Dagens ridpass - uteritt + lite trim i ridhuset


Fridas häst, Arom

Det var jätteskönt att rida ut förut.
Vädret var underbart, och hästarna var superglada. Vi (Frida och jag) red en runda på ca 45 minuter, och sedan red vi i ridhuset i en halvtimme. Det blev nämligen i princip bara skritt på uteritten, så vi ville jobba av hästarna lite i ridhuset också. Jag galopperade en del på Lady, och sedan jobbade jag mycket i skritt i slutet. Det är lätt att man glömmer av den gångarten, men den är viktig att jobba i också. Lady var helt loss i sidorna idag också, men däremot var hon lite seg i kroppen - antagligen träningsvärk. Men ja, hon var väldigt följsam och fin - duktig häst!

I slutet av ridpasset fick jag även rida Arom, Fridas häst, och det gick helt okej. Han var lite annorlunda mot Lady, men jag tror att han kan bli riktigt fin när väl hittar knapparna. Jag red honom en liten stund i trav och galopp, för att känna på honom lite. Jag ska nämligen kanske bli medryttare på honom också, fast bara ungefär 1 gång i veckan isåfall. Det beror på hur det går med tjejen som ska komma och provrida honom (hon kommer eventuellt bli medryttare till Arom då), för om inte Arom och den nya tjejen passar ihop så behöver de någon som rider honom. Det skulle vara jättekul om jag fick rida honom lite då och då faktiskt, för han är en äldre polle, så han kan en del.

Jag skulle ju självklart fortsätta rida lilla Lady lika mycket som jag gör nu, för hon har ju högsta prioritet, men ibland skulle jag alltså även rida Arom.
E


Postat av: Petra

behöver din hjälp läs gärna mitt senaste inlägg

2011-03-15 @ 20:00:08
URL: http://petrasjogren.blogg.se/
Postat av: Helene

Skönt att vara ute när vädret börjar bli bättre = ))

Kram Helene.

2011-03-15 @ 21:07:43
URL: http://helenesdagbok.blogg.se/
Postat av: sara

sv. Haha ja den karln har då allt! Grym på att rida, supertrevlig och pedagogisk, och ögongodis. Haha!

2011-03-15 @ 21:20:04
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Emelie

sv: Jag vet inte riktigt hur länge jag stannat på en höjd med honom, tills han känns säker =) Så brukar jag höja till en höjd där han känner sig osäker och ta ett-två språng, sedan sänker jag överdrivet mycket och hoppar lågt några språng och avslutar. Så gör jag så lite då och då, tillslut tycker han inte att den högre höjden är läskig längre och då testar jag hoppa flera hinder med den höjden. När allt känns bra på den höjden gör jag om allting, höjer till ytterligare en höjd och så vidare.



En övning jag använde mig mycket utav av var 3 galoppbommar fram till ett hinder, då kan hästen inte komma fel på hindret =) Och sedan studs, då började jag med 2 låga studs och det tredje studset var lite högre. Då "lurade" jag honom och han glömde bort att höjden var läskig :)



Tack så mycket angående filmen! :) Det där med kombination hade jag faktiskt ingen aning om :o Trodde 3 var max, men du kanske har rätt =) Måste titta upp det nu! haha.

2011-03-15 @ 22:06:58
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Sofia

Nae, jag har haft stuidedag idag, så jag har varit med en poolare :)

2011-03-15 @ 22:10:05
URL: http://sofiaekstrom.blogg.se/
Postat av: Petra

svar jag vet inte riktigt får ser hur jag gör

2011-03-15 @ 22:12:34
URL: http://petrasjogren.blogg.se/
Postat av: Emelie

Det var jag som var ute och cyklade, inte du =) Du hade rätt, max 2 galoppsprång emellan. Tack så mycket för att du sa till :) haha

2011-03-15 @ 22:14:56
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Emelie

sv: Det är nog lite olika beroende på vart man bor och vem equiterapeuten är. Men hon som jag tar ut tar 750 kr per gång :)

2011-03-16 @ 18:21:15
URL: http://semlur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback