så himla nöjd! Nu längtar jag till nästa hoppträning om ca 1½ vecka, wihoo.

Annars har jag faktiskt inte ridit något mer i veckan, för jag har helt enkelt varit så himla trött. Har fortfarande lite av förkylningen i mig, och då vill jag bli lite friskare innan jag kör som vanligt igen (nästa vecka).

Idag har jag varit i stallet eftersom det var dressyrtävling, och då hjälpte jag till lite i början. Stog på banan och hade koll på framridningen samt släppte in ryttarna på banan. Därefter kollade jag på alla som red, filmade lite, och hade rikigt mysigt. Nu är jag dock taggad till tusen på att rida, så jag ska höra med Tina och jag kan ta Lady på måndag. I så fall blir det dressyr.

Men nu ska jag fortsätta titta på Fight Club, fast först måste jag kissa. Intresseklubben antecknar va?!
E

"Vill du öva på att göra barn?"Idag har Pär-Ola Nyström från Bonde söker fru varit på ridskolan. Han är nämligen gästtränare där, och idag hade han tre hoppträningar. Jag tittade på en av dem, och det var väldigt intressant. Förövrigt kan jag meddela att han har gått ner ännu mer i vikt, och att han är mycket snyggare i verkligheten.
E

Hemma och sjuk


Igår hittade jag Tea i soffan, där hon inte får vara - busen. Men hon var så söt, så det gjorde inget, hehe.


Ett annat favoritställe - kuddhögen på golvet (där hon förövrigt precis just nu gick och la sig)

Igår och idag har jag varit hemma från praktiken eftersom jag har varit förkyld. Eller förkylningen har inte riktigt brutit ut, utan jag har haft aaaasont i halsen, haft feber och varit väldigt slö i kroppen. Idag mår jag dock lite bättre, så förhoppningsvis kan jag jobba imorgon. Imorgon kväll blir det isåfall även hoppträning, så det blir lite kul. Meeen nu ska jag fortsatta att mysa lite med Tea, för hon är ju så söt.
E

9/11 - 2001

 

Idag är det 10 år sedan, och jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Det går nog inte att säga något annat än att det som hände är bland det värsta som kan hända, och jag kommer aldrig förstå hur man som människa kan göra det som terroristerna gjorde - det kopplar inte i min hjärna.. Det är som en vän sa till mig en gång: "Det finns 7 miljarder människor på jorden, men bara 6 miljarder själar".

E

 

Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for you are with me.


Gårdagens hopptävling


Banan - ganska lätt, men vissa hinder kom väldigt snabbt efter varandra (speciellt 1-2 och 4-5, där det även var en väldigt snäv sväng)

Igår hoppade ju Lady och jag en klubbhoppning på ridskolan, och det gick finfint. Det var en 60cm Clear Round, och vi fick 12 fel. De felen "ignorerar" jag, för det gick så himla bra ändå. Felen orsakades av två stopp (eller stopp och stopp, typ två galoppsprång innan hindrerna tvekade hon och saktade av) eftersom Lady tyckte att två hinder var lite läskiga, och jag hade inte gått fram till dem innan jag startade (vilket jag självklart skulle ha gjort, för jag märkte att hon var lite tittig, men jag trodde att det skulle gå ändå). Efter varje stopp red jag lugnt men bestämt fram till hindrerna, gjorde en volt och red an på nytt, och då hoppade hon utan problem - sötan.

Tyvärr blev det ingen film, för jag hade ingen med mig som kunde filma, men det gör inte så mycket. Lady skötte sig fint, och det är det som är det viktiga. Förhoppningsvis dyker det upp något kort någonstans som jag kan låna, men det återstår att se.

Nu ska jag titta på tv och mysa med Tea. Tea ska förövrigt vara här i en vecka, för bror och Isabell åker till Cypern inatt - härligt!
E

Idag är det dags för hopptävling

Lady och jag på våran senaste klubbhoppning, 60cm Clear Round

 

Lilla Lady och jag ska hoppa 60cm Clear Round, och det kommer nog gå bra. Tävlingen börjar inte förrän kl 13:30, men jag ska vara där strax efter kl 11 för att mocka och sånt (har Cirrus idag också, men honom kommer jag nog inte orka rida). Våran outfit idag kommer nog bli grå (gråa ridbyxor, ridstrumpor, hjälm), svart (svarta ridhandskar, tröja, schaps och boots, benskydd, sadel, träns) och rosa (benskydden har lite rosa på sig). Schabrakets färg vet jag inte än, men det blir antingen svart eller rosa. Eller så struntar jag i färgerna, och blandar allt hux flux. Vi får se om jag orkar anstränga mig, hehe.

 

Men nu ska jag ta och göra mig iordning lite, och kolla om det regnar, för det lät lite mot fönstret precis... Hoppas det håller upp nu!
E

 

Update: Okej, det regnar inte, men det ser lite lurigt ut..


Två ridpass - Cirrus och Lady

Cirrus och jag i onsdags

 

Jag red som sagt Cirrus i onsdags, och det gick jättebra. Han är en riktigt trevlig häst, så det var roligt. Det blev iallafall ett dressyrpass där jag jobbade mycket med skänkelvikningar, sluta, öppna och att helt enkelt bara forma honom kring inner skänkel. Han blev riktigt fin, så jag är jättenöjd.

 

Jag jobbade en del med att ha honom i låg form också (dels för att han hade mycket lättare att gå i en lite högre form, och dels för att han behöver bygga ryggmuskler), och där blev han riktigt fin bitvis. Mysimys! Eventuellt ska jag rida honom imorgon också, men jag får se hur jag mår, för jag har nämligen blivit förkyld. Eller jag är på början-till-förkylning-stadiet, vilket suger. Utöver förkylning så mår jag illa och har till och med spytt en gång, så jag vet inte riktigt vad som försigår. Men men, det blir väl bra tillslut antar jag.

 

Igår fick jag rida under arbetstid (tack gode gud för det, för annars hade jag nog inte orkat rida), och då fick Lady en uteritt. Hon var suuuuperpigg, och gick nästan inte att få stopp på i galoppen, haha. Jag red inte så jättelänge eftersom jag mådde rätt dåligt, men hon fick upp flåset iallafall, så det dög. Idag skulle jag egentligen rida eftersom jag ska tävla imorgon, men jag fick åka hem från jobbet förut, så Tina tar och motionerar Lady istället. Skönt, för annars hade jag nog fått en superenergisk häst imorgon, haha.

 

Nu ska jag iallafall vila och försöka bli frisk, för imorgon är det som som sagt klubbhoppning på ridskolan, och jag ska vara med på Lady. Hoppas att jag håller mig någorlunda frisk imorgon nu, för jag vill verkligen vara med. Håll tummarna för mig, är ni snälla.

Ha en bra fredag, så hörs vi imorgon!
E


You're the apple of my eye

Ord kan inte beskriva hur skönt det var att komma hem från jobbet innan kl 16 idag. Jag vet seriöst inte när det skedde senast - måste vara sjuuukt längesen. Jag ville väl egentligen inte säga något mer än det, haha.. sorgligt. Kanske kan passa på att ge er lite filmtips, när jag ändå är igång och bloggar.

Några av de filmerna jag har sett senast:


Bad Teacher - hyfsat bra film, tyvärr lite sämre än förväntat. Cameron Diaz gjorde dock ett jättebra jobb, och Justin Timberlake var lika snygg som vanligt. Bra tidsfördriv, med andra ord.
Genre: komediMurder by numbers - med bland annat Sandra Bullock och snygga Ryan Gosling. Jag blev riktigt positivt överraskad av denna film eftersom den var både spännande och genomtänkt. Detta är en film som sätter igång hjärnan på en, och det är ett stort plus, för då blir man mer tagen av handlingen. Eller det blir jag iallafall, och det gillar jag skapt!
Genre: Crime, drama, thriller


Soul Surfer - bästa surfingfilmen jag har sett! En sann historia om en tjej som förlorar ena armen i en hajattack, och hennes resa tillbaka till vattnet och tävlingarna. Mycket sevärd film, må jag säga!
Genre: drama, sport

Jag har sett massssa mer filmer, men det tar nog hela kvällen om jag ska skriva om dem, så ni får helt enkelt nöja er med dessa.
E

Dagens ridpass - hoppning (film)

En liten film från ridpasset. Jag filmade även när hon rullade sig, för hon fick gå omkring lös när jag byggde in hindret. Snacka om att hon ser nöjd ut när hon rullar sig, sötan.


Idag fick Lady hoppa lite igen, för jag var tvungen att träna på att hoppa oxer (dock blev det en fuskoxer idag, hehe). Hon var jätteduktig iallafall, för hon var positiv och bjöd fint mot hindret. Idag kunde jag även galoppera ganska samlat i en stadig takt mot hindret, så det var kul. Ibland blir hon nämligen lite springig och struntar i mina förhållande hjälper, men idag var hon riktigt duktig. Vi hoppade 65cm som högst.

Anledningen till varför jag har hoppat en del det sista är för att jag ska vara med på en klubbhoppning på lördag, och då är det ju bra om hon tar sig igenom banan. Dock ska jag bara hoppa 60cm, men ni som har läst bloggen ett tag vet ju att hon är lite osäker när det blir högre, så vi får ta lite mer höjd när hon har blivit mer säker.

Imorgon blir det ingen ridning överhuvudtaget, och på onsdag ska jag rida Cirrus + eventuellt Nico. På torsdag ska jag rida Lady, och på fredag Lady och eventuellt Cirrus. Lördagen blir det som sagt Lady och eventuellt Cirrus. Kul kul! Nu ska jag ,godnatt!
E

Ps. Idag fick jag hoppa in och hålla i en lektion igen, och det gick jättebra. Roligt roligt!

Your world is my world

Ett litet smakprov från gårdagens outfit

 

Igår kväll blev det lite fest, och då invigde jag Oleary's här i Trollhättan. Har faktiskt aldrig varit där innan, och det var ju riktigt mysigt. Kvällen slutade hyfsat tidigt, och jag kom hem vid tretiden. Jag höll mig bara till samma slags dricka igår, så idag mår jag grymt bra. Underbart, må jag säga!
E


Dagens ridpass - hoppning (film)

 

Idag blev det lite hoppning på Lady. Jag har filmat, så ni kan se på klippet ovan vad vi gör för övning. Hon var jätteduktig iallafall (och helt bra i benet som hon har varit lite halt i, yay), och jag var inte nervös alls. Jag har nämligen tappat lite förtroende för henne i hoppningen (sedan jag kraschade in i hindret), men det kommer succesivt tillbaka känner jag - skönt.

Iallafall, räcket ligger på 60cm, och sockerbitshindret på 70cm. Hon sprang på sidan på sockerbitshindret en gång, men jag hade inte ramat in henne tillräckligt bara, så det var ingen stor grej. Resten av gångerna hoppade hon utan problem.

Nästa vecka måste (!) jag hoppa massa oxrar med henne, för hon tycker de är lite läskiga att hoppa, haha. Nästa lördag ska jag nämligen evetuellt vara med på en klubbhoppning med henne, och då känns det ju bra om hon hoppar oxrar utan bekymmer liksom. Dock hade jag bara tänkt hoppa 60cm, men ändå.
E

Gårdagens ridpass


Söta Padishah för någon vecka sen.

Igår blev det tre ridpass. Första blev på Nico (han var fin, och faktiskt lugnare än vanligt), andra på Padishah (hon var riktigt fin och mycket piggare än vanligt, och då red jag t.o.m utan sporrar - tjohoo) och sista på Lady. Igår var det dags för hoppträning igen, och precis innan vi skulle börja hoppa så snubblade hon till och blev halt - osis! Så jag fick hoppa av och leda in henne till stallet igen.

Idag skulle jag egentligen rida, men eftersom hon var halt igår så gick jag bara en promenad med henne. Jag kollade även så att hon inte haltade, och det gjorde hon inte, så hon hade nog bara sträckt sig lite. Imorgon slutar jag kl 13 (eftersom jag har jobbat över väldigt mycket i veckan), och då hade jag tänkt hoppa Lady.

Men nu ska jag ta och göra mig iordning, för jag är trött.
Sov så gott hörrni!
E