Gårdagens och dagens ridpass


Lady - hoppning

Nu kör vi i kronologisk ordning här, så jag börjar med gårdagens första ridpass. Det var Lady's som stod för det, och det blev hoppning i hoppadocken (underbar paddock förövrigt). Jag hoppade minihinder (40cm-50cm höga), bara för att låta henne hoppa utan större krav, och bara ha roligt liksom. Det gick iallafall jättebra, och hon hoppade med god energi. Dock var avstånden mellan vissa relaterade avstånd och kombinationer lite fel för oss (jag orkade inte flytta på hinderna), men vi löste det på bästa sätt. Så ja, det var ett riktigt mysigt pass.

Fille (ridskoleponny) - två uteritter + lite trim i nya ridhuset
Igår eftermiddag red vi ut med två ponnygrupper, och då red jag lilla Fille. Efter första uteritten red vi lite i det nya ridhuset, och då fick jag känna på Fille ordentligt. Han var seg som en jävla snigel i början, men när jag tog fram spöt blev det fart på benen. Han var även stel som en pinne där ett tag, men det släppte ganska snabbt. Då blev han faktiskt riktigt mjuk och fin i alla gångarterna, så det var riktigt roligt.

Sedan red vi som sagt ut på en till uteritt, och det gick finfint. Han är så mysig, lilla Fillebille.



Lady - dressyr
Idag blev det ett dressyrpass på Lady. Dock hade jag jobbat från kl 06:30 till strax innan kl 15, och efter det varit på Gröna Kort-kursen i 2½ timmar, så jag var jääävligt trött när jag red. Att vi (Frida på Arom var också med) var tvungna att byta ridhus gjorde inte saken bättre, för då blev jag grinig istället, haha. Lady gick iallafall fint, och var på superhumör. Idag provade jag att göra skänkelvikning i galopp, och det gick jättebra - speciellt i höger galopp. Kulkul! Jag ska ta och tänka ut några mer övningar man kan göra i galopp, för det är ju riktigt roligt.

Men men, nu ska jag sova. Jag kom inte ifrån stallet förrän kl 20:30, så jag är redigt trött nu. Tack gode gud att jag kan sova hur länge jag vill imorgon.
E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback